|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz co do objawów to od zakończenia owulacji cały czas bolą mnie piersi a dziś zaczął mnie pobolewać brzuch i nie wiem czy to czasem nie na okres, mam nadzieję, że nie ![]() test planuję zrobić 28 maja, ale najchętniej to już bym robiła taka ciekawa jestem ![]() Edytowane przez iwa00 Czas edycji: 2010-05-24 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malinka według tego to już wkroczyłaś w 3 miesiąc ![]() - 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodni
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Przyczajenie
|
Witam wszytkie zafasolkowane dzieczynki. Jeśli mogę, również chciałabym dołączyć. Dwie kreseczki zobaczyłam 7 maja, 2-gi raz 12 maja. Mam mały problem ponieważ to moja pierwsza ciąża (pomimo, iż jestem "starszą nastolatką") nie mam pojecia w którym tygodniu jestem. Jeden kalkulator ciąży pokazuje mi, że jestem w 5 tygodniu drugi, że w 8 i któremu tu wierzyć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Monika1850 jak tylko ustawię wszystko pstryknę fotke ![]() ![]() ![]() to ustawiam dalej rzeczy... ![]() Kaaamaa witamy ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-05-24 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Mallinka tylko ty uważaj z tymi meblami co!!!!bo wiesz
![]() Czekam na foteczki ![]() iva00 mnie tez cycki bola juz ponad dwa tyg ![]() ![]() ![]() kaaamaa witaj kochana ![]() ![]() Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2010-05-24 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
Ja dzis bylam na pierwszej wizycie. Pecherzyk ma 8,8mm a Fasolka 0,27cm. Serduszka jeszcze nie bylo widac. Malenka ta moja dzidzia a okres ostatni byl 9.04. Ale mi sie chce spac strasznie...
#369 |
Zadomowienie
|
oj to mamy podobnie - uspokoiłaś mnie troszkę bo mój zarodeczek ma 2,6 mm a ost. @ miałam 10.04. - bałam się że za malutki jest. Termin też mam podany wstępnie na 18.01
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
hejj
dzisiaj piękne słoneczko ![]() Kama gratuluje i witam wśród nas ![]() Opowiem wam co mój niespełna 3 letni syn wymyślił w sobotę... Wstaliśmy rano i mieliśmy jechać do teściów na wieś, zwykle jest tam też szwagierka z córką. I Michaś rano poszedł do łazienki (a nic mu nie mówiłam że będzie Oliwka bo tak na prawdę nie byłam pewna) ponieważ sam już chodzi sisiać i myć rączki to nie reagowałam, myślałam że w tej sprawie się tam udał... ale coś długo woda odkręcona więc ide za nim i pytam co robi... On mi na to myję głowę mamusiu ![]() Nałożył pełną garść szamponu i myje głowę... myślałam ze padnę... a szampon wcale nie był w zasięgu ręki tylko specjalnie schowałam wyżej... To ja pytam jak to myjesz głowę...?? No musze się podobać Oliwce... ![]() No i pomogłam mu spłukać ten szampon a powiem nie było prosto ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Przyczajenie
|
Mallince, Moniczce1850, Ivie00 i Dewi dziękuję za ciepłe przyjęcie i informacje.
Eevciaa spać Ci się chce z powodu godziny czy ciąży ![]() Na mnie wpływa również usypiająco i zabiera mi duuuużo energii, choć przed ciążą nie narzekałam na jej brak, ale podobno tak już czasem bywa, a dziś rano to kompletnie do pracy mi się wstawać nie chciało, zastanawiałam się nawet czy urlopu nie wziąć ![]() Dziewczynki czy można pić zieloną herbatę? Opinie są różne, wyczytałam, że dobre są te ziołowe typu: rumianek, melisa czy lipa, natomiast koleżanki radzą pić wodę z miodem i limonką, herbatek nie za wiele, a ja je tak uwielbiam... Miłego dnia życzę, wam i bejbikom, co by za bardzo nie szalały i mdłości nie powodowały ![]() Edytowane przez kaaamaa Czas edycji: 2010-05-25 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki czy można pić zieloną herbatę? Opinie są różne, wyczytałam, że dobre są te ziołowe typu: rumianek, melisa czy lipa, natomiast koleżanki radzą pić wodę z miodem i limonką, herbatek nie za wiele, a ja je tak uwielbiam...
[/QUOTE] ja nic nie czytałam na temat herbat... w poprzedniej ciaży piłam dużo kompotów i soków, ale sama jestem ciekawa co z tymi herbatami bo ja też uwielbiam zielone.. Co to senności to w poprzedniej ciąży też byłam senna. Po prostu jadłam spałam wstawałam zjeść i spałam, w między czasie pracowałam wiec po pracy spałam wstawałam na kolacje i znowu spałam do rana i tak do końca 3 miesiąca. Od 4 nastąpił zwrot w samopoczuciu... miałam więcej energii i nie byłam wcale senna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
To ja mogę dołączyć do wątku, wczoraj byłam u gina, potwierdzone - 7 tydz, i 4 dzień. Termin porodu na 9.01.2011. dzidzia ma 1,24cm już serdeuszko widziałam i słyszałam jak stuka. Teraz tylko dużo zdrowia nam potrzeba, mi się chce teraz tak strasznie spać, na szczęście nie wymituje, choć mdłości mnie też męczą. Pozdrawiam wszystke przyszłe mamuśki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
z tego, co ja wiem, to mozna,. wlasnie zamiast czarnych herbat.
najprostszym sposobem, abys uzuskala jednoznaczna odpowiedz na to pytanie bedzie zapytanieswojego ginekologa... bo co osoba to inna opinia,. w necie tez rozbiezne informacje. generalnie na pewno jest lepsza niz czarna, wiadomo ze nie mozna pic z 6 dziennie, ale 1 czy dwie chyba tak. ja pije. w [poprzedniej ciazy tez pilam. ale epiej sopytaj lekarza. ja tez bede miec zestaw pytan do mojego gina. pytaloyscie o cos szczegolnego na wizytach? ja mam juz w srode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() coraz nas więcej super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zawsze chodzę z listą pytań ![]() ![]() U mnie dzis szaro buro i ponuro ![]() Biorę się za naukę i dalej robie remament w szafach ![]() Miłego dnia!
![]() |
#377 |
BAN stały
|
czesc dziewczyny
![]() sorki ze sie nie odzywam osatnio ale mam sajgon w Pracy...a jeszcze nie najlepiej nadal sie czuje ![]() Witam i GRATULUJE NOWYM MAMUSIA ![]() ![]() ![]() co do Listy prosze Nowe Mamusie napsianie mi na PW swoich danych a wtedy wpisze je do listy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
Molalala już się martwiłam że się nie odzywasz...
![]() ![]() ![]() ![]()
#379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysły 1 klasa. Moja córcia nienawidzi głowy myć i wiecznie jest płacz o mycie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Witaj Gratuluje dzidzisia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Jestem załamana-dostalam @
![]() ![]() Trzeci cykl starań bez skutku-jak dobrze pojdzie to bede z terminem na koniec lutego ale juz zostane z wami ok-bardzo was polubilam i nie chce sie przenosic chociaz niewiem czy aby teraz sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Zadomowienie
|
uda się na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
MONIKA będziemy trzymać kciuki aby się udało...
![]() Myszeczka mój synuś też nie lubi myć głowy, poprzedniego wieczoru nie umyłam mu bo bardzo się bronił a ja nie lubie myć mu na siłę... ![]() Tym większe było moje zdziwienie jak rano sam wymyślił mycie głowy... wydedukowałam ... czego nie robi się dla kobiety... |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() mam pytanko jakiej wielkosci powinna byc fasolka tak w 7 tygodniu ciazy? byla kilkda dni temu u gina i z wrazenia po usg <dodam ze 2gim> nie doslyszalam co gin mowil ;p ale jedno zapamietam serducho bije ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie tylko albo az ogromne wdecia brzuch mam boom i zgaga no i czasami mdli mnie jako cos pachne blee albo za intensywnie;/ aa i zauwazylam ze o stalej porze z rana ogromne uczucie gloduuu nigdy tak nie mialam heh czyzby Fasolka nasza sie domagala?? ![]() pozdrawiam ![]() 24 lipca NASz slub !! panikaaaaaaaaaaa :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli się nie udało to trzymam kciuki żebys szybko do nas dołączyła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#385 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dewi pomysł synka rewelacyjny, takie 2 - 3 letnie dzieciaczki są słodkie strasznie ![]() ![]() Monika1850 może zrób test? ![]() ![]() Odnośnie herbat zielonych nie słyszałam, natomiast słyszałam właśnie żeby nie pić rumianków, szałwi itp... może poszukam jakiś informacji faktycznie bo uwielbiam zieloną herbatke ![]() Dziś zakupiłam sobie kakao i kawe inke ![]() Mysoul ja też mam straszne wzdęcia i brzuch mi się robi jak taki mały balonik... Idę się polenić troszke po zakupach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd ja to znam ... No ale widac juz się za panienkami ogląda nie ważne że z rodziny :d:d:d:d
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a ja nadal czekam, brzuch od wczoraj boli mnie okresowo, ale okresu nie widać. Zgłupieć można z tym czekaniem ![]() Wszystkim szczęśliwie "zaciążonym" życzę spokojnych 8 miesięcy i bezbolesnych porodów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | ||
BAN stały
|
Cytat:
wiesz co ja lubie rpace za bardzo sie nie mecze..jest o0ki... mam cudowna szefowa...wiec mnie dzis wczensiej wypucila do domku ![]() Cytat:
ojj napewno sie uda.... a jak nie..to i tak bedziesz u nas przebywac....nie ma probelmiku |
||
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za miłe słowa
![]() Mam małego doła,tz juz tez mnie pociesza i mówi że teraz napewno sie uda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.