Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-13, 06:31   #361
azzis
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, przepraszam ze nienadrobie zaleglosci, ale 2 dni prawie was nie czytalam.

My z TŻcikiem oglądalismy wczoraj i dzisiaj gajery, i moj TŻ wybrał coś takiego -> surdut angielski, moj TŻcik ma 191cm wzrostu i calkiem sie prezentuje, smiesznie troche wyglada bo zalozyl koszule duzo za duza i mu strasznie rekawy wystaja.

Co myslicie?
Średnio mi się podoba taki surdut
Wolę 'zwykłą' marynarkę ( na szczęście TŻ też ).

A ja będę miała pracowity weekend
Jutro z samego rana wizyta w cukierni - zamówimy mniejwięcej ciasta i torta.
Potem kolejna próbna fryzura.
Prosto z próbnej lecę na przymiarkę sukni.
Potem na miasto w poszukiwaniu bransoletki i wisiorka.

W niedzielę rozdamy ostatnie zaproszenia i spotykamy się z właścicielem sali (chcemypogadać o dodatkach, przystrojeniu sali). Również będziemy zamawiać i oglądać noclegi gości.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 06:41   #362
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 07:06   #363
kliwia
Zakorzenienie

rosette kurz Wam będzie wyłaził jeszcze po ustawieniu mebli, dlatego nue warto od razu klasc dywanów i wieszać firan.

jaga jeśli nie masz ochoty patyrzec na kuzynkę to jej najzwyczajniej w swiecie nie zapraszaj. Jeśli dla Ciebei jest zerem to po co robic mine do zlej gry.

Pomysł z książkami cudowny. Nie pomyslałam żeby tak zorbić.
A księgarnie są chętne tak współpracować z listą? Bo się z czymś takim nie spotkałam
Jak to technicznie wygląda? Później gość zainteresowany ksiązkami przychodzi i pyta o listę Pani Jagi czy jak?

kasiaher jak ja zakupilam laptopa tez sie od razu do lozka z nim zamontowalam
Zdrowiej!
ps. Jak sytuacja z teściową??

ktosia u mnie w mieście tez jest ten maraton od 23.30 do 7 rano
Tż od razu do mnie powiedzial, ze nie pojdziemy bo tematyka mu sie nie podoba
Zdaj relację - na taki maraton to chyba prowiant trzeba zabrać nie?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 07:35   #364
dekoderka
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny Strasznie dawno mnie było Wybaczcie....
Stary 2009-03-13, 07:45   #365
kliwia
Zakorzenienie

dekoderka wybaczamy

anjadka sudrut fajny, ale czy Twój tz nie jest za chudy do takiego rozwiązania?
Stary 2009-03-13, 07:58   #366
dekoderka
Raczkowanie

Dziewczyny, czy któraś kupowała buty w sklepie internetowym
http://www.bialebuty.com.pl/
http://www.butyslubne.com.pl/

A może któraś z Was słyszała o jakimś fajnym sklepie w okolicach Warszawy? Potrzebuje butów na obasie około 4 cm-ale tam gdzie do tej pory chodziłam właściwie niema wyboru. Mam wrażenie że wszystkie buty są takie same.
Stary 2009-03-13, 08:03   #367
kliwia
Zakorzenienie

dekoderka ja zamawialam tu: http://www.buty-slubne.net/
w okolicach warszawy to na pewno masz sporo sklepów gdzie moglabys sie udac, przeciez to zaglebie jest

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-13, 08:16   #368
dekoderka
Raczkowanie

Chodziłam troche po sklepach ale wydaje mi się że jest mały wybor a jak Twoje buty? Żadnych problemów?
Stary 2009-03-13, 08:18   #369
stokrotka24
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, przepraszam ze nienadrobie zaleglosci, ale 2 dni prawie was nie czytalam.

My z TŻcikiem oglądalismy wczoraj i dzisiaj gajery, i moj TŻ wybrał coś takiego -> surdut angielski, moj TŻcik ma 191cm wzrostu i calkiem sie prezentuje, smiesznie troche wyglada bo zalozyl koszule duzo za duza i mu strasznie rekawy wystaja.

Co myslicie?
powiem szczerze, że mi się nie podobają takie surduty. Lepiej wygląda zwykły garnitur. Mój tz chce iść w mundurze na ślub i nie wiem jak mam mu to wyperswadować

Dzisiaj idziemy zanieść zaproszenia do świadka tz. Wogule tak nam to kiepsko idzie, że przez miesiąc roznieśliśmy tylko 4 zaproszenia. Dobrze, że jeszcze trochę czasu jest.
Nasze przygotowania zarazie też stoją w miejscu. Najgorsze, że nie mam sukienki i nie mam kiedy wybrać się po przymierzać. Jakoś nie chce mi się nic robić.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 08:19   #370
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ktosiu, piekne buty! Tylko jak leżą na nodze? Ja koniecznie muszę mieć z zapięciem na kostkę .
Butki są bardzo wygodne. Ta gumka, która jest z tyłu na razie jest mało rozciągnięta i tak niepewnie się trzyma na nodze, ale myślę, że jak trochę w nich pochodzę i buty dopasuja się do stopy, to wszystko będzie dobrze leżeć. Ostatecznie stwierdziłam z mamą, że zaczepimy delikatną tasiemkę na tej gumce i przewiążemy wokół kostki, żeby w czasie tańczenia się nie zsunęły. Pod suknią i tak nie będzie widać, a buty tak mi się podobają, że na pewno z nich nie zrezygnuje.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
(...)

ktosia u mnie w mieście tez jest ten maraton od 23.30 do 7 rano
Tż od razu do mnie powiedzial, ze nie pojdziemy bo tematyka mu sie nie podoba
Zdaj relację - na taki maraton to chyba prowiant trzeba zabrać nie?
Tż się poświęcił i idzie ze mną
Muszę wziąć właśnie coś do jedzenia i do picia, bo ceny w kinowym bufecie są powalające.
Stary 2009-03-13, 08:51   #371
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że dostałam dzisiaj zamówione butki!
Sa sliczne, wybrałaś najładniejsze z tej strony

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
To gratuluje domiks.

Ja wlasnie zrobilam wstpena liste ksiazek jakie chce dostac zamiast kwiatow. Mam w zasadzie 35 tytulow, ale musze dopisac drugie tyle... Mysle, by dopisac jakies encyklopedie i slowniki np. poprawnej polszczyzny, itp.
Fajny pomysł. Akurat nasze rodziny sa z dwóch miast, więc byłoby to trudne do zorganizowania... dwie rózne księgarnie..:co ol: a gdyby nie to ze TŻ nie cierpi wina to śmiało bym poprosiła o butelki zamiast kwiatów.

Cytat:
Ja prosze o ksiazki Marty Fox (moja ulubiona pisarka ze starszego dziecinstwa
Też ją lubiłam Fajnym jezykiem pisze.

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
A ja będę miała pracowity weekend
Jutro z samego rana wizyta w cukierni - zamówimy mniejwięcej ciasta i torta.
Potem kolejna próbna fryzura.
Prosto z próbnej lecę na przymiarkę sukni.
Potem na miasto w poszukiwaniu bransoletki i wisiorka.

W niedzielę rozdamy ostatnie zaproszenia i spotykamy się z właścicielem sali (chcemypogadać o dodatkach, przystrojeniu sali). Również będziemy zamawiać i oglądać noclegi gości.
To faktycznie masz dużo do załatwienia. Czasami jak pomyślę ile jeszcze mam do załtwienia to wpadam w lekka panikę. Kiedyś myslałam np.,, po co szukać (tu wstawić obojętnie co) " skoro jeszcze tyle czasu- pomyślę to tym jak będą 4-3 misiące do ślubu" a teraz juz minęły te 4 miesiace i coraz, coraz blizej.

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Mój tz chce iść w mundurze na ślub i nie wiem jak mam mu to wyperswadować.
Zależy jaki mundur np. marynarskie są piękne

A my się wczoraj pogodzilismy i Tż mówi: ,,musi nam się udać, bo jak słysze w pracy (w banku) historie klientów, o ich rozwodach i problemach w małżeństwie to się załamuję Musimy dużo rozmawiać " - tak powiedział

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 09:10   #372
azzis
Zakorzenienie

Ja jak pomyślę o tym, ile jeszcze zostało do załatwienia, to mi się niedobrze robi Za dużo tego wszystkiego... Jeszcze do kwiaciarni muszę skoczyć mniej więcej wypytać o ceny i już na konkretny bukiet się zdecydować.

Ślub za 1,5 mies. a my ani garnituru ( w ogóle ubrania dla TŻ), ani samochodu, nie mamy nic na przystrojenie sali i kościoła...
Kwiaty nie wybrane. Fryzura, makijaż tak samo Masakra jakaś

Stary 2009-03-13, 10:06   #373
violisia
Zadomowienie

czesc Kobitki, ta pogoda mnie dobija, juz tak sie cieszylam ze sniegu nie ma a u mnie nnowu bialo i sypie:/ ..

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
dobra już mnie nie ma
chciałam tylko powiedziec że mamy juz obrączki i jedziemy do usc po dokumenty po za tym chyba wiem jakie bede mieć buty i dodatki
no to tyle i tak małe zainteresowanie moimi przygotowaniami
trzymta się ja się ide kurować bo jestem chora
nie smuc sie kochana, (dlaczego zmienilas avatar..?) tyle nas tu jest ze ciezko zasami nadarzyc zdrowiej , jakie beda buciki i dodatki?
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 10:16   #374
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
U nas wstep i zakonczenie na koncu piszemy, ale to zalezy chyba od tematu i katedry. Ja mam temat o doplatach bezposrednich i nawet koleś nie chciał jednego rozdziału czytac, tylko moe dwa od razu przeczytal. Bo sie bał, że bedzie nielogicznie a u mnie sie te rozdziały wiąża ze soba
ale jestem bardzo zadowlona
powiedział, że jak przyniose ten badawczy rozdział to bedziemy redagować
Jejku, jak Wy piszecie. A ja mam sześć stron i ani drgnie. Chyba trzeba się za to w końcu wziąć. Chyba coraz mniej czasu...

Cytat:
tylko ja mam zamiar wyrac ksiegarnie w centrum miasta gdzie czesto kazdy bywa lub tamtedy przechodzi. No i jak przychodze z gotowa lista ksiazek to ksiegarniaje zamawia i na ten czas odklada, by jakby przyszedl gosc to mogl ja kupic. Po to robi sie liste, by w sklepie lub ksiegarni dany towar zawsze byl. Do kwiaciarniu w dniu slubu goscie przeciez tez beda musieli sie specjalnie fatygowac. A tak beda mieli ok 3 miesiecy by sie w ksiazke zaopatrzec. A nie w ostatniej chwili myslec by kupic kawalek badylka, ktory i dak dlugo nie pstoi...

Dziewczyny, a co na to Wasi Tż? Bo mój się w ogóle literaturą nie interesuje i az mi żal, że nie miałby z tego nic. A że ja dość zaawansowana literaturoznawczo to żadne tam Coelho w grę by nie wchodziły. I byłyby to książki tylko dla mnie...

Dekoderka, ja kupowałam buty w http://www.butyslubne.com.pl/. Tyle, że byłam w salonie bo akurat jestem z Krakowa. Wklejałam je kilka stron wczseśniej. Są piękne!

Edytowane przez Justyna33333
Czas edycji: 2009-03-13 o 10:24
Justyna33333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 10:31   #375
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja sie moge pochwalic, że promotor poprawił mi dwa rozdziały na dzis i mam bardzo mało do poprawienia. Prawie wszytsko dobrze, aż sie zdziwiłam, bo myslałam, że mi rozdziały pozmienia albo bedę musiała wszytsko od poczatku pisaćJeszcze tylko rozdział badawczy musze zrobić. Coś kiedyś zaczełam, więc mam tak mniej więcej 3/4 pracy oprócz oczywiście wstepu, zakończenia, spisu, itp
No to gratulacje Ja mam do napisania 3 rozdziały teoretyczne i jeden badawczy Na szczęście teoretyczne już mam z głowy, wczoraj też wysłałam mojej promotorce ankietę do sprawdzenia i muszę brać się za badawczy... Muszę obronić się w czerwcu bo we wrześniu ślub i nie wydolę jakby mi przyszło jeszcze we wrześniu się bronić

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No to gratulacje i parapetówki w przewidzianym terminie życzę

Cytat:
Ja jak pomyślę o tym, ile jeszcze zostało do załatwienia, to mi się niedobrze robi Za dużo tego wszystkiego... Jeszcze do kwiaciarni muszę skoczyć mniej więcej wypytać o ceny i już na konkretny bukiet się zdecydować.

Ślub za 1,5 mies. a my ani garnituru ( w ogóle ubrania dla TŻ), ani samochodu, nie mamy nic na przystrojenie sali i kościoła...
Kwiaty nie wybrane. Fryzura, makijaż tak samo Masakra jakaś
Nie martw się zdążysz ze wszystkim

Zamówiłam ostatnio zestaw do embossingu (szablon i dłutko) i dzisiaj właśnie mi przyszło Jutro przyjedzie mój Tż i przywiezie papier i zabieram się powoli za robienie zaproszeń
A taki szablonik sobie wybrałam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szablon-do-embossingu-kw_378.jpg (34,3 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2009-03-13 o 10:34
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-13, 10:37   #376
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Ja równo ze 3 miesiące będę obgryzać ze zdenerwowania mój świeżo zrobiony manicure. A razem ze mną weronika23, Cameline, agalbn, Audacieux, emilkaqq, jsku, kurczoczek, gosiunianiuniaa
Rzecz w tym, ze są jeszcze tylko 3 miesiące a ja nawet zaproszeń nie wybrałam.
Butów nie mogę nigdzie dostać. Żadne mi się nie podobają. Mam zarezerwowana manicurzystkę ale za to ani kosmetyczki ani makijażystki nie. Nie mam żadnej zaufanej. Wiązankę na szczęście TŻ będzie wybierał i kupował zgodnie z tradycją to chociaż to mi odpadło
Masakra jakaś mówię Wam. Przestaję to ogarniać
soofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 10:48   #377
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Hej Kochane
tak szalejecie z tymi postami ze chwile zajelo mi odszukanie Was bo co weszlam na watek to zamkniety
tak wiec jestem...
po dlugiej przerwie przez sesje dopiero teraz sie pojawiam ale sie za Wami stesknilam
w tym czasie zdazylismy zakupic obraczki i zamowilam suknie ale to i tak malo a na reszte brakuje czasu hm.. jakos to bedzie
zdalam egzamin zalegly a moja srednia wszystkich ocen to 4,5 wiec mozecie pogratulowac
zaraz poczytam co tam u Was
Stary 2009-03-13, 10:48   #378
kliwia
Zakorzenienie

soofka zrób sobie listę. 3 miesiące to mało czasu, a zaproszenia wypadaloby zaczac rozdawać

diamondbabe pochwalaj się szybko
Stary 2009-03-13, 10:53   #379
kolanka
Zadomowienie

Zaproszenia wystarczy rozdać przymajniej miesiąc, półtorej miesiaca przed ślubem, nie dajmy sie zwariować. .

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Zamówiłam ostatnio zestaw do embossingu (szablon i dłutko) i dzisiaj właśnie mi przyszło Jutro przyjedzie mój Tż i przywiezie papier i zabieram się powoli za robienie zaproszeń
A taki szablonik sobie wybrałam...
Piękny szablonik, pochwal sie nam później i pokaż jak wyszedł wzór .

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2009-03-13 o 10:56
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 10:57   #380
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Zaproszenia wystarczy rozdać przymajniej miesiąc, półtorej miesiaca przed ślubem, nie dajmy sie zwariować. .
Czy ja wiem... Zależy kiedy ma się ślub. Ja nauczona doświadczeniem moich znajomych wiem, że jeśli chodzi o sezon czyli lipiec, sierpień to nawet 3 miesiące są za mało bo ludzie dużo wcześniej rezerwują sobie wczasy.
Stary 2009-03-13, 10:58   #381
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:

diamondbabe pochwalaj się szybko
oj Kochana obraczkami sie pochwale jeszcze dzis musze zrobic zdjecie ps. nosilam juz swoja choc nie wiem czy wolno tzn jak bylam w domu to zalozylam potem zapomnialam ze ja mam i patrze za godzine a tu obraczka - to dobry znak bo jej nie czulam i mi nie przeszzkadzala

Cytat:
uwazam ze wszystko zalezy od osob ktore sie zaprasza dla niektorych 3 miesiace to najpozniej ... ja tak mam na przyklad za 5 miesiecy slub musimy zaproszenia zamawiac za za 2 miesiace trzeba bedzie rozwozic
Stary 2009-03-13, 11:06   #382
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Cytat:
soofka zrób sobie listę. 3 miesiące to mało czasu, a zaproszenia wypadaloby zaczac rozdawać
Listę to ja mam już dawno zrobioną (Naoglądałam się swego czasy TVN Style i Pogotowia Ślubnego ) Tylko jak na razie tylko 2 pozycje wykreśliłam . Brak mi czasu. Nawet nad listą gości jeszcze pracujemy. Ehhh....
soofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 11:06   #383
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Uważam podobnie jak dziewczyny. Zależy w jakim okresie ma się ślub. Jeśli w okresie wakacyjnym, to miesiąc przed może być za późno.
My mamy w okresie długiego weekendu majowego i z doświadczenia wiem, że dużo osób w tym czasie ma jakieś plany, dlatego zapraszaliśmy wcześniej. I ludzie mówili, że dobrze, że wcześniej daliśmy im znać.
My chcemy, żeby miesiąc przed to dali nam już potwierdzenie, czy przyjdą na ślub czy nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-13, 11:10   #384
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:
Uważam podobnie jak dziewczyny. Zależy w jakim okresie ma się ślub. Jeśli w okresie wakacyjnym, to miesiąc przed może być za późno.
My mamy w okresie długiego weekendu majowego i z doświadczenia wiem, że dużo osób w tym czasie ma jakieś plany, dlatego zapraszaliśmy wcześniej. I ludzie mówili, że dobrze, że wcześniej daliśmy im znać.
My chcemy, żeby miesiąc przed to dali nam już potwierdzenie, czy przyjdą na ślub czy nie
popieram my rowniez bedziemy prosic o potwierdzenie przybycia na miesiac przed...
Stary 2009-03-13, 11:13   #385
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez diamondbabe Pokaż wiadomość
popieram my rowniez bedziemy prosic o potwierdzenie przybycia na miesiac przed...
I my
Stary 2009-03-13, 11:20   #386
kolanka
Zadomowienie

Może źle sie wyraziłam, najpóźniej miesiąc przed ślubem. Oczywiście zależy to również od tego jakie duze ma sie wesele. Ja zapraszam tylko najbliższą rodzinę, z którą cały czas jestem w kontakcie. Wszyscy juz wiedza, ze maja sie szykować na wesle i termin też znaja. Myśle tez że nikogo nie nalezy stresować i mówic mu, że troche poźno na wysyłanie zaproszeń. Zwłaszcza soofkę .

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2009-03-13 o 11:23
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 11:22   #387
violisia
Zadomowienie

Cytat:
a u mnie juz wiekszosc wie kiedy mamy slub, wiedza ze beda tak nieoficjalnie, a z tymi co sie nie spotykamy czasto a ich zapraszamy to bedziemy w przyszlym tygodniu rozwozic zaproszenia ja tez mam w czerwcu, i juz nie o sam fakt chodzi urlopow ze oni gdzies jada,ale przez inne osoby z pracy ktore maja zarezerwowany urlop mogly by nie dostac oni urlopu tak jak np moja ciocia

ale ja sie strasznie boje ze nei zdarzymy mimo wszystko mam jakis tak strach w sobie:/ dodatkowo obliczylam ze @ dostane w dzien slubu i w przyszlym tygodniu musze isc do gina albo po tabletki zeby zatrzymac albo po jakiej inne cos..:/ tak bardzo nie cialam brac tabletek a tu lipa:/ ( niestety w piewsze 2 dni umieraz z bolu doslownie.. )
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 11:25   #388
kliwia
Zakorzenienie

ja wląsnie robię liste rzeczy do zorbienia, zakupienia itp
Stary 2009-03-13, 11:29   #389
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

tak jak obiecalam wklejam zdjecie naszych obraczek ale nie widac mojego brylancika za dobrze jest w ksztacie kwadratu zn tak wyglada
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obr.jpg (31,5 KB, 81 załadowań)
Stary 2009-03-13, 11:33   #390
kliwia
Zakorzenienie

piękne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości