|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dawno nie zaglądałam byłyśmy z Pola w szpitalu zdrowiejemy i zapraszamy nadal na herbatkę
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Adopcja - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Ukryciorku 100 lat dla Ciebie i spełnienia tych najskrytszych marzeń
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję Kulbitku. |
|
|
|
|
#365 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tych mniej skrytych też
|
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie..
jeśli chodzi o adopcję, byłabym w stanie już zacząć procedurę..ale mój mąż..wierzy że uda się Nam zrobić dzidziusia..jeśli faktycznie nie będzie Nam wychodzi, chce adoptować, jak najbardziej..nawet dwójkę, tylko, że on chce poczekać.. staramy się dopiero 7 cykli, ale ja czuję że będzie coś nie tak, będąc dzieckiem miałam problemy z hormonami, teraz mam podwyższony testosteron, niewiele, ale jednak, lekarz mimo to uważa że nie powinno być to przeszkodą..miałam obserwację owulacji..i wyszła ok..ale ja jakoś myślę że będą wielkie problemy z zajściem, i raczej nie będzie mi dane.. z moich obserwacji wynika że zdrowej kobiecie, udaje się zajść w ciążę w 1-2 cyklu, no góra do 6 cyklu..a reszta..niestety..coś jest nie tak.. no nic..i tak to jest u mnie ![]() ukrycior a jak u Ciebie teraz, na jakim etapie jesteście?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alissdanko, a ja myślę, że się Wam uda. 7 cykli to naprawdę bardzo krótko (tak tak, jak się czeka to 5 minut wydaje się wiecznością). My jesteśmy nadal na etapie oczekiwania. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
ukryciorku, a coś już wiadomo? coś słychać? mówili ile +/- trzeba będzie czekać?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Plus minus powiedzieli nam 3 lata. Czyli zostało nam ok. 1.5 roku, a że w między czasie się wydłużyło to ja osobiście obstawiam 2 lata. Nie dzwonimy do ośrodka, bo wiem, że zdeperowani rodzice robią to często. A co to zmienia? Nic. Nie chcę przysparzać sobie dodatkowych nadziei. Czekamy.
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziecie wspaniałymi rodzicami! Ukryciorku, spóźnione życzenia, jak najszybszego spełnienia marzeń i samych uśmiechów w życiu |
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację, przygotowujemy się. To są luźnie rozmowy, bez ciśnień. Ale jak dziś spadł spory śnieg to małż coś przebąkiwał o zakupie sanek.
|
|
|
|
|
|
#372 |
|
Kici kici miau miau
|
allisanko, 7 cykli to krotko. popatrz na rozne fora starajacyhc sie - kobitki zdrowe a zachodza po 2 latach.
zycze powodzenia
|
|
|
|
|
#373 |
|
Przyczajenie
|
Przeczytałam ten wątek i chce Wam powiedzieć, że ja też czekałam długo na swoje dzieci. Adotowałam córkę, gdy miała 4 dni, a syna gdy miał 4 miesiące . Dziś oboje chodzą do szkoły.Mimo wielu trudności nigdy nie żałowaliśmy decyzji, a dzieci wiedzą, że są adoptowane. Trzymam za Was kciuki.
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
ile czekałaś na dzieciaczki? I jaka jest między nimi różnica?
|
|
|
|
|
#376 |
|
Przyczajenie
|
Dzoeci mają 10 i 8 lat, czekaliśmy na nie około roku, a dokładnie w przypadku córki 8 miesięcy, a syna 5 miesięcy. Oboje dzieci adoptowaliśmy przez ośrodek adopcyjny, córke wzieliśmy ze szpitala, a syna z rodzinnego pogotowia. Myślę, że mieliśmy i mamy takie same problemy jak wszyscy inni rodzice. Powiedzenie im prady było trudne tylko dla nas, oni przyjeli to jak normalną sytuacje. Dla nich to normalne, że albo rodzi się samemu dzieci albo się je "bierze" ze szpitala. Nigdy też nie ukrywaliśmy tej sytuacji przed najbliższymi i w pracy.
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
też mi się wydawało, że jeśli dziecko czuje się kochane i zna sytuację swojego przyjścia na świat, to dla niego to będzie naturalne, bo "co za różnica, skoro rodzice mnie kochają", prawda?
a ile dzieci miały lat, kiedy zaczęliście o tym z nimi rozmawiać?
|
|
|
|
|
#378 |
|
Przyczajenie
|
Dzieciom powiedzieliśmy wtedy, gdy nas zapytały, o to jak przyszły na świat. Miały ok. 2 lat. Syn póżniej o tym zapomniał i gdy oglądał książkę o dinozałrach zapytał czy też wykluł się z jajka, a córka przypomniała mu, że przecież urodziła cię pani. Dopiero wtedy zrozumiałam, że dla nich to jest naturalne.
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uściski dla Waszej Rodziny. Słowa otuchy napełniają mnie nadzieją. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Witam.Jestem osobą która zajmuje się adopcjami.Świetna praca, daje mnóstwo satysfakcji.
To prawda że już parodniowe dzieciaczki idą do swoich nowych mam i tatusiów.I to jest dla nich najlepsze!!!Stabilna sytuacja rodzinna!!!Kiedyś byłam na zjeździe rodzin adopcyjnych i nigdy w życiu wcześniej bądź później nie widziałam tylku szczęśliwych, dumnych ze swoich dzieci ludzi! Byłam już raz w ciązy, niestety dzidziuś się nie urodził, lecz wiem że jest coś takiego jak adopcja dzięki której każdy człowiek nie mogący mieć dzieci jest szczęśliwy - więc się nie martwię!!! A za wszystkich którzy czekają na swoje upragnione adopcyjne szczęście trzymam kciuki żeby było to nak najszybciej .Buzia ki |
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Teoretycznie to jest możliwe, ale takie dziecko nie ma uregulowanej sytuacji prawnej - nawet jak matka już przy porodzie, a nawet wcześniej, deklaruje wolę zrzeczenia się, to zawsze ma 6 tygodni na zastanowienie się... Dopiero wtedy może to potwierdzić w sądzie i od tego momentu dzieciaczek jest wolny prawnie i może być adoptowany. Ale taka mama może się też rozmyślić...
---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- ukrycior - oby Wasze czekanie było jak najkrótsze
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie... Wiadomo, każdy marzy o jak najmniejszym dzieciątku, ale wg mnie warto poczekać i mieć pewność, że już nikt mi go nie zabierze...
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój mąż był szczerze przerażony możliwością posiadania niemowlęcia malutkiego, tuż po porodzie... Początkowo chcieliśmy nawet pisać o dzieciątko powyżej roku, ale panie z naszego ośrodka były miłe, cierpliwe, wszystko nam rzeczowo objaśniły i stanęło od 0-3 lat. |
|
|
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
W ciągu mojej pracy jeszcze żadna kobieta nie zmieniła swojej deczji o zabraniu dziecka od nowych rodziców.Ma sześć tyg na zastanowienie się, ale to można poznać po matce na ile i czy wogóle jest zdecydowana oddać swoje dziecko do adopcji.jeżeli się wacha, płacze to dzieco idzie do rodziny zastępczej - nigdy do domu dziecka!!!!
A rodzice adopcyjni są przygotowywani na szkoleniach na taką ewentualność,że matka jednak będzie chciała je wychować. |
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rodzice żyją w ogromnym stresie czy matka się zrzeknie czy nie, ale jest to część procesu preadopcji.My jako Ośrodek możemy tylko wspierać,oferować pomoc psychologa.A rodzice traktowć czas preadopcji jako rodzinę zastępczą.
|
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Ukrycior, przecztyałam ten wątek z zapartym tchem i jak tylko są jakieś nowe posty to wchodze zobaczyć czy moze aby juz wam się "urodziło". Zwykła ciaża jest o tyle łatwiejsza, że wiadomo kiedy koniec. Wasza jest trudniejsza, bo czekacie i nie wiecie ile jeszcze do konca....mam nadzije ze to juz tuz tuz....życze Wam tego z całego serca.
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję.
|
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Ukryciorku - bardzo się zaczytałam w Twój wątek i niejednokrotnie wzruszyłam.... Ja w sierpniu w końcu będę miała Małża na papierku. Bardzo chcę mieć dzieci -ale trochę się boję... tyle teraz par stara się bez skutku... Ciężko mi powiedzieć czy zdecydowałabym się na adopcję. Dlatego podziwiam Ciebie - chcesz uchronić swe biologiczne dzieci przed cierpieniem a obdarzyć dozgonną miłością porzucone Skarby. Nie wyobrażam sobie jak można oddać dziecko.... Ty robisz rzecz piękną
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Będziecie wspaniałymi rodzicami! Ukryciorku, spóźnione życzenia, jak najszybszego spełnienia marzeń i samych uśmiechów w życiu 

.Buzia ki