![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: mój tż-et i pieniądze...
Najpierw piszesz nam multum przykładów,dzięki którym Twój TŻ odbierany jest jako burak,a potem masz do nas pretensje,że go krytykujemy. Wybacz,mi taki gość nie odpowiada
![]() Swoją drogą,dla Ciebie TYLKO w kwestii pieniędzy są nieporozumienia. Wybacz,ale pieniądze są bardzo ważne w życiu człowieka i jeśli ludzie nie potrafią się co do nich dogadać to nie widzę tutaj szans. Chyba,że chcesz mieć utrzymanka na swojej głowie. Wcześniej był taki a teraz jest inny,może mu się pogłębi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamiast wszystkimi konczynami lapac sie pracy ktora na niego czeka woli żebrac o pieniadze na wymarzony samochód. Tak autorko watku. Nie odwracaj kota ogonem i nie szukaj wytłumaczenia dla siebie i jego w przykładach innych wizazanek. Masz zamydlone oczy. Niestety...
![]() |
![]() |
#363 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zrozum dziewczyno, że nie chodzi o to, co TY mu powiedziałaś, ale o to, że on to ZAPROPONOWAŁ. Był na tyle bezczelny, że w ogóle zaproponował zabranie większej częsci kasy od babci, pozwolił na to, żebyś za niego płaciła, i do tego, kazał Ci oddać za bezynę. To jest niewyobrażalne, że gość mógł być na tyle bezmyślny, że zażyczył sobie zwrot pieniędzy za benzynę. Zrozum, że najgorsze jest to, że od niego wyszły te słowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
1. Twój chłopak nie chce jechać z Tobą na wakacje, bo woli zaoszczędzić na drogi samochód. Jakby nie mógł kupić tańszego. 2. Twój chłopak żąda od Ciebie pieniędzy nawet za podwiezienie Cię... 3. Twój chłopak żeruje na własnych dziadkach - jedzie do nich akurat w dniu wypłaty emerytury ![]() 4. Twój chłopak próbuje żerować na cudzej babci. Na Twojej babci. 5. Twój chłopak każe Tobie dokładać się do swojego samochodu... Nie sądzę by on się zmienił. On już przelicza wszystko na pieniądze. Dziadkowie mają dla niego wartość tylko jak jest dzień wypłaty emerytury... Ciebie pewnie też już przeliczył na złotówki...
![]() |
![]() |
#365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i tego się boję... od ok 2 miesięcy jest taki inny pod względem pieniędzy...
![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Narciarko, chcącemu nie dzieje się krzywda, skoro uważasz, że wszystko jest ok, to w porządku. Nie musisz tłumaczyć na wizażu, jakiego masz kochanego misia, tylko Ty się zdenerwowałaś bo raz zachował się głupio. Twoje życie, Twoja sprawa. Każdy ma na co zasługuje. Tylko mnie ciekawi, czy Ty naprawdę uważasz, że tyle dziewczyn tutaj się myli? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
nie moja droga. ja tankuje jak tylko moge. on tym autem tez jeezdzi dlatego mi doklada bo wie ze ja nie mam AZ tyle. wiec autko jest nasze wspolne. poza tym robie codziennie obiady i ja za nie place i nigdy nie wzielam za nie pieniazkow, i nie ma czegos takiego ze on placi ciagle bo jak ja mam to dam czasem zanim on wyciagnie. poza tym ja jak moge tez mu pomagam. w tym momecie ja znalazlam sie w gorszej sutuacji ale kiedys moze byc odwrotnie i ja mu pomoge.
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
Ahahahaha,dobra ja to już nic się nie odzywam,bo do Ciebie nic nie dociera
![]() Jeszcze parę słów na koniec TAK,TWÓJ TŻ JEST SĘPEM. On chciał skosić Twojej babci trawę za kase,bo mu się przyda. Jakby mnie dziadki TŻ-ta poprosili o takie coś,w życiu nie przyjęłabym kasy,w życiu,wstyd by mi było,brać od rodziny mojego chłopaka pieniądze,ale co tam,on jest super cudowny ![]() Jakby nie dawali za wygraną,mówiliby,że mam wziąć pieniądze dogadałbym się z TŻ-etem,że zamiast pieniędzy mogą zrobić mi jakieś dobre rogaliczki,które robią co tydzień i są pyszne. Ale cóż,racja,Twój TŻ jest okej,podziwiam Go. Honor nie pozwoliłby mi nie wziąć ani grosza na wakacje,bo on mi sponsoruje (w tym wieku) A jeśli mi by pozwolił to moja mama by mi na to nie pozwoliła,a już jego mamy wcale nie rozumiem,jak można pozwalać dziecku pojechać na wczasy za pieniądze dziewczyny ![]() I nawet jakbym na coś zbierała,nie zadręczałabym tym całego świata. Zrezygnowałabym z wielu przyjemności i się nie obnosiła z tym,że na coś zbieram kasę Tyle w temacie,lepiej zakończyć temat,bo Tobie to pasuje,okejka Edytowane przez tobiaszowa Czas edycji: 2011-07-01 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz przeczytaj swoje wszystkie wypowiedzi i wyjdzie ci profil psychologiczny twojego faceta,który sama określiłaś. czy chcesz być z kimś kto sprzedałby własną matkę za pieniądze? ja bałabym się z nim ruszac poza dom,bałabym się,że mnie sprzeda na organy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tej benzyny to było tak, że jak jechaliśmy to coś tam powiedział że aż 40 km się tam jedzie a benzyna tyle teraz kosztuje na co ja powiedziałam "to już Ci bluzkę za tą jazdę kupię"
![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno odpuść.... ![]() Broń go broń. ![]()
![]() |
![]() |
#373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie boisz się, że w przyszlosci, kiedy urodzisz dziecko i nie bedziesz mogla pojsc do pracy bedziesz zdana na jego widzi mi sie? Na wakacje cie nie pości bo on zarabia i szkoda mu pieniedzy, a z Toba nie pojedzie bo to marnowanie czasu. A do tego jeszcze dojdą koszta utrzymania dziecka ![]()
![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może przestał grać i pokazał ci swoje prawdziwe oblicze? czy chcesz być z kimś kto bedzie ci wydzielal na kromkę chleba? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Paprif mogłam sie nie odzywac bo chcialam jej pokazac przyklad pomocy zeby troszke zrozumiala ze jest cos nie w porzadku a ona od razu obwinia mnie o sponsoring. spoko wiecej sie lepiej juz nigdzie nie wypowiem. Ale dzieki Pap
![]()
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Zgodzę się z tym, że facet niefajnie zrobił wyłudzając od autorki kasę za benzyne, tym bardziej,że ona zapłaciła za obiad.Z drugiej strony wyjazd był jej pomysłem, wiedziała,że on ma pieniędzy,więc to że to ona zapłaciła w restauracji nie jest jakąś tragedią i sponsoringem.Przecież niekoniecznie zawsze to facet musi płacić za wszsytko
![]() ![]() Co innego sytuacja z babcią ,rzeczywiście przykra sytuacja,ale dobrze ,że autorka postawiła sprawę jasno i wie ,że było to coś nie tak z jego strony. Nie będę tutaj radzić rozstania bo nie znam Twojego faceta, jak sama piszesz on zachowuje sie w ten spsoób o pół roku,od kiedy zaczął zbierać na samochód.Nie będę się rozwodzić nad tym jaki powinnien kupić samochód(tak jak robią tu co poniektórzy) bo nie znam się na tym i nie interesują mnie one. Myślę,że poprostu powinniście sobie jasno wyjaśnić tą kwestię i zapatrywania na finanse,a jeżeli to nic nie zmieni to wtedy zdecydować się na oststeczne rozwiąznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My Ci tutaj nie chcemy na zle, wręcz przeciwnie, a rzadko zdarza się, żebyśmy były tak zgodne, co do sytuacji. Facet zaślepił się samochodem, i przez to nie widzi, że zachowuje się chamsko. A teraz pomyśl- będzie miał upragnione auto, i najprawdopodobniej, zamiast z Tobą, będzie spędzał wolny czas z autem. Będzie przy nim grzebał, mył, cudował... Ty będzięsz na dalszym planie, jako ewentualne koło ratunkowe, jak mu na coś zabraknie. Ewentualnie, znajdzie inny cel, czy to będzie zbierał na coś pieniądze, czy zacznie się czepiać, jak mu zwrócisz o coś uwagę. To jest naturalna kolej rzeczy. Nie do przyjęcia jest takie zachowanie, nawet w jego sytuacji, kiedy zbiera kasę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
BAN stały
|
biorąc pod uwagę fakt, że Twój tata ma znajomego z salonem czy tam komisem, dzięki któremu (znajomemu) macie możliwość kupienia auta taniej niż normalnie, zaczęłabym się poważnie po takich pomysłach jakie opisałaś zastanawiać, czy nie jest ze mną również z tego względu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Nie chce mi sie wszystkiego czytac bo widze temat ma wziecie
![]() ![]() a pomyslal za co i jak oplaci ubezpieczenie za taki samochod,facet jest totalny snobem chcesz to badz sobie z takim gosciem ktory w zyciu NIC DLA WAS tylko WSZYSTKO DLA NIEGO. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie oceniam tego,że postawiłaś obiad-ok-ale cyrki z benzyną ![]() Wyobrażasz sobie,że każesz ojcu czy matce kazać spłacić połowę samochodu?! Niech go matka za jedzenie przez 21 lat podliczy.... Mój facet nigdy nie wziąłby pieniedzy od moich dziadków. Nigdy!!!! Wstyd i honor by mu nie pozwoliły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może ja po prostu nie mam takiego tupetu jak chłopak Autorki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Zasiedzenie
|
Eee...wkradła mi się pewna nieścisłość. Jesteście razem 2,5 roku tak?
czyli o tym samym facecie pisałaś rok temu: Cytat:
Napisałaś też, że przez ostatnie pół roku jest dobrze, gdyby nie jego parcie na pieniądze. Czyli nigdy (ani kiedyś, ani teraz) nie było dobrze. O widze, że Jazzlyn mnie uprzedziła ![]()
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2011-07-01 o 22:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.