|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 10 kg w dół - od poniedziałku 06.04 - silna determinacja - znajda sie chetne? :
Nija - też ci ciężko bez chleba? Mi najgorzej w pracy :|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Dot.: 10 kg w dół - od poniedziałku 06.04 - silna determinacja - znajda sie chetne? :
Przepraszam, ze sie wtracam do rozmowy, ale apropo chleba to mi tez bylo na poczatku bardzo ciezko bez bialych, swiezutkich buleczek... Pozniej jadlam tylko pelnoziarnisty chlebek, a teraz po miesiacu to juz jem tylko pieczywo Wasa i wcale nie tesknie za pieczywkiem...
Duzo za duzo.... 94kg - przeszlosc... ![]() 79kg - terazniejszosc... ![]() 75kg - najblizszy cel ![]() BO JAK SIE CZEGOS BARDZO CHCE I KONSEKWENTNIE DO TEGO DAZY, TO PREDZEJ CZY POZNIEJ SIE TO DOSTAJE...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ciężko nie jest. Ale "na śniadanie" jadłam do tej pory np. 3 plasterki żółtego sera i słodycze. No i zamiast tych słodyczy chcę wprowadzić pieczywo
![]() No i pieczywo pełnoziarniste zawiera witaminę B2. A ja nie jem mięsa ani ryb, więc jakoś muszę uzupełniać ten niedobór. ![]()
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
aahhh no tak. Ja jem pieczywo, staram się kupować z ziarnami, orkiszowe itp. Bułek nigdy nie jadałam więc nie ma problemu. Ale w pracy ciężko mi coś innego wymyślić bo nie zawsze mam z czego sałatki np. robić. Dlatego zamiast chleba ostatnio wychodzę np. na naleśniki czy zupę.
A Wasą to ja niestety się nie najem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Wtajemniczenie
|
Mi też wasa nie smakuje.. wolę wafle Sonko- te z solą morską oraz te pełnoziarniste z wiesiołkiem
![]() a co do bułek.. kupuję, jeśli jestem głodna na mieście, grahamki z ziarnami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Wtajemniczenie
|
ja od dzis dietkuje ladnie, tzn kalorycznie bylo ok, gorzej z jakoscia
![]() ![]()
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
Ja tez kiedys myslalam ze Wasa nie da sie najesc... Teraz zjadam 2 "kromki" i juz mam dosc... Mysle ze jest to kwestia przyzwyczajenia zoladka... A co jecie np na kolacje?
Duzo za duzo.... 94kg - przeszlosc... ![]() 79kg - terazniejszosc... ![]() 75kg - najblizszy cel ![]() BO JAK SIE CZEGOS BARDZO CHCE I KONSEKWENTNIE DO TEGO DAZY, TO PREDZEJ CZY POZNIEJ SIE TO DOSTAJE...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Wtajemniczenie
|
ja np najczęściej serek wiejski (taki twarożkowy biały styropian) pyszny jest
![]() albo puszeczka tuńczyka w sosie własnym, ale od razu się przyznaję, że po 1/2 puszki już czuję się najedzona ![]() wasa ponoć jest niezdrowa.. ale nigdy nie szukałam w necie czy to prawda, tak słyszałam tylko Edytowane przez Kissulka Czas edycji: 2009-04-13 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
na kolacje? Zalezy. Teraz np. jak nie bylam w pracy to jadlam ogolnie wiecej wiec na kolacje juz musialam sie hamowac. Ja jestem typem co wyjdzie bez sniadania ale kolacja musi byc...
Dzisiaj zjadlam malutka miseczke salatki i popilam herbatka na odchudzanie ![]() A normalnie? Np. smażę pomidory na prawie suchej patelni teflonowej i dodaje serek wiejski (tak też czasami na śniadanie jem) i przyprawy. (całość całkiem na ciepło, serek wiejski się rozpuszcza prawie jak ser żółty) Inna kolacja to trochę warzyw na patelnię. Ja muszę coś konkretniejszego z reguły i najlepiej ciepłego, bo potrafię w nocy wstać jeść... Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2009-04-13 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
Ja na kolację zwykle jem wieśniaka z warzywami. Wasą się nie żywię, bo to przecież niemal wcale nie ma wartości odżywczych. Lepiej zjeść pieczywo pełnoziarniste niż żywić się tekturkami, nie wierzę, że kalorycznie źle na tym wyjdziecie. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
mam dylemat
kromka chleba to taka cala czy polowka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że taka pojedyncza to kromka :P ale ja niewiem
na śniadanie zjadłam Activie + 2 wafle ryżowe + szklanka pepsi max (tak na trawienie bo mi to pomaga) ja jednak stwierdzam, że największy problem mam z przekąskami, nie jem o tych samych godzinach i podjadam między głównymi posiłkami a potem nawet nie pamiętam nieraz co jem i po odrobinie ćwiczeń czuje się taaaaka napuchnięta
![]() |
#374 |
Rozeznanie
|
hej wszystkim
![]() ja dzielnie zaczynam punktować od rana: bułeczka - 2 p serek wiejski 3% tłuszczu 150g - 2,5 p to 4,5 p na 17 jakie mam zamiar wyjesc. Ale ukladam ten jadłospis i nie moge go wypełnic.. zobacyzmy co bedzie wieczorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie
![]() Nie wiem czy napisać ile wczoraj zjadłam... Byłam u rodziny i był grill ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ojoj się rozpisałam troszke ![]() ![]()
![]() |
#376 |
BAN stały
|
Oo, ja w takim razie też się przyłączam
![]() *A6W codziennie *przez pierwsze 2tygodnie, dieta tylko owocowo-warzywna, żadnych wędlin, makaronów, ryżu,ziemniaków, pieczywa, mięsa, zup. Do picia tylko niegazowana woda mineralna, niesłodzona zielona herbata. *kolejne dni:bez pieczywa (tylko ciemne, w minimalnych ilościach), bez ziemniaków, bez makaronu, bez słododyczy!, bez napojów gazowanych!,chipsów!, bez tłustych mięs, bez fast foodów i innych paskudnych rzeczy, które kocham jeść. Będę jadła wafle ryżowe, które bardzo lubię, bezcukrowe jogurty, pierś z grilla elektrycznego, troszkę ryżu, owocowe, warzywa, a piła zielona herbatę i wodę mineralną niegazowaną. *zobaczymy jakie będą efekty tego wszystkiego ![]() *rano godzina na rolkach lub godzina biegania, tak jak już pisałam A6W, brzuszki, wieczorem: rowerek/rolki./biegania, Mam nadzieję, ze będę wstawałą przed 6 zeby tą godzinę móc poćwiczyć, bo na 7 muszę być spowrotem w domu, bo do szkoły chodzę. Dziewczyny nie wiem czy mi sie uda, naprawdę potrzebuję waszego wsparcia. Pozdrawiam, Donka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
Pomierzyłam się, zważyłam i nawet nie załamałam.
![]() waga - 65 kg biceps - 27 cm biust - 91 cm talia - 68,5 cm pas - 87 cm biodra - 102 cm udo - 60 cm łydka - 41 cm Na śniadanko owsianka z rodzynkami, serkiem wiejskim i bf, a na drugie omlet z 2 jaj z serkiem fit, szynką, ziołami prowansalskimi i chrzanem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Przyczajenie
|
Donka94 Ja nie chce Ci odbierać Twojego zapału... ale zapał to jedno a wykonannie drugie. Zaplanować jest łatwo co można zrobić... ale wątpie, ze wytrzymasz na diecie owocowo-warzywnej przez 2 tygodnie przy takim wyczerpującym wysiłku fizycznym.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
mi się zawsze wydawało, że cała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to wczoraj było bardzo mało dietetycznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Zważyłam się i jest 70
![]() Jeden kilogram a ile radości ![]() Niestety rano znowu jadłam słodycze. Nie miałam nic na śniadanie, mama miała jechać rano po wielkie zakupy, myślałam, że rano tzn. ok. 7,8 i jak wstanę to już będzie coś do jedzenia. No a wyszło tak, że dopiero ok. 12 zjadłam pieczywo pełnoziarniste. Później odgrzeję sobie zupę pomidorową z wczoraj, a od jutra już naprawdę rzucam słodycze ![]()
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
ciąg dalszy mojego jadłospisu:
śniadanie: bułka 2p serek wiejski 3% tłuszczu, 150 g - 2,5 p obiad: bułka 2p serek jak wyżej - 2,5 p pastella do bułki - 3,5 p surówka - 0p dressing z oliwy - 1p w planach mam na kolację: brokuły - 0p masełko do brokuł 2p 2 banany -2p wychodzi 17,5p a w planach siłownia wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() (gratuluję chęci liczenia, mi by się nie chciało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Rozeznanie
|
mam pytanie na diecie SB schłudłas 5kg;>?
![]() |
![]() |
#387 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i te 2 banany są wcisnete na kolacje ale w sumie nie zjem ich zaraz po brokułach, pewnie przed albo jakoś później |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Rozeznanie
|
Gratulacje Nija
![]() Poszukuję sportu który mnie wciągnie bo na razie tańczę przy intensywnej muzyce po godzinie dziennie, robię ćwiczenia z płyt z shape'a lub biegam ale żadne z tych ćwiczeń nie przypadło mi do gustu tak żeby je wykonywać dla samej przyjemności i zapewne gdybym schudła to dałabym sobie z nimi spokój. Więc szukam czegoś co dawałoby mi przyjemność i ćwiczyłabym niezależnie od wyglądu, macie pomysły? Może założę osobny wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.