Studia zaczynamy, ale o wizażowaniu nie zapominamy! - cz. IX :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-09, 12:34   #361
shelbey
Raczkowanie

Dot.: Studia zaczynamy, ale o wizażowaniu nie zapominamy! - cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
shelbey a Ty do Katowic idziesz? Na co?

aha na PR na UE?
Na ekonomię
I chcę wybrać specjalizację PR, ale przez rok może mi się jeszcze zmienić :p

"Z możnymi tego świata
o wielkie stawki grasz!"

kanał
shelbey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:39   #362
marriposa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tynus Pokaż wiadomość

Znaczy...to ma być tak 9z tego, co wypytała nauczycieli), ze w 2 i 3 klasie...nie będą mieli tak wielu nie potrzebnych przedmiotów jakie miałyśmy my.
dokladnie,mialam to samo pisac... dlatego zdaza sie wyrobic...tymbardziej ,ze tych przedmiotow nie beda zaczynac od zera ,bo beda miec podstawy w 1 klasie...

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarfetka Pokaż wiadomość

a co do progów o u mnie spadł o 1 pkt, w zeszłym roku było w pierszej turze 63/100 w tym roku 62/100, a np na ekonomii czy finansach próg wzrósł o 2-3 pkt
o kurde... to juz zaczynam sie bac...ale jak to mozliwe? tak wszystkim zarabiscie poszla matma jak srednia spadla o 5 procent??

Wakacyjne dietowanie
64 63 62 61 60 59 58 57 56 55 54 53 52 kg

Wakacyjne czytanie

-
marriposa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:39   #363
AjcCc
Zadomowienie

Przydałaby nam się porządna reforma szkolnictwa
Jak tato powiedział mi o planowanej reformie na uczelniach medycznych to pobladłam... nie jestem tylko pewna, czy ustawa weszła w życie, ale studia medyczne mają trwać 5 lat dojdzie do tego, że będzie taki rocznik, że w jednym roku skończą 2 roczniki lekarzy. Powodzenia w szukaniu miejsca na stażach i speckach

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:39   #364
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marriposa Pokaż wiadomość
Powtorze pytanie do Smarfetki ,bo chyba je przeoczyla - spadaja progi na SGGW ?
nie przeoczyłam odpisałam post wyżej od wczoraj co jakiś czas wyłączają nam na całej ulicy prąd na kilka minut i rozłączył mi się internet
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:41   #365
marriposa
Raczkowanie

Cytat:
nie przeoczyłam odpisałam post wyżej od wczoraj co jakiś czas wyłączają nam na całej ulicy prąd na kilka minut i rozłączył mi się internet
wiem juz odpowiedzialam na twojego posta wyzej

Wakacyjne dietowanie

Wakacyjne czytanie

-
Stary 2011-07-09, 12:41   #366
Jamajka007
Zakorzenienie

Nooo tak.... to ja się musiałam męczyć 2 lata z gównianą historią i biologią, których nienawidzę, a młodsi jak zwykle mają lepiej

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:43   #367
pranknature
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zielona landrynka Pokaż wiadomość
Tak, od początku. Poznaliśmy się zupełnie przez przypadek, był moim sąsiadem na last.fm i napisał do mnie, bo mieliśmy podobny gust muzyczny. Rozmawialiśmy przez pół roku po kilka godzin dziennie, gg, Skype. Spotkaliśmy się w długi weekend majowy i jakoś tak wyszło, że jesteśmy razem. Ja kiedyś też nie wierzyłam, że związki na odległość mogą być tak samo trwałe jak inne. Od tamtej pory spędzamy ze sobą minimum weekend w miesiącu, święta, ferie, wakacje...Najgorzej było w zimie, kiedy oboje mieliśmy szkołę i nawał obowiązków. O dziwo podróż autobusem nigdy mi się specjalnie nie dłuży, nawet je lubię. To taki czas dla mnie na przemyślenia, odpoczywam wtedy od rodziców i kiedy wracam jesteśmy wszyscy dla siebie milsi. U niego się czuję jakbym miała drugi dom.
najlepsze związki to chyba te z weekendu majowego hahaha

Smarfetka gratuluję
pranknature jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 12:43   #368
Zielona landrynka
Raczkowanie

Cytat:
I Wy teraz szukacie razem stancji? Ja się na to bym nie odważyła jeżeli związek od samego początku był na odległośc...
Wiesz, ale w wakacje to potrafimy i miesiąc razem ze sobą mieszkać. Byliśmy rok temu razem na wakacjach, mieszkam z nim za każdym razem kiedy do niego przyjeżdżam. Wydaje mi się, że nam będzie łatwiej niż tym parom, które spotykają się w parku lub w kinie na randce. My jesteśmy ze sobą tak długo, że znamy się już na wylot...Szczerze powiedziawszy to już nie mogę się doczekać tego października. Myśl, że będę miała go już zawsze przy sobie...bez tych rozstań na dworcach, które były dla mnie zawsze trudne.
Zielona landrynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:43   #369
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
Jak tato powiedział mi o planowanej reformie na uczelniach medycznych to pobladłam... nie jestem tylko pewna, czy ustawa weszła w życie, ale studia medyczne mają trwać 5 lat dojdzie do tego, że będzie taki rocznik, że w jednym roku skończą 2 roczniki lekarzy. Powodzenia w szukaniu miejsca na stażach i speckach
A pomyśl o rocznikach, które razem pójdą do szkoły.. Fakt, że teraz z roku na rok zmniejsza sie liczba dzieci idących do szkół, ale 2 roczniki jednocześnie - nie zazdroszczę

Stary 2011-07-09, 12:43   #370
tynus
Rozeznanie

Cytat:
No też słyszałam o tym, że mają skrócić do 5 lat....oraz, ze staże podobno od tego roku znikają.
tynus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:44   #371
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:

o kurde... to juz zaczynam sie bac...ale jak to mozliwe? tak wszystkim zarabiscie poszla matma jak srednia spadla o 5 procent??
ale zależy od przedmiotów bo tam chyba do wyboru była fiz/mat/inf, tak jak na moim kierunku.

ekonomia 75 pkt, finanse 74, a w zeszłym roku 73 i 72 jeśli dobrze pamiętam,bo już strona sggw się przeciążyła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 12:46   #372
Jamajka007
Zakorzenienie

oooo super... a miały spadać progi

Stary 2011-07-09, 12:47   #373
marriposa
Raczkowanie

Cytat:
ale zależy od przedmiotów bo tam chyba do wyboru była fiz/mat/inf, tak jak na moim kierunku.

ekonomia 75 pkt, finanse 74, a w zeszłym roku 73 i 72 jeśli dobrze pamiętam,bo już strona sggw się przeciążyła
to tymbardziej.... bo fizyka jeszcze gorzej poszla ,nawet ludziom naprawde niezlym z fizyki.... srednia krajowa spadla az o 13 procent
cos czuje,ze za podwyzeszeniem tego progu stoja dwukierunkowcy (ludzie ktorzy zdawali mature wczesniej ,a teraz dobieraja sobie drugi kierunek )

Wakacyjne dietowanie

Wakacyjne czytanie

-
Stary 2011-07-09, 12:48   #374
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
oooo super... a miały spadać progi
:/ a ja mam 0 4 punkty mniej od ubiegłorocznego progu.. także super, obmyślam plan b :/
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:48   #375
natalka2
Zakorzenienie

ja uwazam, ze powinni zklikwidowac gimnazjum, liceum powinno byc 4letnie - przez pierwsze 2 lata nauka wszystkich przedmiotow [bez rozszerzen], a nastepne 2 lata nauka polskiego, matmy, jezykow obcych i wybranych przez ucznia przedmiotow. byloby po 5 lekcji dziennie i czlowiek nie wracalby zmeczony po 8-9h [zapchanych przedmiotami typu pp, po, wok czy innymi nieinteresujacymi go przedmiotami] i mialby sile do nauki popoludniu

studia

Edytowane przez natalka2
Czas edycji: 2011-07-09 o 12:50
natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 12:50   #376
tynus
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz, ale w wakacje to potrafimy i miesiąc razem ze sobą mieszkać. Byliśmy rok temu razem na wakacjach, mieszkam z nim za każdym razem kiedy do niego przyjeżdżam. Wydaje mi się, że nam będzie łatwiej niż tym parom, które spotykają się w parku lub w kinie na randce. My jesteśmy ze sobą tak długo, że znamy się już na wylot...Szczerze powiedziawszy to już nie mogę się doczekać tego października. Myśl, że będę miała go już zawsze przy sobie...bez tych rozstań na dworcach, które były dla mnie zawsze trudne.
Mi się zawsze ryczeć chciało..a niby taka "twarda". Ja nigdy do parku nie chodziłam : < a w kinie byłam raptem 2 razy.
To ja już od końca jego sesji jestem blisko..no etraz dzieli nas kilka km...jakieś 6 min jazdy autobusem. Mam nadzieję, ze nie znajdizmey mieszkań na dwóch różnych końcach krakowa ; /
Stary 2011-07-09, 12:50   #377
Smarfetka
Zakorzenienie

Cytat:
to tymbardziej.... bo fizyka jeszcze gorzej poszla ,nawet ludziom naprawde niezlym z fizyki.... srednia krajowa spadla az o 13 procent
cos czuje,ze za podwyzeszeniem tego progu stoja dwukierunkowcy (ludzie ktorzy zdawali mature wczesniej ,a teraz dobieraja sobie drugi kierunek )

teraz cholernie żałuję, że nie wzięłam fizyki, nawet jeżeli napisałabym ją na te 20-30% to dostałabym się na PW, a teraz szanse są nikłe
Stary 2011-07-09, 12:53   #378
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
:/ a ja mam 0 4 punkty mniej od ubiegłorocznego progu.. także super, obmyślam plan b :/
hmmm... plan B to zwykle II tura
no i nie na każdej uczelni progi rosną...

Stary 2011-07-09, 12:56   #379
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
No też słyszałam o tym, że mają skrócić do 5 lat....oraz, ze staże podobno od tego roku znikają.
Jak znikną staże to jeszcze lepiej, bo zawsze można było zostać w szpitalu, w którym robiło się staż jeżeli były miejsca... poza tym staż polegał na "zaliczeniu" iluś oddziałów, lekarz miał szansę zobaczyć, na którym oddziale rzeczywiście czuje się najlepiej. A na jakiej zasadzie teraz będzie odbywać się wybór specjalizacji i dostawanie się na nie? Ciężko mi to sobie wyobrazić

Stary 2011-07-09, 12:57   #380
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
hmmm... plan B to zwykle II tura
no i nie na każdej uczelni progi rosną...
Hmm czasem na uczelniach tej 2 tury nie ma A miało być ku*** tak pięknie
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 12:58   #381
tynus
Rozeznanie

Cytat:
Jak znikną staże to jeszcze lepiej, bo zawsze można było zostać w szpitalu, w którym robiło się staż jeżeli były miejsca... poza tym staż polegał na "zaliczeniu" iluś oddziałów, lekarz miał szansę zobaczyć, na którym oddziale rzeczywiście czuje się najlepiej. A na jakiej zasadzie teraz będzie odbywać się wybór specjalizacji i dostawanie się na nie? Ciężko mi to sobie wyobrazić
Nie mam pojęcia. nie siedze kompletnie w tym...wiem tyle ile mi przyjaciel napisał, co keidyś chciał iść na medycynę.

Jamajka007 co wybierzesz jak się dostaniesz na budownictwo na PG ?
Stary 2011-07-09, 13:02   #382
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm.. może jakieś losowanie...

Beznadzieja, trudno jest "zgadnąć" czy coś będzie na interesować i czy będziemy w czymś dobrzy A lekarz to zawód poniekąd z powołania, nie wyobrażam sobie iść do lekarza, który robi wszystko na odwal, bo wybierał specjalizację na chybił-trafił i wcale mu się ona nie podoba.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Jamajka007 co wybierzesz jak się dostaniesz na budownictwo na PG ?
Właśnie pisałam o tym z Ajć

Nie wiem... będę się poważnie zastanawiać, bo już wcześniej robiłam sobie "ranking" w głowie i niby Gdańsk ma więcej plusów... Zobaczymy w poniedziałek

o nie! http://kwejk.pl/obrazek/242050/piwo,...zna%C5%83.html

Edytowane przez Jamajka007
Czas edycji: 2011-07-09 o 13:08
Stary 2011-07-09, 13:06   #383
Zielona landrynka
Raczkowanie

Cytat:
Mi się zawsze ryczeć chciało..a niby taka "twarda". Ja nigdy do parku nie chodziłam : < a w kinie byłam raptem 2 razy.
To ja już od końca jego sesji jestem blisko..no etraz dzieli nas kilka km...jakieś 6 min jazdy autobusem. Mam nadzieję, ze nie znajdizmey mieszkań na dwóch różnych końcach krakowa ; /
Mnie też się zawsze chce płakać, czasem mi było wstyd przy ludziach w autobusie, odwracałam głowę i przyklejona do szyby jechałam tak przez pół godziny, dopóki się nie uspokoiłam. Żeby nie mieć dylematu ze studiami, złożyłam do Krakowa tylko i chyba nam się udało. Tynuś my też rzadko w kinie bywamy, podałam jedynie taki przykład. Znajoma jest w związku rok i też szuka kawalerki ze swoim chłopakiem, ale nigdy ze sobą nie mieszkali wcześniej. Mnie jest o tyle łatwiej, że chłopak wie, jak wyglądam, kiedy wstaję z łóżka. Kilka km...zazdroszczę. Na pewno znajdziecie coś blisko siebie, ja byłabym szczęśliwa nawet gdybyśmy tylko mieszkali niedaleko siebie, ale koszta wychodzą podobne, poza tym będę się czuła bezpiecznie, będziemy robić jedne zakupy itd.
Zielona landrynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 13:10   #384
Flossy15
Rozeznanie

Nasze szkolnictwo jest do Zawsze to wiedziałam. Z jednej strony sztucznie zawyżają poziom robiąc trudne egzaminy, z drugiej zaniżają usuwając pewne działy. Akurat to, że drugi kierunek będzie płatny to wcale nie jest tak źle. Skończy się era wiecznych studentów i nie wiadomo jakich wymagań ze strony przyszłych pracodawców. Jeden kierunek, a dobry powinien być wystarczający. Może też uczniowie trochę rozsądniej podejdą do studiów, nie będą szli, aby iść, tylko wybiorą coś z głową. No i zmieni się może nastawienie studentów. Bo studia to pewnego rodzaju przywilej, w USA ludzie płacą grubą kasę za naukę, a u nas każdy myśli, że wszystko mu się należy za darmo. Łącznie z pracą. Potem zdziwko, bo z dwoma dyplomami ciężko znaleźć pracę. Kiedyś widziałam wielkie pretensje dziewczyny po psychologii i polskim, że nie ma pracy. Tak więc może ten pomysł do końca nie jest aż taki zły. To może zamknąć drogę uboższym ludziom, ale jak ktoś jest zdolny to ma szansę na naukę za free. Zresztą zawsze ten pierwszy kierunek jest darmowy, więc jak się wybierze coś rozsądnego, to czasami nie ma potrzeby robienia innych.
Flossy15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 13:11   #385
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
I to w Poznaniu

Stary 2011-07-09, 13:12   #386
tynus
Rozeznanie

Cytat:
Mnie też się zawsze chce płakać, czasem mi było wstyd przy ludziach w autobusie, odwracałam głowę i przyklejona do szyby jechałam tak przez pół godziny, dopóki się nie uspokoiłam. Żeby nie mieć dylematu ze studiami, złożyłam do Krakowa tylko i chyba nam się udało. Tynuś my też rzadko w kinie bywamy, podałam jedynie taki przykład. Znajoma jest w związku rok i też szuka kawalerki ze swoim chłopakiem, ale nigdy ze sobą nie mieszkali wcześniej. Mnie jest o tyle łatwiej, że chłopak wie, jak wyglądam, kiedy wstaję z łóżka. Kilka km...zazdroszczę. Na pewno znajdziecie coś blisko siebie, ja byłabym szczęśliwa nawet gdybyśmy tylko mieszkali niedaleko siebie, ale koszta wychodzą podobne, poza tym będę się czuła bezpiecznie, będziemy robić jedne zakupy itd.
No, bo do jednej szkoły chodziliśmy. Nie no ja wiem,z ę tylko przykład ale się śmiałam z tego. nie no to przez ten rok "mieskzaliśmy" ze soba jak do niego przyjeżdżałam, ale dla mnie to było dziwne. Przez ponad 1 rok jest się w jendym mieście, na jednym osiedlu, potem jest to ponad 500 km...nie widzi się siebie miesiąc a potem nagle jesteś z tą osobą 24h na dobre przez np. 7 dni.
Po roku bycia z kimś ze sobą zamieszkać? Hahaha. A może to i dobrze, moze od rauz się okaże, że coś nie pasuje i syzbciej coś się skończy....albo przetrwa próbę i bedzie ok.
Stary 2011-07-09, 13:20   #387
Natii56
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flossy15 Pokaż wiadomość
Nasze szkolnictwo jest do Zawsze to wiedziałam. Z jednej strony sztucznie zawyżają poziom robiąc trudne egzaminy, z drugiej zaniżają usuwając pewne działy. Akurat to, że drugi kierunek będzie płatny to wcale nie jest tak źle. Skończy się era wiecznych studentów i nie wiadomo jakich wymagań ze strony przyszłych pracodawców. Jeden kierunek, a dobry powinien być wystarczający. Może też uczniowie trochę rozsądniej podejdą do studiów, nie będą szli, aby iść, tylko wybiorą coś z głową. No i zmieni się może nastawienie studentów. Bo studia to pewnego rodzaju przywilej, w USA ludzie płacą grubą kasę za naukę, a u nas każdy myśli, że wszystko mu się należy za darmo. Łącznie z pracą. Potem zdziwko, bo z dwoma dyplomami ciężko znaleźć pracę. Kiedyś widziałam wielkie pretensje dziewczyny po psychologii i polskim, że nie ma pracy. Tak więc może ten pomysł do końca nie jest aż taki zły. To może zamknąć drogę uboższym ludziom, ale jak ktoś jest zdolny to ma szansę na naukę za free. Zresztą zawsze ten pierwszy kierunek jest darmowy, więc jak się wybierze coś rozsądnego, to czasami nie ma potrzeby robienia innych.
zgadzam się z Tobą w 10000000% i jeszcze więcej a teraz mamy okazję podziwiać,co się dzieje,jeżel wybierają drugi kierunek,po prostu zabierają miejsca na najlepszych uczelniach uczniom po aktualnej maturze,niby PROGI MIAŁY SIĘ ZMNIEJSZYĆ,A ROSNĄ także mamy skutek,że wybierają po 2 kierunki,a my mamy trudnośći z 1 i obawę czy się dostaniemy...
Natii56 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 13:27   #388
tynus
Rozeznanie

A to nie jest w końcu z drugim kieurnkiem tak, że "prawo nie działa wstecz",a my studenci zaczynający pierwszy kierunek w tym roku lub wcześniej nadal bedziemy mogli wybrać 2 kierunek za darmo ?
Stary 2011-07-09, 13:27   #389
Natii56
Rozeznanie

ktoś może odpowiedzieć,można było napisać maturę na wyższym poziomie,ale wystarczy porównać studenta po I roku i zasób jego wiedzy,a aktualnego maturzysty...
Natii56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-09, 13:29   #390
Karolllka7
Zakorzenienie

Cytat:
Po roku bycia z kimś ze sobą zamieszkać? Hahaha. A może to i dobrze, moze od rauz się okaże, że coś nie pasuje i syzbciej coś się skończy....albo przetrwa próbę i bedzie ok.
Po roku to akurat jestem w stanie zrozumieć. Po roku prawie codziennego widywania się. Ale jak ludzie zaczynają mieszkać razem po tygodniu to jest dopiero śmieszne

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości