Fale -wątek zbiorczy - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-06, 22:43   #361
sheep_zonz
Rozeznanie

Dot.: Fale -wątek zbiorczy

Rety, dziewczyny, mnie też tu wieki nie było. <spuszcza zasłonę milczenia :P >

Powiem wam , że u mnie z pielęgnacją ostatnio jest kiepsko, niemniej dzisiaj kupiłam mrożący i zobaczyłam naprawdę niezły efekt w porównaniu do tego co było wcześniej..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1717.jpg (95,5 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF17192.jpg (78,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1702.jpg (98,3 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-10-07, 08:02   #362
Lara1980
Raczkowanie

jakie piękne

http://www.pamietnik-malkontentki.blogspot.com mój misz-masz

Schudłam 24 kg i trzymam wagę
Lara1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-09, 07:30   #363
margitta
Zakorzenienie

cześc dziewczyny, ja się chętnie przyłączę do wątku, zwykle udzielam się na Pielęgnacji Loków i Fal Ale tam tyle loków, że szukam powoli towarzystwa fal

Tu moje niedawne wpisy w codzienniku:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1502
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1568

Niestety też mam problem z reanimacją rano. Drugi dzień to tragedia. Praktycznie ustalam sobie plan życia w oparciu o drugi dzień Wszystkie sytuacje gdzie mi zależy na wyglądzie nie mogą wypadać w drugi dzień A takich coraz więcej

Czy próbowała któraś żelu w sprayu? Bo dla mnie lniany na reanimację jest za mokry i za słaby
Stary 2012-10-10, 21:44   #364
sheep_zonz
Rozeznanie

Nie próbowałam jeszcze żelu w sprayu, jaki to jest?
Póki co u mnie do reanimacji najlepiej sprawdza się żel lniany. O ile robię reanimację.

Dziewczyny, jakby którąś z was interesowało, to fajne wskazówki co do pielęgnacji i stylizacji fal (ale również loków) można znaleźć na tym blogu.

A tutaj przydatne linki z tego bloga:
Żelazne zasady suszenia kręconych/falowanych włosów
Faluj z Mysią. Stylizacja włosów w fale
I Ty możesz mieć fale. Sprawdź to!TYP 2a/b

Mi osobiście bardzo pomagają wpisy o falach na blogu Mysi. Co prawda nie mogę wykorzystać porad do suszenia, bo żadnej suszarki, już nie mówiąc o takiej z dyfuzorem, nie mam.
Stary 2012-10-11, 08:57   #365
Lara1980
Raczkowanie

Dzięki, tego mi było trzeba (porad jak układać)!

Stary 2012-10-11, 09:37   #366
jusik
Raczkowanie

Suuuper
Właśnie przeczytałam i idę krok po kroku zastosować.
Zaczynając pielęgnację włosów z wizażem traktowałam włosy jak proste, ale nie pasowało mi czesanie włosów na sucho po myciu<brzydkie bardzo się robiły z kształtu i z puchu>, teraz testuję dużo myków "zakręconych"(a czytać zaczęłam przez wzgląd na dziecko) i część rzeczy jest super - np zamiast tradycyjnego ręcznika koszulka lub używanie żelu<ostatni raz żelu używałam po trwałej jakieś 17 lat temu>.

Natomiast bez czesania lub przy czesaniu tylko przy odżywce ds występuje to co u Mysi - małe falki i bałagan - ja mam w ogóle leciutko falowane i wolę je w większych falach. Kiedyś czesałam je własnie po myciu i odciśnięciu i wysychały same - bez ugniatania też falowały, jak chciałam proste to kilka razy jak schły przeczesywałam.

A teraz zrobię dokładnie to co napisane i zobaczę
No i nie mam dyfuzora, a jest podany sposób suszenia bez
jusik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 18:20   #367
sheep_zonz
Rozeznanie

To się cieszę, że wam się te rady przydały, bo mi osobiście bardzo! Ja mam już plan jak troszkę inaczej spróbować ułożyć włosy, ale czy mi to wyjdzie to wątpię. Mam wrażenie, że nie potrafię ogarnąć całych włosów - okazują się zbyt gęste i albo spód, albo wierzch wychodzi gorzej. No nic, mimo to nadal będę próbować, może ilość prób sprawi, że się w końcu nauczę.
Stary 2012-10-11, 19:42   #368
softgrey
Zadomowienie

jakiej odżywki używacie do OMO? miałam kiedyś podejście do Yunga różowego (teraz chyba jest już wycofany ) polecanego przez zakręcone i kończyło się to okropnym przyklapem, jakby włosy były niedomyte...

i podbijam moje pytanie o stylizację, wlosy mam długie i gęste, schną naturalnie kilka godzin (nawet do 6 ), i nie wiem jak zachować kształt fal przez noc, bo myję wieczorem... suszarka odpada bo mam po niej koszmarnie matowe siano
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 21:17   #369
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez softgrey Pokaż wiadomość
jakiej odżywki używacie do OMO? miałam kiedyś podejście do Yunga różowego (teraz chyba jest już wycofany ) polecanego przez zakręcone i kończyło się to okropnym przyklapem, jakby włosy były niedomyte...

i podbijam moje pytanie o stylizację, wlosy mam długie i gęste, schną naturalnie kilka godzin (nawet do 6 ), i nie wiem jak zachować kształt fal przez noc, bo myję wieczorem... suszarka odpada bo mam po niej koszmarnie matowe siano
A próbowałaś "przerzucić" włosy przez poduszkę, za łóżko? Wiem, że niektóre dziewczyny tak robią i skręt nadal pozostaje na swoim miejscu.
Ja mam kilka sposobów, które się u mnie sprawdzają. Śpię na wznak, z włosami nad głową, ale na poduszce albo śpię na płasko, jedynie na cienkim jaśku. Kładę się na boku, głowę opieram na poduszce, włosy kładąc nad głowę lub pozostawiając je z lekka opadające z tyłu. Ta pozycja wyklucza u mnie ruszanie się we śnie, włosy pozostają nietknięte, kształt fal zachowany, jedynie problem, to.. ból pleców, który jest wynikiem takiej pozycji.

A chodzi Ci o pierwsze O czy o drugie? Jeśli o drugie, to ja używam moich ulubionych Pottersów, jakieś maski, inne odżywki, na które akurat mam ochotę, a które lubią moje włosy. Pierwszym O jest czasem olejowanie, czasem używałam emulsję Glorię lub balsamu aloesowego zagranicznej firmy. Może błędnie, ale do pierwszego O w ogóle nie przywiązuję wagi, ostatnio w ogóle wykluczyłam je z mojej pielęgnacji. (Lenistwo i brak odpowiedniej odżywki )
Stary 2012-10-11, 21:30   #370
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
A próbowałaś "przerzucić" włosy przez poduszkę, za łóżko? Wiem, że niektóre dziewczyny tak robią i skręt nadal pozostaje na swoim miejscu.
Ja mam kilka sposobów, które się u mnie sprawdzają. Śpię na wznak, z włosami nad głową, ale na poduszce albo śpię na płasko, jedynie na cienkim jaśku. Kładę się na boku, głowę opieram na poduszce, włosy kładąc nad głowę lub pozostawiając je z lekka opadające z tyłu. Ta pozycja wyklucza u mnie ruszanie się we śnie, włosy pozostają nietknięte, kształt fal zachowany, jedynie problem, to.. ból pleców, który jest wynikiem takiej pozycji.

A chodzi Ci o pierwsze O czy o drugie? Jeśli o drugie, to ja używam moich ulubionych Pottersów, jakieś maski, inne odżywki, na które akurat mam ochotę, a które lubią moje włosy. Pierwszym O jest czasem olejowanie, czasem używałam emulsję Glorię lub balsamu aloesowego zagranicznej firmy. Może błędnie, ale do pierwszego O w ogóle nie przywiązuję wagi, ostatnio w ogóle wykluczyłam je z mojej pielęgnacji. (Lenistwo i brak odpowiedniej odżywki )
ja nie dość, że przyzwyczaiłam się do spania w związanych włosach, to strasznie się w nocy wiercę zazwyczaj śpię na brzuchu więc przerzucenie wlosów przez poduszkę to chyba niestety nie jest sposób dla mnie...

co do OMO, chciałabym wydobyć skręt, a jedyne kosmetyki do włosów nadające się to pianka do loków pomarańczowa Isana, maska Bingo z masłem shea i Wax do wlosów ciemnych nie mam kompletnie pojęcia co kupić, tyle się naczytałam ze mam teraz mętlik w głowie
Stary 2012-10-11, 21:42   #371
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
ja nie dość, że przyzwyczaiłam się do spania w związanych włosach, to strasznie się w nocy wiercę zazwyczaj śpię na brzuchu więc przerzucenie wlosów przez poduszkę to chyba niestety nie jest sposób dla mnie...

co do OMO, chciałabym wydobyć skręt, a jedyne kosmetyki do włosów nadające się to pianka do loków pomarańczowa Isana, maska Bingo z masłem shea i Wax do wlosów ciemnych nie mam kompletnie pojęcia co kupić, tyle się naczytałam ze mam teraz mętlik w głowie
Pianka Isana, Bingacz i Wax wypróbowałaś czy tylko na podstawie innych opinii tak twierdzisz? ;>
Ja z całego serca polecam Pottersy na drugie O, wspaniale wydobywają u mnie fale.

Edytowane przez sheep_zonz
Czas edycji: 2012-10-11 o 21:45
sheep_zonz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-11, 21:47   #372
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Pianka Isana, Bingacz i Wax wypróbowałaś czy tylko na podstawie innych opinii tak twierdzisz? ;>
Ja z całego serca polecam Pottersy na drugie O, wspaniale wydobywają u mnie fale.
wypróbowałam i wyczytałam na wizażu na razie ze skrętem u mnie kiepsko, ale włosy są bardzo niesforne, nie dają się wyprostować, po umyciu i nie czesaniu widac wyraźne fale, poza tym jako dziecko miałam loki, więc zdecydowałam się spróbować traktować moje włosy jak kręcone
Stary 2012-10-11, 21:55   #373
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny, ja się chętnie przyłączę do wątku, zwykle udzielam się na Pielęgnacji Loków i Fal Ale tam tyle loków, że szukam powoli towarzystwa fal

Tu moje niedawne wpisy w codzienniku:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1502
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1568

Niestety też mam problem z reanimacją rano. Drugi dzień to tragedia. Praktycznie ustalam sobie plan życia w oparciu o drugi dzień Wszystkie sytuacje gdzie mi zależy na wyglądzie nie mogą wypadać w drugi dzień A takich coraz więcej

Czy próbowała któraś żelu w sprayu? Bo dla mnie lniany na reanimację jest za mokry i za słaby
nieźle jest z tymi falami
żel w sprayu? a cóż to za cudo? ja polecam żel mrożący i do stylizacji i do reanimacji, u mnie spisuje się rewelacyjnie, o ile moim włosom nie zdarzy się bad hair day

Cytat:

1 O - właśnie Isana z babassu, zwana różowym Yungiem albo maska biovax ;-)
a na drugie O - Mrs. Potters, albo urozmaicane półproduktami maseczki ;-) może być też Alterra ;-)

jak zachować kształt, nie mam pojęcia sama się z tym męczę. jedyne co pomaga rano to pougniatać włosy mokrymi rękami i wgnieść w to żel mrożący. skręt jest sporo mniejszy ale jest i całkiem dobrze się trzyma

Cytat:

o i ja też się bardzo wiercę Bingo nada Ci się do pierwszego O, a na drugie możesz użyć waxa

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-11, 21:56   #374
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
wypróbowałam i wyczytałam na wizażu na razie ze skrętem u mnie kiepsko, ale włosy są bardzo niesforne, nie dają się wyprostować, po umyciu i nie czesaniu widac wyraźne fale, poza tym jako dziecko miałam loki, więc zdecydowałam się spróbować traktować moje włosy jak kręcone
Dodawałaś zdjęcia u nas? Być może mi umknęły, tak rzadko tutaj ostatnio jestem. Jeśli nie, to dodaj!
Wiesz, jak powiedziała mi kiedyś Martek - włosy muszą się też przyzwyczaić do skrętu. U mnie najlepiej falują po użyciu Pottersów. Dzisiaj użyłam innej odżywki i zobaczymy co będzie. Bardzo ważną rolę w wydobywaniu fal pełni stylizacja. Stylizujesz? U mnie ze stylizacją, a bez, to niebo a ziemia!
Mówiłaś, że po suszarce masz siano. Tak czy siak dyfuzor pomaga wydobyć skręt.
No i co mi pomogło, to jeszcze czesanie włosów wyłącznie podczas odżywkowania.. No chyba że zdecydują się na prostą wersję.
Stary 2012-10-11, 21:56   #375
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
zobacz na moje początki a kiedyś również miałam piękne loczki, a później proste długie włosy, a teraz znowu kręcone

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-10-11, 21:57   #376
jusik
Raczkowanie

do omo używałam czego podeszło, ale np przy myciu odżywką przetestowałam:
- balsam babuni z miodem od joaśki
-joaśkowy balsam czy odżywkę(nie pamiętam...) z jajcem(w składzie)
do powyższych zwykle dodaję łychę miodu i dłużej trzymam na włosach<wtedy tylko odżywka bs>
- kalosa mlecznego, ale starego, bo teraz coś chyba zmienili, a ja wieki nie uzywałam to nie w temacie jestem
- hegrona
- garniera avokado i karite
- potersa chyba z aloesem

- żadna z nich mnie nie obciązyła, a garnierek ślicznie zmył olej kokosowy - faktycznie lepiej niż szampon

Hmm co do falek - u mnie jakie się zrobią takie wytrzymują do następnego mycia, są malutkie(takie przypływowe), ale jednocześnie się nie rozprostowują nadmiernie nawet od poczesania. Czasem je "stylizuję" na większe falki robiąc jakieś obważanki miękką frotką, albo zakręcając na 3 miękkie papiloty - załatwia mi to ładnie i mocno sfalowane włosy. Fakt, że nie jest to mój naturalny skręt, ale ładnie się trzyma
Stary 2012-10-12, 12:39   #377
Lara1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
zobacz na moje początki a kiedyś również miałam piękne loczki, a później proste długie włosy, a teraz znowu kręcone
Byłam na blogu A jak teraz wyglądają Twoje fale?

Stary 2012-10-12, 19:15   #378
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lara1980 Pokaż wiadomość
Byłam na blogu A jak teraz wyglądają Twoje fale?
dzisiaj tragicznie, bo są nieświeże, ogólnie przy ostatnim myciu włosy miały małego focha i zrobiły sobie bad hair days
jutro wstawię zdjęcie po myciu, będzie najaktualniejsza fotka
a obecnie przy dobrym dniu wyglądają tak jak na zdjęciach 1-3, a przy tym złym jak na ostatnim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0663.jpg (125,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0678.jpg (111,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0674.jpg (161,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0691.jpg (166,0 KB, 37 załadowań)

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-10-13, 10:49   #379
jusik
Raczkowanie

Smothly - bardzo przyjemnie i widocznie się falują Moje są po prostu "nieproste"

Rady Mysi skłoniły mnie do eksperymentów. O ile krok po kroku sposobem Mysi uzyskałam po prostu w miarę ładne włosy o falce "jak zawsze" to dziś zrobiłam tak:
-umyłam włosy(odżywką, po olejowaniu) i już nic na nie nie dałam - w dotyku "porządne" były.
-nie uczesałam(czesałam przed myciem, u mnie na olej fajnie się czeszą)
-odcisnełam w turban z koszulki
-wysuszyłam letnim nawiewem z głową w dół, grabiąc i przeczesując rękoma włosy, trochę ugniatając. Wsuszyłam najbardziej od skóry, bo muszę zaraz wyjśc na dwór
-na prawie suche, z lekko wilgotnymi końcami nałożyłam żel i ugniotłam(artiste fioletowy)

Nie wiem czy na zdjęciach będzie widac różnicę, ale falka idzie wyżej, jest kapkę wyraźniejsza a włosy przez suszenie w dół takie "dynamiczne" odbite od nasady.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0230_1.jpg (71,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0229.jpg (51,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0228.jpg (71,8 KB, 84 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-13, 11:49   #380
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jusik Pokaż wiadomość
Smothly - bardzo przyjemnie i widocznie się falują Moje są po prostu "nieproste"

Rady Mysi skłoniły mnie do eksperymentów. O ile krok po kroku sposobem Mysi uzyskałam po prostu w miarę ładne włosy o falce "jak zawsze" to dziś zrobiłam tak:
-umyłam włosy(odżywką, po olejowaniu) i już nic na nie nie dałam - w dotyku "porządne" były.
-nie uczesałam(czesałam przed myciem, u mnie na olej fajnie się czeszą)
-odcisnełam w turban z koszulki
-wysuszyłam letnim nawiewem z głową w dół, grabiąc i przeczesując rękoma włosy, trochę ugniatając. Wsuszyłam najbardziej od skóry, bo muszę zaraz wyjśc na dwór
-na prawie suche, z lekko wilgotnymi końcami nałożyłam żel i ugniotłam(artiste fioletowy)

Nie wiem czy na zdjęciach będzie widac różnicę, ale falka idzie wyżej, jest kapkę wyraźniejsza a włosy przez suszenie w dół takie "dynamiczne" odbite od nasady.
No, no, widać różnicę. Faktycznie fala wyżej idzie.

Ja dzisiaj siedzę sobie z bombą proteinową na włosach, lniany ugotowałam i chyba przy stylizacji wymieszam go z mrożącym.
Stary 2012-10-13, 15:12   #381
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
No, no, widać różnicę. Faktycznie fala wyżej idzie.

Ja dzisiaj siedzę sobie z bombą proteinową na włosach, lniany ugotowałam i chyba przy stylizacji wymieszam go z mrożącym.
popieram, ładnie idzie w górę !

a glutka gotowałyśmy razem! przez gadu

a tu moje dzisiejsze odgniecione po zielonym eksperymencie ze spiruliną
mimo paskudnego zapachu i obawy przed zielonymi włosami... bardzo się polubiłyśmy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0714.jpg (135,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0715.jpg (126,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0719.jpg (122,9 KB, 22 załadowań)

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-10-14, 10:55   #382
Rilla82
Zakorzenienie

Fajnie, Dziewczęta!. Ja się swoimi nie chwalę, bo znowu walczę z wypadaniem. Wdrożyłam kompleksowy program suplementacyjno-pielęgnacyjny, oczywiście w oparciu o rady z wizażu i widzę pewną poprawę. Muszę sobie jeszcze tarzycę zbadać, bo dawno tego nie robiłam. W sumie oprócz wypadania nie mam innych objawów, ale licho nie śpi.
CG poszło częściowo w odstawkę, bo myję włosy dercosem i stawiam na lżejsze odżywki, ale nie zauważyłam, żeby skręt na tym jakoś szczególnie ucierpiał.
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-14, 11:32   #383
Malwina_89
Zakorzenienie

Smoothly ja już Cię na pielęgnacyjnym chwaliłam, pięknie Ci się włoski za dbanie odwdzięczają

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-14, 22:50   #384
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Smoothly ja już Cię na pielęgnacyjnym chwaliłam, pięknie Ci się włoski za dbanie odwdzięczają
ojej, dziękuję
aż na pielęgnacyjny muszę zaglądnąć, wieki mnie tak nie było

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-10-15, 08:03   #385
margitta
Zakorzenienie

Ja testuję ostatnio Isanę kurację z jedwabiem i na razie jestem bardzo zadowolona Od dwóch miesięcy próbowałam używać Artiste z keratyną i była beznadzieja, a po tym jedwabiu jest fajnie Nareszcie zaczynam osiągać mój absurdalny dla kręconych cel czyli pogrubienie fal Bo zwykle po myciu mam takie drobne płaskie falki, coś co dąży w kierunku efektu rzadkiej karbownicy, a nie prawdziwych fal

Smoothly oglądam twoje włosy od dłuższego już czasu i muszę powiedzieć, że jest naprawdę coraz lepiej Uwielbiam oglądać takie rezultaty, bo to bardzo motywuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14.10.2012.jpg (39,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.10.2012c.jpg (44,8 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-10-15 o 08:04
margitta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 08:55   #386
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ja testuję ostatnio Isanę kurację z jedwabiem i na razie jestem bardzo zadowolona Od dwóch miesięcy próbowałam używać Artiste z keratyną i była beznadzieja, a po tym jedwabiu jest fajnie Nareszcie zaczynam osiągać mój absurdalny dla kręconych cel czyli pogrubienie fal Bo zwykle po myciu mam takie drobne płaskie falki, coś co dąży w kierunku efektu rzadkiej karbownicy, a nie prawdziwych fal

Smoothly oglądam twoje włosy od dłuższego już czasu i muszę powiedzieć, że jest naprawdę coraz lepiej Uwielbiam oglądać takie rezultaty, bo to bardzo motywuje
świetna kondycja włosów a co to za kuracja Isany, bo o tej jeszcze nie słyszałam, albo gdzieś mi umknęła
ładnie tył się kręci, u mnie właśnie z tym tyłem jest najsłabiej, ale ciągle nad tym pracuję
dziękuję
a ja jak patrzę na moje włosy z lipca to nie wiem czy płakać (że tak zaniedbałam i zniszczyłam i włosy i skręt) czy śmiać się (że były takie.. żałosne )

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-10-15, 09:02   #387
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
świetna kondycja włosów a co to za kuracja Isany, bo o tej jeszcze nie słyszałam, albo gdzieś mi umknęła
ładnie tył się kręci, u mnie właśnie z tym tyłem jest najsłabiej, ale ciągle nad tym pracuję
dziękuję
a ja jak patrzę na moje włosy z lipca to nie wiem czy płakać (że tak zaniedbałam i zniszczyłam i włosy i skręt) czy śmiać się (że były takie.. żałosne )
dzięki miło to słyszeć, zważywszy na to, że w czerwcu fryzjer załamał ręce nad moim zniszczeniem i obciął mi 10 cm, jęcząc, że to dopiero początek Jak oglądam lipiec to też mi się śmiać chce

to jest ta odżywka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...k-haarkur.html teraz kosztuje chyba z 6 zł w Rossmannie, jest zgodna z CG i myślę, że warto spróbować W końcu ileż można używać Garnierów itp.
Stary 2012-10-15, 10:18   #388
jusik
Raczkowanie

Dziewczyny -naprawdę cudne włoski

idę dziś pobuszować do rossmana - kusicie, oj kusicie.
Teraz mam na celowniku dwie rossmanowskie isanki-odżywki, piankę i alterkę z granatem. Do tego chętnie bym wróciła do mycia pottersem aloesowym, bo piszecie, że ładny skręt po nim - a kiedyś się lubiliśmy
No i ta joaśka niebieska, jutro będę w sklepie, gdzie mają

Chyba tylko popatrzę, bo powinnam zdenkować m.in joannę z jajcem - chyba jak ją zdenkuję to na to miejsce wejdzie isanka z jedwabiem.

A powinnam kupić garniera AiK bo wyszedł - używałam go do wszystkiego - zmywał cuudnie olej, był fajną odżywką po myciu<czy to hegronem czy szamponem>, był super odżywką bez spłukiwania i genialnym stylizatorem - dla mnie i dla mojej 4 latki - w sumie dobry na wakacje - jedna butelka i wszystko ogarnięte

A piankę mam nivea - bez alko, niby fajna, ale szału nie ma i odpadł aplikator, więc jest niewygodne dozowanie- może to kwalifikuje już do zmiany?

Obiecałam sobie jaki taki minimalizm w końcu. Co od paru lat mniej lub bardziej skutecznie wdrażam w życie

...a w planach, na późnie popoludnie jak mi się uda kolejne laminowanie "na gorąco"
Stary 2012-10-15, 11:08   #389
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mam na celowniku dwie rossmanowskie isanki-odżywki, piankę i alterkę z granatem. Do tego chętnie bym wróciła do mycia pottersem aloesowym, bo piszecie, że ładny skręt po nim - a kiedyś się lubiliśmy
moim zdaniem na piance Isana można się zawieźć jeżeli oczekuje się efektów jak po tradycyjnej piance, ale próbuj Ja właśnie też muszę spróbować Pottersa do mycia, wszyscy zachwalają, a ja nie mam

Cytat:
No i ta joaśka niebieska, jutro będę w sklepie, gdzie mają
O tak, niebieska zdecydowanie najlepsza i najładniej pachnie
Cytat:
A powinnam kupić garniera AiK bo wyszedł - używałam go do wszystkiego - zmywał cuudnie olej, był fajną odżywką po myciu<czy to hegronem czy szamponem>, był super odżywką bez spłukiwania i genialnym stylizatorem - dla mnie i dla mojej 4 latki - w sumie dobry na wakacje - jedna butelka i wszystko ogarnięte
Ja właśnie też Garniera do wszystkiego używam i kończy mi się w zastraszającym tempie Ostatnio nawet pod olej.
Stary 2012-10-15, 19:38   #390
sheep_zonz
Rozeznanie

Smoo, i chyba nam obu taki gęsty wyszedł, prawdziwie zgluciały

A ja w najbliższym czasie będę musiała postawić na gładkie, proste włosy, o ile zechcą współpracować zgodnie z przeznaczeniem odżywek. Pottersy mi się kończą, jeden w zasadzie już skończył, drugi na 1-2 użycia, a szwagier przywiezie mi Pottersy dopiero pod koniec miesiąca. I jak tu przetrwać? Na gładkich. Ale wiecie co? Jedna odżywka tak genialnie zadziałała, że praktycznie prawie proste przetrwały dwa dni, były takie gładkie, lśniące, w ogóle nie spuszone.. co nawet mój TŻ docenił. A ja miałam szansę poczuć to, co prostowłose.. Tak czy siak zdecydowanie lepiej czuje się w falach.
Ale powiedzcie mi, co to za fale, skoro falować chcą po kosmetykach jednej firmy?
Czasami sobie myślę, żeby to olać, nie próbować wydobyć skrętu, skoro i tak tak dobrze działa jeden, dwa produkty..

Aaa, co do Garniera, widziałam dzisiaj w Schleckerze nowe odżywki Garnierowe w takich żółtych opakowaniach. Skład dosyć bogaty, jeden chyba lekki silkon (przynajmniej więcej na szybko nie zauważyłam), teoretycznie przeznaczony chyba dla suchych i zniszczonych włosów. Na pewno jest masło karite, ale dopiero gdzieś pod koniec składu, wcześniej oleje, jest również ekstrakt z jabłka (który chyba jest w większości Garnierów? ). Chyba to nowa wersja Nutri-Odbudowy. A seria teraz nazywa się Oleo Repair (taak, już zdążyłam sprawdzić ). A tu link.
Widzę, ze nawet na stronie zaktualizowali i teraz część produktów zmienia się w serię Oleo Repair.. Ale mam zapłon

Edytowane przez sheep_zonz
Czas edycji: 2012-10-15 o 19:56
sheep_zonz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości