![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
po przeczytaniu tego watku mam podzielone zdania
![]() zajrzyjcie-kazdy pisze co innego ![]() http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...128950&v=2&s=0 Matko-od poltorej godziny czytam to forum co podalam wyzej....masakra:/ OMG ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2009-03-26 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Monika odnośnie kąpieli to faktycznie ciężka sprawa, jedni wierzą inni nie
![]() ![]() ![]() ![]() Odnosnie ParaProtexu, myślę, ze jest skuteczny, ale... Po pierwsze jest bardzo drogi, kuracja trwa dosyć długo, aby taka kuracja miała sens musi sie przeleczyc cała rodzina, w waszym przypadku to 5 osób. Skład tabletki to zioła tradycyjnie stosowane w walce z pasożytami, równie dobrze mozna samemu robic sobie ohydne w smaku (podobno) napary ziołowe ![]()
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Doridee zdazylam juz wyszukac ze wlosoglowka ma dlugosc od 3-5cm,wiec jakim cudem wylezie przez pory??????albo glista???no ludzie 12cm robal wylezie przez skore-matko kochana toz to czysta paranoja
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Monika hehe, daj sobie spokój bo akurat te kapiele i to "cos" co wyłazi to czarna magia
![]() ![]() Szczerze, to wiele bym dała aby to była jednak jedna wielka bzdura, te wszystkie pasozyty i choróbska. Jakoś łatwiej mi przyjać, że choroby powodują bakterie i wirusy, do nich już przywykłam. Natomiast robactwo i grzyby napawaja mnie obrzydzeniem i lekiem. Żeby jeszcze można było łatwo sie ich pozbyć, a to nie ![]() ![]() Na forum gazeta.pl jest wieeele wątków o robakch, zwłaszcza na forum "alergie", laski obeznane z tematem na maxa, zresztą co sie dziwić - każda z nich walczyła z nimi. Ja póki co zbieram informacje. Jak stanę przed podobnym problemem będzie mi łatwiej to wszsytko ogarnąć ![]() Justyna mój chłop reaguje na temat podobnie. Czasem go straszę w żartach, że zrobie mu lewatywę z czosnku ![]() ![]() Musze poczytac o Colon Pack, niewiele wiem ![]() A co sądzisz o Vernicadis i Balsamie Kapucyńskim??
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
OOOOOO widze ze wy dalej temat robaczki
![]() Sniezynka a dobrze spi twoja Sarah w nocy? Moj Kevin mniall koszmar dziesiaj w nocy o (4rano)dar sie jak glupi ze jest kot i go zje,wzielam go do siebie do luzka,lezal ,lezal i naraz w krzyk mamo mamo kot tam jest uciekamy na dol ![]() ![]()
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Ja juz mam dosyc tych robali. Wczoraj moj chlop powiedzial, ze niedlugo u nas bedzie to fobia !! Mam zabronione uzywanie slowa ROBAL itp.... Mowil, ze jak tak dalej pojdzie to bedze sie leczyc psychiatrycznie
![]() ![]() Djamelko tak, Sarah przesypia mi cale noce ![]() ![]() Natomiast Olivia ma czasami takie napady jak Kevin ![]() ![]() Ide zaraz pakowac walizki, nie wiem jakie klamoty brac, bo ta pogoda, jakas taka niewyrazna, ale podobno od srody zacznie sie prawdziwa wiosna. Naszemu Opie plakac sie chce, ze Olivia jedzie do Polski, caly czas przychodzi i mowi, ze moze zostac u nich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
robalomaniaki
![]() ![]() ![]() Kurka mi sie link nie otwiera ![]() Dobrze ze moj tz nie robzumie po polsku za duzo bo u nas zakazu o robalach jeszcze nie ma ![]() ![]() My juz w pl , lot sie udal, dzidek u la la spokojny jak na niego, nie siedzial na dupie ale pod siedzeniem sie kładł, ale spokoj byl . Amelka ty moj maly w tamtym tyg tez mial swoj pierwszy koszmar, zapomnialam o tym napisac, zerwal sie z rykiem, krzyczal zeby zaswiecic swiatlo i pokazywal ze ktos jest kolo drzw, tez go wzielam do siebie ![]() Sniezynka a wiec tak , slonko dzis swieci takie wiosenne, nie mocne , ale z deczka moze przygrzeje, wez kurtalki maluchom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a dajecie czapki dzieciakom ? ja chyba juz nie bede zakładac. w angli juz nie nosil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę robalomania na całego
![]() ![]() Ala też miewa koszmary, teraz jak była chora z gorączką, śniły sie jej dinozaury. Krzyczała, ze ja gryzą, nawet jak już sie obudziła to dalej je widziała ![]() Śnieżynka a o której jedziesz??? Wy tam na południu i tak będziecie mieli cieplej ![]() ![]() Monka bez czapki ![]() ![]() Ja wczoraj nałożyłam lżejszy płaszcz to nieźle zmarzłam. Naprawdę u nas jeszcze zimnica ![]()
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Doridee musze ci podziekowac-za to ze mnie uswiadomilas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ło matko ![]() ![]() po tym co przeczytalam chyba wole wirusy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Monika dziekować nie ma za co, najważniejsze abyśmy wiedzieli że pasożyty istnieją, chociaż mało kto o nich wspomina i pamięta.. Świadomość jest ważna. Ważne jest to aby wiedzieć jakie mogą być objawy, jakie choroby mogą powodować, jakie badania należy wykonać aby wykluczyć zarażenie... Ta swiadomosć jest ważna. Moja teściowa, kobieta ponad 50 lat do tej pory myślała, że istnieją tylko owsiki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Doridee hehe w Angli chodza bez czapek, nawet w krotkich rekawkach, spodenkach, a niektorzy w kurtkach , mimo to tam widac , ze dzieciaki sa nie poubierane tak jak u nas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Ale się temat robalowy rozwija.
monka bez czapki ![]() Zosi ubieram na spacerki teraz już w polarek i na to kurtka wiosenna. Mają wasze maluchy rowerki? My właśnie chcemy kupić teraz, ten taki z kółkami bocznymi. Tak żeby do wakacji się nauczyła ładnie pedałować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Wy mnie nie zrozumcie zle
![]() ![]() Edycia my mamy rowerek , w tamtym roku maly troche pojezdzil, ale nie potrafi , trzeba go pchac, teraz jest dobry moment wiec bedziemy smigac i moze szybko zaskoczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Monka dziekuje za dokladny opis pogody
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doridee ja przewaznie ubieram na cebulke ![]() ![]() ![]() ![]() Nawet sie ciesze, na ten wyjazd do Polski ![]() ![]() ![]() ![]() Ale nie piszcie za duzo, zebym mogla jakas wszystko ogarnac po 2 tygodniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Rozeznanie
|
Dlaczego moje dzieci chodzą jeszcze w zimowych ubraniach.
Dlatego,ze mieszkam blisko polskiego biegunu zimna. Ale juz do dwóch dni jest troszkę cieplej , jednak na poalch dalej leży mnóstwo śniegu i śnieg dalej popaduje. Udało mi sie namówić świadków do sprawy odszkodowania i myślę ,ze teraz to juz będzie dobrze. Obcy ludzie ,a zdecydowali sie pomóc. Jadę w niedzielę na giełdę .musze kupic samochód zanim honda mi sie rozleci. edytcia- ja po niedzieli kupie Nince rowerek .ona juz wypatrzyła na ulotce z biedronki .Mają byc takie małę na 4 -rech kółkach. Chociaż chetnie kupiłabym jej używany ,bo wiem ,ze długo i tak na nim nie pojeździ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Gosiula u nas podobna pogoda, brrr. Fajnie, ze obcy ludzie chcą ci pomóc
![]() Edycia Ala ma tylko taki rowerek z podnóżkami i drągiem do pchania. Na pewno wiesz jaki. Teraz chcemy jej kupić normalny rowerek, jak macie jakieś sprawdzone to piszcie, też muszę coś wybrać. Laski macie taki kanał Nickelodeon?? Codziennie rano lecą tam świetne edukacyjne bajeczki dla naszych dzieci: "Dora poznaje świat" i "Śladem Blue". Ala je wręcz uwielbia!!! Dora to bajeczka do nauki angielskiego, proste słówka, duzo zabawy, uczy też dzieci spostrzegawczości, myślenia - no naprawdę swietna bajeczka ![]() ![]() ![]() A drugi hit u Ali to "Leniuchowo" na Jetix, oszalała na punkcie tej różowej dziewczynki ![]() ![]() Jak cos to polecam ![]()
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2009-03-27 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Rozeznanie
|
mam ten kanał ,ale moje dziecko nie korzysta ,bo niania zajmuje telewizor od rana.
W kurza mnie juz na maksa ,ale wytrzymam jeszcze troszkę . Nina za to namiętnie ogląda ( razem z Oskarem) Nie ma to jak hotel ,( nie wiem na jakim kanale) . O której rano sa te bajki .Musze obczaić w sobotę i niedziele i nagrać . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Gosiula masz tu program TV:
http://www.nick.com.pl/program_tv.htm Dora od pn. do pt. leci od 8.30 do 9.30, później jest Blue. W weekend Dora o 9.00, a 9.30 "Wspaniałe zwierzaki", jeszcze nie miałyśmy okazji oglądać ale chyba też fajna bajeczka ![]() No to pięknie Ci niania okupuje TV ![]()
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Myśmy właśnie wczoraj przymierzali Zosię do rowerków, bo chcieliśmy kupić tu na miejscu, ale jakieś takie nie foremne te rowerki, no i wszystkie a'la bmx, a my chcemy kupić z normalną kierownicą.
gosiula fajnie, że znalazłaś świadków ![]() ![]() ![]() Jakie auto kupujesz? Jedziesz z kimś? A niania to faktycznie przegina, jak tv okupuje. Doridee słyszałam o tym nickelodion (czy jak to się pisze??) ale niestety nie mamy. Zosia też miała już fazę na Leniuchowo, ale najczęście ogląda Disney Channel ![]() Co do rowerków to teraz już pojawiają się we wszystkich marketach, jak dla dzieci to takie marketowe rowerki mogą być. Fajne też widziałam w decathlonie. Jeszcze muszę jej kask przymierzyć czy ten rok jezcze objeździ, ale wydaje mi się, że nie bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Gosiula jak to niania okupuje TV ???????????? To nalezy do jej obowiazkow ???? W zyciu bym nie pozwolila, zeby jakies babsko ogladalo swoje programy, jak moje chcialoby jakas bajeczke.
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Zamula Wam tez Wizaz ??? MI caly czas odkad nowa wersja jest. Zaczyna mnie to denerwowac juz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Śnieżynka mi nic nie zamula, wszystko śmiga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
Kilka razy zdarzyło mi sie wpaść do domu w ciagu dnia i niania oczywiście tłukła tvn 24.
nie chcę teraz robić rewolucji i już wytrzymam do września. Tym bardziej,ze będę miała sporo długich wyjazdów i niania będzie musiała zostać na cały dzień z Niuśką . No i to nie jest tak ,ze Ninka chce a niańka jej nie daje oglądac bo sama ogląda. co do samochodu to kompletny zamęt mam w głowie. Coś w miare nowego ,do0śc duzego i z niedrogimi częsciami ,chociaż jak znam siebie to po roku i tak bedę zmieniać . te rowerki z bierony są w kilku kolorach.fajne na zdjecieu, ciekawe jak w realu/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
gosiula to penie jakiś volkswagen? Bo popularne, a co za tym idzie łatwo o części. A może opel - też mają wybór.
Polecam też to co ja mam volvo v40 - ładny, i niby kombik, ale zgrabny. No i części wcale nie drogie. Ostatnio pytałam o wymianę rozrządu to z częściami i robotą powiedzieli mi ok. 650zł - więc spoko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
Nie ,nie ,nie - na pewno, na 100 % nie vw.
Miałam straszną ochotę na scenica z napędem 4 x4 ,ale jest zbyt awaryjny. I będe oglądać raczej jakiegoś japończyka . A pewnie bedzie tak ,ze zobaczę cos co mi sie spodoba i rozsadek schowam do kieszeni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
A to masz to co ja, jak kupowaliśmy samochód, oby nie vw
![]() To sama jedziesz? Czy masz jakiegoś znajomego mechanika czy tam kogoś kto by doradził? Z japończyków to nissan pimera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Rozeznanie
|
Jadę ze szwagrem ,sama bym sie bała.
do tej pory to Adam zawsze kupował samochodu ,a ja albo byłam zadowolona ,albo nie ,ale nie ponosiłam odpowiedzialnosci za zakup. A teraz sama musze zdecydować . Nie chce vw ,bo gdyby Adam nie sprzedał golfa( którego nie znosilam) to nie pojechałby do Niemiec po drugi i teraz by żył. Tez patrzyłam na primerę ,albo almerę tino. Okaze sie w praniu .Cos tam zawsze kupie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Gosiula chcesz bezawaryjne auto, tanie czesci itd... a kupujesz japonczyka ????
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Rozeznanie
|
jeżdże honda ,jeździłam nissanem ,w miedzy czasie w ostatnich 4-latach przerobiłam kilka samochodów ,więc jestem pewna , że nissan ,albo toyota to dobry wybór.
Z niemieckich aut -ewentualnie ford focus. jeśli chodzi o wolvo ,to jak dla mnie są za duże( silniki ) i niezbyt ekonomiczne. Audi -nie podobają mi sie ,a mercedesów nie lubie . Zobaczymy zreszta czym wróce w niedzielę ,bo pewnie i tak wybiorę coś innego niz zamierzam. Póki co jade na wies domyć hondę ,bo chyba zadna myjnia nie da jej rady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
gosiula my mamy 1,9TD i pali nam ok. 7l/100km w cyklu mieszanym, zaznaczam, że ok. 40% jeździ tż z załadowana przyczepką, a co za tym idzie większym obciążeniem i większym spalaniem, więc nie wydaje mi się żeby to było dużo.
Ja nie polecam audi, choć ładne, ale w PL kosztowne naprawy. Obyś trafiła z autem tak jak my do tej pory, czyli na bezawaryjne i zadbane. ![]() Fajnie, że szwagier jedzie z Tobą, a dzieciaki z kim zostają? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Doridee mowisz zeby poczekac do pelni???musze sprawdzic w kalendarzu kiedy bedzie
![]() Daria rowniez uwielbia Smyki i Boogie Beeebies na Cbeebies. ![]() ![]() ![]() Lubi tez inne bajeczki ale te to jej ulubione ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.