|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli miód nakładam tak samo jak olej i potem zmywam tak? ![]() a i jeszcze jedno w co owijacie włoski jak dajecie olej na dzień? ja np folią aluminiową i mam taki aluminiowy kuck ![]() można tak?
![]() |
#363 |
Zadomowienie
|
ja najczęściej na noc nakładam, kładę ręcznik na poduszkę i śpię :P
a jak na dzień mam nałożony to w nic nie owijam, spinam tylko ;p używam tylko kokosa
#364 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jakie szampony możecie polecić , mam włosy trochę zniszczone i używam szampon sayoss do zniszczonych włosów ??
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- a muszę go zmienić na inny bo go już długo używam |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj po myciu nałożyłam na włosy maskę wymieszaną z miodem i żelem aloesowym, trzymałam jąok. godziny i zmyłam wodą. Włosy były niesamowicie gładkie, bez problemów się rozczesały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
scielam dzisiaj 13cm moich zniszcoznych wlosow i teraz ciesze sie moim 40cm
![]() wierze, ze kiedys zapuszcze zdrowe i piekne wlosy ![]()
#370 |
Zakorzenienie
|
sok mozesz pic.. 5oml na dzien
wpływa podobno dobrze na cere
#371 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Propozycji jest sporo, możesz robić na przykład płukanki, maski, wcierać tiniki/wodę brzozową/pokrzywową, olejować włosy.. O, kolejna znajoma osoba ![]() Jeśli chcesz używać jedwabiu, lepiej używaj innej firmy. Ja na próbę kupiłam ten, oddałam, bo obciążał mi włosy i nawet nie potrafiłam domyć tego tak, żeby nie wyglądały na oklapnięte. I jak wątkowiczki pisały, może wysuszać i niszczyć zamiast chronić.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny mam pytanie bo kurcze już tracę nadzieje, czy Wasze włosy tez na początku kuracji odżywczo - nawilżającej bez sls były takie... 'sianowate'? Wczoraj umyłam włosy, wszystko ładnie pięknie... związałam włosy na nos a dzisiaj mam powywijane sztywne suche strąki ![]() Nałozyłam na nie wczoraj olej rycynowy pomieszany z miodem i odżywką, zmyłam babydream i nałozyłam odżywke artiste, pozniej tylko odrobine 'z apteczki babuni' proteiny mleczne a przed robiłam wcierke w skalp z wody brzozowej. Nie wiem... moze coś źle robie albo najwyrazniej musze jeszcze poczekać na efekty.
#373 |
Konto usunięte
|
Olej rycynowy za długo trzymany może przesuszać włosy. Miód nieumiejętnie zmyty może pozostać i sklejać włosy, usztywniać je. Po Babydreamie jest potrzebne porządne nawilżenie, więc obowiązkowo odżywka nawilżająca, i odżywki nie żałować, trzymać jakieś 5 minut.
A i proteiny nie wszystkim służą ![]() Zamiast robić jednorazowy zmasowany atak na włosy ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Wtajemniczenie
|
Tatty babydream wysusza włosy ? ze trzeba stosować maske dobrze nawilżająca?
Mam ten szampon i myslałam ,ze on bardzo łagodny jest i nic zlego włoska nie robi ![]() ![]() Moja kochana Mamcia przywiozla mi wczoraj z WAWY dwa LORYSKI z bambusem i czekoladowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha chciałam jeszcze pochwalic nafte ,jesli ktoras nie uzywała to zachecam i polecam do spróbowania. Po tym moim rozjaśnianiu włosów -dekoloryzacji itp stosowałam nafte dwa razy w tygodniu,i włosy przestaly wypadac, sa mocne i po prostu czuc ,ze sa w lepszym stanie ,to na pewno zasługa nafty -wzmocnienie. Nie stosowałam juz żadnych wcierek,zeby skalpu alkoholem nie podrażnić juz i tak dostał ![]() Ile czasu mam na odebranie produktów zamówionych przez DOZ 7 dni? |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() staraj się odzywki/maski trzymac dłuzej najlepiej pod czepkiem i ręcznikiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2315351 8] A i proteiny nie wszystkim służą ![]() .[/QUOTE] Proteiny trzeba używać z głową bo jak przekarmisz nimi włosy to masz strąki nieładne ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-11-10 o 10:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2315307 3]Ale wiesz, że na wizażowych wątkach czeka Cię jedynie uzależnienie od dbania o włosy i bankructwo?
![]() Propozycji jest sporo, możesz robić na przykład płukanki, maski, wcierać tiniki/wodę brzozową/pokrzywową, olejować włosy...[/QUOTE] wiem i jestem na to przygotowana ![]() ![]() właśnie dziś na noc naolejowałam włosy, teraz siedze z mokrymi, ciekawa jestem jaki będzie efekt jak wyschną.... ![]() po zmyciu oleju położyłam też miód zmieszany z sokiem z avocado, miała być maseczka z avocado ale niestety miałam chyba za mało dojrzałe więc nijak nie mogłam z tego zrobić choć jako takiej papki... mówisz o płukankach, a jakie byłyby najlepsze? sporo wypadają mi włosy i to jest chyba największy problem, dlatego wcieram seboradin.
#378 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Odzywkę używam po każdym myciu ![]() Nafte nakladałam na włosy i skalp ![]() Raz mnie podrazniła jak trzymalam ja ponad pol godziny dawno dawno temu.Teraz juz wiem ze góra 15 minut ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A taka odżywka do mycia raczej się nie nadaje, może tylko na raz, nie więcej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Choć nie do końca, bo ja trochę inaczej to pisałam, sens nie do końca ten sam. Po Babydreamie potrzebna jest nawilżająca odżywka, taki był sens. Zwłaszcza, jeśli ktoś często myje włosy szamponem. Nawilżenie nie musi być bardzo mocne, ale nawilżyć i tak trzeba. Może to tylko ja świruję o swoje włosy, bo staram się je utrzymać w zdrowiu jak najdłużej, by nie musieć podcinać. Zależy mi na długich włosach ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jaki kosmetyk ochronny polecacie jesli chodzi o suszenie włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
kurczę, wam też tak ciężko schodzi nafta? myłam Herbal Essences niebieskim ;| wydaje mi się, ze źle zmyłam i ciągle czuję ten zapach (może świruję)
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a jak mniej czasu, to sama nafta na paręnaście minut, potem 2x szamponem mycie i odżywka jakaś ![]() a jak myjesz włosy?? może warto najpierw wymieszać odrobinę szamponu z wodą w zagłębieniu ręki to lepiej bedzie sie pienić ![]() chyba że tak robisz... to nie wiem ![]()
![]() |
#385 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2316140 1] Ja Loryski wykluczyłam ze wzgl. na parafinę i silikony (te ostatnie w niektórych). Ale jeśli myjesz włosy z szamponem to chyba sensacji nie będzie
![]() Choć nie do końca, bo ja trochę inaczej to pisałam, sens nie do końca ten sam. Po Babydreamie potrzebna jest nawilżająca odżywka, taki był sens. Zwłaszcza, jeśli ktoś często myje włosy szamponem. Nawilżenie nie musi być bardzo mocne, ale nawilżyć i tak trzeba. Może to tylko ja świruję o swoje włosy, bo staram się je utrzymać w zdrowiu jak najdłużej, by nie musieć podcinać. Zależy mi na długich włosach ![]() Rozumiem o co ci chodziło z odzywka ![]() ![]() ![]() A lorys miałam juz wezowy i bardzo sobie chwaliłam ,jako odzyweczke ![]() ![]() SILIKONY mi nie straszne ![]() ![]() Ja nafte zmywam ziołowym szamponem i dooooookladnie trzeba masowac skalp ,az rece bola od tego masowania :P a pozniej jeszcze raz myje włosy odzywka ![]() ![]() Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2010-11-10 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś wchodzę do kuchni a tu na blacie wielka butla oleju winogronowego
![]()
![]() |
#387 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedna z nielicznych rzeczy, których nie jestem w stanie zmyć odżywką. Ciężko schodzi, bez szamponu nie ujdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
na skalp nie nakładałam.
lekko podsuszyłam, chyba jest dobrze. popsikałam jeszcze sprayem do kręconych włosów zeby nie czuć tej nafty ![]() milusia, po jakim czasie nie czujesz już tego zapachu? aha, umyłam 3 razy, mieszałam też z wodą ![]()
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może zaczne go spożywać, też od wewnątrz dobrze jest o siebie zadbać ![]() a winogronowy miałam kupić kiedyś i całkiem o tym zapomniałam ![]()
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
a jakim szamponem zmywacie naftę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.