Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 18:27   #361
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

też dzisiaj nie potrafię uspić małej. Od 17 wierci się a zaśnie na 20 min góra i znowu wiercenie. Cyca miała już z 3 razy. Przy nim zasypia a potem zaraz pobudka

dodatkowo na języczku ma białe plamki, mam nadzieje że to nie jakaś pleśniawka. Mam nadzieje że to tylko mleczko się osiada. Zastanawiam się czy to nie od smoczka. Ale jest czyszczony, więc sama nie wiem

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 19:02   #362
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
też dzisiaj nie potrafię uspić małej. Od 17 wierci się a zaśnie na 20 min góra i znowu wiercenie. Cyca miała już z 3 razy. Przy nim zasypia a potem zaraz pobudka

dodatkowo na języczku ma białe plamki, mam nadzieje że to nie jakaś pleśniawka. Mam nadzieje że to tylko mleczko się osiada. Zastanawiam się czy to nie od smoczka. Ale jest czyszczony, więc sama nie wiem
u nas było dzisiaj dokładnie tak samo
jakiś gorszy dzien dzisiaj widze miały nasze dzieciaki
jestem padnieta...
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 19:15   #363
Jok3r
Zadomowienie

Ja tez dzis nie za wiele czasu dla siebie mialam, bo na zmiane z mezem, zesmy zgadywali o co chodzi malemu. Jesc nie, spac nie, na rece nie i wiercenie, napinanie, marudzenie. Teraz mam nadzieje, ze w koncu zasnal, bo sie ostatnio starsznie wyculony na dzwieki zrobil i byle co go wybija ze snu. Jezu juz bym chciala, zeby sie skonczyly te kolki, napinanie, ulewanie i marudzenie, bo czasem juz sama nie wiem co z nim robic. Musielismy mu dzis zakleic plasterkiem pepek, bo od tego prezenia sie zaczal mu wychodzic i boje sie, zeby przepukliny nie dostal. Za 2 tyg pierwsze szczepienia. Zaczynam sie psychicznie nastawiac na wielkie darcie i placz, bo to 2 zastrzyki w oba uda i bedzie go bolalo
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 20:06   #364
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to samo tylko od 13...Cyc jest to jest cacy...na chwilę do łózia i wycie się zaczyna. Nie wiem o co chodzi małemu, też już padam...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 20:29   #365
patrycja_22
Rozeznanie

U nas też malutki trochę marudzi teraz ale za to w dzień był grzeczniutki i był nawet z nami na imieninach u prababci
A może te dzieciaczki nasze tak marudzą bo pełnia dzisiaj

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 07:47   #366
szymelka
Rozeznanie

Mam tę samą teorię odnośnie pełni... Moja Lenka też wczoraj czadu dawała Ani spać, ani jeść, wszystko źle Może dziś będzie spokojniej..

Dziewczyny zastanawiałyście się nad szczepionkami?? Jakie wybieracie - podstawowe, czy któryś z programów 5w1, lub 6w1?? Niedługo przyjdzie nasz czas na szczepienia więc zaczynam o nich intensywnie myśleć..
Stary 2011-03-21, 08:19   #367
Tity
Zakorzenienie

My się zdecydowaliśmy na te 6w1, no chyba, że będzie niedostępna, to 5w1.
A maluszek tylko raz się dzisiaj obudził w nocy po 2 Co prawda zasnął o 4, ale to i tak nieźle

L
J

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 09:06   #368
żurawinka
Zakorzenienie

Moja Niuńka już ma 2 tygodnie i dwa dni
Pytanko - czy któras mama też stosuje żywienie mieszane?
Ja wogóle mam wrażenie że dzieciaczek szybko się rozwija - szybko zaczał się uśmiechać, szybciutko mi odpadł pępek, ładnie zaczyna trzymać główkę i podnosić jak położy się ją na brzuszku... Mój mąż śmieje się że niedługo zacznie biegać.
Problemiki to przeziębienie, czasem oddycha tak flukając, lecą gilki. Czkawka. Czasem ulewa bo zachłannie je.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:09   #369
wanilia83
Zadomowienie

widzę że nie tylko u mnie wczorajszy dziś można zaliczyć do nieciekawych, mała ładnie przespała prawie cały dzień za to wieczorem i w nocy dała nam popalić, spałam chyba tylko z 3 godz ok 5 nad ranem był już spokój ale co z tego jak trzeba było wstawać o 6 bo dziś pierwsza wizyta u lekarza

wg pediatry wszystko jest ok, mała ma jeszcze śladową żółtaczkę i wg kobiety to jest przyczyną jej prężenia (niedojrzałość układu enzymatycznego - czy jakoś tak), Nadia nie robiła kupki przez dwa dni i wg niej to jest moja wina bo pewnie zjadłam dużo czegoś zatwardzającego - taaaa ciekawe czego mamy zastanowić się nad szczepionkami i przyjść za 4 tyg, spędziliśmy tam 45 min, jak wyszliśmy to była już taka kolejka że mi szczena opadła a ludzie w kolejce to myślałam że nas pobiją zapytałam czy możemy już chodzić na spacerki to kazała werandować i jak będzie ładnie wyjść, a ja już bym z chęcią gdzieś poszła się przejść

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:23   #370
żurawinka
Zakorzenienie

Dziewczyny a kiedy wyszłyście na pierwszy spacer? Bo ja w tym tyg. zamierzam ( idzie trzeci tydz.)

I kto u Was wstaje do dzidzi w nocy , jak dzielicie sie opieką ? Tzn. u nas ja w tygodniu, czasem raz w nocy zajrzy mąż i pomoże, a w weekendy mąż zazwyczaj a ja spię jak suseł ( no z małymi wyjątkami)
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 09:42   #371
blackrose4u
Wtajemniczenie

u nas problem z zasypianiem ciąg dalszy mała strasznie stęka przez sen martwie się dobrze że dzisiaj położna będzie

Na pierwszy spacer jak będzie ładnie to pod koniec tego tygodnia może wyjdziemy. Mała będzie miała skończone 2 tyg.
A do obowiązków przy małej to róznie. Raz ja przewijam raz mąż. W nocy to od śpi od strony kołyski więc jak mała się kręci to on zagląda to jest a jak trzeba to wtedy ja wstaje karmić czy przewinąć

oczekujemy
Stary 2011-03-21, 09:47   #372
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kiedy wyszłyście na pierwszy spacer? Bo ja w tym tyg. zamierzam ( idzie trzeci tydz.)

I kto u Was wstaje do dzidzi w nocy , jak dzielicie sie opieką ? Tzn. u nas ja w tygodniu, czasem raz w nocy zajrzy mąż i pomoże, a w weekendy mąż zazwyczaj a ja spię jak suseł ( no z małymi wyjątkami)

ja się wybieram jutro jak będzie ładnie

do Nadii ja głównie w nocy wstaje ponieważ karmie cycem, mąż czasami mnie wyręcza i mi małą podaje, w ciągu dnia ja też głownie zajmuje się małą bo mąż w pracy ale jak przychodzi to mam czas dla siebie

powiedzcie mi jakie wit k+d3 podajecie dzieciakom (nazwy mile widziane ) bo nie wiem czy kupić w kapsułkach czy w kropelkach będą lepsze

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:01   #373
Agattek33
Raczkowanie

Wanilia ja daje VitaD takie kapsulki twist off 4 kropelki, tak zalecil pediatra. Witaminy K nie kazal brac. Mala ma wiotka krtan wiec zalecil tez 6 kropelek wapna (mala lubi bo o smaku bananowym) i 4 kropelki wit C (super grymasik i mlaskanie) nie wiem czy to nie za wczesnie na takie rzeczy ale skoro pediatra zalecil, polozna potwierdzila ze jej to nie zaszkodzi.

Dzidzia dzis byla marudna cyccek byl co 2 godziny zaczynam sie martwic ze moze pokarm mam za slaby, ale je i sama wypluwa, potem je juz co 3 a w nocy budzi sie tylko raz kolo 2 i potem przed 6.

OKi, korzystam z faktu ze spi i lece pod prysznic
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:04   #374
mokra6
Zadomowienie

Moja mała będzie miała pojutrze 3 tyg.ale jezcze nie zamierzam wychodzic na spacery,bo jest za zimno.pogoda marcowa jest zdadliwa...

Ja też tak miałam,że juz małe brązowe plamienie,a tu znów krew! Na szczescie teraz znów małe plamienie.Ale ciekawe jak długo jeszcze?

Mojej Liliance odpadł pepek w 8 dobie.

A wczoraj to przespała cały dzien!tylko budziła się na cyca i dalej w kimę Za to coś jej się poprzestawiało i w nocy jak się budzi (teraz 3 razy) to zje i nie chce spać i ja lulam i spiewam,i padam!
No i nauczyła się ze na ręku najlepiej i nie wiem jak ją odzwyczaić,bo chciałaby być na reku non stop i krzyczy żeby ją brać. Jak to zmienić??

A jak jest u Was ze szwami?? Bo ja jeszcze mam i się zastanawiam kiedy one się rozpuszczą

Ja daję vitaK i vitaD

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 10:21   #375
Castia
Wtajemniczenie

moja mała też się wycwaniła i na rączkach jej się najbardziej podoba
co ją położe do łóżeczka to wrzask....musi twardo spac zeby ją odłożyc. nie zawsze tak jest. czasem sama zasnie w łóżeczkale rzadko.
najlepiej usypia przy cycku. normalnie zrobiła sobie ze mnie smoczek i wisi dłuuuugoooo zanim nie zaśnie echh
a smoczka nie chce nie wie co ma z nim robić haha

ja podaję Bobik DK

dokładnie teraz kończymy 2 tyg
2 tyg temu o tej porze się urodziła nasza iskierka
Stary 2011-03-21, 11:11   #376
patrycja_22
Rozeznanie

Ja podaję KiD-Vitum
Czekam aż Alanek wstanie, nakarmię go, przebiorę i idziemy na spacerek
Musimy się troszkę dotlenić zwłaszcza, że jestem blada jak ściana przez anemię poporodową Biorę żelazo już trzy tygodnie a wydaje mi się, że efektów brak.

Moja pralka to zwariuje zawsze pranie robiłam raz w tygodniu a teraz co drugi dzień

Castia ale ten czas teraz szybko leci co? My już mamy 3tyg i 5 dni po porodzie a wydaje mi się jakby to było wczoraj

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 11:44   #377
Tity
Zakorzenienie

Cytat:

My wyszliśmy na pierwszy spacer dzień przed skończeniem 2 tygodnia, bo akurat ciepło było A od wczoraj już codziennie, no chyba, że będzie zimno to raczej pokój tylko wywietrzę. Dzisiaj już godzinny spacer zaliczyliśmy Ale mi kondycja spadła, wszystko boli...\
A do dzidzi ja zawsze wstaję, bo u nas robi się wszystkie czynności hutrowo tzn. przewijanie, karmienie, odbijanie, lulanie. Jak mały się budzi to zawsze jeść chce. Mąż też często się budzi i np odbija go, albo przewija, ale czasami go nie budzę, bo ma mieć ciężko dzień.

Cytat:
u nas problem z zasypianiem ciąg dalszy mała strasznie stęka przez sen martwie się dobrze że dzisiaj położna będzie
A do nas położna miała przyjść w tamtym tygodniu i lipa...chociaż by zadzwoniła, albo się umówiła. Mój też stęka, ale to gaziorki go męczą...

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Ja też tak miałam,że juz małe brązowe plamienie,a tu znów krew! Na szczescie teraz znów małe plamienie.Ale ciekawe jak długo jeszcze?
Ja już 3 dni nic nie miałam i wczoraj myślałam, że siku popuściłam, a to krew...no i teraz takie plamienie znowu.
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
moja mała też się wycwaniła i na rączkach jej się najbardziej podoba
co ją położe do łóżeczka to wrzask....musi twardo spac zeby ją odłożyc. nie zawsze tak jest. czasem sama zasnie w łóżeczkale rzadko.
najlepiej usypia przy cycku. normalnie zrobiła sobie ze mnie smoczek i wisi dłuuuugoooo zanim nie zaśnie echh
U nas jest to samo Ale smoczek lubi
Jutro mały kończy 3 tygodnie...jak to szybko zleciało...Jeszcze przed chwilą się porodem stresowałam Zaraz mi mały zacznie dziewczyny do domu przyprowadzać :P

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-03-21 o 11:46
Stary 2011-03-21, 12:14   #378
iweczka
Zakorzenienie

WITAM!!!

Chciałabym się zameldować z moją kruszyną
Wreszcie rozpakowane
Będe powoli nadrabiać, bo pewnie już mnóstwo tematów tu poruszyłyście....
Ja zabieram się za szukanie laktatora
jeżeli oczywiście moja córa da mi chwilkę bo uwielbia cycusia-to Jej mega przyjaciel

Tak na szybko mam pytanko odnośnie soli fizjologicznej do noska-moja Mała kicha, połozna kazała podawać krople, ale mój małż już trzęsie sie, że przecież ona się "utopi" jaj Jej się tak poda kropelki i nie wiem..

Odezwę się niebawem
Buziaki
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:26   #379
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jakie wit k+d3 podajecie dzieciakom (nazwy mile widziane ) bo nie wiem czy kupić w kapsułkach czy w kropelkach będą lepsze
my mamy JuviK+D3 w kropelkach, ale mam też samą D co podawałam nim mała miała 8 dobę w kapsułkach i dużo łatwiej się podaje.
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Tak na szybko mam pytanko odnośnie soli fizjologicznej do noska-moja Mała kicha, połozna kazała podawać krople, ale mój małż już trzęsie sie, że przecież ona się "utopi" jaj Jej się tak poda kropelki i nie wiem..

Odezwę się niebawem
Buziaki
my podajemy sól morską w spray'u w atomizerze. Nie ma problemu. Czasami zakaszle jak jej się to poda ale łatwo spływa a potem jest uśmieszek.

Nam Natalka coraz bardziej przyzwyczaja się do smoczka tzn na uspokojenie czy do spania nie wiem czy to dobrze.

oczekujemy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 12:42   #380
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

Castia ale ten czas teraz szybko leci co? My już mamy 3tyg i 5 dni po porodzie a wydaje mi się jakby to było wczoraj
też mam takie odczucia. nim sie obejrzymy a nasze dzieciaczki beda miesiac mialy...
później pierwszy zabek, pierwszy kroczek... a my tylko sie bedziemy starzec

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

U nas jest to samo Ale smoczek lubi
Jutro mały kończy 3 tygodnie...jak to szybko zleciało...Jeszcze przed chwilą się porodem stresowałam Zaraz mi mały zacznie dziewczyny do domu przyprowadzać :P
hehe no i będziesz teściową
strasznie szybko ten czas leci...
Stary 2011-03-21, 12:42   #381
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Mam tę samą teorię odnośnie pełni... Moja Lenka też wczoraj czadu dawała Ani spać, ani jeść, wszystko źle Może dziś będzie spokojniej..

Dziewczyny zastanawiałyście się nad szczepionkami?? Jakie wybieracie - podstawowe, czy któryś z programów 5w1, lub 6w1?? Niedługo przyjdzie nasz czas na szczepienia więc zaczynam o nich intensywnie myśleć..
Ja wlasnie zaczynam sie interesowac tematem, bo za 2 tyg mamy pierwsze szczepienia, a ja nawet nie wiem jakie sa do wyboru.

Cytat:
Moja Niuńka już ma 2 tygodnie i dwa dni
Pytanko - czy któras mama też stosuje żywienie mieszane?
Ja wogóle mam wrażenie że dzieciaczek szybko się rozwija - szybko zaczał się uśmiechać, szybciutko mi odpadł pępek, ładnie zaczyna trzymać główkę i podnosić jak położy się ją na brzuszku... Mój mąż śmieje się że niedługo zacznie biegać.
Problemiki to przeziębienie, czasem oddycha tak flukając, lecą gilki. Czkawka. Czasem ulewa bo zachłannie je.
Ja karmie mieszanym, ale oprocz ladnego przybierania na wadze nie zauwazylam dodatkowych "objawow". Tz maly unosi glowe, smieje sie, gada ze zwierzatkami z karuzeli, ale nie sadze, zeby mialo na to wplyw karmienie

Cytat:

Ja wyszlam po 2 tyg.
Opiekujemy sie na zmiane. Przewaznie maz siedzi w nocy, a ja w dzien.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ja się wybieram jutro jak będzie ładnie

do Nadii ja głównie w nocy wstaje ponieważ karmie cycem, mąż czasami mnie wyręcza i mi małą podaje, w ciągu dnia ja też głownie zajmuje się małą bo mąż w pracy ale jak przychodzi to mam czas dla siebie

Wit K mam w kapsulkach, ale karmie mieszanym pokarmem to pediatra powiedziala, ze moge spokojnie ja odstawic, bo w MM jest. D3 mam Devikap i podaje kropelke dziennie.

Cytat:
Napisane przez Agattek33 Pokaż wiadomość
Wanilia ja daje VitaD takie kapsulki twist off 4 kropelki, tak zalecil pediatra. Witaminy K nie kazal brac. Mala ma wiotka krtan wiec zalecil tez 6 kropelek wapna (mala lubi bo o smaku bananowym) i 4 kropelki wit C (super grymasik i mlaskanie) nie wiem czy to nie za wczesnie na takie rzeczy ale skoro pediatra zalecil, polozna potwierdzila ze jej to nie zaszkodzi.

Dzidzia dzis byla marudna cyccek byl co 2 godziny zaczynam sie martwic ze moze pokarm mam za slaby, ale je i sama wypluwa, potem je juz co 3 a w nocy budzi sie tylko raz kolo 2 i potem przed 6.

OKi, korzystam z faktu ze spi i lece pod prysznic
Nasluchalam sie juz chyba wszedzie, ze nie ma czegos takiego jak za slaby pokarm. Natomiast to, ze dzieci czesciej budza sie w ciagu dnia, a w nocy spia dluzej zawdzieczamy temu, ze w dzien nasz pokarm jest mniej tlusty i dzieciak mniej sie nim najada. Natomiast w nocy leci samam smietana wlasnie po to, zeby dzidzia spala dluzej. Tak mi to juz chyba kazdy tlumaczyl i w szpitalu i pediatra i polozna.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:14   #382
Castia
Wtajemniczenie

ja też słyszałam że nocne mleko jest tłuściejsze
sama widzę, że Malwinka w nocy sie budzi co 4 h a w dzień musi szamać co 2h

wlasnie moja kolezanka była na szczepieniu pierwszym. nie brała tego 5w1 ani 6w1 tylko wzieła 2w1 za 120zł dwa kłucia jakoś tak i nastepna szczepionka jest jedno kłucie. tego 3w1 pielegniarka nie polecała ono jest za 180zł.

nas nie stać na tego rarytasa 5w1 wiec tez albo weźmiemy całkowicie bezpłatne albo 3w1 lub 2w1.
jak narazie to tez te szczepienia dla mnie to czarna magia
Stary 2011-03-21, 13:50   #383
87czarna
Zakorzenienie

Kochane,melduję się rozpakowana.

Dopiero dzisiaj wyszłam ze szpitala i nawet nie mam czasu,żeby wszystko opisac. W każdym bądź razie u nas wszystko w porządku- mała zdrowa i śliczna ,a ja powoli dochodzę 'do siebie'.

Wrzucam fotki

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-21, 13:52   #384
87czarna
Zakorzenienie

Nasza Majeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0557.jpg (49,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0560.jpg (62,8 KB, 40 załadowań)

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:56   #385
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nasza Majeczka
Majeczka sliczna wloski po tobie mamusiu ale mam wrazenie ze buzka to do mezulka hihihihih
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 14:12   #386
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nasza Majeczka
śliczna włoski faktycznie po Tobie

my już po wizycie położnej. Niestety zapomniała wagi ale to zważymy małą na kolejnej wizycie w piątek. Pępuszek jest ok ale jeszcze mocno się trzymie. Mnie jedynie nie pocieszyła bo po oględzinach mojego "uśmiechu" powiedziała że ten fałd z boku co mi zrobili to będzie tylko się zmiejszy, ale skóry równo to nie będę miała bo tak im wyszło przy zszywaniu

Idziemy dzisiaj na pierwszy spacer na 15 min.

oczekujemy
Stary 2011-03-21, 14:14   #387
Castia
Wtajemniczenie

czarna Majeczka prześliczna i te włosiska mrrrr
Stary 2011-03-21, 14:20   #388
miamore999
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
u mnie jutro ważny dzień - badania Oleńki po których okaże się czy jest juz zdrowa i czy możemy wracac do domku.. chciałabym przespać dzisiejszy dzień żeby już było jutro...
Stary 2011-03-21, 14:56   #389
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
u mnie jutro ważny dzień - badania Oleńki po których okaże się czy jest juz zdrowa i czy możemy wracac do domku.. chciałabym przespać dzisiejszy dzień żeby już było jutro...
Z pewnością wyniki będą dobre i zabierzesz jutro Oleńkę do domu. Trzymamy kciuki z moim Olaskiem za jej imienniczkę.

A nam właśnie odpadł pępuś!!!

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 15:00   #390
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

Czarna Majeczka urocza

Szara Myszka gratuluje!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości