Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 10:59   #361
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jejku on jest przesliczny!!!!!!!
dziękuję

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:00   #362
pilotka f16
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
pilotka ja mam wrecz odwrotne odczucia po SR jestem spokojniejsza bo uswiadomiona troszke i przynajmniej choc troche wiem czego sie spodziewac.
Szkoda ze TŻ z tobą nie chodzi (mój nie miał wyjścia ) i ciesze się , że był ze mną bo słuchał.
Położna daje przyszłym ojcom wiele cennych wskazówek...co robić gdy się zacznie poród ...o przygotowaniu w domu etc....
Wogóle to na pierwszych zajęciach położna kazała napisać z czym nam się kojarzy poród jako anonimy to co nam od razu przychodzi do głowy ...odpowiedzi były rózne ja napisałam radość/strach....było m.in. obawa o żonę i dziecko, strach ,a mój TZ napisal krzyk/ból ładnie jest nastawiony
Wybralam tylko 3 zajęcia (jedne po 25 zł) mamy za sobą poród w dwóch częściach (na film się nie zdecydowałąm) , przed nami kąpiel noworodka i chyba na połóg się jeszcze zdecyduję.
Damy rade
Co do szpitala , kochana sprzet maja dobry to juz dużo
ja ide z nastawieniem ze to mam nadzieje tylko kilka dni , u mnie niestety tez nie ma luksusów , jest 5 wózków dla dzieci na cały oddzial i ponoc walka o nie nieziemska , dwa prysznice na korytarzu do których tez lubi byc kolejka etc... mój lekarz tez pracuje w tym szpitalu .
.
ech no widzisz - u nas SR ma 12 zajęć i tez prosilam go zeby poszedl ze mna razem na 4, ktore są dla mnie ważne - ale na nic sie moje prosby zdaly
a sprzęt maja dobry ale na Rce noworodkowej - czyli w razie jakby cos sie działo z maluszkiem
porodowka i położnictwo są tam daleko za murzynami :/

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
pilotka f16 no kochana teraz to już za pźno nikt za ciebie nie urodzi, musisz to zrobić sama ale nie wkręcaj sobi, ze będzie aż tak źle musisz podejść do tego, że wszystko będzie dobrze, poród przebiegnie szybciutko a potem sama sobie się będziesz dziwiła, ża tak sprawnie poszło, dobre nastawienie to klucz do połowy sukcesu więc proszę mi się tu na zapas nie zamartwiać
no wiem, że nikt za mnie nie urodzi hehe
ale przeraza mnie to, że XXI wiek, a tam metody jak za króla ćwieczka..
położna nam wprost powiedziała, że sposob porodu w jaki tam mozna rodzic jest najgorszy z możliwych dla kobiety dlatego też każdą nacinają przy porodzie i mamy nie liczyć, że nas to ominie
o znieczuleniu zadnym tez nie było mowy.. wypytam jeszcze o to dokladnie na najbliższych zajęciach
ale przeraża mnie to wszystko

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
na powitanie miły akcent

Załącznik 3119658

i zabieram się za czytanie
sliczne konwalie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
pilotka daj spokoj wszystkie sobie poradzimy i bedziemy miec szybkie i bezproblemowe porodu Nie ma co sie stresowac juz teraz. A szpital wydaje mi sie lepszy o gorszym standardzie ,ale z dobra kadra i sprzetem.
no wiem, że sobie poradzimy.. kobieta jak musi to ze wszystkim sobie poradzi
tylko jakim kosztem

Cytat:
kochana... dasz radę
Mój gin śmieje się, że "teraz to tragedia. Wszystkie kobiety oczytane, wszystko wiedzą o wszystko pytają.Kiedyś było łatwiej bo nic nie wiedziały i w pełni ufały lekarzom"
Coś w tym jest
dzieki ja i tak im jakos nie ufam

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia wiekszej partii ciała, teraz już widac gdzie te 80 kilo, bo po prostu jestem szeroka i pulchna
Tylko nie wiem czemu takie niewyraźne...
wiesz co, te 8+ to serio nie jest duzo! w calej ciązy pewnie przytyjesz tyle co konieczne minimum czyli max 12-13 kilo i szybko Ci to zejdzie po porodzie
a co do nie jedzenia ciasta, to ja wychodze z zalozenia że jak mam ochote to znaczy że moja niunia tego chce i jem
jesli bedziemy karmić piersią i po porodzie trzymać zdrową dietkę to będziemy jeszcze chudsze niż przed

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
To ja wam dam zdjecie na pocieszenienie
1. Ja waga 90kg -lipiec 2008
2. ja waga 60kg - siepien 2009
3. ja wczoraj 8,5kg do przodu 8 miesiac ciazy

Nie miejcie kompleksow

Mam 160cm wzrostu
wow! musze powiedziec, że serio dobrze Ci ta zmiana zrobila! i ciąża Ci bardzo służy
Karolcia czy mi sie wydawało, że Ty będziesz miala cesarkę? z jakiego powodu? chcesz czy musisz? bo ja juz sama nie wiem czego chce
na chwile obecną moja Mała jeszcze się nie odwrociła i chyba chcę aby tak została poza tym mam za nisko łożysko i to też może być wskazanie do cesarki - ale to sie okaze pod koniec ciąży co i jak..

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Nie bójcie się Sama jestem wydygana na maxa ale coraz bardziej do mnie dociera fakt, że muszę, nie ma wyjścia, nie mam co kombinować (jak przez całe życie ze wszystkim czego chciałam uniknąć) bo i tak nic nie wymyślę.. choć powiem wam że jeśli byłam w stanie odwołac cały ślub na 3 miesiące przed datą to pewnie coś hardkorowego i tu bym wymyśliła by mieć cc (jakos bardziej mnie wizja cc uspokaja, kładę się, robią co mają robić, wstaję i mimo ze boli to już się goi i jest ok, leki zawsze jakieś są na ból a w sn boję się, że zzo nie zadziała jak u mojej kuzynki) Ale zaczynam już myśleć powoli, że tyle kobiet dało jakoś radę, ze i ja muszę, panicznie się boję bólu, nawet pobranie krwi to dla mnie wyzwanie ale nie je jedna pewnie na świecie miałam taki problem. Tż ze mną pójdzie na SR, sam chce się nauczyć chyba bardziej opieki nad noworodkiem, wydaje mu się, ze zajęcia o porodzie go nie dotyczą bo to moja "broszka" ale się przekona, że i on będzie tam pełnił ważną rolę.
Boję się że mnie będzie denerwował bardziej niż pomagał bo marny z niego pocieszyciel i wspierator ale jest ojcem i nie widzę nikogo innego na jego miejscu.
Siala ciągnij męża na SR - tylko przemyśl dobrze na jakie zajęcia, bo moj trafil na pierwsze z karmienia piersią... dla mnie były one super a on sie kompletnie zniechęcił po tym :/

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a co do porodow...
tez sie boje. jak pojechalam do szpiala to trafilam na porodowke bo na patologii nie bylo miejsc. lezalam na lozku porodowym a w salach obok rodzily trzy dziewczyny. na szczescie u zadnej nie zaczela sie ostatnia faza porodu jeszcze zanim mnie przeniesli. ale to byla sobota. byly 3 polozne i lekarz ktory mial dyzur na patologie i na porodowke. siedzialy sobie wzystkie caly czas przy biurku i gadalay o *******ach, a ten lekarz razem z nimi. raz na jakis czas ktoras sie przeszla po salach. dwie dziewczyny byly z TZ a jedna sama. i ta co byla sama praktycznie caly czas byla zostawiona samej sobie. do mnie czesciej ktos zachodzil niz do niej. nie wyobrazam sobie zeby mojego meza tam nie bylo ze mna.
ogolnie szpital to taka fabryka dzieciaczkow dla mnie. co chwile cesarka co chwile indukcja. jak tylko sie zwolni miejsce na patologii to zaraz jest znow zajete. z tego co zauwazylam to dziewczyny ktore mialy problem zeby urodzic naturalnie zabierali na cesarki. nie musialy sie dlugo meczyc...
no wlasnie u mnie tak samo z tymi poloznymi..
wczoraj jak bylismy na porodowce, przeszlismy przez wszystkie pomieszczenia i na koncu położna wyprowadziła nas na taki korytarz i mowi - a tu wlasnie leży mama ze swoim nowo narodzonym dzieciątkiem... my wielkie oczy zrobilismy a ona zapalila światło (kolo 20 juz było i szarawo na dworze) i w rogu korytarza stało łóżko a na nim dziewczyna z dzieciątkiem...
i położna mowi, że to dla jej dobra bo na położniczym jest 26 kobiet i dwie położne a na poródowce dużo mniej przecież na raz rodzi i one przez pare godzin mają oko na tą co urodziła czy jakiegoś krwotoku nie dostanie bo na położniczym przez tą ilość kobiet nie ma szans na opiekę..
straszne to w sumie było, bo ja naubierana jak na zimę a ta dziewuszka w samej koszulince tam leżała pod jakimś kocem - pytałyśmy jej czy nie jest jej zimno (korytarz caly przeszklony z jednej strony i wiało z tych okien) ale ona mowiła, ze jeszcze emocje z porodu ją grzeja...

Cytat:
A to ja przed ciążą- lipiec/sierpień 2009 ok. 72-75 kilo i 160cm wzrostu.
I buziak dla Was za te miłe słowa o moim brzuchu
ale sliczna z Ciebie kobietka! i ten biust! WOW ja takiego nawet w ciązy nie mam hehehe

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-05-19 o 13:33
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:00   #363
itakasia
Zakorzenienie

witam
zaczelam was nadrabiac ale przyszla kolezanka na kawke.
hd
super brzusio
lazurowa
piekne zdjecia
marta
dobrze ze maz bezpieczny
pilotka
ja sie nawet nie wypowiadam na temat porodu

rozmrozilam filet z kurczaka i sie zastanawiam co z nim zrobic na obiad, nie mam checi na zadne kotleciki
Stary 2010-05-19, 11:01   #364
ola_k11
Zadomowienie

Dziewczyny co ja mam z Wami zrobić? Weszłam i od wczoraj wieczorem do nadrobienia mialam 5 stron, z każdą przeczytaną stroną przybywa nowa naskrobana strona, czyli ... nic mi nie ubywa!!!

Cytat:
dziewczyny powtórze pytanie bo chyba nikt mi nie odpowiedział ...
kiedy wyparzacie te wszystkie smoczki, butelki etc.....

macie kołderki do wózków czy kocyk ?
ja wyparzać będe jak już będzie dzidzia na świecie, bo i tak bakterie by osiadły. do wózka kocyk i pieluszka a na zimę to kupię jak już będzie dzidzia na świecie albo śpiworek albo ciepły koc...

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
a ja nie kupuje pościeli do wózka wogóle, są kocyki. Kupilam dzis podusię i już
ja też tylko podusię

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
W wozku pielucha, spiworek, kocyk w zaleznosci od temperatury
dokladnie!!!

Cytat:
ja też ...nie mam telewizora ale mam karte TV w kompie
roztrzepaniec a muza niezła
a jak działa taka karta???
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:01   #365
itakasia
Zakorzenienie

anuszka
wygladasz super

i dzieki za mile slowa o wozku, jestem bardzo zadowolona
Stary 2010-05-19, 11:02   #366
Xawmeli
Rozeznanie

witam mamusie .....ja cała i zdrowa bejbi też ale stracha sie najadlam co niemiara i jeszcze jak zobaczylam na komputerze u lekarza--zagrozenie poronieniem to juz wogole cisnienie mi skoczylo iiiiiiii lzy plynely.....lezalam 4 dni i teraz w domku oszczedzajacy tryb zycia mam prowadzic eh........
bycze sie u rodzicow a w domku remonty do soboty maja sie skonczyc fotki pokoiku zrobie wowczas ,dla mnie wyglada bosko
a moja mama i jej oryginalne zabawki to juz przesada
wszystko Wam pokaze
duzo pisalyscie po łebkach polecialam hmmmmmmm
aniu--niespodzianka jakaś nam sie szykuje dziewczynka czy jak heheeh........niezle
lazur--lasko Ty moja
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:03   #367
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam

rozmrozilam filet z kurczaka i sie zastanawiam co z nim zrobic na obiad, nie mam checi na zadne kotleciki
To zrób biały sosik
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 11:03   #368
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
nie oni czesto daja gratisy zazwyczaj za kazde wydane u nich 20zl ale czasem sie im zdarza nawet gdy wydasz mniej
A dziękuję i im też dziękuję, mały drobiazg, którego i tak nie użyję a jednak miło mi się zrobiło

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:03   #369
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Most mi zamknęli a dzisiaj mam szkołę rodzenia po drugiej stronie chyba kajakiem popłynę albo 20 km na około muszę się dostać. Ale najpierw chyba zadzwonię czy zajęcia będą.
hd, pszczółka śliczne brzucholki.

ja dzisiaj zaczynam 28 tydzień i 6 kg na plusie
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:04   #370
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

sliczne konwalie
to ja tez wstawie moje, ktore dostałam od męża (sam nazbierał)
w tle nasza suńcia kochana
jak śliczny pies Zakochałam się

Stary 2010-05-19, 11:04   #371
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
To mój brzuszek 30 tc (+10 kg)

Załącznik 3119939Załącznik 3119940
Na pewno zastanawiacie się co robi na dywanie mój but
Trzeba zapytać mojego psa
Jestesmy na tym samym etapie, ale ty masz taki sliczny brzuszek...a moj to taki rozlazly na boki

Cytat:
ech no widzisz - u nas SR ma 12 zajęć i tez prosilam go zeby poszedl ze mna razem na 4, ktore są dla mnie ważne - ale na nic sie moje prosby zdaly
a sprzęt maja dobry ale na Rce noworodkowej - czyli w razie jakby cos sie działo z maluszkiem
porodowka i położnictwo są tam daleko za murzynami :/

położna nam wprost powiedziała, że sposob porodu w jaki tam mozna rodzic jest najgorszy z możliwych dla kobiety dlatego też każdą nacinają przy porodzie i mamy nie liczyć, że nas to ominie
o znieczuleniu zadnym tez nie było mowy.. wypytam jeszcze o to dokladnie na najbliższych zajęciach

sliczne konwalie
to ja tez wstawie moje, ktore dostałam od męża (sam nazbierał)
w tle nasza suńcia kochana

no wiem, że sobie poradzimy.. kobieta jak musi to ze wszystkim sobie poradzi
tylko jakim kosztem

dzieki ja i tak im jakos nie ufam

wiesz co, te 8+ to serio nie jest duzo! w calej ciązy pewnie przytyjesz tyle co konieczne minimum czyli max 12-13 kilo i szybko Ci to zejdzie po porodzie
a co do nie jedzenia ciasta, to ja wychodze z zalozenia że jak mam ochote to znaczy że moja niunia tego chce i jem
jesli bedziemy karmić piersią i po porodzie trzymać zdrową dietkę to będziemy jeszcze chudsze niż przed

wow! musze powiedziec, że serio dobrze Ci ta zmiana zrobila! i ciąża Ci bardzo służy
Karolcia czy mi sie wydawało, że Ty będziesz miala cesarkę? z jakiego powodu? chcesz czy musisz? bo ja juz sama nie wiem czego chce
na chwile obecną moja Mała jeszcze się nie odwrociła i chyba chcę aby tak została poza tym mam za nisko łożysko i to też może być wskazanie do cesarki - ale to sie okaze pod koniec ciąży co i jak..

Siala ciągnij męża na SR - tylko przemyśl dobrze na jakie zajęcia, bo moj trafil na pierwsze z karmienia piersią... dla mnie były one super a on sie kompletnie zniechęcił po tym :/

wczoraj jak bylismy na porodowce, przeszlismy przez wszystkie pomieszczenia i na koncu położna wyprowadziła nas na taki korytarz i mowi - a tu wlasnie leży mama ze swoim nowo narodzonym dzieciątkiem... my wielkie oczy zrobilismy a ona zapalila światło (kolo 20 juz było i szarawo na dworze) i w rogu korytarza stało łóżko a na nim dziewczyna z dzieciątkiem...
i położna mowi, że to dla jej dobra bo na położniczym jest 26 kobiet i dwie położne a na poródowce dużo mniej przecież na raz rodzi i one przez pare godzin mają oko na tą co urodziła czy jakiegoś krwotoku nie dostanie bo na położniczym przez tą ilość kobiet nie ma szans na opiekę..
straszne to w sumie było, bo ja naubierana jak na zimę a ta dziewuszka w samej koszulince tam leżała pod jakimś kocem - pytałyśmy jej czy nie jest jej zimno (korytarz caly przeszklony z jednej strony i wiało z tych okien) ale ona mowiła, ze jeszcze emocje z porodu ją grzeja...

ale sliczna z Ciebie kobietka! i ten biust! WOW ja takiego nawet w ciązy nie mam hehehe
CC mam zalecana ze wzgledu na wade stawu biodrowego, chcialbym chyba normalnie rodzic, ale nie wiadomo jak zareguje biodro czy pozwoli sie rozszezyc itd.
Moj TZ chcial tylko sie troszke bal
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 11:05   #372
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
witam mamusie .....ja cała i zdrowa bejbi też ale stracha sie najadlam co niemiara i jeszcze jak zobaczylam na komputerze u lekarza--zagrozenie poronieniem to juz wogole cisnienie mi skoczylo iiiiiiii lzy plynely.....lezalam 4 dni i teraz w domku oszczedzajacy tryb zycia mam prowadzic eh........
bycze sie u rodzicow a w domku remonty do soboty maja sie skonczyc fotki pokoiku zrobie wowczas ,dla mnie wyglada bosko
wszystko Wam pokaze
dbaj o siebie i odpoczywaj

Stary 2010-05-19, 11:05   #373
Xawmeli
Rozeznanie

aaaaaaa i bardzo Wam chciałam podziekowac za mile slowa
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:07   #374
Siala_Bala
Zakorzenienie

: hahaha:
Dziewczyny, własnie był u mnie kurier z tym huśtaweczko-bujadełkiem co zamówiłam na allegro.. wtargał mi paczkę, poszedł a ja tak słucham.... i słucham... a w tym całym pudle ta bujaczka się chyba uruchomiła i się buja w środku poskrzypując delikatnie
Znakiem tego - działa wiem bez otwierania xD

http://www.allegro.pl/item1042598893..._fp_j7811.html

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-05-19 o 11:11
Stary 2010-05-19, 11:11   #375
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Dziewczyny, własnie był u mnie kurier z tym huśtaweczko-bujadełkiem co zamówiłam na allegro.. wtargał mi paczkę, poszedł a ja tak słucham.... i słucham... a w tym całym pudle ta bujaczka się chyba uruchomiła i się buja w środku poskrzypując delikatnie

Ty to zawsze masz jakieś przygody
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:15   #376
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
i na co Ty narzekałaś? Super
Zawsze się znajdzie jakiś powód do narzekania

Cytat:
ha ha ha
pępek odchodzi w zapomnienie
ale na razie nie wystaje i wolałabym aby nie wystawał
Chyba Ci nie wyjdzie. Tak fajnie się rozpłaszczył
Mój się rozciągnął i wygląda jak kreska.

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
zaczelam was nadrabiac ale przyszla kolezanka na kawke.
hd
super brzusio
lazurowa
piekne zdjecia
marta
dobrze ze maz bezpieczny
pilotka
ja sie nawet nie wypowiadam na temat porodu

Dziękuję.
Moja mama czasem robi gulasz z piersi z kurczaka z takim jasnym sosem

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
wszystko Wam pokaze
aniu--niespodzianka jakaś nam sie szykuje dziewczynka czy jak heheeh........niezle
lazur--lasko Ty moja

Jesteś w końcu.
Powinnaś po tyłku dostać, że się nie odzywałaś.
Uważaj na siebie.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:

Siala
Ty przyciągasz takie sytuacje.
Stary 2010-05-19, 11:19   #377
itakasia
Zakorzenienie

anuszka, lazurowa
dzieki chyba jednak chodzi za mna jakas pikantna zapiekanka. ide zrobic przeglad lodowki i zobaczymy co tam jest
Stary 2010-05-19, 11:20   #378
Siala_Bala
Zakorzenienie

Wariaci ściągają wariactwa i innych wariatów xD
Odpakowałam pakę.. milion części, zbieram się do składania
Tata wpadnie robić drzwi to ja poskładam to bujadło.. na tżta się nie doczekam

Stary 2010-05-19, 11:21   #379
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
wrzucam Wam obiecane fotki. mojego pokoiku i moje ja dziś trochę zmasakrowana... włosy nie umyte itp, ale stwierdziłam że jak dzis tych zdjęć nie zrobię to nie wiem kiedy mi się zachce zwłaszcza że taki porządek w pokoju u nas bardzo rzadko się zdarza słabo widać mój kolorek włosów, ale za to moją tuszę owszem!! zwłaszcza na twarzy pączuś się zrobiłam acha i na zdjęciu jedna z tuniczek z h&m mama od siostrzyczki
piękny pokoik i naprawdę przestronny!!!
ślicznie wyglądasz

wogóle wszystkie brzusie sliczne!!!

anuszka Twój też cudny i nie masz żadnej nadwagi!!

Cytat:
A to mój dzisiejszy deser po śniadanku
Załącznik 3119696
pycha!!

kupiłam w końcu tą kalarepę żeby spróbować i... nic nadzwyczajnego, czułam się jakbym jadla głąb kapusty nie żeby była niedobra ale nei mój smak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 11:30   #380
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
wrzucam Wam obiecane fotki. mojego pokoiku i moje ja dziś trochę zmasakrowana... włosy nie umyte itp, ale stwierdziłam że jak dzis tych zdjęć nie zrobię to nie wiem kiedy mi się zachce zwłaszcza że taki porządek w pokoju u nas bardzo rzadko się zdarza słabo widać mój kolorek włosów, ale za to moją tuszę owszem!! zwłaszcza na twarzy pączuś się zrobiłam acha i na zdjęciu jedna z tuniczek z h&m mama od siostrzyczki
Pokoik bardzo przytulny, wypoczynek bardzo mi się podoba no i brzuszek śliczny,w czasie ciąży nie ma czegoś takiego jak tusza!!!...jest tylko brzuszek a w twoim przypadku zgrabniutki
Cytat:
Czesc Dziewczyny
a ja juz od 4 nie śpię i nie wiem co ze sobą mam zrobić...
wczoraj byłam w SR i mieliśmy zajęcia o porodzie.. i jestem tym wszystkim cholernie przerażona
do tej pory miałam raczej rozsądne podejście do tego - wahalam się pomiędzy cesarką a naturalnym ale w głębi serca myślałam, że może jednak jeśli dziecko nie będzie jakieś wielkie to dam radę sama urodzić...
ale teraz spanikowałam i nie chcę ani cesarki ani naturalnego
byliśmy oglądać porodówkę... powiem Wam, że jeśli macie rozsądne podejście do porodu to nie idzce tam wczesiej jesli nawet będziecie mieć taką możliwość... lepiej iść na żywioł i nie myśleć o tym za wczasu
u mnie w szpitalu to wszytko wygląda jak średniowieczna sala tortur..
mają kilka nowych rzeczy, które niby mają kobiecie życie ułatwić... ale na dzień dobry położna nas uświadomiła że to nie działa niestety
mowila np, że wczoraj mialy na porodowce 6 porodów a są tylko dwie położne i jeden lekarz na dyżurze i że lekarz jest wzywany tylko do ostatniej, trzeciej fazy porodu a tak to w ogole go nie ma na sali..
że niby przepisy są takie że powinna być jedna położna na jedną rodzącą ale żeby się nie łudzić że tak będzie bo jest teraz baby boom..
kobieta była bardzo sympatyczna i starała się nam wszystko jak najdelikatniej pokazać ale jednocześnie powiedziec jak będzie realnie żebyśmy potem szoku nie doznały...

a co do cesarki to mowila, że nie robi się juz takich cesarek 'na zimno' (chyba że ratujące życie dziecka) a tak to trzeba przejść dwie pierwsze fazy porodu i tak...

nie wiem co robić, bo jak do tej pory byłam spokojna tak teraz siebie nie poznaję
i przykro mi też, że nie mam wsparcia męża w tym wszystkim...
ogólnie to na prawdę złoty chłopak ale jego podejścia do porodu w ogóle nie rozumiem
źle mi bo czuje się taka zostawiona sama sobie i nie wiem co mam zrobić...
jedyne co przemawia za tym szpitalem, to to że mają najnowocześniejszą w Polsce "R"kę noworodkową i często sie zdrza że ciężkie przypadki im dowożą helikopterem... w ogole w tym szpitalu to takie skrajności - niektore oddziały mają naprawdę na europejskim standardzie a niektore, tak jak porodowka i położnictwo są jak za króla ćwieczka zastanawiam się też czy jest sens zmieniać szpital – tu pracuje mój lekarz prowadzący i tu już wiem co mnie może czekać echh mam mętlik w głowie

z tego wszystkiego nadrobilam caly tabun postów jakie wyprodukowałyście w ciągu jednego dnia
widzialam fuullll brzuszków
najbardziej zapadł mi w pamięć Pszczczółkowy brzuszek bo ona ciągle mowi, że jak pączek w maśle a serio bardzo ładnie wygląda no i Ania też – kobietko ja po sobie wiem, że te ciążowe kilogramy inaczej się rozkładają (ja już ponad 11+ i fakt że czuje się cięższa i bardziej się męczę ale wiem, że źle nie wyglądam )
nie mowię już o tych naszych chudzinach wątkowych - sexi mamuśkach ze zgrabnymi brzuszkami
Żadnego zamartwiania się!!! Wszystko pójdzie dobrze, bez sensu z tą cesarką że czekają do 3 fazy porodu bo trzecia to już pikuś i najkrótsza.
U mnie dwie pierwsze fazy trwały łącznie 24,5 godziny a trzecia tylko pół.Gdybym musiała mieć cesarkę to wolała bym od razu.
Pamiętaj że jesteśmy tak stworzone żeby poradzić sobie z porodem, w końcu to kobieta jest tą silniejszą płcią i bardziej odporną na ból.Mój M też teraz bardziej luzacko podchodzi do drugiego porodu i też ciągle nie mam pewności czy będzie ze mną, ale to dla tego że po pierwsze nie będzie miał wolnego a po drugie nie miałby kto zostac z Martyną bo nie mamy tu nikogo
Ja ciągle sobie powtarzam że skoro weszło to i wyjść musi

Cytat:

Bardzo ładny, okazały brzuszek, widzę że tym razem psiak nie zdążył na fotkę

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:

może od razu z dzidziusiem posłali? Siala Ty to lepiej sprawdź!!!

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Kobietki czy Wasze maleństwa też mają takie długie czkawki czy tylko moje jakieś pechowe? Już chyba od 10 minut mi brzuch skacze a mała coraz bardziej sie przez to wierci i niecierpliwi, musi jej to bardzo dokuczać.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:36   #381
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

jakas nawiedzona ta kobieta. po co ona takie rzeczy opowiada

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość

Kobietki czy Wasze maleństwa też mają takie długie czkawki czy tylko moje jakieś pechowe? Już chyba od 10 minut mi brzuch skacze a mała coraz bardziej sie przez to wierci i niecierpliwi, musi jej to bardzo dokuczać.
i ostatnio coraz czesciej sie zdarzaja. najlepiej jak w ciagu godziny pod ktg synus 3 razy czkawke mial i tak sie wkurzal ze co chwile uciekal
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:39   #382
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny, okazały brzuszek, widzę że tym razem psiak nie zdążył na fotkę

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

tym razem zdążyła przynieść buta

Mój jeszcze nie miała czkawki

Stary 2010-05-19, 11:40   #383
muminek88
Zadomowienie

anuszka,wiolek1, bajka 28 t 6d,dzidziadziumdzia, wikimi;karolcia228, farminka, papeteria macie sliczne brzuszki...

Cytat:
dziewczyny powtórze pytanie bo chyba nikt mi nie odpowiedział ...
kiedy wyparzacie te wszystkie smoczki, butelki etc.....

macie kołderki do wózków czy kocyk ?
ja nie wyparzam poki co bo ostatnio dlugo karmilam wiec licze ze teraz tez mi sie uda...

mam kocyk cienki i grupszy,kołderkę albo rożek :P

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Jaki masz laktator?
tonie pytanie do mnie ale moge polecic moj z madeli bo dobrze mi sluzyl przez 8 msc

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19408348]Dziewczyny,ja byłam dzisiaj na glukozie. 50g. I wynik 144 po 1h. To źle? Niby norma do 140,ale czy te 4 punkty robią taką różnicę?[/QUOTE] chyba nie le jakies granice muszą być.Ja
k lekarz bedzie cos podejrzewal to pojdziesz najwyzej na 75g.Ja mialam obie,obie byly zawyzone,kazali m isie kloc a teraz mam wsyztsko w normie nawet po slodkem :P

Dziewczyny usypiałam małego, strasznie boli mnie miednica wiec polozylam sie na brzuchu i tak mi sie mały napiął że pod moim tluszczem pierwszy raz wymacałam dziecko...lezało pionowo i tak fajnie czyms zastukało jak gładziłam brzus...jakie to cudne było
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:44   #384
ola_k11
Zadomowienie

karolcia, anuszka, lazurowa ale z Was laski!! śliczne dziewczyny!!!

Cytat:
Napisane przez karolcia 228
My mieszkamy razem 4 lata, we wrzesniu minie 3 lata od slubu, mamy stala prace, mieszkanie, samochod, brakowalo dziecka 2 lata bez niego no i mi zaczol instynkt dwac znac, ze czas chyba...no i maza musialam przekonac ostanio mowil ze sie bal, ale odkad czul jak mala kopie i ja widzialm to nie moze sie doczekac
my zaczęliśmy starania 4 miesiące po slubie, też stała praca, ślub, samochód, oszczędności, tylko dzidzi brakowało, raz sie nie udalo niestety a w sumie starania zajęły nam rok...

u nas to bardziej TŻ chciał niż ja, a ja chciałam jeszcze troche poczekać, gdzies razem pojechać, poczułam instynkt dopiero po stracie pierwszej dzidzi, bardzo to oboje przeżyliśmy i wtedy wiedziałam, że nie ma odwrotu

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-05-19 o 11:51
Stary 2010-05-19, 11:45   #385
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

http://www.myvideo.de/watch/4514893/...Imi_dla_syna_2

Dziewczyny obejrzyjcie sobie.
My z Kashhą właśnie brechtamy na gg :P
Stary 2010-05-19, 11:52   #386
bassienkaw
Zakorzenienie

Zmęczona jestem... i znowu u nas pada. Muszę wystawić te rzeczy na allegro od brata, ale nie mam siły ani ochoty. Musiałabym wkońcu podgrzać zupkę, dzisiaj mam grochówkę... a potem po Łucję idziemy, bo ją spotkaliśmy jak byłam na poczcie i nie chciała iść z nami... więc idziemy po nia po obiedzie i pojedziemy do teściów

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:58   #387
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Most mi zamknęli a dzisiaj mam szkołę rodzenia po drugiej stronie chyba kajakiem popłynę albo 20 km na około muszę się dostać. Ale najpierw chyba zadzwonię czy zajęcia będą.
hd, pszczółka śliczne brzucholki.

ja dzisiaj zaczynam 28 tydzień i 6 kg na plusie
jej wspolczuje wam dziewczyny z tymi powodziami mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Cytat:

moj synek potrafi miec 3 razy dziennie czkawki po jakies 20-30 min az mnie czasem juz brzuch boli wiec spokojnie czytalam o tym ze wlasnie tak dlugo moze trwac czkawka i ze dla dziecka wcale to nie jest nieprzyjemne

a ja chyba sobie zjem loda mam trzy do wyboru... rozka kokosowego bajke i snickersa
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:04   #388
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Dziewczyny mam do Was prośbę tzn do tych z Was które biorą witaminki, chodzi mi o to żebyście jeśli możecie napisały mi jakie witaminki bierzecie i ile żelaza zawierają, bo mam malusieńko i robię wszystko żeby się obronić przed zastrzykami okaże się na następnej wizycie a z tego co widzę w moim Feminatalu N jest tylko 28 mg , może powinnam kupić inne, takie w których jest więcej ?choć lekarka mi tego nie zaproponowała tak samo biorę dodatkowo żelazo w tabletkach ( dwa rodzaje) a znalazłam lepsze na stronie jakiejś apteki , muszę ją zapytac o to żelazo na następnej wizycie ale witaminki to może sama bez konsultacji zmienię.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:06   #389
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Też go kupiłam, tylko boję się przetestować.
Siarę mam codziennie na bieliźnie, więc nie chcę cycków jeszcze dodatkowo pobudzać
Moj tz tesowal na swojej klatce piersiowej ;P Ja poczekam z laktatorem az mala bedzie na swiecie

Cytat:
Chcę kupić torbę i nie mogę się zdecydować, która fajniejsza?

http://allegro.pl/item1031057472_tor...zewijania.html
czy
http://allegro.pl/item1030310733_tor...zka_plaze.html

czy może widziałyście jakieś inne słodkie torby?
Super te torby, mi tez maxi cosi sie nie podobaja, granatowa ladniejsza, ale podobaja mi sie tez inne u tego sprzedawcy i sie chyba skusze

Cytat:
244zł za laktator na tej aukcji:
http://allegro.pl/item1018220948_med...tric_w_wa.html
kupiłam dodatkowo krem purelan, dodatkową butelkę na pokarm, sudocrem, termoopakowanie i herbatkę bocianek
trochę to wszystko kosztowało, ale...
Laktator ELEKTRYCZNY kupiłam bo:
1. ja mam słabe ręce i nie dam rady "pompować" przez 10 czy 15-20 minut
2. przy Mateuszu nie miałam żadnego, ściągałam ręcznie, da się, ale sobie obiecałam, że jak kiedyś się zdecyduję na dziecko to kupię w pierwszej kolejności elektryczny laktator
3. chciałabym karmić ile się da (do roku?) no i wiem, że po macierzyńskim wracam do pracy, więc będę musiała codziennie odciągać
4. mam zamiar chodzić na fitness jak tylko będzie można - "wydoję się", zostawię "zapasy" w lodówce i TŻ nie będzie mógł marudzić
5. na allegro używki schodzą jak "świeże bułeczki"
U tego samego sprzedawcy kupowalam i tez kupilam razem z mascia purelan i butlami do mrozenia

Cytat:
Zrobiłam zdjęcia wiekszej partii ciała, teraz już widac gdzie te 80 kilo, bo po prostu jestem szeroka i pulchna
Tylko nie wiem czemu takie niewyraźne...
Nie widac nic a nic, sliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
To ja wam dam zdjecie na pocieszenienie
1. Ja waga 90kg -lipiec 2008
2. ja waga 60kg - siepien 2009
3. ja wczoraj 8,5kg do przodu 8 miesiac ciazy

Nie miejcie kompleksow

Mam 160cm wzrostu
Niezle, nadal w szoku jestem gratuluje

Cytat:
A to ja przed ciążą- lipiec/sierpień 2009 ok. 72-75 kilo i 160cm wzrostu.
I buziak dla Was za te miłe słowa o moim brzuchu
Niezla laska i wlosy ladne blond

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
czy ktoras z Was bedzie rodzic w szpitalu bielanskim w wawie?
Nie cierpie tego szpitala, bardzo zle mi sie kojazy, moja kolezanka, ktora miala ginekolog z tamtego szpitala i tak zostala odeslana, nie bralabym go pod uwage w ogole, ale to moje osobiste zdanie.
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
To sobie zobacz jak ja wyglądałam w wakacje 2009 z wagą 60kg.
Załącznik 3119858 W Łebie.
Załącznik 3119859 Kaszuby- jezioro Głuche (chyba) - to takie w całej okazałości
Jak Ci slicznie bez okularow!!!!!! Zupelnie inaczej wygladasz!

Cytat:

No ladny gigancik.

Ja wrocilam ze szpitala, po wypis bylam dopiero kupilam od razu w aptece przyszpitalnej zastrzyki i dzis kolo 20 bedzie pierwszy zastrzyk zobaczymy, jakos uspokaja mnie fakt, ze moj tz nie ma oporow mam nadzieje, ze tak zostanie i wbije mi ta igle a nie spanikuje.
Jeszcze 58 dni do porodu, jutro usg a pojutrze gin

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:07   #390
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
hehe... ja też nie tylko czuję się tak, jak bym po raz drugi przeżywała ten pierwszy etap związku zarazem już tak dobrze go znając- wiesz.. motylki w brzuchu i te sprawy
Cieszę się, że tak Wam fajnie.

Cytat:
Cycucha wyparzyć
Zarzucasz mi jak rozumiem, że się nie myję? :P

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dzidziadziumdzia mój tż ma tatuaże ale to jeszcze za gówniarza je robił i są spieprz.one bo to kolega robił a wtedy jeszcze nie miał maszynki tylko taką składaną ;/ i mi też robił, mam serce na karku i specjalnie środek jest pusty już kiedyś (5 lat temu) jak robiłam powiedziałam, że w tym sercu będzie data narodzin mojego dziecka i tak właśnie planuje tylko jeszcze nie wiem czy data czy imię

dzidziadziumdzia śliczny brzuszek ja nie wiem co ty się go tak czepiłaś i nie chciałaś pokazac ?
Ja już miałam wybrany wzór, miała być litera S, na cześć nazwiska Ł. i jego ksywki. Piękna była. Ale się pokłóciliśmy i nie poszłam . Twój pomysł bardzo mi się podoba!!!
A co do brzuszka- no nie jest taki straszny, ale reszta mnie już tak, więc wycięłam

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
No i czego Ty się wstydziłaś? Piękny brzuszek.
Jak wyżej.

Cytat:
a mi nie ma kto marudzic ogladam ksd i katem oka zerkam co u was
Na jak długo ten Twój Men wyjechał?

Cytat:
Dostanie Ci się, oj dostanie.
Od naszego ostatniego spotkania to na buzi schudłaś. Fakt, wtedy była różnica, ale teraz wyglądasz lżej i jeszcze piękniej .
Gdzie masz piesa? Bo nie miałam okazji poznać .

Z 2 ostatnich stron mi się nie zacytowało, ale Anuszka- ja nie wiem o co Ci chodzi, gdzie ty masz tego brzuchala? Przecież jeszcze Ci poziomu piersi nie przerósł??? Mój wystaje już na co najmniej 15 cm. Też ważę 80, ale mam aż 163cm .

My zachodziliśmy w ciążę za każdym razem w pierwszym cyklu. I to nie był dobry pomysł, bo druga ciąża była jeszcze zanim dostałam miesiączkę po łyżeczkowaniu- głupia chwila zapomnienia. No i nie udało się, więc za 3 razem pilnowaliśmy zabezpieczeń aż minie bezpieczny 3 miesiąc. Anuszka- ja byłam łyżeczkowana 23 sierpnia, więc wszystkie w tej samej okolicy. I też byłam w ciąży w górach.

Haniu- mnie najbardziej znowu powala odbicie w lustrze .

Siala, chcę zobaczyć koszulki!!!!!!!!!!!

Ja dziś obudziłam się rano na lewym boku, przekręcam się na plecy, żeby wstać, odkrywam, a tam prawa część brzucha wystaje na 15 cm!!!!!!!!!!
Przestraszyłam się, że coś się stało, że pozbierało się tam coś czy jak? No bo przecież gdzie siła grawitacji? Ale pogłaskałam..i powoli powoli zeszła Niunia do płaskiego. Wyglądało, jakby mi ktoś piłkę wstawił .

U mnie za oknem Juwenalia ( mieszkam przy 2 akademikach).

Jusdan ja biorę prenatal Classic. Ma 60 żelaza.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-05-19 o 12:11
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości