![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki??
powiedzcie mi dziewczyny czy ta nafta to moze byc z olejem rycynowym, bo to chyba bardziej do włosów a nie na twarz, co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup nafte kosmetyczna ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
stosuje juz kilka dni miksture i niestety musze zrobić przerwe, niestety bo jest super ale musze bo mi skora z nosa złazi, wysusza olejek buzke....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
hmm..a ja mam jakies dziwne uczucie ze po kazdym uzyciu tej miksturki..zawsze mi wyskoczy na buzi jakas krosta ..ale to moze od czegos innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Wtajemniczenie
|
Hexxana mam do Ciebie pytanie... jaką masz skórę ? bo ja mam mieszaną ale bardzo mi się przetłuszcza a teraz kiedy używam kwasów to i przesusza i myślę żeby użyć nafty bo ona dodatkowo nawilża, tylko jak ona sprawdzi się przy mojej przetłuszczającej się gdzie niegdzie skórze ? jaką Ty masz skóre ?
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zadomowienie
|
przepraszam ze wtrące sie troche nie w temacie ale mam pytania do MigdalEder..poniewaz ty mi pisałas gdzies na forum o korektorach ze strony łukiewnika ..i ja sobie tam znalazłam dwa fajne przepisy na korektor i na piling..i chciałabym wkleic tu te przepisy i czy mogłabys mi napisac ( jezeli wiesz) ile kosztuje uzyte tam produkty i na co działaja one z osobna (pisze do ciebie poniewaz zauwazyłam ze znasz sie na tych specyfikach) jezeli nie wiesz ..to przepraszam
![]() ![]() Rp. Korektor na pryszcze zasuszający szybki Maść tormentiol – 1 op. Pasta cynkowa – 1 op. Zasypka Dermatol – 1 torebka Olejek Geranium – 1 op. Sposób sporządzenia. Pobierz nieco pasty cynkowej i tormentiolu, wymieszaj starannie (proporcje 1:1). Następnie do osobnego pojemniczka dodaj zasypkę Dermatol (1 łyżeczkę) i zwilż ją paroma kroplami olejku Geranium. Do papki Dermatolowej dodawaj po troszku pastę cynkową zmieszaną z tormentiolem, mieszaj starannie. Odpowiednio do swojej karnacji skóry dodawaj odpowiednią ilość pasty cynkowej lub Dermatolu lub tormentiolu, aby uzyskać odpowiedni odcień dla swojej skóry. Najlepiej delikatnie nanieść korektor na pryszcza i skontrolować odcień. Staraj się uzyskać korektor w miarę gęsty, pastowaty. Znakomicie kryje i zasusza pryszcze. Rp. Peeling oczyszczający pory, wybielający, przeciwzaskórnikowy i mocniej ścierający Mydło lub żel w płynie, w miarę o prostym składzie, np. Bingo – 250 ml Skrzyp mielony – 1 łyżka Soda oczyszczona spożywcza – 1 łyżka Imbir mielony – 1 łyżka Azucalen lub Azulan – 10 ml Olejek geranium, pomarańczowy lub grejpfrutowy – 1 ml Przygotować i stosować jak wyżej. aha i jezeli wiesz to gdzie moge dostac te srodki? w aptece? sklepie zielarskim ? i jeszcze znalazłam na tej stronie taki przepis: Maseczka oczyszczająca I Przy rozszerzonych porach i tzw. brudnej cerze, można zrobić raz lub dwa razy w tygodniu maseczkę z białka. Najpierw jednak trzeba poddać twarz parowej kąpieli rumiankowej (UWAGA: przy popękanych lub rozszerzonych naczynkach krwionośnych nie należy robić parówki). Następnie spłukać zimną wodą i pokryć cienką warstwą piany ubitej z białek, pamiętając, by nie nakładać maseczki na okolice oczu. Po 15-20 minutach spłukać twarz ciepłą wodą. Po takim zabiegu skóra wygładza się, pory ulegają ściągnięciu. Na koniec wklepać w skórę krem nawilżający. i pytanie jakie własciwosci ma białko ..ze tak oczyszcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Przyczajenie
|
witam, śledziłam z uwaga wasze wypowiedzi i nimi zachęcona, sama pobiegłam do apteki po składniki tej miksturki, myślalam ze wypróbuję jeszcze dzis i sama zobacze efekty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam cere mieszana,wczesniej bardzo sie przetluszczala ale od jakiegos czasu od roznych specyfikow,patrie policzkow zrobily sie bardzo suche i skora az byla sciagnieta.Stosowalam rozne nawilzacze ale efekt byl krotkotrwaly. Musze przyznac,ze nafta pieknie nawilzyla moja skore,szczegolnie te suche partie i na noc dalam juz tylko bardzo oszczedna ilosc kremu. Wydaje mi sie,ze musisz sama sprobowac bo kazda cera mieszana bedzie sie czyms roznic,a przy stosowaniu kwasow czy innych aptecznych specyfikow skora tez inaczej reaguje. Polecam wyprobowac te miksture ![]()
![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihihihi.....tez mialam takie wrazenie i wciaz z niedowierzaniem spogladam w lustro,kladlam sie spac z obawa czy aby czasem mnie nie wysypie przez noc ![]()
![]() |
![]() |
#370 |
Przyczajenie
|
mal79: jestes pewna że nie ma żadnych właściwości leczniczych?? no bo kurcze ja tez mam taki olejek i się nim smaruję. Czyli mam przestać?? Ktoś cos wie na ten temat??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musi byc 100% olejku z syberyjskiej jodly (Oleum Abies Sibirica),najlepiej kupic go w sklepie zielarskim lub aptece wtedy bedzie pewnosc,ze kupujemy wlasciwy ![]() Olejek,ktorego uzyjemy do tej mikstury powinien miec jednoczesnie przeznaczenie spozywcze by mozna go bylo uzywac zewnetrznie i wewnetrznie.Mam nadzieje,ze co nieco pomoglam,napisz moze jakiej firmy masz ten swoj olejek?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
anna k: tak wyczytalam na stronce która tutaj dziewczyny podawaly o olejku pichtowym....
" Naturalny olejek pichtowy można zażywać doustnie. Jeżeli producent zakazuje stosowania olejku do wewnątrz to taki olejek jest naszym zdaniem zanieczyszczony lub fałszowany i tym samym bezwartościowy (np. ekstrahowany rakotwórczymi rozpuszczalnikami lub źle oczyszczony z rozpuszczalników, fałszowany olejkiem jodłowym zwykłym lub syntetycznym, zwiększany objętościowo terpentyną itd.). Z pewnością nie nadaje się wówczas do celów leczniczych. Olejek prawidłowo sporządzony jest leczniczy i powinien spełniać normy zawarte w narodowej Farmakopei, np. brytyjskiej, rosyjskiej. Powinien też posiadać atest HŻ (PZH)." panie w aptece spytala czy chce olejek do picia czy do smarowania, zdziwilam sie ze pic to tez mozna, wiec wzielam do smarowania, bo myslalam ze o to chodzi....ale po powrocie do domu tak sie zaczelam zastanawiac no i doczytalam na temat olejku, tak wiec wolalam nie mieszac go z naftą tylko poczekac i kupic dzis ten do picia ![]() A ty jak stosujesz ten do uzytku zewn. to daje jekies efekty?pomaga?sa jakiekolwiek zmiany, poprawa? moze kup lepiej ten olejek, ktroy mozna przyjmowac doustnie, bedziesz miala wiekszosc pewnosc jego wlasciwosci leczniczych.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ehh ja juz nie wiem czy to od tego czy nie ...bo jak kiedys robiłam to nastepnego dnia mi cos wyskoczyło..a wczoraj z obawami przetarłam twarz i moje pryszczyki..które uwazałam ze sa one od uzywania miksturki...a dzisiaj po pryszczach prawie nie ma sladu...czary czy co:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
Ja juz stosuje kilka dni ten super specyfik i rzweczywiście jest duza poprawa
![]() ![]() Wielki plus dla daidydee ze sie podzielila tym wielkim wynalazkiem ![]() ![]()
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadza sie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#376 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje Hexxana za odpowiedz ja od poniedziałku zaczne stosować tę miksturkę..
![]() dobrze że ma fajny wpływ na krostki bo to mi się przyda (lekko mnie wywypuje przy kwasie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta dzisiaj zauwazylam,ze lekko mnie wysypalo tylko,ze stosuje tez Biodermine dodatkowo no i przed okresem jestem a wtedy to zawsze wyskoczy cos,co nie powinno,przeczekam jeszcze kilka dni i zobacze jak bedzie sie zachowywac skora. Jednak duzym plusem jest wygladzenie skory i tonik faktycznie oczyszcza cere.
![]() |
![]() |
#378 |
Przyczajenie
|
a jak dodam petroleum d-4 zamiast d-5 to cos sie stanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o rozszerzone naczynka to ponoć olejek różany likwiduje je (po 2 miesiącach stosowania) lub znacznie je zmniejsza!!!
Znalazłam to kiedyś na necie, jednach już od 2 tygodni próbuje go zdobyć w jakiejś aptece i nigdzie nie ma!Mają mi niby sprowadzić w przyszłym tygodniu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
Bo prawdziwy olejek różany kosztuje 350 zł albo 250 za 10 ml, 2 ml za ok. 100 zł ,tyle kosztuje chyba w Pollenie. Reszta to olejki o zapachu róży, lepiej je sobie odpuścić. Dziwi mnie to, że apteka chce go sprowadzić, bo kto go kupi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje,ze bedzie gut ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#383 |
BAN stały
|
Ten specyfik Petroleum + olejek to jedno wielki badziewie - wogóle nie pomaga ( cały czas mi wyskakują czarne kropki na kicholu ) tylko śmierdzi niesamowicie. Szkoda, że dalem się nabrac na takie ustrojstwo. Widocznie ktoś za to kase wziął i wprowadził ludzi w błąd.
Gdy wcieram ten specyfik w mój kichol to wacik dalej pozostaje biały ( jakas dziewczyna na forum mówiła, że gdy zaczyna wcierac ten specyfik w swoją twarz to wacik robi się czarny - bez komentarza ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
Nie tak ostro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Wtajemniczenie
|
No i olejek pichtowy może uczulać lub podrażniać może dlatego Ci nie pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze powiedziec,ze pomimo oczyszczanej skory i pelengo demakijazu widze,ze faktycznie tonik pichtowy oczyszcza twarz i ....w rezultacie platek kosmetyczny jest brudny. Poza tym slusznie Ci zwrocono uwage,ze niepotrzebnie sie unosisz,dlatego ze kazda cera reaguje inaczej.
![]() |
![]() |
#387 |
BAN stały
|
Moja skóra wcale nie jest podraziona ( brak zaczerwienień, skóra mi nie schodzi )
Nikogo nie oskarżam ! Niektóre dziewczyny mówiły, że po pierwszym smarowaniu ich czarne kulki na nosie znikneły - czysta bajka. Proponuje zrobić ankiete: kto widzi efekty po mieszance Petroleum + Olejek. Wtedy się dowiemy jaka jest skuteczność tego specyfiku |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli robisz az taki problem to proponuje poczytac KWC i sam sie przekonasz,ze na dobra sprawe to na kazda cere inaczej wplywa dany kosmetyk i radzilabym trzymac nerwy na wodzy.Zadna z Nas nie jest tu w wojowniczym nastroju tylko dlatego,ze podana rada,wskazowka czy przepis na miskture nie sprawdzily sie;druga sprawa jest to,ze zostal podany link,gdzie mozesz sobie poczytac dokladnie na temat olejku pichtowego i jego zastosowania,zapoznac sie z innymi mieszankami.
![]() |
![]() |
#389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.