|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Cytat:
![]() jak Ci wyjdzie za dobry to od teściowej się nie opędzisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby któraś gdzieś widziała jakieś silikonowe foremki do pieczenia w przyzwoitej cenie to pisać! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
dudipopka Twoje brzmi pysznie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Obiad czy pranie? Za godz. mam lekarza i nie wiem czy dam radę 2 rzeczy jednocześnie
![]()
#365 |
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21613407]Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało
![]() W niedługim czasie wypróbuję ![]() Już jadła mojego wafla, nie było zachwytu, ani też krytyki. Teściowa to kuchara, więc ja tam jej nie dorównam w gotowaniu.
#366 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny jeszcze mi się przypomniał jeden pomysł na oszczędności. Mianowicie, wiadomo jakie teraz są wędliny w sklepach - sama woda, a po 2 dniach w lodówce nadają się do kosza.
Pomysł jest taki, żeby kupić kawał mięcha - schabiku, karczku, co kto lubi. Żeby było taniej można zgadać się z rodzicami albo teściami, żeby nie grzać piekarnika na kilo mięsa. Do tego marynaty takie w saszetkach (albo samemu przyprawić jak ktoś potrafi), rękaw do pieczenia i parę takich kawałków mięcha do piekarnika. Po wystudzeniu wędlinka jak znalazł, o niebo lepsza niż te sklepowe wędliny. Można zamrozić w kawałku i będzie na potem. |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
kobieta za ladą
|
nurek powiem ci ze jak 1 raz je kupowalam to też miałam obawy ale wogóle nie czuć ze to ciasto jest chemiczne
![]() na swięta BN miałam go jako spod pod sernikmożna z niego babeczki robić też aa jeszcze piekłam taki budyniowiec z brzoskwiniami z niego to ciasto to tylko baza no i 3zł kosztuje ![]()
#368 |
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21613788]Dziewczyny jeszcze mi się przypomniał jeden pomysł na oszczędności. Mianowicie, wiadomo jakie teraz są wędliny w sklepach - sama woda, a po 2 dniach w lodówce nadają się do kosza.
Pomysł jest taki, żeby kupić kawał mięcha - schabiku, karczku, co kto lubi. Żeby było taniej można zgadać się z rodzicami albo teściami, żeby nie grzać piekarnika na kilo mięsa. Do tego marynaty takie w saszetkach (albo samemu przyprawić jak ktoś potrafi), rękaw do pieczenia i parę takich kawałków mięcha do piekarnika. Po wystudzeniu wędlinka jak znalazł, o niebo lepsza niż te sklepowe wędliny. Można zamrozić w kawałku i będzie na potem.[/QUOTE] takie dobre wędlinki to mój tato na święta piecze, są pyszne ![]()
#369 |
kobieta za ladą
|
ja mięsa pieke tylko z okazji swiąt bo z pracy dostajemy talony lub kase więc same rozumiecie ale obowiązkowo(nakaz tż hehe)pieke rolade boczkową i karczek i mam nawet do sylwestra
![]()
#370 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki, dawno mnie nie było, psieplasiam, w Warszawce byłam
![]() ![]() ![]()
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy i czym pierzecie kołdry? Bo mój kot zaczyna dojrzewać i mi posikał kołdrę i tapczan :/ A może do pralni? A coś do prania tapczanów? z góry dzięki za pomoc!
![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
kobieta za ladą
|
ja z francuskiego robie kapusniaczki,koszt też niewielki ale cudnie smakują z barszczem czerwonym nadają sie nawet na święta BN
![]() KAPUŚNIACZKI 24 kapuśniaczków---ciasto francuskie z biedronki farsz: 50 dag kapusty kiszonej 25 dag pieczarek cebula ziele angielskie liść laurowy kminek 2 grzybki suszone do smaku majeranek warzywko 2 łyzeczki koncentratu pomidorowego kapustę drobniotko siekamy zalewamy wodą dajemy przyprawy oprócz majeranku i koncentratu gotujemy na półtwardo ja wiem z 45 minut przesmażamy cebulkę drobno pokrajaną z drobno posiekanymi pieczarkami kapustę odlewamy wyjmujemy listki ziele dorzucamy pieczarki razem z olejem i cebulką dodajemy majeranek i koncentrat mieszamy odstawiamy do ostudzenia płat ciasta rozkładamy na blasze do pieczenia dzielimy na 12 kwadratów na środek kazdego kwadratu nakładamy farsz zlepiamy rogami na przemian i zlepiamy powstała otwory(można nie zlepiać otworków --ja zlepiałam)wierzch kapuśniaczka smarujemy rozbełtanym jajkiem można na wierzch posypać np sezamem jub majerankiem piec w nagrzanym do 220 stopni około 12-15 minut ja piekłam partiami po 12 kapuśniaczków smacznego do tego barszczyk zcerwony w kubeczku ![]() mniam
#375 |
Zakorzenienie
|
ok, pranie się robi, ale muszę za 15 min isć... znowu na 2 czesci bede robic.
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam wyszukiwarkę na http://forum.miau.pl/ (administratorze, nie traktuj tego jako reklamę - to dobra rada) - mnóstwo porad. Albo odezwij się na PW ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2010-08-25 o 13:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
idę sprzątać w szafce ubraniowej
![]()
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
![]() Chodź do mojej ![]() Miłego popołudnia, ja już do domku ![]()
#380 |
Zakorzenienie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;21612381]Ja robię podobną nazwijmy to zapiekankę:
pieczarki + drobno pokrojony czosnek + kiełbaska (półplasterki). To podsmażam - zapach piękny. Mieszam z ugotowanymi świderkami, posypuję wszystko serem żółtym i chwilkę zapiekam (na patelni, żeby nie grzać piekarnika), żeby ser się roztopił. Tanio i smacznie i szybko ![]() My robimy dużo dań na szybko, żeby nie tracić w tyg. zbyt dużo czasu w kuchni. Chociaż ja bardzo lubię gotować ![]() kurczak z sezamem i ryżem kurczak ze szpinakiem i ryżem kurczak w sosie śmietanowym z papryką kurczak w sosie słodko-kwaśnym[/QUOTE] No właśnie my też staramy się jak najwięcej takich szybkich i tanich ![]() ![]() Może też coś polecicie? Z naszego jadłospisu byłoby to : 1. jajko sadzone - robię je często zamiast mięsa do surówek i ziemmniaków/ryżu. Z tym, że ja jajko robię tak, że najpierw kłade na olej plastry boczku (jeżeli nie mam to ewentaulnie szynki) na to plastry pomidora. Kiedy się wszytsko podgrzeje a boczek przypiecze wlewam na to jajko. przyprawiam (ja osobiście lubie posypać lekko Vegetą, badz inna tego typu przyprawą ![]() 2. zwykły makaron z serem 3. zapiekanki wszelkiego rodzaju - zarówno te na bagietkach , jak i makaronowe 4. ostatnio też pojawiają się kotleciki sojowe ![]() ![]() 5. kalafior w sosie beszamelowym. Może byc tez zapiekany w piekarniku... 6. frytki ![]() 7. Jesli chodzi o zupę to jeszcze furrorę robi zupa serkowa - tania i robi się ją błyskawicznie ![]() ![]() hmmm narazie nic wiecej nie moge sobie przypomniec, ale w razie czego dopisze ![]() A kurczaka uwielbiam... często robię nuggetsy z sosem czosnkowym ![]()
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2010-08-25 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
a ja w końcu sobie usiadłam. Wyprałam 4 pralki prania, bo prałam swoje zeszłoroczne sweterki żeby już mieć, a teraz wrzuciłam ręczniki. Ugotowałam sobie obiad dzisiaj miałam ochote na cos zdrowego więc zrobiłam brązowy ryż z pomidorem, kiszonym ogórkiem i sosem sałatkowym. potem pozmywałam naczynia u siebie i u mamy...ehhh. jeszcze czeka mnie odkurzanie, ale to jak mały sie obudzi. Wspominałaś, że masz córeczkę można wiedzieć w jakim wieku?? Moja maluda ma prawie 2 latka także troszke odchowany jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja muszę umyć okna, tylko ciągle popaduje sobie i nie mam kiedy ![]() Kotleciki sojowe sa pycha ![]()
#383 |
Wtajemniczenie
|
Ja robię na szybko zupe szczawiową. Mój tż ją kocha. zawsze marudził mi, że mam mu ugotować, a ja sobie myślałam bleee taka zielona zupa. A naprawde mi tez zasmakowała i jest bardzo prosta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
ooo ale naskrobałyście, nienadążam
![]() ![]() byłam na rowerze w ramach propagowania zdrowego trybu życia ![]() 25 km ![]() widzę że nawiązał się temat jedeniowy a mi coś w brzuszku burczy, trzeba jakąs zupke zjeść. kotlety sojowe mam i zrobie w najbliższym czasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Zadomowienie
|
klik
oferta pracy zdalnej jeśli któraś z Was kochane zna się na pielęgniarstwie ![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |||||||
Copyraptor
|
Rejs na żaglowcu - Pogorii. Z Dublina do Lizbony
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I boga się nie boję - piekłam bez drożdży na dwutygodniowym zakwasie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysterylizować! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Robimy bulion z kostki rosołowej (ja daje zawsze dwie bo smak jest lepszy) 2. do bulionu wrzucamy dwa serki topione, pokrojone w kosteczkę, żeby się szybciej rozpuściły (koniecznie Złoty Ementaler!) o ten ---> http://www.alejahandlowa.pl/tr/produ...y_4343420.html 3. gotujemy i mieszamy aż serki się roztopią i zrobi się taki kremik 4. Zabielamy troszkę śmietanką (można jeszcze troszkę zagęścić mąką, ale mnie się nigdy nie chce ![]() 5. Przyprawiamy (standardowo - pieprz, trcohę soli, vegeta/jarzynka) 6. Nalewamy do talerzy i wrzucamy trochę groszku ptysiowego , bądź robimy zwykłe grzanki z bułki pokrojonej w kosteczkę i przypieczonej na masełku ![]() Acha dodam jeszcze, że te proporcje to na ok dwulitrowy garnuszek ![]() Finito! Smacznego ![]()
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2010-08-25 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zadomowienie
|
Toż to oczywista oczywistość, ale siuski śmierdzą i trza temu jakoś zaradzić
![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() Edytowane przez Lilly22 Czas edycji: 2010-08-25 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.