|
|
#361 |
|
BAN stały
|
Dot.: Najlepsze wymówki gości weselnych
Ja swojego chrzestnego nie zapraszam
I też mam w nosie to co ktoś powie.
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zaproszę dziadka z os. tow., mimo, że ma. Ale nie mam ochoty oglądać kobiety, z którą dziadek zaczął się prowadzać tydzień po pogrzebie babci [a babcia kilka dni w domu umierała na dziadka oczach (po wylewie) i nawet pogotowia nie wezwał, bo sie nie zorientował], a potem ta baba wyskoczyła z komentarzem na pogrzebie mojej drugiej babci-że ja to ładna, ale moja siostra to jakaś taka dziwna, smutna i w okularach, brzydka taka. No to ja nie mam zamiaru więcej jej widzieć.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#363 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
myślę że to byłby najbardziej odpowiednie. Dając zaproszenie z osobą towarzyszącą wiem na 1000% że ta kobieta się po prostu wepchnie (jest osobą bez taktu i honoru, wiele razy to udowodniła) |
|
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
hehe dawno się tak nie uśmiałam .
asienka_1005 - świetna bratowa Ci się zapowiada |
|
|
|
|
#365 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No i dobrze zrobisz. Niech wie, że jej sobie nie życzysz.
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie Cię wspieramy w tej decyzji
|
|
|
#367 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Na Twoim miejscu porozmawiałabym z tatą ,albo przyjdzie sam albo wcale |
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co masz na myśli, że ciotka Ci dokuczała jak byłaś mała? Co ona Ci zrobiła, że pamiętasz i masz żal do tej pory? Śmiała się z Ciebie? Nie wyobrażam sobie co trzeba zrobić żeby dziecko tak coś zapamiętało i w dorosłym życiu jeszcze miało żal, a to przecież bliska Ci rodzina..
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2011-10-03 o 08:57 |
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BŁAAAAGAAAAM !!! Przeczytaj jeszcze raz to co napisałam !!! "Nie wyobrażam sobie co trzeba zrobić żeby dziecko tak coś zapamiętało i w dorosłym życiu jeszcze miało żal, a to przecież bliska Ci rodzina.. " CZYLI nie wyobrażam sobie jak można być ciotką, mieć siostrzenicę i tak jej dopiec żeby w dorosłym życiu pamiętała swoją krzywdę. Dorosły człowiek krzywdzi małą dziewczynkę i to ze swojej bliskiej rodziny! Także nie rozumiem zupełnie Twojego komentarza do mojej wypowiedzi. Gdzie ja kogo kategoryzuję i zmuszam do przebywania z rodziną
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musiało być coś strasznego, skoro masz taki duży żal.
|
|
|
#373 |
|
BAN stały
|
Tak,mam wielki żal do tej osoby.Teraz jako dorosła osoba wiem jak bardzo dorośli mogą skrzywdzić dzieci.W skrócie ,to urodziłam się z rozszczepem podniebienia i wykrzywiona szczęką.W wieku niemowlęcym przeszłam kilka zabiegów ale to za duzo nie pomogło,powinny byc następne ale mama za namowa ciotki dała sobie spokój.Ciotka nazywała mnie zmorą,brzydactwem ,ciotka nie pozwalała bawic się razem z jej dziećmi.Gdy jako podrostek stwarzałam wiele problemów wychowawczych,ciotka tłumaczyła mamie ze po takim brzydactwie mozna wszystkiego się spodziewać,to dziecko jest stracone,nic z niej nie będzie.Nie chodziłam do szkoły,zawalałam ,w końcu wylądowałam w szkole specjalnej,miałam uczyć sie zawodu,psycholog popierał krawiectwo.I tam spotkałam pewna wspaniałą kobietę,nauczycielkę zawodu.Odkryła we mnie talent krawiecki .Nauczyła mnie języka włoskiego i wysłała mnie do swojej znajomej do Mediolanu która ma szwalnię sukien ślubnych i wizytowych.Zapisałam sie na zabieg w klinice w Szwajcarii.Przez dwa lata ciężko pracowałam po 12 godz dziennie,by zarobić na zabieg a własciwie na serię zabiegów.Zabieg miał kosztowac 40 tys euro.Gdy miałam juz 30 tys zadzwonili z kliniki ze jest wolne miejsce i mogę przyjeżdżać.Brakowało mi 10 tys,zadzwoniłam do mamy prosząc o pomoc,oddałabym jakbym wróciła do pracy za jakieś 4 miesiące.Ciotka się wrąciła,bo mama poprosiła ją o małą pozyczkę,po co mam zmieniac coś co natura stworzyła ,to były słowa tej ciotki.Byłam załamana,szefowa widząc mnie w takim stanie zapytała o co chodzi,wiedziała ze czekam na zabieg,powiedziałam że brakuje mi kasy.Wtedy dziewczyny z działu zaczęły robić zbiórkę,kazda wyłozyła na stól ile mogła a resztę dołozyła szefowa[najwięcej]Zrobili mi szereg zabiegów,po 3 miesiącach wróciłam do pracy.Moja twarz nabrała urody po jakiś 9 miesiącach.Dlatego dziewczyny z działu i szefowa będą na moim weselu,jak również moja nauczycielka ale ta ciotka NIE.Teraz jestem piękna i chcę wszystkim pokazać ze w życiu wiele można zmienić tylko jak ktoś w odpowiednim momencie wskaże którą drogą trzeba iść.5 lat temu narodziłam się na nowo
|
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się dziwię Twojej mamie, że chce w ogóle tą ciotkę znać.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#376 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko... wyrządziła Ci wielką krzywdę, ja bym jej nie chciała znać
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie Twoja historia bardzo wzruszyła, gratuluje wyjścia na prostą.
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
roksana111 - niesamowita historia! Przepraszam, że to napiszę ale to historia jak z filmu
![]() Współczuję Ci z całego serca tej jednej ciotki-zołzy w rodzinie. bo to jest chyba osoba zupełnie bez serca. Jak tak można się zachowywać wobec małego dziecka I doskonale rozumiem czemu nie chcesz jej widzieć u siebie w tak pięknym dniu jak ślub, a już w ogóle jak dla mnie to ta pani zupełnie z Twojego życia powinna zniknąć. Jak jej nie wstyd? Co za człowiek z niej Mam nadzieję, że ma chociaż na tyle przyzwoitości co by Ci się na ślub nie wpychać.
|
|
#380 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
Siostra siostrą, ale bez obrazy - co warta jest taka matka, która najpierw pozwoli żeby dziecko wygladało źle a potem pozwala komuś znęcać się nad nim psychicznie?
Nie rozumiem po co bawisz się w konwenanse i co ludzie powiedzą, bo Twoja matka biologiczna tym bardziej nie zasługuje na zaproszenie, co z tego że Cie urodziła skoro przez swoją tępotę i ograniczenie umysłowe zniszczyła Ci dzieciństwo i młodośc? Obcy ludzie mieli dla Ciebie więcej serca niż ona przez całe Twoje życie. Już ta nauczycielka zawodu bardziej zasługuje na pełnienie roli matki Panny Młodej bo to dzięki niej pośrednio lub bezpośrednio masz fajną pracę, jesteś piękna, szczęśliwa i nie stoczyłas sie w uzależnienia, nie wylądowałaś w rynsztoku ani nie popełniłaś samobójstwa. Mam nadzieję że Cię nie uraziłam, ale nóż mi się w kieszeni otwiera za każdym razem kiedy czytam jak nienormalni ludzie decydują się na dzieci. |
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Należy wybaczać, tak jak wybaczyłaś mamie, ale nie wszystko i nie zawsze - vide zachowanie ciotki.
|
|
#383 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#384 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo co tu wybaczać jeśli winny ma Cię w Uważam tak jak Twoja mama, że należy wybaczać, ale tylko i wyłącznie wtedy jeśli zaistnieją SZCZERE PRZEPROSINY A przeprosiny powinny zaistnieć, szczególnie w rodzinie.
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2011-10-04 o 10:40 |
|
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Roksana111 - bardzo ci współczuję i uważam, że postąpisz absolutnie słusznie, nie zapraszając tej *** na swój ślub. Co za babsztyl, normalnie szlag mnie trafia, jak czytam o takich akcjach :/
Ale najważniejsze, że udało ci się z tym zabiegiem i teraz jest już dobrze. Życzę, aby dalej też wszystko układało się pomyślnie
|
|
|
#387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak można oczekiwać przeprosin od ciotki, skoro główna winowajczyni - wyrodna mamunia - nie przeprosiła, czuje się usprawiedliwiona i uważa się za pełnoprawnego gościa? |
||
|
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
roksana111 jestes dzielna, niesamowita i powinnaś stanowić wzór dla wielu z nas.
Co do ciotki to ją olej ...los jest nierychliwy ale sprawiedliwy. Masz rację co do mamy...chyba nie ma co mieć do niej pretensji..... taka jest podatna na wpływy. pewnie życie ją przerosło i słucha siostry..ot co. Najważniejsze , że Ty jesteś szczęsliwa i pokazałaś całemu światu [ i mamie] co to znaczy walczyć. Powodzenia maleńka |
|
|
|
|
#389 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się odniosłam do ciotki, która jest ewidentnie punktem zapalnym. ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

I też mam w nosie to co ktoś powie.

22.09.2012