|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
też dzisiaj nie potrafię uspić małej. Od 17 wierci się a zaśnie na 20 min góra i znowu wiercenie. Cyca miała już z 3 razy. Przy nim zasypia a potem zaraz pobudka
![]() dodatkowo na języczku ma białe plamki, mam nadzieje że to nie jakaś pleśniawka. Mam nadzieje że to tylko mleczko się osiada. Zastanawiam się czy to nie od smoczka. Ale jest czyszczony, więc sama nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakiś gorszy dzien dzisiaj widze miały nasze dzieciaki ![]() jestem padnieta... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zadomowienie
|
Ja tez dzis nie za wiele czasu dla siebie mialam, bo na zmiane z mezem, zesmy zgadywali o co chodzi malemu. Jesc nie, spac nie, na rece nie i wiercenie, napinanie, marudzenie. Teraz mam nadzieje, ze w koncu zasnal, bo sie ostatnio starsznie wyculony na dzwieki zrobil i byle co go wybija ze snu. Jezu juz bym chciala, zeby sie skonczyly te kolki, napinanie, ulewanie i marudzenie, bo czasem juz sama nie wiem co z nim robic. Musielismy mu dzis zakleic plasterkiem pepek, bo od tego prezenia sie zaczal mu wychodzic i boje sie, zeby przepukliny nie dostal. Za 2 tyg pierwsze szczepienia. Zaczynam sie psychicznie nastawiac na wielkie darcie i placz, bo to 2 zastrzyki w oba uda i bedzie go bolalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Rozeznanie
|
U nas też malutki trochę marudzi teraz ale za to w dzień był grzeczniutki i był nawet z nami na imieninach u prababci
![]() A może te dzieciaczki nasze tak marudzą bo pełnia dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
Mam tę samą teorię odnośnie pełni... Moja Lenka też wczoraj czadu dawała
![]() ![]() Dziewczyny zastanawiałyście się nad szczepionkami?? Jakie wybieracie - podstawowe, czy któryś z programów 5w1, lub 6w1?? Niedługo przyjdzie nasz czas na szczepienia więc zaczynam o nich intensywnie myśleć..
#367 |
Zakorzenienie
|
My się zdecydowaliśmy na te 6w1, no chyba, że będzie niedostępna, to 5w1.
A maluszek tylko raz się dzisiaj obudził w nocy po 2 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Moja Niuńka już ma 2 tygodnie i dwa dni
![]() Pytanko - czy któras mama też stosuje żywienie mieszane? Ja wogóle mam wrażenie że dzieciaczek szybko się rozwija - szybko zaczał się uśmiechać, szybciutko mi odpadł pępek, ładnie zaczyna trzymać główkę i podnosić jak położy się ją na brzuszku... Mój mąż śmieje się że niedługo zacznie biegać. Problemiki to przeziębienie, czasem oddycha tak flukając, lecą gilki. Czkawka. Czasem ulewa bo zachłannie je. |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
widzę że nie tylko u mnie wczorajszy dziś można zaliczyć do nieciekawych, mała ładnie przespała prawie cały dzień za to wieczorem i w nocy dała nam popalić, spałam chyba tylko z 3 godz
![]() ![]() wg pediatry wszystko jest ok, mała ma jeszcze śladową żółtaczkę i wg kobiety to jest przyczyną jej prężenia (niedojrzałość układu enzymatycznego - czy jakoś tak), Nadia nie robiła kupki przez dwa dni i wg niej to jest moja wina bo pewnie zjadłam dużo czegoś zatwardzającego - taaaa ciekawe czego ![]() ![]()
#370 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a kiedy wyszłyście na pierwszy spacer? Bo ja w tym tyg. zamierzam ( idzie trzeci tydz.)
I kto u Was wstaje do dzidzi w nocy , jak dzielicie sie opieką ? Tzn. u nas ja w tygodniu, czasem raz w nocy zajrzy mąż i pomoże, a w weekendy mąż zazwyczaj a ja spię jak suseł ( no z małymi wyjątkami) |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
u nas problem z zasypianiem ciąg dalszy
![]() ![]() Na pierwszy spacer jak będzie ładnie to pod koniec tego tygodnia może wyjdziemy. Mała będzie miała skończone 2 tyg. A do obowiązków przy małej to róznie. Raz ja przewijam raz mąż. W nocy to od śpi od strony kołyski więc jak mała się kręci to on zagląda to jest a jak trzeba to wtedy ja wstaje karmić czy przewinąć |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się wybieram jutro jak będzie ładnie ![]() do Nadii ja głównie w nocy wstaje ponieważ karmie cycem, mąż czasami mnie wyręcza i mi małą podaje, w ciągu dnia ja też głownie zajmuje się małą bo mąż w pracy ale jak przychodzi to mam czas dla siebie powiedzcie mi jakie wit k+d3 podajecie dzieciakom (nazwy mile widziane ![]()
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
Wanilia ja daje VitaD takie kapsulki twist off 4 kropelki, tak zalecil pediatra. Witaminy K nie kazal brac. Mala ma wiotka krtan wiec zalecil tez 6 kropelek wapna (mala lubi bo o smaku bananowym) i 4 kropelki wit C (super grymasik i mlaskanie) nie wiem czy to nie za wczesnie na takie rzeczy ale skoro pediatra zalecil, polozna potwierdzila ze jej to nie zaszkodzi.
Dzidzia dzis byla marudna cyccek byl co 2 godziny zaczynam sie martwic ze moze pokarm mam za slaby, ale je i sama wypluwa, potem je juz co 3 a w nocy budzi sie tylko raz kolo 2 i potem przed 6. OKi, korzystam z faktu ze spi i lece pod prysznic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zadomowienie
|
Moja mała będzie miała pojutrze 3 tyg.ale jezcze nie zamierzam wychodzic na spacery,bo jest za zimno.pogoda marcowa jest zdadliwa...
Ja też tak miałam,że juz małe brązowe plamienie,a tu znów krew! Na szczescie teraz znów małe plamienie.Ale ciekawe jak długo jeszcze? Mojej Liliance odpadł pepek w 8 dobie. A wczoraj to przespała cały dzien!tylko budziła się na cyca i dalej w kimę ![]() No i nauczyła się ze na ręku najlepiej i nie wiem jak ją odzwyczaić,bo chciałaby być na reku non stop i krzyczy żeby ją brać. Jak to zmienić?? A jak jest u Was ze szwami?? Bo ja jeszcze mam i się zastanawiam kiedy one się rozpuszczą ![]() Ja daję vitaK i vitaD
#375 |
Wtajemniczenie
|
moja mała też się wycwaniła i na rączkach jej się najbardziej podoba
![]() co ją położe do łóżeczka to wrzask....musi twardo spac zeby ją odłożyc. nie zawsze tak jest. czasem sama zasnie w łóżeczkale rzadko. najlepiej usypia przy cycku. normalnie zrobiła sobie ze mnie smoczek i wisi dłuuuugoooo zanim nie zaśnie echh a smoczka nie chce ![]() ![]() ja podaję Bobik DK ![]() dokładnie teraz kończymy 2 tyg ![]() ![]() ![]() 2 tyg temu o tej porze się urodziła nasza iskierka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Rozeznanie
|
Ja podaję KiD-Vitum
![]() Czekam aż Alanek wstanie, nakarmię go, przebiorę i idziemy na spacerek ![]() Musimy się troszkę dotlenić zwłaszcza, że jestem blada jak ściana przez anemię poporodową ![]() Moja pralka to zwariuje ![]() ![]() Castia ale ten czas teraz szybko leci co? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A do dzidzi ja zawsze wstaję, bo u nas robi się wszystkie czynności hutrowo tzn. przewijanie, karmienie, odbijanie, lulanie. Jak mały się budzi to zawsze jeść chce. Mąż też często się budzi i np odbija go, albo przewija, ale czasami go nie budzę, bo ma mieć ciężko dzień. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jutro mały kończy 3 tygodnie...jak to szybko zleciało...Jeszcze przed chwilą się porodem stresowałam ![]() Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-03-21 o 11:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
WITAM!!!
Chciałabym się zameldować z moją kruszyną ![]() ![]() Wreszcie rozpakowane ![]() Będe powoli nadrabiać, bo pewnie już mnóstwo tematów tu poruszyłyście.... ![]() Ja zabieram się za szukanie laktatora ![]() jeżeli oczywiście moja córa da mi chwilkę ![]() ![]() ![]() Tak na szybko mam pytanko odnośnie soli fizjologicznej do noska-moja Mała kicha, połozna kazała podawać krople, ale mój małż już trzęsie sie, że przecież ona się "utopi" jaj Jej się tak poda kropelki i nie wiem.. ![]() ![]() Odezwę się niebawem Buziaki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nam Natalka coraz bardziej przyzwyczaja się do smoczka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#380 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() później pierwszy zabek, pierwszy kroczek... a my tylko sie bedziemy starzec ![]() Cytat:
![]() ![]() strasznie szybko ten czas leci... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Opiekujemy sie na zmiane. Przewaznie maz siedzi w nocy, a ja w dzien. Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Wtajemniczenie
|
ja też słyszałam że nocne mleko jest tłuściejsze
![]() sama widzę, że Malwinka w nocy sie budzi co 4 h a w dzień musi szamać co 2h ![]() wlasnie moja kolezanka była na szczepieniu pierwszym. nie brała tego 5w1 ani 6w1 tylko wzieła 2w1 za 120zł dwa kłucia jakoś tak i nastepna szczepionka jest jedno kłucie. tego 3w1 pielegniarka nie polecała ![]() nas nie stać na tego rarytasa 5w1 wiec tez albo weźmiemy całkowicie bezpłatne albo 3w1 lub 2w1. jak narazie to tez te szczepienia dla mnie to czarna magia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Kochane,melduję się rozpakowana.
Dopiero dzisiaj wyszłam ze szpitala i nawet nie mam czasu,żeby wszystko opisac. W każdym bądź razie u nas wszystko w porządku- mała zdrowa i śliczna ,a ja powoli dochodzę 'do siebie'. Wrzucam fotki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Nasza Majeczka
![]()
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Wtajemniczenie
|
śliczna
![]() ![]() my już po wizycie położnej. Niestety zapomniała wagi ale to zważymy małą na kolejnej wizycie w piątek. Pępuszek jest ok ale jeszcze mocno się trzymie. Mnie jedynie nie pocieszyła bo po oględzinach mojego "uśmiechu" powiedziała że ten fałd z boku co mi zrobili to będzie tylko się zmiejszy, ale skóry równo to nie będę miała bo tak im wyszło przy zszywaniu ![]() ![]() ![]() Idziemy dzisiaj na pierwszy spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
czarna Majeczka prześliczna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
![]() u mnie jutro ważny dzień - badania Oleńki po których okaże się czy jest juz zdrowa i czy możemy wracac do domku.. chciałabym przespać dzisiejszy dzień żeby już było jutro... ![]()
#389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A nam właśnie odpadł pępuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czarna Majeczka urocza ![]() Szara Myszka gratuluje!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.