|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
chodzi o odżywki, które zawierają alkohol, aczkolwiek nie muszą wysuszać
![]()
#362 |
Raczkowanie
|
O odżywki raczej. A dokładnie o alkohol.
Edytowane przez ania smerfetka Czas edycji: 2012-02-07 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny już Ci odpowiedziały, chodziło mi oczywiście o odżywki ![]()
#364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oprócz tego, co napisala już Basia, dodam, że - nawilżacze to np.: siemię lniane, aloes, pantenol, miód, gliceryna, kwas hialuronowy - proteiny to no. jedwab, żółtko, keratyna, wszystko co w nazwie ma "hydrolized" ![]()
![]() |
#365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie to te rozjasniajace? Hmm lipa? Wszedzie tylko mowa o przyciemniajacych ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy fanki kokosa też teraz (zima, mróz, ogrzewanie) tak mają, że nie wystarcza im ten olej, tylko potrzebują czegoś solidniejszego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym, że mnie nie można tak porównywać, bo dużo siedzę w domku, ze względu na mrozy (nie chcę wyciągać z domku córeczki jak jest tak zimno ![]() Teraz będę często nakładać kokos, bo niedługo kończy mi się data ważności, a szkoda mi go zmarnować ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]()
![]() |
#369 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
A heenara się liczy? Jest na kokosie. Włosy miałam po niej bardzo ładne. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-07 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
a można łączyć olej wnikajacy z mniej wnikającym np. dać najpierw kokos a potem orzech włoski??
kto tak robił i czy to ma sens?? |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja tak robię. Tzn. nie daję orzecha włoskiego, tylko inne oleje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Po olejach nakładam odżywkę, którą często tuninguję kilkoma kroplami olejku. Pewnie dlatego kokos mi wystarcza. No i przez ostatni czas przyszalalam i miałam przenawilżone włosy. Musiałam zrobić porządną kurację proteinową (w toku). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba czas spróbować ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Mod-Śnieżynka
|
Polecam. Myszka dodaje nawet 10 kropel do jednej porcji, ja czasem też, ale do lżejszej odżywki. Zazwyczaj daję po 5 kropli, czasem mniej (w ten sposób zużywam też nielubiane odżywki).
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Ja tak ciągle się przymierzam do tego oleju na twarz i nie mogę się zdecydować. Myślę nad: maliną, śliwką i arbuzem, wszystkie nazwy brzmią bardzo kusząco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mnie chyba jeszcze nie czas, poki co jestem na etapie zabezpieczania koncowek po myciu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam za mały off ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardziej zależy mi na nawilżeniu właśnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze makadamię i pachnotkę. Ale chyba śliwka najlepiej nawilża. Chociaż ostatnio zastanawiałam się, czy to nie jest przypadkiem tak jak z olejkami do włosów, że one nie tyle nawilżają, co zatrzymują wilgoć w skórze, bo miałam wielkie nadzieje jeśli chodzi o nawilżenie skóry, ale żaden z nich na kolana mnie nie powalił. Więc muszę chyba zacząć pić więcej płynów, żeby wzmocnić skórę od wewnątrz. Chociaż odkąd stosuję olejki to nie wiem już co oznaczają 'suche skórki' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Przyczajenie
|
Kupiłam ostatnio Alma Jasmine. Włosy mam po tym oleju strasznie tępe, matowe jednym słowem brzydkie. Czy któraś z Was też tak ma? Zauważyłam, że ten olej zawiera głównie mineral oil, canola oil, elaeis guineensis oli, amla extract, perfume (jasmine). Z jaśminem ten olej chyba nie ma nic wspólnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | ||
Wtajemniczenie
|
Gdziekolwiek ostatnio nie zajrzę, tam nowy wątek
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Tobie polecam awokado na twarz. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie malo co ostatnio wystarcza,nie lubie masek bo obciazaja mi wlosy, ale w rumiankowym pilomaxie sie zakochalam, i jak mi sie skonczy male opakowanie 40 g ( mialam wczesniej jedno od Anwen)( a swoje probki rozdalam dziewczynom do testow, byly niezle uradowane ![]() ![]()
![]() |
#385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz czasem używam oleju solo, gdy mam coś nowego, kilka tygodni temu to była Vatika kokosowa. Zapach mnie prawie zamordował, czułam się jak ciastko na talerzu ![]() ![]() No i ostatnia rzecz, zazwyczaj ciężko mi zrezygnować z olejku rycynowego, który rewelacyjnie wzmacnia włosy ![]() ![]()
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
Olejowanie włosków zaczęłam pod koniec grudnia czyli moja przygoda trwa już miesiąc ! Kiedyś eksperymentowałam trochę z olejkiem rycynowym, ale nie stosowałam go regularnie. Obecnie używam głównie olejku kokosowego, którym jestem zachwycona ( mmm ten zapach), poza tym oliwy z oliwek i od dzisiaj wkracza do akcji olejek sesa. W planach mam jeszcze olejek Alterry. Muszę powiedzieć, że po miesiącu stosowania olejku kokosowego i oliwy moje włoski są wygładzone i bardziej nawilżone. Naprawdę widzę efekty olejowania ! Dlatego pozostanę przy nich i będę testować coraz to nowsze cudeńka
![]()
#387 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem na etapie nakladania olei solo (wyjatkiem jest Sesa, ktora mieszam z czystym kokosem lub olejem rycynowym, bo troszke mi jej zal
![]() W swoim dzienniczku ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Wtajemniczenie
|
#390 |
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tym olejku? Ma ktoś?
![]() Kokosowy Perfumowany Olejek do Włosów Kokosowy Perfumowany Olejek do Włosów jest wzbogacony olejkiem kokosowym posiadającym korzystne właściwości. Masaż tym olejkiem odżywia skórę głowy, wspomaga porost włosów, które stają się miękkie, jedwabiste i zdrowe. Regularne stosowanie olejku zapobiega wypadaniu włosów i przedwczesnemu ich siwieniu. Świeży zapach pozostaje na włosach cały dzień. SPOSÓB UŻYCIA: Nałóż olejek na skórę głowy i włosy. Najlepsze rezultaty uzyskasz delikatnie masując skórę pod włosami (nie trzyj) okrężnymi ruchami przez parę minut. Olejek pozostaw na włosach na noc i następnie zmyj. W przypadku dostania się olejku do oczu przemyj wodą. Po każdym użyciu chowaj buteleczkę w kartoniku. Trzymaj w chłodnym i suchym miejscu, chroniąc przed światłem. Skład: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Ricinus Communis (Castor Oil) Oil, Isopropyl Myristate, Parfum, Tocopherol (Vitamin E), Ethylhexyl (ocyl) Methoxycinnamate, BHT Mam go właśnie na włosach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.