|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
404 Not Found
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7
Cytat:
![]() ![]() Naprawdę nie miało być ostro, ja taka do rany przyłóż osóbka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziś miałam tą rocznice teściów o której wczesniej pisałam i jakoś dałam rade ![]() Teściowa zrobiła pierś z grila do tego zjadłam korniszonka ![]() na deser to ja sie postarałam i zrobiłam sernik (nawet wyszedł) który wszystkim bardzo smakował i poszedł cały ![]() Jedyny grzech to dwie lampki szampana i 4 truskawki ![]() Troche sie boje jutro wejsc na wage...Mam nadzieje ze bedzie dla mnie łaskawa hehhe ![]()
#363 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przeszłam na tryb 2/0 ale na tym tylko utrzymałam swoją dotychczasową wagę więc idę trybem 3/3, używam produktów do mniej więcej granicy 15 g tłuszczu, złe samopoczucie zniknęło, nie wiem ile schudnę w miesiąc, ale jeśli będzie to ok. 4 kg to będę zachwycona a co kto o tym sądzi, to mam w ... głębokim poważaniu |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na pytania chętnie odpowiadamy, ale musimy stanowczo reagować, jak ktoś wypisuje niestworzone rzeczy o tej diecie i to jeszcze z taką pewnością siebie, jaką Ty reprezentujesz. To może zmylić nowe dziewczyny. Nie jestem zwolenniczką pokrzykiwania na siebie nawzajem, choć wiadomo, czasem nerwy ponoszą, bo jesteśmy na diecie. Dlatego wrzuć na luz, Chooo.
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
A ja ide jeszcze poczytac Twoj Styl i zbieram sie do spania
![]() ![]() Dobranoc ![]()
#367 | |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
Cytat:
Tu, jeśli jeszcze nie zauważyłaś, jest wątek poświęcony diecie dr Dukana i na ten temat powinno się dyskutować. Przeczytałam poprzednie wątki /oprócz pierwszego/ i wrażenie moje takie, że są one coraz mniej pomocne i zgodzę się z Elizą, że część z Was szerzy herezje! Co innego podejmować złe decyzje - czyt, grzeszyć, co innego pisać na forum, że to dozwolone !
05.01.10 - 83... - 167cm 03.03 - 76,9 - nareszcie spadek ![]() 24.03-75,2 - kolejny spadek po dłuuugim zastoju ![]() 30.04 - 71.800 23.05 - 73800 PORAŻKA ![]() 26.06 - 72.400 31.01.11 - 76... ![]() Edytowane przez ciemka367 Czas edycji: 2010-03-21 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, spokojnie...bo robi się tu mało przyjemnie, wystraszymy wszystkie nowe Dukanki i nikt nie będzie się chciał z nami kumplować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#370 |
szamanka
|
Spokojnie dziewczyny, relax
![]() Koniec mojego wolnego tygodnia... ![]() ![]() I jeszcze muszę stawić czoła dwóm osobom... więc już wiem, że jutro będzie kiepski dzień... I znowu odebrało mi ochotę na sen... pewnie się skończy na tym, że ze 3h się prześpię... Trzymajcie za mnie kciuki, żeby z tego wszystkiego nie obżarła się jutro znowu czymś niedozwolonym... bo 3. dzień grzechów, to już chyba za dużo, nie... ![]()
#371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To może ja kilka słów. Szkoda, że nie napisałaś konkretnie czym objawiło się u ciebie to wyniszczenie ![]() Nie odbierz mego pytania jako negacji - chciaabym tylko zrozumieć - trzy kilo w miesiąc to niespecjalnie dużo by mogło spowodować jakieś drastyczne zmiany? Jestem ciekawa, prosze odpowiedz. ![]() Co do aspartamu - temat wałkowany tyle razy, więc zostawiam. Natomiast co do produków "light" - jedząc je wybieram mnejsze zło - tak sobie to tłumaczę - nadwaga jest złem,bo powoduje szereg chorób,wymieniać ich chyba nie muszę. Po prostu zdecydowałam się na okresowe spożycie tych pokarmów / do momentu schudnięcia/ by potem, rozsądnie już, wrócić do "normalnego" odżywiania. A jakie Wy, Dukanki macie na ten temat zdanie?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#372 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w salatce greckiej fete zastapilam sosem z jogutru i lekko go posolilam no i wyszlo w miare... :P maz milosnik tej salatki byl zadowolony ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a tak przy okazji moze stosowac olej lniany - do przecierania patelni - tak mi sie kojrzy z tymi kwasami omega - tylko nie wiem czy go mozna podgrzewac.... musze poczytac... ale ile my go stusujemy - pol kropelki Cytat:
za skrobie pol kg - 8,50 w sklepie przy aptece - nie wiem co to za sklep - ale jest tam to czego nie ma w aptece.. ![]() szkoda ze nie zacytowalam twoich dalszych postow - nie bede sie juz wracac - ale piszesz najpierw ze maka i skrobia to to samo... a pozniej cytujesz forum jakies inne gdzie pisze ze nie to samo, i ze maka ma wiecej kalorii....... Cytat:
parowki patrzylam - tylko te dla dzieci - bo tam moze byc mniej tluszczu - i wszystkie maja go pelno... nawet w tych parowkach gerbera jest 6,9 g.... ale nie polecam ich jesc ![]() zrobilam zapiekanke... ![]()
![]() |
#373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny. Jesteśmy na diecie Dukana.
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
powieki to zapałkami mogłabym podpierać ale jeszcze zapytam-nie mam i nie czytałam książki Dukana tej drugiej zielono/różowej? czy bardzo się ona różni od tej pierwszej? jakieś zalecenia nowe może itp.obawiam się że mogłabym coś przegapić...jakby co to warto ją kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście, że jest to moja dieta, bo Ty za mnie nie jesz, piszę co ja robię i nikomu nie każę tego robić a zabraniać pisać to sobie możesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Tak, myślę podobnie. Ta dieta, jak żadna inna, daje nadzieję, że wrócimy do normalnego odżywiania. To mnie w niej zachwyciło. Że nie tylko tłumaczy jak stracić zbędne kilogramy, ale także jak utrzymać wagę i jak powrócić do normalności. Wszystkie pozostałe diety zajmują się wyłącznie utratą kilogramów. A potem delikwentka zostaje sama, zdana na wieczne ograniczanie się, albo efekt jojo.
#377 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny.
Jestem tu pierwszy raz.Nie czytałam waszych wczesniejszych watków tylko ten cz.7 Na diecie byłam troszke ponad rok temu.Schudłam w sumie 15kg i byłam bardzo zadowolona z wyniku Startowałam z waga 80kg zakonczyłam diete z 65kg wzrost 174cm. Wage trzymam do tej pory ale juz jem normalnie to co lubie bo ta dieta bardzo zle odbiła sie na moim zdrowiu.Przez tak duza ilosc białek w diecie w moczu pojawiło sie za duzo białka co doprowadziło do problemów z nerkami i pecherzem. Lecze sie teraz i szczerze to nie wiem jak to bedzie dalej bo narazie leczenie nic nie daje a pecherz bardzo boli i nie pomaga nawet antybiotyk! Uważajcie bo ta dieta wcale nie jest az tak bardzo bezpieczna(ja tez sie nia zachwycałam a teraz wolała bym ważyć te 15kg wecej i byc zdrowa) stosujcie ta diete ale z umiarem.Lepiej czasem zgrzeszyc i zjesc troche weglowodanów i nie dozwolonych produktów bo nic ewam sie od tego nie stanie-ktoras z was pisała ze to grozne wcale tak nie jest. Pan Dukan zarobił swietne pieniadze na tej diecie.Myslicie ze sam ja stosuja az tak bardzo restrykcyjnie?Raczej nie a nawet na pewno nie tak zarabia kase i tyle!! Pozdrawiam was wszystkie! Badzcie rozsadne i dbajcie nie tylko o spadki na wadze ale w pierwszej szczegolnosci o zdrowie bo jesli go zabraknie to nic wam z utraconych kg |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Chyba wstałaś dziś lewą nogą. Jutro jak to przeczytasz pewnie będziesz zdumiona i nie uwierzysz, że to Twoje słowa...
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czego my nie jemy na tej diecie - makaronow, ziemniakow, chleba, smalcu, owocow.... i chyba niczego wiecej... nie caly spozywany przez nas nabial jest odtluszczony - ja chyba w 90% jem ten z 3% tluszczu (serki homo i jogurty nie sa "dieteczne", po prostu są) - dietetyczny jest tylko bialy ser wywalilysmy nie zdrowy tluszcz zwierzecy - zastapilysmy go tluszczami omega z ryb- ktore spozywamy tonami - w zyciu tyle ryb nie jadlam co teraz - 2 razy dziennie a nie na tydzien.... a jakas zmeczona sie nie czuje - tzn przez diete, bo zima od pol roku mniej juz wykancza, wlosy mam zdrowe, paznokcie tez, ani jeden mi sie nie zlamal od kad jestem na diecie - a wczesniej sie lamaly przy duzych "kolizjach", nic mnie nie boli... a tez jestem wegetarianką... kurczaki faszerowane hormonami - kobiecymi zreszta - zawsze jadlyscie i bedzie jesc a aspartam ograniczylam bardzo - zreszta on jest wszedzie....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ehh, @ mi się spóźnia, czuję się jakaś taka..."napompowana"... ![]() ![]() ![]() Dobranoc Dziewczynki- dużych spadków jutro życzę ![]() Edytowane przez Nusiaa88 Czas edycji: 2010-03-21 o 23:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Staram się a raczej przestrzegam zasad tej diety, szczególną wagę przywiązując do ilości wypijanych płynów - 2,5 miesiąca stosowania - nic złego się nie dzieje ![]() Magdaleno - piszesz,że schudłaś, więc ta dieta działa, autor książki ostrzega, że łamiąc zasady diety, można narobić sobie kłopotu - stosowaas się do jej zaleceń? A już w ogóle nie rozumiem, co masz na mysli,że zarobił na tym kasę?Coś w tym złego?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a nerki i tak sobie mozna rozwalic, nie stosujac zadnej diety na milion innych sposobow
zapraszam na moj blog ![]() Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-03-21 o 23:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam aaa i jeszcze, też już wspominałam - mam nadciśnienie,które wymagało rannych i wieczornych leków - po zrzuceniu 4kilo,za zgodą lekarza odstawiłam wieczorne tabsy, okazały się już nie potrzebne!
05.01.10 - 83... - 167cm 03.03 - 76,9 - nareszcie spadek ![]() 24.03-75,2 - kolejny spadek po dłuuugim zastoju ![]() 30.04 - 71.800 23.05 - 73800 PORAŻKA ![]() 26.06 - 72.400 31.01.11 - 76... ![]() Edytowane przez ciemka367 Czas edycji: 2010-03-21 o 23:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Przyczajenie
|
Płatki są w większej części przyswajalne przez organizm , otręby są w zasadzie balastem nie trawionym przez układ pokarmowy , stąd mniej węglowodanów trafia do organizmu . 1.02-było 115 , 21.03 -97 .
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Baskinka mam nadzieję,że żadna nowa nie weźmietwoich wypowiedzi na poważnie.
Nikt ci nie broni jeść tłuszczu,ale nie wprowadzaj nikogo w błąd,bo to właśnie robisz,a nie do tego służy forum.Jak sama piszesz to twoja dieta,więc nie wiem co robisz na wątku o dukanie.Załóż swój własny o dukanie w swoim wykonaniu.
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
ooo wojna na forum hehe
![]() sluchajcie dziewczyny kazdy robi co uwaza za sluszne i skoro nie cos z nerkami, to moze tak bylo przed dieta w sensie mialas jakis maly bezobjawowy problem o ktorym nie wiedzialas i sie uwidocznil? Moze pilas za malo? nie wiem, ale wiele dziewczyn pisze, ze u nich wyniki lepsze niz przed dieta. I wiecie co, ja jestem na specjalnosci tlumacz konferencyjny i strasznie ale to strasznie mnie zastanawia jak ten tlumacz mogl sie tak pomylic w tlumaczeniu?? Moze ta maczka, jak pisze, to wedlug niego skrobia? Nie wiem ale to karygodne wrecz ![]() lece do szkoly bo zla jestem jak nie wiem, przypalilam sobie bluzke bo mi przywarla do dywanu jak prasowalam(na szybko nie chcialo mi sie deski wyciagac ![]()
#389 |
Zakorzenienie
|
noo, niezła wojna
![]() ![]() to ja zaapeluje, zeby poczatkujące dukanki nie zachowywały sie jakby zjadły wszystkie rozumy i nie wypisywały głupot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
witam
Kurde blaszka, ale dietowych autorytetów wyrosło.... ![]() Dziś miałam ważenie i mierzenie. Wyszło mi, ze w marcu schudłam dwa kg, w tym 1 od zeszłego poniedziałku ![]() Do końca marca jeszcze trochę, zobaczymy jaki będzie bilans miesięczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.