Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-07, 10:59   #361
patbar
Zadomowienie

Dot.: Operacja plastyczna nosa.

NIKA5550, a jeszcze jedno mam pytanko. Na konsultacji pokazywal ci zdjecia swoich pacjetow przed i po operacji? Czy on robi symulacje komputerowa?
patbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-07, 14:06   #362
bybella
Wtajemniczenie

Nika wyglądasz i tak świetnie! oglądnęłam Cie na nk i muszę przyznać, że niezła odmiana szczerze gratuluję, że jest ok
Stary 2008-09-07, 22:07   #363
gosiaczek6
Zakorzenienie

moglabys wstawic tu zdjecia?
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 08:59   #364
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

NIKA5550 mam nadzieję, że uda Ci się dodać zdjęcia bo też z chęcią bym zobaczyła.
A żeby dodać fotki musisz kliknąć ODPOWIEDZ po lewej stronie pod ostatnim postem i tam jak Ci się otworzy okienko to pod miejscem do pisania masz ZARZĄDZAJ ZAŁĄCZNIKAMI i dalej powinnaś sobie poradzić

Mi przeszła myśl operacji ale ostatnio znowu mnie nawiedziła... Boję się, że rodzice jak zwykle wyśmieją mnie, że nikt nie zauważy różnicy i że ja nie poczuję się lepiej no i że nie zniosę bólu chociaż jestem wytrzymała....

EDIT: A chciałam się zapytać czy konsultacja jest płatna? I jak np. pójdę na nią ale nie zdecyduję się na zabieg... czy ponoszę jakieś koszta?

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Edytowane przez Alexandraa
Czas edycji: 2008-09-08 o 09:41
Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 10:02   #365
patbar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość
NIKA5550 mam nadzieję, że uda Ci się dodać zdjęcia bo też z chęcią bym zobaczyła.
A żeby dodać fotki musisz kliknąć ODPOWIEDZ po lewej stronie pod ostatnim postem i tam jak Ci się otworzy okienko to pod miejscem do pisania masz ZARZĄDZAJ ZAŁĄCZNIKAMI i dalej powinnaś sobie poradzić

Mi przeszła myśl operacji ale ostatnio znowu mnie nawiedziła... Boję się, że rodzice jak zwykle wyśmieją mnie, że nikt nie zauważy różnicy i że ja nie poczuję się lepiej no i że nie zniosę bólu chociaż jestem wytrzymała....

EDIT: A chciałam się zapytać czy konsultacja jest płatna? I jak np. pójdę na nią ale nie zdecyduję się na zabieg... czy ponoszę jakieś koszta?
Tak konsultacja jest platna, nawet jesli nie zdecydujesz sie na zabieg. Przewaznie to koszt 100zl, ale sa tacy co biora i wiecej
patbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 10:34   #366
NIKA5550
Przyczajenie

Talking Dot.: Operacja plastyczna nosa.

Hejka
Jak ktoś mi podpowie jak dodac tu foty to dodam przed i poale ptzy ładowaniu się mi coś zacieło, nic mi nie pokazywał rzadnych zdjęć zresztą nie musiał, jest fachowcem w dosłownym słowa tego znaczeniu, na konsyltacji przyznam szczerze zdziwił mnie podejściem ,bo byłam na badaniach i konsultacjach u wielu specjalistów i kazdy używał wielu przyrządów ,a ten tylko zadarł czubek mego nosa i powiedzia "aha już wszystko wiem" to mnie rozbroiło, ale jeśli ktoś siedzi w tym 30 lat robił takich operacji jak mi powiedziała właścicielka kliniki tysiące to dla niego chleb powszedni. Też poszłam na konsultacje nie będąc pewna czy u niego podejde, moja konsultacja kosztowała 100 bez wzgledu czy sie decydujesz na zabieg czy nie. Zakładają kartę w której zamieszczają twoje dane na wszelki wypadek i diagnozę .Konsultacja u mnie tak się zakończyła ,że powiedział mi co i jak ,dał do siebie namiary , a ja że jak się zdecyduje to oddzwonie (nie miałam tyle kasy bo zakładałam koszt 4500 a nie 6000 też mnie nie było stac wziełam kredyt na kilka miechów w Kredyt Bank jest nieduże oprocentowanie i dogodne warunki a kasę od ręki mi wypłącili bo najpierw wziełąm na 4500 potem zaszłąm jeszcze raz powiekszyć dług- dlatego k.... mnie strzeliła jak jedna dziewczyna tu płakała ze chce taka operacje ale nie ma kasy i rzebyśmy jej po 10zł wysyłali i jeścze lekarza nakierunkowali szczyt). Na koniec tylko poweidział mi że jak chce mieć to szybko to musze szybciej dać odpowiedz bo ma kolejki, jesli ktoś jest zakwalifikowany do operacji refundowanej przez NFZ to on może tez pokierowac w Wawie, ale tam trzeba trochę poczekać. Ja po ponad 4 latach czekania na dzwięk jeszcze poczekać, dostawałam apokleksji. Zwłaszcza, że później nie dostałabym tyle wolnego bo u mnie w pracy zaczyna się sezon. W razie pytań jestem też pod gg które jest na nk.
POZDRÓWKA WSZYSTKIM OD WYZBYTEJ WSZELKICH KOMPLEKSÓW (po operacji nawet schudłam 3kg)
NIKA5550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 10:49   #367
NIKA5550
Przyczajenie

