U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 12:31   #361
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wy tu o domkach, działkach... a my mamy hipotekę na M3 w bloku Póki nie zarabiamy po 10 tysięcy każde to domek, ogródek pozostaje w naszych marzeniach.
Ale... może los się do nas kiedyś uśmiechnie i będziemy mieć to, o czym marzymy
Nooo...my podobnie. Też domku prędko mieć nie będziemy . Już i tak na hipotekę idzie fortuna .

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Aalegna - my na 40 , więc jeszcze gorzej
Stary 2012-03-15, 12:35   #362
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzięki evvcia, tak stosuję sól morską i ten syrop dla kobiet w ciązy Prenalen.. Mam nadzieję, że minie, bo ten katar mi szczególnie w nocy bardzo dokucza;/

Właśnie zerkam na moje kostki i powoli znów znikają

evvcia usg będziesz miała na pewno przed porodem na IP.. Tak mi sie wydaje..

A tak lekarka (czy lekarz) to której chodzisz na Kleczewskiej, to pracuje też w jakimś szpitalu?

Ja już o każdym ze szpitali słyszałam tak diametralnie różne opinie, że stwierdziłam że się nie będę sugerowac, pierdzielę..

Na Madalińskiego chodziłam kiedyś do super ginki, niestety już tam nie pracuje. Ale przed samą ciążą byłam tam na takim kontrolnym dowcipnym usg i lekarka powiedziała mi że mam mięśniaka..
I się przestraszyłam, bo niby był całkiem spory, a na poprzednim usg nic nie było.. więc świadczyłoby to o tym że bardzo szybko rośnie..
Poszłam prywatnie żeby sprawdzic u innego lekarza co i jak, no i ta druga ginka powiedziała że mięśniaka nie ma..
ale.. że widzi że za parę dni będę miała gotowe jajeczko do zapłodnienia także ja za telefon do męża co by go przygotowac że dajemy czadu
i tak się zaczęłą historia z moją ciążą
Także moja córcia już na etapie jajeczka była wypatrzona
No to ładna historia Będziesz miała co opowiadać kiedyś jak to było i dobrze, że ta pierwsza gin się pomyliła!

Ten mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu, bo jest też całym kierownikiem tej przychodni i ma dużo obowiązków niby, a jest on tam też jedynym ginem i codziennie przyjmuje 7 godzin, więc chyba już sobie nie bierze dodatkowych dyżurów w szpitalu, a szkoda. Za tydzień równo mam wizytę (do której zamierzam dotrwać w dwupaku) to będę z nim gadać jaki szpital mi poleca itp. Oni jak coś dają skierowanie do Bielańskiego.

W ogóle tyle dziewczyn miało na 13ego termin i żaden dzidziuś tego dnia się nie urodził, ani jeden

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:37   #363
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

To za wizyte!
Dzięki
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:37   #364
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dziewczyny odnośnie puchnięcia to słyszałam że podobno w pomarańczach, grejfrutach jest jakiś składnik, który pomaga...diosmina czy coś takiego...
Moja teściowa mi sprzedała tę informację i mówiła że zamiast jeść tabletki kurowała się pomarańczami i pomogło
ale diosmina w tabletkach jest w grupie D dla kobiet w ciąży (sprawdzałam, bo też już miałam pomysł aby się tym poratować).
Jak jadłam cytrusy (dużo i codziennie) nie było lepiej.

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
witaj w klubie z tą hipoteką na mieszkanko w bloku my na 30 lat się wpakowaliśmy i dopiero rok spłacony
my mieliśmy na 40 lat... ale trochę się poprawiło finansowo a bank leciał w kulki i przenieśliśmy kredyt do innego banku, wzięliśmy trochę więcej pieniędzy na remont i kredyt na 25 lat jeszcze 22 lata nam zostały

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:38   #365
iw32
Rozeznanie

Cytat:

Muszę odwiedzic kiedyś Poznań i okolice (jeszcze nigdy nie byłam, wstyd! ) to Wam się na leżaczek wbiję
To zapraszam od razu też do mnie
Stary 2012-03-15, 12:39   #366
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
No to ładna historia Będziesz miała co opowiadać kiedyś jak to było i dobrze, że ta pierwsza gin się pomyliła!

Ten mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu, bo jest też całym kierownikiem tej przychodni i ma dużo obowiązków niby, a jest on tam też jedynym ginem i codziennie przyjmuje 7 godzin, więc chyba już sobie nie bierze dodatkowych dyżurów w szpitalu, a szkoda. Za tydzień równo mam wizytę (do której zamierzam dotrwać w dwupaku) to będę z nim gadać jaki szpital mi poleca itp. Oni jak coś dają skierowanie do Bielańskiego.

W ogóle tyle dziewczyn miało na 13ego termin i żaden dzidziuś tego dnia się nie urodził, ani jeden
o właśnie evvcia, podpytaj go jaki szpital poleca, na pewno się orientuje
Stary 2012-03-15, 12:41   #367
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
my mieliśmy na 40 lat... ale trochę się poprawiło finansowo a bank leciał w kulki i przenieśliśmy kredyt do innego banku, wzięliśmy trochę więcej pieniędzy na remont i kredyt na 25 lat jeszcze 22 lata nam zostały
Ooo...super! Takie 22 lata to marzenia . Ale...pocieszam się tym, że jak w końcu pójdę do pracy to spłacimy ten kredyt wcześniej .
Fajnie by było mieć domek w Hiszpanii
Stary 2012-03-15, 12:42   #368
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
To zapraszam od razu też do mnie
a dziękuję!
o! i jeszcze do evvci na Mazury muszę się wybrac
Stary 2012-03-15, 12:42   #369
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Noo... miałam nadzieję, że moja będzie z 13, ale uparte to dziecię jest, że nie wiem.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-15, 12:43   #370
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Chcialam obwiescic, ze:

MoniaHan wlasnie urodzila!
gratulacje!!!

za dzisiejsze wizyty!

Dzień dobry
ja od rana coś działam, to z praniem, to z firankami czaję się na te okna, bo pięknie słoneczko świeci, ale mąż co chwile na górę przychodzi, albo teściowa wpada i tak nijak nie można się zabrać chociaż za jedno, bo już by mnie zczaili a w tedy to by mnie

Chciałam podziękować wszystkim wizażankom rozmawiającym o naleśnikach dzięki Wam, wiem co zrobić na obiad

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:44   #371
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
a dziękuję!
o! i jeszcze do evvci na Mazury muszę się wybrac
Właśnie miałam to pisać musisz zbierać siły na podróżowanie
a gina zapytam na pewno, ciekawe jakie ma zdanie na ten temat.

Cytat:
Noo... miałam nadzieję, że moja będzie z 13, ale uparte to dziecię jest, że nie wiem.
Ciekawe co dziś lekarz powie na wizycie na którą masz?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-03-15, 12:45   #372
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Pilam dwa duze kubki dziennie (przy czym zaparzalam mocniejszy wywar, bo ok 5-6 lyzeczek suszu na ok 800 ml) a wiesiolka lykalam dwa razy dziennie (dawka 1000 razem) herbatka zawiera ponoc sporo zelaza...

Ale ja po porodzie zaraz mialam ponoc HB kolo 5 i bylam tak slaba, ze jak mnie posadzily siostry na wc zebym siusiu zrobila (bez tego nie mogli mnie na oddzial przewiezc) to po 30 sec mnie cucily na kibelku bo zemdlalam .. siusiu nie zrobilam, zalozyly mi cewnik i tak dwie doby sie meczylam nie umialam wstac sama, taka bylam slaba, a nie mogli mi dac zelaza bo czekali na pierwsza kupke poporodowa (a wiadomo ze zelazo zatwardza czesto). Wstawac tak naprawde zaczelam w piatek wieczorem - najpierw na chwilke do wc, albo do lozeczka malej, zaczelam ja dopiero przewijac sama i tak sie rozkrecilo ... a jak maz mnie odbieral w sobote i szlismy na parking to myslalam ze ducha wyzione

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Desia, ja zawsze powtarzalam, ze nie dam sobie na glowe wejsc, ze dziecko bedzie spalo samo w lozeczku, itp a co? Juz w pierwsza noc poporodzie jak na porodowce nas trzymali to polozyli mala w moim lozku i kazali mi zdjac koszulke zebysmy golymi cialami sie przytulaly i tak cala noc spedzilysmy, ja do lozeczka przeniosly po nastepnej dobie, wiec sie przyzwyczailam ze spi ze mna i jest bezpieczna. W szpitalu spala ciagle potem ze mna na lozku (najczesciej na moich piersiach) i to bylo dla mnie ukojenie, bo jak odkladalam ja do lozeczka to czulam sie jak bez reki i balam ze przestanie oddychac czy cos. Schiza, wiem, ale co zrobic.

Moj maz jak mala sie urodzila tez ciagle sluchal czy oddycha, itp chcial nawet taki monitor oddechu kupic

niestety ale w domu tez mala zamiast spac w dostawce, ktora mam na wyciagniecie reki, spi mi najczesciej na klatce piersiowej lub obok na poduszce (przy czym ja w nocy sie nie ruszam, co owocuje tez marnym stanem nad ranem jak chce kosci rozprostowac) ale musze ja przyzwyczaic do spania w nocy w dostawce bo nie moge ciagle polamana chodzic ... w dzien spi ciagle w lozeczku dziennym i jest spokojna, wiec pewnie i w nocy nam sie uda - tylko ja musze sie ogarnac
Dzieki za info co do wiesiolka i herbatki
A to faktycznie slaba bylas z tego co opisujesz!
Ja dalam rade juz po 2 godz na siusi isc i mi sie udalo i juz tej samej nocy chodzilam z Adasiem po korytarzu, jednak kazda z Nas jest inna!
Tak wiec, mimo ze porod mialam ciezki to uwazam ze bardzo szybko doszlam do siebie.
A to co opisujesz ze jak bez reki sie czujesz, no to juz tak zostanie ( pocieszylam Cie?)
, Adas ma 6 a ja ciagle sie o Niego martwie Tz twierdzi ze przesadnie, ale ja nic na to nie moge poradzic
Ale musicie znalezc sposob, ktory usatysfakcjonuje wszystkich,wiadomo- bliskosc swoja droga, ale Ty tez musisz sie wyspac
Dacie rade, jestem pewna

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:50   #373
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Iw nie martw się...jak będziesz miała juz Internet to wrócisz do nas
Mam nadzieję, że to już niedługo

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ja też bym chciała mieć domek z ogródkiem, tylko nie wiem nadal gdziea tż każe szukać działki, no bo jak tak siedzę w domu to przecież mogę , a nie tylko forum forum , jak ja nie lubię decyzji na całe życie
Lena zwalimy się do Desi na ogródek na mały tydzień skoro ma takie fajne meble ogrodowe
No a do mnie to już nikt nie przyjedzie ? Zapraszam

Cytat:
iw32 kciukiza wizytę!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Czuj sie zaproszona kiedy tylko zechcesz!
No ja tak samo nigdy nie mialam ogrodu wlasnego, dlatego tak sie ciesze bo uwielbiam zaprosic pare osob i pogrillowac
A On tak sie ze mnie nabija tylko bo wie jak uwielbiam zakupy
No i do mnie zapraszam

Cytat:
jestem za, ciekawe tylko co desia na to
ja też bym chciała domek, ale mój tż to już mniej.. Poza tym to rzeczywiście trochę uciążliwe by było, dojeżdzac codziennie 2 godziny do pracy spod miasta (bo w mieście to działki są tak drogie, że ja pierdziu)..
Może za sto lat jakąś działeczkę rekreacyjną na Mazurach by chociaż kupic..
jak mieszkaliśmy w mieście to TŻ dojeżdżał 40 minut do pracy, teraz mamy 17 km do Poznania i zajmuje mu to dokładnie tyle samo czasu

Cytat:
Wy tu o domkach, działkach... a my mamy hipotekę na M3 w bloku Póki nie zarabiamy po 10 tysięcy każde to domek, ogródek pozostaje w naszych marzeniach.
Ale... może los się do nas kiedyś uśmiechnie i będziemy mieć to, o czym marzymy
My za nasz domek zapłaciliśmy tyle co 3-pokojowe mieszkanie w Poznaniu. Oczywiście też hipoteka na 30 lat (na 40 lat hipoteki byliśmy już za starzy

Cytat:

Właśnie już się zaczynałam o Ciebie martwić! Dobrze, że to tylko brak neta Czekamy na spektakularny powrót
Powodzenia na wizycie
Dziękuję, wszystko dobrze jak do tej pory

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

my na szczęście nie mamy hipoteki i marzy nam się domek... zastanawiamy się intensywnie czy nie zacząć realizować marzenia korzystając z ostatniego roku "rodziny na swoim"

Przeanalizuj dokładnie spłaty w tym rodzaju kredytu. Wiem, że jak nam doradca finansowy wyliczył to wyszło nam dużo więcej do spłaty dlatego, że "Rodzinę na swoim" dostaniesz tylko w złotówkach a my w euro dostaliśmy tańszy kredyt i po 30 latach wychodzi mniej do spłaty
Stary 2012-03-15, 12:51   #374
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie miałam to pisać musisz zbierać siły na podróżowanie
a gina zapytam na pewno, ciekawe jakie ma zdanie na ten temat.
coś czuję że jakmi zejdzie ta opuchlizna po ciąży to będę śmigac że hoho
mam nadzieję, że moja córa będzie dobrze znosiła podróże samochodem
Stary 2012-03-15, 12:53   #375
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki evvcia, tak stosuję sól morską i ten syrop dla kobiet w ciązy Prenalen.. Mam nadzieję, że minie, bo ten katar mi szczególnie w nocy bardzo dokucza;/

Właśnie zerkam na moje kostki i powoli znów znikają

evvcia usg będziesz miała na pewno przed porodem na IP.. Tak mi sie wydaje..

A tak lekarka (czy lekarz) to której chodzisz na Kleczewskiej, to pracuje też w jakimś szpitalu?

Ja już o każdym ze szpitali słyszałam tak diametralnie różne opinie, że stwierdziłam że się nie będę sugerowac, pierdzielę..

Na Madalińskiego chodziłam kiedyś do super ginki, niestety już tam nie pracuje. Ale przed samą ciążą byłam tam na takim kontrolnym dowcipnym usg i lekarka powiedziała mi że mam mięśniaka..
I się przestraszyłam, bo niby był całkiem spory, a na poprzednim usg nic nie było.. więc świadczyłoby to o tym że bardzo szybko rośnie..
Poszłam prywatnie żeby sprawdzic u innego lekarza co i jak, no i ta druga ginka powiedziała że mięśniaka nie ma..
ale.. że widzi że za parę dni będę miała gotowe jajeczko do zapłodnienia także ja za telefon do męża co by go przygotowac że dajemy czadu
i tak się zaczęłą historia z moją ciążą
Także moja córcia już na etapie jajeczka była wypatrzona

emigra fajnie że już coraz lepiej się czujesz!
A wiesz ze jakby co to otrivinem mozesz sobie na noc psiknac?
Teraz juz lekarze na to pozwalaja bo spray dziala miesjcowo
To tak tylko chcialam wtracic jakbys juz totalnie nie mogla oddychac w nocy to nie ma sie co meczyc!
No i polecam nawilzacz powietrza, mojeproblemy i adasia z suchym nosem poszly w niepamiec! Naprawde!

Co do szpitali to mi sie wydaje ze duzo zalezy od szczescia na jaka zmiane sie trafi.
A troche tez od naszego podejscia do sprawy, mysle ze jesli my z szacunkiem do personelu to tym samym nam odplaca, no chyab ze trafimy na kogos komu totalnie brak kultury

Wow, to wiedzialas praktycznie juz przed zaplodnieniem

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
chętnie oblukam, ale nawet jakby mebli nie było to bym dupką na trawce się rozłożyła, wymagająca nie jestem!
Wasze towarzysto, kiełbacha na grila, trawka i piwko (jak już nie będę karmic) wystarczą no i pogoda!
Dobrze mowisz

Viki 28.04.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 12:54   #376
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe co dziś lekarz powie na wizycie na którą masz?
Też jestem ciekawa co mi powie.
Na 15.30

Cytat:
My za nasz domek zapłaciliśmy tyle co 3-pokojowe mieszkanie w Poznaniu. Oczywiście też hipoteka na 30 lat (na 40 lat hipoteki byliśmy już za starzy
Nam mieszkanie udało kupić się przed boomem cenowym (a raczej jak się zaczynał ale poprzedni właściciel za późno się obudził ). Mieliśmy okazję pół roku wcześniej kupić pod miastem nieduży domek do lekkie remontu w cenie naszego mieszkania, ale nie mieliśmy wówczas zdolności kredytowej :/
Jak znaleźliśmy nasze mieszkanie, to domek kosztował tyle co mieszkanie 4-pokojowe w nowym budownictwie.
Myśleliśmy nawet nad zakupem większego mieszkania w tzw. TBS-ach, ale kolejki na kilka lat na przód więc zrezygnowaliśmy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-15, 12:56   #377
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ooo...super! Takie 22 lata to marzenia . Ale...pocieszam się tym, że jak w końcu pójdę do pracy to spłacimy ten kredyt wcześniej .
Fajnie by było mieć domek w Hiszpanii
Jakiś czas temu się zastanawiałam nad tym...jak ceny nieruchomości w Hiszpani poleciały w dół i można było taki domek nad morzem kupić za tyle co u nas mieszkanie 50m2.
Ale oczywiście pomysł upadł jak się człowiek dłużej nad tym zastanowił
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 12:57   #378
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

jak mieszkaliśmy w mieście to TŻ dojeżdżał 40 minut do pracy, teraz mamy 17 km do Poznania i zajmuje mu to dokładnie tyle samo czasu
Przyjedziemy, przyjedziemy!
I jak do siebie też zapraszam, tyle, że u mnie nie ma takich atrakcji;/

A to pewnie też zależy gdzie taka działeczka z domkiem się znajduje, z której strony z miasta. Choc do Wawy w godzinach szczytu to chyba wszystkie dojazdówki są zawalone;/
śmiejemy się z tż, że na emeryturę domek sobie wybudujemy pod miastem, a tymczasem będziemy pewnie blokersami
trudno, oby tylko ten bloczek był nowszy a mieszkanko w nim jakieś dwa razy większe niż teraz
no i tarasik jakby był to bym sobie kurcze las tam wyhodowała!
Stary 2012-03-15, 12:58   #379
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję

No i do mnie zapraszam

Przeanalizuj dokładnie spłaty w tym rodzaju kredytu. Wiem, że jak nam doradca finansowy wyliczył to wyszło nam dużo więcej do spłaty dlatego, że "Rodzinę na swoim" dostaniesz tylko w złotówkach a my w euro dostaliśmy tańszy kredyt i po 30 latach wychodzi mniej do spłaty
Ja przyjade, daleko nie mam

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-15, 12:58   #380
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Otóż to.
My mamy kredyt we franku. Co prawda waluta jest teraz droga, ale oprocentowanie razem z marżą banku wynosi 1,4% w skali roku. Tak więc co miesiąc spłacamy 98% kapitału. Chcieliśmy jakiś czas temu zamienić kredyt na inną walutę lub na złotówki, poszliśmy do doradcy finansowego, przeczytał uważnie umowę i powiedział, że tak dobrego kredytu, na tak korzystnych warunkach jeszcze nie widział i że mamy się tego trzymać rękoma i nogami a on nam nic nie doradzi, jedynie jakiś plan oszczędnościowy może nam zaproponować

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-03-15, 13:01   #381
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyjedziemy, przyjedziemy!
I jak do siebie też zapraszam, tyle, że u mnie nie ma takich atrakcji;/

A to pewnie też zależy gdzie taka działeczka z domkiem się znajduje, z której strony z miasta. Choc do Wawy w godzinach szczytu to chyba wszystkie dojazdówki są zawalone;/
śmiejemy się z tż, że na emeryturę domek sobie wybudujemy pod miastem, a tymczasem będziemy pewnie blokersami
trudno, oby tylko ten bloczek był nowszy a mieszkanko w nim jakieś dwa razy większe niż teraz
no i tarasik jakby był to bym sobie kurcze las tam wyhodowała!
Ja jestem w bloku wychowana i nie uwazam zeby cos mnie wielkiego ominelo, w bloku tez mozna przeciez byc szczesliwym

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-15, 13:03   #382
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
coś czuję że jakmi zejdzie ta opuchlizna po ciąży to będę śmigac że hoho
mam nadzieję, że moja córa będzie dobrze znosiła podróże samochodem
Też mam taką nadzieję ja to już na Boże Ciało (tj. 7 czerwca) chciałabym z małą jechać na Mazury, ale nie wiem czy 250km ponad w jedną stronę będzie wykonalne z takim maluchem... No ale zobaczymy w sumie już tak się na to nie napalam, bo wiem, że pod koniec czerwca wracamy na Mazury tak czy siak

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-03-15, 13:05   #383
karo_z
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuję

No i do mnie zapraszam

wiem, wiem...w walucie taniej ale większe ryzyko. Na pewno jak się będziemy decydować na budowę to srawdzimy wszystkie opcje
Póki co myślimy czy chcemy domek bliżej gór ( na żywieczczyźnie - gdzie mamy trochę rodziny) czy tutaj na śląsku ale gdzies na uboczu...wtedy nie bylibyśmy zmuszeni do zmiany wielu spraw w życiu...m.in pracy męża.
Ciężka decyzja...

Stary 2012-03-15, 13:08   #384
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz ze jakby co to otrivinem mozesz sobie na noc psiknac?
Teraz juz lekarze na to pozwalaja bo spray dziala miesjcowo
To tak tylko chcialam wtracic jakbys juz totalnie nie mogla oddychac w nocy to nie ma sie co meczyc!
No i polecam nawilzacz powietrza, mojeproblemy i adasia z suchym nosem poszly w niepamiec! Naprawde!

Co do szpitali to mi sie wydaje ze duzo zalezy od szczescia na jaka zmiane sie trafi.
A troche tez od naszego podejscia do sprawy, mysle ze jesli my z szacunkiem do personelu to tym samym nam odplaca, no chyab ze trafimy na kogos komu totalnie brak kultury

Wow, to wiedzialas praktycznie juz przed zaplodnieniem

Dobrze mowisz
jak to co mam nie pomoże to będę kombinowac dalej dzięki za porady! a nawilżacz to jedna z rzeczy które mam na liście do kupienia.. !

tak, też mi się wydaje że dużo zalezy od zmiany w szpitalu - na kogo się trafi. No i także od tego jak przebiega nasz poród, itd.
Ale trzeba byc dobrej myśli!

śmieję się że moją córcie znam już od jajeczka, choc w sumie wtedy córcią jeszcze nie była, bo z plemniczkiem się nie połączyło jajeczko

Ale w sumie ta cała historia z męśniakiem tak mnie właśnie skłoniła do wcześniejszej ciązy (ja chciałam gdzieś za rok zacząc próby, ale stwierdziłam, że nie wiadomo jak to ze zdrowiem będzie, i czy ten mięśniak jest czy go w końcu nie ma.. no i mąż chciał juuuż!)

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Ja jestem w bloku wychowana i nie uwazam zeby cos mnie wielkiego ominelo, w bloku tez mozna przeciez byc szczesliwym
ja też całe życie w bloku, ale zawsze marzył mi się ogród..
fajnie jakby dzieciaki miały gdzie sobie pobiegac
ale racja, szczęście można wszędzie znaleźc
Stary 2012-03-15, 13:09   #385
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Otóż to.
My mamy kredyt we franku. Co prawda waluta jest teraz droga, ale oprocentowanie razem z marżą banku wynosi 1,4% w skali roku. Tak więc co miesiąc spłacamy 98% kapitału. Chcieliśmy jakiś czas temu zamienić kredyt na inną walutę lub na złotówki, poszliśmy do doradcy finansowego, przeczytał uważnie umowę i powiedział, że tak dobrego kredytu, na tak korzystnych warunkach jeszcze nie widział i że mamy się tego trzymać rękoma i nogami a on nam nic nie doradzi, jedynie jakiś plan oszczędnościowy może nam zaproponować
dokładnie...pisałaś że kupowaliście mieszaknie przed tym boomem, wtedy też były super warunki kredytowe... ja sobie pluje w brodę, że wtedy nie kupiliśmy mieszkania choćby po to żeby je komuś wynajmować i na nim zarabiać...
Sami mieszkamy w mieszkaniu lokatorskim mojego taty i co najlepsze nie da się go na mnie "przepisać" musimy czekać aż będzie je można wykupić na własność a do tego czasu zostało ok 6 lat...:/

Stary 2012-03-15, 13:10   #386
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam taką nadzieję ja to już na Boże Ciało (tj. 7 czerwca) chciałabym z małą jechać na Mazury, ale nie wiem czy 250km ponad w jedną stronę będzie wykonalne z takim maluchem... No ale zobaczymy w sumie już tak się na to nie napalam, bo wiem, że pod koniec czerwca wracamy na Mazury tak czy siak
evvcia nas też będzie czekała podróż do moich rodziców (troszkę bliżej -180 km i jeszcze nie wiem dokładnie kiedy, zobaczymy), mam nadzieję, że nasze dzieciaczki będą "samochodowe"
Stary 2012-03-15, 13:12   #387
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Mysle ze spokojnie dacie rade dojechac, my z Adasiem jechalismy ze szwecji do PL jak mial 2 m-ce jakos.
Trzeba robic przerwy i dziecko wyciagac co jakos czas, a jak Wam szczescie dopisze to przespi 3 godziny w foteliku!

Lena ja do 20 roku mieszkalam z rodzicami w blokach, potem sie wybudowalismy i 2 lata bodajze mieszkalam zanim poznalam TZ i znowu wyladowalam w bloku
A domek z ogrodkiem to dla mnie tez szczyt marzen!
Tyle ze wlasnie moj Tz ma 2 lewe rece i nie lubi prac domowych i ogrodowych, dlatego w gre wchodzi maly ogrod, taki ktory ja ogarne sama, myslimy o max 250 m2 dzialki.
W zupelnosci wystarczy na moje potrzeby!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-03-15 o 13:16
Stary 2012-03-15, 13:15   #388
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie przeglądałam sobie stronkę i kilka forów z opiniami, to wydaje się być ok Tylko tak jak Lena mam daleko dość nawet nie wiem czy bym trafiła, bo w tamte części Wawy to rzadko się wybieram bardzo rzadko
Najbliżej mam Bielański, Bródnowski no i Inflancką. Ciekawe gdzie wyląduję

A jak tam Twoja dzidzia się miewa?

co człowiek to opinia
Wiktorek je, spi i robi pelne pieluszki w nocy czasem budzi sie czesciej niz 3 razy a to dlatego ze przysypia przy piersi a tak to jest kochany i lubi sie kapac
Stary 2012-03-15, 13:17   #389
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
co człowiek to opinia
Wiktorek je, spi i robi pelne pieluszki w nocy czasem budzi sie czesciej niz 3 razy a to dlatego ze przysypia przy piersi a tak to jest kochany i lubi sie kapac
To bardzo fajnie ze grzeczny z Niego chlopczyk
A jak brzuszek?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-15, 13:19   #390
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomosc od MoniaHan:

Hania urodzila sie wczoraj o 21:11, 2990g.
Wlasciwie to sn, ale nie do konca, po 14h porodu wyciagali ja ze mnie jakimis narzedziami, bo parlam 3h a glowka nie schodzila. Takze moj porod z przejsciami. Dzisiaj pewnie wracamy do domu. Pozdrowionka!

Dzielna kobieta Monia duzo zdrowka dla Ciebie i Hani
gratulacje
Cytat:
Pewnie by ulzyli, gdyby wiedzieli ze mala sie nie wpasowala w kanal, ale tutaj nie robia USG przed porodem, wiec pewnie nie wiedzieli czemu mala nie wychodzi Przez to tak umeczyli Monie.
ewelajna tez miala wyciagana corcie vacum, ale nie pamietam juz po jakim czasie podjeli to dzialanie...
u mnie bylo tak samo jak u Moni parlam 3h i glowka nie schodzila, w koncu wyciageli odkurzaczem. Nie wiem czemu nie robia tutaj usg przed.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości