|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
BAN stały
|
Dot.: Niezbędne narzędzia ;-)
Ja osobiście mogę powiedzieć, że zamieniłam podkład na bbc krem. Róż z bourjois
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
przez internet nikt nie podejmie sie doradzania podkładów , korektorów itd tymbardziej ze kolor rzeba dobrac
![]() ![]()
![]() |
#363 |
BAN stały
|
Kolor może i nie, ale sprawdzony produkt to jak najbardziej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Warto też się w bazę pod makijaż zaopatrzyć. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
BAN stały
|
A jak dla mnie to baza nie jest potrzebna
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
Dokładnie, przez Internet trudno jest doradzić w kwestii doboru podkładu, korektora, pudru nawet. Najlepiej wybrać się do dobrej wizażystki gdzieś w Twojej okolicy - wtedy porada będzie miała większy sens
![]()
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi.
Poszperałam już po necie żeby wiedzieć chociaż jakie pędzle i ile potrzebuje. Nie wiem wciąż jak radzić sobie z tymi worami, ale chyba się wybiore do jakiegoś douglasa, zeby mi pomogli - ostatnio spotkałam bardzo kompetentne i miłe Panie tam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
BAN stały
|
Na wory to korektor i coś rozswietlajacego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
BAN stały
|
Trudno doradzić kolory czy firmy, ale można powiedzieć bez czego nie można się obyć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
BAN stały
|
Czarna kredka i czerwona szminka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#372 | ||
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() Masz jakieś pędzle już? Na twoim miejscu pomału kupowałabym choćby po 1-2 ale dobrych, zamiast od razu zestawu 30 pędzli za 50zł gdzie 2/3 i tak nie użyjesz a poza tym będą kiepskiej jakości. Wczoraj kupiłam 3 pierwsze pędzelki maestro, bo pojawiły się u mnie stacjonarnie ![]() ![]() ![]() Najlepsze wg mnie są hakuro ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam parę rzeczy już.
![]() ![]() Rozglądałam się też za praktyczną kosmetyczką do torebki. W sumie mam jedną, ale wciskam tam rzeczy na chama i nie wiem czy w ogóle są mi potrzebne, by je mieć zawsze przy sobie. Więc pewnie jedna większa do łazienki i do tego malutka do torebki z najpotrzebniejszymi kosmetykami. a więc: mam : cienie rimmel oo2 smokey brun 4 pędzle w etui jako prezent do zakupów (pierwsze pędzle w życiu) tusz 2000cal maxfactor puder w kamieniu i podkład mam jeszcze, ale na pewno wybiorę się do wizażystki by dobrać dla mnie odpowiedni gdy się skończą. znalazlam również korektor w pędzelku. pouużywam. również zdam się na polecenie wizażystki. jestem w stanie wyłożyć na to pieniążka , bo mam dość tych worów Edytowane przez bejata440 Czas edycji: 2014-11-25 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
Dot.: Początki z makijażem - makijaż dla początkujących
Rozswietlacz pod oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Wtajemniczenie
|
Zależy kto jaką ma cerę ale dla mnie niezbędny jest żółty korektor, lepiej kupić jakiś droższy to ma więcej żółci w masie i lepiej kryje, a ukrywa krosty, siniaki, rany jak ktoś ma, czerwone naczynka, blizny potrądzikowe.
Żeby był lepiej rozcieralny to mieszam z matującym podkładem (jaki się lubi) i to na twarzy super się wchłania i ukrywa, wystarczy potem przypudrować i nic nie widać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Wredny kotecek
|
Na czerwone problemy - zielony korektor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Wtajemniczenie
|
Nie tylko
![]() Trzeba mieć wprawę w nakładaniu, pierwszy raz najtrudniejszy a potem już znamy proporcje i ilość jakiej potrzebujemy na swoją buzię. Fioletowy kolor tez ukrywa, ale ja się akurat dziwnie czuję go nakładając i boję się później że wylezie mi spod podkładu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Wstyd się przyznać...
... ale mam 25 lat i się nie maluję. Po prostu no nie. Nigdy jakoś nie miałam na to ani czasu, ani umiejętności, czasami ewentualnie pomalowałam rzęsy (mam długie, ale jasne jako blondynka i zazwyczaj ich po prostu nie widać), czasami chadzam na hennę i najlepszy efekt jest tuż po, jak barwnik "zajedzie" na linię rzęs i wyglądam jakbym miała taką ciemną, arabską oprawę
![]() ![]() Jak zacząć? Jak czasami oglądam vloggerki modowe (zwłaszcza brytyjskie, bo po prostu podoba mi się akcent :P), jak żonglują terminologią, nie mam kompletnie pojęcia o co chodzi. Już sobie siebie wyobrażam na kursie "makijaż dla bystrzaków", w gronie szesnastolatek ![]() Pomocy? ![]()
![]() |
#379 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wstyd się przyznać...
Ja też właśnie zaczynam, przeglądam oferty sklepów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Mam w domu kilka kredek, eyeliner, wiem jaki mam typ powieki (opadającą, jak Elizabeth Banks, katosu zrobiła o tym kiedyś świetny filmik) i oko jako tako potrafię sobie zrobić (z cieniami bym nie przesadzała, raczej takie neutralne barwy, żeby było widać, że mam oko
![]()
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
a co ci nakładała kosmetyczka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Właśnie dobre pytanie, chyba się do niej przejdę i zapytam, bo chociaż zna mnie od lat, makijaż robiła mi pierwszy raz i już przy próbnym trafiła w dziesiątkę - buzia była gładka (efekt morderczych zabiegów przedślubnych
![]() ![]() ![]()
![]() |
#383 |
Wtajemniczenie
|
A widzisz, najprostsze rozwiązanie - używać tego co ona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Czasami chadzam z przyjaciółką, młodszą ode mnie, ale robiącą makijaż praktycznie codziennie. "Ej, powiedz mi, który kolor korektora bardziej pasuje?", po czym widząc moją nieskalaną wiedzą minę odpuszcza
![]() Jedna z vloggerek z youtube, profesjonalna wizażystka, twierdzi, że do dzisiaj poszukuje "podkładu idealnego". Testuje mnóstwo, ale nie znalazła jeszcze "tego jednego jedynego".
![]() |
#385 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślę o korektorach z inglota, może jutro się przejdę? A z tuszem to już w ogóle największy problem, ale chyba już podjęłam decyzję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
BAN stały
|
Kosmetyczka na pewno Ci coś podpowie, może jeszcze zapytaj jakąś koleżankę, której makijaż Ci się podoba? W sumie jak się teraz zastanawiam, to nikt mnie nie uczył makijażu, jakoś tak samo wyszło... metodą prób i błędów. Kiedyś nie było youtube'a , a mamy mówiły, że nie wolno się malować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Tuszy moja mama zawsze kupuje kilka, próbuje i oddaje połowę mnie
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto też pamiętać, że tytuł wątku powinien coś mówić o jego treści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Przyczajenie
|
Poczatki w makijazu:) Prosze o pomoc :)
Hej !
![]() To moj pierwszy post tutaj jeszcze nie jestem obyta wiec jak nie w to miejsce go wstawilam to przepraszam:P Moje pytanie jest takie. Od dawno lubie sie malowac, mam wiele kosmetykow i interesuje sie wizazem ale zdecydowanie na poziomie poczatkujacy gdyz nigdy sie bardzo w to nie wglebialam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co dla prawie poczatkujacej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poczatki w makijazu:) Prosze o pomoc :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.