Własnie załadowałam załaczniki i co dalej?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 11:07   #368
NIKA5550
Przyczajenie

ALEXANDRAA

Słuchaj jeśli wybierzesz Jethona to jest niemożliwością by nikt nie zauwazył efektów ja widziałam efekty jego pracy na koleżance i koleżanki kilku kolezankach ,co do rodziców OLEJ!!!!!!! jeśli zarabiasz na siebie)
Słuchaj pod koniec kiedy zbliżał się coraz bardziej dzień operacji moja mama robiła mi wojnę ,że wyp.... tyle pieniędzy rzebym poczekała jeszcze ze w koncu mogę doczekać sie refundowanej ze mi pomoże ,ale "MAM ZREZYGNOWAĆ inaczej nie mogę liczyć na jej pomoc, zreszta co to za fachowcy jak oni Cie w dniu operacji wypuszczają do domu, a jak coś zacznie się z Tobą dziać co ja sama zrobię ,a jak psychicznie tego nie zniesiesz, co ja wtedy zrobię Ty mnie do grobu wpędzisz" gotowa była się prawie mnie wyrzec bo postawiłam na swoim, ja do niej tak.. nie odbierzesz mnei z kliniki to powiedz mi wcześniej to zarezerwuje jakiś tani hotel na te dni i w dniu operacji zawołam taxówke, poradze se. Zapieniła się przestała odzywać przez 2 dni a potem jej przeszło i wspierała mnie potem jak ja dołowałam sie po operacji wygkądem bo był straszny to pocieszała mnie rzebym sie nie martwiła to przejdzie, abym tylko wróciła do zdrowia a kredyt pomału spłacimy i jest wszystko ok, rodzice tak mają jak nas kochają, na niektóre punkty są przewrażliwieni a ja mam taki hcarakter że zawsze stawiam na swoim jak jestem zegoś pewna nic mnie nie powstrzyma, a co do bólu to nic się nie czuje, po operacji trochę a lekarz przypisał mi Ketonal tak wiec doskonale uśmierzało, w razie mocniejszego miałąm tez brac Apap bo on jest dobry na wrażliwy żoładek ale był mi zbędny.Największy stres jest przy setonach i pełny dyskomfort ale to tylk o2dni, potem zdjęcie gipsy, ostro mnei zabolało przez moment, również jeden szew , nic mi wyciągnął i zerwanie plastrów mam dwa nieduże krwiaki klej był tak silny ale już schodza dobry podkład kryjący i nic nie widac, ja uzywam teraz EDITT Perfect Mat opalony, w słoiczku jest super kryjący i ma ładny zapach zakrył mi krwiaki, siniaki i wszelkie przebarwienia.
Stary 2008-09-08, 12:28   #369
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Załączników nie ma...
Jak weźmiesz PRZEGLĄDAJ to potem klikasz ZAŁADUJ i każdy po kolei tak albo dwa od razu i potem ZAMKNIJ OKIENKO i już

A powiedz mi gdzie ten lekarz przyjmuje? Bo ja jestem z Łodzi... Gdzieś w okolicach jest jakiś godny polecenia chirurg?

A co do rodziców to Twoja Mama chociaż była na tak, kazała Ci poczekać co prawda a moi powiedzieli by, że nie mam na co kasy wydawać lepiej bym odłożyła na coś tam innego np. na laptopa czy coś. :/

Mój nos może i nie jest aż taki tragiczny, z przodu jest całkiem OK ale z profilu to wygląda kiepsko i czasami jak patrzę na zdjęcia to mi przykro, że on taki jest...

Moja Mama kiedyś mi powiedziała, że jej koleżanka czy jej córka, nieważne zresztą, miała operację na nos i po roku jak kichnęła to ją bolało :/

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 12:33   #370
loss_lauri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraa Pokaż wiadomość

najważniejsze przecież, żebyś to TY poczuła i zobaczyła różnicę, nie twoje otoczenie, bo chyba dla siebie, lepszego samopoczucia decydujesz się na operację plastyczną nie dla innych. u mnie nikt ze znajomych - oprócz osób, które wiedziały, że przeszłam operację nie domyślił się, że miałam taki zabieg. świadczy to o tym że dla znajomych mi osób nie był ważny kształt mojego nosa tylko moja osoba i to jest najważniejsze spostrzeżenie, jakiego dokonałam po zabiegu. co do bólu - może to zabrzmi nieprawdopodobnie, ale ja nie czułam po zabiegu żadnego bólu i nawet w domu potem nie brałam żadnych środków przeciwbólowych - sama byłam zaskoczona. mój nos był tylko opuchnięty i taki jakby 'nie mój', ale nic poza tym. dlaczego rodzice mają cię wyśmiać? jeżeli wiedzą, jakie to dla ciebie ważne, powinni cię w tym wspierać
edit: przeczytałam twoją ostatnią wypowiedż - jeżeli po roku czasu osoba ta odczuwa ból, np przy kichnięciu najprawdopodobniej operacja została żle przeprowadzona, powinna się ponownie zgłośić do chirurga.
loss_lauri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 12:59   #371
gosiaczek6
Zakorzenienie

pewnie zdjecia są za duze...zmiejsz je w paincie

ja tam sie nie przejmuje gadaniem rodziców..tzn mamy..rodzenstwo mnie wspiera chłopak tez...nic tylko sie umawiac na operacje w przyszłym tygodniu jadę na konsultację

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-08, 19:36   #372
ggrochu
Przyczajenie

Dot.: krzywa przegroda nosowa

Witam,
już jestem zapisany na zabieg. W szpitalu mam się pokazać już w środę rano. Oczywiście mam być na czczo. Zobaczymy jak to będzie ze mną.
Odezwę się po powrocie do domku.
ggrochu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-08, 21:41   #373
NIKA5550
Przyczajenie

tO TYLKO POGRATULOWAC ,MEMY BYŁEMU JAK WSPOMNIAŁAM TO MYSLAŁAM , ŻE BUZIA MU SIE NIE ZAMKNIE, tak nie chciał, a jak wyszło .sze się rozeszliśmy wtedy bez rzadnych skrópółów zaczełam działać . Z ciekawości , gdzie idziesz na konsultację?
Stary 2008-09-09, 09:40   #374
endriu03
Przyczajenie

Drożny nosek miałem zaraz po ściągnięciu sznurków-tamponów z noska. Nie licząc maści gojącej , którą smarowałem nosek po zabiegu. To jest wspaniałe uczucie jak dwoma otworkami zaczerpujesz powietrze ile tylko zdołasz. Pozdrawiam.
endriu03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 09:45   #375
gosiaczek6
Zakorzenienie

wybrałam na 99% dr Zdzitowieckiego

moj w tej kwestii nic nie mowi, stwierdzil ze skoro to jest moje najwieksze marzenie to pomoze mi je spełnic..martwimy sie tylko zeby termin operacji nie wypadł nam na wesele

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-09, 14:13   #376
NIKA5550
Przyczajenie

Za ile czasu masz wesele? Pamiętaj że po operacji to przez 2 tyg mozesz zapomnieć o jakichkolwiek wyjściach czy imprezach
Stary 2008-09-09, 17:38   #377
robertos1983
Przyczajenie

jestem 12 dzień po zabiegu oddycham dwoma dziurkami smaruje nosek linomagiem oraz nawilżam sterimarem. Oprócz prostowania przegrody miałem wykonaną lewostronną konchoplastykę z tego względu że moja przegroda była dość solidnie skrzywiona w prawą stronę, w lewej dziurce było dużo miejsca i niestety małżowina osiągnęła duży rozmiar. pozdrawiam
robertos1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 17:38   #378
loss_lauri
Zakorzenienie

2 tygodnie? ja przez 6 nie mogłam wyjśc z domu bo wyglądałam jak obity Marylin Manson - miałam straszne siniaki na policzkach i wylew w jednym oku - także tempo, w którym dochodzi się do względnie normalnego wyglądu jest kwesia bardzo indywidualną.
loss_lauri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 18:20   #379
Cukierkowa Dilerka
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

ej , ? bo ja mam takie pytanie ; d zastanawiam się iż jeśli zrobie sobie operacje nosa. [ogółem chcę i cześć kostna i chrzęstną] zmiejszając go bo mam szeroki . To czy oczy nie będą za daleko siebie ? Jakoś tak mega to niehce zmiejszyc . no ale trochę . xd a więc ?
Cukierkowa Dilerka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-09, 19:01   #380
gosiaczek6
Zakorzenienie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

raczej nie będą
Stary 2008-09-09, 19:03   #381
gosiaczek6
Zakorzenienie

lipiec..ale tez nie znam terminu operacji a chciałabym w czerwcu jezeli to bedzie mozliwe
Stary 2008-09-10, 07:53   #382
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
lipiec..ale tez nie znam terminu operacji a chciałabym w czerwcu jezeli to bedzie mozliwe
Ja bym nie radziła w takim krótkim czasie przed weselem, nigdy nie wiadomo jak będzie reagował Twój organizm, jak bedziesz wygladała. A po co ryzykować... Ja zawszę się śmieję, że jak ślubowac to z nowym noskiem, ale mam jeszcze na to czas. Także radziłabym przemyśleć jeszcze raz kwestie tej operacji, może lepiej ją sobie zafundować po ślubie?
Stary 2008-09-10, 10:13   #383
gosiaczek6
Zakorzenienie

heh to nie bedzie moj własny slub jednakze bardzo wazny i zalezy mi zeby na nim byc przemysle to jeszcze...termin slubu jest pewny na 80% wiec moze jeszcze sie zmienic
Stary 2008-09-10, 11:53   #384
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
heh to nie bedzie moj własny slub jednakze bardzo wazny i zalezy mi zeby na nim byc przemysle to jeszcze...termin slubu jest pewny na 80% wiec moze jeszcze sie zmienic
aaaaaach tak tylko obyś nie musiała zmieniać planów co do obecności na tym weselu... mam nadzieje, że będzie ok
Stary 2008-09-11, 13:40   #385
natalia08
Przyczajenie

Loss-lauri kochana napisz do mnie proszę, bo szaleję ze strachu. Napisz coś o Łoniu - dostałaś moja wiadomość? Będę Ci dozgonnie wdzięczna
natalia08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 00:02   #386
Yoa87
Przyczajenie

Witam Was! Ja miałam dwukrotnie robioną operacje nosa kompletnie za darmo! Miałam wielkie szczęście. Mój nos był krzywy od czasów gdy byłam małą dziewczynką i kiedyś nie zdając sobie sprawy złamałam nos. I tak chodziłam sobie z tym złamanym/ pękniętym nosem ładnych parę lat. Z roku na rok był coraz gorszy opadał zakrzywiał sie.. Był okropny. I kiedyś pięknego, cudownego dnia na wfie dostałam piłką do koszykówki prosto w nos. Usłyszałam trachnięcie. Byłam pewna że pęknął. Wtedy postanowiłam z mamą udać sie do zwykłego szpitala (dokładniej im. Rydygiera) w Krakowie. Tam na samo przywitanie z miłą panią otolaryngolog dowiedziałam sie że nos jest faktycznie pękniety a do tego mam krzywą przegrodę. Bez chwili wahania pani dała mi skierowanie na operacje. Wtedy powiedziałam jej że ogolnie mój nos nie prezentuje się dobrze i czy przy 'okazji" nie dało by sie jakoś poprawić tego nosa całego. Pani doktor sie uśmiechneła i powiedziała że napewno da sie coś zrobić.
W dniu operacji poszłam na rozmowę z lekarzem który miał mnie operować. Zapytał się co chciałabym zmienić w moim nosie. Ja wtedy wyciągnęłam zdjęcie mojego profilu, który przerobiłam sobie na zwykłym paincie i pokazałam mu nos jaki chciałabym mieć. Lekarz był w szoku. Spodobało mu się, że dokładnie mógł zobaczyc moje oczekiwania. Wziął to zdjęcie ze sobą (było chyba na sali operacyjej:P). Okazało się, że operował mnie sam ordynator czyli osoba o najwiekszym doświadczeniu. Zrobił mi naprawde ładny nos całkowicie za darmo. Myślę, że chciał zrobić dobry uczynek i chyba chciał pokazać świeżo upieczonej lekarce, która niedługo wcześniej trafiła na oddział jak się przeprowadza taka operację. Wiem, że w trakcie tej mojej operacji właśnie ta nowa lekarka mu asystowała. Sam dyskomfort po operacji trwał góra 2 tyg. Bardziej bolala mnie kroplówka którą mi podawałi niz sam nos :-P Oczywiście dyskomfoprt był zwłaszcza ssak jak ktoś miał taka operacje to wie o co chodzi :-P i wyciąganie tamponad z zatok a uczucie takie jakby wyciągali to aż z mózgu! Ale to trwa sekundy i później juz można sie cieszyc fajnym noskiem. Ja miałam jeszcze drugą operacje rok później ponieważ naraz lekarz nie chciał mi usuwac dużej ilości kości (Miałam lekki rozszczep kości, który latami sie pogłębiał) Rok pózniej usunął drugą część. I wszystko tak ładnie sprawnie zrobione. Zadnych nacięć z zewnątrz. Mam tylko małą blizenke od srodka nosa, chociaż może juz mi całkiem zniknęła.. musze sprawdzić :-P Jakby kt0ś chciał zobaczyc moje zdjęcie przed i po operacji to podajcie maila. Sama krzywa przegroda kwalifikuje się juz do operacji a przy okazji zawsze przecież można troche opiłować kość. Tam nosy naprawde robia dobrze. Pozdrawiam
Yoa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 10:35   #387
vvatermelon
Raczkowanie

Podoba Wam sie nos Weroniki Rosati? Gdybym mogla przejsc operacje plastyczna nosa to wlasnie taki bym chciala miec. Podobno go sobie zoperowala.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png rosatidoartykulucalego0jc.png (136,3 KB, 111 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 9fcf7f9500062286477c4a73.jpeg (43,4 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg weronika-rosati-brown-hair.jpg (31,3 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Weronika-Rosati_460x370.jpg (24,9 KB, 100 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z4294805M.jpg (17,4 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Weronika_Rosati_fot_Eris_1935618.jpg (6,8 KB, 75 załadowań)
vvatermelon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 13:17   #388
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yoa87 Pokaż wiadomość
. Ja wtedy wyciągnęłam zdjęcie mojego profilu, który przerobiłam sobie na zwykłym paincie i pokazałam mu nos jaki chciałabym mieć. Lekarz był w szoku. Spodobało mu się, że dokładnie mógł zobaczyc moje oczekiwania. (
myślę, że to fajny pomysł! własna przeróbka zdjęcia może naprawdę pokazać jak chcemy wyglądać.
Stary 2008-09-13, 19:27   #389
Ines-ka
Zakorzenienie

A ja będę musiała próbować zmienić termin. Wypada mi w marcu przed maturami, co mi w ogóle nie odpowiada. Może uda się wcześniej.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 12:21   #390
koliberek22
Przyczajenie

Witam
Pisze do was bo moze ma ktos takie same objawy jak i ja
pare lat temu miałem usuwaną przegrode lewostronną nosową i od tamtej pory było wszystk ok lecz od jakiegos czasu bardzo cięzko zaczeło mi się znowu oddychac przez nos oraz usta kiedys jak byłem u lekarza to powiedziano mi ze mozna to zwalczyc lekami czy to prawda ?? moze ktos wie cos więcej ??
koliberek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości