![]() |
#361 |
Rozeznanie
|
Dot.: Triacneal - następca Diacnealu
TriAcneal jak najbardziej nadaje się do kuracji przeciwzmarszczkowej, jako jedyny na rynku zawiera retinaldehyd 0,1% to jest najwyższe (bez recepty) stężenie tego składnika i jedynego udowodnionego (ponad 50-letnimi badaniami naukowymi) jako środka zapobiegającego starzeniu się skóry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
A sotsujecie go pod oczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny naczytałam się sporo o filtrach, ale większość forum już przestarzała. Chciałabym wiedzieć jakie filtry najczęściej polecacie teraz? Słyszałam że część z poprzednio zachwalanych (np. avene) teraz już nie jest tak dobra. Może jakieś podpowiedzi? Co by nie zapychało i było równie stabilne jak poprzednia avenka żeby sie nie martwic podkładami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Rozeznanie
|
Owszem ja stosuje pod i nad oczy oczywiście bardzo delikatnie, cienką bardzo cienka warstewką w takiej odległości od gałki, żeby nie dotarło do wnętrza oka. Tak zaczynałam i obserwowałam reakcje swojej skóry, teraz już troszkę odważniej. Po godzinie wklepuje bardzo mocno nawilżajace serum.
Co do filtrów od dłuższego czasu stosuję LRP Anthelios XL 50+ to było latem (jestem z niego bardzo zadowolona i pewna jego stabilności). Teraz w ramach eksperymentów testuję BB kremy, a one maja filtry (jeszcze nie wiem jak to ze stabilnością) ale w czas większego nasłonecznienia na pewno zastosuję LRP. Muszę kupić 30. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
Używam Triacnealu już miesiąc i podzielę się z wami moimi przemyśleniami. Przede wszystkim trzeba ten krem traktować indywidualnie. Ja nie miałam wysypu, przez cały miesiąc wyskoczyła mi tylko jedna niespodzianka i to chyba bardziej przez zbliżające się "te dni", niż przez działanie Tri. Do tego krem mnie dopiero teraz zaczął złuszczać, wcześniej zauważyłam, że bardzo intensywnie nawilża i moja skóra z suchej zrobiła się normalna. Pory na nosie zniknęły, nie ma ich, tzn. są ale niewidoczne, a zawsze miałam z nimi problem. Poza tym zauważyłam minimalne wygładzenie poprzecznej linii na czole (takiej wczesnej zmarszczki mimicznej).
Dodam jeszcze, że mam 24 wiosny, a Tri używałam codziennie wieczorem. Na nos, linię na czole i okolice nosa tam gdzie zazwyczaj także są rozszerzone pory nakładam od jakiegoś czasu podwójną warstwę (po ok godzinie od nałożenia pierwszej) i moja skóra spokojnie to przyjmuje. Pod oczami jestem ostrożniejsza, ale również stosuję tylko nie codziennie, bo raz pojawił mi się taki suchy placek ok. kilku milimetrów, po odstawieniu na 1 dzień Tri pod oczami, zniknął samoczynnie. Używam filtra 40 z Clarinsa, ale to nawet jak nie stosowałam Triacnealu. Jest bardzo fajny i oprócz ochrony dostarcza jeszcze składników odżywczych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
karmazynka99 ma lekko różowy kolor i zaraz po rozsmarowaniu twarz jest trochę pobielona, ale to znika w przeciągu kilku sekund. Nie pozostawia tłustej warstwy, ale pozostawia coś w rodzaju warstwy ochronnej, na twarzy tego nie czuć, ale jak myję ręce po nim to to czuję. Ale formuła jest oil free, więc coś innego musi powodować tę warstwę. Ja go bardzo lubię i używam od dawna, jest wydajny i dobrze sprawdza się pod makijażem.
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Na stronie piszą, że ta warstwa ochronna to polimery roślinne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
witam, chciałabym się dołączyć do grona stosujących to "cudo"
mam nadzieję że tym się okaże bo właśnie zaczynam kurację. przygotowywałam się od kilku miesięcy a mianowicie kupowałam kosmetyki które będą mi w tym czasie pomocne, bo koszty jak dla mnie dość spore, mój arsenał: do mycia - żel avene cleanance, micel z biodermy hydrabio tonik - hydrolat oczarowy, jakaś melisa z Urody filtr - pharmaceris 30' , Roc 50' krem: bioderma cicabio, avene cold cream, oriflame aqua rytm, mam w związku z tym pytanie jeśli któraś z was uzywała tych samych a coś się nie sprawdziło u was, chętnie posłucham rad, bo mnie nawet bambino piecze więc cholernie sie boję. ![]()
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a orientujesz sie czy jest dostepny w PL?
![]() |
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki, rozejrze sie ![]()
![]() |
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
Hej Triacnealowiczki
![]() Niedługo rozpoczynam drugą kurację Triacnealem, poprzedniej efekty były boskie - ostatnio tak piękną cerę miałam kilkanaście lat temu (czyli jako dzieciak ![]() ![]() ![]() 1) Czy to dobry pomysł, żeby Triacneal stosować w połączeniu z odstawieniem tabsów Diane35? I Triacneal może powodować wysyp i odstawienie Diane35 również go powoduje - a jeśli oba te "wysypy" się skumulują? ![]() 2) Jak to skoordynować w czasie? Tzn. odstawić tabsy i zacząć brać T. w tym samym czasie? Może T. złagodzić skutki odstawienia? 3) Z innej beczki: od czerwca 2011 stosuję tonik z kwasem PHA 6% - niedługo skończę buteleczkę - jest to delikatny kwas, jego opis: http://www.biochemiaurody.com/sklep/tonikpha6.html czy mogę zaraz po zakończeniu nim kuracji zacząć stosować Triacneal? Czy raczej poczekać? Jak długo?
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musisz pisać tego samego w dwóch wątkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
marynka42 tutaj - mniemam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Rozważam kurację złuszczania/oczyszczania twarzy Triacnealem.
Mam skórę suchą na policzkach, w strefie T normalną, wrażliwą i płytko unaczynioną (nie mam widocznych naczynek, ale czasem coś przebłyska minimalnie). Czy Triacneal będzie się dla mnie nadawał? Czy ktoś próbował z taką cerą jak ja? Mimo suchej cery wiele kosmetyków spowodowało powstanie takich grudek (makaroników podskórnych, które widać pod światło pod odpowiednim kątem). Chciałabym się tego pozbyć. Skóra zrobiła mi się taka jakby nie równa, chyba kremy mnie pozapychały :/ Czy Triacneal na to pomoże?
Marcelinka ![]() ![]() ![]() Laureńka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziolcha86 Czas edycji: 2011-10-24 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
Powiem że Triacneal jest rewelacyjny. Testuję pierwszy raz kosmetyki Avene (dostałam gratis żel i mleczko) i jestem pod wrażeniem, na prawdę widać efekty stosowania. Cera się już wyraźnie wygładziła i rozjaśniła, zaskórniaki są mniej widocznie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Witam Kochane
![]() ![]() Ja w takim razie równiez dolanczam do grona uzytkowniczek magicznego kremu T. ![]() MOJA SKÓRA: Zawsz mi ciezko okreslic rodzaj mojej skóry... Ale chyba mieszana... Strefa T ma tendencje do lekkiego blyszczenia sie i zapychania ![]() Policzki natomiast mam bardzo wrazliwe,z rumiencami,wiecznie piekace. Z tendencja do naczynek,ale odpukac jeszcze nie popekaly ![]() Krem T. stosuje tylko i wylacznie na strefe T. Zaczelam doslownie 5 dni temu. Efekt jest taki,ze moje zaskórniki,znikaja goja sie, skóra mi sie luszczy bardzo , sle nie zauwazylam jeszcze zadnego wysypu. KOSMETYKI KTÓRYCH UZYWAM -zel do mycia Avene Cleanance AC -toniku brak -krem T -na policzki krem Avene anti redness No i teraz mam problem Dziewczyny... Szukam nawilzacza na dzien z SPF nie zatykajacego porów ![]() ![]() Nie wysylajcie mnie prosze do KWC,bo znam wszystko na pamiec i nadal nie moge sie zdecydowac ![]() Szukam równiez lekkiego podkladu NIE zapychajacego albo kremu tonujacego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Kasiaczek_ ja uzywam na codzien kremik z Biodermy Hydrabio UV spf15 i z czystym sercem moge Ci go polecic, niesamowicie dobrze nawilza, od razu sie wchlania, dla mnie jest wręcz cudowny. Nie wiem czy filtr 15 wystarcza na działanie Tricnealu, ale jestem z niego tak zadowolona ze wole przy nim pozostac.
Poza tym pochwale się ze po prawie 2 miesiacach moja cera jest o wiele ladniejsza, juz nie czuje pod skóra tych zaskorników. Musze sie jeszcze uporac z bliznami i sporadycznymi zaskornikami i bede zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
ja po 2 tygodniach stosowania Triacnealu obserwuję zmniejszone pory na nosie i policzkach (a byly rozszerzone i zapchane) oraz spory wysyp na brodzie i czole. Czekam na dalsze efekty
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Kochane,cera mi sie poprawia
![]() Jak narazie bez wysypu ![]() Uzywam plynu micelarnego La Roche Posay,toniku nawilzajacego Avene oraz krem Eucerin 5%mocznika. Na dzien uzywam LRP filtr 50 i pudruje pudrem transparentnym Dermablend. Nie mam wysypu,ale mam natomiast luszczaca sie skóre ![]() Bede zdawac relacje Pozdrawiam serdecznie
![]() |
#381 |
Zadomowienie
|
dziewczyny powiedzcie mi co jest lepsze na zmarszczki ,triacneal( który posiadam aktualnie) czy może serum renew z retinolem 1%.
Z tego co wiem w triacnealu jest retinyl? a w serum z biochemii jest retinol, chyba retinol to ten słabszy ? Już sama nie wiem wszystko mi sie poplątało zwłaszcza że jeszcze czytam o kwasach a im więcej czytam tym mniej wiem . ![]()
non permettere al passato di "rubarti il futuro " Edytowane przez chmurka80 Czas edycji: 2011-11-05 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tri pissalo o ile dobrze pamietam 'retinal' w skladzie, ale glowy nie dam
![]() |
![]() |
#383 |
Raczkowanie
|
W Avene jest retinal w serum masz retinol. Uważam, że w twoim przypadku będzie lepsze to drugie, gdyż masz go w dużym stężeniu.
EDIT: Skoro serum chcesz dopiero zamawiać, to może najpierw zużyj Avene i po ewentualnych efektach lub ich braku zdecyduj się na biochemie.
Zakazany owoc smakuje najlepiej! Edytowane przez Pawel K Czas edycji: 2011-11-05 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja kuracje zaczelam 3 tygodnie temu i chcialabym do was dolaczyc, zeby ewentualnie wymieniac sie spostrzezeniami i efektami, mam nadzieje, ze moge?
![]()
![]() |
#385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
Zaczęłam kilka dni temu drugą kurację Triacnealem na twarz - poprzednią zaczęłam w tym samym dniu tzn. 4 listopada ale 2010
![]() ![]() Moje kolejne pytanie dotyczy zaś działania Triacnealu na przebarwienia posłoneczne... Od kilku lat mam takowe na dekolcie i ramionach - jest to skutek namiętnego smażenia się na słońcu bez żadnej ochrony ![]() Czy Triacneal poradziłby sobie z tymi plamami? Oczywiście nie liczę, że usunie je całkowicie, ale zmniejszenie ich widoczności bardzo by mnie satysfakcjonowało już - tylko nie wiem CZY WARTO smarować dekolt z takimi plamami? Czy to w ogóle będzie miało jakiś sens i pomoże je 'wybielić'? Niby najlepiej najpierw spróbować, kilka miesięcy smarować i obserwować efekty, ale ja wolałabym wcześniej wiedzieć czy mogę w ogóle liczyć na jakiekolwiek pozytywne efekty w "wywabianiu" plam posłonecznych - wtedy zakupiłabym drugą tubkę Triacnealu i używała jednej na twarz, a drugiej na ramiona i dekolt - teraz nie wiem czy jest sens takiego zakupu? Może ktoś ma jakieś doświadczenia w usuwaniu przebarwień tego typu za pomocą Tri? ![]()
To i owo, a ściślej: CiuchOWO/kosmetykOWO http://szafa.pl/profil/SubRosa_ zapraszam ![]() Edytowane przez SubRosa1985 Czas edycji: 2011-11-30 o 00:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
SubRosa1985 nie wiem jak by było z Tri w zwiazku z Twoimi plamami na dekoldzie, ale co bys powiedziala na krem z Flos-Lek'u White&Beauty wybielający przebarwienia i piegi?
Mam wlasnie przed soba ten krem i zacytuje"Rezultat: redukuje wielkosc i zmniejsza intensywnosc zabarwienia piegów i plam pigmentacyjnych wywołanych:nadmierną ekspozycja na słonce, stosowaniem kuracji hormonalnych ... " Mysle że to by moglo Ci pomóc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
DOMator
|
Cytat:
W porządku jest też bioderma akn mat, ale bioderma jest dość droga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
zbuntowana20 zaciekawił mnie opis z ulotki kremu - no jak znalazł dla mnie! z jednym ale... zależy czy to tylko mocno przesadzone obietnice producenta czy prawda
![]() Pomyślałam o Triacnealu bo WIEM, że działa, tyle, że nie wiem jak/czy na takie przebarwienia... Z tego co wyczytałam w Necie kwas glikolowy jest polecany na przebarwienia - z wiadomych powodów ![]() Pomyślę nad tym kremem - dzięki zbuntowana20 - teraz mam zagwozdkę większą ![]() ![]()
To i owo, a ściślej: CiuchOWO/kosmetykOWO http://szafa.pl/profil/SubRosa_ zapraszam ![]() Edytowane przez SubRosa1985 Czas edycji: 2011-11-06 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.