|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
BAN stały
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
|
|
|
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#363 |
|
BAN stały
|
faktycznie w goglach tez znalazłam to co ty ale to się tyczy iinych gatunków roślin bo różne rośliny mają stozek inny i gdzie indziej i różne gatunki storczyków też
![]() no a ja mądralińska jestem bardziej niz byłam dzięki mojej mądralińskiej książce abędę jeszcze mądralińściejsza bo wygrałam zakład z misiem moim i mi jeszcze jedną inną kupi hyhyhyyyy i będę miała obrazki kolorowsze i moze tam stożek wzrostu będzie to cyknę mu fotkę i wam wsadzę na forum zebyśta lasencje me najdroższe miały i widziały i nie myliły z innymi dziwnymi rzeczami hihihi |
|
|
|
#364 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny jak przesadzacie kwiatka to czy to dobrze że między podłożem są takie przestrzenie? Bo kupiła podłoże orchidsklepiku i ono jest takie duże że tworzy przestrzenie. A co robicie ze storcami które maja bardzo rozrośnięty system korzeniowy że nie mogłam go przesadzić - zmienić podłoża bo same korzenie?
dlaczego ja tyle rzeczy nie wiem i ciągle mam wątpliwości.............. .... pomóżcie |
|
|
|
#365 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i właśnie takie podłoże jak kupiłaś jest najleprze ![]() co do rozrośniętych korzenie to obejzyj je bo napewno nie wszystkie są zdrowe więc te podgnite brzydkie wycinamy i juz jest mnie a te które są bardzo długie przycinamy i zasypujemy miejsca cięć cynamonem a jeszce lepiej węglem drzewnym zresztą w poście moim tym długim( post nr 355 na stronie 18-tej) wyżej jest napisane troszkę o przesadzaniu. Zerknij a w razie wątpliwości pytaj się to ja ci powiem bo lubię być taka mądralińska hihihi
Edytowane przez glizdka Czas edycji: 2009-02-02 o 14:52 |
|
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne wieści! Gratuluję
|
#368 |
|
Przyczajenie
|
Glizdko Kochana toteż i pytam
jak ja mam je obejrzeć skoro ja nie moge ich rozłączyć? jedna wielka kupa korzeni? Jesli przesadzasz to w nową większą doniczkę? bo ja chciałam tylko wymienić podłoże ale widzę że i doniczkę będę musiała kupić? co myślisz o szkalnych doniczkach z dzirka odpływową? czy lepsze plastikowe i w osłonkę? juz Twój post 355 przestudiowałam uważnie ale jak durna to durna....... buziole i dzięki za konsultacje Pani Specjalistka |
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
ojj dawno tu nie pisałam
ale czytam codziennie pochwale sie, moje dwa storczyku ładnie rosną, jeden puszcza non stop nowe liście, i bylam dziś w praktikerze i kupiłam storczyka za 5 zł , ładny bało zielony kolor kwiatów, a był taki tani bo miał ułamamy ped kwiatowy, woaty krzymały sie ledwo ledwo, ale było to dośc świerze wieć obciełam kwiaty i do wazonu ale Oni strasznie tam traktuja te kwiaty, mój pływal w wodzie, postał by tak pare dni i po nim ale go uratowałam, juz przesadzony i siedzi w suchej ładnej ziemi
|
|
|
|
#370 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak masz takie zbite korzenie to poprostu delikatnie wygrzeb ilke się da tego starego podłoża, u mnie zazwyczaj lekkie postukiwanie o rękę korzeniam starcza a potem trochę więkrzy pojemniczek i ciach troszkę podłoża potem storca a potem zasypać podłożem zeby się dobdzie czymał i nie przewracał ![]() ino nie za głęboczko tak do pierszyc listków ino tylko
Edytowane przez glizdka Czas edycji: 2009-02-02 o 15:25 |
||
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#372 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
na oko mi padło chyba bo nie widze nooo terro widzę
Edytowane przez glizdka Czas edycji: 2009-02-02 o 15:44 |
|
|
|
|
#373 |
|
Przyczajenie
|
Glizdko uwielbiam Twoje posty
dziękuję dziękuję dziękuję Edytowane przez storczykomaniaczka Czas edycji: 2009-02-02 o 16:04 |
|
|
|
#374 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie za maaaco hyhyhy co wiem to gadam a ze z natury gadam dużo to dużo [piszę tu :P ale na temat się staram a dla mnie to trudne
|
|
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Aja dzisiaj byłam w kwiaciarni i trafiłam na super promocję
Duże dwupędowe storczyki były przecenione z 55 na 29 I moja kolekcja zwiększyła się o 2 egzemplarze ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-02-02 o 17:27 |
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie- trche smieszne- co myslicie o postawieniu storczyka blisko telewizora? czy to moze źle wplynac na niego, jak myslicie?
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#378 |
|
BAN stały
|
obca cacuśne twoje sliczniochy
ino ja to juz takie niskie kupuję bo mam jeden parepaet i tak muszę je ustawiać wysokie przy szybie potem rządek niższych potem mini bo inaczej nie widać hihihi ![]() A u mnie jeden se stoi koło telewizora a drugi przy monitorze i nico im nie jest i żyją piknie se szczęśliwie czyli im nie grozi promieniowanie
|
|
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
storczykomaniaczko, POLAM PODLOZE albo zmieszaj z innym
)ja tak robie
|
|
#380 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#381 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za odpowiedź Platynko Obca 7 rewelacyjny zakup! Naprawdę śliczne i za super cenę Edytowane przez storczykomaniaczka Czas edycji: 2009-02-02 o 20:01 |
|
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
Glizdko, czasem teorie ksiazkowe nie do konca sprawdzaja sie w praktyce...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zna się któraś z was na chemii? a dokładniej na pH? bo zrobiłam zadania dodatkowe ale chciałabym żeby ktoś mi sprawdził czy dobrze
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
ten gorny wyglada jak rybka z rafy koralowej
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Adela - wiesz co Ty masz rację z tym kupowaniem
Ale jak ja się tak na czytam i na czytam, a potem jeszcze tak się naoglądam, że Wy wszystkie macie aż tyle storców, to aż ciarki mnie przechodzą że ja mam tak mało Obiecuję, że cierpliwie poczekam na ciapatego no i jeszcze na jednego ale nie wiem gdzie i kiedy go kupię bo podoba mi się taki niebiesiutki (ale se wymyśliłam storca - zdjęcie zamieszczę poniżej przez wizaż tylko żeby mi się udało i forum się nie rozjechało .. hi hi hi. Glizdko - wiesz co Ty to jesteś znawczyni że aż HEJ - prawdziwa z Ciebie mamcia storczykowa cypressangel - moje gratulacje, ciekawa jestem kiedy ja doczekam się listka już nie wspominając o kwitnących pączusiach ... eh długa droga jeszcze mnie czeka storczykomaniaczka - gratuluję odwagi w przesadzaniu - ja jeszcze się boję ale chyba też muszę przejść ten pierwszy raz . Dobra z Ciebie mamcia Berlinko - nie ma za co Uwaga dziewczyny wstawiam zdjęcia (nie są jakieś super tak jak odjazdowe zdjęcia Fridy czy Platynki, moje są robione wieczorową porą niestety) ale staram się jak mogę, sesja słoneczna będzie umieszczona w tygodniu - tak samo zamieszczę moje dwa ostatnie nabytki z OBI
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
i co widać coś ?
![]() Adela ja jestem gapa z chemii - żeby nie napisać noga
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 |
|
Rozeznanie
|
no a ja się staram na 5;/ tyle że mając jedną lekcję tygodniowo po prostu głupieję i pomyśleć że w zeszłym roku prawie 6 miałam
![]() a przy okazji - nie widać ![]() a jak wstawiasz ? załącznikami?
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
No to może teraz już będzie ok
Temu ostatniemu niebiesiutkiemu to chyba żadna się z nas nie porze
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
zdaje mi się że jest to efekt graficzny ale wiem że boski ;P
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

jak ja mam je obejrzeć skoro ja nie moge ich rozłączyć? jedna wielka kupa korzeni? Jesli przesadzasz to w nową większą doniczkę? bo ja chciałam tylko wymienić podłoże ale widzę że i doniczkę będę musiała kupić? 
na oko mi padło chyba bo nie widze
nie za maaaco 

Ale jak ja się tak na czytam i na czytam, a potem jeszcze tak się naoglądam, że Wy wszystkie macie aż tyle storców, to aż ciarki mnie przechodzą że ja mam tak mało
Obiecuję, że cierpliwie poczekam na ciapatego no i jeszcze na jednego ale nie wiem gdzie i kiedy go kupię bo podoba mi się taki niebiesiutki (ale se wymyśliłam storca - zdjęcie zamieszczę poniżej przez wizaż