![]() |
#361 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
Cytat:
Cytat:
![]() mam tez otulacz z polara, fajny, ale tez gruby, bardziej na zime bedzie, w P-sce Maly bedzie latal w w samej formowance bawelnianej ![]() Cytat:
![]() 2 nie odciskaja 3. hmmm, chyba troche za sztywne, moze zakladane na zwykle gatki ![]() Ja juz piore nasze z ciuszkami Malego, w 40 stopniach, raz wpadly mi przez przypadek i tak 'przypadkowo' wracaja do kosza ciuszkowego, nie skurczyly sie ani nie przeciekaja
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Dawno nie zagladałam, bo mieliśmy przymusowe wczasy po rotawirusie
![]() Zaraz poczytam co pisałyście. W między czasie nasz stosik wzbogacił się a fajne otulacze pulowe Baby BeeHinds oraz - moim zdaniem mistrzowski w kategorii wełna - otulacz BBH z merynosów. Oba otulacze są na rzepy, wyjatkowo dobrze dopasowane, jako jedyne nie poranily udek/brzuszka - testujemy, z tetra, formowankami, wkladami flipowymi - świetne sa. I dzis dotarl tez do nas zestaw babyetty - formowanka, wklad i otulacz. Otulacz byl juz w uzyciu z tetra - fajny, chociaż znam lepsze ;P Co do formowanki i wkladu to schną . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Wtajemniczenie
|
a gdzie te otulacze BBH zamawiasz?
i jeszcze jedno pytanie po dzisiejszym dniu: czy Wam nie przesiąkają kieszonki eko mamy? Bo nam niestety tak, a wkładam dodatkową wkładkę bambusową i kicha... Dwie godziny, czasem trzy i koniec. Trzeba je zmieniać częściej jak tetrę, skoro to chyba nie odprowadza wilgoci? Coś nie tak robię? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Biankaa - no i dobrze, ze po chorobsku, dawaj namiary na merynosy ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Macie jakieś namiary na fajne myjki, np. bambusowe? Nie chcę używać nawilżanych chusteczek na co dzień.
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam podwójną frottę bambusową we franiszkach i pocięłam na myjki, obszyłam, żeby się nie strzępiły i są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
MYJKI jestem mega zadowolona, nie wyobrazam sobie wrocic do nawilzanych choc teraz jedziemy do Polski na ferie i bede zmuszona zarowno czesto uzywac jednorazowek jak i nawilzanych chusteczek - juz cierpie ![]() Biankaa cudne foteczki w klubie - z kieszonek eko_mamy mam taki sam z campingami, ![]() ![]() wlasnie przyszly do moich rodzicow nowosci od eko_mamy, ![]() KIESZONKA IB AIO BL OTULACZ MERINO SKLADANKI Takze w sumie w domu bedzie na nas czekal nowy zestaw pieluś ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będę ciekawa opinii o otulaczu i składankach zwłaszcza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
U eko mamy nowa dostawa bawełny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Dziękiiiiii
![]()
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
o masz babo placek
![]() hihi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamy
![]() ![]() ![]() Z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
nie ma takiego
![]() ![]() Marzena prowadzaca sklep internetowy ma odbior osobisty - mozna poogladac i pomacac, ale wybor dosc zawezony do kilku firm. Gdzie mieszkasz? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zadomowienie
|
Bianka - zdradź gdzie kupilas otulacz wełniany BBH? sprawdza się?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
Kupiłam w maminku. Ostatnią szt zaryzykowałam, bo wg producenta otulacz jest do 10kg. Z pewnością rozmiarówka jest zawyżona-Wit wazy ok 10,5 kg a otulacz leży idealnie, napewno wystarczy na dłużej. Co więcej - wpakowałam w niego Blanke (ok15 kg) i też było ok.
No teraz jak juz wiesz, ze nie tak latwo bedzie kupic to niewiem czy pisac...Ale to naprawdę świetny otulacz - jest cienki, bardzo miękki (Storcheny przy nim są mega drapiące), doskonały do formowanek,ale równie dobrze z tetrą.Jak dla mnie nie ma wad - normalnie wtym miejscu piszę ze cena, ale to najtanszy otulacz welniany jaki widzialam. Aha no i rzepy w BBH jako jedyne niedrapią Witka. Wlasnie dzieki rzepom szybko sie zakłada, a to ostatnio u nas priorytet - mlody 2 sek nie moze ulezeć, wiec czesto szarpie sie z napami w biegu. Oprocz welniaczka, kupilam tez 2 otulaczePUL (są jeszcze w maminku) w rozm M. Bardzo mi odpowiadają-jako jedyne pulowe nie mają w środku takiej ceratkowej powłoki tylko materiał. Trudno go opisać ale bynajmniej nic nie przesiąka, nie chłonie zapachów. Poki co flipy leżą i się kurzą ![]() --- W niedziele wróciliśmy znad morza - pogoda była piękna, plaża tylko dlanas. Czysto i bez tłumów. Wito na plaży występował w tetro, które sprawdziły sie idealnie w roli plażowych gatek. Pozatym mieliśmy stos tetry i otulacze. Dało rade na wyjeździe z wielo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
No to rzeczywiście szkoda, że juz ich nie ma w sprzedazy... A ile za niego zaplaciłas? Może wstawisz jakąś fotke?
U mnie ostatnio tetra poszła na bok, bo w te upały żaden otulacz nam nie pasuje. Od pulowych robią sie odparzenia na udach, gatki Storcheny nie trzymaja nalezycie tetry, a poza tym te dłuższe nogawki doprowadzają ostatnio moją córke do szalu ![]() Ten otulacz pulowy BBH z opisu tez wyglada na fajny, ale boje się, że tez bedzie odparzać nóżki ![]() Fajnie trafiliście z pogada na wyjazd ![]() ![]() A miałaś dostęp do pralki na wyjezdzie czy prałaś w rekach? Ja na wyjazd na pewno wziełabym jednorazówki i tez nie miałabym wyrzutów sumienia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oprócz tego BBH i Storchenów miałam kiedys jeszcze wełniany Imse Vimse - ale był znacznie sztywniejszy, szorstki i krój zupełnie nie dla nas. W ekobaby są Wolwikkelamsterdam o którym też było sporo dobrego, no i tańszy. Za BBH płaciłam chyba 64 zł. Za pulowy BBH 34 ![]() Jeśli chcesz to mogę ci podesłać na testy 1 pulowy BBH. Poprobujesz u malutkiej, może akurat Wam też podpasuje. Daj znać jeśli jesteś zainteresowana, dla mnie to nie problem. A no i jeszcze co do wełny - może jedna kten franiszkowy? ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Fotki w klubie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
Zdjęcia w wełence są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Coś tu taj cicho sie zrobilo, nie kupujecie nowych pieluszek? ![]() ![]() ![]() No i ciągle mam problem z tym otulaczem wełnianym do tetry ![]() Bianka dzieki za podpowiedzi ![]() Napisałam do franiszek, może od nich kupię ![]() No i przemyślałam sprawę i pulowy BBH chętnie potestuję ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-06-27 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
Odpisalam
![]() ja juz nawet sie nie oszukuje co do zakupow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |||||||
Zadomowienie
|
To odniosę się do jakiś starszych postów
![]() Cytat:
![]() ![]() Kieszonki od eko_mamy to pul poliestrowy obszyty bawełną. Ja ma wszystkie kieszonki z bambusem od środka i sprawdzają się świetnie. Cytat:
Ja lanolinuję zawsze końską dawką lanoliny i jeszcze nic mi sie nie zatłuściło ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja lanolinuję za pomocą zwykłej lanlony kupionej w aptece. Cytat:
1. uzywamy gatek w rozm 2 i są ok 2.nie odciskaja sie 3. raczej nie nadają sie jako zwykłe majteczki ![]() Myśle, że 1 szt wystaczy ![]() Cytat:
i nic nam nie przecieka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() Otulacz pulowy obszyty bawelna? Hmmm fajne rozwiązanie ![]() ![]() A kieszonki jakie wzory wizelas? Mnie bardzo kuszą nutki i jeszcze jeżyki ![]() ![]() To życzę udanych łowów i zdobycia wyjątkowych perełek ![]() No i powodzenia przy pakowaniu ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-06-27 o 09:35 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Dam znac jaksie sprawdzi taki otulacz - wybrałam wzór kasety z czarnym pulem
![]() Jezyki fajne, ale az tak wyjatkowe nie sa. Natomiast nutki to z pewnoscia najladniejszy wzor jaki widzialam. IMO naprawde warto ja miec w stosiku ![]() Co do pakowania to właśnie widac jak mi idzie ;;;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Oczywiście ten otulacz będzie obszyty bawełną tylko z zewnątrz? Z takimi samymi paskami "gołego" pula przy nozkach jak w kieszonkach? (nie wiem dlaczego w pierwszym momencie pomyślalam, że będzie cały obszyty bawełną - z zewnątrz jak i wewnątrz
![]() A mi praca dziś świetnie idzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zadomowienie
|
W takich chwilach naprawdę tesknie za swoją pracą
![]() Tak, to tak jak kieszonka bedzie.Mysle ze sam bawełniany przeciekałby na potęge. Ale zobaczysz ten bbh - on nie ma przy skorze wogole tego laminatu, tylko taki fajny material. Z pewnoscia nie naturalny ale wg mnie znacznie lepszy niz "ceratkowy". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To czekam na otulacz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas z nowości przyszło zamówienie z franiszek: jeżyki wełniane - super mięciutkie, szybciutko schną, świetnie się regulują, ale coś mi przeciekły dziwnie szybko, no cóż będziemy testować dalej. Kieszonka super - krojem pasuje mi tak, jak te od eko_mamy i jest tańsza - no, ale tam wiadomo... wzory... ![]() Kupuję też TotsBots Flexi Tot, może się sprawdzi w nocy z wełną - bo ja wciąż liczę na suchą noc bez nocnego przewijania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zamówiłam majteczki wełniane z franiszek i nutki od eko_mamy ![]() U mnie rzepy odpadają - córka odpina je w 5 sekund ![]() ![]() Mam też TotsBots Flexi Tot - jestem z niej zadowolona, dobrze sprawuje sie na noc, choć zapewnienia producenta o jej nieziemskiej chłonności można włożyć między bajki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muszę się Wam pochwalić pierwszą kupką w nocniku! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.