|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
Ja dzis na sniadanko tradycyjnie płatki fitella + orzechy + kiwi + suszone sliwki + mleko 3,2 % (innego nie rusze bo smakuje dla mnie jak woda )
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj odebrałam wyniki moje badań i co się okazało, że cholesteror całkowity mam o 46 przekroczony. Eh więc muszę się odchudzać by mieć wyniki lepsze i schudnąć. Powtórzenie badań za 3 miesiące.
![]() |
#364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ide sie kurować . Zajrze jutro po pracy Edytowane przez olesnati89 Czas edycji: 2010-12-14 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() normalnie cały dzień mnie tu nie było to aż grzech:p ja to mam inny problem, jestem przed okresem i co chwile bym coś jadłą, cały czas mi w brzuchu burczy;/ no ale jestem twarda i daje rade! ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Ojj to nie za dobrze;/
![]() |
#366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#367 |
Zadomowienie
|
Chyba przytyłam
![]() ![]() Do dupy! ![]()
![]() |
#368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Raczkowanie
|
Hehhe; ja już jestem stałym bywalcem Ośrodka egzaminacyjnego...i mam podobno zadatki na bycie rekordzistką. Tym razem skasowałam słupek na placu. Wstyd mi za siebie i brak umiejętności panowania nad własnymi nerwami.
Za kierownicą czuję się świetnie, jazda na łuku za każdym razem na kursie mi idzie od strzała, a na egzaminie to już inna bajka...Ale się nie poddaję:_) Walczę, aż zdobędę! Wczoraj poleciało kilka ku*** i sporo łez, dzisiaj już ochłonęłam i nabrałam sił do kolejnego starcia. Co do moich śniadań: dzisiaj było skromne, bo chcę trochę obkurczyć żołądek, ostatnio jest rozciagnięty jak u hipopotama. Mnie w odchudzaniu nikt nie wspiera, bo wszyscy mają w nosie, jak wyglądam i co robię. Jestem jedyną osobą, która może cos we mnie zmienić, i to właśnie robię ![]() ![]()
NOWA JA ![]() ![]() Edytowane przez Majlinka22 Czas edycji: 2010-12-14 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
ja dzisiaj zjadłam dużo za dużo i jestem zła na siebie teraz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Rozeznanie
|
A ja mam dziś taką ochote na chipsy ucze sie i ciagle w głowie chipsy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
http://www.izz.waw.pl/index.php?opti...cle&id=7&Ite#g
zobaczcie sobie piramide żywieniową, produkty zbożowe są na 1 miejscu! To samo mówil Pan na wykładzie, że są one bardzooo ważne ![]()
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
A ja wróciłam z odzdziału ratunkowego . Dopadły mnie takie bóle brzucha że myślałam że wykituje
![]() ![]() Edytowane przez olesnati89 Czas edycji: 2010-12-15 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Raczkowanie
|
Ja także ciągle się staram i w sumie nie mam sobie nic do zarzucenia. Tylko kurcze jestem strasznie niecierpliwa ja już bym chciała nie wiadomo jakie efekty, najlepiej żeby kilogram dziennie chudnąć hehe
![]() Poza tym powoli kończą mi się pomysły na dobre, proste, szybkie i przy okazji lekkostrawne jedzenie ![]() W przyszłym tygodniu aerobik na który chodzę zawsze wieczorem, będzie się odbywał tylko rano i trochę mnie to martwi bo rano nie mam możliwości chodzenia i boję się, że może mnie to kosztować jakimiś kilogramami i rozleniwieiem się ... ![]() Od przyszłego tygodnia najgorszy okres jak dla mnie - byle wytrwać do Nowego Roku, potem już z górki ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
A ja ważę 64kg i mam 97cm w biodrach, talia 91cm, a udo 50cm.
![]() |
#376 |
Zadomowienie
|
olesnati Ojj kochana, niedobrze..? Ale nic Ci nie powiedzieli tam, co się z Tobą dzieje? Po prostu zrobili badania i nie wiedzą skąd te bóle?
![]() Tracę motywację, dziewczyny! ![]() ![]()
![]() |
#377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
windbag Ale ja już się ciągle staram, żeby schudnąć. I nigdy mi to nie wychodzi.
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze jedno ode mnie, może u Ciebie tak nie jest, ale ja gdy porównywałam się z koleżankami, to za nic w swiecie nie umiałam zmobilizować się do schudnięcia. Takie porównywanie się do nich tylko mnie dołowało, chodź niby miało byc motywacją, bylo to złudne. Udało mi się schudnąć gdy przestałam się porównywać. Teraz wagę utrzymuję, nie dlatego zeby byc jak inne kolezanki, tylko zeby dobrze sie czuc z sobą. A co jeśli schudniesz do tych 49kg czy ile chcesz, a nie będzie ochów i achów? Będziesz chciała schudnać jeszcze więcej? A jesli jakas dziewczyna do której się przyrównujesz będzie jeszcze szczuplejsza to Ty tez postawisz sobie jeszcze wiekszy cel? A jak byś się czuła gdyby wokół Ciebie byly same dziewczyny z nadwagą? Lepiej by Ci było? Nie uzależniałabym swojego samopoczucia od tego kto Cię otacza. Nie jesteś zadnym grubasem! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj zjadłam 2 poczki chipsów, czekolade i 2 batony. Porpostu tak juz to za mną chodziło, że musiałam.. ale jak zjem raz na 2 tygodnie to sie nic nie stanie .. a tak sie nasłodziłam ze mi starczy na troche ![]() Wracasz do domu i masz przed sobą ciemny las straszny las, jest ciemno i bardzo sie boisz, wątpisz czy przejdziesz przez niego sama ale wiesz ze tam za tym lasem jest twój dom twój pokój ciepłe łózko noi idziesz.. jest ciemno i potykasz sie o jakies korzenie przewracasz ale jak najszyciej wstajesz, podnosisz sie i idziesz dalej jest strasznie i wiesz, że nikt ci nie pomoże i znów się o coś potykasz ale wiesz, że musisz szybsko wstac bo tylko głupiec zostałby w miejscu.. myslisz o tym łozku o tym celu o swoim domku idzies dalej przeciez juz jestes coraz blizej i nie mozesz sie poddac bo czeka tam na Ciebie twój cel.. znów sie o cos przewracasz jakas przeszkoda wiesz ze musisz wstac jak najszybciej bo cos cie moze dopasc albo porwać i musisz iść dalej juz tak blisko jest twój dom już widzisz to światełko w oknie juz tak blisko celu i przechodzisz ten ciemny straszny las i osiągasz cel. To jest właśnie życie upadki są co krok ale tylko głupiec się poddaje bo odważny człowiek wie, że musi sie szybko podnieść i iść dalej by osiągnąć cel. Ja zawsze aczkolwiek mam jakiś problem albo już brak mi sił przypominam sobie tą opowieść i wiem ze musze iść dalej ![]()
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2010-12-15 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze no mądre słowa ![]() ![]() u mnie dziś 61,6. ![]() ![]() Racją też jest to, że nie można patrzeć na innych, bo każdy człowiek jest inny. Ja kiedyś też patrzałam na koleżanki, ale stwierdziłam, że to jest bezsensu i tylko mnie dobija! Ja zazdrościłam mojej przyjaciólce tego, że jest taka chudziutka, a ona mi zazdrościła tego, że u mnie nie ma samych kości. Od pewnego czasu próbuje przytyć, ale nie może... Więc widzicie my mamy problemy z tym aby schudnąć a niektórzy bardzo chcieli by przytyć... Więc nie ma co się załamywać dziewczynki! Musimy się wziąć w garść i iść do przodu! Po to tu jesteśmy wszystkie żeby podtrzymywać się na duchu! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Kurcze nie chce Cię martwić kochana, ale moja teściowa też od jakiegoś czasu miała bóle brzucha i też jej robili badania i nic nie wykazały! Wkońcu powiedziała, że ona nie wyjdzie ze szpitala dopóki nie znajdą przyczyny i co się okazało to ma kamienie w woreczku żółciowym... teraz przed samymi świętami czeka ją operacja...;/
![]() |
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
michalinka Ta Twoja opowieść daje dużo do myślenia i wiesz co? Zmotywowałaś mnie tym bardzo
![]() ![]() windbag Tobie również kochana dziękuję ![]()
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
agusia814
![]() ![]() A tak pozatym dzisiaj miałam wykład o błonniku pokarmowym jak bardzo jest ważny i niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania naszych jelit ![]() ![]() 1. Codziennie człowiek powienien zjadać 40g błonnika (błonnika natywnego (nie przetworzonego jak np taki do rozpuszczania w wodzie z proszku to nie jest błonnik tak naprawde tylko chwyt reklamowy) 2. Błonnik taki natywny to: Płatki owsiane i Otręby owsiane! koniecznie Owsiane nie przenne ponieważ one są najzdrowsze i powodują spadek cholesterolu a także rośliny strączkowe ( groch, fasola, soja) a także kasze gryczana z surówką z marchwi i jabła ( niebo w gębie) i zdrowe ![]() 3. Dlaczego błonnik jest tak bardzo ważny?! Ponieważ powodują spadek cholesterolu złego po drugie nasze jelita pracują prawidłowo ponieważ powodują spadek Ph w jelitach dzieki czemu zapobiegają rozmowowi złych bakteri w jelitach, zwiększa częstotliwosc oddawania kału dzieki czemu te reszti nie siedzą w jelitach długo nie gniją, bo jeśli gniją to wiadomo powoduje raka! 4. Soja - bardzo ważna w diecie! Przeciwdziała rakowi i głownie rakowi piersi i macicy u kobiet co jest szalenie ważne. ![]() A dziewczynki już tylko my odwiedzamy forum? Bo tak mało dziewczyn sie udziela ![]()
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Michalinka
![]() ![]() Zostało nas już kilka. Ale to z czasem się tak wykruszają .. Na początku jest mega motywacja, zapał, a potem... widać zresztą. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
O kurcze a ja mam błonnik ten co rozpuszcza się w wodzie, jak dobrze, że nie zaczęłam go brać
![]() no niestety nie każka babka ma pewnie czas żeby pisać z nami no ale ja tez nie mam zamiaru przestać pisać;p
![]() |
#387 |
Rozeznanie
|
agusia814 Pewnie, że tak ja tu bede ciągle zaglądać
![]() ![]() Noi ja ogólnie jestem wytrwałą osobą nie poddaje się łatwo, także pracuje w takiej firmie, która wymaga czasu, żeby coś osiągnać oj uczy wytrwałości w dązeniu do celu ![]() A i moim zdaniem powinni uczyć w szkole jak ludzie powinni się zdrowo odżywiać. Bo jak czasem czytam wypowiedzi dziewczyn to mnie strach ogarnia jak nasze społeczeństwo jest niedoinformowane. Dziewczyny uważajcie także na diete Dukana czy jak mu tam.. to jest bardzo niezdrowe! Miałam o tym na toksykologi wiec wiem co pisze, nadmiar białka w diecie powoduje zatrucie organizmu BARDZO obiąża nerki i wątrobe. Poramida żywieniowa to na 1 miejscu produkty zbożowe pełnozairniste 5-6 porcji dziennie potem dopiero warzywa i owoce a dopiero potem 2 porcje nabiał. Nawet dzisiaj Pan nam to omawiał także jestem na świeżo ![]()
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2010-12-16 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Mądre słowa z tym błonnikiem
![]() Ja swoimi czasy też sporo wiedziałam o żywieniu bo chodziłam do szkoły gastronomicznej, ale z czasem wszystko z głowy wyleciało ![]() Ja się jeszcze też nie załamuje! Muszę nawet przyznać, że idzie mi całkiem nieźle, ale od trzech dni nie straciłam ani grama ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie, które się jeszcze nie wyłamały ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
WItam Was serdecznie ![]() Cały mój dotychczasowy problem polegał na tym, że czasem czułam się tak pełna, że nie jadłam nawet 500 kcal dziennie, a czasem potrafiłam zjeść 3500...Niezłe, nie?Wiem, że to już powoli zakrawało na wsparcie psychologa, ale powoli wracam do siebie i stabilizuję się. I wiecie co najczęściej było powodem moich napadówglodowych? Faceci...serio...Życzę miłej nocy. Ja jak zwykle ostatnio,nie mogę spaćjak normalny człowiek. Waga spadła w dół o dwa kilo od poniedziałku.Pasek zmienię jednak dopiero w poniedziałek.
![]() |
#390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz tutaj wzór wylicz sobie: Wzór Harrisa Benedicta służy do wyliczenia zapotrzebowania na energię i w przypadku kobiet przyjmuje następującą postać: Zapotrzebowanie= 655 + 9.56(w)+1.85(h)-4.68(a), gdzie: w- masa ciała wyrażona w kg h- wzrost w cm a- wiek w latach. WSPÓŁCZYNNIKI AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ: x 1,6 przy aktywności małej x 1,75 co odpowiada aktywności umiarkowanej x 2,2 przy aktywności fizycznej dużej (zgodnie z najnowszymi normami). Najpierw policz ze wzoru a potem wynik razy współczynnik aktywnosci ![]()
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2010-12-17 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.