Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 22:27   #361
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
czytam kobieto,znowu przyganiasz(kurde czuje się jak w podstawówce) - jak dla mnie było ostro-dla ciebie rzeczowo, ale wiem jedno-stukając w klawiature można bardzo się rozminąć z prawdziwymi intencjami i wszystko można różnie odebrać... darujmy to sobie bo jakaś dziwna atmosfera się wytwarza a po co to wszystko....
Spoko, postaram się nie włączać belferskiego tonu.
Naprawdę nie miało być ostro, ja taka do rany przyłóż osóbka.
Stary 2010-03-21, 22:30   #362
Wiktorynka8
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Dziś miałam tą rocznice teściów o której wczesniej pisałam i jakoś dałam rade
Teściowa zrobiła pierś z grila do tego zjadłam korniszonka
na deser to ja sie postarałam i zrobiłam sernik (nawet wyszedł) który wszystkim bardzo smakował i poszedł cały
Jedyny grzech to dwie lampki szampana i 4 truskawki
Troche sie boje jutro wejsc na wage...Mam nadzieje ze bedzie dla mnie łaskawa hehhe
28.02.2011 53kg
Wiktorynka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 22:31   #363
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Spoko, postaram się nie włączać belferskiego tonu.
Naprawdę nie miało być ostro, ja taka do rany przyłóż osóbka.

no wierze-tak milutko się uśmiechasz z tego zdjęcia
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 22:34   #364
baskinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Takie naginanie na własny użytek może być bardzo niebezpieczne i potrafi szybko wymknąć się spod kontroli.
niebezpieczne w czym? pozwól, że sama będę decydować o tym co jem

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
baskinka feta jest zbyt słona, a sól zatrzymuje wodę w organiźmie, no i poza tym ktoś na tym forum pisał że najlepiej gdy tłuszcz +węgle są mniejsze niż białko, a ryby można tłuste ze względu na ich rodzaj tłuszczów, które są bardzo dobroczynne

ja też zaglądałam i nieźle grzeszysz kobieto
niewiele jest produktów spełniających kryterium tłuszcz+węgle mniejsze niż białko

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Jakieś herezje tutaj szerzycie.To już nie dukan tylko twoja własna dieta.

A Choo nie ma pojęcia o tej diecie.
no moja, a niby czyja ma być - trzymając się rygorystycznie tej diety schudłam 6 kg przez miesiąc - jak dla mnie spadek był zbyt szybki, a poza tym miałam zbyt duże straty na biuście - czego sobie nie życzę, bo mam średni biust i chcę, żeby taki pozostał, poza tym bardzo źle się czułam - bóle i zawroty głowy na porządku dziennym
przeszłam na tryb 2/0 ale na tym tylko utrzymałam swoją dotychczasową wagę
więc idę trybem 3/3, używam produktów do mniej więcej granicy 15 g tłuszczu, złe samopoczucie zniknęło, nie wiem ile schudnę w miesiąc, ale jeśli będzie to ok. 4 kg to będę zachwycona

a co kto o tym sądzi, to mam w ... głębokim poważaniu

śliczne torebki z rabatem
użyj kodu 6be2a50b i kup torebkę 5% taniej

baskinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 22:36   #365
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chooo Pokaż wiadomość
No bo jak widzę dla starych Dukanek to wszyscy wszystko powinni wiedzieć i o nic się spytać nie mogą.
Najlepiej jakbyście tu same były, prawda?
Tylko nie wiem o czym byście rozmawiały skoro wszystko wiecie.
Tylko mogłbyście poradzić, jako te, co już sporo schudły, ale nie.
Zazwyczaj nerwowe odpowiedzi jak tylko o coś zapytasz, a chyba lepiej spytać i niech Ci ktoś doświadczony bardziej odpowie a nie zjeść/ kupic coś, czego się nie powinno.
Myślę, że ta wypowiedź jest krzywdząca. Dla mnie to forum od początku diety było i jest nadal kopalnią wiedzy, dobrych pomysłów na potrawy i niezłym wsparciem. Nie powinnaś naskakiwać na Emilię. Piszesz, że przeczytałaś 3 książki. Chyba niezbyt uważnie
Na pytania chętnie odpowiadamy, ale musimy stanowczo reagować, jak ktoś wypisuje niestworzone rzeczy o tej diecie i to jeszcze z taką pewnością siebie, jaką Ty reprezentujesz. To może zmylić nowe dziewczyny.
Nie jestem zwolenniczką pokrzykiwania na siebie nawzajem, choć wiadomo, czasem nerwy ponoszą, bo jesteśmy na diecie. Dlatego wrzuć na luz, Chooo.
Stary 2010-03-21, 22:44   #366
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

A ja ide jeszcze poczytac Twoj Styl i zbieram sie do spania Juz mi sie oczka kleja niesamowicie

Dobranoc

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 22:48   #367
ciemka367
Raczkowanie

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez baskinka Pokaż wiadomość
niebezpieczne w czym? pozwól, że sama będę decydować o tym co jem

no moja, a niby czyja ma być

a co kto o tym sądzi, to mam w ... głębokim poważaniu
Jesli to twoja dieta, to proponuję załóż wątek pod takim tytułem!
Tu, jeśli jeszcze nie zauważyłaś, jest wątek poświęcony diecie dr Dukana i na ten temat powinno się dyskutować.
Przeczytałam poprzednie wątki /oprócz pierwszego/ i wrażenie moje takie, że są one coraz mniej pomocne i zgodzę się z Elizą, że część z Was szerzy herezje!
Co innego podejmować złe decyzje - czyt, grzeszyć, co innego pisać na forum, że to dozwolone !
30.04 - 71.800
23.05 - 73800 PORAŻKA
26.06 - 72.400
31.01.11 - 76...

Edytowane przez ciemka367
Czas edycji: 2010-03-21 o 22:50
ciemka367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 22:50   #368
Nusiaa88
Raczkowanie

Dziewczyny, spokojnie...bo robi się tu mało przyjemnie, wystraszymy wszystkie nowe Dukanki i nikt nie będzie się chciał z nami kumplować a tak na serio to przecież forum ma być dla nas ostoją- grupą wsparcia i tego się trzymajmy
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 22:53   #369
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciemka367 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Tu, jeśli jeszcze nie zauważyłaś, jest wątek poświęcony diecie dr Dukana i na ten temat powinno się dyskutować.
Przeczytałam poprzednie wątki /oprócz pierwszego/ i wrażenie moje takie, że są one coraz mniej pomocne i zgodzę się z Elizą, że część z Was szerzy herezje!
Co innego podejmować ze decyzje - czyt, grzeszyć, co innego pisać, że to dozwolone na forum!
Mam takie samo zdanie.
Stary 2010-03-21, 22:57   #370
Mo_Nika
szamanka

Spokojnie dziewczyny, relax

Koniec mojego wolnego tygodnia... od jutra z powrotem na zajęcia i znowu muszę wstać o 6.30
I jeszcze muszę stawić czoła dwóm osobom... więc już wiem, że jutro będzie kiepski dzień... I znowu odebrało mi ochotę na sen... pewnie się skończy na tym, że ze 3h się prześpię...

Trzymajcie za mnie kciuki, żeby z tego wszystkiego nie obżarła się jutro znowu czymś niedozwolonym... bo 3. dzień grzechów, to już chyba za dużo, nie...
Stary 2010-03-21, 23:00   #371
ciemka367
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamelleon_2005 Pokaż wiadomość
Czesc Kobietki!
Od miesiaca byłam tu z Wami schudłam 3kg i dzisiaj jest to moj ostatni wpis na temat tej diety....Pisze go bo sama zawladnieta tym glupim otaczajacym nas swiatem zapomnialam o sobie i stopniowo doprowadzalam moj organizm to wyniszczenia....przez diete proteinowa...
Widzę, że żadna z dziewczyn nie odniosła się do twojego postu..
To może ja kilka słów.
Szkoda, że nie napisałaś konkretnie czym objawiło się u ciebie to wyniszczenie
Nie odbierz mego pytania jako negacji - chciaabym tylko zrozumieć - trzy kilo w miesiąc to niespecjalnie dużo by mogło spowodować jakieś drastyczne zmiany?
Jestem ciekawa, prosze odpowiedz.
Co do aspartamu - temat wałkowany tyle razy, więc zostawiam.
Natomiast co do produków "light" - jedząc je wybieram mnejsze zło - tak sobie to tłumaczę - nadwaga jest złem,bo powoduje szereg chorób,wymieniać ich chyba nie muszę.
Po prostu zdecydowałam się na okresowe spożycie tych pokarmów / do momentu schudnięcia/ by potem, rozsądnie już, wrócić do "normalnego" odżywiania.
A jakie Wy, Dukanki macie na ten temat zdanie?
30.04 - 71.800
23.05 - 73800 PORAŻKA
26.06 - 72.400
31.01.11 - 76...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 23:00   #372
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz uwaga:pytanie hipotetyczne: jest taki "Sos sałatkowy Grecki"Knorra(w postaci sypkiej). normalnie rozrabia się go wodą+olej. Pytanie-co tu dodać zamiast oleju, jakby go zmodyfikować? jakieś pomysły?
Cytat:
co sie ODWLECZE!!!no tak... szybciej myśle niż pisze...
co do składu no to tak teraz patrze iii...kicha!!no rzesz!-z niedozwol są:cukier i skrobia grochowa
chociaż jest masa ziół itp więc w najgorszym przypadku sama to sobie skomponuję i zabełtam z wodą, ot i tyle.
niestety woń tego sosiku działa na mój mózg niezwykle intensywnie-narkotycznie...
Cytat:
krążę wokół tego tematu jak sęp-a chodzi mi o to że baaardzo lubię greckie sałatki-no i jak myślicie?fete zastąpić zwykłym chudym twarożkiem? bo inny zamiennik mi do głowy nie przychodzi.
ja salatke grecka robilam wlasnie z tym sosem greckim - jeden idzie mi na 4 - 5 salatek - do ktorych daje pol szklanki jogurtu - wiec jedna torebka na 2,5 szklanki jogurtu - patrzac z tylu opakownia na tabelke, cukru moze sa 2 krysztalki na salatke- a sos jest super aromatyczny - jogurt jakos wyciaga z niego smak
w salatce greckiej fete zastapilam sosem z jogutru i lekko go posolilam no i wyszlo w miare... :P maz milosnik tej salatki byl zadowolony a te sosy knora ratuja mi zycie gdy juz na ryby pp prostu patrzec nie moge... zalewam sosem i nie czuc smaku

Cytat:
Napisane przez guniaaa Pokaż wiadomość
A pytanie co do wedliny-napisane jest,ze do 4% tluszczu...a Wy jaka kupujecie? Do jakiej max zawartosci?? I czy wedlina z wieprzowiny,tak jak poledwica odpada?
ja kupowalam dla meza wedliny dla malych dzieci - maja mniej niz 1,4 g, a nawet 0,7 g, podobno sa bardzo dobre w smaku... wiadomo od razu bez soli i tych wszystkich dodatkow - wieprzowa i z indyka - morlinki - ponad 8 zeta za podwojne opakowanie
Cytat:
łosoś wędzony ma 10 g tłuszczu, więc bez przesady z tą fetą, że tłusta
w rybach sa zupelnie inne tluszcze niz w innych produktach - te zdrowe wielonasycone dlugolancuchowe - ktore wiadomo sa strasznie zdrowe

a tak przy okazji moze stosowac olej lniany - do przecierania patelni - tak mi sie kojrzy z tymi kwasami omega - tylko nie wiem czy go mozna podgrzewac.... musze poczytac... ale ile my go stusujemy - pol kropelki

Cytat:
Miło, że ktoś na niego zagląda
Z inenj beczki...
Ile płaciłyście za mąkę kukurydzianą?
oj Chooo,
za skrobie pol kg - 8,50 w sklepie przy aptece - nie wiem co to za sklep - ale jest tam to czego nie ma w aptece..

szkoda ze nie zacytowalam twoich dalszych postow - nie bede sie juz wracac - ale piszesz najpierw ze maka i skrobia to to samo... a pozniej cytujesz forum jakies inne gdzie pisze ze nie to samo, i ze maka ma wiecej kalorii.......

Cytat:
Bo jak wpisałam sobie w to wyskoczyła jakaś za 15zł i nie wiedziałam, czy to ja tak się nie znam na cenach czy to faktycznie tyle kossztuje, bo nie zwracałam na nią uwagi
Dzięki za odp.

A parówki wcinacie jakieś drobiowe typu Drobinex czy Berlinki czy nie istnieją takie z tak niską zawartością tłuszczu by szamać, bo szczerze nie patrzyłam w sklepie, nie mam ochoty na nie, ale wrazie co warto wiedzieć?

parowki patrzylam - tylko te dla dzieci - bo tam moze byc mniej tluszczu - i wszystkie maja go pelno... nawet w tych parowkach gerbera jest 6,9 g.... ale nie polecam ich jesc podobno ochydne w smaku a Julce smakują...

zrobilam zapiekanke... i wyszla nawet fajna.... 2 brokuly, 6 jajek na twardo, koncetrat pomidorowy, jogurt naturalny... wrzuce moze do przepisowni
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 23:01   #373
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nusiaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spokojnie...bo robi się tu mało przyjemnie, wystraszymy wszystkie nowe Dukanki i nikt nie będzie się chciał z nami kumplować a tak na serio to przecież forum ma być dla nas ostoją- grupą wsparcia i tego się trzymajmy
Zgadza się, ale wsparcie nie polega na tym, żeby przytakiwać. Dziś przeczytałam, że można jeść danio, tłusty i wysokowęglowodanowy nabiał itp. Otóż na tej diecie nie można. Wspierajmy się, ale dając sobie dobre rady i pocieszając te dziewczyny, które miały chwilę słabości.
Dziewczyny. Jesteśmy na diecie Dukana.
Stary 2010-03-21, 23:01   #374
aggie30
Raczkowanie

powieki to zapałkami mogłabym podpierać ale jeszcze zapytam-nie mam i nie czytałam książki Dukana tej drugiej zielono/różowej? czy bardzo się ona różni od tej pierwszej? jakieś zalecenia nowe może itp.obawiam się że mogłabym coś przegapić...jakby co to warto ją kupić?
Stary 2010-03-21, 23:02   #375
baskinka
Raczkowanie

Cytat:
Dobry wieczór

Co innego podejmować złe decyzje - czyt, grzeszyć, co innego pisać na forum, że to dozwolone !
dobrze się czujesz? cenzorka się znalazła od siedmiu boleści
oczywiście, że jest to moja dieta, bo Ty za mnie nie jesz, piszę co ja robię i nikomu nie każę tego robić
a zabraniać pisać to sobie możesz

śliczne torebki z rabatem
użyj kodu 6be2a50b i kup torebkę 5% taniej

baskinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 23:08   #376
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:

Po prostu zdecydowałam się na okresowe spożycie tych pokarmów / do momentu schudnięcia/ by potem, rozsądnie już, wrócić do "normalnego" odżywiania.
Tak, myślę podobnie. Ta dieta, jak żadna inna, daje nadzieję, że wrócimy do normalnego odżywiania. To mnie w niej zachwyciło. Że nie tylko tłumaczy jak stracić zbędne kilogramy, ale także jak utrzymać wagę i jak powrócić do normalności. Wszystkie pozostałe diety zajmują się wyłącznie utratą kilogramów. A potem delikwentka zostaje sama, zdana na wieczne ograniczanie się, albo efekt jojo.
Stary 2010-03-21, 23:11   #377
MagdalenaWarszawa
Przyczajenie

Witam dziewczyny.
Jestem tu pierwszy raz.Nie czytałam waszych wczesniejszych watków tylko ten cz.7
Na diecie byłam troszke ponad rok temu.Schudłam w sumie 15kg i byłam bardzo zadowolona z wyniku
Startowałam z waga 80kg zakonczyłam diete z 65kg wzrost 174cm.
Wage trzymam do tej pory ale juz jem normalnie to co lubie bo ta dieta bardzo zle odbiła sie na moim zdrowiu.Przez tak duza ilosc białek w diecie w moczu pojawiło sie za duzo białka co doprowadziło do problemów z nerkami i pecherzem.
Lecze sie teraz i szczerze to nie wiem jak to bedzie dalej bo narazie leczenie nic nie daje a pecherz bardzo boli i nie pomaga nawet antybiotyk!
Uważajcie bo ta dieta wcale nie jest az tak bardzo bezpieczna(ja tez sie nia zachwycałam a teraz wolała bym ważyć te 15kg wecej i byc zdrowa)
stosujcie ta diete ale z umiarem.Lepiej czasem zgrzeszyc i zjesc troche weglowodanów i nie dozwolonych produktów bo nic ewam sie od tego nie stanie-ktoras z was pisała ze to grozne wcale tak nie jest.
Pan Dukan zarobił swietne pieniadze na tej diecie.Myslicie ze sam ja stosuja az tak bardzo restrykcyjnie?Raczej nie a nawet na pewno nie tak zarabia kase i tyle!!
Pozdrawiam was wszystkie!
Badzcie rozsadne i dbajcie nie tylko o spadki na wadze ale w pierwszej szczegolnosci o zdrowie bo jesli go zabraknie to nic wam z utraconych kg
MagdalenaWarszawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 23:12   #378
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
oczywiście, że jest to moja dieta, bo Ty za mnie nie jesz, piszę co ja robię i nikomu nie każę tego robić
Chyba wstałaś dziś lewą nogą. Jutro jak to przeczytasz pewnie będziesz zdumiona i nie uwierzysz, że to Twoje słowa...
Stary 2010-03-21, 23:12   #379
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
To może ja kilka słów.
Szkoda, że nie napisałaś konkretnie czym objawiło się u ciebie to wyniszczenie
Nie odbierz mego pytania jako negacji - chciaabym tylko zrozumieć - trzy kilo w miesiąc to niespecjalnie dużo by mogło spowodować jakieś drastyczne zmiany?
Jestem ciekawa, prosze odpowiedz.
Co do aspartamu - temat wałkowany tyle razy, więc zostawiam.
Natomiast co do produków "light" - jedząc je wybieram mnejsze zło - tak sobie to tłumaczę - nadwaga jest złem,bo powoduje szereg chorób,wymieniać ich chyba nie muszę.

a czego my nie jemy na tej diecie - makaronow, ziemniakow, chleba, smalcu, owocow.... i chyba niczego wiecej...

nie caly spozywany przez nas nabial jest odtluszczony - ja chyba w 90% jem ten z 3% tluszczu (serki homo i jogurty nie sa "dieteczne", po prostu są) - dietetyczny jest tylko bialy ser
wywalilysmy nie zdrowy tluszcz zwierzecy - zastapilysmy go tluszczami omega z ryb- ktore spozywamy tonami - w zyciu tyle ryb nie jadlam co teraz - 2 razy dziennie a nie na tydzien.... a jakas zmeczona sie nie czuje - tzn przez diete, bo zima od pol roku mniej juz wykancza, wlosy mam zdrowe, paznokcie tez, ani jeden mi sie nie zlamal od kad jestem na diecie - a wczesniej sie lamaly przy duzych "kolizjach", nic mnie nie boli... a tez jestem wegetarianką...
kurczaki faszerowane hormonami - kobiecymi zreszta - zawsze jadlyscie i bedzie jesc
a aspartam ograniczylam bardzo - zreszta on jest wszedzie....
Stary 2010-03-21, 23:12   #380
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Tak, myślę podobnie. Ta dieta, jak żadna inna, daje nadzieję, że wrócimy do normalnego odżywiania. To mnie w niej zachwyciło. Że nie tylko tłumaczy jak stracić zbędne kilogramy, ale także jak utrzymać wagę i jak powrócić do normalności. Wszystkie pozostałe diety zajmują się wyłącznie utratą kilogramów. A potem delikwentka zostaje sama, zdana na wieczne ograniczanie się, albo efekt jojo.
zgadzam się z Tobą, z tym że (patrząc w moją kryształową kulę) kończyć będziemy tą dietę z o niebo większą świadomością spożywanych prod. no i zakładam że z nowymi dobrymi nawykami
Stary 2010-03-21, 23:15   #381
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
zgadzam się z Tobą, z tym że (patrząc w moją kryształową kulę) kończyć będziemy tą dietę z o niebo większą świadomością spożywanych prod. no i zakładam że z nowymi dobrymi nawykami
O tak, tak
Stary 2010-03-21, 23:17   #382
Nusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Zgadza się, ale wsparcie nie polega na tym, żeby przytakiwać. Wspierajmy się, ale dając sobie dobre rady i pocieszając te dziewczyny, które miały chwilę słabości.
Dziewczyny. Jesteśmy na diecie Dukana.
co racja, to racja... zgadzam się w całej rozciągłości

ehh, @ mi się spóźnia, czuję się jakaś taka..."napompowana"... ale od jutra znowu tylko P, więc mam nadzieję, ze cokolwiek spadnie... chcę zobaczyć 66 na początku

Dobranoc Dziewczynki- dużych spadków jutro życzę

Edytowane przez Nusiaa88
Czas edycji: 2010-03-21 o 23:24
Nusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-21, 23:33   #383
ciemka367
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MagdalenaWarszawa Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Jestem tu pierwszy raz.Nie czytałam waszych wczesniejszych watków tylko ten cz.7
Na diecie byłam troszke ponad rok temu.Schudłam w sumie 15kg i byłam bardzo zadowolona z wyniku
Startowałam z waga 80kg zakonczyłam diete z 65kg wzrost 174cm.
Wage trzymam do tej pory ale juz jem normalnie to co lubie bo ta dieta bardzo zle odbiła sie na moim zdrowiu.Przez tak duza ilosc białek w diecie w moczu pojawiło sie za duzo białka co doprowadziło do problemów z nerkami i pecherzem.
Lecze sie teraz i szczerze to nie wiem jak to bedzie dalej bo narazie leczenie nic nie daje a pecherz bardzo boli i nie pomaga nawet antybiotyk!
Uważajcie bo ta dieta wcale nie jest az tak bardzo bezpieczna(ja tez sie nia zachwycałam a teraz wolała bym ważyć te 15kg wecej i byc zdrowa)
stosujcie ta diete ale z umiarem.Lepiej czasem zgrzeszyc i zjesc troche weglowodanów i nie dozwolonych produktów bo nic ewam sie od tego nie stanie-ktoras z was pisała ze to grozne wcale tak nie jest.
Pan Dukan zarobił swietne pieniadze na tej diecie.Myslicie ze sam ja stosuja az tak bardzo restrykcyjnie?Raczej nie a nawet na pewno nie tak zarabia kase i tyle!!
Pozdrawiam was wszystkie!
Badzcie rozsadne i dbajcie nie tylko o spadki na wadze ale w pierwszej szczegolnosci o zdrowie bo jesli go zabraknie to nic wam z utraconych kg
Pisałam w części 6tej - w tym tygodniu odebrałam wyniki badań - są książkowe! - musiałam sprawdzić, bo jestem po poważnej chorobie.
Staram się a raczej przestrzegam zasad tej diety, szczególną wagę przywiązując do ilości wypijanych płynów - 2,5 miesiąca stosowania - nic złego się nie dzieje

Magdaleno - piszesz,że schudłaś, więc ta dieta działa, autor książki ostrzega, że łamiąc zasady diety, można narobić sobie kłopotu - stosowaas się do jej zaleceń?
A już w ogóle nie rozumiem, co masz na mysli,że zarobił na tym kasę?Coś w tym złego?
30.04 - 71.800
23.05 - 73800 PORAŻKA
26.06 - 72.400
31.01.11 - 76...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-21, 23:38   #384
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
powieki to zapałkami mogłabym podpierać ale jeszcze zapytam-nie mam i nie czytałam książki Dukana tej drugiej zielono/różowej? czy bardzo się ona różni od tej pierwszej? jakieś zalecenia nowe może itp.obawiam się że mogłabym coś przegapić...jakby co to warto ją kupić?
w drugiej ksiazce doktorek pozwala na duzo wiecej - nie jest tak restrykcyjna... smialysmy sie z dziewczynami ze w nastepnym wydaniu bedzie mozna zjesc dziennie kromke chleba ze smalcem, jezeli nie bedzie zastoju wagi ... stosuje sie do pierwszej ksiazki....
Cytat:
Pisałam w części 6tej - w tym tygodniu odebrałam wyniki badań - są książkowe! - musiałam sprawdzić, bo jestem po poważnej chorobie.
Staram się a raczej przestrzegam zasad tej diety, szczególną wagę przywiązując do ilości wypijanych płynów - 2,5 miesiąca stosowania - nic złego się nie dzieje

Magdaleno - piszesz,że schudłaś, więc ta dieta działa, autor książki ostrzega, że łamiąc zasady diety, można narobić sobie kłopotu - stosowaas się do jej zaleceń?
A już w ogóle nie rozumiem, co masz na mysli,że zarobił na tym kasę?Coś w tym złego?
i chyba nie tylko ty robilas takie badania - inne dziewczyny mialy ok wszystko....
a nerki i tak sobie mozna rozwalic, nie stosujac zadnej diety na milion innych sposobow

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-03-21 o 23:41
Stary 2010-03-21, 23:41   #385
ciemka367
Raczkowanie

Cytat:
Powtórzę za Dorotą - chyba powinnaś się wyspać, mam nadzieję, że jutro spokojnie przeprosisz za dzisiejszy ton
pozdrawiam

aaa i jeszcze, też już wspominałam - mam nadciśnienie,które wymagało rannych i wieczornych leków - po zrzuceniu 4kilo,za zgodą lekarza odstawiłam wieczorne tabsy, okazały się już nie potrzebne!
30.04 - 71.800
23.05 - 73800 PORAŻKA
26.06 - 72.400
31.01.11 - 76...

Edytowane przez ciemka367
Czas edycji: 2010-03-21 o 23:46
Stary 2010-03-22, 01:38   #386
maciejb18
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
blaszka no właśnie szukałam na googlach i płatki mają dosłownie takie samo działanie. ale nie będę się czepiać.
Płatki są w większej części przyswajalne przez organizm , otręby są w zasadzie balastem nie trawionym przez układ pokarmowy , stąd mniej węglowodanów trafia do organizmu . 1.02-było 115 , 21.03 -97 .
maciejb18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 06:55   #387
eliza40
Zakorzenienie

Baskinka mam nadzieję,że żadna nowa nie weźmietwoich wypowiedzi na poważnie.
Nikt ci nie broni jeść tłuszczu,ale nie wprowadzaj nikogo w błąd,bo to właśnie robisz,a nie do tego służy forum.Jak sama piszesz to twoja dieta,więc nie wiem co robisz na wątku o dukanie.Załóż swój własny o dukanie w swoim wykonaniu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 07:19   #388
Mariolcia =P
Zakorzenienie

ooo wojna na forum hehe
sluchajcie dziewczyny kazdy robi co uwaza za sluszne i skoro nie cos z nerkami, to moze tak bylo przed dieta w sensie mialas jakis maly bezobjawowy problem o ktorym nie wiedzialas i sie uwidocznil? Moze pilas za malo? nie wiem, ale wiele dziewczyn pisze, ze u nich wyniki lepsze niz przed dieta.
I wiecie co, ja jestem na specjalnosci tlumacz konferencyjny i strasznie ale to strasznie mnie zastanawia jak ten tlumacz mogl sie tak pomylic w tlumaczeniu?? Moze ta maczka, jak pisze, to wedlug niego skrobia? Nie wiem ale to karygodne wrecz
lece do szkoly bo zla jestem jak nie wiem, przypalilam sobie bluzke bo mi przywarla do dywanu jak prasowalam(na szybko nie chcialo mi sie deski wyciagac)

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 07:22   #389
ktsw
Zakorzenienie

noo, niezła wojna
to ja zaapeluje, zeby poczatkujące dukanki nie zachowywały sie jakby zjadły wszystkie rozumy i nie wypisywały głupot
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 07:22   #390
elianka
Zakorzenienie

witam

Kurde blaszka, ale dietowych autorytetów wyrosło....
Dziś miałam ważenie i mierzenie. Wyszło mi, ze w marcu schudłam dwa kg, w tym 1 od zeszłego poniedziałku Niezbyt to imponujący wynik :/ ale lepsze to niż nic....

Do końca marca jeszcze trochę, zobaczymy jaki będzie bilans miesięczny
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości