![]() |
#361 |
Rozeznanie
|
Dot.: Fale -wątek zbiorczy
Rety, dziewczyny, mnie też tu wieki nie było. <spuszcza zasłonę milczenia :P >
Powiem wam , że u mnie z pielęgnacją ostatnio jest kiepsko, niemniej dzisiaj kupiłam mrożący i zobaczyłam naprawdę niezły efekt w porównaniu do tego co było wcześniej.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Raczkowanie
|
jakie piękne
![]()
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
cześc dziewczyny, ja się chętnie przyłączę do wątku, zwykle udzielam się na Pielęgnacji Loków i Fal
![]() ![]() Tu moje niedawne wpisy w codzienniku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1502 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1568 Niestety też mam problem z reanimacją rano. Drugi dzień to tragedia. Praktycznie ustalam sobie plan życia w oparciu o drugi dzień ![]() ![]() ![]() Czy próbowała któraś żelu w sprayu? Bo dla mnie lniany na reanimację jest za mokry i za słaby ![]()
![]() |
#364 |
Rozeznanie
|
Nie próbowałam jeszcze żelu w sprayu, jaki to jest?
![]() Póki co u mnie do reanimacji najlepiej sprawdza się żel lniany. O ile robię reanimację. ![]() Dziewczyny, jakby którąś z was interesowało, to fajne wskazówki co do pielęgnacji i stylizacji fal (ale również loków) można znaleźć na tym blogu. A tutaj przydatne linki z tego bloga: Żelazne zasady suszenia kręconych/falowanych włosów Faluj z Mysią. Stylizacja włosów w fale I Ty możesz mieć fale. Sprawdź to!TYP 2a/b Mi osobiście bardzo pomagają wpisy o falach na blogu Mysi. Co prawda nie mogę wykorzystać porad do suszenia, bo żadnej suszarki, już nie mówiąc o takiej z dyfuzorem, nie mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Dzięki, tego mi było trzeba (porad jak układać)!
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Suuuper
![]() Właśnie przeczytałam i idę krok po kroku zastosować. Zaczynając pielęgnację włosów z wizażem traktowałam włosy jak proste, ale nie pasowało mi czesanie włosów na sucho po myciu<brzydkie bardzo się robiły z kształtu i z puchu>, teraz testuję dużo myków "zakręconych"(a czytać zaczęłam przez wzgląd na dziecko ![]() ![]() Natomiast bez czesania lub przy czesaniu tylko przy odżywce ds występuje to co u Mysi - małe falki i bałagan - ja mam w ogóle leciutko falowane i wolę je w większych falach. Kiedyś czesałam je własnie po myciu i odciśnięciu i wysychały same - bez ugniatania też falowały, jak chciałam proste to kilka razy jak schły przeczesywałam. A teraz zrobię dokładnie to co napisane i zobaczę ![]() No i nie mam dyfuzora, a jest podany sposób suszenia bez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
To się cieszę, że wam się te rady przydały, bo mi osobiście bardzo! Ja mam już plan jak troszkę inaczej spróbować ułożyć włosy, ale czy mi to wyjdzie to wątpię. Mam wrażenie, że nie potrafię ogarnąć całych włosów - okazują się zbyt gęste i albo spód, albo wierzch wychodzi gorzej. No nic, mimo to nadal będę próbować, może ilość prób sprawi, że się w końcu nauczę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
jakiej odżywki używacie do OMO? miałam kiedyś podejście do Yunga różowego (teraz chyba jest już wycofany
![]() i podbijam moje pytanie o stylizację, wlosy mam długie i gęste, schną naturalnie kilka godzin (nawet do 6 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam kilka sposobów, które się u mnie sprawdzają. Śpię na wznak, z włosami nad głową, ale na poduszce albo śpię na płasko, jedynie na cienkim jaśku. Kładę się na boku, głowę opieram na poduszce, włosy kładąc nad głowę lub pozostawiając je z lekka opadające z tyłu. Ta pozycja wyklucza u mnie ruszanie się we śnie, włosy pozostają nietknięte, kształt fal zachowany, jedynie problem, to.. ból pleców, który jest wynikiem takiej pozycji. ![]() A chodzi Ci o pierwsze O czy o drugie? Jeśli o drugie, to ja używam moich ulubionych Pottersów, jakieś maski, inne odżywki, na które akurat mam ochotę, a które lubią moje włosy. Pierwszym O jest czasem olejowanie, czasem używałam emulsję Glorię lub balsamu aloesowego zagranicznej firmy. Może błędnie, ale do pierwszego O w ogóle nie przywiązuję wagi, ostatnio w ogóle wykluczyłam je z mojej pielęgnacji. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do OMO, chciałabym wydobyć skręt, a jedyne kosmetyki do włosów nadające się to pianka do loków pomarańczowa Isana, maska Bingo z masłem shea i Wax do wlosów ciemnych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z całego serca polecam Pottersy na drugie O, wspaniale wydobywają u mnie fale. ![]() Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-10-11 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żel w sprayu? a cóż to za cudo? ![]() ![]() Cytat:
![]() a na drugie O - Mrs. Potters, albo urozmaicane półproduktami maseczki ;-) może być też Alterra ;-) jak zachować kształt, nie mam pojęcia sama się z tym męczę. jedyne co pomaga rano to pougniatać włosy mokrymi rękami i wgnieść w to żel mrożący. skręt jest sporo mniejszy ale jest i całkiem dobrze się trzyma ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, jak powiedziała mi kiedyś Martek - włosy muszą się też przyzwyczaić do skrętu. U mnie najlepiej falują po użyciu Pottersów. Dzisiaj użyłam innej odżywki i zobaczymy co będzie. Bardzo ważną rolę w wydobywaniu fal pełni stylizacja. Stylizujesz? ![]() Mówiłaś, że po suszarce masz siano. Tak czy siak dyfuzor pomaga wydobyć skręt. ![]() No i co mi pomogło, to jeszcze czesanie włosów wyłącznie podczas odżywkowania.. No chyba że zdecydują się na prostą wersję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
do omo używałam czego podeszło, ale np przy myciu odżywką przetestowałam:
- balsam babuni z miodem od joaśki -joaśkowy balsam czy odżywkę(nie pamiętam...) z jajcem(w składzie) do powyższych zwykle dodaję łychę miodu i dłużej trzymam na włosach<wtedy tylko odżywka bs> - kalosa mlecznego, ale starego, bo teraz coś chyba zmienili, a ja wieki nie uzywałam to nie w temacie jestem - hegrona - garniera avokado i karite - potersa chyba z aloesem - żadna z nich mnie nie obciązyła, a garnierek ślicznie zmył olej kokosowy - faktycznie lepiej niż szampon Hmm co do falek - u mnie jakie się zrobią takie wytrzymują do następnego mycia, są malutkie(takie przypływowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj tragicznie, bo są nieświeże, ogólnie przy ostatnim myciu włosy miały małego focha i zrobiły sobie bad hair days
![]() jutro wstawię zdjęcie po myciu, będzie najaktualniejsza fotka ![]() a obecnie przy dobrym dniu wyglądają tak jak na zdjęciach 1-3, a przy tym złym jak na ostatnim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Smothly - bardzo przyjemnie i widocznie się falują
![]() ![]() Rady Mysi skłoniły mnie do eksperymentów. O ile krok po kroku sposobem Mysi uzyskałam po prostu w miarę ładne włosy o falce "jak zawsze" to dziś zrobiłam tak: -umyłam włosy(odżywką, po olejowaniu) i już nic na nie nie dałam - w dotyku "porządne" były. -nie uczesałam(czesałam przed myciem, u mnie na olej fajnie się czeszą) -odcisnełam w turban z koszulki -wysuszyłam letnim nawiewem z głową w dół, grabiąc i przeczesując rękoma włosy, trochę ugniatając. Wsuszyłam najbardziej od skóry, bo muszę zaraz wyjśc na dwór -na prawie suche, z lekko wilgotnymi końcami nałożyłam żel i ugniotłam(artiste fioletowy) Nie wiem czy na zdjęciach będzie widac różnicę, ale falka idzie wyżej, jest kapkę wyraźniejsza a włosy przez suszenie w dół takie "dynamiczne" odbite od nasady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj siedzę sobie z bombą proteinową na włosach, lniany ugotowałam i chyba przy stylizacji wymieszam go z mrożącym. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a glutka gotowałyśmy razem! ![]() ![]() a tu moje dzisiejsze odgniecione po zielonym eksperymencie ze spiruliną ![]() mimo paskudnego zapachu i obawy przed zielonymi włosami... bardzo się polubiłyśmy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, Dziewczęta!. Ja się swoimi nie chwalę, bo znowu walczę z wypadaniem. Wdrożyłam kompleksowy program suplementacyjno-pielęgnacyjny, oczywiście w oparciu o rady z wizażu i widzę pewną poprawę. Muszę sobie jeszcze tarzycę zbadać, bo dawno tego nie robiłam. W sumie oprócz wypadania nie mam innych objawów, ale licho nie śpi.
CG poszło częściowo w odstawkę, bo myję włosy dercosem i stawiam na lżejsze odżywki, ale nie zauważyłam, żeby skręt na tym jakoś szczególnie ucierpiał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Smoothly ja już Cię na pielęgnacyjnym chwaliłam, pięknie Ci się włoski za dbanie odwdzięczają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż na pielęgnacyjny muszę zaglądnąć, wieki mnie tak nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Ja testuję ostatnio Isanę kurację z jedwabiem i na razie jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]() Smoothly oglądam twoje włosy od dłuższego już czasu i muszę powiedzieć, że jest naprawdę coraz lepiej ![]() ![]()
Bo reszta nie jest milczeniem, ale należy do nas Boję się ludzi bez poczucia humoru ![]() Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-10-15 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ładnie tył się kręci, u mnie właśnie z tym tyłem jest najsłabiej, ale ciągle nad tym pracuję ![]() dziękuję ![]() a ja jak patrzę na moje włosy z lipca to nie wiem czy płakać (że tak zaniedbałam i zniszczyłam i włosy i skręt) czy śmiać się (że były takie.. żałosne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to jest ta odżywka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...k-haarkur.html teraz kosztuje chyba z 6 zł w Rossmannie, jest zgodna z CG i myślę, że warto spróbować ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny -naprawdę cudne włoski
![]() idę dziś pobuszować do rossmana ![]() Teraz mam na celowniku dwie rossmanowskie isanki-odżywki, piankę i alterkę z granatem. Do tego chętnie bym wróciła do mycia pottersem aloesowym, bo piszecie, że ładny skręt po nim - a kiedyś się lubiliśmy ![]() No i ta joaśka niebieska, jutro będę w sklepie, gdzie mają ![]() Chyba tylko popatrzę, bo powinnam zdenkować m.in joannę z jajcem - chyba jak ją zdenkuję to na to miejsce wejdzie isanka z jedwabiem. A powinnam kupić garniera AiK bo wyszedł - używałam go do wszystkiego ![]() ![]() ![]() A piankę mam nivea - bez alko, niby fajna, ale szału nie ma i odpadł aplikator, więc jest niewygodne dozowanie- może to kwalifikuje już do zmiany? ![]() Obiecałam sobie jaki taki minimalizm w końcu. Co od paru lat mniej lub bardziej skutecznie wdrażam w życie ![]() ...a w planach, na późnie popoludnie jak mi się uda kolejne laminowanie "na gorąco" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O tak, niebieska zdecydowanie najlepsza i najładniej pachnie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#390 |
Rozeznanie
|
Smoo, i chyba nam obu taki gęsty wyszedł, prawdziwie zgluciały
![]() A ja w najbliższym czasie będę musiała postawić na gładkie, proste włosy, o ile zechcą współpracować zgodnie z przeznaczeniem odżywek. ![]() ![]() ![]() Ale powiedzcie mi, co to za fale, skoro falować chcą po kosmetykach jednej firmy? ![]() Czasami sobie myślę, żeby to olać, nie próbować wydobyć skrętu, skoro i tak tak dobrze działa jeden, dwa produkty.. ![]() Aaa, co do Garniera, widziałam dzisiaj w Schleckerze nowe odżywki Garnierowe w takich żółtych opakowaniach. Skład dosyć bogaty, jeden chyba lekki silkon (przynajmniej więcej na szybko nie zauważyłam), teoretycznie przeznaczony chyba dla suchych i zniszczonych włosów. Na pewno jest masło karite, ale dopiero gdzieś pod koniec składu, wcześniej oleje, jest również ekstrakt z jabłka (który chyba jest w większości Garnierów? ). Chyba to nowa wersja Nutri-Odbudowy. A seria teraz nazywa się Oleo Repair (taak, już zdążyłam sprawdzić ![]() Widzę, ze nawet na stronie zaktualizowali i teraz część produktów zmienia się w serię Oleo Repair.. Ale mam zapłon ![]() ![]() Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-10-15 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.