|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe? | |||
| poniżej 20 lat |
|
168 | 74,01% |
| powyżej 20 lat |
|
59 | 25,99% |
| Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rigevidon
to moze sprobuj diety 1000 kcal i zamiast czegos dopasowywuj sobie jakies odpowiedniki...a na marginesie nie ma takiej diety ktora by calkiem smakowala....a godzina brania tabletki nie ma wplywu na chudniecie..i jak juz to napisano to organizm ma na to wplyw jak i oczywiscie sklad tabletki...to wszystko razem sprawia ze albo sie tyje albo chudnie..nalezy jednak pamietac ze wzbieranie wody w organizmie to nie tycie...
|
|
|
|
|
#362 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rigevidon
Dzięki za podpowiedz
![]()
|
|
|
|
|
#363 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Microgynon 21 - skutki uboczne
Mam pytanie, pomóżcie mi, blalam. Od 4 dni biore Microgynono 21. Czuje się okropnie, jak z innego świata. Nie chce juz więcej tego brać/ Czy moge przerwać teraz? I jakie mogą być skutki jeśli przerwe teraz? Blagam pomóżcie.
|
|
|
|
|
#364 |
|
Miuoshowa
|
Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy
Dzisiaj kupilam pierwsze opakowanie Microgynonu
Teraz tylko poczekac na okres i zobaczymy co to bedzie...
|
|
#365 |
|
Magda
|
Ja bralam microgynon przez ok 9 miesiecy. Bylam z nich bardzo zadowolona, cera znacznie sie mi poprawila (wczesniej wieczne wypryski na brodzie!), miesiaczki byly mniej bolesne (lub wcale). Przestalam je brac, poniewaz balam sie, ze za bardzo obciazam watrobe biorac non stop tabletki, ponadto kochalismy sie z chlopakiem tylko raz na jakis czas (zwiazek na odleglosc) i stwierdzilam, ze przejdziemy na gumki.
Jednakze po kilku miesiacach stosowania prezerwatyw spowrotem wrocilam do microgynonu, poniewaz powrocily moje bolesne miesiaczki (bardzo bolesne) i stare problemy z cera. Jestem w trakcie 1 opakowania i moja skora spowrotem wyladniala :P Dodam, ze nie przytylam po micro, a moje libido nawet bylo wieksze niz bez
|
|
|
|
|
#366 |
|
Miuoshowa
|
Imagine - zazdroszcze braku skutkow ubocznych
I licze na to samo - o 23 wzielam pierwsza tabletke... Mysle tylko czy by nie zmienic godziny na polnoc, chyba latwiej byloby mi zapamietac
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
skutki żadne zaczniesz się normalnie czuć, przestań natychmiast jeśli się źle czujesz, oznacza to że to nie są tabletki dla Ciebie zmień na inne!
tylko pamiętaj, że są to tabletki antykoncepcyjne i jak przestaniesz brać to już nie będą anty
|
|
|
#369 |
|
Magda
|
ja zawsze biore o 20, bo wiem ze o tej porze napewno nie bede jeszcze spala :P Blue zobaczysz jak bedzie u Ciebie ze skutkami ubocznymi, wiele moich kolezanek bierze wlasnie micro i sobie go bardzo chwala wlasnie ze wzgledu na brak skutkow ubocznych. Kilka lat temu bralam diane35, ale po 3 pudelkach odstawilam, bo czulam sie fatalnie i wygladalam fatalnie! Ponadto moje libido bylo na poziomie zerowym.
Mi micro bardzo odpowiada i pomimo, ze teraz bedac w Anglii (gdzie tabletki dostaje sie za darmo), moglam wybrac nawet te najdrozsze, to zdecydowalam sie na powrot do microgynonu. |
|
|
|
|
#370 |
|
Miuoshowa
|
Hmm, najczesciej chodze spac po polnocy, ale fakt - nie zawsze... Tak wiec chyba zdecyduje sie na 21, juz wczoraj wzielam tabletke troche wczesniej, i dzisiaj tez. Mam tylko nadzieje, ze to nie wplynie na ich skutcznosc
![]() Naprawde chcialabym sie obejsc bez skutkow ubocznych, co prawda dzisiaj tak jakos dziwnie sie czulam, ale moze bardziej to sobie wmawialam No nic, pozyjemy, pobierzemy, zobaczymy
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
uzywałam rok temu przez ponad pół roku i było ok.
Teraz po 1 paczce zmieniam na yasminelle bo dostałam "ataku pryszczy" ... a szkoda bo OGÓLNIE innych skutków ubocznych nie zauwazylam
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
ja też jestem z nich zadowolona zmieniłam z pierwszym mercilon bo libido sięgało dna i działały bardziej jak szklanka wody zamiast teraz jest duzo lepiej a to już ponad rok z nimi jestem
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z innej beczki: ile kosztuje yasminelle ?
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
średnio 44 zł - ale znalazlam w gliwicach apteke gdzie jest za 38
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Niezła cena
Jednak poczekam az cena trochę zejdzie bo z micro mi jest całkiem dobrze, ale im mniej hormonów tym lepiej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: tabletki antykoncepcyjne- RIGEVIDON
Podnosze watek, bo nie chce zakladac nowego.
jako, ze odstawilam poprzednie tablety (Harmonet, Yasminelle) i zaczely rosnac mi torbiele, dostalam RIGEVIDON. Przez pierwsze dni czulam sie po nich strasznie! Nudnosci przez prawie tydzien, opuchnieta jak balon jestem... |
|
|
|
|
#377 |
|
Przyczajenie
|
Hejka
![]() Biore Rigevidon od kwietnia i jak narazie jestem z nich zadowolona Podczas pierwszego opakowania miałam takie dolegliwości jak Wistra - czyli nudności, zmienne nastroje itp. Na szczęście z czasem to mineło Raz tylko miałam krwawienia podczas brania, ale z tego co wiem to naturalne Zarówno mi jak i mojemu chłopakowi podoba się taki typ antykoncepcji - miesiączka mi się uregulowała, no i w razie czego moge sama decydować kiedy chce mieć okres ![]() Jak najbardziej polecam Rigevidon Szczególnie dla osób, które dopiero zaczynają brać![]() Pozdrawiam Madzia |
|
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
No to sa moje 3cie tabletki, ale sa okropne ;(
Przynajmniej przez ten miesiac. Zaraz jade na USG, bo brzuch mi chce skrecic ;( |
|
|
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
Biorę Rigevidon od roku i wszystko jest w porządku.
Wcześniej brałam Harmonet przez trzy miesiące i dłużej nie wytrzymałam, ciągle miałam "chorobę lokomocyjną" mdliło mnie, zawroty głowy - to był koszmar, a niby jedne z nowocześniejszych tabletek i drogie! A ja się przez nie tak męczyłam ![]() Później brałam Regulon, "choroby lokomocyjnej" nie było. Ogólnie liczyłam że Regulon pomoże mi troszkę z lekkim trądzikiem, przetłuszczającymi się bardzo szybko włosami - nie pomógł ale też nie zaszkodził brałam go jakiś rok. Koleżanka namówiła mnie, żebym zapytała moją lekarke o Rigevidon, bo jest tani i ona znosi go dużo lepiej niż Novynette. Zapytałam spróbowałam i zostałam. Od roku je biorę i nie przytyłam, nie nasilił mi się trądzik i generalnie nic złego się nie dzieje. Nie zawsze i nie dla każdej z nas drogie i nowsze tabletki są lepsze od starszej generacji. a dzisiaj idę do mojej pani doktor na wizytę i cytologię. Ciężkie jest życie kobiety.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
Hej, biorę microgynon już 3 lata i jestem bardzo zadowolona. Żadnych skutków ubocznych, włosy i cera nie do poznania-przedtem bywało strasznie-mniej bolesne miesiączki. Dodam tylko, że brałam już rozmaite tabsy i nie zawsze było tak różowo. ( po Harmonecie -migreny, po Novynette-wątroba, po Cilest-żyły).
|
|
|
|
|
#381 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Moze wy jestescie w stanie mi pomóc. Ponad rok temu odstawiłam microgynon i po 3 miesiącach od odstawienia zaczęły wypadać mi włosy garściami, trwa to prawie rok. Brałam Yasmin, bo ma inne hormony niż micro. Ale to też nic nie pomagało. Teraz odstawiłam też Yasmin i wypadanie zwiększyło się razy dwa. Nie wiem co mam robić, już prawie nie mam włosów. Do tego strasznie się poce, wczesniej nigdy...
|
|
|
|
|
#382 |
|
Przyczajenie
|
Witam was laseczki
![]() Od około 3 lat brałam microgynon. Nie miałam żadnych skutków ubocznych jednak po jakimś czasie stosowania tych tabletek moje LIBIDO SPADŁO DO ZERA ): więc postanowiłam zmienić tabletki. Jestem w trakcie pierwszego opakowania Harmonetu. Zobaczymy czy sytuacja się poprawi. Mam wielką nadzieję zę libido wróci do normy bo Harmonet ma mniejsza dawkę hormonów więc powinno być lepiej. Dam wam znać jak coś się zmieni
|
|
|
|
|
#383 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny biore microgynon i tyje po nich..blee..juz nie mgoe tak..mam isc do gina i poprosic o zmiane??
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
koniecznie idz!!!
|
|
#385 |
|
Przyczajenie
|
ja biorę od niedawna. ale też ciągle po nich jem. ale nie tyję bo mam dobrą przemianę materii
![]() a tak mam pytanie. prawda że po tych tabletkach są małe szanse na zajcie w ciążę? zjadłam pół opakowania już... powiedzcie ;>
|
|
#386 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny,mam problem i nie wiem do kogo mam sie z nim zwrocic.otorz wlasnie skonczylam drugie opakowanie microgynon i powtarza sie sytuacja z zeszlego miesiaca.mam ""okres"" ale nie wiem czy mozna to tak nazwac.moim zdaniem to jakies plamienia oczywiscie krwi ale jest tego zbyt malo zeby moc nazwac to miesiaczka.nie wiem moze to 2 opakowanie i jeszcze sa jakies nieprawidlowosci ale juz sie martwie i nie wiem czy isc do gina czy jeszcze miesiac poczekac.podaczas tego miesiaca w trakcie brania tabletek nie pojawialy sie juz plamienia.bylabym bardzo wdzieczna za rade.z gory dziekuje
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#388 |
|
Przyczajenie
|
do ukrycior.
bardzo dziekuje.wiem ze to nie prawdziwy okres ale zaniepokoily mnie tylko drobne plamienia,wiesz jak to jest z antykoncepcja -mala nie wiadoma a juz sie sieje panike.dzieki za informacje bo duzo o tym czytalam ale o moim problemie nic sie nie dowiedzialam.ciesze sie ze te tabletki sa dobre dla mnie mam nadzieje ze ty rozniez nie masz problemow
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#390 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: ????? MICROGYNON 21 ??????
oj głupie wątki na forum.
każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. i z tego co wyczytałam na formu, to tak: rosną piersi, nie masz bóli menstruacyjnych, pojawia się owłosienie twarzy, głos zmienia się na męski, ciągle boli Cię głowa i masz zawroty głowy, wymiotujesz, leci Ci mniej krwi, chudniesz, tyjesz, nie jesz, albo wpieprzasz jak oszalała... i takie pla pla.. dlatego nie pytaj czego się możesz spodziewać.... to już zależy od Ciebie i Twojego organizmu.
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Teraz tylko poczekac na okres i zobaczymy co to bedzie...

Jednak poczekam az cena trochę zejdzie bo z micro mi jest całkiem dobrze, ale im mniej hormonów tym lepiej