![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: prostowanie włosów
witam, a co to jest za jedwab? bo mam ten sam problem i nie moge sie na nic zdecydowac :P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że ten jedwab to raczej służy do nakładania dla odżywienia włosów, a nie jako produkt pod prostownicę. Ale jeśli to komuś odpowiada to czemu nie... Sama spróbuję, bo właśnie czekam na przesyłkę. Czekam też na mleczko wygładzające L`Oreal Hot Style Iron Finish, polecone przez mojego fryzjera, cena na Allegro ok. 30zł. Zobaczymy.
Obecnie używam serum Osis Flatliner, ale jestem średnio zadowolona. Włosy są wprawdzie bardziej miękkie, ale "na oko" są właśnie szztywne i wysuszone. Do tego nie przepadam za aplikacją w formie sprayu, nigdy nie wiem czy wszędzie dotarł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zadomowienie
|
Mi fryzjerka prostuje włosy na preparat firmy Tigi. Jest bosssski, ale cena - jak dla mnie - zaporowa: 109zł !!!
![]()
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
A był cały wątek o tym olejku
![]() No ale, ze swojej strony mogę dodać że używam go od miesiąca i jestem bardzo zadowolona. Lepszy niż Goldwell ( chyba że tamtego nie umiałam stosować ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O i wlasnie sie zorientowalam ze go nie ocenilam na KW... Zrobie to jak wroce z zakupow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prostowanie - technika?
na koncówki fajny jest wosk joanna effect net( takim w niebieskim pudełeczku) - zawiera wosk pszczeli, który regeneruje włoski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
wella lotion-kupisz we fryzjerskim koszt okolo 43zl- ale sie opalaca bo chroni i nablyszcza. zawsze mzoesz popytac fryzjerki polecaja tez matrix.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
Oil Sheen-uzywam juz go kilka mscy jedyne co robi to nablyszcza bo na pewno nie chroni tak jak powinien.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam Gliss Kura z jedwabiem w spray'u i jest wporzadku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
Ja stosuję krem Sunsilk ten fioletowy no i nawet dobrze się sprawuje...gdy on mi sie juz skonczy to kupuje nowość Sunsilk - krem do prostowania efekt "żelazka"- podobno super
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Rozeznanie
|
a kojarzy ktoś taki preparat we fioletowej butelce w sprayu właśnie do prostowania włosów, fryzjerka używała go gdy prostowała mi włosy i był super, włosy były proste aż do następnego mycia a włosy myję raz w tygodniu, były gładkie i mimo to że lekko kropił deszcz i powietrze było wilgotne nie ,,skudłaciły" mi się włosy, więc byłam w siódmym niebie, zna ktoś taki preparat, tylko nie pamiętam nazwy
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prostowanie włosów - pomocy :(
kręconych wlosow nie rozprostujesz bez uzycia prostownicy :P (cos o tym wiem
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
sprostuj*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!
Co sądzicie o Pantene Serum Termo -ochronne i jedwabiu Biosilk?? Co jest lepsze w ochronie przy prostowaniu prostownicą?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Przyczajenie
|
No pospieszyliscie sie z odpowiedza, nie ma co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie masz prostownicy, spróbuj suszarki szczotki, jak radzą dziewczyny. Z mojej strony mogę polecić preparacik, który sama stosuję, bo również mam problemy z nadmiernym skrętem włosów. W wilgotne włosy, po umyciu wcieram "Mleczko Proste jak drut" z serii "Power Graffiti 3D" - Bielenda. Autentycznie rozprostowują włosy, pewno, że nie tak jak prostownica czy szczotka+suszarka, ale przynajmniej nie ma efektu loków, włoski są tylko lekko pofalowane. Po wtarciu tego mleczka i wyschnięciu włosów pomagam sobie prostownicą i trzymają się do kolejnego mycia bez żadnych nieprzewidzianych skrętów. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
Właśnie byłam w sklepie fryzjerskim - oczywiście żeby zakupić jakiś kosmetyk do prostowania i pan powiedział, że jego zdaniem żaden kosmetyk w formie aerozolu nie zabezpieczy dobrze włosów ponieważ jest za lekki
![]() Właściwie to piszę to tutaj bardziej w ramach anegdotki - bo jednak bardziej niż temu panu wierzę pani Grażynce i wizażankom ![]() ![]() ![]()
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
No ja tam nie wiem - z drugiej strony mozna powiedziec ze rozlozyc mleczko rownomiernie na wlosach jest ciezko a olejek w spraju osiada wszedzie ;-) Watpie zeby ochrona zalezala od konsystencji ?? Pewnie ten pan po prostu nie mial nic w sprayu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Ja jakoś wolę preparaty z formie mleczka, bo właśnie sprayu nie umiem rozprowadzić dokładnie - większość ląduje w oku albo gdzieś za głową. Dziś pierwszy raz użyłam mleczka L`Oreala HOT Style Iron finish i jestem bardzo zadowolona. Włoski szybko się wyprostowały, są gładziutkie, nie wiem tylko jak będą się zachowywać na wilgotnym powietrzu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
No pewnie dlatego sa takie i takie preparaty. Ja mleczka naciapie naciapie, ciagle mi sie wydaje ze nierowno, a potem mam ulizane bo naciapalam za duzo
![]() Zdecydowanie wole spray - jakos nie umiem z nim przesadzic i moge nakladac od czubka glowy co w wypadku mleczka konczy sie u mnie myciem glowy na drugi dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt,ze wszystko zalezy od Twoich wlosow i od stopnia ich krecenia sie.Moje wlosy sa lekko falowne i zawsze sie wywijaja nie tak ja maja ![]() ![]() ![]() pozdrowka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A mogłabyś napisac coś więcej o tej prostownicy Wahl Cutek bo własnie zastanawiam się nad jej zakupem, widziałam na allegro i jest o jakieś 50 zł tańsza od Efalocka. zastanawiam się tylko czy rzeczywiście płytki są pokryte ceramiką i czy nie niszczy włosów????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Rozeznanie
|
hmmm...a znacie jakiś dobry preparat który chroni włosy przed wysoką temperaturą prostownicy, a nie tylko nabłyszcza i taki inne??
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Kasiek1987 a jakie masz wloski?bo ja chce sobie wlasnie kupic L`Oreal Hot Style Iron Finish tylko ze ja mam loki i straszne siano na glowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Ja proponuje do prostowania uzywac mleczka sunsilk (fioletowy) a na koniec po wyprostowaniu uzyc serum z Avonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.