Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-21, 20:51   #361
ewccik
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

mam mętlik w głowie
niewiem czy iść jutro na betę, czy zrobić ponowny test czy czekac spokojnie do przyszłego wtorku na wizytę
zanka mój piesio kiedyś chorował na babeszjozę - lekarze właściwie spisali go na straty ale się udało i po trzech tygodniach leczenia wyszedł z tego w pełni zdrowy, także z Twoim moze być tak samo
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 21:23   #362
astrzyk
Raczkowanie

Witam przyszłe mamusie i gratuluje!

Ja też mam nadzieje być mamą marcową 2009. Ostatnią @miałam 13.06 więc termin wychodzi na 19.03. Test wyszedł pozytywny ale na razie nie byłam u gina, bo jest na urlopie, więc jeszcze nie mam pewności że wszystko ok. To moje drugie dziecko.
Mam nadzieję że mogę się nieśmiało dołączyć i zostać z Wami do końca.
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 21:27   #363
astrzyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
mam mętlik w głowie
niewiem czy iść jutro na betę, czy zrobić ponowny test czy czekac spokojnie do przyszłego wtorku na wizytę
Jeśli cierpliwości Ci wystarczy to chyba lepiej poczekać spokojnie do wizyty, ale sama po sobie wiem że najchętniej to już bym sama poszła do lekarza.
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 21:48   #364
zanka205
Zakorzenienie

dziewczynki ja ciągle mam nadzieję że wyzdrowieje, ale im więcej leków dostaje (niby odpowiednich do tego co mu jest) tym gorzej wygląda, nie możemy nic więcej zrobić. On ma zaledwie półtora roku, cholera jak jedna rzecz mi się w życiu udaje to w tym samym czasie mnóstwo się sypie. No ale muszę być dzielna

Jutro zaczynam 9. t.c., muszę jakoś skombinować dzień urlopu, bo mam jeszcze jeden do wykorzystania (szefowa prosiła żebym wybierała na bieżąco a nie kumulowała) no i do innego lekarza pójdę, może akurat da mi L4, miałam ostatnio spytać ale jak zwykle wymiękłam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-21, 23:54   #365
Nyana
Raczkowanie

Dobry wieczór dziewczyny

jutro mam pierwszą wizytę u gina , proszę trzymajcie kciuki ...

Dobranoc , papa
Stary 2008-07-22, 07:34   #366
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
mój pies jest strasznie chory,
Bardzo ci współczuję. Ja kocham zwierzęta i bardzo sie do wszystkich przywiązuję. Wiem jak to jest kiedy widzi się cierpienie pupila.
Przykro o tym mówic ale teraz weterynarze niechętnie usypiają zwierzęta, ponieważ są ze wszystkiego rozliczani. Tak więc patrzymy, jak zwierzę cierpi a weterynarz nie usypia.
Przeżyłam to na własnej skórze (pies mojego tż)

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
A tak poza tym, to kupiłam drugi test i normalnie aż boję się zrobić, a jak druga kreska zninknie? To co wtedy? No dobra, a Wy kiedy robiłyście drugi test? Bo ja mam na 25 termin @, to mam czekać do 25, czy mogę robić wcześniej???
Ja zrobiłam 3 testy haha taka niecierpliwa jestem.
Na bete sie już nie wybieram, bo chyba 3 testy sa wystarczającym potwierdzeniem poczekam juz na gina

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
a u nas zwolnień nie dają...
Jak to nie daja zwolnień? a co jeżeli kobieta nie jest w wtanie pracować?
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Wcale się nie czeka długo...tzn to zależy jeszcze od miasta.U mnie ogólnie jest tak, że idziesz rano zapisujesz się w rejestracji i tego samego dnia jesteś przyjęta bez żadnego problemu.Inna sprawa jest, że jak ja poszłam to oczywiście lekarz mnie przyjął, zbadał ale kazał przyjść za miesiąc!!a ja wtedy "nie mogłam" dłużej czekać bo musiałam "sama sobie" udowodnić czy to napewno ciąża
U mnie w mieścinie, kiedy chcesz się dostać do lepszego lekarza na NFZ to niekiedy trzeba czekać miesiąc - mówię z własnego doświdczenia.
Pewnego razu sie zapisałam na pierwszy wolny termin, i jak na złość dostałam w ten dzień okres. Następny termin był za 3 tygodnie więc poszłam prywatnie.

Cytat:
Napisane przez astrzyk Pokaż wiadomość
Witamy przyszłą mamusię

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 07:36   #367
Judy_21
Wtajemniczenie

Nyana trzymamy, tylko daj znac jak poszło
A ja oczywiście nie wytrzymałam i musiałam zrobić test, kreseczka nie zniknęła , a jakby nawet jeszcze bardziej gruba była
Wyliczyłam termin na 4 kwietnia mój mąż mówi, że dobrze, bo będziemy robić kawały na pryma aprylis
Czyli ja mam 4 tc licząc od pierwszego dnia @, ale nadal czekam na ten cholerny piątek 25

Zenka, będzie dobrze, trzymaj się kobieto, bo stres teraz Ci szkodzi, musi być dobrze...

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 08:09   #368
kasia03222
Raczkowanie

Kasia nie obraź się ale ten Twój lekarz to Ci jakichś głupot nagadał!!Że niby dzieci matek które ciążę siedziały w domu tzn na L4 rodzą się nazwijmy to "bardziej delikatne" tzn właśnie z alergią itd???BZDURA!! moja siostra od niecałego 3 miesiąca poszła na L4 i mała....4300 g zdrowa jak ryba!!!Moja szwagierka...siedziała w domu chlopiec 3650 g zdrów jak ryba.....to nie ma nic do rzeczy A co do USG to obowiązkowe są 3

Kazdy ma inne zdanie, ten lekarz jest najlepszy w okolicy i nie zamiezam go zmieniać, Ty słuchasz swojego ja swojego, nie będe sie tu kłuciła. Uciekam moze na jakiś czas z tego forum, bo jak narazie to bardziej sie tu dołuje niż mogę szczerze pogadać. Życze Wam szcześcia i cudownych 8 już miesięcy. I nie obrażajcie się na mnie ale tak jest lepiej dla mnie. Pa pa pa
kasia03222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 08:12   #369
tarasia
Wtajemniczenie

Nigdy nie rozumiałam takich zachowań.
Nota bene, czym tu się dołować?

Stary 2008-07-22, 08:22   #370
ewccik
Zadomowienie

astrzyk witam
nyana trzymam kciuki za wizytę
i wiecie co nie będę dzisiaj robiła testu ani dzisiaj na betę czy na wizytę do innego lekarza (chociaż specjalnie wziełam wolne)
kurcze muszę wyluzować, co ma być to będzie
miłego dzionka
Stary 2008-07-22, 08:49   #371
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez astrzyk Pokaż wiadomość

Ja też mam nadzieje być mamą marcową 2009. Ostatnią @miałam 13.06 więc termin wychodzi na 19.03. Test wyszedł pozytywny ale na razie nie byłam u gina, bo jest na urlopie, więc jeszcze nie mam pewności że wszystko ok. To moje drugie dziecko.
Mam nadzieję że mogę się nieśmiało dołączyć i zostać z Wami do końca.
Witam, gratulacje i pozdrowienia!

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-22, 10:44   #372
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
mam mętlik w głowie
teraz nie za bardzo jest sens iść do lekarza ale uważam, że dla własnego spokoju możesz iść na betę bo to w niczym nie zaszkodzi a Ciebie może uspokoić

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Jak to nie daja zwolnień? a co jeżeli kobieta nie jest w wtanie pracować?

U mnie w mieścinie, kiedy chcesz się dostać do lepszego lekarza na NFZ to niekiedy trzeba czekać miesiąc - mówię z własnego doświdczenia.
Pewnego razu sie zapisałam na pierwszy wolny termin, i jak na złość dostałam w ten dzień okres. Następny termin był za 3 tygodnie więc poszłam prywatnie.
Dlatego mówię, że to chyba od miasta zależy....

Cytat:
Napisane przez kasia03222 Pokaż wiadomość

Kazdy ma inne zdanie, ten lekarz jest najlepszy w okolicy i nie zamiezam go zmieniać, Ty słuchasz swojego ja swojego, nie będe sie tu kłuciła. Uciekam moze na jakiś czas z tego forum, bo jak narazie to bardziej sie tu dołuje niż mogę szczerze pogadać. Życze Wam szcześcia i cudownych 8 już miesięcy. I nie obrażajcie się na mnie ale tak jest lepiej dla mnie. Pa pa pa
wiesz...nie rozumiem Twojego podejścia.A poza tym co do zwolnienia to ja nie powiedziałam, że "mój lekarz tak powiedział" tylko to są "żywe przykłady" poza tym wiele dziewczyn idzie od razu na L4 i dzieci są zdrowe....to nie ma nic do rzeczy.Jeżeli lekarz jest przeciwnikiem dawania L4 to mógł inny argument wymyślić. A co do USG to NAPEWNO 3 są obowiązkowe! Dziwię się, bo czym tu się dołować....ja rozumiem, bo też mam czasami gorsze dni ale nie ma co od razu w dół popadać tym bardziej, że wydaje mi się, że nie piszemy tu dołujących rzeczy??ale to Twoja sprawa...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 11:06   #373
kasia03222
Raczkowanie

Jeśli ma się na tym wątku inne zdanie niż wiekszość dziewczyn od razu jest się atakowanym, nie mówiłam że lekarz nie daje zwolnień. On podchodzi indiwidualnie do każdej kobiety, a że ja mam swój zakład i czuję sie dobrze to oczywiste że nie będe go zamykać albo zatrudniać pracownicy, więc powiedział mi że spokojnie mogę sobie pracowac. Lubie ludzi obrotnych którzy stawiają sobie cele i do nich dąża, są jak koło napędowe dla innych, kórzy działają i chcą coś osiągnąć. Nie odpowiada mi ta atmosfera ja nie oskarżam o nic nikogo i tego oczekuje od innych. Zawsze miałam do was szacunek i nadal tak jest. Mamy różne zdania wiec uciekam bo nie poto ten wątek powstał żeby sie kłucic. ja sobie znajdę coś dla siebie o wy prowadzcie ten wątek.
kasia03222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 11:14   #374
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Jeśli ma się na tym wątku inne zdanie niż wiekszość dziewczyn od razu jest się atakowanym, nie mówiłam że lekarz nie daje zwolnień. On podchodzi indiwidualnie do każdej kobiety, a że ja mam swój zakład i czuję sie dobrze to oczywiste że nie będe go zamykać albo zatrudniać pracownicy, więc powiedział mi że spokojnie mogę sobie pracowac. Lubie ludzi obrotnych którzy stawiają sobie cele i do nich dąża, są jak koło napędowe dla innych, kórzy działają i chcą coś osiągnąć. Nie odpowiada mi ta atmosfera ja nie oskarżam o nic nikogo i tego oczekuje od innych. Zawsze miałam do was szacunek i nadal tak jest. Mamy różne zdania wiec uciekam bo nie poto ten wątek powstał żeby sie kłucic. ja sobie znajdę coś dla siebie o wy prowadzcie ten wątek.

Ok Twoja sprawa.Ja tylko chciałam zaznaczyć, że z tymi przykładami na L4 to nie powiedział mój ginekolog....ja jakoś nie zauważyłam innego zdania ale Ok rób jak chcesz....Życzę spokojnych 8(lub 7) miesięcy...

Maja
Stary 2008-07-22, 11:42   #375
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Powiedzcie mi czy mozna brac kwas foliowy razem z witaminami prenatal dla kobiet w ciazy ? bo mam jedno i drugie ale na prenatalu pisze ze nie nalezy stosowac razem z innymi preparatami witaminowo-mineralnymi a kwas foliowy to tez witamina z grupy B czy to to samo ? nie mam kogo zapytac bo lekarza mam dopiero na 5 sierpnia a nie wiem czy to brac razem
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 12:20   #376
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy mozna brac kwas foliowy razem z witaminami prenatal dla kobiet w ciazy ? bo mam jedno i drugie ale na prenatalu pisze ze nie nalezy stosowac razem z innymi preparatami witaminowo-mineralnymi a kwas foliowy to tez witamina z grupy B czy to to samo ? nie mam kogo zapytac bo lekarza mam dopiero na 5 sierpnia a nie wiem czy to brac razem
hmm....a patrzyłaś czy w tym prenatalu nie ma kwasu foliowego??ja za bardzo nie wiem bo łykam tylko Folik....Ale lepiej w takim razie nie bierz jednego i drugiego

Maja
Stary 2008-07-22, 12:32   #377
Nyana
Raczkowanie

Witam dziewczęta Wizyta dzisiaj będzie chyba dopiero wieczorem ,ale dam znać jak wróce.

buziaczekk
ja dziś będę u lekarza, to zapytam i dam Ci znać wieczorem

Ja na szczęście nie mam problemu ze zwolnieniem bo nie pracuję

Dziewczyny a powiedźcie mi, pije któraś z was jakiś hetbatki dla kobiet w ciąży, typu Hipp Natal itd.

Pozdrawiam
Stary 2008-07-22, 12:45   #378
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez Nyana Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta Wizyta dzisiaj będzie chyba dopiero wieczorem ,ale dam znać jak wróce.

buziaczekk ja dziś będę u lekarza, to zapytam i dam Ci znać wieczorem

Ja na szczęście nie mam problemu ze zwolnieniem bo nie pracuję

Dziewczyny a powiedźcie mi, pije któraś z was jakiś hetbatki dla kobiet w ciąży, typu Hipp Natal itd.

Pozdrawiam
Ok bede wdzieczna jak przy okazji zapytasz a jest to dokladnie prenatal complex
A co do herbatek to ja piję tylko zwykłą
Stary 2008-07-22, 12:54   #379
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
hmm....a patrzyłaś czy w tym prenatalu nie ma kwasu foliowego??ja za bardzo nie wiem bo łykam tylko Folik....Ale lepiej w takim razie nie bierz jednego i drugiego
Jest to prenatal complex na pierwszy trymestr ciazy pisze ze skład to witaminy mineralne z dodatkiem imbiru, żurawiny, i olejku mietowego na drugi trymest ciazy jest prenatal classic zawiera witaminy wzbogacone zelazem, wapniem, i cynkiem a kwasy zawiera prenatal DHA ktory bierze sie w ostatnim trymestrze ciazy zawiera kwasy omega-3 ale w kazdym z tych prenatalów pisze ze ne powinno sie stosowac razem z innymi preparatami witaminowo-mineralnymi no a skoro prenatal jest na kazdy trymestr ciazy a wiadomo ze w pierwszym trymestrze przyjmuje sie kwas foliowy to wg mnie nie powinno miec to znaczenia ale wole zapytac bo wkoncu kwas foliowy to tez witamina

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-22, 18:05   #380
ewccik
Zadomowienie

Kurcze nie poszłam na betę i jestem trochę zła na siebie,
jak ja przeczekam całyyyy tydzień do wizyty
Co tu takie pustki ? Mam nadzieję że nie pouciekałyście do innego wątku
A tak wogóle to wszystkie robiłyście betę ?
Stary 2008-07-22, 18:19   #381
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Chyba Kasiu troche przesadzasz, moim zdaniem ten watek jest miedzy innymi po to wyrazac swoje zdanie, a jezeli te zdania sa rozne to jest ciekawiej, ponadto jest po to zeby porownac nasze sytuacje i dowiedziec sie jak jest gdzie indziej. Moim zdaniem taka obrotna osoba, ktora stawia sobie cele, nie uciekalaby z watku, bo ktos mial inne zdanie, taka pewna siebie osoba tez nie doluje sie z byle powodu, tylko dzieli co tu napisane na pol i kieruje sie swoim zdrowym rozsadkiem. Ciezko mi uwierzyc zeby Cie tu ktos o cos oskarzyl az sie chyba skusze do poczytania wstecz.
Z pozdrowieniami!

Stary 2008-07-22, 18:20   #382
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Kurcze nie poszłam na betę i jestem trochę zła na siebie,
jak ja przeczekam całyyyy tydzień do wizyty
Co tu takie pustki ? Mam nadzieję że nie pouciekałyście do innego wątku

Chyba nie wszystkie bo z tego co wiem to chociażby zanka nie robiła.Tak mi się przynajmniej wydaje.Ja byłam na becie bo jak zrobiłam pierwszy test to miałam ledwo widoczną drugą kreskę a miałam bardzo spuchnięte piersi.Ale jak zrobiłam to miałam małą w sumie tą betę bo 88,8

Maja
Stary 2008-07-22, 18:29   #383
emzeta
Zadomowienie

Ja nie robilam, tylko 4 testy ciazowe jeden po drugim

Wracajac do Kasi - przesledzilam watek, nikt Cie kochana nie atakowal, co najwyzej jedno zdanie twojego lekarza, ktore po przemysleniu naprawde nie bardzo ma sens, co nie oznacza ze on nie jest swietnym lekarzem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-22, 18:29   #384
ewccik
Zadomowienie

Stary 2008-07-22, 18:31   #385
ewccik
Zadomowienie

alkamor dzięki za odpowiedź
Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Ja nie robilam, tylko 4 testy ciazowe jeden po drugim
Stary 2008-07-22, 18:31   #386
Nyana
Raczkowanie

ewccik wytrzymasz ... Ja też czekałam tydzień na wizytę , i już ejst wtorek teraz tylko czekam do 21

Ja nie robiłam bety, bo u mnie nie ma laboratorium , i zanim wynik by przyszedł z innego miasta to już zdążę lekarza odwiedzić.

buziaczekk zapisałam sobie na kartce żeby nie zapomniec ... Od lekarza wrócę późno więc wiadomość też będzie późno.

Pozdrowionka
Stary 2008-07-22, 18:35   #387
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Od lekarza wrócę późno więc wiadomość też będzie późno.
powodzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-22, 19:00   #388
CzarnaInez
Przyczajenie

Mnie za to nie było dane zobaczyc dwóch kreseczek na teście, bo w ogóle nie robiłam testów z apteki, a tylko betę i to badanie powtarzałam, żeby sprawdzic czy prawidłowo przyrasta - jeśli ciąża się rozwija prawidłowo to co 48 godzin musi się wynik bety podwyższyc co najmniej o 60 %.
Ale taki wynik z labu odbiera się z takim samym strachem z jakim się zerka na test sprawdzic czy są dwie kreski

Nyana - trzymam kciuki za wizytę!
CzarnaInez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 19:30   #389
tarasia
Wtajemniczenie

Ja tez nie robiłam bety. Zrobiłam natomiast 3 testy. 2 jednej firmy i 1 innej firmy, żeby sie upewnić, że tamte nie kłamią.
Juz sie umówiłam na wizytę u gina 29.07 godzina 17.20
juz się nie mogę doczekać

Stary 2008-07-22, 19:40   #390
Anvi
Raczkowanie

Cytat:
nie wszystkie ja nie robilam bo w UK nie robią

Cytat:

Pozdrawiam
Powodzenia na wizycie! ja piję herbatę dla kobiet w ciąży ale tylko dlatego że jestem maniakiem herbaty a niestety w ciąży radzono mi ograniczyc ze względu na ilość kofeiny (!?), więc sie zaopatrzyłam w zastepnik

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
ja nie jestem lekarzem, ale jakis czas temu ogladałam program w którym wypowiadał się lekarz i on mówił że jeśli witaminy zawieraja folik to nie nalezy brać go dodatkowo osobno, bo każdy nadmiar może zaszkodzić. Z drugiej strony moja koleżanka brala i witaminy i folik i dzieciaczek zdrowy i cudny
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości