Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 22:30   #361
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
mi mowila, ze duzo wazy tez
mowisz i masz

u mnie barszcz radycyjnie
slicznotka! a widze ze juz smoka ma chyba powyzej 6 miesiaca? my jeszcze ciagniemy te 2m+ czy jak one sie tam maja. chyba znow sie musze wybrac do sklepu chociaz te jej pasuja doskonale.

a co do spinek, ja swojej kupilam juz dawno w sumie, ale zalozylam tylko raz jak miala 1,5 miesiaca, ale jakos ciezko jej cokolwiek przy glowie robic bo sie wkurza, wiec odpuscilam. czasem zaloze jej opaske. ale jakos to wszystko niepraktyczne tak jak sukieneczki... raz miala na sobie a tak to ciagle w spodenkach, pajacach lub spiochach.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 23:00   #362
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Siala, a jak dlugo stosowalas ten olejek na rzesy, zaim zauwazylas efekty? Bo ja tez go mam, ale ciagle zapominam uzyc.
kurka.. a to mi nabiłaś ćwieka xD to było dawno temu i nie mam pojęcia wcale ile go stosowalam ale zawsze na noc jak szlam spać to maziałam sobie szczoteczką od tuszu wypaćkaną tym olejkiem i szłam spać - postaw sprzęt przy paście do zębów to nie będziesz zapominała myślę, że po tygodniu powinno być już coś widać.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 23:11   #363
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
kurka.. a to mi nabiłaś ćwieka xD to było dawno temu i nie mam pojęcia wcale ile go stosowalam ale zawsze na noc jak szlam spać to maziałam sobie szczoteczką od tuszu wypaćkaną tym olejkiem i szłam spać - postaw sprzęt przy paście do zębów to nie będziesz zapominała myślę, że po tygodniu powinno być już coś widać.
Wlasnie sobie nalozylam na rzeski, dizeki za przypomnienie
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 23:55   #364
martysek
Zadomowienie

Bajka, na mnie mama wyzywa, że Natalki w sukienki nie ubieram, ale mnie i jej najwygodniej jak jest w spodenkach. Pajasy jej nie ubieram, bo wydaje mi sie,że ona juz za duża i zbyt "dorosła" na takie dziecięce ubranko

Wiolek, super, że się udało z dodatkiem.

Anoxa, muffiny, golonki! Nie kuś! Natalkę męczą problemy brzuszkowe, więc postanawiam (tylko nie wiem, od kiedy dokładnie) jeśc tak, jak po porodzie...

Papi, mi lekarka mówiła, że Debridat zaczyna działać po ok 2-3 tygodniach. Jaką dawkę i jak często masz podawać Adasiowi?

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
EEeeeee, my też "zrobiliśmy dziecko", powiem więcej "zaliczyliśmy wpadkę" i uwierzcie, cieszę się z tego teraz bardzo i uważam się za niezłą matkę. Nigdy nie powiedziałabym, że "przekazaliśmy dar życia" a tak też niektórzy mówią, mam takich znajomych i okej jest.
My następne planujemy w większym mieszkaniuczyli realnie rzecz biorąc za ok 5 lat jak dobrze pójdzie. Tym razem jesteśmy zmobilizowani do większej dyscypliny, bo żyłoby nam się zdecydowanie mniej komfortowo jeśli byłoby to szybciej. Oczywiście jak by się zdarzyło to damy radę, ale świadomie nie.
Entertete, u nas identycznie

Niezawsze, Anuszka, piszecie o wadze dzieci. Natalia skończyła 4 miesiące i waży 8 kilo. Nic mi na szczepieniu nie mówili, że dużo. Jest takim grubaskiem, że szyjki w dalszym ciagu nie widać (chyba, że leży na brzuchu i zadziera główkę mocno do góry), jak siedzi, policzki leżą jej na klatce piersiowej, gdy podwinie jej się rękawek, widać jak wylewa się tłuszczyk Nadgarstki ma jakby związane sznureczkiem. Coś a'la baleronik

Niezawsze, zdjęcie bossssskie!
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 00:48   #365
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

przy okazji tesciowa wlozyla ubranko dla miska. sztruksowa kamizelka i spodnie + bluzeczka. no spoko tylko ze to dla dziewczynki! kamizelka ma guziki w kwiatuszki a bluzeczka rekawy ma w drobne kwiatki i kolniezyk taki polokragly wyszywany... no ale niebieskie jest....
hahaha oj tam oj tam czepiasz sie, spineczki nie, kwiatki nie hehe to co tesciowa slepa w sumie ja od mojej mamy dostalam kilka razy niebieskie typowo chlopiece ubrania a za kazdym razem tlumaczylam, ze Maja jest dziewczynka i nosi ubranka dziewczece i ze bez sensu kase wydaje, bo ja w chlopiece ubierac nie bede! Teraz kase daje juz tyko
za to rodzice tz jak kupuja to ni to chlopiece ni dziewczece tu zacytuje foremniakowa kupuja ubranka jak dla "dziecka z ochronki" ja tego nigdy nie zaloze, bo jest to brzydkie i to bardzo
Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Kiedys tu troche pisałam u Was daaawno temu
A teraz wpadlam zyczyc Wam Wesolych i spokojnych Świąt oraz Szczesliwego Nowego Roku wraz z córą dzis konczaca 4 miesiace
wzajemnie wesolych swiat! Jaka fajna kartka swiateczna
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

a co do spinek, ja swojej kupilam juz dawno w sumie, ale zalozylam tylko raz jak miala 1,5 miesiaca, ale jakos ciezko jej cokolwiek przy glowie robic bo sie wkurza, wiec odpuscilam. czasem zaloze jej opaske. ale jakos to wszystko niepraktyczne tak jak sukieneczki... raz miala na sobie a tak to ciagle w spodenkach, pajacach lub spiochach.
no szkoda, bo Blanka ma jeszcze wiecej wlosow i dluzszych, ale ja tak samo nie ubiram w sukienki i inne pierdoolki, na swieta jej zaloze taka fajna miecitka sukienunie ala sweterek dluzszy i niech sie cieszy rodzina, bo tak to Mai ma byc wygodnie, da sie fajnie ubrac bez podwijajacych sie kiecek
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Niezawsze, Anuszka, piszecie o wadze dzieci. Natalia skończyła 4 miesiące i waży 8 kilo. Nic mi na szczepieniu nie mówili, że dużo. Jest takim grubaskiem, że szyjki w dalszym ciagu nie widać (chyba, że leży na brzuchu i zadziera główkę mocno do góry), jak siedzi, policzki leżą jej na klatce piersiowej, gdy podwinie jej się rękawek, widać jak wylewa się tłuszczyk Nadgarstki ma jakby związane sznureczkiem. Coś a'la baleronik
mniam mniam do schrupania musi byc, ja nie wiem cos musi byc w tym "tuczeniu" dzieci, bo ja sie ciesze, ze moja sie robi tlusciutka a nie taki chuderlaczek

Maja dziekuje ciociom a w ogole to ja nie wiem, ale szaleje mi dziecko, spac nie chce i do 24 walczymy ze snem mam nadzieje, ze przynajmniej pospi troche

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 06:13   #366
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha oj tam oj tam czepiasz sie, spineczki nie, kwiatki nie hehe to co tesciowa slepa w sumie ja od mojej mamy dostalam kilka razy niebieskie typowo chlopiece ubrania a za kazdym razem tlumaczylam, ze Maja jest dziewczynka i nosi ubranka dziewczece i ze bez sensu kase wydaje, bo ja w chlopiece ubierac nie bede! Teraz kase daje juz tyko
za to rodzice tz jak kupuja to ni to chlopiece ni dziewczece tu zacytuje foremniakowa kupuja ubranka jak dla "dziecka z ochronki" ja tego nigdy nie zaloze, bo jest to brzydkie i to bardzo
wiesz o tym jak to wyglada to nawet nie wspominam bo w zyciu bym tego nawet corce nie zlozyla

a ja pajace miskowi ubieram na noc odkad sie chlodniej zrobilo. wczesniej w bodziaku spal a teraz w pajacu. a w dzien to body + spodnie dresowe. w domu nie ubieram mu takich fajnych spodni sztruksowych itp bo mi sie wydaje ze mu niewygodnie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 07:02   #367
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć Wstałam dziś wcześniej, bo wiadomo- ciasta czekają. Złapało mnie jakieś choróbsko Już wczoraj wieczorem kładąc się do łóżka czułam, że boli mnie gardło, a teraz jeszcze nos zawalony! buuu, na same święta...
ania,niezawsze moja "teściowa" przynosi takie ubrania Idze, że zastanawiam się skąd ona je bierze i gdzie takie produkują, to samo zabawki. Są nowe (choć nie zawsze), ale wyglądają jak sprzed potopu. Czasem myślę, że to po jej dzieciach, nie zdążyła ich założyć i schowała
niezawsze ślicznie w tej spineczce Mnie tam też podoba się Iga-pulpecik Przedtem miała takie chudziutkie nóżki, że aż żal było patrzeć... teraz ma już śliczne kiełbaski

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
a ja pajace miskowi ubieram na noc odkad sie chlodniej zrobilo. wczesniej w bodziaku spal a teraz w pajacu. a w dzien to body + spodnie dresowe. w domu nie ubieram mu takich fajnych spodni sztruksowych itp bo mi sie wydaje ze mu niewygodnie
Iga już dawno śpi w bodziaku, a na to pajac i to najczęściej ciepły, welurowy...W samym body to spała tylko w szpitalu jak byłyśmy, ale tam było chyba ze 35 stopni

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

agravka to niefajnie Ci się przytrafiło...Teść pewnie trochę się wkurzył?
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 08:21   #368
Siala_Bala
Zakorzenienie

Moja teściowa już też zrobiła takie dwa niewypały w ubrankach.. jedno fajne, ładne ale sztuczne jak plastikowa choinka normalnie żywcem jakbym dziecko folią owinęła drugie tak samo, teraz kupiła trzecie i jest "jako tako" może założę ale na pewno nie na gołe ciałko...
zabawki.. kupiła mu taką kaczuszkę.. jakby kąpielową.. patrze a to z kilometra chinami świeci.. biorę do łapy.. piszczy... opakowanie zasypane chińskimi literami całkowicie.. pies miał radochę i to była jedyna zabawka jakiej nie zjadł ;] teraz przytargała grzechotkę.. ale cała jest poobdzierana jakby ją w drodze gryzła i testowała osobiście.. gdyby nie to, że Sebkowi się ona tak podoba to bym mu nie dała.. wyszorowałam ją i wyparzyłam, więc chyba okej Ah.. i teraz kupiła dwa pajacyki - za małe i kombinezonik taki jesienny... no kij, że rozmiar na teraz-na już. Na wiosnę chyba nie doczeka, na tę pogodę się nie nadaje
Nie wiem jak jej powiedzieć, żeby se te swoje precjoza wsadziła... albo niech nic nie kupuje (naprawdę nie są nam potrzebne jej klamoty, przez całe życie o własne dzieci nie dbała i wywaliła je do babci a teraz wielką babunię struga) albo niech daje kasę albo nich kupi coś porządnego stara sraka o!

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
...Przedtem miała takie chudziutkie nóżki, że aż żal było patrzeć... teraz ma już śliczne kiełbaski
Aaaa przyznaj się, że Tobie to wszystko się podoba co podobne do kiełbasy

Skojarzyło mi się z moją kuzynką, która po pijaku opowiadała jak to jej córka lubi mięso i że musi codziennie zjeść pół kilo mięsiwa i do tego wędliny, kiełbachy i ojtam ojtam co nie tylko
gadka się wywiązała na imprezce rodzinnej gdzie ja jak zwykle (jak i na codzień) nie jem mięsa ani żadnych wędlin - nie jestem wegetarianką ale nie lubię i już od wielkiego dzwonu zjem coś chudego - kuraka, indyka... a z wędlin to polędwica sopocka i parówka berlinka wchodzi w grę. Nigdy nic poza tym

Stary 2010-12-23, 08:41   #369
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
matko ty to zorganizowana jestes ja posprzatalam jedna szafke w salonie i bylam z siebie dumna ze sie udalo
a na zdjecia poczekam cierpliwie bo teraz taki okres ze czasu malo

pierogi z kapusta (swieza) i grzybami (gaskami) to moje najwazniejsze danie wigilijne. moja babcia robi najpyszniejsze na swiecie
nie zorganizowana tylko Hubcio spal dwie godziny jak nigdy wiec ja biegalam ze szmata ale w sumie to nawet jak nei spi to lezy i sam sie bawi a ja moge jakos sie ogarnac

Cytat:
anoxa a jak się robi tę sałatkę z żołądkami?? Nie pierwszy raz o niej wspominasz i zastanawiam się czy dobra, bo nigdy nie jadłam.
wogole ona jest pycha jesli lubisz zoladki drobiowe juz pisze
2kg zoladkow drobiowych
sloik pieczarek konserwowych tych w zalewie octowej
sloik ogorkow konserwowych
majonez

zoladki gotujesz do miekkosci wiec troche to trwa w osolonej wodzie
pieczarki i ogorki kroisz w drobna kosteczke dodajesz majonez mniej wiecej caly ten sredni daje z winiary i podlewasz troszke woda z ogorkow wymieszasz to zoladki kroisz w cienkie paseczki wrzucasz do miski i na gore wylewasz te ogorki z pieczarkami i majonezem mozna wymieszac jak kto woli i w sumie nic juz nie przyprawiasz nic nie robisz wiece u nas zawsze mam robi z 4kg zoladkow bo faceci wyjadaja ta salatke

Cytat:
anuszka u nas tez rodzice sami wedza kielbaske i szynki. wlasnie dzis mi dotarla dostawa z domu rodzice podali nam autobusem pierogi, uszka, wedliny, mieso, no i od damiana rodzicow jeszcze pasztet bo to u nich obowiazkowo na swieta.

przy okazji tesciowa wlozyla ubranko dla miska. sztruksowa kamizelka i spodnie + bluzeczka. no spoko tylko ze to dla dziewczynki! kamizelka ma guziki w kwiatuszki a bluzeczka rekawy ma w drobne kwiatki i kolniezyk taki polokragly wyszywany... no ale niebieskie jest....
hehe to ubranko wam super kupila u mnie w domu juz daja mi kase zebym sama kupila co chce malemu zeby gafy nie popelnic

a kielbas i wedlin swojskich wam zazdroszcze u nas nie mamy gdzie uwedzic ale mam taki plan zeby za jakis czas na podworku swoja wedzarnie zrobic i bedziemy tez wedzic a puki co moja siostra od znajomych kupuje takie wyroby swojskie ale u nich to tak ze raz im sie uda raz nie

Cytat:
mowisz i masz

o jejku jak slodko no normalnie rewelacja hmmm ciekawe jak by Hubcio ze spinkami wygladal kurcze chyba psa yorka sobie kupie bo kogo mam czesac?

Cytat:
ja miskowi spinek nie przypne
hehe pasowalo by mu do tego ubranka od dziadkow

Cytat:
Moja teściowa już też zrobiła takie dwa niewypały w ubrankach.. jedno fajne, ładne ale sztuczne jak plastikowa choinka normalnie żywcem jakbym dziecko folią owinęła drugie tak samo, teraz kupiła trzecie i jest "jako tako" może założę ale na pewno nie na gołe ciałko...
zabawki.. kupiła mu taką kaczuszkę.. jakby kąpielową.. patrze a to z kilometra chinami świeci.. biorę do łapy.. piszczy... opakowanie zasypane chińskimi literami całkowicie.. pies miał radochę i to była jedyna zabawka jakiej nie zjadł ;] teraz przytargała grzechotkę.. ale cała jest poobdzierana jakby ją w drodze gryzła i testowała osobiście.. gdyby nie to, że Sebkowi się ona tak podoba to bym mu nie dała.. wyszorowałam ją i wyparzyłam, więc chyba okej Ah.. i teraz kupiła dwa pajacyki - za małe i kombinezonik taki jesienny... no kij, że rozmiar na teraz-na już. Na wiosnę chyba nie doczeka, na tę pogodę się nie nadaje

hehe moja "tesciowa' tez mlodemu prezenty robi a swojemu synowi nawet na ur zyczen nie zlozy na poczatku dala mu chyba 20zl (nie zyja zbyt bogato) pozniej przyniosla gwiazdki fosforyzujace dwie pary skarpetek i uzywana dziewczeca kurtke w kwiatki oddalam znajomej no i ostatnio fajna kamizelke mu kupila taka gruba i dwa pluszaki (nowe z metkami) :P ale i tak je wypralam bo smierdzialo ich domem i chubert uwielbia jednego z tych pluszakow wiec jej sie udalo ale generalnie w szoku jestem bo go chce odwiedzac no i ze te prezenty mu robi

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

aaaa od wczorajszego wieczoru mam naroznik
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 08:49   #370
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
hehe moja "tesciowa' tez mlodemu prezenty robi a swojemu synowi nawet na ur zyczen nie zlozy na poczatku dala mu chyba 20zl (nie zyja zbyt bogato) pozniej przyniosla gwiazdki fosforyzujace dwie pary skarpetek i uzywana dziewczeca kurtke w kwiatki oddalam znajomej no i ostatnio fajna kamizelke mu kupila taka gruba i dwa pluszaki (nowe z metkami) :P ale i tak je wypralam bo smierdzialo ich domem i chubert uwielbia jednego z tych pluszakow wiec jej sie udalo ale generalnie w szoku jestem bo go chce odwiedzac no i ze te prezenty mu robi
Może na starość się czuje takie cuś co jednak ciągnie do rodziny.. a może to dzieci małe tak rozczulają? AAaaaa i ostatnio jak przyszła to już od progu zionęła denaturatem jakimś czy inną wódą.. a prosto z pracy jechała.. i małego na ręce.. no to ja już nasrane w gacie miałam i stałam cały czas przy niej xD

Stary 2010-12-23, 08:57   #371
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dzień dobry!!
Troche sie rozpisałyście a u mnie notoryczny brak czasu.

Cytat:
Dziewczyny, a jakie zupy u Was na wigilii?? U nas od zawsze barszcz z uszkami, a słyszałam że niektórzy robią rybną, jakieś migdałowe...
U nas jest rybna z glow. Ja ja uwielbiam!! Smakuje jak rosół, jest bardzo delikatna i nie czuc rybą.
Oprócz tego mamy u moich rodziców barszcz z jaskiem, kasze z sosem grzybowym, karp, kluski z makiem i bakaliami, kompot z suszu, pierogi z kapusta i grzybami. A w tym roku jestem niestety u teściów a oni to jakos mało tego maja. Ja ugotuje barszcz.

U Was wypasiona Wigilia. Super!

Cytat:
Słodziak z tej Mai
Moja teściowa tez ma taki gust. Na początku dała Franco bluzkę z różowymi rękawkami, szwagier sie pyta czemu taka, skoro jest dziewczęca. A ona przy mnie mówi, ze taka miała w szafie to dała Gust ma rodem z PRL'U. Porazka. Ma sporo takich ciuchów pochowanych na zaś. Juz sie boje.
Cytat:
J a tak samo. Musi mu byc wygodnie. Sama chodze w dresie

bajka gratulacje

wiolek super ze sie udało z tym orzeczeniem.

A kupiłam sobie wczoraj sukienkę w Echo. Strasznie sie ciesze, bo dawno sobie już nic nie kupiłam a sukienke bardzo chciałam na świeta. Pochwalę sie:http://www.echofashion.pl/mobile/kolekcja.html 9 od góry. Jest szara a koronka jest czarna.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-12-23 o 09:02
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-23, 09:02   #372
entertete
Rozeznanie

Moja teściowa kupiła ostatnio kurteczkę, i powiem Wam, że gustowna i sama bym taką kupiła.

Moja mama za to raz kupiła bluzeczkę z sercem i różowymi rękawami, ale ubierałam, ot flower power. Kubek niekapek też ostatnio kupiłam różowy. Kurtki takiej nie kupię, ale bym chciała, żeby nie myślał o różu jako czymś złym. Bo jest troche tak, że ładuje się te dziewczynki w róż od małego, a potem niestety okazuje się ten róż symbolem pustoty, głupoty itp. a przynajmniej jest takie myślenie.

Mamy też kilka prezentów ubraniowych schowanych na dnie szafy, bo paskudne, że szok i nie mogłabym patrzeć jak bym go w to ubrała

W domu ubieram jak siebie, tzn. body krótki rękaw i bluzka plus dresy (żeby było wygodnie) lub body długi i na to krótki rękaw bluzka. I też ubieram tak, żeby ogólnie był w miarę dobrze ubrany i mógł np. w każdej chwili wyjśc. Sama tak samo, a bywam czasem w domach, że jak zaskoczysz to i dziura w skarpecie i jakieś bluzki powyciągane (u dorosłych), ja bym tak nie mogła.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 09:11   #373
chomiczek00000
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Widzę że mnie usunęłyście z listy- ok bo odkąd wszystkie na odchowalni to ja się ze dwa razy odezwałam
Moje dzieciątko tak mnie absorbuję że z komp się widuję jak z kurzu wycieram hehe, ale też w międzyczasie nie miałam kompa bo mi się wziął i zepsuł i z miesiąc w serwisie siedział... No i wczasy z Weroniką w szpitalu były(na szczęście nic "groźnego"-zapalenie oskrzeli, bo jak wczoraj was trochę poczytałam to widzę że macie niektóre powżniejsze problemy). Ile razy sobie obiecuję że się wam "wtrącę" w wątek to moje dziecko ma inne plany niestety Dzisiaj(no dobra, wczoraj ale chciałam trochę podczytać) już się stwierdziłam że chociaż życzenia Wam złożę świąteczne. Tak więc życzę wszystkim radosnych Świąt spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze.

a mam jeszcze pytanie, z tych bardziej przyziemnych-chciałam wam Weronikę wrzucić tylko coś mi nie wyszło i wyskoczył błąd jakiś- może ja coś źle zrobiłam?
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 09:18   #374
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
...a bywam czasem w domach, że jak zaskoczysz to i dziura w skarpecie i jakieś bluzki powyciągane (u dorosłych), ja bym tak nie mogła.
bo to są skarpety "na dotarcie "

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Widzę że mnie usunęłyście z listy- ok bo odkąd wszystkie na odchowalni to ja się ze dwa razy odezwałam
Moje dzieciątko tak mnie absorbuję że z komp się widuję jak z kurzu wycieram hehe, ale też w międzyczasie nie miałam kompa bo mi się wziął i zepsuł i z miesiąc w serwisie siedział... No i wczasy z Weroniką w szpitalu były(na szczęście nic "groźnego"-zapalenie oskrzeli, bo jak wczoraj was trochę poczytałam to widzę że macie niektóre powżniejsze problemy). Ile razy sobie obiecuję że się wam "wtrącę" w wątek to moje dziecko ma inne plany niestety Dzisiaj(no dobra, wczoraj ale chciałam trochę podczytać) już się stwierdziłam że chociaż życzenia Wam złożę świąteczne. Tak więc życzę wszystkim radosnych Świąt spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze.

a mam jeszcze pytanie, z tych bardziej przyziemnych-chciałam wam Weronikę wrzucić tylko coś mi nie wyszło i wyskoczył błąd jakiś- może ja coś źle zrobiłam?
fajnie, ze znalazłaś chwilę czasu

Zdjęcie musi być "przepisowego" rozmiaru i formatu.
Odpowiadasz na forum-Zarządzaj załącznikami (poniżej okienka odpowiedzi), wybierz plik, załaduj i wyślij odpowiedź.

Stary 2010-12-23, 09:19   #375
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
no szkoda, bo Blanka ma jeszcze wiecej wlosow i dluzszych, ale ja tak samo nie ubiram w sukienki i inne pierdoolki, na swieta jej zaloze taka fajna miecitka sukienunie ala sweterek dluzszy i niech sie cieszy rodzina, bo tak to Mai ma byc wygodnie, da sie fajnie ubrac bez podwijajacych sie kiecek
mniam mniam do schrupania musi byc, ja nie wiem cos musi byc w tym "tuczeniu" dzieci, bo ja sie ciesze, ze moja sie robi tlusciutka a nie taki chuderlaczek
czyzby sukieneczka z h&m ? bo z opisu wyglada tak jak moja ktora kupilam malej wlasnie w h&m hehe, jest taka sweterkowata w kolorze sliwkowym chyba. do tego zaloze jej opaske z kokardka i bedzie jak ta lala

co do prezentow od tesciow... to wasze dzieci przynajmniej cos dostaja, a Blanka od urodzenia nic nie dostala od rodzicow mojego tz :| nawet glupiej kartki z zyczeniami. no ale na raczkach to by nosic chcieli... moja matka za to strasznie Blanke obkupuje, no ale tylko dwa razy zdarzylo sie by nie trafila w moj gust
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-23, 09:24   #376
chomiczek00000
Raczkowanie

weronika.jpg
No chyba się udało
Stary 2010-12-23, 09:26   #377
chomiczek00000
Raczkowanie

he he udało się. Moja Weronika a jak znajdę jakieś zdjęcie moich dziewczyn razem to też wam wstawię, a co
Stary 2010-12-23, 09:34   #378
papeteria
Zakorzenienie

Dziewczyny dzieki za info odnsnie Debridatu

Cytat:
no wiesz.. olej rycynowy jest "z ulotki" środkiem przeczyszczającym.. a ja go stosowałam na rzęsy moja koleżanka mi poleciła i byłam zadowolona, rzęsy super rosną, są dłuższe i mocne
Więc generalnie, że to lek dla dzieci chorych na mukowiscydozę może mieć również zastosowanie w waszym przypadku
A skutki uboczne.. wcale ich może nie być prawda?
wiem wiem
Cytat:

scoobs zadnych wiesci. babka z ubezpieczen miala w ciagu 3 dni przyjechac (jutro mija) i nawet nie zadzwonila. mysle ze przez te swieta sie przeciagnie wszystko
wiedzieli kiedy ukrasc
wiolek dobrze ze sie udalo
renatka super kartka
niezawsze jak slodko
anuszka kuruj sie, przypomnisz jak sie robilo ten blok
anoxa ciekawa ta salatka
a te kotlety z ananasem to jak ?

co do ryb to ja zawsze robie wiecej po japonsku mama po grecku i sie wymieniamy

anoxa, anuszka podaje przepis

- 1kg ryby (np mintaj) w jajku , mace i usmazyc
- 1 sloik papryki pokroic w slupki
- 1 sloik ogorkow konserwowych pokroic w slupki
- 4 srednie cebule pokroic w kostke zeszklic na patelni
- ukladac : ryba, cebula, papryka , ogorki , zalac ciepla zalewa (w tym roku sie pomylilam i na gore polozylam papryke smaku to nie zmieni wiadomo ale lepiej jednak wyglada Z TYMI OGORKAMI NA GORZE BO Z TYM CZERWNYM SOSEM JEST TAKI FAJNY KONTRAST) sorki za capslocka
zalewa:
- 2 szkl. wody
- 1/2 szkl oleju kujawskiego
- 3 lyzki cukru
- 1 maly przecier pudliszki
- 4 lyzki ketchupu pikantnego
- 3 lyzki octu
- sol do smaku, ziele, lisc
zagotowac gotowac jeszcze 2 minuty , przyrzadzic dzien przed podaniem.
Troche chaotycznie ale chcialam napisac szybko
sosu na kg ryby robie troche wiecej tak o 1/3

lece sprzatac bo chlopaki poszli na spacer jedyna okazja !

edit:
chomiczek wszystkiego dobrego slodki bobas

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-12-23 o 09:38
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 09:43   #379
anoxa
Zakorzenienie

aniaa tak jak obiecalam ale nowego sciecia za bardzo nie widac

jesli chodzi o ubieranie dziecka w dzien to u nas body na dl rekaw spodnie dresowe i skarpetusie

PC201252.jpgPC201246.jpgPC201233.jpgPC201230.jpgPC201232.jpgPC191171.jpgPC181123.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-23, 09:49   #380
anoxa
Zakorzenienie

papi kotlety to normalnie smazysz schabowe my np robimy z reguly z piersi kurczaka smazysz pieczarki moga byc z cebulka kladziesz na kotleta plaster ananasa na to pieczarki i kladziesz gruby plaster sera zoltego i zapiekasz w piekarniku
Stary 2010-12-23, 10:17   #381
justynacz80
Rozeznanie

Enterete ja też jestem wege No może nie do końca, bo jem ryby i też uwielbiam Wigilię Ciągle zastanawiam się jak karmić Agatkę... Z jednej strony może bezpieczniej i duuużo łatwiej będzie dawać jej normalnie mięso, z drugiej strony strasznie mi to "zgrzyta"... Ostatnio pomyślałam, że będę jej dawać tylko drób i ryby. Jak to będzie u Ciebie?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Niezawsze, ale z Mai słodziak. I jaka blondyneczka! Czy ona na początku nie miała ciemniejszych włosków?

Enterete, już doczytałam. Widzę, że mamy podobne podejście. Jak skończy się czas "słoiczkowy" to bedziesz gotować z mięsem dla dziecka (ja to nawet nie umiem- nigdy niczego z mięsem nie robiłam )

Agravka, współczuję niepotrzebnych stresów
Aniaa, ale wy macie przeboje z tymi samochodami

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-12-23 o 10:28
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 11:51   #382
anoxa
Zakorzenienie

jesso aniaa dopiero doczytalam o tym waszym aucie wspolczuje
Stary 2010-12-23, 12:14   #383
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz o tym jak to wyglada to nawet nie wspominam bo w zyciu bym tego nawet corce nie zlozyla
hehe ja wkleje pozniej cudo jakie dostalismy od kuzyna Marka i jego zony

Anuszka
zdrowka zycze

Cytat:
o jejku jak slodko no normalnie rewelacja hmmm ciekawe jak by Hubcio ze spinkami wygladal kurcze chyba psa yorka sobie kupie bo kogo mam czesac?
dziewczynke zrobcie sobie a nie yorka

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A kupiłam sobie wczoraj sukienkę w Echo. Strasznie sie ciesze, bo dawno sobie już nic nie kupiłam a sukienke bardzo chciałam na świeta. Pochwalę sie:http://www.echofashion.pl/mobile/kolekcja.html 9 od góry. Jest szara a koronka jest czarna.
fajna, podoba mi sie 6 od gory

Cytat:
Kurtki takiej nie kupię, ale bym chciała, żeby nie myślał o różu jako czymś złym. Bo jest troche tak, że ładuje się te dziewczynki w róż od małego, a potem niestety okazuje się ten róż symbolem pustoty, głupoty itp. a przynajmniej jest takie myślenie.
dokladnie! rozowy to tez kolor i ja lubie nadal nosic go pod roznymi postaciami, ja w ogole lubie kolorowo sie ubierac, wiadomo, ze musi byc to w miare wywazone, ale nie czuje sie jak doda lub barbie i nie lacze tego koloru z nimi, kolor byl wczesniej niz one!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
czyzby sukieneczka z h&m ? bo z opisu wyglada tak jak moja ktora kupilam malej wlasnie w h&m hehe, jest taka sweterkowata w kolorze sliwkowym chyba. do tego zaloze jej opaske z kokardka i bedzie jak ta lala
nie nie taki, wkleje pozniej to zobaczysz

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
he he udało się. Moja Weronika a jak znajdę jakieś zdjęcie moich dziewczyn razem to też wam wstawię, a co
o jaka fajna Napisz do dzidzi to cie przywroci na liste i udzielaj sie czesciej
Cytat:
aniaa tak jak obiecalam ale nowego sciecia za bardzo nie widac

jesli chodzi o ubieranie dziecka w dzien to u nas body na dl rekaw spodnie dresowe i skarpetusie
ale fajne widoczki i jakie masz geste wlosy a fryzury fakt nie widac az tak, bo wiatr rozwiewa

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Niezawsze, ale z Mai słodziak. I jaka blondyneczka! Czy ona na początku nie miała ciemniejszych włosków?
miala i to o wiele bardziej ciemne, w ogole sie zmiienia i robi sie bardziej do mnie podobna niz do Marka

Ide sie ogarnac i Maje tez moze jakis spacer a pozniej fotki

Maciuś
Stary 2010-12-23, 13:00   #384
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

Anuszka
zdrowka zycze
Dzięki

anoxa super widoczki i Ty też niczego sobie Brzmi smacznie ta sałatka, no i bardzo prosta, a żołądki bardzo lubię
papi dzięki za przepis na rybkę, właśnie taką jadłam Nie wiem czy zdążę w tym roku zrobić hehe
a blok tak:

mleko w proszku pełne 500g (nie może być granulowane)
  • 1 kostka masła albo margaryny
  • 1 paczka herbatników
  • 6 łyżek kakao
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • pół szklanki wody
  • bakalie do wyboru, ja daję trochę orzechów włoskich, laskowych albo migdały w słupkach, rodzynki mogą być, ale nie lubię.
Do miski wsypać mleko w proszku, kakao, pokruszone herbatniki i orzechy. W garnku zagotować masło, cukier, cukier waniliowy i wodę. Pogotować chwilę, zestawić z ognia i zalać tym suche składniki, energicznie mieszać, bo szybko zastyga. Przełożyć do wąskiej blaszki lub innego naczynia, zostawić do ostygnięcia, potem przechowywać w lodówce
Stary 2010-12-23, 13:39   #385
entertete
Rozeznanie

justynacz80 na pewno zupki wege (no może teraz na spróbowanie te ze słoiczka, bo i tak na razie daję słoiczki), bo u nas tylko takie gotujemy (czyli ja gotuję). Więc kiedyś Tymek też będzie te nasze jeść, więc od razu przyzywczajam do takich, bo bym nie spróbowała nawet, a poza tym po co dwa razy gotować (małż je moje zupy i jest okej). Mięso osobno, w sensie z jakimś daniem, ale też jakoś 2 czy 3 razy w tygodniu (zobaczymy jak wyniki), co do rodzaju to zobaczę, bo ryby np. mogą uczulać alergików - zobaczę jak będzie. I tak jest duża szansa że kiedyś nie będzie jadł mięsa albo mało, bo tak samo mój mąż, wygodnie mu jak ma pod nos, więc je w gościach albo jak sam sobie ugotuje co zdarza się rzadko.

A, no i gdyby nie był alergikiem, to może poszłabym ostrzej, ale tak to się boję niedoborów, bo ch.olera wie na co jeszcze uczulony może być, i chcę zacząć z mięsem, tak bezpieczniej i łatwiej (myślę też o żłobku, przedszkolu), nie mam tego luksusu, żeby go zatrzymać długo w domu i pilnować co je.

Dziewczyny wiem, że nie macie czasu, ale w wolnej chwili napiszcie jak wyglada Wasz rozkład posiłków i jak ilościowo, tak dla orientacji.
Ja się w szok wbiłam. Małemu dalam dziś pierwszy raz cały słoiczek (na razie tylko testowałam, bo te uczulenia) no i nie starczyło, był ryk ,dojadł jeszcze 60 mleka.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-12-23 o 13:53
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 13:52   #386
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

enter ja podaję po prostu cały słoik zamiast jednego posiłku mlecznego albo pół słoika i dopajam mleczkiem
Stary 2010-12-23, 13:59   #387
justynacz80
Rozeznanie

Enterete u mnie opornie idzie ze słoiczkami. Na razie zjada 1/3 słoiczka na raz i tylko marchewka z jabłkiem jej posmakowała do tej pory. Opócz tego costaje 4 lub 5 razy mleko 150 ml wody + proszek to wychodzi gdzieś 170 ml.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-23, 14:31   #388
anoxa
Zakorzenienie

enter ja daje jak anuszka sloiczek zamiast mleka moze sprobuj soczek zamiast mleka dac?
Stary 2010-12-23, 14:40   #389
niezawsze
Zakorzenienie

U mnie awanti na calego ten dzien przed wigilia pytanie i pretensja czemu swieta sa u nas znow i czemu moja mama tak czesto przychodzi(bywa raz w tygodniu i to jak my gdzies wychodzimy)

Maciuś
Stary 2010-12-23, 14:41   #390
glooria
Raczkowanie

Wesołych i radosnych świąt
dla wszystkich dzieci i ich rodziców
oraz dużo prezentów:d
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości