Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-04, 16:24   #361
AmazeMe
Wtajemniczenie

Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

Dzięki Jeszcze nie wiem, czy zawiąże z nimi współpracę... Muszę się więcej dowiedzieć o tej galerii. Odpowiedź dla mnie też była bardzo miła, napisano mi, że galeria będzie próbować zwiększyć jakość prac, a moja biżuteria jak najbardziej się nadaje Prace wysyłane były dawno, więc teraz, mam nadzieję, robię lepsze... Jak przyjdą paczki z koralikami, to spróbuje wysłać zgłoszenia do modnej i może do wylegarni- zobaczymy czy mi się poszczęści.
AmazeMe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 16:52   #362
Roxy80
Raczkowanie

Przeczytaj regulamin współpracy. Mnie np. nie odpowiada punkt :
Cytat:
JAK WYSTAWIĆ PRODUKTY
Portalwww.AntypodyMody.pl świadczy usługi w zakresie pośrednictwa w sprzedaży, polegające na fotografowaniu, wystawianiu prac oraz wysyłaniu ich do Klientów.
Wysyłasz do nas pocztą kolekcje produktów, które zamierzasz sprzedać za pośrednictwem portalu Antypody Mody. W każdej kolekcji powinno się znaleźć co najmniej 5 prac (wyrobów), które łączy pewna idea tworzenia – może to być materiał, wzór, stylistyka, forma. Poszczególne produkty z danej kolekcji muszą być opisane zgodnie z Formularzem Opisu Produktów (rozmiar produktu, materiał z którego jest wykonany, sposób wykonania, technika, cena). Formularz ten wyślemy do Ciebie mailem. Nie ponosimy odpowiedzialności za błędy w opisach produktów popełniane przez Artystów. Wszystkie wypełnione Formularze Opisu Produktów powinny być wysyłane do nas mailem na adres artysci@antypodymody.pl równolegle z wysyłką produktów.
Roxy80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:01   #363
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Ta, albo "artystą może być osoba powyżej 18lat". Dzięki, mnie nie chcą.
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:03   #364
Sweet_nuka
Wtajemniczenie

GG do Sweet_nuka

oo, wyslac im poczta i czekac az sie cos psrzeda przez rok i przez rok omi sobie to tam maja? nigdy!
Sweet_nuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:06   #365
ajma
Raczkowanie

Depozyt to nie jest dobre rozwiązanie.

A wracając do Kufra - ja też długo zanim zaczęłam robic biżu, słyszałam dużo dobrego właśnie o tej galerii. A teraz, kiedy już w tym trochę siedzę, skorygowałam moje myślenie o niej. Ale co jak co, podoba mi sie ich świąteczna szata graficzna
ajma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 17:11   #366
miss venflon
Zakorzenienie

a ja sie troszku pozale
ostatnio nie mialam ani neta ani dostepu do aparatu wiec z nowych rzeczy,ktore robilsm leza i kwicza zeby je wstawic
mam przygotowana pierwsza kolekcje do modnej i uzupelnienie kolekcji w deco-a rzeczy ktore powstaly przypadkiem i jakos sa niespojne ze soba (czy to materialowo czy forma) postanowilam na probe wstawic do wylegarni
Stary 2009-01-04, 18:19   #367
triszka
Rozeznanie

GG do triszka Send a message via Skype™ to triszka

Dziewczyny w ogóle możliwe jest aby dodać pracę do paczki na Wylu? Trzeba robić nową paczkę do tej samej ekspozycji?

Blog -> KLIK

......Wrapy.....
..........Fimo........

triszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 18:43   #368
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Trzeba
Stary 2009-01-04, 18:54   #369
triszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
Trzeba
no to shit...

Blog -> KLIK

......Wrapy.....
..........Fimo........

Stary 2009-01-04, 19:11   #370
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Ale możesz w paczce dac jedną pracę - nie jest już wymagane 5prac. Tylko jak dodasz ponizej 5 to niepojawi Ci się ikonka na stronie głównej.
Stary 2009-01-04, 19:20   #371
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

kocham modną
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-04, 19:41   #372
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Cytat:
Napisane przez ajma Pokaż wiadomość
Depozyt to nie jest dobre rozwiązanie.
To zależy. Współpracuję na takiej zasadzie ze Stylologię i mi bardzo odpowiada. Ostatnio wprawdzie nie miałąm czasu, żeby wysłać do Marty nowości, ale ogólnie to bardzo proste - raz na jakiś czas robisz np. 10 prac z przeznaczeniem dla tej konkretnej galerii, wysyłasz i zapominasz o tym - a pieniążki za spredane prace wpływają na konto nie trzeba biegać na pocztę, pakować itp. Jeśli zaś galerii dobrze się powodzi, to w ogóle super, tylko rób i wysyłaj hurtem
Stary 2009-01-04, 20:19   #373
triszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
Ale możesz w paczce dac jedną pracę - nie jest już wymagane 5prac. Tylko jak dodasz ponizej 5 to niepojawi Ci się ikonka na stronie głównej.
Zaraz spróbuje

Blog -> KLIK

......Wrapy.....
..........Fimo........

Stary 2009-01-05, 13:37   #374
arizoona
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiecie jak to jest w Prototypie właśnie sprzedały mi się kolczyki i teraz nie wiem czy mam czekać na wpływ na konto czy mam od razu wysyłać to raz a drugie pytanie to jak to jest jak mam wpisaną jedną sztukę a klientka zamówiła dwie?
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 15:46   #375
___Dominika___
Raczkowanie

GG do ___Dominika___

troche mnie zaskoczyła tredy http://www.trendymania.pl/bizuteria,...zki,11376.html oczywiście nie zbyt miło a zawsze się zachwycalam rzeczami tam wystawianymi
___Dominika___ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 15:58   #376
substytut
Zakorzenienie

pewnie niedlugo ich nie bedzie
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 15:59   #377
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez ___Dominika___ Pokaż wiadomość
troche mnie zaskoczyła tredy http://www.trendymania.pl/bizuteria,...zki,11376.html oczywiście nie zbyt miło a zawsze się zachwycalam rzeczami tam wystawianymi
Stawiam,że za długo tam nie powiszą .. przecież ten drut i loopy to jakaś masakra!
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 16:01   #378
___Dominika___
Raczkowanie

GG do ___Dominika___

zobaczymy bo reklamy im to łądnej nie robi drut krzywy jest
Stary 2009-01-05, 16:01   #379
substytut
Zakorzenienie

i chyba tylko bigle srebrne - przynajmniej tak mi sie wydaje
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-05, 16:17   #380
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez substytut Pokaż wiadomość
i chyba tylko bigle srebrne - przynajmniej tak mi sie wydaje
Też mi się tak wydaje,że tylko bigle w srebrze.....
Tak sobie myślę i jestem na prawdę zaskoczona tym, co ta osoba wrzuciła... czyżby nie zdawała sobie sprawy z "jakości" swoje biżuterii??
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 17:13   #381
Anula1410
Raczkowanie

GG do Anula1410

Wydaje mi się, że to pierwsze jej kolczyki wystawione na widok publiczny, ona robiła dotąd kartki i zakładki, a teraz wzięła się za filcowanie. Kolce są "wypadkiem przy pracy"
Stary 2009-01-05, 18:01   #382
___Dominika___
Raczkowanie

GG do ___Dominika___

juz nie ma
Stary 2009-01-05, 18:32   #383
Roxy80
Raczkowanie

16. 12. wysłałam 3 przesyłki z Wylęgarnii. Jedna klientka potwierdziła odbiór, a dwie nie, i cały czas mam status : nowa dostawa lub niepotwierdzone dostarczenie. Pisałam do Wylęgarnii, czy są jakieś sygnały od klientek np. że nie otrzymały przesyłek, ale oczywiście żadnego odzewu z ich strony, a w/g regulaminu
Cytat:
rozliczamy dostawy, których otrzymanie potwierdzili klienci lub mineło 14 dni od daty wysłania
14 dni już dawno minęło, więc jeżeli nie ma zwrotu, bądź reklamacji powinien być status do rozliczenia. Poza tym trochę się niepokoję, bo jedna przesyłka była o sporej wartości (klientka wzięla 4 naszyjniki) i wolałabym, żeby nie zaginęła.
Roxy80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 18:37   #384
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Nie martw się. Jakby coś się stało klientka dawno by już interweniowała. A to, że masz nowa dostawa to też nic, jeśli minęło 14 dni to zapłacą Ci za to
Stary 2009-01-05, 18:41   #385
tyska04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roxy80 Pokaż wiadomość
16. 12. wysłałam 3 przesyłki z Wylęgarnii. Jedna klientka potwierdziła odbiór, a dwie nie, i cały czas mam status : nowa dostawa lub niepotwierdzone dostarczenie. Pisałam do Wylęgarnii, czy są jakieś sygnały od klientek np. że nie otrzymały przesyłek, ale oczywiście żadnego odzewu z ich strony, a w/g regulaminu

14 dni już dawno minęło, więc jeżeli nie ma zwrotu, bądź reklamacji powinien być status do rozliczenia. Poza tym trochę się niepokoję, bo jedna przesyłka była o sporej wartości (klientka wzięla 4 naszyjniki) i wolałabym, żeby nie zaginęła.
Jest napisane tez:

jeżeli dana dostawa nie została potwierdzona bezpośrednio przez klienta będzie widoczna w zakładce raporty -> bieżące rozliczenia bezpośrednio przed datą rozliczenia, pod warunkiem że została wysłana nie później niż 14 dni przed datą rozliczenia miesięcznego

wiec mysle ze nie ma sie co martwic ja mam jeszcze z 15.11 takie. Chociaż z tego co pamietam to dziewczyny pisaly ze wyl w zwiazku z problemami finansowymi rozliczal takie produkty np w kolejnym miesiacu. Nie wiem jak bedzie teraz, zobaczymy
tylko zrozumcie kiedy zechcę znowu z sobą być "
tyska04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 18:42   #386
moniq75
Przyczajenie

Ładnie po dupsku dostałam
Dominika - przepraszam za gwałt na Twoim poczuciu dobrego gustu i estetyki
substytut - oko sokole, trzeba przyznać
MON1K4 - no tak się składa, że faktycznie nie zdawałam sobie sprawy z tego, że są tak fatalnej "jakości", Twoje oko też sporo wycierpiało za ich sprawą.
Anula 1410 - wypadek przy pracy. No na to wygląda.

Słowem wyjaśnienia (choć nie czuję się winna, więc nie wiem czy trzeba) - filcowanie , a nie wyrób biżuterii to moje nowe hobby. W okresie świątecznym posypały się zamówienia i jako żywo zachęcona takim popytem postanowiłam wrzucić coś i do Trendy. Broszki nie tknęłyście, więc chyba nią nie naruszyłam waszego terenu łowieckiego, natomiast kolczyki - no nie zostawiłyście suchej nitki. Tylko kobitki, czy zamiast ulewać tutaj żółci i dokopywać komuś, nie byłoby normalniej napisać do mnie i powiedzieć o tym defekcie wprost. Odesłać na przyuczenie. Palcem pokiwać. A tak, tutaj błotem rzucacie, pławiąc się swoją nieomylnością. Życzę Wam w tym Nowym Roku , by chciało się Wam wyjść naprzeciw drugiego człowieka. Nikt nie jest doskonały Pozdrawiam Was ciepło.
moniq75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 19:10   #387
___Dominika___
Raczkowanie

GG do ___Dominika___

oj oj nie o nas teren chodzi (bo ja np w tredny nie jestem na neta wrzucam to ci mi siedzi w domu najlepsze rzeczy beirze klijentka która bierze paczkami ) broszka czy co to to za kwiatuszek jest nie wczytywałam sie jest bardzo łądna więc czemu bym miala krytykować do kulek w tych kolczykach też nic nie mam tylko jak napisalam nie pasowały te kolczyki wogóle do trendy jesli zauważyłaś co koło nich sie pojawiło w nowościach chyba nowej projektantki. i nie dziw sie bo dużo dziewczyn wysyla zgloszeniea z bizuteria do trendy naprawde ładnych rzeczy i ich nie przyjmuja wieć jak widzą pokrzywiony drut zero przekładek to nie ma sie co dziwić że tak reagują
Stary 2009-01-05, 19:46   #388
lawenda99
Zakorzenienie

Moniko, piszę bez złośliwości - naprawdę uważasz, że takie kolczyki, jak te omawiane, nadają się na sprzedaż w ogóle, nie tylko w tej galerii? Robisz piękne filcowe i scrappowe rzeczy, ale najwyraźniej mało masz wprawy przy pracy z drutem - nie każdy, kto piękne obrazy maluje jest od razu mistrzem w biżuterii drut w tych kolczykach nie dość że był na pierwszy rzut oka brzydko, nieestetycznie pogięty, to jeszcze łysy i wystający w ten sposób, że pewnie kolczyki szybko straciły by kształt, klientka by je zgubiła. Rozumiem, że bolą Cię uszczypliwe uwagi, ale nie dziwię się, że kolczyki zostały usunięte z galerii, która ma raczej w ofercie przedmioty starannie wykonane i wyjątkowe, a nawet zapewne na niektóre "pospolitsze" materiały patrzy się tam niechętnie (chyba, że sama je usunęłaś zanim włączyła się moderatorka). Nie obrażaj się, tylko trenuj posługiwanie się drucikiem...
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 20:07   #389
moniq75
Przyczajenie

Lawenda 99 - ależ ja się wcale nie obrażam, ja naprawdę pełna pokory jestem w stosunku do uwag wszelakich i nastawiona, by uczyć się, uczyć, uczyć. Zabolał jednak fakt, że nieświadoma branży biżuteryjnej i nie znając się na tym w ogóle ( co mnie cholera podkusiło z tymi kolczykami?) zostałam w taki sposób zaatakowana. Nie wiem jak to wygląda w światku biżuteryjnym, ale w światku scrapowym, kiedy widzi się u kogoś jakieś mankamenty, niedociągnięcia zwyczajnie pisze się do tej osoby z listą zastrzeżeń. Instruuje co powinno się zmienić, jak poprawić efekt końcowy. Naprawdę nie znam się na drutach, biglach, loopach i innych takich - nie wiedziałam, że łysy drut to jakieś nieporozumienie, że tak się nie robi.
moniq75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-05, 20:14   #390
___Dominika___
Raczkowanie

GG do ___Dominika___

wiadomośc co prawda do lawendy ale sie wtrące bo forum publiczne .ale teroretycznie rzecz birąc ja np w terddy nie mam konta wiec chyba zabardzo nie moge sie z tobą skontaktować.a tak jakos wyszlo dałam ten link do galeri internetowych nie do śniechotek bo wg mnie nie byulo tu nic śmiesznego a zazwyczaj dziewczyny wzucaja takie rzeczy do śniechotek wiec naprawde nei denerwój sie bo nie ma o co. tu w tym watku wymianiamy sie komentarzami odnosnie galeri i to częściej tymy mniej pozytywnymi jak sie dziewczyna logo w trendy nie spodobało czy szta w wyl to nie pisały do nich zeby znienili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości