|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
uwielbiam ogladac czyjes wnetrza
|
|
|
|
|
#362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz co do objawów to od zakończenia owulacji cały czas bolą mnie piersi a dziś zaczął mnie pobolewać brzuch i nie wiem czy to czasem nie na okres, mam nadzieję, że nie ![]() test planuję zrobić 28 maja, ale najchętniej to już bym robiła taka ciekawa jestem
Edytowane przez iwa00 Czas edycji: 2010-05-24 o 18:03 |
|
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malinka według tego to już wkroczyłaś w 3 miesiąc ![]() - 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodni
|
|
|
#364 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszytkie zafasolkowane dzieczynki. Jeśli mogę, również chciałabym dołączyć. Dwie kreseczki zobaczyłam 7 maja, 2-gi raz 12 maja. Mam mały problem ponieważ to moja pierwsza ciąża (pomimo, iż jestem "starszą nastolatką") nie mam pojecia w którym tygodniu jestem. Jeden kalkulator ciąży pokazuje mi, że jestem w 5 tygodniu drugi, że w 8 i któremu tu wierzyć
? Na 27 maja mam pierszy termin wizyty u pani ginekolog, zapisując się nie sądziłam, że pójdę już zafasolkowana, chociaż próby z moim TŻ zaczęliśmy na początku roku, nie podejrzewałam, że pójdzie nam tak sprawnie Jeśli możecie to uświadomcie mnie proszę czy tygodnie liczy się od zapłodnienia czy nieco wcześniej? Z rozmową z panią ginekolog nr 2 (tą która będzie prowadziła moją ciążę) wynika, że jestem w 8. Hmmm, chyba wszystkiego dowiem się za 3 dni na wizycie. Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za was i wasze babaski
|
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monika1850 jak tylko ustawię wszystko pstryknę fotke tylko bardzo nie lubie zrzucać zdjęć na kompa ![]() to ustawiam dalej rzeczy... ![]() Kaaamaa witamy
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm ![]() Edytowane przez mallinka Czas edycji: 2010-05-24 o 18:26 |
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Mallinka tylko ty uważaj z tymi meblami co!!!!bo wiesz
![]() Czekam na foteczki iva00 mnie tez cycki bola juz ponad dwa tyg mam co najmniej o rozmiar wieksze,pisze to juz chyba czwart raz mam schizy pomalu,albo dostane @ albo świra![]() kaaamaa witaj kochana
Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2010-05-24 o 18:30 |
|
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzis bylam na pierwszej wizycie. Pecherzyk ma 8,8mm a Fasolka 0,27cm. Serduszka jeszcze nie bylo widac. Malenka ta moja dzidzia a okres ostatni byl 9.04. Ale mi sie chce spac strasznie...
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
oj to mamy podobnie - uspokoiłaś mnie troszkę bo mój zarodeczek ma 2,6 mm a ost. @ miałam 10.04. - bałam się że za malutki jest. Termin też mam podany wstępnie na 18.01
|
|
|
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
hejj
dzisiaj piękne słoneczko Kama gratuluje i witam wśród nas ![]() Opowiem wam co mój niespełna 3 letni syn wymyślił w sobotę... Wstaliśmy rano i mieliśmy jechać do teściów na wieś, zwykle jest tam też szwagierka z córką. I Michaś rano poszedł do łazienki (a nic mu nie mówiłam że będzie Oliwka bo tak na prawdę nie byłam pewna) ponieważ sam już chodzi sisiać i myć rączki to nie reagowałam, myślałam że w tej sprawie się tam udał... ale coś długo woda odkręcona więc ide za nim i pytam co robi... On mi na to myję głowę mamusiu ![]() Nałożył pełną garść szamponu i myje głowę... myślałam ze padnę... a szampon wcale nie był w zasięgu ręki tylko specjalnie schowałam wyżej... To ja pytam jak to myjesz głowę...?? No musze się podobać Oliwce... No i pomogłam mu spłukać ten szampon a powiem nie było prosto ![]() Miłego dnia dziewczynki
|
|
|
|
#371 |
|
Przyczajenie
|
Mallince, Moniczce1850, Ivie00 i Dewi dziękuję za ciepłe przyjęcie i informacje.
Eevciaa spać Ci się chce z powodu godziny czy ciąży ?Na mnie wpływa również usypiająco i zabiera mi duuuużo energii, choć przed ciążą nie narzekałam na jej brak, ale podobno tak już czasem bywa, a dziś rano to kompletnie do pracy mi się wstawać nie chciało, zastanawiałam się nawet czy urlopu nie wziąć ![]() Dziewczynki czy można pić zieloną herbatę? Opinie są różne, wyczytałam, że dobre są te ziołowe typu: rumianek, melisa czy lipa, natomiast koleżanki radzą pić wodę z miodem i limonką, herbatek nie za wiele, a ja je tak uwielbiam... Miłego dnia życzę, wam i bejbikom, co by za bardzo nie szalały i mdłości nie powodowały
Edytowane przez kaaamaa Czas edycji: 2010-05-25 o 08:58 |
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki czy można pić zieloną herbatę? Opinie są różne, wyczytałam, że dobre są te ziołowe typu: rumianek, melisa czy lipa, natomiast koleżanki radzą pić wodę z miodem i limonką, herbatek nie za wiele, a ja je tak uwielbiam...
[/QUOTE] ja nic nie czytałam na temat herbat... w poprzedniej ciaży piłam dużo kompotów i soków, ale sama jestem ciekawa co z tymi herbatami bo ja też uwielbiam zielone.. Co to senności to w poprzedniej ciąży też byłam senna. Po prostu jadłam spałam wstawałam zjeść i spałam, w między czasie pracowałam wiec po pracy spałam wstawałam na kolacje i znowu spałam do rana i tak do końca 3 miesiąca. Od 4 nastąpił zwrot w samopoczuciu... miałam więcej energii i nie byłam wcale senna
|
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
To ja mogę dołączyć do wątku, wczoraj byłam u gina, potwierdzone - 7 tydz, i 4 dzień. Termin porodu na 9.01.2011. dzidzia ma 1,24cm już serdeuszko widziałam i słyszałam jak stuka. Teraz tylko dużo zdrowia nam potrzeba, mi się chce teraz tak strasznie spać, na szczęście nie wymituje, choć mdłości mnie też męczą. Pozdrawiam wszystke przyszłe mamuśki
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
z tego, co ja wiem, to mozna,. wlasnie zamiast czarnych herbat.
najprostszym sposobem, abys uzuskala jednoznaczna odpowiedz na to pytanie bedzie zapytanieswojego ginekologa... bo co osoba to inna opinia,. w necie tez rozbiezne informacje. generalnie na pewno jest lepsza niz czarna, wiadomo ze nie mozna pic z 6 dziennie, ale 1 czy dwie chyba tak. ja pije. w [poprzedniej ciazy tez pilam. ale epiej sopytaj lekarza. ja tez bede miec zestaw pytan do mojego gina. pytaloyscie o cos szczegolnego na wizytach? ja mam juz w srode |
|
|
|
#375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() coraz nas więcej super
|
|
|
|
|
#376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zawsze chodzę z listą pytań bo wiem ze po usg jestem tak oszołomiona ze o wszystkim zapominam stąd teraz sobie spisuję i pytam ![]() U mnie dzis szaro buro i ponuro Biorę się za naukę i dalej robie remament w szafach ![]() Miłego dnia!
|
|
#377 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczyny
![]() sorki ze sie nie odzywam osatnio ale mam sajgon w Pracy...a jeszcze nie najlepiej nadal sie czuje i to dla tego....Witam i GRATULUJE NOWYM MAMUSIA co do Listy prosze Nowe Mamusie napsianie mi na PW swoich danych a wtedy wpisze je do listy ![]() |
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Molalala już się martwiłam że się nie odzywasz...
cieszę się że wszystko w porządku i mam nadzieję że też wkrótce lepiej się poczujesz wysłałam Ci na priv TP a skoro teraz nienajlepiej znosisz początki ciąży to nie lepiej pójść na L4? ja się cieszę że od 4 dni odpoczywam w domu
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysły 1 klasa. Moja córcia nienawidzi głowy myć i wiecznie jest płacz o mycie ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Witaj Gratuluje dzidzisia
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana-dostalam @
![]() Trzeci cykl starań bez skutku-jak dobrze pojdzie to bede z terminem na koniec lutego ale juz zostane z wami ok-bardzo was polubilam i nie chce sie przenosic chociaz niewiem czy aby teraz sie uda
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
uda się na pewno
|
|
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
MONIKA będziemy trzymać kciuki aby się udało...
![]() Myszeczka mój synuś też nie lubi myć głowy, poprzedniego wieczoru nie umyłam mu bo bardzo się bronił a ja nie lubie myć mu na siłę... ![]() Tym większe było moje zdziwienie jak rano sam wymyślił mycie głowy... wydedukowałam ... czego nie robi się dla kobiety... |
|
|
|
#383 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() mam pytanko jakiej wielkosci powinna byc fasolka tak w 7 tygodniu ciazy? byla kilkda dni temu u gina i z wrazenia po usg <dodam ze 2gim> nie doslyszalam co gin mowil ;p ale jedno zapamietam serducho bije ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie tylko albo az ogromne wdecia brzuch mam boom i zgaga no i czasami mdli mnie jako cos pachne blee albo za intensywnie;/ aa i zauwazylam ze o stalej porze z rana ogromne uczucie gloduuu nigdy tak nie mialam heh czyzby Fasolka nasza sie domagala?? ![]() pozdrawiam 24 lipca NASz slub !! panikaaaaaaaaaaa :P |
|
|
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc dobrze sprawdź...najlepiej betę ![]() A jeśli się nie udało to trzymam kciuki żebys szybko do nas dołączyła ![]() ![]()
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Dewi pomysł synka rewelacyjny, takie 2 - 3 letnie dzieciaczki są słodkie strasznie Monika1850 może zrób test? Odnośnie herbat zielonych nie słyszałam, natomiast słyszałam właśnie żeby nie pić rumianków, szałwi itp... może poszukam jakiś informacji faktycznie bo uwielbiam zieloną herbatke Dziś zakupiłam sobie kakao i kawe inke Mysoul ja też mam straszne wzdęcia i brzuch mi się robi jak taki mały balonik... Idę się polenić troszke po zakupach buziaki
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd ja to znam ... No ale widac juz się za panienkami ogląda nie ważne że z rodziny :d:d:d:d
|
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja nadal czekam, brzuch od wczoraj boli mnie okresowo, ale okresu nie widać. Zgłupieć można z tym czekaniem ![]() Wszystkim szczęśliwie "zaciążonym" życzę spokojnych 8 miesięcy i bezbolesnych porodów
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam |
|
|
|
|
#389 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
wiesz co ja lubie rpace za bardzo sie nie mecze..jest o0ki... mam cudowna szefowa...wiec mnie dzis wczensiej wypucila do domku Cytat:
ojj napewno sie uda.... a jak nie..to i tak bedziesz u nas przebywac....nie ma probelmiku |
||
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za miłe słowa
Mam małego doła,tz juz tez mnie pociesza i mówi że teraz napewno sie uda oby miał racje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

taka ociężała jestem
ale mam nadzieję na krótko
uwielbiam ogladac czyjes wnetrza

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm
mam co najmniej o rozmiar wieksze,pisze to juz chyba czwart raz

cieszę się że wszystko w porządku i mam nadzieję że też wkrótce lepiej się poczujesz