Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-09, 16:02   #361
maszka66
Zadomowienie

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV

Ja też przesyłam urodzinowe buziaki dla Olafka i Wiktorii.

Odebrałam kolejne badania i ... znów są bakteria. Powtarzamy całąkurację antybiotykową i inne. Dr powiedziała, że nawet jak się ich nie pozbędziemy (w laboratorium określają to jako nosicielstwo) to nawet z nią będziemy operowac. Jakoś nie jestem przekonana do takiego rozwiązania pamiętając wcześniejsze slowa dr, że z tą bakterią operacja jest wykluczona.

Weekend minął mi pod haslem wypróbowywania podczytanych przepisow. Schab po kawalersku - bomba, shrekowy deser - pychotka; tylko szarlotki nie piekłam, ale jak piekę to tylko taką bo uważam, że jest najlepsza.

Eleonoro, szybkiego powrotu do zdrowia bo powaliło cię na dobre.

No i tyle bo ręce mi opadły

Edytowane przez maszka66
Czas edycji: 2009-02-11 o 10:51
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 21:48   #362
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziekujemy wszystkim pamietajacym za zaczenia dla mojej Wiktorii!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 22:08   #363
pallmall
Raczkowanie

GG do pallmall

Cześć dziewczyny.
wieki mnie nie było,nie jestem w stanie nadrobić wszystkich zaległości. Czasami Was podczytywałam ale jestem bardzo nie na bieżąco. Niektórych szkrabów bym nie poznała, choć niektóre są podobno wystarczająco do siebie że wiem jeszcze kto jest kto.
u nas bardzo trudny okres w życiu. mój mąż od sierpnia jest we wojsku, dostał powołanie mimo iż ma rodzinę i jest jej jedynym żywicielem. już niewiele zostało ale jeszcze kilkanaście tygodni będziemy bez niego. W grudniu zmarł mój tata, przeprowadziliśmy się do mamy żeby nie była sama, do tego dochodzi opieka nad babcią, no i całym prawie pustym domem.
Adaś jest strasznym rozrabiaką, czasem myślę,że ma niezdiagnozowane ADHD. Nie usiedzi w miejscu 5 minut. Czasami padam na pysk, ale jakoś muszę sobie radzić. Wklejam kilka zdjęć nie najaktualniejszych ale dość świeżych.
pozdrawiam Was bardzo i całuje mocno małe Niedźwiadki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zima.jpg (24,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg śpiem.jpg (28,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buzka.jpg (26,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg duzy.jpg (23,7 KB, 13 załadowań)
Stary 2009-02-09, 23:22   #364
elenoraPIOTR
Raczkowanie

GG do elenoraPIOTR Send a message via Skype™ to elenoraPIOTR

No ja juz w miare doszłam do siebie..nawet wstałam dzisiaj i poszlam do sklepu ) jutro mam rozmowe w sprawie pracy ( szukam czegos zamiennego )) a w srode na nowo maraton po 12 godz ...na sczescie tylko kilka dni i urlop..
weszłam dzisiaj do PEPCO i zauwazyłam ze tam duzo fajnych ciuszków dla maluchów jest w bardzo rozsadnych cenach...sa tam rzeczyy nap cherokkee za prawie połowe ceny...wiele tak przypomina ciuszki nexta ze masakra...kupiłam małemu 2 bluzeczki po 8 zł z traktorami własnie z cherokee...wypatzryłam tez ze w czasopismie "dziecko" sa koszulki z postaciami ze świnki Peppy...kupiłam Piotrusiowi bo on na punkcie Peppy i Wallego ma fioła )
elenoraPIOTR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 23:37   #365
Aranka
Zakorzenienie

Dzisiejszy dzień minął pod znakiem zakupów. Udało mi się kupić Laurce w Smyku trzewiki Bartek na wiosnę za pół ceny (w CCC całe ze sztucznego tworzywa w niewiele niższej cenie...). Do tego w Reserved ogrodniczkę + bluzeczkę a w H&M świetną bluzę z kapturem, malinowe i różowe spodnie dresowe oraz bluzeczkę w ulubiony przeze mnie motywew - paseczki. Bluzka niby na 86cm ale jak to w H&M - sporo większa więc Laurce jeszcze posłuży mimo jej wzrostu ;-) .Czaję się jeszcze na kombinezon ze Smyka na przyszłą zimę (liczę w końcu na wypad w góry) ale po pierwszej przecenie cena jeszcze wysoka...Po kurtkach i spodniach ocieplanych w Reserved tylko wspomnienie...Po powrocie do domu doznałam szoku - po 20 dniach cyklu znów @ ??? !!! A moje cykle z reguły powyżej 33 dni....

Pallmall - przykro mi z powodu taty. Właśnie rozmawiałam ze swoim, który był żołnierzem zawodowym i mówi, ze mogliście pisać odwołanie...że głupota bo od dawna nie bierze się takich męzczyzn, tylko głownie kawalerów bo jest w czym wybierać!

Kasiu....ty lacho!!!! Wstydź się, że się tak często nie pokazujesz! A zdjęcia jak zwykle - profesjonalne!

Elu - zrobiłam sarlotkę i choć nie z krupczatki ciasto ale z mąki szymanowskiej to wyszło super...a jabłka wrzuciłam ze słoika z Lidla (z 2 słoików...) bo surowych miałam kilka a kompotowe już wyjedzone...A ponieważ jabłecznik to ulubione ciasto TŻ to mi teraz non stop komplementa wali, mruczy do ucha jakby to "koty marcowe" już były hihihi...

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2009-02-09 o 23:42
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 00:47   #366
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Maszko znów ta bakteria paskudna, ciekawe czemu ta lekarka zmieniła zdanie na temat operacji?tzrymam kciuki aby zniknęła na zawsze ta bakteria!

Pallmal miło że wpadłaś, Adaś śliczny chłopczyk ,wogóle bym go nie poznała. Przykro mi z powodu taty.

zrobiłam dwa albumiki, zapraszam

2-gie urodzinki Olafa
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=3301

2-gi rok życia Olafka
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=3306
garnuszki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 08:10   #367
malgogaj
Zadomowienie

Kasiu super zdjęcia. Teraz to już chudzina z Ciebie Nina zawodowo zdmuchuje świeczki. I gratuluje zbudowania wysokiej wieży Festiwal teatrów dla dzieci....już czuje zazdrość. Uwielbiam takie rzeczy.

Pallmall to co Wam zrobili to zwykłe chamstwo! Bardzo ma przykro z powodu Twojego Taty. Musi być Wam naprawde cieżko teraz. Tez nie poznałabym Adasia. SUper chłopczyk.

Maszko no cholerka z ta bakteria no! Ja myślę, że operacje to trzeba zrobić tak czy siak. Jakby to była operacja np. ratująca życie to nikt by sie nie zastanawiał czy jest bakteria czyjej nie ma. Robi się i już. Wiadomo, ze lepiej gdyby jej nie było. Ale to tylko takie moje gdybanie. W każdym razie nie martw się na zapas.

Aranko ja tez przymierzałam się do butów w Smyku ale nie było juz rozmiarów niestety. Ale za to kupiłam komplet szalik czapka rękawiczki w Zarze za całe 12 zl . Podobnie jak u Eli liczę ze na przyszły rok tez dostaniemy zimowe kurtki w spadku tak jak w tym. Ja dostaje dużo ubranek po Olafka kuzynie i praktycznie nic nie kupuje. Tylko jak coś mi się po prostu podoba. Mamma tego kuzyna jest w stylu "nie biegaj bo się pobrudzi", "jak chcesz się pobawić w piaskownicy to choć zmienimy ubranko" więc te rzeczy są jak nowe. Olaf je dobija za to
Kupiłam tez (ale już nie z przeceny) koszulki w HM i są super. W miarę długie ze nie wychodzą z rajstopek i nie do kolon, takie w sam raz. Fajne tez są piżamki.

W temacie nocnikowania: Olaf wczoraj wieczorem 9 razy robił siusiu (specjanie po troszeczku) aby wylewac do toalety i spuszczać wode

EDIT: wyciągnęłam szufladkę z pralki tą co się wsypuje proszek, wlewa płyn a Olaf wrzucił mi do tej dziury samochodzik ulubiony samochodzik....mam więc niesprawną pralkę i dziecko szukające samochodziku.....

Edytowane przez malgogaj
Czas edycji: 2009-02-10 o 08:47
malgogaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:21   #368
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Maszko kurcze, że też nie możecie się pozbyć tego wstrętnego bakcyla, jednak mam nadzieję i trzymam kciuki aby operacja doszła do skutku tak jak pisze Malgo jakby była to operacja ratująca życie to nie ma czasu na badania na jakieś wstrętne bakcyle

Pallmall bardzo mi przykro z powodu twojego taty a armia trochę przesadziła, bo służba powinna być dla takich ancymonków jak mój brat, który w sumie nie miał nic innego do roboty, a nie dla męża i ojca. A w oczach Adasia widać błysk łobuziaka, śliczne zdjęcie jak śpi

Garnuszki ale z Olafa się kudłacz zrobił fajny album podsumowujący cały rok

Eleonoro ja dawno żałuję że nie mam pepco w Krk

Aranko niezłe zakupy poczyniłaś, kupno wiosennych butów przede mną, aż mnie zaciekawiłaś tymi tańszymi butkami w smyku

Malgo to albo czeka cię praca małego majsterkowicza, albo wezwanie fachowca
Stary 2009-02-10, 11:48   #369
elenoraPIOTR
Raczkowanie

Ja powoli szykuje sie na rozmowe...od wczoraj staram sie doprowadzic jakos do ładu po tej chorobie ale nawet z makijażem wygladam jak nieszczescie...hehe z jednej strony sa plusy bo wczoraj wbiłam sie w jeansy których nie mogłam dopiąc przed choroba a teraz jescze mam luz... zawsze trzeba znalesc jakies pozytywy )
denerwuje sie tą rozmowa.....
Stary 2009-02-10, 12:38   #370
pallmall
Raczkowanie

GG do pallmall

piszecie o ubraniach, czapkach i jak przeczytałam że za cały zestaw Malgogaj dałaś 12 zł to myślałam,że mnie szlag trafi. ja za samą czapkę dziś dałam 19. aaaa! trudno. też dostaje ubranka po kuzynach od Adasia, ale zawsze coś tam trzeba dokupić.

co do MONu to trudno byłoby się odwoływać, pytaliśmy gdzie się da ale mówili że to nic nie pomoże. poza tym dochodziła do tego moja ewentualna ciąża, bo starliśmy się o dziecko ale powiedzieli że to nic nie zmienia. Mój mąż ma znajomego który do teraz sie odwołuje a zostało kilkanaście tygodni do cywila. głupota jakich mało.

co do mojego taty to sprawa jest o tyle trudna,że wszystko sie rozegrało w jeden dzień. strasznie trudno takie coś zrozumieć...

miło mi,że mnie jeszcze pamietacie. może będę mogła jakoś częściej wpadać.

czy wasze szkraby pija jeszcze mleko z butelki?
Stary 2009-02-10, 13:01   #371
Aranka
Zakorzenienie

EleonoraPiotr - trzymam kciuki za rozmowę

Maszko - cholera jasna by strzeliał tę bakterię...Jednak trzeba wierzyć lekarce...nie narażałaby Wiki na komplikacje. Pewnie próbowała najpierw zwalczyć to dziadostwo ale skoro widzi, że jest to aż tak trudne to nie wdzizi innego wyjścia...Trzymajcie się

Bartki u nas w Smyku dla chłopców jeszcze są. Jakby któraś chciała konkretny model to mogę spojrzeć u siebie i kupić. Kosztują w większości 69zł.

Zabko - ostatnio faktycznie sporo kupiłam dziewczynom. Jednak ja nie mam od kogo w spadku dostać...Po Julce powydawałam...zostawiłam tylko naprawdę takie sentymentalne perełki, które wyszperuję od czasu do czasu dla Laurki. Laurka za to bardzo niszczy ubrania. Szoruje w rajtkach i spódniczkach na co dzień lub getrach i skarpetkach. Więc po jednym dniu mam czasem 2 bluzki do prania i 2 pary rajtek. W takim tempie to rajstopy się niszczą w locie błyskawicy! Bluzki plami po mistrzowsku...niektóre plamy ani Vanish ani odplamiacz Dr. Beckamann nawet zaraz po poplamieniu nie spierze...a trę ostro aż mam czasem bomble na palcu...Po wyjściu na dwór mogę sie spodziewać każdorazowo, ze po powrocie będę mieć kurtkę, spodnie i rękawiczki do prania...zdarza sie, że i czapkę bo brudnymi rękawiczkami lubi ją poprawiać. Na spacerze wszystkiego musi dotknąć, podnieść każdy papierek...z 3 razy się przewróci...Suszarka u mnie to jak mebel codzienny - nie warto jej składać bo ciągle zapełniona... W zeszłym tygodniu kupiłam na Allegro 8 par rajtek z jakiejś firmy Limar - niby inne mamy pisały, że świetne gatunkowo choć cena jedynie 5,99...Mam nadzieję, że się nie rozczaruję... Miała je któraś z was?

Pallmall - Laura cpodziennie pija mlek z butli 180ml - więcej nie chce. Od 3 dni pija Bebiko 4 dla 2 latków. Trzymaj się...

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2009-02-10 o 13:06
Stary 2009-02-10, 14:03   #372
malgogaj
Zadomowienie

Zabo zdecydowanie bedę wieczorem majsterkować

Aranko dzięki ale chyba już się do Smyka nie wybiorę bo mi za daleko. Co do brudzenia się to ja lubię takie kocmouszki Im brudniejsze tym szczęśliwsze

Pallmall Olaf pije około 200 ml rano Bebilonu 4 z butli. Zastanawiam się powoli nad zamianą tej butelki na kubek.

Eleonora

Edytowane przez malgogaj
Czas edycji: 2009-02-10 o 14:06
malgogaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:06   #373
sohf
Wtajemniczenie

Pallmall pewnei że pamiętamy Adaś śliczny kawaler, zaglądaj do nas częściej koneicznie współczuję śmierci taty, to na pewno musiał byc dla Ciebie ciężki okres. a z tym wojskiem to faktycznie jakas paranoja. Mleko rano i wieczorem troche ponad 200ml. z butli ale nie przez smoczek, tylko taki ustnik, zastanawiam się nad kubeczkiem ale nie wiem jak do tego synuś podejdzie.

MAlgo niezle z tym autkiem nie mam pojęcia co teraz, trzeba chyba pół pralki rozkręcić. daj znać.

Garnuszki bardzo ładne albumy - jak zwykle Olafek jakie ma długie włoski zapuszczacie?? też chce takie duplo kupic Kubie, ale nei sądziłam ze ta beka taka wieeelka ;D

Eleonora, dobrze, zę już się lepiej czujesz no i powodzenia na rozmowie.

Aranko ja takowych nei miałam, a w ciuszki się faktycznie obłowiłaś fajne te wyprzedaze

Maszko głupie bakcylisko... oby ta lekarka wiedziała co mowi.

Rzabbo, fajnie, że u Was można te przeciwrobalowe rzeczy kupić. u nas to jakiego lekarza się nie spytać to robi wielkie oczy i tylko po co, po co słychać... ja tego nei rozumiem, psa czy kota raz do roku bez problemu można odrobaczyć (chociaz moje koty wcale na dwór nie wychodzą) a cżowieka się nie da (chociaż ja czy Kuba na pewno jesteśmy na dworze częściej niz moje koty:/)

może się przejade jeszcze do mariquity zobaczyc po ile maja ocieplane spodnie, bo może bym na przyszły rok kupiła. Kurtke kupowaliśmy z miesiąc temu, troche jest na wyrost, więc mam nadzieję, że przynajmniej na początek przyszłej zimy starczy. a buciki wiosenne bardzo fajne kupiłam w reservecie za 24zł, chyba z 90 przecenione. wszystkie buty były po tyle.

Edytowane przez sohf
Czas edycji: 2009-02-10 o 14:08
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:14   #374
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Pallmall, witaj ponownie! Przyro ze tak się niefajnie poukładało i nie jest Ci łatwo

Smyk, u nas nie ma Bartka w Smyku jest coolclub, wydaje mi się ze tez niezłe są ich butki. Jasio miał sandałki i całe lato je nosił łącznie z zabawą w piaskownicy i bardzo ładnie sie trzymały. Teraz mam kupon 20% znizki do Smyka i moze wlasnie na buty go zrealizuję.

Aranko, popatrz na stronie Mariquity moze coś od nich wpadnie Ci w oko z kombinezonów to Ci kupię albo coś innego. Są juz przeceny przecen.
Spódniczka wisi taka http://allegro.pl/item551310810_mari...daz_a_d_c.html rozm ok 140, na Julkę. Cena 20zł. Zimowe ortalionowe z kwiatkiem po 10zl.
Dzis siostrzencowi bluzę kupiłam Mariquity, super! http://mariquita.home.pl/product_inf...81-32-184.html przeceniona z 96zł!

http://www.mariquita.home.pl/index.php
A rajtki ... teraz Franio testujemy

Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Czas edycji: 2009-02-10 o 14:27
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 14:40   #375
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Eleonora ja również trzymam kciuki za rozmowę

Aranko ja na chwilę obecną też kupuję Asi ubranka, bo ciężko mi wyczuć czy od kuzynki przyjdzie jeszcze jakaś paczka, czy nie, bo jej córki też bardzo niszczą ubranka, ale przez pierwsze 1,5 roku bardzo mnie podratowała, więc też sporo ciuszków kupujemy, ja staram kukać do ulubionego lumpka, ostatnio kupiliśmy fajne jeansy w cubusie przecenione o połowę, a do h&m lubię zaglądać i wykukać jakieś perełki wyprzedażowe, co do prania to też często nastawiam, z tym że mam jedną Asię, a ty masz 2 dziewczyny

a co do spodni ocieplanych, to mama kupiła w lunpku fajne nie mocno napompowane, które są dobrą alternatywą na deszcz, błoto i wywrotki, bo nie trzeba ich prać w sepcjanych środkach
Stary 2009-02-10, 15:18   #376
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

dzięki Zaba i Sohf

co do włosków, to sama nie wiem czy zapuszczać?! napewno tera mu nie zetnę bou nas zima sroga, a z włosami to zawsze mu cieplej. z jednej strony jestem ciekawa jakby wyglądał z dłuższymi, tylko gorzej z ich myciem

w temacie robali to ja tez mam ochote porobić nam wszystkim badania, słysząłam osttanio w telewizji że np bardzo ciężko wyryć lamblie, dlatego najlepiej ponoć zanieśc próbki do wterynarza, tam ponoć bardziej sa wyspecjalizowane laboratoria pod wzgęldem szukania robali.

Olaf ma już prawie wszystkie zębole-NARESZCIE!!! osttania piątka mu się przebija, jeszce ja przetrwamy i spokój mam nadzieję!!!

Eleonora trzymam kciuki za rozmowę!!

niezłe przeceny u Was!!! ja musze t u wyruszyć na skpey może tez uda mi się coś tanio wykukac na następny rok, osttanio kupiłam młodemu kurtkę zimową na następny rok z Lindexu za 40zł i koszulę w której wystąpił na urodziach za 20zł w HM

jeśli chodzi o pranie to u mnie podobnie Aranko, piorę codziennie i tak samo nie składam suszarki, stały elemnet wytroju!

u nas kurka zima na całego temperatury poniżej zera i to sporo dziś rano było -14 i kupe śniegu mamy, jak tak dalej pójdzi eto nas zasypie

spójrzcie na fotki jaką mamy zimę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7 luty 2009 838_640x480.jpg (36,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7 luty 2009 841_640x480.jpg (29,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7 luty 2009 845_640x480.jpg (41,4 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez garnuszki
Czas edycji: 2009-02-10 o 16:00
Stary 2009-02-10, 16:02   #377
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

a tu ja i Olaf w przedszkolu z kolegą Oskarkiem-7 miesięcznym,

Sohf a co do klocków duplo, to my kupliśmy to wielkie pudło za 220zł w Norwegii, w sumie jest w nim 215 klocków, a tak naprawde zmieściły by się w dwa razy mnijeszym pudełku niż były!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2184_640x480.jpg (40,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2187_640x480.jpg (44,7 KB, 23 załadowań)

Czas edycji: 2009-02-10 o 16:19
Stary 2009-02-10, 19:22   #378
Aranka
Zakorzenienie

Elu - w sandałkach Coolclub to i Laurka całe lato zasuwała bez uszczerbku na ich wizerunku. W naszym Smyku króluje Coolclub, Bartek, Renbut, Barbie, Benetton i kapcioszki Lemigo, Befado, Disney.

Z wyprzedaży bardzo się cieszę bo wyskoczyć po zakupy dla Julki to w normalnych warunkach za bluzkę idzie wybulić w H&N 49,90 lub 39,90, spodnie od 60 do 90 zł. Dużą podporą jest rodzinka i przyjaciele w UK - ciuszki Early Days, St.Bernard, Next, Ladybird czy Mothercare są cenowo atrakcyjne patrząc na naszą Marguitę czy HotOil, Zarę, H&M czy Smyka...A jakość naprawdę solidna. Więc często posiłkuję się zakupami w UK. Poza tym lubię je ubrać inaczej niż chodzi pół Torunia...już tak mam...

Przyszły rajstopki - superowe!Kolorki rewelacyjne i jakosć naprawę świetna!!!Do tego dostałąm 2 pary fajnych skarpetek za free!

http://allegro.pl/item551357672_92_9...wyprzedaz.html

Garnuszki - Olafkowi to włoski ciemnieją! No i fajnie macie z tym przedszkolem...u nas jest jakieś prywatne w domu ale nawet nie wiem gdzie a myślę o tym aby Laurka potem oprócz siedzenia z moją mama miała kontakt z dziećmi. W zdolności edukacyjne mojej mamy nie wątpię, sądzę, że do zerówki rewelacyjnie ją przygotuje tylko chodzi mi o stronę socjalizacyjną...

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2009-02-10 o 19:29
Stary 2009-02-10, 20:09   #379
elenoraPIOTR
Raczkowanie

no już po jestem ) rozmowa bardzo kulturalna prowadzona przez dyrektora z asystentka...ale nie wiem jak mi poszło bo zaskoczyl mnie....wiedziałąm ze pewnie bedzie cos typu "ja jestem klient i prosze mie namowic na kredyt" ale facet mi wyskoczył z tekstem " dzien dobry widziałem reklame panstwa banku...to gdzie ten fronczewski?? w sumie to po to tu przyszedłem" zatkało mnie...zaznaczam ze to nie jest ten bank od fronczewskiego..heheh ale jakos z tego wybrnełam...w piatek maja dac znac..zobaczymy bo jak sie spytali ile chce zarabiac to bez ogródek rzuciłam kwota ))
jutro wracam do pracy po tylu dniach...masakra
Stary 2009-02-10, 22:31   #380
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki
Wink Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV

Aranko super sprawa z tym przedszkolem, jedyny minus to odległość ale jakoś dajemy radę. Olaf uwielbia tam chodzić, bawi się wśród dzieci (czasem z nimi), wspólnie śpiewamy, jemy drugie śniadanie-super.
włoski Olafowi ściemniały-tak samp jak mi-MĄDZRZEJEMY he he

Eleonora teraz trzymam kciuki oby Cię przyjęli

ja jeszcze posiedzę nad angielskim, bo jutro znów lekcja, a już ostanio wyszły moje braki

czy będzie Wam przeszkadzało jeśli będe pisać w takim kolorku?

Czas edycji: 2009-02-10 o 23:08
Stary 2009-02-10, 22:39   #381
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Eleonoro to teraz trzymam kciuki aby zadzwonili w piątek

Garnuszki to u was zima na całego, ślicznie no i super macie z tym przedszkolem

Aranko patrząc na aukcję to kupiłam ostatnio Asi te z żyrafą, tylko od razu wyrzuciłam opakowanie i nie maiłam pojęcia z jakiej są firmy, co do użycia to nie wiem, bo jeszcze jej nie zakładałam, u nas za ok. 8zł

co do ciuszków zagranicznych to ja jestem bardzo zadowolona z old navy, gap'a, carter's, no i z lumpka właśnie next, george, early days itp.

Malgo i jak akcja pralka-samochodzik? No i jak Olaf z nocniczkiem, dalej ma z tego zabawę?

A u nas kolejne postępy, przy okazji uczenia siku na nocnik, Asia załapała od razu z kupką
Stary 2009-02-10, 23:08   #382
Aranka
Zakorzenienie

U nas po pierwszym dniu w majtkach 3 sztuki mokre. Jak na pierwszy dzień to nie najgozej. Mały nocnik mamy jeden i stoi u góry w łazience. Nie chcę popełnić błędu jak z Julią, że nocnik był głównym meblem w pokoju więc teraz uczę Laurę, że korzystamy z niego tylko w łazience. Fajnie, że Laura załatwi się też na dużym sedesie (nie mamy nakładki). Jak bardzo jej się chce to nie lecimy do góry tylko szybko na dole sadzam ją na sedes i po kłopocie. Zobaczymy co przyniosą nam kolejne dni. Puki co w rajstopy i majtki jestem solidnie wyposażona . Jak nam łądnie będzie szło to pomyślimy też o nocnym braku pampka. W sumie już teraz z nocy pampek suchy (prawie zawsze).

Dziś mieliśmy p południu nagłą zamieć śnieżną! W ciągu pół godziny napdało nam ponad 3cm śniegu. Po czym zaczął padać deszcz...a już ręce zacieraliśmy, że zrobimy w końcu kulig...A tu lipa...

TŻ ostatnio poszedł do sąsiada o coś spytać i wziął ze sobą przy nodze Sonię. A sąsiad oczy jak 5zł i zdziwiony się pyta czy to nasz? A gdzie my go trzymamy? A jak usłyszał, że w domu to oczy mu się jeszcze większe zrobiły...No fakt...wokół w każdym domu to buda i pies za siatką a my wariaci jesteśmy i tyle, że ponad 30kg psa w domu trzymamy...Na dodatek na smyczy go prowadzamy od czasu do czasu...Istny cyrk!

Garnuszki - możesz pisać . A zmieniłaś to sobie jakoś w ustawieniach czy (jak ja...) "kolorujesz" za każdym razem? Co do przedszkola - tu pani podkreśla w szkole na każdej wywiadówce, że widzi ogromną różnicę między dziećmi które do przedszkola chodziły (Julia i Nikola) a tymi tylko po zerówce. One świetnie radzą sobie z nożyczkami, plasteliną, klejeniem, farbami. Tamte dzieci niestety...porażka. Podobno w zerówce (która trwa 4 godziny dziennie) kleiły z plasteliny tylko 3 razy a nożyczkami 2 razy w miesiącu czasem coś cięły. Dlatego pani kazała rodzicom z dziećmi w domu pracować, dawać im gazety aby wycinały ilustracje, buzie...bo ona nie może realizować programu jeśli będzie musiała każdemu podejśc i wyciąć bo nie daje rady...Tak więc niech wasze maluchy od małego malują farbami w każdej postaci! Laura nożyczkami jak pisałam już operuje...dziura wyciachana w portkach już jest. Dziś cięła gazety - ale miała frajdę!

ElenoraPIOTR -

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2009-02-10 o 23:15
Stary 2009-02-11, 08:34   #383
malgogaj
Zadomowienie

Zabo akcja pralka zakończona sukcesem prawie sukcesem. Zdjęliśmy górę, odkręciliśmy całą tą puszkę od proszku i jakoś dałam rade wyciągnąć ten samochodzik ręką, bo ta rura taka karbowana ze sięgnęłam. Ale.....coś zle założył Tz mi się programator zapadł musimy poprawić. W każdym razie samochodzik uratowany ale pralka nieczynna

Co do nocnika to jest pewien postęp i Olaf zrobił wczoraj całe siku na raz ale tylko przed kapiela chce.....no nic trzeba cieszyć się z małych postępów. Dodam, że robi na stojąco przyjmując super śmieszną postawe, bo rozkracza nogi i lekko przykuca....wygląda komicznie. W każdym razie gratuluje innym postępów!

Garnuszki obejrzałam w końcu galerię, super zdjęcia. Olafek ubrany jak Tata
Co do włosów to ja właśnie ścinam częściej Olafkowi teraz bo wydaje mi się, że mniej się poci pod czapką. Zresztą Olaf nie lubi mycia wiec łatwiej jest z króciutkimi. Przedwczoraj byliśmy u fryzjera i pan go pochwalił, że jest super grzeczny. Fakt, że siedział grzecznie.....ale chyba tylko dlatego, że mu obiecałam lody...a on lodożerca.
Stary 2009-02-11, 13:11   #384
Aranka
Zakorzenienie

malgogaj - opowiedziałam TŻ jaki Olaf spryciol z tym autkiem. Mówił, że jak masz sprawnego męża to ci rozkręci i wyjmiecie z pralki zabawkę. Ja dziś wyprałabym Nikitę...Pakowałam od 2 godzin po trochu jasne rzeczy do pralki. Co gdzieś znalazłam a to u Julii a to do odświeżenia z kartonu (podobno Komandora nam w ciągu tygodnia już przywiozą i zmontują...ufff). W pewnym momencie jak wkładałam Laury body do bębna coś mnie tkneło czemu czuję jakiś puszek pod palcami i zajrzałam...a tam Nikita śpi w najlepsze!!!

A ja mam małe SPA w domu. Leżę na łóżku piszę na Wizażu a moja Laurka masuje mi nogi balsamem...kochane dziecko

Edytowane przez Aranka
Czas edycji: 2009-02-11 o 13:18
Stary 2009-02-11, 14:36   #385
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Malgogaj ja Olafka sama ciacham, wizyta u fryzjera w lecie była okropna, Olaf darł się jak nie wiem co. A marzy mi się żeby mu te kłaczki tak fajnie obciął fryzjer, tzn góre troszkę a tył podgolił
Brawa dla Olafka za postęp w nocnikowaniu. Mój Olaf nie chce na stojąco się wysiusiać, wogóle nie robi na nocnik, posiedzi i to tyle a kupe i tak zrobi w pampersa

Aranko zmieniłam kolorek bo ten co miałam to mi pod twój podlatuje hehe. Zmieniam za każdym razem jak piszę bo w ustawieniach nie dosuzkałam się takiej możłiwości, żeby na stałe było.
co do Nikita to miała szczęście, że ją znalazłaś. Ze zwierzątami jak z dziećmi, cały czas trezba poilnowac he he.

Czas edycji: 2009-02-11 o 15:46
Stary 2009-02-11, 15:14   #386
malgogaj
Zadomowienie

Aranko autko już wyciągnięte. Biedny kocurek! Dobrze że go nie wyprałaś Pamiętacie, że kiedyś była taka reklama proszku do prania ze włazi czarny pies do prali i wychodzi biały? Potem zabronili tej reklamy, głupiej w sumie.

Garnuszki, mój Olaf tez na początku beczał a teraz staram się z nim chodzić co miesiąc aby nie zapomniał. Mimo, ze takiej potrzeby nie ma w sumie. Pomogło bardzo jak poszedł raz z tata i strzygli się w tym samym czasie. Dodam, że Olaf siedzi mi na kolanach.....
Stary 2009-02-11, 15:15   #387
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Malgo małymi kroczkami, ale grunt że idzie to jakoś do przodu dla Olafka to pewnie najważniejsze że samochodzik uratowany, co tam pralka...

Aranko dobrze że cię cosik tknęło, bo byś Nikicie niezłe spa zrobiło, ale tobie dobrze, że masz takie dbające o mamunię dziecko
Stary 2009-02-11, 15:48   #388
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Malogaj muszę zrobić tak jak Wy. wybrać się razem z chłopakami do fryca, może się jakoś przełamie młody.

jutro Olaf ma kontrolę dwulatka

Czas edycji: 2009-02-11 o 15:52
Stary 2009-02-11, 16:18   #389
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez garnuszki Pokaż wiadomość
Malogaj muszę zrobić tak jak Wy. wybrać się razem z chłopakami do fryca, może się jakoś przełamie młody.

jutro Olaf ma kontrolę dwulatka
my też jutro na bilans idziemy.

Aranko dobrze, że pomacałaś, nawet nei chce myśleć co by mogło być...

u nas z nocnikiem w sumie kaszana. Kuba siądzie jak ma humor. jak go porozbieram i uda mi się namówić zeby usiadł to spoko zrobi siku. ale to musze tak co pół godziny go sadzać. w zaden sposób nie sygnalizuje że chce siku, czy kupke. a czasem się po prostu zaprze że nie siądzie i koniec, przecież go na siłe nie posadzę. nawet rano nie ma szans go posadzić na nocniku, bo on po obudzeniu jest ogólnie na nie, musi sie troche poprzytulać, dojść do siebie, ale po tym czasie to już pielucha dawno mokra. mam nadzieję na lato, będzie ciepło, jak polata w mokrych galotkach to może poczuje ze to nie jest fajne. na razie światełka w tunelu brak. ciekawe co lekarka powie jutro na to że moje dizecko używa jakiś 10 słów, i nie uzywa nocnika...

fryzjer płacz, płacz, płacz. przekupiony autkiem z bólem wysiedział, ale i tak popłakiwał (oczywiście u mnie na kolanach). ostatnio mu sama obcinałam włosy, krzywo wyszło straszne, ale ma gęste to jakos strasznie nie widać:P oczywiście bez histerii w temacie maszynki do włosów się nie obyło...
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-11, 16:55   #390
garnuszki
Zadomowienie

GG do garnuszki

Cytat:
Napisane przez sohf Pokaż wiadomość
. nawet rano nie ma szans go posadzić na nocniku, bo on po obudzeniu jest ogólnie na nie, musi sie troche poprzytulać, dojść do siebie, ale po tym czasie to już pielucha dawno mokra. mam nadzieję na lato, będzie ciepło, jak polata w mokrych galotkach to może poczuje ze to nie jest fajne. na razie światełka w tunelu brak. ...

wypisz wymaluj Olaf!

Czas edycji: 2009-02-11 o 16:59
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości