|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
W zyciu bym nie dała rady oddac im tej kasy , ponad 2000zl , z czego bym im to oddała ? Jak za miesiac nawet na lekarza nie bede miała.
Zadzwoniłam do UP i staz moze zostac tylko wtedy przerwany jesli szef tak zdecyduje. Czyli jestem zdana na jego łaskę bądź nie łaskę. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-28 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
idz jutro sie dowiedz co i jak... ja dzwonilam do up i mila pani powiedziala mi ze stazysty na zwolnieniu lekarskim nie mozna zwolnic i nie mozna przerwac stazu... zapytalam ja o ze zapomnialas zaniesc l4 i czy pracodawca moze choc byl poinformowany ylko samego papierka zapomnialas... powiedziala ze to zalezy od pracodawcy ale raczej ak nie mozna UWAGA"jezeli stazysta nie symuluje" zapytalam czy ciaza a co za tym idzie zle samopoczucie 8h przed kompem wymioty to symulacja powiedziala na 100% nie... wiec powierdz to jeszcze u sibie nawet telwefonicznie nie mowiac kim jestes.. i ciagnij zwolnienie!!!
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Przykro zosiu , że tak sie stało. Ale sama sobie jesteś winna
![]() Mnie dziś znów dopadły mdłości. Przez to wymiotowanie mam anemie ![]() I nastrój też nieciekawy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
spoko, tylko po co nam sie żali i chce naszej rady jak itak robi inaczej
![]() Dla mnie to poprostu nieodpowiedzialne i juz. Bo jesli faktycznie jest tak jak zosia pisze to pracodawca od poczatku czeka zeby ja przedstawic w jak najgorszym swietle przed UP, a ona tylko mu pomaga. teraz wszystko zalezy od UP, nie kazdy jest łaskawy. Sama tam pracowałam i wiem, ze czesto leci sie hurtowo- wykreslenie i juz. Moze w tej sytuacji ciąza ratuje zosie, ale normalnie nie stawienie sie w pracy bez zadnego usprawiedliwienia moze skonczyc sie zwolnieniem- nawet dyscyplinarnym. W przypadku stażysty może to skonczyć się zakonczeniem stazu. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- ciezaroweczko, a gin nie kazał ci brac zelaza? Ja jutro odbieram moje wyniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
trzymam kciuki ! moja dopiero za miesiąc ![]() Cytat:
![]() ![]() no mnie by takie czekanie w niepewności dobiło. Zadzwoniłabym nawet dzisiaj, żeby przemyśleć spokojnie co robić a nie być zaskoczoną w poniedziałek czy we wtorek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez zadzwoniłam i Pani powiedziała mi własnie mniej wiecej to samo, staż moze przerwać tylko szef u którego pracuje. Jeśli zdecyduje się nie przerwać mi stażu to pewnie bedzie oczekiwał, że bede praocwała do końca . Zabrał mi dzis juz wszystkie puste listy obecnosci, ktore dał mi kiedys. Jeszcze raz mówie powiedział, że własnie staż został przerwany. Zapytałam go on przerywa ten staz, czy UP. A on na to, ze to sie jeszcze zobaczy , czy cos takiego. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-28 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam anemię i ginekolog tylko czeka az mi mdłości przejda i przepisze mi żelazo. A ja mam kryzys z Tż, w***ił mnie wczoraj niesamowicie, dziś jak jechał do pracy podwiózł mnie do cioci oprócz ,, cześć'' i ,, narazie'' nie padło żadne słowo. Ja nie wiem jak on sobie wyobraża nasze oficjalne zaręczyny które maja się odbyć w niedziele. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-07-28 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez licze na to ze i up i pracodawca przychylnie spojrza na to ze jest w ciazy i cos wymysla.. zwlaszcza ze ona go pinformowala o zwolnieniu tylko nie zanisola zwolnienia... moze walnac jakas scieme ze sie bardzo zle czula i nie dala rady zawiesc;/ i myslala ze jak zglosila pracodawcy do wystrzczy... ehh; Co do anemii ja tez mialam jak wymiotowalam i lekarz kazal mi jesc barszcz ukrainski i sok z burakow.. a jak go zwymiotuje to i tak zawsze cos sie przyjmie i jesc na sile... barszcz byl do zniesienia sok przy mdlosciach to byla tragedia;/
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-07-28 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Więc skoro zoska ma do wtorku L4 to ratuje ją tylko kolejne l4. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
Nie, nie pytałam go, bo nie było kiedy, ale jak tylko sie pojawi na gadu to zapytam, dzwonić do niego nie będę, bo za słaba jestem by z nim rozmawiać, jeszcze sie poryczę.
Dam potem znać, teraz uciekam na chwile na świeże powietrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
a ja się wypluskałam wydepilowałam nabalsamowałam i od razu czuje sie lepiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam tak samo, czuje sie gruba i brzydka. tez dbam o siebie ale pojawił mi sie problem kolejny, przez te hormony robia mi sie krosty na buzi, walcze usilnie ale nic to nie daje, nawet sie nie maluje w domu ani do pracy tylko na jakies okazje,i tak nic nie dziala. dodam ze w zyciu nie mialam problemow z cera nawet w okresie dojrzewania Edytowane przez kasia_k86 Czas edycji: 2011-07-28 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
agawoo hormony to są wtedy kiedy ryczę nad czytana książką. ostatnio czytałam ,, Dziecko Lodu" genialna książka.
Ja sie boje że znów wpadam w depresję. Leczę się na nią od 16 roku zycia i teraz zaczyna mnie przerastać. Od godziny ryczę i zastanawiam się nad sensem brania ślubu. |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na samym początku, przeszłam prze krostki na twarzy. Teraz znikają, nawet słyszałam, że będe miała chłopaka, bo na twarzy ładnie wyglądam. ![]() Co do nastrojów. Tez mam dziś zaniżone poczucie wartości i wyglądu itp. Ale to chyba przez ta pogodę? Może hormony??? Trzymajmy sie dziewczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
ja na poczatku czułam, ze bezie dziewczynka. teraz juz sama nie wiem. Zresztą nieważne co będzie, ważne aby zdrowe było....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie pytaj jego, tylko do UP zadzwoń. On Cię tylko zestresuje i namiesza Ci w głowie. Bierz telefon, zadzwoń do UP i zapytaj czy Twój szef przerwał staż czy nie.
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
czesc kobity....
znów dzisiaj sie licho czuję i mi słabo się robi...;/ chyba mam niskie ciśnienie ale psuje nam się aparat i co chwila podaje inne wartosci i to dosc odległe od siebie (raz 120/60 a za chwile 90/60 wiec zdecydowanie cos z nim nie tak, muszę nowy kupic) |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Wtajemniczenie
|
witam ponownie
![]() już po wizycie niestety synka nie widziałam bo pan doktor nie chciał usg zrobić ;( stwierdził że za często też nei mogę mieć i ze jak miałam 2 tyg temu to następne będzie przy kolejnej wizycie za 3 tyg jejuuuuuuuuu jeszcze tyle muszę czekać wpierw doktor zbadał macice stwierdził ze jest prawidłowej wielkości wyczuł dzidziulka potem sprawdził szyjkę i że ma cąły czas 25mm czyli nic się nei skraca i że polip zupełnie się schował w szyjce bo ostatnio jak w szpitalu byłam to wystawał na 1cm a teraz jest już zupełnie w środku, pan doktor jak na razie zadowolony z przebiegu mojej ciąży cieszy się że nic złego się nie dzieje że nie ma żadnych krwawień ani plamień podbrzusze nie boli wiec jak na razie wszystko dobrze ahhhh dziewczyny jestem taka szczęśliwa że wszystko jest ok słyszłąm serduszko ale waliło jak oszalałe że aż sie lekarza pytałam czy tak szybko powinno bić ![]() a jak wróciłam od lekarza to dostałam od teściowej prześliczny prezent po prostu jak na niego patrze to by sie chciało cąły czas to tulić taki słodziutki mięciusi mały poranniczek dziś na obiadek ziemniaczki z jeżykiem i kapustką kiszoną a co do cery to ja byłam pewna że bedziw dziewczynka bo w tamtej ciązy przy chłopcu miałam super cere idealną gładziutką jak pupcia niemowlaka a tu co chwile jakieś krostki syfki cała buzia w dotyku to tak jak by była posypana kaszką manną do tego jakaś cała opuchnięt ana twarzy wory pod oczami no tragicznie wyglądam dlatego se pomyślałam-dziewczynka na bank dziewczynka i zabiera mi urodę dlatego tak brzydnę a tu proszę chłopak więc jak on mi tak zabiera urodę to będzie na pewno śliczniusi ![]()
#383 |
Wtajemniczenie
|
aha dziś już 19 tydzień
![]()
#384 |
Zadomowienie
|
ja dbam o siebie jak przed ciaza... nawet bardziej bo mam wiecej czasu... wszyscy mowia ze bedzie chlpak bo wygladam cudnie.. a ja jak patrze w lustro to zalama.. chyba tak mamy juz....
ja narazie rozstepow po za tymi co mialam z okresu dopjrzewania nie mam.. ale to co robi mi sie na pupie i na udach mnie przeraza... cellulit albo tak tluszcz fujjjj;/ bylam na zakupach bo nie ma to jak robic pierogi i nie miec maki w domu;p zapomnialam ze zuzylam 2 kg do bulek;p i jak zobaczylam fante to jak ryplam zakupami na ziemie stanelam wypilam z pol litra fanty z gwinta 2l na srodku sklepu to ludzie z przerazeniem patrzyli;p ale jak sie obrucilam i zobaczyli brzuch to polowie przeszlo bo zoabczyli ze ciaza robi z kobieta rozne rzeczy.. a reszta pomyslala boze tak grubas zmeczyl sie i pic chce co to takie pol litra;p chwile odpoczywam i jade z koksem z pierogami ;p
#385 | |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, raczej nie. Po prostu Tz mnie denerwuje. Ja ogólnie jestem słabych nerwów a teraz w ciaży jest tragedia. dzisiaj mu powiedziałam że jest durny, bo czasem jest z tym swoim dziecinnym mysleniem. Chłop 29 lat a zachowuje się jak 19 latek czasami. Ręce opadają, zresztą ja teraz w ciązy mam paskudny nastrój. Jestem młodaa, można powiedzieć że bardzo młoda, ciąża była nieplanowana ale liczyliśmy się z tym że jednak może tak się stać. I teraz czuje sie strasznie samotna, strasznie to zagmatwane. Cieszę się z dzidziusia i jestem gotowa na macierzyństwo ale wkurzam się bo chciałam wziąć ślub po narodzinach maluszka, już na spokojnie a nie kurcze mać w 5 miesiącu ciąży. Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-07-28 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Rozeznanie
|
ja zrobiłam dziś pierogi leniwe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
rodzina gada, że jak maluch się urodzi to nie będziemy mieć czasu na ślub. Chore myślenie, mi nie zależy na wielkim hucznym weselu ale rodzinie tz ta tak i nie przegadasz imch
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Rozeznanie
|
A nikt się nie liczy z tym, że w 5 miesiącu możesz się źle czuć i zamiast cieszyć się tym dniem, będziesz chciała, żeby jak najszybciej się skończył?
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Bądź co bądź uważam, że rodzina nie powinna się wtrącać, to Wasz ślub, oni swój już mieli. Na moim to samo, każdy mądry, każdy wie lepiej i w ogóle. A najbardziej moja mama i teściowa a palcem nie kiwnęły żeby pomóc. Tato nam pomógł finansowo i tylko powiedział, że pomoże nam wybrać wina i wódkę a tak to my płaciliśmy, no ale każda musiała wtrącić swoje 3 grosze.... a właśnie czubasku ![]() Edytowane przez n1kotynka Czas edycji: 2011-07-28 o 13:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.