Cel: 5kg do 1.08! Bikini czeka ;) MŻ WR! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 16:15   #361
myimagination
Przyczajenie

Dot.: Cel: 5kg do 1.08! Bikini czeka ;) MŻ WR!

mi idzie dobrze, ale nie chcę zapeszać zero słodyczy. Ostatnio zrobilam sobie jeden wieczór taki, ze zjadłam pizze, ale po tygodniu jakaś nagroda powinna byc! słyszałam, ze do diety można się przyzwyczaić i trudno się odzwyczaić..

to zmieniamy termin do 01,09,2010r :p
Stary 2010-08-06, 19:55   #362
MalinovaMamba
Przyczajenie

ufffff, to mam jeszcze prawie miesiąc dzisiaj wyjechał mój chłopak, więc moje szanse na schudnięcie wzrosły, skończyły się chipsy do filmu i nocne podjadanie, poza tym mam więcej czasu na ćwiczenia. powodzenia może tym razem się uda wszystkim
MalinovaMamba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 21:50   #363
winyl
Zakorzenienie

To może nowy wątek? Z datą 1.09 ? Będzie bardziej motywująco . Damy radę!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 02:09   #364
aam
Zadomowienie

Hej dziewczynki normalnie chyba odrobinę schudłam
Tzn założyłam dziś bluzkę, w której strasznie było widać moje boczki, no i doszłam do wniosku ze wygląda znośnie Tzn boczki nadal mam wielkie i co tylko ale już nie tak tragiczne jak przedtem Aż się pytałam koleżanki o to czy mam rację, tak się podjarałam, i paru innych osób
Teraz od niedzieli albo poniedziałku zacznę a6w i nadal będę na rowerku jeździła (w czwartek 20 km było ), i dieta w miarę zdrowa - czyli zależnie od okoliczności i może się uda do września zrzucić trochę sadełka
Tylko dziś byłam na grillu i trochę sobie pojadłam i popiłam, a jutro urodziny koleżanki i tort będzie i wino i takie tam
No ale może nie będzie tragedii

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
To może nowy wątek? Z datą 1.09 ? Będzie bardziej motywująco . Damy radę!
Myślę, że to całkiem dobry pomysł Tylko że ja za tydzień w góry wyjeżdżam (Tatry moje kochane , a jeszcze nigdy tam nie byłam), to mogę trochę sobie odpuścić wtedy, ale to tylko tydzień, a potem kilka dni w wawie jeszcze (też nie byłam ), ale będę namiętnie sprawdzała co się dzieje na wizażu i chodziła, chodziła i jeszcze raz chodziła (Morskie Oko i te sprawy)

Edytowane przez aam
Czas edycji: 2010-08-07 o 02:14
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-07, 09:24   #365
MalinovaMamba
Przyczajenie

ok, to jak założycie nowy wątek, to dajcie link, bo ja tu krótko jestem i jeszcze wszystkiego nie ogarniam

a co do diety, to zaczęłam wczoraj, zjadłam mało, wieczorem zgrzeszyłam jedzac mleczną kanapkę, ale zamiast kolacji wypiłam 2 szkl świeżo zrobionego soku z marchwi i jabłek.

chyba zrobię sobie tydzień bez węglowodanów - tzn ryby, mięso, sałatki, jajka, trochę innego nabiału. a potem zobaczymy. jutro zrobię sobie ważonko na czczo, a potem za tydzień, zobaczymy jakie będą efekty. trzymajcie kciuki za moją silną wolę. ale jak już mam za sobą 1 dzień powinno być dobrze.
pozdrawiam
Stary 2010-08-07, 09:47   #366
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki normalnie chyba odrobinę schudłam
Tzn założyłam dziś bluzkę, w której strasznie było widać moje boczki, no i doszłam do wniosku ze wygląda znośnie Tzn boczki nadal mam wielkie i co tylko ale już nie tak tragiczne jak przedtem Aż się pytałam koleżanki o to czy mam rację, tak się podjarałam, i paru innych osób
Teraz od niedzieli albo poniedziałku zacznę a6w i nadal będę na rowerku jeździła (w czwartek 20 km było ), i dieta w miarę zdrowa - czyli zależnie od okoliczności i może się uda do września zrzucić trochę sadełka
Tylko dziś byłam na grillu i trochę sobie pojadłam i popiłam, a jutro urodziny koleżanki i tort będzie i wino i takie tam
No ale może nie będzie tragedii
Będzie dobrze!
Cytat:
Myślę, że to całkiem dobry pomysł Tylko że ja za tydzień w góry wyjeżdżam (Tatry moje kochane , a jeszcze nigdy tam nie byłam), to mogę trochę sobie odpuścić wtedy, ale to tylko tydzień, a potem kilka dni w wawie jeszcze (też nie byłam ), ale będę namiętnie sprawdzała co się dzieje na wizażu i chodziła, chodziła i jeszcze raz chodziła (Morskie Oko i te sprawy)
No to kto się podejmie założenia wątku? Im szybciej, tym lepiej!

Cytat:
Napisane przez MalinovaMamba Pokaż wiadomość
ok, to jak założycie nowy wątek, to dajcie link, bo ja tu krótko jestem i jeszcze wszystkiego nie ogarniam

a co do diety, to zaczęłam wczoraj, zjadłam mało, wieczorem zgrzeszyłam jedzac mleczną kanapkę, ale zamiast kolacji wypiłam 2 szkl świeżo zrobionego soku z marchwi i jabłek.

chyba zrobię sobie tydzień bez węglowodanów - tzn ryby, mięso, sałatki, jajka, trochę innego nabiału. a potem zobaczymy. jutro zrobię sobie ważonko na czczo, a potem za tydzień, zobaczymy jakie będą efekty. trzymajcie kciuki za moją silną wolę. ale jak już mam za sobą 1 dzień powinno być dobrze.
pozdrawiam
Tydzień bez węgli to może być dobry pomysł, na pewno szybciej będziesz chudnąć wtedy. Tylko pytanie, czy jak wrócisz do węgli, to nie zaczniesz tyć znów?

XOXO
Stary 2010-08-07, 10:29   #367
MalinovaMamba
Przyczajenie

tego się właśnie obawiam! mam jeszcze tydzień żeby to przemyśleć. zamierzam włączyć ciemne pieczywo, może jakąś kaszę, czyli "dobre węglowodany" i w niezbyt dużych ilościach. zobaczymy. musze wypracować sobie dobrą dietę, której będę się trzymała caly czas.
wiem, że jak zacznę, to nie będę miała później problemów z jej utrzymaniem, bo dość szybko przyzwyczajam się do takich zmian i nie mam ochoty na słodycze, fast foody i inne niezdrowe rzeczy.

przyznam, że mam watpliwosci co do niektórych produktów - jeść czy nie jeść - np. jogurty owocowe, jogurty muesli, orzechy (muszę znaleźć jekies źródło magnezu i potasu, bo z doswiadczenia wiem, że szybko zaczyna mi ich brakować i mam częste skurcze, zwłaszcza w nocy, to chyba od tego? a wolę naturalnie się wspomagać niż łykać suplementy)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 14:01   #368
winyl
Zakorzenienie

Hm jogurty mają dużo węglowodanów, więc jak lubisz jeść to najlepiej rano . Ja np. lubię na śniadanie jogurt pitny z muesli .
Co do orzechów to koniecznie powinno się jeść, bo zawierają niezbędne NNKT (czy jakoś tak ) .

Zamiast wyrzucać wszystkie węgle lepiej się skupić na tych dobrych. Ciemne pieczywo, pełnoziarniste makarony, ryże, kasze, warzywa, owoce (teoretycznie w mniejszej ilośći, bo zawierają cukry, ale moim zdaniem BEZ PRZESADY :P, zależy jakie kto miał dotychczasowe sposoby odżywiania, ja wiem, że mnie owoce nie zgubią ), jogurty naturalne i greckie hmm nie wiem czy coś jeszcze . To są na pewno takie najbardziej oczywiste 'dobre węglowodany' .

To kto założy wątek?

XOXO
Stary 2010-08-07, 15:15   #369
MalinovaMamba
Przyczajenie

więc chyba postanowione - ten tydzień bez węgli, a w przyszłym wprowadze dobre weglowodany. a co do owoców - nie wyobrażam sobie z nich zrezygnować. zostają .
zobaczymy wagę jutro, za tydzień i za dwa tygodnie - taki eksperyment. mogę sobie pozwolić, bo z moim odżywianiem gorzej niż przez ostatnie dwa lata być nie może, więc te zmiany wyjdą mi na dobre - jestem tego pewna.
a tak na marginesie - trzymam się dzielnie, chociaż cięzko mi było zjeść jajka bez chleba ale coś za coś
Stary 2010-08-07, 15:17   #370
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
więc chyba postanowione - ten tydzień bez węgli, a w przyszłym wprowadze dobre weglowodany. a co do owoców - nie wyobrażam sobie z nich zrezygnować. zostają .
zobaczymy wagę jutro, za tydzień i za dwa tygodnie - taki eksperyment. mogę sobie pozwolić, bo z moim odżywianiem gorzej niż przez ostatnie dwa lata być nie może, więc te zmiany wyjdą mi na dobre - jestem tego pewna.
a tak na marginesie - trzymam się dzielnie, chociaż cięzko mi było zjeść jajka bez chleba ale coś za coś
Śniadanie bez grahamki? To nie byłoby już to samo śniadanie...
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-08, 15:00   #371
winyl
Zakorzenienie

To dziewczyny, jaki chcecie tytuł wątku? Z chęcią założę, bo ten coś podupada <a z nowm tytułem z nowym terminem na pewno się ktoś dołączy jeszcze >.

XOXO
Stary 2010-08-08, 17:09   #372
psyhe666
Zakorzenienie

A może hmmm.... "Cel: chudsza, jędrniejsza, bardziej sexy do września 2010"?
so trójka maybe.

Stary 2010-08-08, 21:38   #373
aam
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
A może hmmm.... "Cel: chudsza, jędrniejsza, bardziej sexy do września 2010"?
do września/października proponuję U mnie cel I - pierwszy tydzień września, a cel II - październik
A, i jeszcze brakuje mi przymiotnika piękniejsza w tytule
Stary 2010-08-09, 12:40   #374
MalinovaMamba
Przyczajenie

z tego co widzę, to ja jestem w najgorszej sytuacji, bo mam do zrzucenia sporo nadwagi - efekt 5letniego lenistwa na studiach ale dzisiaj 3 dzień, idzie mi całkiem dobrze, ale wczoraj zjadłam coś zakazanego ogólnie jest nieźle, ale okaże sie w sobotę podczas drugiego ważenia. a żeby dokładnie widzieć efekty zmierzyłam też obwód brzucha, bioder, biustu i uda jest tragicznie, ale będzie dobrze
a jak wam idzie dziewczyny???
Stary 2010-08-09, 16:24   #375
psyhe666
Zakorzenienie

"Cel: chudsza, jędrniejsza, piękniejsza, bardziej sexy do 09/10 (września/października) 2010"?
so trójka maybe.

Stary 2010-08-09, 16:25   #376
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co widzę, to ja jestem w najgorszej sytuacji, bo mam do zrzucenia sporo nadwagi - efekt 5letniego lenistwa na studiach ale dzisiaj 3 dzień, idzie mi całkiem dobrze, ale wczoraj zjadłam coś zakazanego ogólnie jest nieźle, ale okaże sie w sobotę podczas drugiego ważenia. a żeby dokładnie widzieć efekty zmierzyłam też obwód brzucha, bioder, biustu i uda jest tragicznie, ale będzie dobrze
a jak wam idzie dziewczyny???
A jaki wzrost, waga i te wymiary?
Dziewczyny, to która ma dobry pomysł na tytuł i założy wątek? Bo czas nam ucieka .
Chyba że coś w stylu "Kolejny cel: piękniejsza do 1.09. MŻWR", a później najwyżej się założy nowy wątek .

XOXO
Stary 2010-08-09, 19:48   #377
aam
Zadomowienie

Winyl, całkiem niezły tytuł, w końcu powinien być nie za długi bo komu chce się tyle czytać
Stary 2010-08-10, 10:06   #378
MalinovaMamba
Przyczajenie

wzrost 168, waga 75, wymiary 102 - 79 - 101
czyli wszystko powinno pójść - 20, waga - 20 kg, a wymiary - 20 cm.
tak było kiedyś i chce zeby było znowu. a dzisiaj weszłam na wage i nie zrzuciłam ani o,5 kg, nie wiem czemu bo przestrzegałam diety to mnie wprawiło w podły nastrój. pozdrawiam
Stary 2010-08-10, 21:19   #379
aam
Zadomowienie

Założyłam nowy wątek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=21289457
zapraszam

Edytowane przez aam
Czas edycji: 2010-08-10 o 21:22
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości