Bo my kochamy K-Pop! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 12:29   #361
gwercia
Raczkowanie

Dot.: Bo my kochamy K-Pop!

Cytat:
Przerażający ? Żartujesz. Moja reakcja jak to zobaczyłam:
Mną sie nie należy sugerować, jestem dziwna. Jak byłam młodsza i Backstreet boys wydało piosenkę "Everybody", to po obejrzeniu MV miałam w nocy koszmary, a później to chowałam się jak tylko usłyszałam pierwsze takty piosenki.
Di tej pory zatanawiam się co w tym było strasznego.

Cytat:
Melduję się, jako następna fanka Lee Min Ho Zakochałam się w nim po City Hunter, na fali obejrzałam też Personal Taste, uwielbiam te dramy i chyba obejrzę je jeszcze raz Zaczęłam też oglądać Boys Over Flowers, ale Min Ho w loczkach na głowie i futrach i irytująca główna bohaterka sprawili, że porzuciłam po 20 odcinkach Słyszałam wiele o Faith, ale niestety nigdy chyba się nie przekonam do historycznych dram
Ja też nie chciałam ruszac Faith przez długi czas, nie lubie historycznych. Ale w końcu się przekonalam i Było super.
LMH jak dla mnie jest stworzony do filmów akcji. Powinien grać w samych typu City Hunter ze scenami walki itp.

Cytat:
Dont worry, ja wczoraj na ustnym polskim tak przywaliłam w ławki, że babki z komisji nie usłyszały mojego do widzenia . W ogóle gadałam do ściany, bo co się na nie spojrzałam, to od razu się myliłam. Na pewno będą mnie miło wspominać . Jutro też mam maturę, ale z historii R. Nic się nie uczyłam, idę na żywioł
Tylko wiesz, jak tak robię za często. Ale mam nadzieje że nadejdzie taki dzień w którym zaczne używać mózgu.

Cytat:
W ogóle dziewczyny można dołączyć? Widzę, że rozmawiacie głównie o zespołach, ja znam je tak sobie, kojarzę pojedynczych piosenkarzy/piosenkarki i i pojedyncze piosenki. Głównie lubuję się w dramach, jak widać . Ale przynajmniej jest tu z kim pogadać o nowym obiekcie westchnień, bo tak jak u was, z moich znajomych nikt nie szaleje za kdramami
Tutaj to my rozmawiamy o wszystkim co dotyczy Korei!!
Trzeba by zmienić chyba nazwę wątku na Bo my kochamy azje/korea.

No ale znowu wróce do zespołów. Bo:
EXO ogłosiło comeback. Nie wierze. Myślałam ze nie wrócą. Nie jest Exotic ale nie moge się doczekać. "Mama" było genialne!
gwercia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 12:34   #362
mcromance
Zakorzenienie

EXO wraca ?!
Ja znowu wolę "History" od "Mama". Melodia mi bardziej pasuje i wokal też.

A "Everybody" od Backstreet boys jest ich jedyną piosenką, którą do tej pory kojarzę No taki czad był !!!

Nie udzielam żadnych porad przez PW, proszę nie pisać.

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2013-05-16 o 12:36
mcromance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 13:29   #363
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
EXO wraca ?!
Ja znowu wolę "History" od "Mama". Melodia mi bardziej pasuje i wokal też.
ja sama nie wiem którą wole ale obie są super. Ale MV Mama to było OMG!! Ja chce żeby jeszcze raz zrobili takie mv.
http://www.allkpop.com/2013/05/exo-r...back-with-xoxo
ale jakoś to czarno widze.
Stary 2013-05-16, 13:38   #364
mcromance
Zakorzenienie

Nie.... Znowu te idiotyczne czapeczki... Geeezzz.... Jak tylko je widzę mam ochotę spalić...

A a'propos "Gu Family Book" wczoraj robiłam sygnaturkę dla jednej dziewczyny z soompi to podzielę się też z wami tutaj bazą do niej.
Normalnie to pierwsza drama, do której/z której robię własne obrazki i wymyślam fanfiki

Ogólnie to chyba była najpiękniejsza scena do tej pory. KC jako bestia uspokajająca się pod wpływem dotyku i słów YW i potem wracający powoli do ludzkiej postaci bez wymaganej bransoletki Normalnie aż mi się płakać chce za każdym razem jak to sobie przypomnę, takie to było piękne i znaczące dla nich (choć jeszcze sami o tym nie wiedzą).

http://imgius.com/photos/20130516136869448133432.png

Mówcie szczerze co myślicie, bo sama widzę tu masę niedociągnięć. A muszę wiedzieć co mogę poprawić na przyszłość

No niech ktoś zacznie oglądać GFB to powzdychamy razem

Czas edycji: 2013-05-16 o 13:40
Stary 2013-05-16, 13:53   #365
azjatkapaulinek
Raczkowanie

Exo nie słucham ale o comebeaku słyszałam.
azjatkapaulinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 13:54   #366
gwercia
Raczkowanie

Cytat:
A a'propos "Gu Family Book" wczoraj robiłam sygnaturkę dla jednej dziewczyny z soompi to podzielę się też z wami tutaj bazą do niej.
Normalnie to pierwsza drama, do której/z której robię własne obrazki i wymyślam fanfiki

Ogólnie to chyba była najpiękniejsza scena do tej pory. KC jako bestia uspokajająca się pod wpływem dotyku i słów YW i potem wracający powoli do ludzkiej postaci bez wymaganej bransoletki Normalnie aż mi się płakać chce za każdym razem jak to sobie przypomnę, takie to było piękne i znaczące dla nich (choć jeszcze sami o tym nie wiedzą).

http://imgius.com/photos/20130516136869448133432.png

Mówcie szczerze co myślicie, bo sama widzę tu masę niedociągnięć. A muszę wiedzieć co mogę poprawić na przyszłość

No niech ktoś zacznie oglądać GFB to powzdychamy razem
Sygnatura ni jest zła, ale twój awatar podoba mi się bardziej.
Ja nigdy nie robiłam sygnatur więc cieżko jest mi ocenić. Mi się podoba.

Zaczne oglądać GFB ale po 1 czerwca chyba. Więc musisz troche poczekać.

Ja siedze teraz na tumblrze:
Rain http://werga.tumblr.com/post/50567397728
http://werga.tumblr.com/post/50569597534
Infinite http://werga.tumblr.com/post/50569519991
Dongwoo
http://werga.tumblr.com/post/4988220...minho-cuteness - Jjong i Minho, ale tu słodko wyglądają, uwielbiam ich
No i SuJu: http://kpop-life.tumblr.com/post/504...u-removes-them
<-ostatni gif jest najlepszy
Stary 2013-05-16, 13:56   #367
azjatkapaulinek
Raczkowanie

A Lee Min Ho to wspaniały aktor w City Hunterze przeszedł samego siebie.
Stary 2013-05-16, 14:15   #368
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwercia Pokaż wiadomość
Sygnatura ni jest zła, ale twój awatar podoba mi się bardziej.
Ja nigdy nie robiłam sygnatur więc cieżko jest mi ocenić. Mi się podoba.

Zaczne oglądać GFB ale po 1 czerwca chyba. Więc musisz troche poczekać.

Ja siedze teraz na tumblrze:
Rain http://werga.tumblr.com/post/50567397728
http://werga.tumblr.com/post/50569597534
Infinite http://werga.tumblr.com/post/50569519991
Dongwoo
http://werga.tumblr.com/post/4988220...minho-cuteness - Jjong i Minho, ale tu słodko wyglądają, uwielbiam ich
No i SuJu: http://kpop-life.tumblr.com/post/504...u-removes-them
<-ostatni gif jest najlepszy
Hehehehe Dzięki. Mój avatar też podoba mi się bardziej, bo jest prosty (lubię proste, nie udziwnione rzeczy). Ale że robiłam sygnaturę "na życzenie i z wytycznymi" co ma być to wyszło jak wyszło
Znowu ciężko złapać o co z nią chodzi jeśli się nie widziało momentu w dramie.

czekam aż nadgonisz GFB i będziemy się nabijać razem z nieogarnięcia KC

A linki z tumblra - miodzio
Yesung !!!! BUAHAHAHAHAHAHA !!!!!!!!!

Czas edycji: 2013-05-16 o 14:19
Stary 2013-05-16, 14:42   #369
gwercia
Raczkowanie

Kurcze Gu Family Book jest chyba bardzo popularna.
Oglądam kanał na youtube sweetandtastytv, gdzie są cykle o korei - kultura, język, jedzenie. No i wtym tygodniu było odcinek poświęcony rzeczom które pojakiły sie w GFB, to znaczy o całej terminologii czyli kim jest kiseang, czy to gejsza itd.

Cytat:
A Lee Min Ho to wspaniały aktor w City Hunterze przeszedł samego siebie.
City Hunter to był pierwsza drama gdzie cały czas miałam wyraz twarzy OMFG. To była pierwsza drama co mnie aż tak wciągnełam że po nocy nie spałam bo oglądałam, wspaniała drama. Wszsytki momenty w którym LMH grał ze swoim "przybranym ojcem" były genialne. Dwóch wspaniałych aktorów.
SPOILER
Moje ulubione momenty: jak ona go postrzeliła (zupełnie sie nie spodziewałam). Potem jak LMH przebił sobie ręke przy ojcu, no i końcówka jak LMH i jego ojciec zostali postrzeleni. Wow.
Cala drama była super, oprócz ostatnich momentów. Samo zakończenie mi się nie podobało, miałam straszny niedosyt.
Stary 2013-05-16, 14:50   #370
mcromance
Zakorzenienie

Gisaeng / kisaeng to taka dama do towarzystwa jak się nie mylę.

No i jakby nie było, GFB ma najwyższy raiting spośród tych emitowanych o tej samej porze. Raz tylko spadło niżej, bo w drugiej dramie była scena pocałunku, a tutaj to nawet do przytulenia (wynikającego z uczucia) nie doszło

Stary 2013-05-16, 14:56   #371
aneta12182
Zakorzenienie

Taaak, "Runway Cop" było ostro porąbane, najpierw obejrzałam z Ji-Hwanem dramy CH i LTM, gdzie był taki słodki, a później po obejrzeniu filmów - . Ma talent facet, świetny aktor w każdej roli . Kocham ten koreański humor. Fakt, Ham Eun Jung była bardzo irytująca i ciężko się patrzyło na jej sieroctwo, ale wszystko mi wynagrodziły sceny, gdy KJH się nad nią pastwił , a później to już przestałam zwracać na nią uwagę. mcromance, polecam Ci mimo wszystko, bo w trakcie jest fajny zwrot akcji, gdy Ji-Hwan zmienia swój image, ja się popłakałam ze śmiechu jak go zobaczyłam . Nie wiem, może przekonam się do historycznych i obejrzę Gu Family Book, uwielbiam Lee Seung Ki po obejrzeniu My Girlfriend is a Gumiho . I niestety też po czasie się dowiedziałam, że był w Polsce podczas Euro . Patrzę, że w tej dramie ma ładną partnerkę to pewnie się przekonam, bo niestety, ale jakoś nie mogę obejrzeć dramy, gdzie główni aktorzy są niezbyt urodziwi . Dlatego na tego brata w Lie to me nie mogłam patrzeć!
Lee Min Ho w City Hunter świetnie wyglądał . Jakbym go pierwszy raz obejrzała w BOF to na pewno bym za nim nie przepadała .
mcromance, a gdzie oglądasz GFB? Pewnie gdzieś po angielsku? Mogłabym teraz zacząć oglądać, Miss Ripley by poczekało

EDIT: Tak w ogóle po My Girlfriend is a Gumiho ogarnął mnie taki szał, że nawet wstawiłam sobie av z Shin Min Ah, jakby ktoś zauważył ^^

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gwercia Pokaż wiadomość
SPOILER
Moje ulubione momenty: jak ona go postrzeliła (zupełnie sie nie spodziewałam). Potem jak LMH przebił sobie ręke przy ojcu, no i końcówka jak LMH i jego ojciec zostali postrzeleni. Wow.
Cala drama była super, oprócz ostatnich momentów. Samo zakończenie mi się nie podobało, miałam straszny niedosyt.
Podczas wszystkich scen walki byłam w szoku, nie nadążałam czasem za wszystkimi ruchami A sceny z Lee Kwang Soo były najśmieszniejsze, zresztą w Running Man'ie najbardziej go chyba lubię z całej ekipy. Ten to już najlepiej niech tylko w komediach gra!

Edytowane przez aneta12182
Czas edycji: 2013-05-16 o 14:52
aneta12182 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 15:08   #372
mcromance
Zakorzenienie

Ekhm... jakby ci to powiedzieć. "Ten brat" z LTM gra w GFB Ale wygląda o niebo lepiej, takie ciacho !! Przynajmniej przez kilka pierwszych odcinków, bo teraz skrzywdzili go nową fryzurą

No ja niestety do CH się nie przekonam, bo wolę właśnie tą "sierotę" a nie główną bohaterkę.

MGIG nie obejrzę na pewno, bo nie lubię Shin Min Ah. Nie pasuje mi i koniec.

Ja GFB oglądam na żywo (bez napisów) tutaj: http://www.tiyuba.net/live/world/kr/mbc.html

A wszystkie odcinki + angielskie napisy mam u mnie na chomiku tutaj (usuń spacje, dodałam je bo link zżerało): http: // chomikuj .pl/ CSI.Prozac
Albo możesz ściągnąć torrenty stąd (ale napisów tam nie ma): https://www.box.com/s/7fb6vvewyuekz1ybcef7

Czas edycji: 2013-05-16 o 15:11
Stary 2013-05-16, 16:31   #373
aneta12182
Zakorzenienie

O kurde Ale jeśli nie gra jednej z głównej ról to przeboleję jakoś . Byle by się za często nie pojawiał i nie był 'tym drugim'.
O, myślałam, że właśnie za Eun Jung nie przepadasz. Kibicowałam jej i pisarzowi, ale jednak skończyło się inaczej . Ale mieli wspólne romantyczne momenty.
Ja właśnie Shin Min Ah uwielbiam, jest piękna .
Może pościągam od Ciebie z ang napisami, tylko najpierw doładuję konto
Stary 2013-05-16, 20:12   #374
mcromance
Zakorzenienie

Nie, nie, nie.Tej nie lubię:
http://asianwiki.com/Park_Si-Yeon

A odnośnie "tego brata"... Ekhm...
Pojawia się często w każdym odcinku, bo jest ochroniarzem głównej bohaterki. I sam z siebie pretenduje do miana tego drugiego (znaczy, chciałby coś więcej). Jednak bidulek nie ma szans bo trafił do "friendzone" zanim jeszcze KC pojawił się na horyzoncie Zwyczajnie główna bohaterka nawet nie widzi w nim mężczyzny tylko coś na podobieństwo brata

Z resztą sama zobacz, że tutaj wygląda super i o niebo lepiej w porównaniu do LTM i SUFBB:

http://joonni.files.wordpress.com/20...h17m01s134.jpg

Edit:
Przynajmniej zanim skrzywdzili go tym:
http://24.media.tumblr.com/73c0f42b8...g23o9_1280.png

Ale chyba ktoś z ekipy czyta komentarze na soompi i w sieci, bo częściowo wrócili do oryginalnej fryzury:
http://i1192.photobucket.com/albums/...ga11-00352.jpg

Biedny Gon został publicznie i międzynarodowo wyśmiany, gdy pokazał się po zmianie image'u

Czas edycji: 2013-05-16 o 20:21
Stary 2013-05-16, 20:38   #375
gwercia
Raczkowanie

Oglądałam LTM, "ten brat" nie podobał mi się w LTM, na tych zdjęciach przed i po zmianie imagu też mi się nie podoba. Brzydki nie jest ale jakoś nie mój typ.
Ale mi w dramach wygląd nie przeszkadza, no chyba że mają dziwne ciuchy (biedy Rain w Full House). Tylko mam czasem problemy jak główna bohaterka jest irytująca (głupia ja but, sierota, wiecie o jaki typ mi chodzi).
Stary 2013-05-16, 20:43   #376
mcromance
Zakorzenienie

To śmiało oglądaj GFB. Główna bohaterka jest mądra, czasem uparta, potrafi planować strategicznie (w końcu wychowana przez ojca jak żołnierz) i logicznie wyrazić swoje zdanie popierając to słowami innych.

Za to biedny KC doprowadzał nas na soompi do szału przez 9 odcinków (7 z jego udziałem), bo nie potrafił załapać, że "ten facet, który nie wiadomo czemu mu pomaga" to dziewczyna. W sumie mu się nie dziwię, bo YW zachowuje się, ubiera i mówi jak facet. No i walczy też jak facet, a to w epoce Joseon było nie do pomyślenia

Za to wielkie odkrycie było naprawdę zaskakujące i WIELKIE

Czas edycji: 2013-05-16 o 20:44
Stary 2013-05-16, 21:38   #377
aneta12182
Zakorzenienie

A to jakoś go przeboleję, dobrze, że zmienił 2 fryzurę, bo dorobić lekkie loczki i już wygląda jak ahjumma
Mnie też denerwują te główne bohaterki sierotki, ale niestety dużo ich w dramach
Za to motyw z dziewczyną, którą zazwyczaj główny bohater bierze za chłopaka chyba nigdy mi się nie znudzi KPOP Ultimate Survival też polecam
Stary 2013-05-16, 21:47   #378
mcromance
Zakorzenienie

KPOP Ultimate Survival też oglądałam. Nawet był spoko. Tylko wkurzyło mnie, ze 2 końcowe odcinki zostały niewyemitowane, a zamiast tego jakieś ostatnie 20 minut odcinka 14 praktycznie nie ma sensu, bo wpierdzielili tam to co mogli z 15 i 16...

Ogólnie to co mam na chomisiu to praktycznie oglądałam (te opisane jednakowo dramy z posterami oglądałam na mur beton lub będę oglądać).

Z resztą przekleję wam (jeszcze raz) listę tego co obejrzałam do tej pory (chyba niczego nie pominęłam ).
Jest po angielsku, bo na potrzeby angielskojęzycznego forum robiłam.

Uwaga, oto ściana tekstu:

J doramas:
- Buzzer Beat (best kisses between main couple in all japanese doramas I saw till now ; great, funny plot and characters - definetly worth watching !!! )
- Diet Rebound (funny, but dropped it - acting was exaggerated and annoying to me)
- Hungry! (Hilarious and funny all the way through 11 episodes, but ending could be better)
- Koizora (dropped after 1st episode - boring)
- Rich Man, Poor Woman (cool one)
- Sprout (averare)
- Tokyo Zenryoku Shoujo (great anime-like style, ending not what I wanted, but still good)

J movies:
- Heavenly Forest (good one, but with heart breaking ending)
- Kimi ni Todoke (Really nice movie. Cute, heart-warming and positive. Perfect if you want to lift your spirit up)
- Paradise Kiss
- Rurouni Kenshin (first time I fell in love with Kenshin too, not only Sanosuke )

K dramas:
- Answer Me 1997 / Reply to 1997 (HILARIOUS )
- Baker King, Kim Tak Goo (Yoon Shi Yoon )
- Boys Over Flowers (watched only for Kim Hyun Joong as Ji-Hoo )
- City Hunter (dropped after 1st episode, maybe will watch later )
- Coffee Prince (Gong Yoo )
- Dream High
- Flower Boy Next Door (brilliant YOON SHI YOON )
- Flower Boy Ramyun Shop
- Full House (Bi / Rain )
- Full House Take 2 (watched only for No Min-Woo)
- Goong (Princess Hours)
- GU FAMILY BOOK !!! (brilliant Lee Seung Gi and improving Suzy, what do you want more?)
- Hearstrings (Jung Yong-Hwa as Lee Shin was fabulous )
- Hero (currently dropped, but I plan to continue watching)
- Invincible Lee Pyung Kang (first episode was annoying, later it was much better)
- K-Pop Ultimate Survival
- Lie To Me (Kang Ji-Hwan again LOL )
- Love Rain
- Marriage Plot (dropped - it was weird)
- Me Too, Flower (Yoon Shi Yoon again - and only he was worth watching)
- My Daughter Seo Young (Park Hae-Jin as Sang-Woo was brilliant , also Lee Jung-Shin as Sung-Jae did a great job) - FIRST DRAMA EVER IN WHICH I HATED LEAD COUPLE >_<
- My Princess (DROPPED AFTER 6TH EPISODE - BORING)
- Nice Guy / Innocent Man (Song Joong-Ki brilliant acting and great drama, but worst face aging progress ever aka no change from age 20-something to almost 40 exept hairstyles ...)
- Ojakgyo Brothers / Ojakgyo Family (Joo Won )
- Operation Proposal (good one, but episodes 13, 14 and 15 were annoying)
- Panda and Hedgehoge (Donghae )
- Paradise Ranch
- Personal Taste (DROPPED AFTER 3 EPISODES - ANNOYING)
- Playful Kiss (OMFG! AMAZING Kim Hyun Joong )
- Protect The Boss (currently watching, JAE JOONG )
- Prosecutor Princess (dropped after 1st episode - weird)
- Secret Garden (werid, but in a good way; funny one)
- Shining Inheritance (Lee Seung Gi )
- Smile, You (funny, but also got boring moments)
- To the Beautiful You (Choi Minho from SHINee )
- Wonderful Life (great one, I liked the girl playing Shin-Bi - and I realy don't like kids)
- Worlds Within (dropped - boring)

K movies:
- Almost Love
- Baby and Me
- Doremifasolasido
- Finding Mr. Destiny
- Heaven's Postman (Jae Joong )
- Love, First
- Our School's E.T.
- Penny Pinchers
- Runaway Cop (Hilarious Kang Ji-Hwan)

Czas edycji: 2013-05-16 o 21:54
Stary 2013-05-16, 23:01   #379
gwercia
Raczkowanie

A ja ci wciąż polecam City Huntera, nie pożałujesz. Główna aktorka nie jest wkurzająca, al Lee Min Honjest poprostu cudny w tej dramie. Mi szczerze mówiąc 1 tak średnio podszedł, ale potem było już miodzio.
Stary 2013-05-16, 23:08   #380
mcromance
Zakorzenienie

No dlatego ja tam mam wściubione obok CH, że może do niego wrócę i obejrzę
Tylko muszę mieć nastrój na tą konkretną dramę. Bo zazwyczaj filmy (i seriale) akcji mnie nie pociągają.

Wyjątkowo ostatnio byłam napalona na "City Conquest" z Hyun Joongiem i dupa... Wycofał się, bo dramę opóźniali i zaczęła kolidować z jego trasą koncertową czy czymś tam

Stary 2013-05-17, 00:27   #381
azjatkapaulinek
Raczkowanie

Bo minho to geniusz aktorski i nie ma co się dziwić. Jak dobrze ze zagra w dramie z park po reklamach etiudę hause nie mogę się doczekać.

Jesteście zalogowane na jakimś forum typowo o dramach czy kpop? Nie licząc forum tłumaczy? Brakuje takiego miejsca dla wszystkich maniaków Azji. Czytacie opowiadania z azjatami?
Stary 2013-05-17, 01:03   #382
mcromance
Zakorzenienie

No ja się na Lee Min Ho jako geniusza aktorskiego nie zgodzę.

Dla mnie bliski ideałowi jest Kang Ji Hwan, a bez obrazy, do niego Min Ho bardzo dużo brakuje.

"Heirs" z Min Ho i Park Shin Hye chciałam obejrzeć jak jeszcze Jung Yong Hwa był uwzględniany w castingu. Ale teraz, kiedy zrezygnował, to olewam całą dramę.

Odnośnie forów ja cały czas tu wracam jak bumerang z opowieściami o soompi.
Tam jest wszystko co dusza zapragnie o dramach (prawie każda ma swój własny wątek) i k-popie.
Wciąga strasznie. Dołączyłam tam "oficjalnie" 25 kwietnia, a za jakieś niecałe 100 postów dobiję do okrągłego tysiaka. Tak bardzo wciąga, a ja pisze tylko w jednym wątku.

Czas edycji: 2013-05-17 o 01:04
Stary 2013-05-17, 07:12   #383
gwercia
Raczkowanie

Bo my kochamy K-Pop!

Uco do Lee Min Ho to się zgodze jest dobry ale do geniuszu to mu troche brakuje. Brakuje mi u niego troche mimiki, bo wyraża dobrze silne uczucia ale te pośrednie to słabo. Chodzi mi o taką mimikę jaką ma Rain w FullHouse albo Lee Dong Wook w Scent of Woman.
Co do Kang Ji-hwana to nie wiem, oglądałam tylkonjedną jego drame więc cieżko mi coś powiedzieć, no ale w tej jednej grał bardzo dobrze.
Dla mnie geniusz aktorski to właśnie Lee Dong Wook i Kim Sun Ah, tak genialnie zagrali w Scent Of Woman, a chemie jaka tam była między nim...
Uważam jeszcze że Ji Sung jest całkiem dobry, no i Wang Ji Hye (w PTB zagrała głupiutka dziewczyne a w PT tak wrednego babsztyla że miałam ochotę ją udusci)

Ja ma disqus, i siedze na eatyourkimchi i allkpop, działa to prawie jak forum bo jak jakiś temat cię wciągnie to siedzisz i gadasz i gadasz...
Oprócz tego nie wiem czy to zaliczyć jako forum ale jeszcze mam tumblra, od niedawna, i bardzo go lubie.
Mi troche brakowało takiego polskiego forum o kpopie i kdramach, ale tak mnie wzieło dopiero od niedawna.

Dobra lece na mature, dzisiaj podejście drugie
Stary 2013-05-17, 08:24   #384
azjatkapaulinek
Raczkowanie

Jak dla mnie jest świetnym aktorem czekam na jego album ma wyjść już niedługo.
Stary 2013-05-17, 13:50   #385
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azjatkapaulinek Pokaż wiadomość
Jasne, że jest świetnym aktorem. Mimo, że go nie lubię to muszę mu to przyznać.
Jednak ja mam inne zdanie i dlatego się nie zgodziłam na ten "geniusz aktorski" Jeśli jeszcze trochę popracuje, jak gwercia słusznie wspomniała, nad wyrażaniem emocji pośrednich to będzie miodzio.

Stary 2013-05-17, 16:06   #386
gwercia
Raczkowanie

Bo my kochamy K-Pop!

No i po maturze!
W końcu

Cytat:
Nie wiem czemu ale strasznie się boje tego jego albumu. Czemu nagle wpadł na pomysł żeby wydać album?

Dzisiaj chyba skończe oglądać Full House. Niech Rain szybkonwraca z tego wojska!!
Coś mi się wydaje że comeback MBLAQ będzie dopiero po powrocie Raina, a może będzie tak jak w moich marzeniach i zrobią wspólny comeback
Na razie czekam na EXO... i na powrót Jjonga.

http://kimsapir.tumblr.com/post/4950...wed-a-video-of
http://khalis-i.tumblr.com/post/5008...whether-or-not

Prawda o kpopie;
http://kimsapir.tumblr.com/post/5059...th-about-k-pop
Stary 2013-05-17, 16:10   #387
mcromance
Zakorzenienie

Gratuluję !!!

A'propos prawdy o k-popie. Ten gif idealnie obrazuje moje zachwyty nad k-popem tutaj i zakręcenie na punkcie GFB na soompi.

Chyba im to przekopiuję Uśmieją się

Stary 2013-05-17, 18:49   #388
gwercia
Raczkowanie

Hahaha
Biedny Jjong.

Ja tego nie łapie pocałunki w dramach są zazwyczaj, no wszyscy wiedzą jakie a potem w wszystkich vairiety show mamy kiss game itp.
Stary 2013-05-18, 14:46   #389
gwercia
Raczkowanie

Jjong powraca! To już jest potwierdzone officjalnie!
http://khalis-i.tumblr.com/post/5071...touch-event-on
Pojawi się 26 maja!!
Stary 2013-05-18, 15:12   #390
mcromance
Zakorzenienie

WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

http://imgius.com/photos/20130518136888105166251.gif

Jjong wraca, właśnie obejrzałam preview do poniedziałkowego odcinka GFb i jest OMFG !!!

Ten dzień już chyba nie może być lepszy !!!

http://imgius.com/photos/20130508136804161208843.gif

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości