|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa.
NIKA5550, a jeszcze jedno mam pytanko. Na konsultacji pokazywal ci zdjecia swoich pacjetow przed i po operacji? Czy on robi symulacje komputerowa?
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika wyglądasz i tak świetnie! oglądnęłam Cie na nk i muszę przyznać, że niezła odmiana
szczerze gratuluję, że jest ok
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
moglabys wstawic tu zdjecia?
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
NIKA5550 mam nadzieję, że uda Ci się dodać zdjęcia bo też z chęcią bym zobaczyła.
A żeby dodać fotki musisz kliknąć ODPOWIEDZ po lewej stronie pod ostatnim postem i tam jak Ci się otworzy okienko to pod miejscem do pisania masz ZARZĄDZAJ ZAŁĄCZNIKAMI i dalej powinnaś sobie poradzić ![]() Mi przeszła myśl operacji ale ostatnio znowu mnie nawiedziła... Boję się, że rodzice jak zwykle wyśmieją mnie, że nikt nie zauważy różnicy i że ja nie poczuję się lepiej no i że nie zniosę bólu chociaż jestem wytrzymała....EDIT: A chciałam się zapytać czy konsultacja jest płatna? I jak np. pójdę na nią ale nie zdecyduję się na zabieg... czy ponoszę jakieś koszta? Edytowane przez Alexandraa Czas edycji: 2008-09-08 o 09:41 |
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#366 |
|
Przyczajenie
|
Hejka
Jak ktoś mi podpowie jak dodac tu foty to dodam przed i poale ptzy ładowaniu się mi coś zacieło, nic mi nie pokazywał rzadnych zdjęć zresztą nie musiał, jest fachowcem w dosłownym słowa tego znaczeniu, na konsyltacji przyznam szczerze zdziwił mnie podejściem ,bo byłam na badaniach i konsultacjach u wielu specjalistów i kazdy używał wielu przyrządów ,a ten tylko zadarł czubek mego nosa i powiedzia "aha już wszystko wiem" to mnie rozbroiło, ale jeśli ktoś siedzi w tym 30 lat robił takich operacji jak mi powiedziała właścicielka kliniki tysiące to dla niego chleb powszedni. Też poszłam na konsultacje nie będąc pewna czy u niego podejde, moja konsultacja kosztowała 100 bez wzgledu czy sie decydujesz na zabieg czy nie. Zakładają kartę w której zamieszczają twoje dane na wszelki wypadek i diagnozę .Konsultacja u mnie tak się zakończyła ,że powiedział mi co i jak ,dał do siebie namiary , a ja że jak się zdecyduje to oddzwonie (nie miałam tyle kasy bo zakładałam koszt 4500 a nie 6000 też mnie nie było stac wziełam kredyt na kilka miechów w Kredyt Bank jest nieduże oprocentowanie i dogodne warunki a kasę od ręki mi wypłącili bo najpierw wziełąm na 4500 potem zaszłąm jeszcze raz powiekszyć dług- dlatego k.... mnie strzeliła jak jedna dziewczyna tu płakała ze chce taka operacje ale nie ma kasy i rzebyśmy jej po 10zł wysyłali i jeścze lekarza nakierunkowali szczyt). Na koniec tylko poweidział mi że jak chce mieć to szybko to musze szybciej dać odpowiedz bo ma kolejki, jesli ktoś jest zakwalifikowany do operacji refundowanej przez NFZ to on może tez pokierowac w Wawie, ale tam trzeba trochę poczekać. Ja po ponad 4 latach czekania na dzwięk jeszcze poczekać, dostawałam apokleksji. Zwłaszcza, że później nie dostałabym tyle wolnego bo u mnie w pracy zaczyna się sezon. W razie pytań jestem też pod gg które jest na nk. POZDRÓWKA WSZYSTKIM OD WYZBYTEJ WSZELKICH KOMPLEKSÓW (po operacji nawet schudłam 3kg) |
|
|
|
#367 |
|
Przyczajenie
|
Własnie załadowałam załaczniki i co dalej?
|
|
|
|
#368 |
|
Przyczajenie
|
ALEXANDRAA
Mi przeszła myśl operacji ale ostatnio znowu mnie nawiedziła... Boję się, że rodzice jak zwykle wyśmieją mnie, że nikt nie zauważy różnicy i że ja nie poczuję się lepiej no i że nie zniosę bólu chociaż jestem wytrzymała....Słuchaj jeśli wybierzesz Jethona to jest niemożliwością by nikt nie zauwazył efektów ja widziałam efekty jego pracy na koleżance i koleżanki kilku kolezankach ,co do rodziców OLEJ!!!!!!! jeśli zarabiasz na siebie) Słuchaj pod koniec kiedy zbliżał się coraz bardziej dzień operacji moja mama robiła mi wojnę ,że wyp.... tyle pieniędzy rzebym poczekała jeszcze ze w koncu mogę doczekać sie refundowanej ze mi pomoże ,ale "MAM ZREZYGNOWAĆ inaczej nie mogę liczyć na jej pomoc, zreszta co to za fachowcy jak oni Cie w dniu operacji wypuszczają do domu, a jak coś zacznie się z Tobą dziać co ja sama zrobię ,a jak psychicznie tego nie zniesiesz, co ja wtedy zrobię Ty mnie do grobu wpędzisz" gotowa była się prawie mnie wyrzec bo postawiłam na swoim, ja do niej tak.. nie odbierzesz mnei z kliniki to powiedz mi wcześniej to zarezerwuje jakiś tani hotel na te dni i w dniu operacji zawołam taxówke, poradze se. Zapieniła się przestała odzywać przez 2 dni a potem jej przeszło i wspierała mnie potem jak ja dołowałam sie po operacji wygkądem bo był straszny to pocieszała mnie rzebym sie nie martwiła to przejdzie, abym tylko wróciła do zdrowia a kredyt pomału spłacimy i jest wszystko ok, rodzice tak mają jak nas kochają, na niektóre punkty są przewrażliwieni a ja mam taki hcarakter że zawsze stawiam na swoim jak jestem zegoś pewna nic mnie nie powstrzyma, a co do bólu to nic się nie czuje, po operacji trochę a lekarz przypisał mi Ketonal tak wiec doskonale uśmierzało, w razie mocniejszego miałąm tez brac Apap bo on jest dobry na wrażliwy żoładek ale był mi zbędny.Największy stres jest przy setonach i pełny dyskomfort ale to tylk o2dni, potem zdjęcie gipsy, ostro mnei zabolało przez moment, również jeden szew , nic mi wyciągnął i zerwanie plastrów mam dwa nieduże krwiaki klej był tak silny ale już schodza dobry podkład kryjący i nic nie widac, ja uzywam teraz EDITT Perfect Mat opalony, w słoiczku jest super kryjący i ma ładny zapach zakrył mi krwiaki, siniaki i wszelkie przebarwienia. |
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Załączników nie ma...
![]() Jak weźmiesz PRZEGLĄDAJ to potem klikasz ZAŁADUJ i każdy po kolei tak albo dwa od razu i potem ZAMKNIJ OKIENKO i już ![]() A powiedz mi gdzie ten lekarz przyjmuje? Bo ja jestem z Łodzi... Gdzieś w okolicach jest jakiś godny polecenia chirurg? A co do rodziców to Twoja Mama chociaż była na tak, kazała Ci poczekać co prawda a moi powiedzieli by, że nie mam na co kasy wydawać lepiej bym odłożyła na coś tam innego np. na laptopa czy coś. :/ Mój nos może i nie jest aż taki tragiczny, z przodu jest całkiem OK ale z profilu to wygląda kiepsko i czasami jak patrzę na zdjęcia to mi przykro, że on taki jest... Moja Mama kiedyś mi powiedziała, że jej koleżanka czy jej córka, nieważne zresztą, miała operację na nos i po roku jak kichnęła to ją bolało :/ |
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. świadczy to o tym że dla znajomych mi osób nie był ważny kształt mojego nosa tylko moja osoba i to jest najważniejsze spostrzeżenie, jakiego dokonałam po zabiegu . mój nos był tylko opuchnięty i taki jakby 'nie mój', ale nic poza tym . dlaczego rodzice mają cię wyśmiać? jeżeli wiedzą, jakie to dla ciebie ważne, powinni cię w tym wspieraćedit: przeczytałam twoją ostatnią wypowiedż - jeżeli po roku czasu osoba ta odczuwa ból, np przy kichnięciu najprawdopodobniej operacja została żle przeprowadzona , powinna się ponownie zgłośić do chirurga.
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie zdjecia są za duze...zmiejsz je w paincie
![]() ja tam sie nie przejmuje gadaniem rodziców..tzn mamy..rodzenstwo mnie wspiera chłopak tez...nic tylko sie umawiac na operacje w przyszłym tygodniu jadę na konsultację
|
|
|
|
#372 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: krzywa przegroda nosowa
Witam,
już jestem zapisany na zabieg. W szpitalu mam się pokazać już w środę rano. Oczywiście mam być na czczo. Zobaczymy jak to będzie ze mną. Odezwę się po powrocie do domku. |
|
|
|
#373 |
|
Przyczajenie
|
tO TYLKO POGRATULOWAC ,MEMY BYŁEMU JAK WSPOMNIAŁAM TO MYSLAŁAM , ŻE BUZIA MU SIE NIE ZAMKNIE, tak nie chciał, a jak wyszło .sze się rozeszliśmy wtedy bez rzadnych skrópółów zaczełam działać . Z ciekawości , gdzie idziesz na konsultację?
|
|
|
|
#374 |
|
Przyczajenie
|
Drożny nosek miałem zaraz po ściągnięciu sznurków-tamponów z noska. Nie licząc maści gojącej , którą smarowałem nosek po zabiegu. To jest wspaniałe uczucie jak dwoma otworkami zaczerpujesz powietrze ile tylko zdołasz. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
wybrałam na 99% dr Zdzitowieckiego
moj w tej kwestii nic nie mowi, stwierdzil ze skoro to jest moje najwieksze marzenie to pomoze mi je spełnic..martwimy sie tylko zeby termin operacji nie wypadł nam na wesele
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 |
|
Przyczajenie
|
Za ile czasu masz wesele? Pamiętaj że po operacji to przez 2 tyg mozesz zapomnieć o jakichkolwiek wyjściach czy imprezach
|
|
|
|
#377 |
|
Przyczajenie
|
jestem 12 dzień po zabiegu oddycham dwoma dziurkami smaruje nosek linomagiem oraz nawilżam sterimarem. Oprócz prostowania przegrody miałem wykonaną lewostronną konchoplastykę z tego względu że moja przegroda była dość solidnie skrzywiona w prawą stronę, w lewej dziurce było dużo miejsca i niestety małżowina osiągnęła duży rozmiar. pozdrawiam
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
2 tygodnie? ja przez 6 nie mogłam wyjśc z domu bo wyglądałam jak obity Marylin Manson - miałam straszne siniaki na policzkach i wylew w jednym oku - także tempo, w którym dochodzi się do względnie normalnego wyglądu jest kwesia bardzo indywidualną.
|
|
|
|
#379 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
ej , ? bo ja mam takie pytanie ; d zastanawiam się iż jeśli zrobie sobie operacje nosa. [ogółem chcę i cześć kostna i chrzęstną] zmiejszając go bo mam szeroki . To czy oczy nie będą za daleko siebie ? Jakoś tak mega to niehce zmiejszyc . no ale trochę . xd a więc ?
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
raczej nie będą
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
lipiec..ale tez nie znam terminu operacji a chciałabym w czerwcu jezeli to bedzie mozliwe
|
|
|
|
#382 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie radziła w takim krótkim czasie przed weselem, nigdy nie wiadomo jak będzie reagował Twój organizm, jak bedziesz wygladała. A po co ryzykować... Ja zawszę się śmieję, że jak ślubowac to z nowym noskiem, ale mam jeszcze na to czas. Także radziłabym przemyśleć jeszcze raz kwestie tej operacji, może lepiej ją sobie zafundować po ślubie?
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
heh to nie bedzie moj własny slub
jednakze bardzo wazny i zalezy mi zeby na nim byc przemysle to jeszcze...termin slubu jest pewny na 80% wiec moze jeszcze sie zmienic
|
|
|
|
#384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko obyś nie musiała zmieniać planów co do obecności na tym weselu... mam nadzieje, że będzie ok
|
|
|
#385 |
|
Przyczajenie
|
Loss-lauri kochana napisz do mnie proszę, bo szaleję ze strachu. Napisz coś o Łoniu - dostałaś moja wiadomość? Będę Ci dozgonnie wdzięczna
|
|
|
|
#386 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was! Ja miałam dwukrotnie robioną operacje nosa kompletnie za darmo! Miałam wielkie szczęście. Mój nos był krzywy od czasów gdy byłam małą dziewczynką i kiedyś nie zdając sobie sprawy złamałam nos. I tak chodziłam sobie z tym złamanym/ pękniętym nosem ładnych parę lat. Z roku na rok był coraz gorszy opadał zakrzywiał sie.. Był okropny. I kiedyś pięknego, cudownego dnia na wfie dostałam piłką do koszykówki prosto w nos. Usłyszałam trachnięcie. Byłam pewna że pęknął. Wtedy postanowiłam z mamą udać sie do zwykłego szpitala (dokładniej im. Rydygiera) w Krakowie. Tam na samo przywitanie z miłą panią otolaryngolog dowiedziałam sie że nos jest faktycznie pękniety a do tego mam krzywą przegrodę. Bez chwili wahania pani dała mi skierowanie na operacje. Wtedy powiedziałam jej że ogolnie mój nos nie prezentuje się dobrze i czy przy 'okazji" nie dało by sie jakoś poprawić tego nosa całego. Pani doktor sie uśmiechneła i powiedziała że napewno da sie coś zrobić.
W dniu operacji poszłam na rozmowę z lekarzem który miał mnie operować. Zapytał się co chciałabym zmienić w moim nosie. Ja wtedy wyciągnęłam zdjęcie mojego profilu, który przerobiłam sobie na zwykłym paincie i pokazałam mu nos jaki chciałabym mieć. Lekarz był w szoku. Spodobało mu się, że dokładnie mógł zobaczyc moje oczekiwania. Wziął to zdjęcie ze sobą (było chyba na sali operacyjej:P). Okazało się, że operował mnie sam ordynator czyli osoba o najwiekszym doświadczeniu. Zrobił mi naprawde ładny nos całkowicie za darmo. Myślę, że chciał zrobić dobry uczynek i chyba chciał pokazać świeżo upieczonej lekarce, która niedługo wcześniej trafiła na oddział jak się przeprowadza taka operację. Wiem, że w trakcie tej mojej operacji właśnie ta nowa lekarka mu asystowała. Sam dyskomfort po operacji trwał góra 2 tyg. Bardziej bolala mnie kroplówka którą mi podawałi niz sam nos :-P Oczywiście dyskomfoprt był zwłaszcza ssak jak ktoś miał taka operacje to wie o co chodzi :-P i wyciąganie tamponad z zatok a uczucie takie jakby wyciągali to aż z mózgu! Ale to trwa sekundy i później juz można sie cieszyc fajnym noskiem. Ja miałam jeszcze drugą operacje rok później ponieważ naraz lekarz nie chciał mi usuwac dużej ilości kości (Miałam lekki rozszczep kości, który latami sie pogłębiał) Rok pózniej usunął drugą część. I wszystko tak ładnie sprawnie zrobione. Zadnych nacięć z zewnątrz. Mam tylko małą blizenke od srodka nosa, chociaż może juz mi całkiem zniknęła.. musze sprawdzić :-P Jakby kt0ś chciał zobaczyc moje zdjęcie przed i po operacji to podajcie maila. Sama krzywa przegroda kwalifikuje się juz do operacji a przy okazji zawsze przecież można troche opiłować kość. Tam nosy naprawde robia dobrze. Pozdrawiam |
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Podoba Wam sie nos Weroniki Rosati? Gdybym mogla przejsc operacje plastyczna nosa to wlasnie taki bym chciala miec.
Podobno go sobie zoperowala.
|
|
|
|
#388 |
|
Wtajemniczenie
|
myślę, że to fajny pomysł! własna przeróbka zdjęcia może naprawdę pokazać jak chcemy wyglądać.
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
A ja będę musiała próbować zmienić termin. Wypada mi w marcu przed maturami, co mi w ogóle nie odpowiada.
Może uda się wcześniej.
|
#390 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Pisze do was bo moze ma ktos takie same objawy jak i ja ![]() pare lat temu miałem usuwaną przegrode lewostronną nosową i od tamtej pory było wszystk ok lecz od jakiegos czasu bardzo cięzko zaczeło mi się znowu oddychac przez nos oraz usta kiedys jak byłem u lekarza to powiedziano mi ze mozna to zwalczyc lekami czy to prawda ?? moze ktos wie cos więcej ?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

szczerze gratuluję, że jest ok

Boję się, że rodzice jak zwykle wyśmieją mnie, że nikt nie zauważy różnicy i że ja nie poczuję się lepiej no i że nie zniosę bólu chociaż jestem wytrzymała....

. świadczy to o tym że dla znajomych mi osób nie był ważny kształt mojego nosa tylko moja osoba i to jest najważniejsze spostrzeżenie, jakiego dokonałam po zabiegu
. mój nos był tylko opuchnięty i taki jakby 'nie mój', ale nic poza tym
. dlaczego rodzice mają cię wyśmiać? jeżeli wiedzą, jakie to dla ciebie ważne, powinni cię w tym wspierać