|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Betterware
Liczba braków jest zadziwiająca :/ na 33 pozycje brak 23 - jak usłyszałam to od Przedstawicielki - dodam Nowej, którą zapisałam w lutym, to szczęka mi opadła...Oczywiście Przedstawicielka stwierdziła, że ona zrezygnuje jeśli w marcu nie będzie mogła zamówić tych produktów po cenach lutowych :/ ... Firma nie motywuje do działania ! Przynajmniej te braki ...
|
|
|
|
#362 |
|
BAN stały
|
No niestety zabija sama siebie
Wielu Przedstawicieli zrezygnuje albo przynajmniej zmniejszy swą aktywność jeśli będą musieli połowie klientów odpowiadać że towar niedostępny Wczoraj grubo ponad 40 produktów było brak z oferty..![]() Może lepiej żeby były mniejsze upusty w ofercie niż super cena....dla wybrańców którym uda się zamówić towar? A reszta zastanawia się jak powiedzieć klientowi że: niestety, ale znowu się skończyły
|
|
|
|
#363 | |
|
BAN stały
|
Jak firma w której pracuję daje reklamę z promocjami to pisze: oferta ważna do końca marca lub do wyczerpania promocyjnego towaru. Może oni też tak powinni pisać? Przynajmniej sprawa była by jasna...
Cytat:
Nie wiem czy się nie machnęli, ale w lutym zamówiłem pilniki. Były w promocji tylko w styczniu, ale były na brakach. Mam na fakturze cenę styczniową... Edytowane przez Tarquin Czas edycji: 2010-03-01 o 12:11 |
|
|
|
|
#364 |
|
BAN stały
|
No czy ja wiem czy taka jasna? Może bardziej niejasna niż teraz? Chyba jedynym plusem byłoby pokazywanie klientowi tej regułki podczas tłumaczenia się że towaru nie ma
![]() Firma najpierw wygenerowała by mega popyt na promocyjny produkt, a po chwili zablokowała dostawy...przecież był limit więc mogliby. Tak źle i tak nie dobrze . Jedno jest pewne jeśli w marcu będą takie braki jak w lutym, skończy się dynamiczny rozwój ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ |
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki- mam pytanie o kilka produktów- może miałyście z nimi do czynienia i możecie coś powiedzieć?:
Chusteczki do stali nierdzewnej Frędzelkowa miotełka Ściereczka do szyb Spray do usuwania pleśni Opaska korygująca postawę Suszarka do paznokci Zestaw do depilacji Zapachowy pochłaniacz wilgoci Grejfrutowy płyn do mycia szyb Zaczynam zbierać zamówienia na katalog 02 a, że dopiero zaczynam współpracę, nie znam zbyt dobrze produktów. Te, które wymieniłam cieszą się u mnie największym zainteresowaniem, więc chciałabym wiedzieć, czy warto polecić je klientkom
|
|
|
|
#366 |
|
BAN stały
|
Zaloguj się na forum Sudika i tam poszukaj. Płyn do pleśni jest świetny, grejfrutowy też się dobrze sprawdza - myje nim lustra.
|
|
|
|
#367 |
|
BAN stały
|
vanilla - odpowiedziałam ci wcześniej na https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post17549368
|
|
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
Tak prawdę mówiąc to ja teraz nie wiem czy budować grupę i zaczynać wszystko jak takie brakie są. Boję się wkręcić ludzi w duże g....
![]() ![]() |
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Czy możecie złożyć zamówienie ?? Bo ja mam tą opcję dalej wyłączoną, a ponoć dziś od 15.50 miał system ruszyć...
![]() EDIT: Ktoś z Was pytał się jaki mam rabat, więc odpowiadam Luty zakończyłam mając 650pp w grupie, czyli 6% Rabat na całą grupę to: 78,77 zł, a mi przypadło 58,78 zł
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2010-03-01 o 19:09 |
|
|
|
#370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety braki lutowe są nadal.... |
|
|
|
|
#372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lutowe albo marcowej?? |
|
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
|
#375 |
|
BAN stały
|
Przed chwilką sprawdziłem wszystkie kategorie i sprawdziłem braki.
UWAGA: w półtorej godziny od otwarcia zamówień braki w 36 pozycjach MASAKRA Edit: z pozytywnych wieści - po raz pierwszy dostałem pocztą katalog - ale dopiero dzisiaj Edytowane przez Sudik Czas edycji: 2010-03-01 o 20:29 |
|
|
|
#377 |
|
BAN stały
|
po miesiacu od rozpoczecia chyba zrezygnuje, braki braki i braki. To nie jest powazna firma !
|
|
|
|
#378 |
|
BAN stały
|
Dodatkowo nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale produkty wymienione na stronie ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl są różne od produktów z katalogu i od dostępnych do zakupu.
Na stronie są np. PÓŁKA DO SZAFKI KUCHENNEJ (Kod: 57682), POJEMNIK NA CEBULĘ (Kod: 57436). Ja dzisiaj kupiłem same taśmy (element zapasowy do rolki do usuwania sierści) pomimo iż według katalogu są tylko komplety takie jak zwykle. Oprócz tego kupiłem: Płyn na plamy przed praniem butelka - też coś czego nie ma w ofercie. ![]() Rozumie ktoś tę naszą firmę? ![]() Edit: posłałem właśnie zapytanie o rozbieżności do COK. Jak odpowiedzą podzielę się wiedzą. Edytowane przez Sudik Czas edycji: 2010-03-01 o 22:06 |
|
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi bonusami (rabatami)? Bo właśnie zauważyłam, że w sferze przedstawiciela w zakładce "Twoje pieniądze" mam podany rabat 3% = 15,41 i jakaś kwotę - wartość ponad 500 zł (za cholerę nie wiem skąd się wzięła ta kwota bo nie jest ona nawet zsumowaniem kwot, które musiałam w lutym zapłacić za towary) rozumiem, że aby dostać rabat trzeba się tam mieścić w jakiś konkretnych przedziałach punktowych no i mi się udało ;D ale nie wiem skąd ta kwota ponad 500 zł bo to właśnie z tej kwoty jest obliczone to 3 % - 15,41 zł.
A jak teraz będę mogła skorzystać z tego rabatu? Przy pierwszym zamówieniu w marcu po prostu będę miała już odjęte te 15,41 zł od kwoty, którą będę musiała zapłacić? Z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#380 |
|
BAN stały
|
Wartość ponad 500pln to suma obrotów netto Twojej grupy (Twoich + zasponsorowanych osób).
Kwotę rabatu będziesz mogła odjąć od pierwszego zamówienia w kolejnym miesiącu (jeśli rabat wypracowany w lutym to odejmiesz go sobie w kwietniu) |
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Kwotę rabatu będziesz mogła odjąć od pierwszego zamówienia w kolejnym miesiącu (jeśli rabat wypracowany w lutym to odejmiesz go sobie w kwietniu)[/QUOTE]
w kwietniu? a nie w marcu?? ale liczyłam obrót netto i nie bardzo wyszedł mi ten wynik co mam podany w strefie przedstawiciela ;/ to ja sama sobie go odliczam? a nie będę miała już podanej kwoty do zapłaty tak jak jest normalnie tylko tym razem z odliczonym tym rabatem? |
|
|
|
#382 |
|
BAN stały
|
Po zaakceptowaniu zamówienia system poinformuje Cie o odliczeniu Twojego bonusu od kwoty do zapłaty.
Jeśli bonus wypracowany w lutym to do odliczenia w kwietniu (ja miałem bonus za styczeń i dopiero przy dzisiejszym zamówieniu mi go odjęło) Ta kwota to suma cen handlowca Twoja + sponsorowani pomniejszona o podatek VAT. |
|
|
|
#383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie może kiedy pojawią się dokumenty firmowe na katalog 02? |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli za luty w marcu a nie w kwietniu Jeśli kwota podczas sumowania zamówienia ci się sama nie odlicza trzeba kliknąć na rabat i się sam doliczy Nie odliczanie kwot rabatu w pierszym zamówieniu z danego miesiąca jest powodowany tym iż duża ilość przedstawicieli wstrzymuje swoje zamówienia a dopiero póżniej akceptuje |
|
|
|
|
#386 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Skoro tak jest przepraszam że wprowadziłem w błąd. |
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio tak miałam, że składałam wstrzymane zamówienie i nie odliczyli rabatu... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też nie wiedziałam tylko jak mi nie odliczyli raz drugi to zadzwoniłam do nich z pytaniem dlaczego?? No i takową odpowiedż otrzymałam... sprawdzałam i faktyczne tak jest
|
|
|
|
|
#389 |
|
BAN stały
|
podsumowując:
![]() zawsze kiedy robimy zamówienie to w jakimś kolejnym kroku jest wyszczególniona wartość tego zamówienia i poniżej rubryka z rabatem - jeśli jest on wpisany to ok, ale jeśli nie widnieje tam żadna kwota to należy go uaktywnić - klikając w to, lub w przypadku wstrzymanych zamówień klikajac w "zmień" - okienko przy rabacie. Czyli: jeśli oni nam nie odejmą to my musimy o tym pamiętać rabat wypracowany z danego miesiąca możemy odliczyć już w miesiącu następnym, czyli rabaty za sprzedaż lutową w marcu |
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Jestem konsultantka od 2 miesięcy.
Muszę przyznać że dołują mnie te braki na magazynie ![]() Juz wczoraj były braki z obecnego marcowego katalogu. Czy to tak zawsze? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.