|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. II
Sklep Inglota w moim rodzimym województwie (zachodniopomorskim) są w każdym większym miasteczku. Ogółem mieszkałam w różnych miejscach w Polsce i wszędzie Inglota było pod dostatkiem (Szczecin, Stargard Szczeciński, Poznań, Warszawa, Włocławek, Wrocław, Kraków, Gdańsk i wiele wiele innych). Szkoda, że tak późno go odkryłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Nie ma np takich... kurcze? 19 zł kosztuje takie jakby szkiełko magnetyczne inglota... jnie mogę znaleźc na googlach.
np w Rumii w Auchan stoisko Inglota jest śmiesznie malutkie i baaardzo okrojone... ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- No nie wiem ja wiem o istnieniu sklepu z prawdziwego zdarzenia ze wszystkimi artykułami w Warszawie, o większości produktów dowiadywałam się z poradnika domowego. Stoisko do którego chodzę, czyli jedno z większych też nie ma wszystkiego... Bo real w Gdyni to jakiś żart ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- oooo taki sklep chodzi :P http://www.pora.pl/venue/inglot btw o tym mówiłam https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1272042171 dowiedziałam się o tej paletce z gazety, u mnie na żadnym stoisku tego nie ma |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wawa i kraków sa tylko na stronie firmowej Inglota wymienione sklepow jest wiele wiecej przeciez chyba wszystkie dziewczyny z YT maja rzeczy z Inglota racja w tym, ze reklam brak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Ale czy wy mówicie o sklepach czy o stoiskach...
Bo niby w Gdańsku jest sklep, ale gdzie? Bo ja spotykam tylko stoiska |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
a w ogole dlugo dlugo uwzalam, ze kosmetyki Inglota sa kiepskie
chyba wizaz i KWc mi troche rozjasnil w łebku
![]() |
#367 |
po prostu Em :)
|
A te paletki to widziałam tylko na filmiku jednej dziewczyny z USA.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Ja bardzo polecam sagę o Inglocie na kanale 82Inez. ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą - ładniejsze i lepiej zorganizowane niż jakieś Sephory czy tam inne Douglasy a tak w ogóle to ja nawet nie wiedziałam że oni się w stoiska bawią, całe życie w każdym centurm widziałam ich duże sklepy to nawet mi do głowy nie przyszło że może być inaczej podejrzewam, że na stronie powrzucali jedynie sklepy firmowe (takie prawdziwie firmowe, należace do inglota) - reszta sklepów na umowach franczyzowych pewnie tutaj nie wchodzi i tyle tajemnicy
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-09-12 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę
![]() ![]() bo naprawdę, stoisko real Gdynia i Rumia auchan to jest obraza dla klienta :P nie wiem nawet czy w Rumi pędzle są :P |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Konto usunięte
|
A ja polecam odcinek Lekcji Stylu z przedstawicielka Inglota.
A co chodzi z ta Australia- tam jest drozej, wiecej zarabiaja, sa nowa marka wsrod wiekszych marek, potrzebuja marketingu. O co chodzi z Polska- nie ma zadnej konkurencji w tym przedziale cenowym, w Polsce mozna powiedziec, ze MAC nie istnieje, trzy sklepy i to od niedawna to jeszcze nie konkurencja. Nie potrzebuja zadnego marketingu bo kazdy i tak ich zna, kazdy wie. Marketing kosztuje, po co im w tej chwili? Te paletki sa u mnie przynajmniej, widzialam. W sklepach jest raczej to samo co na stoiskach. Tylko tam wyloza po 10 sztuk wszystkiego wiec sie wydaje, ze wiecej. Sklepy znam w Poznaniu, Stargardzie Szczecinskim i w Krakowie. No i to juz Polakow tutaj wina, ze to co polskie sie zle kojarzy u nas. Powiedzieli to otwarcie, ze wlasnie dlatego sie nie przyznaja za bardzo ze sa stad. Jak wiele polskich marek, daja sobie zagranicznie brzmiace nazwy i robia kariere. To ze wszyscy wiedza po jakims czasie, ze sa stad to tylko wplywa zle na sprzedaz. MAC i Inglot to to samo, czemu MAC ma prestiz a Inglot to takie o, jest bo jest? Bo MAC jest kanadyjski a Inglot polski. Nawet sobie klient sprawy czesto nie zdaje ze mysli w tych kategoriach a i tak uparcie to robi. Dlatego pewnie na stronie dwa sklepy wpisane tylko, zeby nie budzic podejrzen, bo w takiej Australii nie tyle sie zle kojarzy co po prostu w ogole sie nie kojarzy. Jak ktos powie ze obrzydliwa bluzka jest z Wloch to jest cudem mody bo maja taka opinie, jak jest z Polski to jest po prostu obrzydliwa. Przykre ale tak to wyglada. Mi u nich brakuje kolekcji sezonowych, kolorowych opakowan, serii, no jak Hello Kitty u MAC. |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
A mimo wszystko twierdzę że gdyby inglot postarał się o klientów, to by naprawdę dużo zyskał.
Sephora to kupa na patyku przysypana brokatem a jednak kolorówka się kręci. Inglot jest 150 razy lepszy, gdyby się trochę postarali... |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Wtajemniczenie
|
W Katowicach też jest normalny sklep inglota oprócz tego są tez stoiska. Ostatnio jak kupowałam cień to drugi mogłam kupić za 5 zł
![]()
Edytowane przez Czarna_Złośnica Czas edycji: 2010-09-12 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Palety Urban Decay sie oczywiscie bardziej oplacaja, bo maja jeszcze kredki i baze pod cienie w komplecie, mnie sie najbardziej podoba ta z Alicji w Krainie Czarow ![]() Cena 340 zl jest zdecydowanie za wysoka, ale widzialam w komentarzach sprzedawcy, ze kilka osob juz te paletki kupilo. Inglot jest w wielu miastach w Pl, ja pochodze z malego miasta i tam jest jeden sklep Inglota (sklep, nie stoisko). W UK i Irlandii dopiero w zeszlym roku otworzyli sklepy Inglota (w sumie 2 chyba), wiec jest to jeszcze malo popularna firma, ale porownywalna do MAC wlasnie. Dla ciekawych, temat Inglota z irlandzkiego forum: http://www.beaut.ie/forums/viewtopic.php?f=4&t=61 ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- A i jeszcze czytalam niedawno wywiad z wlascicielem Inglota, w ktorym mowil ze teraz skupiaja sie na promowaniu kosmetykow i otwieraniu swoich sklepow wlasnie za granica PL. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Jamajkaa101 Czas edycji: 2010-09-12 o 23:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw, z tą kupą to bym nie przesadzała, ja na razie na same fajne rzeczy trafiłam ![]()
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie potrzebują wydawac kroci na reklamę to nie wydaję - swoją drogą w sklepach inglota nigdy pusto nie jest ![]() btw. http://www.youtube.com/user/makeupby...46/9imORyJ0R-I make up by mel i jej haul z inglota mówi, że dała za paletke 5ciu cieni 30$ (plus pędzelek) (no a prównać z taką paletką Naked za ok. 45$ gdzie cieni jest więcej ) w Polsce 5tka kosztuje 45zł... niezła różnica ![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-09-12 o 23:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | ||
Zakorzenienie
|
Hehe no okej, nie wszystko jest takie złe
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
czy ktoś ma z Was Madzię-pielęgniarkę w subskrypcjach na twiterze ?
ja kilka razy wysyłałam jej zaproszenie (?)i w końcu zostałam przez nią zablokowana
#380 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sephora to prawda, zwlaszcza cienie ;/ kredka olowkowa ma wieksza pigmentacje == Purple- jak bedzie mogla wez nam przytocz przykladowe ceny produktow, jestem ciekawa. Edytowane przez 201604250941 Czas edycji: 2010-09-12 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Germini Czas edycji: 2010-09-12 o 23:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Kurcze siedzę i oglądam z nudów filmiki na youtubie gdyż nie mogę spać i nie mogę momentami własnym uszom uwierzyć ;/ polszczyzna niektórych pań jest tragiczna jak można tak zjadać końcówki jeeezu aż nie mogę tego słuchać np. " ze szczałom" albo " z różowom kokardom" nie do wiary eeh :/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie ten brak strony zawsze intrygowal ==" i irytowal. Jak juz jest strona to po nie po naszemu chociaz nawet za tlumacza placic nie trzeba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam nieśmiertelne...
"TUSTE" "mam bardzo tuste włosy" "moje włosy po tym szamponie są tuste" jeju :P to zawsze mnie razi.. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym nie mówię o billboardach rozsianych po całej Polsce, ale o www i jakimś programie lojalnościowym czy coś. O jakimkolwiek wyjściu do klienta.
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Program lojalnosciowy bylby boski. I gdyby promocje byly bardziej wyeksponowane. Bo mi glupio jak sęp przychodzic do stoiska i pytac czy jest cos w promocji. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
BUAHAAHHa WYBACZICE
![]() ![]() ![]() Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-09-13 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszy, co ma krematorium do Inglota? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.