Prostowanie włosów - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-31, 10:29   #361
marttaa1
Przyczajenie

Dot.: prostowanie włosów

witam, a co to jest za jedwab? bo mam ten sam problem i nie moge sie na nic zdecydowac :P
marttaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 10:43   #362
Kasiek1987
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że ten jedwab to raczej służy do nakładania dla odżywienia włosów, a nie jako produkt pod prostownicę. Ale jeśli to komuś odpowiada to czemu nie... Sama spróbuję, bo właśnie czekam na przesyłkę. Czekam też na mleczko wygładzające L`Oreal Hot Style Iron Finish, polecone przez mojego fryzjera, cena na Allegro ok. 30zł. Zobaczymy.

Obecnie używam serum Osis Flatliner, ale jestem średnio zadowolona. Włosy są wprawdzie bardziej miękkie, ale "na oko" są właśnie szztywne i wysuszone. Do tego nie przepadam za aplikacją w formie sprayu, nigdy nie wiem czy wszędzie dotarł.
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 11:07   #363
wunia83
Zadomowienie

Mi fryzjerka prostuje włosy na preparat firmy Tigi. Jest bosssski, ale cena - jak dla mnie - zaporowa: 109zł !!!
Stary 2005-08-31, 11:22   #364
Just:)
Zakorzenienie

Uzywam od niedawna odzywki sunsilk granatowej do prostowania wlosow i jestem zadowolna,a do tego jest b.tani.
Stary 2005-08-31, 11:26   #365
April007
Zadomowienie

GG do April007

A był cały wątek o tym olejku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=59571

No ale, ze swojej strony mogę dodać że używam go od miesiąca i jestem bardzo zadowolona. Lepszy niż Goldwell ( chyba że tamtego nie umiałam stosować ) Włoski łatwo się prostują, efekt utrzymuje mi się do następnego mycia ( zaznaczam że mam proste włosy z tendencją do falowania i wywijania ). Nie obciąża kompletnie włosów, mimo nazwy olejek - nie jest kompletnie tłusty - bardziej przypomina mi wodę Jeszcze nigdy z nim nie przesadziłam a psikam naprawdę sporo Jedyne czego nie przetrzymał to nadmorskiego klimatu... Troszkę mi się włosy puszyły mimo wszystko, ale tam też nie chciało mi się tak skrupulatnie prostować pasmo po paśmie i może dlatego Zapach super Połysk nadaje bardzo leciutki - jednak ja używam dodatkowo kryształków dla lepszego efektu. Generalnie rzecz biorąc mnie bardzo pasuje i polecam ))) Aha - prostuję Babyliss wet&dry

O i wlasnie sie zorientowalam ze go nie ocenilam na KW... Zrobie to jak wroce z zakupow
April007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 13:03   #366
azyla
Raczkowanie

Dot.: Prostowanie - technika?

na koncówki fajny jest wosk joanna effect net( takim w niebieskim pudełeczku) - zawiera wosk pszczeli, który regeneruje włoski ylko nakładamy odrobinke wczesniej rozcierajac w dłoni
azyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 13:24   #367
Malwina12320
Raczkowanie

wella lotion-kupisz we fryzjerskim koszt okolo 43zl- ale sie opalaca bo chroni i nablyszcza. zawsze mzoesz popytac fryzjerki polecaja tez matrix.
Malwina12320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 13:26   #368
Malwina12320
Raczkowanie

Oil Sheen-uzywam juz go kilka mscy jedyne co robi to nablyszcza bo na pewno nie chroni tak jak powinien.
Malwina12320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 13:43   #369
czuczenka
Zakorzenienie

ja uzywam Gliss Kura z jedwabiem w spray'u i jest wporzadku jeszcze Radicalem myje wlosy łykam Humavit i nie mam problemu zwlosami , a codziennie prostuje wlosy , no mzoe nie codziennie ale co dwa dni
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 15:33   #370
Gosiutka
Rozeznanie

Ja stosuję krem Sunsilk ten fioletowy no i nawet dobrze się sprawuje...gdy on mi sie juz skonczy to kupuje nowość Sunsilk - krem do prostowania efekt "żelazka"- podobno super
Gosiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-31, 15:41   #371
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiutka
Ja stosuję krem Sunsilk ten fioletowy no i nawet dobrze się sprawuje...gdy on mi sie juz skonczy to kupuje nowość Sunsilk - krem do prostowania efekt "żelazka"- podobno super
Nie wiem u kogo ten krem przynosi super efekt, na pewno nie u mnie... Włosy nie są chronione ani przed temperaturą, ani przed wilgocią w powietrzu. Poza tym próbowałam go używać w różnej ilości, od malutkiej kropelki do kropki wielkości orzecha laskowego, i za każdym razem moje włosy były matowe i nieprzyjemne w dotyku. Fakt, prostowały się trochę łatwiej, ale wolę inne środki.
Stary 2005-09-01, 15:04   #372
Gosiutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987
Nie wiem u kogo ten krem przynosi super efekt, na pewno nie u mnie... Włosy nie są chronione ani przed temperaturą, ani przed wilgocią w powietrzu. Poza tym próbowałam go używać w różnej ilości, od malutkiej kropelki do kropki wielkości orzecha laskowego, i za każdym razem moje włosy były matowe i nieprzyjemne w dotyku. Fakt, prostowały się trochę łatwiej, ale wolę inne środki.
wiadomo - wszystko zależy od włosów... na moich dobrze się sprawuje a wlosy mam po nim gładkie..a to mi wystarcza. Na każdego działa coś innego
Gosiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 17:20   #373
2-B
Rozeznanie

a kojarzy ktoś taki preparat we fioletowej butelce w sprayu właśnie do prostowania włosów, fryzjerka używała go gdy prostowała mi włosy i był super, włosy były proste aż do następnego mycia a włosy myję raz w tygodniu, były gładkie i mimo to że lekko kropił deszcz i powietrze było wilgotne nie ,,skudłaciły" mi się włosy, więc byłam w siódmym niebie, zna ktoś taki preparat, tylko nie pamiętam nazwy
Stary 2005-09-01, 19:35   #374
zyziaa
Raczkowanie

GG do zyziaa
Dot.: Prostowanie włosów - pomocy :(

kręconych wlosow nie rozprostujesz bez uzycia prostownicy :P (cos o tym wiem )jedynie przy pomocy szczotki i suszarki...choc to tez watpliwe bo zalezy to od rodzaju Twoich wlosow. Ale czegos jeszcze nie rozumiem bo piszesz, że po umyciu zrobiły ci się krecone. Jak po umyciu? Tak brzmi jakbys przed umyciem nie miala kreconych. Sprostuje bo nie rozumiem;d
pozdrawiam
zyziaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 19:37   #375
zyziaa
Raczkowanie

GG do zyziaa

sprostuj*
zyziaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 19:48   #376
dorotka.20
Raczkowanie

Red face Dot.: prostowanie włosów

Witam!
Co sądzicie o Pantene Serum Termo -ochronne i jedwabiu Biosilk?? Co jest lepsze w ochronie przy prostowaniu prostownicą??
dorotka.20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 23:15   #377
shining_star
Przyczajenie

No pospieszyliscie sie z odpowiedza, nie ma co Az 4 miesiace poslizgu hehe. No ale dobra. Ja mam naturalne, krecone wlosy, jesli nic z nimi nie zrobie po umyciu to mi sie zaraz kreca, robi mi sie wielkie siano itp. Uzywam gumy do wlosow, ale co z tego, przez kilka godzin sa super, a potem spadnie deszcz albo sie spoce, to juz sa krecone
shining_star jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 12:07   #378
Energia
Raczkowanie

Jeśli nie masz prostownicy, spróbuj suszarki szczotki, jak radzą dziewczyny. Z mojej strony mogę polecić preparacik, który sama stosuję, bo również mam problemy z nadmiernym skrętem włosów. W wilgotne włosy, po umyciu wcieram "Mleczko Proste jak drut" z serii "Power Graffiti 3D" - Bielenda. Autentycznie rozprostowują włosy, pewno, że nie tak jak prostownica czy szczotka+suszarka, ale przynajmniej nie ma efektu loków, włoski są tylko lekko pofalowane. Po wtarciu tego mleczka i wyschnięciu włosów pomagam sobie prostownicą i trzymają się do kolejnego mycia bez żadnych nieprzewidzianych skrętów. Pozdrawiam
Energia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 15:45   #379
wunia83
Zadomowienie

Właśnie byłam w sklepie fryzjerskim - oczywiście żeby zakupić jakiś kosmetyk do prostowania i pan powiedział, że jego zdaniem żaden kosmetyk w formie aerozolu nie zabezpieczy dobrze włosów ponieważ jest za lekki i polecił mi mleczko z L'Oreala.

Właściwie to piszę to tutaj bardziej w ramach anegdotki - bo jednak bardziej niż temu panu wierzę pani Grażynce i wizażankom , które na swoich włoskach testowały to i owo Mleczko L'Oreala kosztowało 40zł za 150ml, więc dokonałam w głowie szybkej kalkulacji, wyszłam ze sklepu, wrócilam do domu i zamówiłam Renee Blanche na estylu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-02, 16:01   #380
April007
Zadomowienie

GG do April007

No ja tam nie wiem - z drugiej strony mozna powiedziec ze rozlozyc mleczko rownomiernie na wlosach jest ciezko a olejek w spraju osiada wszedzie ;-) Watpie zeby ochrona zalezala od konsystencji ?? Pewnie ten pan po prostu nie mial nic w sprayu
Stary 2005-09-02, 16:10   #381
Kasiek1987
Zakorzenienie

Ja jakoś wolę preparaty z formie mleczka, bo właśnie sprayu nie umiem rozprowadzić dokładnie - większość ląduje w oku albo gdzieś za głową. Dziś pierwszy raz użyłam mleczka L`Oreala HOT Style Iron finish i jestem bardzo zadowolona. Włoski szybko się wyprostowały, są gładziutkie, nie wiem tylko jak będą się zachowywać na wilgotnym powietrzu.
Stary 2005-09-02, 16:37   #382
April007
Zadomowienie

GG do April007

No pewnie dlatego sa takie i takie preparaty. Ja mleczka naciapie naciapie, ciagle mi sie wydaje ze nierowno, a potem mam ulizane bo naciapalam za duzo
Zdecydowanie wole spray - jakos nie umiem z nim przesadzic i moge nakladac od czubka glowy co w wypadku mleczka konczy sie u mnie myciem glowy na drugi dzien
Stary 2005-09-02, 17:48   #383
nAtaL!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987

fakt,ze wszystko zalezy od Twoich wlosow i od stopnia ich krecenia sie.Moje wlosy sa lekko falowne i zawsze sie wywijaja nie tak ja maja ale po tym sunsilku(pomimo ze juz go nie stosuje,jedynie na grzywke)automatycznie juz sie prostuja wlosy sa MEGA blyszczace widac ze swierze i sa bardzo mile w dotyku i takie cale fajniutkie

pozdrowka
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 18:37   #384
satine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saja
2-B prostuje warstwami od spodu, uzywam dodatkowo jedwabiu, prostownica jest ceramiczna, moze jest ona za slaba? Prostowalam prostownica Wahl Cutek 45 W, bez porownania o niebo lepsza (cena ok 180 zl).
Uwazam ze firma Babyliss jest rewelacyjna , ale ten model mi po prostu nie podszedl.

A mogłabyś napisac coś więcej o tej prostownicy Wahl Cutek bo własnie zastanawiam się nad jej zakupem, widziałam na allegro i jest o jakieś 50 zł tańsza od Efalocka. zastanawiam się tylko czy rzeczywiście płytki są pokryte ceramiką i czy nie niszczy włosów?????

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-03, 11:20   #385
2-B
Rozeznanie

hmmm...a znacie jakiś dobry preparat który chroni włosy przed wysoką temperaturą prostownicy, a nie tylko nabłyszcza i taki inne??
Stary 2005-09-03, 11:32   #386
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2-B
hmmm...a znacie jakiś dobry preparat który chroni włosy przed wysoką temperaturą prostownicy, a nie tylko nabłyszcza i taki inne??
Dobre to chyba tylko z tych profesionalnych. Ja jestem zadowolona z mleczka L`Oreal Hot Style Iron Finish, dobry jest również spray Welli Falt Iron, Schwarzkopf Osis Flatliner Serum. Generalnie chyba wszystkie te profesionalne preparaty są dobre, tylko trzeba sobie dobrać odpowiednią formę - mleczko, spray itp. Niektóre mają też dość nieprzyjemny zapach i czasem matują włosy.
Stary 2005-09-10, 11:05   #387
_sylwiaaa_
Raczkowanie

Kasiek1987 a jakie masz wloski?bo ja chce sobie wlasnie kupic L`Oreal Hot Style Iron Finish tylko ze ja mam loki i straszne siano na glowiewiec nie wiem czy to cos pomoze bo po wyprostowaniu prostownica efalock flat champ i tak nie mam gladkich wlosow...a najbardziej chodzi mi o to zeby trzymaly sie na deszczu a szczegolnie na sniegu:/
_sylwiaaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-10, 11:28   #388
Asik_
Zakorzenienie

Ja proponuje do prostowania uzywac mleczka sunsilk (fioletowy) a na koniec po wyprostowaniu uzyc serum z Avonu
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-10, 12:27   #389
allicjaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wunia83
Mi fryzjerka prostuje włosy na preparat firmy Tigi. Jest bosssski, ale cena - jak dla mnie - zaporowa: 109zł !!!
Pierwszy raz słyszę o takiej marce W jakim salonie używają ich kosmetyków ? Sądząc po cenie to muszą być dobre
allicjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-10, 14:26   #390
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _sylwiaaa_
Kasiek1987 a jakie masz wloski?bo ja chce sobie wlasnie kupic L`Oreal Hot Style Iron Finish tylko ze ja mam loki i straszne siano na glowiewiec nie wiem czy to cos pomoze bo po wyprostowaniu prostownica efalock flat champ i tak nie mam gladkich wlosow...a najbardziej chodzi mi o to zeby trzymaly sie na deszczu a szczegolnie na sniegu:/
Włosy mam takie, że bez użycia żadnych środków do prostowania kręcą się przy każdej dawce wilgoci w powietrzu. Ja jest sucho na dworze to są takie, jak je ułożę. Na deszczu jeszcze nie miałam okazji wypróbować tego Iron finish, ale już widzę, że nie kręcą się tak bardzo np. kiedy spocę się na wf-ie. Na pewno jak coś na nie popada to kręcić się będą

.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości