![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
WITAJCIE moje kochane.
Wiem że tęskniłyście bo mi to okazałyście ![]() ![]() ![]() ![]() U nas bardzo dużo się działo przez te kilka dni. Dziś w nocy mieliśmy przerwę w spaniu od 3 do 4,30 czułam się jakby mnie wypluł dinozaur a potem przydepnął. ![]() Mój młodszy synuś nabył nową umiejętność plucia śmieszne to jest bardzo. Wyczaiłam że moje dziecko ma siłę się obrócić z pleców na brzuch bez problemów bo już kilka razy jak pojawiałam się blisko niego z U na wierzchu to ten głodomor tak się wygiął że fiknął. Pytanie czemu ten leniuszek nie może dla zabawki takiego obrotu zrobić. Dzieciaczkom świętującym życzę pysznych deserków i obiadków. ![]()
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje, ale faktycznie szczescie w nieszczesciu. 2 lata temu w mojego tz wjechal facet busem, tz sie zakrecil o 360 i walnal nastepnego goscia, cala tylna szyba spadla na kanape, samochod do kasacji i nie wiem co sprawilo, ze wtedy tz jechal sam, cos nad nami czuwalo i ja z malusim Olkiem z nim nie pojechalismy. Nie chce myslec co by bylo, Olek jezdzil jeszcze w foteliku tylem do kierunku jazdy, wiec szyba spadlaby prosto na niego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Blue najadłaś się strachu pewnie...nie będziesz się bała teraz jeździć z małym? Mamaopt ale masz ładny avatarek ![]() Już dobrze się czujesz?
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Czuję się bardzo dobrze. Chciałam powiedzieć że waga synusia ![]() ![]() Co do zlotu w ankiecie nie wezmę udziału bo nie wiem jaki termin podać, jak już dokonacie wyboru to jak będę mogła to przyjadę.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-10-07 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
agus87
![]() blueberry_11 dobrze że się nic nie stało ![]() mamaoptymistka ![]() Grazin ![]() witam wieczorową porą Michaś śpi, spędziliśmy dzisiaj 3h na spacerze nogi mi włażą nie powiem gdzie, idę szukać sukienki na chrzciny
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Lolka No pewnie! Skoro ten kurs nic nowego nie wnosi w Twoje umiejetnosci jezykowe to szkoda pieniedzy i czasu
![]() I smiem twierdzic, ze niemiecki masz bardziej opanowany niz ja, skoro sie nudzisz na kursie dla zaawansowanych ![]() zosiaaa Milo, ze o mnie pomyslalas ![]() ![]() A lozko juz przetestowane, zdalo egzamin ![]() blueberry ![]() mamaoptymistka Jestes ![]() ![]() Wspolczuje przerwy w spanku. Niestety wiem jak to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
![]() mężul pojechał po hamburgery ![]() przeczytałam pobierznie ![]() anula miniturowe to plesniawki nie są, mają parę milimetrów średnicy i często czerwone w około mamaopt znów subtelna kobietka w avatarze ... Twój nick + ten avatar i mam idealną mamuśke przed oczami ![]() blubery dobrze że nic się Wam nie stało !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
Hejo!
Bylam w Next'cie wymienic ten kombinezonik na pajace. Wybralam na 6-9 miesiecy, ale musze odebrac w poniedzialek, bo nie bylo na sklepie. Pochodzilam tez popatrzec za jakas fajna kurtka, ale niestety... ![]() A moj Ante jak typowy chlop, syn swojego ojca, wnuk dziadka... nienawidzi chodzic po sklepach. Siary mi narobil chyba z 10 razy ![]() Blueberry jak dobrze, ze nic sie nie stalo... oj strachu sie najadlas ![]() ![]() Mamaoptymistka lubisz Keire? ![]() Eve to koniecznie musze poszukac tych rajtuz. Jest polski sklep internetowy w Londynie i maja nawet ladne, ale 5 funtow przesylka wiec sie nie oplaca. Mimo wszystko polecam ten sklep, bo zamawialam tam swiece i szatke i przyslali na drugi dzien tak wiec expresowo, ale za cos placisz tego piataka ![]() Daisy alez proszu ![]() MoniaK pochwal sie co uklepalas w koncu dla tych gosci ![]() Mary turkusowe dodatki ![]() ![]() ![]() Dziewczyny oswieccie mnie co za dzieciaczki dzis swietuja, bo tez bym zyczenia zlozyla ![]()
#371 | ||
Zakorzenienie
|
ja ide spac bo jestem wyczerpana i zdolowana, pol dnia dzisiaj przeplakalam , wiec oczy mnie pieka , TZ mnie wkurza bo mnie nie rozumie, dla niego wszytsko takie proste.
Cytat:
Cytat:
ona na jezyku wlasnie nie ma, na dziaslach ma dwie takie malusie kropeczki a jak wlozylam palucha do buzi jej(bo inaczej nie da sie sprawdzic naszej Zosi) to ma jedna krostke wyczuwalna taka odstajaca na wewnetrznej stronie policzka po jednej stronie i jedna po drugiej. i nie chce jesc od dwoch dni i wyje, wiec pewnie to to kurcze. wy dostaliscie nystatyne czy jakos tak co? ale z tym trzeba do lekarza nie? nie chce z Zoska teraz do pediatry lazic bo tam milion chorych dzieci teraz jesienia a mialas jakies domowe sposoby na poczatku jak to dziadostwo zwalczyc? mamooptymistko ofots tesknilysmy!! dobrze ze wrocilas, sliczne zdjatko na avatarze ![]() ps. moja zoska tez od 3 dni calymi dniami pluje ![]() blueberry wspolczuje stluczki ![]() nie karmie dzisiaj malej na spiocja. to i tak nie pomaga, wiec olewam. martwie sie tymi plesniawkami, kurcze moglam jej myc milion razy te zabawki no, bardziej uwazac, ostatnio nawet jadlysmy razem jabluszka, oblizalam lyzeczke jej, kurcze glupia matka ze mnie no... ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- andziotku to mam sie nie martwic? a te krosteczki na wewnetrznej stronie policzka? to moze jednak zeby? bo dwie dolne jedynki juz sa mega spuchniete i wydaje nam sie z TZtem(dzisiaj z latareczka tam zagladal..) ze ida zabki ida ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą.
Jakoś miałam więcej pisać i mi to nie wychodzi. Moje dziecko dziś posmakowało pierwszy raz marchewy i mialam ubaw z jego miny. Nie wiedział na początku o co chodzi, a później załapał że fajnie się tym pluje ![]() No i dziś pierwszy raz miałam dłuższą rozłąkę z moim dzieciem, aż na 2,5godz zostawiłam go z babcią. Myślałam że gorzej to zniosę, ale nie było tak źle, no ale jakos powrotu do pracy sobie nie wyobrażam.
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, please help me
kupiłam Kaszki Holle te bezmleczne czy stosować jak na instrukcji ??? Dziekuje za odzew odnosnie smoczków !! kupiłam w Smyku Kochane jestescie !! Anulka mam , ostatnie 3 !! Ale tesciowa jutro na placu imbramowskim mi dokupi bo tam podobno są w sklepie ze zdrową żywnoscia. Kupilismy kombinezonik columbi na jesień ![]() ![]()
#374 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Co do kaszek Holle to zjadlam sobie jedna z tych probek ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-07 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
nieeeeeeeee !!!!!!!
nowy watek?! kilkanaście stron nadrabiania?! litości;( ... chora jestem.. wiec znowu bede w tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
hej
wylelkałam się z córunią ![]() wiem, ze późno, ale dzisiaj miałyśmy PIERWSZĄ WSPÓLNĄ KĄPIEL W WANNIE ![]() jeszcze nigdy Oleńka nie cieszyla się tak podczas kąpieli śmiała sie w głos i pluskała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
no ale ja chcialam na moim mleczku, tylko udojone mam 160 ml................ i nie wiem ile wsypac kaszki
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robię mm i na oko dosypuję miarki, żeby była ospowiedniej konsystencji (nie za gęsta i nie za rzadka) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zadomowienie
|
Jej uroda mnie urzeka, a o niej samej niewiele wiem.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zbiera Ci się już od dawna ale dziś to już porządnie. Dobrze że dla męża proste i TY patrz na niego i się ucz .... Ty się nakręcasz, potem płaczesz i w efekcie masz zły humor. Zajmujesz się małą jesteś odpowiedzialna i pilnujesz porządku więc przestań schizować i ciągle powtarzasz że jesteś głupią matką bo zaraz sama w to uwierzysz albo już wierzysz. Macierzyństwo nie polega na samobiczowaniu. Skup się na istotnych rzeczach. Pleśniawki bardzo często się zdarzają i to nie jest Twoja wina. Anula jako matka zmierzysz się prawdopodobnie z wieloma trudnymi (na prawdę trudnymi) sytuacjami więc spokojnie podchodź do wszystkiego i z pewnym dystansem. Twardo trzeba oddzielić to na co mamy wpływ a to na co wcale wpływu nie mamy. Skupiamy się na pozbyciu się pleśniawek a nie szukaniu w sobie winy. Twoja wielka wrażliwość na wszystko może prowadzić do depresji lub szaleństwa. Gdzie radość, gdzie optymizm Napisz sobie dużymi literami pozytywy bycia mamą i wywieś na lodówce i codziennie czytaj. Na dole napisz czerwonym pisakiem JESTEM NAJWSPANIALSZĄ MAMĄ DLA ZOSI.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ci nie zje na pewno na pierwszy raz ja daję Gabie teraz z 60ml i dosypuję 3miarki od mleka kaszki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha to tez dam na oko. A mleko najpierw rozmrozic tak? potem dodac kaszke ?? ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- to ile mleka jej dac na pocztek ??
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
mamaopt
![]() anulka Ciebie też uwielbiam więc posuchaj mamyopt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Daisy Wiem, wiem
![]() ![]() Anula ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Anulę bardzo też ![]()
![]() |
#385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja mala dzis miala drugie starcie ze szczebelkami z lozeczka..:/ niewyrobila jak mnie chciala znaleźć i sciagła w dół ochraniacz, ryk i lament.. ale czasem nie da sie wszystkiego przewidziec.. ( ochraniacz dorobil sie kolejnej wstazeczki do przywiazania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Gerls
![]() U nas dzień nijako minął..Deszcz i wichura,a kalosze dziurawe czyli nici ze spaceru - nuda... ![]() ![]() ![]() Grazin-padłam ze smiechu i śmiać się przestać nie mogę ![]() ![]() CYTUJE: "a jeszcze sie lekarka pytała czy JUZ SIE UMIE NA BOK PRZEKRĘCIC a ja no heloł kobieto on na brzuchu w lezaku lezy ![]() ![]() i ![]() bluberry-dobrze że nic wam się niestało..A Kubuś był wystraszony?? Paulizia-mogę prosić o przepis na twoją szrlotkę ![]() gusia-czyli łóżko się sprawdziło w wyczynach ekstramalnych ![]() daisy-kombinezonik-jaki rozmiar kupiłaś,taki w sam raz czy wiekszy? kurcze bo nie wiem jaki kupić ![]() k19-mnie nie boli ![]() mamaoptymistka-awatar i nick-doskonale do ciebie pasują ![]() ![]() Andziot-ja na diecia,a ty mi tu o hamburgerach piszesz ![]() Anula-przytulam mocno i siły życzę...A głupia to ty na pewno nie jesteś i proszę mi tu takich bzdur nie pisać ![]() ![]() noo to narazie na tyleeee A i jeśli macie ochotę to zapraszam do głosowania ![]() ![]()
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-10-07 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak te słowa nie podziałają na naszą Anule to zostaje rzeczywiście czynem ją przekonać ![]()
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
Paulizia - trochę się wystraszył, spłakał się biedaczek, ale tylko chwilę.
Dzięki dziewczyny, rzeczywiście całe szczęście, że się nic nie stało. Mamaoptymistka - fajny masz avatar ![]()
#390 |
Zakorzenienie
|
Anulka, Słonko !! Wiesz, gdy Gabik miał może ze 3 tygodnie to także miała (chyba) pleśniawki, do tego ropiało jej masakrycznie oczko.
Miałam mega doła, że takie maleństwo a ja już nie umiem się o nią odpowiednio troszczyć i co będzie później - doprowadzę ją do chorób i nieszczęść. Ryczeć mi się chciało, a teraz z perspektywy czasu wiem, że pleśniawki to naprawdę pikuś i mimo, że ja wówczas do przesady dbałam o higienę np. kąpanie w wodzie przegotowanej ![]() Kotuś, nie martw się, bo to nie pierwszy na pewno i nie ostatni powód do troski, baa to NIE jest powód do troski !! Przypuszczam, że u takich maluszków pleśniawki tak samo można łatwo złapać jak katar ![]() Im bardziej będziesz przewrażliwiona na punkcie Zosieńki tym gorzej dla Ciebie bo byle czym się będziesz nakręcała i dołowała a Ty przecież jesteś najcudowniejszą Mamunią i wszystko robisz perfekcyjnie więc PROSZĘ CIĘ a nawet BŁAGAM nie wyrzucaj sobie głupich pleśniawek !!!!!! Dbasz o Zosię najlepiej jak umiesz i potrafisz i z całą pewnoscia pleśniaweczki nie są Twoją zasługą.... podobnie jak katarek. Pojawiły się i tak samo szybciutko znikną !!! Uszy do góry i uśmiech proszę !!! Tż ma służbowy tel z którego może dzwonić na calusi swiat i gadac 24/24 za darmo to dyndę tam kiedyś do Ciebie i Ci jeszcze do główki nakładę ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- ania2631 kupiłam rozmiar 68, troszkę luźny ale na zimę wiem, że kupię 74 Gusiaczku, zrobię jutro fotke, dobrze? ![]() Hihi ja tez Gabi zjadłam wczoraj próbkę kaszki bananowej tylko nestle. Uwielbiam kaszki ![]() blueberry, ale trauma ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.