![]() |
#361 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Cytat:
A JAK TO WYGLĄDA Z KUPKAMI WASZYCH DZIECI MAMUŚKI???
![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() ![]() Co do kupek - moja robi różne, raz rzadsze, raz właśnie taka ciastolina, czasem bardziej zbite, kolory też przeróżne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
oj nasza tez robi roznie...czasem rzadziej (po jablkach,gruszkach,sliwka ch,morelach) a czasem na twardo wrecz...a zapach i tak jest beeeeeeeeeeeeee
![]() ale skoro zjada juz praktycznie normalnie to dlatego..w koncu nasze tez nie pachna zachecajaco :P
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
Moj mały robi kupki takie plastelinowe. Kolor zależy od tego co jadł -zapach też
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Zakorzenienie
|
Moja też robi różne kupy, od ciemno zielonych i cuchnących do takich zbitych plastelinowych bobków
![]() Byłyśmy w piątek u gastrologa, wprowadzamy jej powoli Bebilon Pepti (już kiedyś go piła, ale jej nie służył). Ma brzydkie krostki na plecach (nie potówki) już od dawna i musimy w końcu iść do dermatologa. Co do jedzenia, Ewa zjada 5 posiłków na dobę, 4 mleczne z kleikiem ryżowym i jeden obiadek ze słoika z mięsem (codziennie) i połową żółtka (co drugi dzień). Owoce dostaje w formie deseru po obiadku. Bardzo lubi soki, zresztą nie zauważyłam, żeby jakiś owoc jej nie smakował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
Witamy
![]() Napisz coś o sobie i o swoim dzidziusiu...chłopczyk,có reczka???Jak rodziłaś???naturalnie czy przez cc?
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Cześć, O La La
![]() Dziewczyny, mam do Was pytanie. Jak ubieracie do snu swoje dzieci i czym je przykrywacie? Moja córka bardzo się poci, choć u niej to akurat zauważyłam prawie od początku. Wczoraj teściowa zarzuciła mi, że ją przegrzewam ![]() Jak jest u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Mój Kuba zawsze śpi w pajacyku. Przykrywam go cienkim kocykiem po zasnieciu a jak klade się spać to zaminiam kocyk na kolderke. Nie wiem czy slyszalyscie o takich siateczkach na owoce dla dzieci? Wkłada się tam owocka i to ma uchwyt i dziecko samo memła sobie. Kuba lubi bardzo W czym karmicie dzieci? Ja młodego od tygodnia w krzeselku. Wczoraj dostał takie 2w1 ze potem można rozłożyć na krzeselko i stolik. Ale paski ma za długie i muszę przeszyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczku, a nie odkrywa się przez noc? Moja zmienia przez sen pozycje, czasem muszę ją przewracać, bo śpi np. w poprzek łóżeczka, twarzą w ochraniaczu
![]() Ja karmię małą w leżaczku, moja jeszcze nie siedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak wogóle to szykujemy się do wyjazdu do UK i ostatnio o niczym innym nie myślę-strasznie przeżywam. P.S. Ale te 7 miesięcy szybko minęło. Czy któryś z Waszych dzieciaczków już siedzi? Bo mój jak się go posadzi to siedzi,ale jeszcze taki "pijaczek" jest troszkę,ale koniecznie chce usiąść sam i nawet dobrze mu to wychodzi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Witam nową mamusię ![]() Dziś pierwszy raz przyszła do nas opiekunka...Nasza córeczka była bardzo ostrożna, siedziała u niej na kolanach i patrzyła raz na nią, raz na nas ![]() ![]() ![]() Co do spania: nasza od początku śpi w pajacyku i jest przykrywana kołderką. Mieszkamy w domku i nie jest u nas aż tak ciepło. Kiedy nocki były ciepłe to przykrywaliśmy ją cienkim kocykiem. Z tą kołderką to faktycznie nie jest łatwo, bo nasza mała też "wędruje" po łóżeczku i często śpi w poprzek, lub do góry nogami albo nóżki całkowicie wychodzą jej przez szczebelki ![]() Co do karmienia: Ja karmię od 2 miesięcy w krzesełku do karmienia, a tak od miesiąca mała siedzi sama (od ponad 2 tyg bardzo stabilnie). Jeżeli chodzi o te siateczki, to gdzie je można kupić? Co można w nie włożyć oprócz jabłuszka? ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli można spytać, ile taka niania kosztuje? I na ile godzin zostaje z dzieckiem? Ja pracuję teraz na 3/4 etatu, ale ustawiłam sobie tak, że od poniedziałku do środy nie ma mnie od 7 do ok. 17. w czwartek wychodzę z pracy o 14 i o 15 jestem w domu, natomiast piątki mam wolne. Pracuję w innym mieście i najwygodniej mi właśnie w takim systemie. Co do krępowania ruchów w śpiworku, gdy córka za bardzo wędruje, zwłaszcza przekręca się z pleców na brzuch i odwrotnie, to trochę się okręca wokół nóżek, ale nie sądzę, żeby jakoś szczególnie jej to przeszkadzało. Ja nie wstaję do niej w nocy, więc nie mogłabym poprawiać jej kołderki. Teraz mamy ok. 22 st., ale najlepiej się śpi i nam i małej przy 19 st. Moja trochę siedzi, jak się ją posadzi, ale musi się czegoś przytrzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Popytam jeszcze innych o ten śpiworek i chyba spróbujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem architektem (na razie bez uprawnień do samodzielnego projektowania), na razie po macierzyńskim jest ok, ale jak się zdarzy jakiś "deadline", to nie wiem, czy będę wracać punktualnie do domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Siateczke widziałam w Tesco. Z firmy canpol. A co możesz włożyć? Każdy owoc, banana brzoskwinie gruszki, byle bez skórki.
A wy gotujecie dzieciom same? Jeśli tak to błagam o konkretne przepisy ze szczegółowym opisem... Ja lecę na sloikach:/ A i mój Kuba się nie kręci bardzo w nocy, a jeśli chodzi o spiworek to z zasady nie krępuje ruchów o ile dziecko bardzo się nie wierci, bo jeśli tak to może się zawijac przy obrotach. Córka bardzo się kręciła i skopywala koldre wiec spała w spiworku do ok roku czasu. Potem koldra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Architekt
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śpiworek zaczęłam stosować od ok. 4. miesiąca, wcześniej mała spała w pajacyku i rożku. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Ja kupuję słoiczki, ale też często gotuję proste gęste zupki warzywne (zależy co mam w domu) z mięsem. Moi rodzice mają swój ogródek i gotuję po prostu to co akurat rośnie. Teraz np. marchew, fasolka, kalarepka, dokładam ziemniaki i np. kalafior. W osobnym garnku gotuję mielone z indyka lub swojskiego kurczaka i potem wszystko miksuję blenderem. Można też do tego dodać ugotowany ryż. Myślę, że można po prostu kierować się tym co jest w gotowych słoiczkach - czytać skład i robić podobne miksy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
tylko cholerka to tyle czasu zajmuje... no i nie mam blendera wiec na razie sobie oduszczam i tak. Raz pozyczylam blender, sprobowalam ugotowac ziemniaka i marchewke, taka podjarana mu dalam i co... nie chcial jesc
![]() dzis dostal pierwszy raz danie mniej papkowate, radzil sobie nawet choc nie latwo bylo, troche ciezko bylo mu przelykac ale w efekcie zjadl pol sloika, byla to cielecina z ryzem i warzywkami. jakos znow polubil mleko, dzis poszly 4 butle. a dawalycie juz jogurciki? humana i nestle robia takie po 4 m-cu, kuba bardzo lubi malinowy i brzoskwiniowy. kuboslaw juz wyrasta z rozmiaru 6-9 z mothercare. A ma 7 miesiecy... duze dziecko chyba bede miec. a czym sie wasze bobaski bawią? mysle nad kupnem cymbalkow rainforest z fishera, wszystkie grzechotki juz mu sie zniudzily a dzis pochlanial klocki lego swojej siostry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
Nie daję młodej jogurtów na razie, bo dopiero wprowadzamy w malutkich ilościach laktozę w formie Bebilonu Pepti. Jak Ewa dojdzie do zwykłego mm, to może wtedy.
Ja nie gotowałam nigdy dla małej, nie mam na to czasu. Jesteśmy z TŻ na diecie, gotowanie dla nas samych pochłania zdecydowanie za dużo czasu, co dopiero jeszcze dla małej ![]() Nasza wali różnymi rzeczami o podłogę ![]() ![]() ![]() Zmykam zrobić sobie coś do pracy na jutro i nyny. Dobrej nocy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Z tym gotowaniem nie jest aż tak źle, choć przyznam samo obranie tych warzyw trochę trwa...
![]() Moja też wczoraj dostała pierwszy raz danie mniej papkowate ![]() ![]() ![]() Co do zabawek: moja lubi grzechotki, puste plastikowe butelki 1,5l, piloty, papierki po batonach, plastikowe kubeczki a największym hitem jest niezbyt mocno nadmuchany balon ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() wracam po małej przerwie ![]() ![]() to zacznę od początku... witam nową mamusię ![]() mój Karolek od samego początku śpi tylko i wyłącznie w pajacyku, nie przykrywam go niczym bo tego nie lubi, zimą w pokoju mieliśmy około 18st i to mu pasowało ![]() ![]() ![]() ![]() co do siedzenia to już od dawna siedzi, jak tylko go posadziliśmy to tak zaczął siedzieć i się nawet nie chwiał ![]() ![]() w weekend majowy Karolek dostał krzesełko do karmienia z bebeconfort i od tamtej pory karmie go w krzesełku ![]() też nie go tuje dla niego specjalnych zupek, on tego nie lubi ![]() ![]() ![]() ![]() no i to by było na tyle ![]()
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Cześć! Ja już w pracy
![]() Odnośnie powrotu z macierzyńskiego, ja tęskniłam za małą przez pierwsze kilka dni, potem się przyzwyczaiłam ![]() Czy Wasze dzieci też tak non stop gadają? Mojej się wręcz buzia nie zamyka ![]() ![]() Ja w ciąży przytyłam 17 kg, cały czas mam te 5 kg na plusie. Na szczęście nie mam na brzuchu rozstępów, ale coś za coś - mam skłonności do cellulitu, a po ciąży to już w ogóle mam masakrę na nogach i tyłku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Moja córa też dużo gada, cały czas "dadadada, tatatata..." albo coś tam śpiewa (krzyczy), no i znowu sporo pluje ![]() ![]() ![]() Co do brzucha, to ja chyba jestem szczęściarą, bo zawsze miałam płaski brzuch, dwa dni od porodu też ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
a ja muszę się pochwalić
![]() ![]() ja byłam szczupła zanim poznałam TŻ ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiałam się czy właśnie z takich mlek jak Nutramigen czy Bebilon Pepti można przejść z czasem na zwykłe mm? Ja też ostatnio zastanawiałam się czy dać spróbować jogurtu i obserwować,myślałam też o podaniu kaszki z mm,bo jak narazie podaję bezmleczne-mieszam z Pepti.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę brzucha. Ja nie mam jakiegoś tragicznego, ale zawsze mógłby wyglądać lepiej ![]() No i ja za bardzo nie karmiłam ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() My właśnie ponownie wprowadzamy małej Bebilon Pepti, bo jest nieco mniej rygorystyczny w składzie. Następnym celem będzie mleko HA, a ostatecznie - normalne mm ![]() ![]() Ja na razie podaję do mleka kleik ryżowy lub kukurydziany, a na noc - kaszkę "Zdrowy brzuszek" - zbożową, bezmleczną. Gdy kupuję słoiczki, zawsze wybieram takie bez dodatku mleka i bez masła. Jeszcze nie podawałam małej cielęciny i wołowiny, ale muszę wkrótce spróbować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ja właśnie co do zmiany mleka mam teraz "nie lada" dylemat,bo wyjeżdzamy...oczywiście dostanę tam odpowiednik Bebilonu Pepti,ale nie wiem czy jest sens. Może spróbuje podać małemu tą kaszkę na mm i poobserwuję jesli nic nie będzie się działo to może będę dawała mleko HA,a jak zacznie go wysypywać to wtedy pójdę po receptę. A podawałaś może ryby?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.