Opinie o pieluszkach wielorazowych - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 22:27   #361
justin18061976
Rozeznanie

Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
i po tej lanolinie tłuste nieco są, martwię się, że ubranka zatłuszczą i że się nie dopierze toto
moze troszke za duzo tej lanoliny?

Cytat:
Napisane przez Jezzebel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak się zastanawiam, co jest bardziej przewiewne/lepsze na lato, jeśli chodzi o kieszonki - PUL poliestrowy czy bawełniany? ?
pewnie bawelniany - b.naturalny, ja mam poki co jeden otulacz z ta powloczka w srodku od eko_mamy i jestem mega zadowolona, ale u nas upalow nie ma
mam tez otulacz z polara, fajny, ale tez gruby, bardziej na zime bedzie, w P-sce Maly bedzie latal w w samej formowance bawelnianej

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
chce kupić otulacz wełniany Storchenkinder - http://realne.pl/?p=3092
Ale:
1. jaki rozmiar - czy 2 nie będzie za mały [mam trenerki ImseeVimsee - 1 sztukę - http://realne.pl/?p=11 i jest dobra [rozmiar 9-12kg]... podobnie jak trenerki bambi mio 11-13kg [nosiła już je od 9kg i tez dobre były]... ale trenerki nie do końca sie sprawdzaja, po domu to jeszcze - bo tu szybko mogę zareagować, ale na spacer nie wezmę...
2. czy te szorty nie odciskają się wokół nóżek? [na zdjęciach dzieci wyglądają dość ciasno]
3. czy później można je zakładać bez wkładu jako zwykłe [ciepłe] majtki - byłoby w sam raz na zimę...
?
1. my mamy dwojke, tez mam problem kiedy zakladamy formowanke, albo dwa wklady od flipa, z tylu troche odstaje, ale nie zdarzyly nam sie przecieki - tylko na poczatku - trzeba dobrze potraktowac lanolina...no i wg mnie to najlepsze otulacze
2 nie odciskaja
3. hmmm, chyba troche za sztywne, moze zakladane na zwykle gatki
Ja juz piore nasze z ciuszkami Malego, w 40 stopniach, raz wpadly mi przez przypadek i tak 'przypadkowo' wracaja do kosza ciuszkowego, nie skurczyly sie ani nie przeciekaja

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 21:39   #362
biankaaa
Zadomowienie

Dawno nie zagladałam, bo mieliśmy przymusowe wczasy po rotawirusie
Zaraz poczytam co pisałyście. W między czasie nasz stosik wzbogacił się a fajne otulacze pulowe Baby BeeHinds oraz - moim zdaniem mistrzowski w kategorii wełna - otulacz BBH z merynosów. Oba otulacze są na rzepy, wyjatkowo dobrze dopasowane, jako jedyne nie poranily udek/brzuszka - testujemy, z tetra, formowankami, wkladami flipowymi - świetne sa.
I dzis dotarl tez do nas zestaw babyetty - formowanka, wklad i otulacz. Otulacz byl juz w uzyciu z tetra - fajny, chociaż znam lepsze ;P Co do formowanki i wkladu to schną .
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-10, 22:07   #363
prunelle
Wtajemniczenie

a gdzie te otulacze BBH zamawiasz?
i jeszcze jedno pytanie po dzisiejszym dniu: czy Wam nie przesiąkają kieszonki eko mamy? Bo nam niestety tak, a wkładam dodatkową wkładkę bambusową i kicha... Dwie godziny, czasem trzy i koniec. Trzeba je zmieniać częściej jak tetrę, skoro to chyba nie odprowadza wilgoci?
Coś nie tak robię?

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-11, 07:17   #364
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
a gdzie te otulacze BBH zamawiasz?
i jeszcze jedno pytanie po dzisiejszym dniu: czy Wam nie przesiąkają kieszonki eko mamy? Bo nam niestety tak, a wkładam dodatkową wkładkę bambusową i kicha... Dwie godziny, czasem trzy i koniec. Trzeba je zmieniać częściej jak tetrę, skoro to chyba nie odprowadza wilgoci?
Coś nie tak robię?
u nas niestety tez sa przecieki z kieszonkami eko_mamy, no i w zasadzie to jedyny ich minus, tez nie wiem co robimy zle. Na pewno musza nabrac swojej chlonnosci, wiec konieczne jest kilkurazowe pranie. U nas ta kieszonka i tak dwie godzinki to maks, ale ja mam Lejka w domu. Wczoraj na spacerku przesikal wlasnie te kieszonke. Teraz zamowilam od eko_mamy cudenka z dodatkowym wkladem 'mam sucho', wiec dam znac czy jest lepiej. Mimo wszystko mam slabosc do tych pieluszek zawsze siegam najpierw po nie jak sa w czystym stosiku
Biankaa - no i dobrze, ze po chorobsku, dawaj namiary na merynosy

Stary 2011-06-15, 12:18   #365
ela_84
Raczkowanie

Macie jakieś namiary na fajne myjki, np. bambusowe? Nie chcę używać nawilżanych chusteczek na co dzień.
Stary 2011-06-15, 20:39   #366
Jezzebel
Raczkowanie

Ja kupiłam podwójną frottę bambusową we franiszkach i pocięłam na myjki, obszyłam, żeby się nie strzępiły i są miękkie i miłe w dotyku. w ten sposób za ok.10zł mam 16 myjek (10x10cm). Jeśli nie jesteś szyjąca, to we franiszkach sprzedają też gotowe z tej froty. Innych nie próbowałam.
Jezzebel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 05:33   #367
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Macie jakieś namiary na fajne myjki, np. bambusowe? Nie chcę używać nawilżanych chusteczek na co dzień.
my od lutego uzywamy tych:
MYJKI
jestem mega zadowolona, nie wyobrazam sobie wrocic do nawilzanych
choc teraz jedziemy do Polski na ferie i bede zmuszona zarowno czesto uzywac jednorazowek jak i nawilzanych chusteczek - juz cierpie

Biankaa cudne foteczki w klubie - z kieszonek eko_mamy mam taki sam z campingami, wciaz jednak przeciekaja nam kieszonki przy nozkach a zwlaszcza jedna minky chyba zaczne pakowac tam podwojny wklad

wlasnie przyszly do moich rodzicow nowosci od eko_mamy, zamowilam tez takie cudenka, chce troche nowosci poprobowac:
KIESZONKA IB
AIO BL
OTULACZ MERINO
SKLADANKI
Takze w sumie w domu bedzie na nas czekal nowy zestaw pieluś

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-17, 08:07   #368
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
my od lutego uzywamy tych:
MYJKI
jestem mega zadowolona, nie wyobrazam sobie wrocic do nawilzanych
choc teraz jedziemy do Polski na ferie i bede zmuszona zarowno czesto uzywac jednorazowek jak i nawilzanych chusteczek - juz cierpie

Biankaa cudne foteczki w klubie - z kieszonek eko_mamy mam taki sam z campingami, wciaz jednak przeciekaja nam kieszonki przy nozkach a zwlaszcza jedna minky chyba zaczne pakowac tam podwojny wklad

wlasnie przyszly do moich rodzicow nowosci od eko_mamy, zamowilam tez takie cudenka, chce troche nowosci poprobowac:
KIESZONKA IB
AIO BL
OTULACZ MERINO
SKLADANKI
Takze w sumie w domu bedzie na nas czekal nowy zestaw pieluś
naprawdę nie da się używać wielorazówek?

będę ciekawa opinii o otulaczu i składankach zwłaszcza

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-17, 21:04   #369
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
naprawdę nie da się używać wielorazówek?

będę ciekawa opinii o otulaczu i składankach zwłaszcza
nie bedzie gdzie prac, zaraz na poczatku urlopu jedziemy na tydzien do kolobrzegu a tam pralki niet, no a nie wyobrazam sobie prac recznie zasiukanych pieluch za to w domku bedziemy probowac nowosci (nie biore tez ze soba pieluch stad, bo mam nieduza torbe i tylko 'podstawowe' rzeczy weszly) i dam znac jak sie sprawuja

Stary 2011-06-17, 22:05   #370
velluto
Zadomowienie

U eko mamy nowa dostawa bawełny znów sa dostępne nutki i jeżyki
velluto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-18, 07:17   #371
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Dziękiiiiii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-18, 08:04   #372
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
o masz babo placek
hihi

Stary 2011-06-21, 20:07   #373
kaemma
Przyczajenie

Witam wszystkie mamy Mam czteromiesiecznego synka i rozważam właśnie używanie pieluch wielorazowych. Z zainteresowaniem przeczytałam Wasz wątek i pooglądałam je sobie w sklepach internetowych. Chciałabym jednak zobaczyć je "na żywo" - wiadomo, inaczej widzi się na zdjęciach, a inaczej w rzeczywistości, kiedy można sobie pieluszkę poobracać i pomacać Stąd moje pytanie - czy któraś z Was orientuje się, gdzie we Wrocławiu jest sklep z takimi pieluchami? Najlepiej ze sporym wyborem
kaemma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-21, 22:30   #374
kaemma
Przyczajenie

Witam wszystkie mamy Mój synek ma 4 miesiące i zastanawiam się właśnie nad rozpoczęciem używania pieluch wielorazowych. Z zainteresowaniem przeczytałam Wasz wątek i pooglądałam pieluszki na różnych stronach internetowych. Zanim się zdecyduję, chciałabym zobaczyć takie pieluszki "na żywo" - wiadomo, inaczej jest jak można sobie pieluszkę poobracać i pomacać Dlatego mam pytanie - czy orientujecie się może, który sklep we Wrocławiu sprzedaje pieluszki wielorazowe? Gdzie jest spory wybór?
Z góry dzięki za pomoc
kaemma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 08:22   #375
biankaaa
Zadomowienie

nie ma takiego zapraszam do siebie

Marzena prowadzaca sklep internetowy ma odbior osobisty - mozna poogladac i pomacac, ale wybor dosc zawezony do kilku firm. Gdzie mieszkasz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 09:27   #376
velluto
Zadomowienie

Bianka - zdradź gdzie kupilas otulacz wełniany BBH? sprawdza się?
Stary 2011-06-22, 10:26   #377
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Bianka - zdradź gdzie kupilas otulacz wełniany BBH? sprawdza się?
Kupiłam w maminku. Ostatnią szt zaryzykowałam, bo wg producenta otulacz jest do 10kg. Z pewnością rozmiarówka jest zawyżona-Wit wazy ok 10,5 kg a otulacz leży idealnie, napewno wystarczy na dłużej. Co więcej - wpakowałam w niego Blanke (ok15 kg) i też było ok.
No teraz jak juz wiesz, ze nie tak latwo bedzie kupic to niewiem czy pisac...Ale to naprawdę świetny otulacz - jest cienki, bardzo miękki (Storcheny przy nim są mega drapiące), doskonały do formowanek,ale równie dobrze z tetrą.Jak dla mnie nie ma wad - normalnie wtym miejscu piszę ze cena, ale to najtanszy otulacz welniany jaki widzialam. Aha no i rzepy w BBH jako jedyne niedrapią Witka.
Wlasnie dzieki rzepom szybko sie zakłada, a to ostatnio u nas priorytet - mlody 2 sek nie moze ulezeć, wiec czesto szarpie sie z napami w biegu.

Oprocz welniaczka, kupilam tez 2 otulaczePUL (są jeszcze w maminku) w rozm M. Bardzo mi odpowiadają-jako jedyne pulowe nie mają w środku takiej ceratkowej powłoki tylko materiał. Trudno go opisać ale bynajmniej nic nie przesiąka, nie chłonie zapachów. Poki co flipy leżą i się kurzą

---

W niedziele wróciliśmy znad morza - pogoda była piękna, plaża tylko dlanas. Czysto i bez tłumów. Wito na plaży występował w tetro, które sprawdziły sie idealnie w roli plażowych gatek. Pozatym mieliśmy stos tetry i otulacze. Dało rade na wyjeździe z wielo Wzielismy tez jednorazowki na dluzsze spacery, noce i podroz. W przyszlym tyg jedziemy do Wiednia i biore juz tylko jednorazowki - bedziemy mieszkac w hotelu, gdzie nie bedzie gdzie suszyć prania. Nie mam jakiś specjalnych wyrzutow sumienia bo chyba w koncu wlasnie po to jedno są
Stary 2011-06-22, 12:30   #378
velluto
Zadomowienie

No to rzeczywiście szkoda, że juz ich nie ma w sprzedazy... A ile za niego zaplaciłas? Może wstawisz jakąś fotke?
U mnie ostatnio tetra poszła na bok, bo w te upały żaden otulacz nam nie pasuje. Od pulowych robią sie odparzenia na udach, gatki Storcheny nie trzymaja nalezycie tetry, a poza tym te dłuższe nogawki doprowadzają ostatnio moją córke do szalu A więc w użyciu są albo kieszonki bawełniane, albo formowanki bambusowe.
Ten otulacz pulowy BBH z opisu tez wyglada na fajny, ale boje się, że tez bedzie odparzać nóżki

Fajnie trafiliście z pogada na wyjazd Teraz ma być juz znacznie zimniej
A miałaś dostęp do pralki na wyjezdzie czy prałaś w rekach?
Ja na wyjazd na pewno wziełabym jednorazówki i tez nie miałabym wyrzutów sumienia Zresztą od ponad tygodnia nocki mamy w pampersach, po ostatnim mega odparzeniu Nie wiem za bardzo co jest grane, wielo stosujemy juz dośc długo, nigdy nic sie nie działo, a tu nagle takie coś. Zastanawiam sie, czy podczas ząbkowania mocz może być jakoś bardziej "żrący"
Stary 2011-06-22, 21:52   #379
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
No to rzeczywiście szkoda, że juz ich nie ma w sprzedazy... A ile za niego zaplaciłas? Może wstawisz jakąś fotke?
U mnie ostatnio tetra poszła na bok, bo w te upały żaden otulacz nam nie pasuje. Od pulowych robią sie odparzenia na udach, gatki Storcheny nie trzymaja nalezycie tetry, a poza tym te dłuższe nogawki doprowadzają ostatnio moją córke do szalu A więc w użyciu są albo kieszonki bawełniane, albo formowanki bambusowe.
Ten otulacz pulowy BBH z opisu tez wyglada na fajny, ale boje się, że tez bedzie odparzać nóżki

Fajnie trafiliście z pogada na wyjazd Teraz ma być juz znacznie zimniej
A miałaś dostęp do pralki na wyjezdzie czy prałaś w rekach?
Ja na wyjazd na pewno wziełabym jednorazówki i tez nie miałabym wyrzutów sumienia Zresztą od ponad tygodnia nocki mamy w pampersach, po ostatnim mega odparzeniu Nie wiem za bardzo co jest grane, wielo stosujemy juz dośc długo, nigdy nic sie nie działo, a tu nagle takie coś. Zastanawiam sie, czy podczas ząbkowania mocz może być jakoś bardziej "żrący"
Odparzenia i ząbkowanie bardzo często idzie w parze. Nie piszę tego na podstawie własnych doświadczeń, ale często czytałam podobne przypaki na chustoforum. Często wtedy siuśki intensywniej "pachną". Poki ciepło to wiadomo - najlepiej jak najczęsciej wietrzyć. No najkorzystniej pewnie byłoby nosić wełne.
Oprócz tego BBH i Storchenów miałam kiedys jeszcze wełniany Imse Vimse - ale był znacznie sztywniejszy, szorstki i krój zupełnie nie dla nas. W ekobaby są Wolwikkelamsterdam o którym też było sporo dobrego, no i tańszy. Za BBH płaciłam chyba 64 zł. Za pulowy BBH 34
Jeśli chcesz to mogę ci podesłać na testy 1 pulowy BBH. Poprobujesz u malutkiej, może akurat Wam też podpasuje. Daj znać jeśli jesteś zainteresowana, dla mnie to nie problem.

A no i jeszcze co do wełny - może jedna kten franiszkowy?

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Fotki w klubieJutro dorzucę zdj wełenki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-23, 09:48   #380
biankaaa
Zadomowienie

Zdjęcia w wełence są
Stary 2011-06-27, 08:12   #381
velluto
Zadomowienie

Witam
Coś tu taj cicho sie zrobilo, nie kupujecie nowych pieluszek? Ja narazie mocno sie trzymam mojego postanowienia, żeby nic nie kupować ale powoli łamię się dla nutek od eko mamy
No i ciągle mam problem z tym otulaczem wełnianym do tetry
Bianka dzieki za podpowiedzi Na Amsterdama chyba się nie zdecyduję, bo znalazłam gdzies w necie zdjęcie dziecka w tym otulaczu i nie wydaje mi sie, żeby był wygodny dla chodzącego dziecka. Krój bardzo podobny do IV,a taki otulacz mamy i używamy tylko do formowanek na noc.
Napisałam do franiszek, może od nich kupię
No i przemyślałam sprawę i pulowy BBH chętnie potestuję Piszę PW.

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2011-06-27 o 08:16
Stary 2011-06-27, 08:49   #382
biankaaa
Zadomowienie

Odpisalam))

ja juz nawet sie nie oszukuje co do zakupow)) w ostatnim czasie przybyly mi tylko bambusowe bbh. Ale szyje sie juz otulacz obszyty bawelna do tetry (eko_mama) i2 kieszonki. Pozatym troche wyjazdow nas czeka w najblizszym czasie wiec pewnie odwiedze warszawska pieluszkarnie, poszukam w wiedniui berlinie wielorazowek)) tz mam nadzieje przywiezie troche perelek ze stanow.poki co probuje nas jakos spakowacco graniczy z cudem...
Stary 2011-06-27, 09:01   #383
velluto
Zadomowienie

To odniosę się do jakiś starszych postów
Cytat:
Dziewczyny, tak się zastanawiam, co jest bardziej przewiewne/lepsze na lato, jeśli chodzi o kieszonki - PUL poliestrowy czy bawełniany? To jest kwestia samego materiału/tkaniny (poliester/bawełna), czy może tego laminatu, który je pokrywa. Bawełna bardziej namaka i nie nadaje się na tak długo, jak np. poliester, to wiem, ale chodzi mi o to, co lepsze na upały w dzień, kiedy i tak się często zmienia pieluszkę. Wydaje mi się, że te bawełniane są lepsze, ale może się mylę, podpowiedzcie Nie wiem czy jest sens kupować teraz za dużo kieszonek poliestrowych.

A te kieszonki od eko_mamy obszyte bawełną, to są nią tylko obszyte, tzn., że od środka jest PUL poliestrowy, czy są z zalaminowanej bawełny?
Zdecydowanie na lato lepszy jest pul bawełniany jest to kwestia rodzaju materiału. Choć u mnie decydujące znaczenie ma rodzaj materiału od pupy - o tej porze roku odpadają wszystkie polary, welury syntetyczne i otulacze pulowe (niestety tez duza część pula dotyka ciałka)
Kieszonki od eko_mamy to pul poliestrowy obszyty bawełną. Ja ma wszystkie kieszonki z bambusem od środka i sprawdzają się świetnie.

Cytat:
gatki wełniane wyprane, zalanolinowane, suszą się
wydają się nieco bure, myślałam, że będą jaśniejsze - chociaż lanolina i tak je rozjaśniła
i po tej lanolinie tłuste nieco są, martwię się, że ubranka zatłuszczą i że się nie dopierze toto
a jakie gatki? Storcheny?
Ja lanolinuję zawsze końską dawką lanoliny i jeszcze nic mi sie nie zatłuściło Nadmiar lanoliny, który nie wchłonął sie poprostu sie wyciera przy pierwszym użyciu i potem jest juz ok
Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Ciągle pamiętam o zdjęciach i ciągle zapominam- domówiłam otulacz wełniany. Jak będe mieć wszystko prosze walić i przypominać.
Juz się nie mogę doczekac ,żeby Młodego w to ubrać

Słuchajcie czy kuracje lanolinową można tylko kupić w tych sklepach z pieluszkami?
Pochwal sie otulaczem i pokaz zdjęcia
Ja lanolinuję za pomocą zwykłej lanlony kupionej w aptece.
Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanko.. moja wazy około 10 kg...
chce kupić otulacz wełniany Storchenkinder - http://realne.pl/?p=3092
Ale:
1. jaki rozmiar - czy 2 nie będzie za mały [mam trenerki ImseeVimsee - 1 sztukę - http://realne.pl/?p=11 i jest dobra [rozmiar 9-12kg]... podobnie jak trenerki bambi mio 11-13kg [nosiła już je od 9kg i tez dobre były]... ale trenerki nie do końca sie sprawdzaja, po domu to jeszcze - bo tu szybko mogę zareagować, ale na spacer nie wezmę...
2. czy te szorty nie odciskają się wokół nóżek? [na zdjęciach dzieci wyglądają dość ciasno]
3. czy później można je zakładać bez wkładu jako zwykłe [ciepłe] majtki - byłoby w sam raz na zimę...

Dodam, że moja mala nie robi kupy w pieluchę od jakiegoś czasu [wyjatek jak ma biegunkę - przez 2,5 mies 1x się zdarzyło na spacerze]
siku od 0 do 3x... to ile powinnam kupić tak na wszelki wypadek - czy 2 starczą?
Moja córka tez wazy ok 10 kh
1. uzywamy gatek w rozm 2 i są ok
2.nie odciskaja sie
3. raczej nie nadają sie jako zwykłe majteczki
Myśle, że 1 szt wystaczy
Cytat:
Coś nie tak robię?
Mi tez przesiąkały na początku, teraz do wkładki z kompletu dokładam jeszcze taka http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=152
i nic nam nie przecieka Ale ja zmieniam pieluszke po 1 siku. Moze za długo trzymasz malucha w jednej pieluszce?
Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
ja mam myjki bambusowe i konopne Lulu Nature kupione w krainie pieluszek po ok 5 zł/szt, ale widze, ze juz ich nie ma a szkoda, bo chciałam dokupić jeszcze

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Odpisalam))

ja juz nawet sie nie oszukuje co do zakupow)) w ostatnim czasie przybyly mi tylko bambusowe bbh. Ale szyje sie juz otulacz obszyty bawelna do tetry (eko_mama) i2 kieszonki. Pozatym troche wyjazdow nas czeka w najblizszym czasie wiec pewnie odwiedze warszawska pieluszkarnie, poszukam w wiedniui berlinie wielorazowek)) tz mam nadzieje przywiezie troche perelek ze stanow.poki co probuje nas jakos spakowacco graniczy z cudem...
dzieki
Otulacz pulowy obszyty bawelna? Hmmm fajne rozwiązanie bardzo jestem ciekawa jak będzie Ci sie sprawdzac
A kieszonki jakie wzory wizelas? Mnie bardzo kuszą nutki i jeszcze jeżyki Ale zanim się zdecyduje to znów ich nie będzie
To życzę udanych łowów i zdobycia wyjątkowych perełek
No i powodzenia przy pakowaniu

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2011-06-27 o 09:35
Stary 2011-06-27, 09:06   #384
biankaaa
Zadomowienie

Dam znac jaksie sprawdzi taki otulacz - wybrałam wzór kasety z czarnym pulem bedzie taki jak ta kieszonka w "dostepnych" na blogu. No i kieszonka w sowki.Druga juz nie pamietam ;P

Jezyki fajne, ale az tak wyjatkowe nie sa. Natomiast nutki to z pewnoscia najladniejszy wzor jaki widzialam. IMO naprawde warto ja miec w stosiku

Co do pakowania to właśnie widac jak mi idzie ;;;P
Stary 2011-06-27, 09:16   #385
velluto
Zadomowienie

Oczywiście ten otulacz będzie obszyty bawełną tylko z zewnątrz? Z takimi samymi paskami "gołego" pula przy nozkach jak w kieszonkach? (nie wiem dlaczego w pierwszym momencie pomyślalam, że będzie cały obszyty bawełną - z zewnątrz jak i wewnątrz )

A mi praca dziś świetnie idzie Szefowej nie ma to korzystam
Stary 2011-06-27, 09:32   #386
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
A mi praca dziś świetnie idzie Szefowej nie ma to korzystam
W takich chwilach naprawdę tesknie za swoją pracą

Tak, to tak jak kieszonka bedzie.Mysle ze sam bawełniany przeciekałby na potęge. Ale zobaczysz ten bbh - on nie ma przy skorze wogole tego laminatu, tylko taki fajny material. Z pewnoscia nie naturalny ale wg mnie znacznie lepszy niz "ceratkowy".
Stary 2011-06-27, 12:54   #387
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
W takich chwilach naprawdę tesknie za swoją pracą

Tak, to tak jak kieszonka bedzie.Mysle ze sam bawełniany przeciekałby na potęge. Ale zobaczysz ten bbh - on nie ma przy skorze wogole tego laminatu, tylko taki fajny material. Z pewnoscia nie naturalny ale wg mnie znacznie lepszy niz "ceratkowy".
Nawet nie wiesz ile razy ja zazdrościłam Wam - mamom spędziającym całe dnie ze swoimi dziećmi

To czekam na otulacz
Stary 2011-06-27, 21:46   #388
Jezzebel
Raczkowanie

Cytat:
Nawet nie wiesz ile razy ja zazdrościłam Wam - mamom spędziającym całe dnie ze swoimi dziećmi
Bo to jest tak, że zawsze lepiej tam, gdzie nas nie ma Ja po pięciu miesiącach macierzyńskiego zaczęłam wariować i cieszyłam się, że wracam do pracy, a teraz, kiedy rano wychodzę, to zazdroszczę TŻ że zostaje z małym w domu i chętnie bym się z nim zamieniła ale pewnie po kilku dniach sytuacja by się znowu odwróciła

U nas z nowości przyszło zamówienie z franiszek: jeżyki wełniane - super mięciutkie, szybciutko schną, świetnie się regulują, ale coś mi przeciekły dziwnie szybko, no cóż będziemy testować dalej. Kieszonka super - krojem pasuje mi tak, jak te od eko_mamy i jest tańsza - no, ale tam wiadomo... wzory... jeszcze formowanka w jaszczurki, całkiem fajna, tylko żałuję, że wzięłam rzep, a nie napki.
Kupuję też TotsBots Flexi Tot, może się sprawdzi w nocy z wełną - bo ja wciąż liczę na suchą noc bez nocnego przewijania Z Flipem nie ma problemu, ale Storczeny przeciekają.
Stary 2011-06-28, 11:52   #389
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Bo to jest tak, że zawsze lepiej tam, gdzie nas nie ma Ja po pięciu miesiącach macierzyńskiego zaczęłam wariować i cieszyłam się, że wracam do pracy, a teraz, kiedy rano wychodzę, to zazdroszczę TŻ że zostaje z małym w domu i chętnie bym się z nim zamieniła ale pewnie po kilku dniach sytuacja by się znowu odwróciła

U nas z nowości przyszło zamówienie z franiszek: jeżyki wełniane - super mięciutkie, szybciutko schną, świetnie się regulują, ale coś mi przeciekły dziwnie szybko, no cóż będziemy testować dalej. Kieszonka super - krojem pasuje mi tak, jak te od eko_mamy i jest tańsza - no, ale tam wiadomo... wzory... jeszcze formowanka w jaszczurki, całkiem fajna, tylko żałuję, że wzięłam rzep, a nie napki.
Kupuję też TotsBots Flexi Tot, może się sprawdzi w nocy z wełną - bo ja wciąż liczę na suchą noc bez nocnego przewijania Z Flipem nie ma problemu, ale Storczeny przeciekają.
No na pewno duzo racji jest w tym co piszesz u mnie decyzja o powrocie do pracy od poczatku była oczywista sprawą. Jednak nie raz zdarzaja mi sie dni, kiedy dałabym wiele żeby moć być z córka 24 h/dobę

Ja zamówiłam majteczki wełniane z franiszek i nutki od eko_mamy

U mnie rzepy odpadają - córka odpina je w 5 sekund Otulacz na noc zakładam jej dopiero jak śpi
Mam też TotsBots Flexi Tot - jestem z niej zadowolona, dobrze sprawuje sie na noc, choć zapewnienia producenta o jej nieziemskiej chłonności można włożyć między bajki
Stary 2011-06-28, 19:41   #390
Jezzebel
Raczkowanie

Cytat:
Mam też TotsBots Flexi Tot - jestem z niej zadowolona, dobrze sprawuje sie na noc, choć zapewnienia producenta o jej nieziemskiej chłonności można włożyć między bajki
Zobaczymy, czy u nas się sprawdzi. Dzisiaj rano wreszcie było suchutko, włożyłam do BBH dodatkowo wkładkę z tej podwójnej froty bambusowej z franiszek i nic nie przeciekło

Muszę się Wam pochwalić pierwszą kupką w nocniku! Czekaliśmy na nią dwa dni po eksperymentach ze szpinakiem I udało się małego wysadzić, mam nadzieje, że coraz częściej się będzie udawało
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości