|
|
#361 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bo my kochamy K-Pop!
Cytat:
Di tej pory zatanawiam się co w tym było strasznego. Cytat:
LMH jak dla mnie jest stworzony do filmów akcji. Powinien grać w samych typu City Hunter ze scenami walki itp. Cytat:
Cytat:
Trzeba by zmienić chyba nazwę wątku na Bo my kochamy azje/korea. No ale znowu wróce do zespołów. Bo: EXO ogłosiło comeback. Nie wierze. Myślałam ze nie wrócą. Nie jest Exotic ale nie moge się doczekać. "Mama" było genialne! |
||||
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
EXO wraca ?!
Ja znowu wolę "History" od "Mama". Melodia mi bardziej pasuje i wokal też. A "Everybody" od Backstreet boys jest ich jedyną piosenką, którą do tej pory kojarzę No taki czad był !!!
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-16 o 12:36 |
|
|
|
|
#363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.allkpop.com/2013/05/exo-r...back-with-xoxo ale jakoś to czarno widze. |
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Nie.... Znowu te idiotyczne czapeczki... Geeezzz.... Jak tylko je widzę mam ochotę spalić...
A a'propos "Gu Family Book" wczoraj robiłam sygnaturkę dla jednej dziewczyny z soompi to podzielę się też z wami tutaj bazą do niej. Normalnie to pierwsza drama, do której/z której robię własne obrazki i wymyślam fanfiki ![]() Ogólnie to chyba była najpiękniejsza scena do tej pory. KC jako bestia uspokajająca się pod wpływem dotyku i słów YW i potem wracający powoli do ludzkiej postaci bez wymaganej bransoletki http://imgius.com/photos/20130516136869448133432.png Mówcie szczerze co myślicie, bo sama widzę tu masę niedociągnięć. A muszę wiedzieć co mogę poprawić na przyszłość ![]() No niech ktoś zacznie oglądać GFB to powzdychamy razem
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-16 o 13:40 |
|
|
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
Exo nie słucham ale o comebeaku słyszałam.
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nigdy nie robiłam sygnatur więc cieżko jest mi ocenić. Mi się podoba. Zaczne oglądać GFB ale po 1 czerwca chyba. Więc musisz troche poczekać. ![]() Ja siedze teraz na tumblrze: Rain http://werga.tumblr.com/post/50569597534 Infinite http://werga.tumblr.com/post/50569519991 Dongwoo http://werga.tumblr.com/post/4988220...minho-cuteness - Jjong i Minho, ale tu słodko wyglądają, uwielbiam ich No i SuJu: http://kpop-life.tumblr.com/post/504...u-removes-them <-ostatni gif jest najlepszy |
|
|
|
|
|
#367 |
|
Raczkowanie
|
A Lee Min Ho to wspaniały aktor w City Hunterze przeszedł samego siebie.
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Mój avatar też podoba mi się bardziej, bo jest prosty (lubię proste, nie udziwnione rzeczy). Ale że robiłam sygnaturę "na życzenie i z wytycznymi" co ma być to wyszło jak wyszło ![]() Znowu ciężko złapać o co z nią chodzi jeśli się nie widziało momentu w dramie. czekam aż nadgonisz GFB i będziemy się nabijać razem z nieogarnięcia KC ![]() A linki z tumblra - miodzio Yesung !!!! BUAHAHAHAHAHAHA !!!!!!!!!
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-16 o 14:19 |
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Kurcze Gu Family Book jest chyba bardzo popularna.
Oglądam kanał na youtube sweetandtastytv, gdzie są cykle o korei - kultura, język, jedzenie. No i wtym tygodniu było odcinek poświęcony rzeczom które pojakiły sie w GFB, to znaczy o całej terminologii czyli kim jest kiseang, czy to gejsza itd. Cytat:
SPOILER Moje ulubione momenty: jak ona go postrzeliła (zupełnie sie nie spodziewałam). Potem jak LMH przebił sobie ręke przy ojcu, no i końcówka jak LMH i jego ojciec zostali postrzeleni. Wow. Cala drama była super, oprócz ostatnich momentów. Samo zakończenie mi się nie podobało, miałam straszny niedosyt. |
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Gisaeng / kisaeng to taka dama do towarzystwa jak się nie mylę.
No i jakby nie było, GFB ma najwyższy raiting spośród tych emitowanych o tej samej porze. Raz tylko spadło niżej, bo w drugiej dramie była scena pocałunku, a tutaj to nawet do przytulenia (wynikającego z uczucia) nie doszło
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaak, "Runway Cop" było ostro porąbane, najpierw obejrzałam z Ji-Hwanem dramy CH i LTM, gdzie był taki słodki, a później po obejrzeniu filmów -
![]() . Fakt, Ham Eun Jung była bardzo irytująca i ciężko się patrzyło na jej sieroctwo, ale wszystko mi wynagrodziły sceny, gdy KJH się nad nią pastwił , a później to już przestałam zwracać na nią uwagę. mcromance, polecam Ci mimo wszystko, bo w trakcie jest fajny zwrot akcji, gdy Ji-Hwan zmienia swój image , ja się popłakałam ze śmiechu jak go zobaczyłam . Patrzę, że w tej dramie ma ładną partnerkę to pewnie się przekonam, bo niestety, ale jakoś nie mogę obejrzeć dramy, gdzie główni aktorzy są niezbyt urodziwi . Dlatego na tego brata w Lie to me nie mogłam patrzeć!Lee Min Ho w City Hunter świetnie wyglądał . mcromance, a gdzie oglądasz GFB? Pewnie gdzieś po angielsku? Mogłabym teraz zacząć oglądać, Miss Ripley by poczekało ![]() EDIT: Tak w ogóle po My Girlfriend is a Gumiho ogarnął mnie taki szał, że nawet wstawiłam sobie av z Shin Min Ah, jakby ktoś zauważył ^^ ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
. Edytowane przez aneta12182 Czas edycji: 2013-05-16 o 14:52 |
|
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Ekhm... jakby ci to powiedzieć. "Ten brat" z LTM gra w GFB
Ale wygląda o niebo lepiej, takie ciacho !! Przynajmniej przez kilka pierwszych odcinków, bo teraz skrzywdzili go nową fryzurą ![]() No ja niestety do CH się nie przekonam, bo wolę właśnie tą "sierotę" a nie główną bohaterkę. MGIG nie obejrzę na pewno, bo nie lubię Shin Min Ah. Nie pasuje mi i koniec. Ja GFB oglądam na żywo (bez napisów) tutaj: http://www.tiyuba.net/live/world/kr/mbc.html A wszystkie odcinki + angielskie napisy mam u mnie na chomiku tutaj (usuń spacje, dodałam je bo link zżerało): http: // chomikuj .pl/ CSI.Prozac Albo możesz ściągnąć torrenty stąd (ale napisów tam nie ma): https://www.box.com/s/7fb6vvewyuekz1ybcef7
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-16 o 15:11 |
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
O kurde
Ale jeśli nie gra jednej z głównej ról to przeboleję jakoś . Byle by się za często nie pojawiał i nie był 'tym drugim'.O, myślałam, że właśnie za Eun Jung nie przepadasz . Kibicowałam jej i pisarzowi, ale jednak skończyło się inaczej . Ale mieli wspólne romantyczne momenty .Ja właśnie Shin Min Ah uwielbiam, jest piękna Może pościągam od Ciebie z ang napisami, tylko najpierw doładuję konto
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie, nie.Tej nie lubię:
http://asianwiki.com/Park_Si-Yeon A odnośnie "tego brata"... Ekhm... Pojawia się często w każdym odcinku, bo jest ochroniarzem głównej bohaterki. I sam z siebie pretenduje do miana tego drugiego (znaczy, chciałby coś więcej). Jednak bidulek nie ma szans bo trafił do "friendzone" zanim jeszcze KC pojawił się na horyzoncie Z resztą sama zobacz, że tutaj wygląda super i o niebo lepiej w porównaniu do LTM i SUFBB: http://joonni.files.wordpress.com/20...h17m01s134.jpg Edit: Przynajmniej zanim skrzywdzili go tym: http://24.media.tumblr.com/73c0f42b8...g23o9_1280.png Ale chyba ktoś z ekipy czyta komentarze na soompi i w sieci, bo częściowo wrócili do oryginalnej fryzury: http://i1192.photobucket.com/albums/...ga11-00352.jpg Biedny Gon został publicznie i międzynarodowo wyśmiany, gdy pokazał się po zmianie image'u
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-16 o 20:21 |
|
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
Oglądałam LTM, "ten brat" nie podobał mi się w LTM, na tych zdjęciach przed i po zmianie imagu też mi się nie podoba. Brzydki nie jest ale jakoś nie mój typ.
Ale mi w dramach wygląd nie przeszkadza, no chyba że mają dziwne ciuchy (biedy Rain w Full House). Tylko mam czasem problemy jak główna bohaterka jest irytująca (głupia ja but, sierota, wiecie o jaki typ mi chodzi). |
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
To śmiało oglądaj GFB. Główna bohaterka jest mądra, czasem uparta, potrafi planować strategicznie (w końcu wychowana przez ojca jak żołnierz) i logicznie wyrazić swoje zdanie popierając to słowami innych.
Za to biedny KC doprowadzał nas na soompi do szału przez 9 odcinków (7 z jego udziałem), bo nie potrafił załapać, że "ten facet, który nie wiadomo czemu mu pomaga" to dziewczyna. W sumie mu się nie dziwię, bo YW zachowuje się, ubiera i mówi jak facet. No i walczy też jak facet, a to w epoce Joseon było nie do pomyślenia ![]() Za to wielkie odkrycie było naprawdę zaskakujące i WIELKIE
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-16 o 20:44 |
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
A to jakoś go przeboleję, dobrze, że zmienił 2 fryzurę, bo dorobić lekkie loczki i już wygląda jak ahjumma
Mnie też denerwują te główne bohaterki sierotki, ale niestety dużo ich w dramach Za to motyw z dziewczyną, którą zazwyczaj główny bohater bierze za chłopaka chyba nigdy mi się nie znudzi
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
KPOP Ultimate Survival też oglądałam. Nawet był spoko. Tylko wkurzyło mnie, ze 2 końcowe odcinki zostały niewyemitowane, a zamiast tego jakieś ostatnie 20 minut odcinka 14 praktycznie nie ma sensu, bo wpierdzielili tam to co mogli z 15 i 16...
Ogólnie to co mam na chomisiu to praktycznie oglądałam (te opisane jednakowo dramy z posterami oglądałam na mur beton lub będę oglądać). Z resztą przekleję wam (jeszcze raz) listę tego co obejrzałam do tej pory (chyba niczego nie pominęłam Jest po angielsku, bo na potrzeby angielskojęzycznego forum robiłam. Uwaga, oto ściana tekstu: J doramas: - Buzzer Beat (best kisses between main couple in all japanese doramas I saw till now ; great, funny plot and characters - definetly worth watching !!! ) - Diet Rebound (funny, but dropped it - acting was exaggerated and annoying to me) - Hungry! (Hilarious and funny all the way through 11 episodes, but ending could be better) - Koizora (dropped after 1st episode - boring) - Rich Man, Poor Woman (cool one) - Sprout (averare) - Tokyo Zenryoku Shoujo (great anime-like style, ending not what I wanted, but still good) J movies: - Heavenly Forest (good one, but with heart breaking ending) - Kimi ni Todoke (Really nice movie. Cute, heart-warming and positive. Perfect if you want to lift your spirit up) - Paradise Kiss - Rurouni Kenshin (first time I fell in love with Kenshin too, not only Sanosuke ) K dramas: - Answer Me 1997 / Reply to 1997 (HILARIOUS ) - Baker King, Kim Tak Goo (Yoon Shi Yoon ) - Boys Over Flowers (watched only for Kim Hyun Joong as Ji-Hoo ) - City Hunter (dropped after 1st episode, maybe will watch later ) - Coffee Prince (Gong Yoo ) - Dream High - Flower Boy Next Door (brilliant YOON SHI YOON ) - Flower Boy Ramyun Shop - Full House (Bi / Rain ) - Full House Take 2 (watched only for No Min-Woo) - Goong (Princess Hours) - GU FAMILY BOOK !!! (brilliant Lee Seung Gi and improving Suzy, what do you want more?) - Hearstrings (Jung Yong-Hwa as Lee Shin was fabulous ) - Hero (currently dropped, but I plan to continue watching) - Invincible Lee Pyung Kang (first episode was annoying, later it was much better) - K-Pop Ultimate Survival - Lie To Me (Kang Ji-Hwan again LOL ) - Love Rain - Marriage Plot (dropped - it was weird) - Me Too, Flower (Yoon Shi Yoon again - and only he was worth watching) - My Daughter Seo Young (Park Hae-Jin as Sang-Woo was brilliant , also Lee Jung-Shin as Sung-Jae did a great job) - FIRST DRAMA EVER IN WHICH I HATED LEAD COUPLE >_< - My Princess (DROPPED AFTER 6TH EPISODE - BORING) - Nice Guy / Innocent Man (Song Joong-Ki brilliant acting and great drama, but worst face aging progress ever aka no change from age 20-something to almost 40 exept hairstyles ...) - Ojakgyo Brothers / Ojakgyo Family (Joo Won ) - Operation Proposal (good one, but episodes 13, 14 and 15 were annoying) - Panda and Hedgehoge (Donghae ) - Paradise Ranch - Personal Taste (DROPPED AFTER 3 EPISODES - ANNOYING) - Playful Kiss (OMFG! AMAZING Kim Hyun Joong ) - Protect The Boss (currently watching, JAE JOONG ) - Prosecutor Princess (dropped after 1st episode - weird) - Secret Garden (werid, but in a good way; funny one) - Shining Inheritance (Lee Seung Gi ) - Smile, You (funny, but also got boring moments) - To the Beautiful You (Choi Minho from SHINee ) - Wonderful Life (great one, I liked the girl playing Shin-Bi - and I realy don't like kids) - Worlds Within (dropped - boring) K movies: - Almost Love - Baby and Me - Doremifasolasido - Finding Mr. Destiny - Heaven's Postman (Jae Joong ) - Love, First - Our School's E.T. - Penny Pinchers - Runaway Cop (Hilarious Kang Ji-Hwan)
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-16 o 21:54 |
|
|
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
A ja ci wciąż polecam City Huntera, nie pożałujesz. Główna aktorka nie jest wkurzająca, al Lee Min Honjest poprostu cudny w tej dramie. Mi szczerze mówiąc 1 tak średnio podszedł, ale potem było już miodzio.
|
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
No dlatego ja tam mam wściubione obok CH, że może do niego wrócę i obejrzę
![]() Tylko muszę mieć nastrój na tą konkretną dramę. Bo zazwyczaj filmy (i seriale) akcji mnie nie pociągają. Wyjątkowo ostatnio byłam napalona na "City Conquest" z Hyun Joongiem i dupa... Wycofał się, bo dramę opóźniali i zaczęła kolidować z jego trasą koncertową czy czymś tam
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Bo minho to geniusz aktorski i nie ma co się dziwić. Jak dobrze ze zagra w dramie z park po reklamach etiudę hause nie mogę się doczekać.
Jesteście zalogowane na jakimś forum typowo o dramach czy kpop? Nie licząc forum tłumaczy? Brakuje takiego miejsca dla wszystkich maniaków Azji. Czytacie opowiadania z azjatami? |
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
No ja się na Lee Min Ho jako geniusza aktorskiego nie zgodzę.
Dla mnie bliski ideałowi jest Kang Ji Hwan, a bez obrazy, do niego Min Ho bardzo dużo brakuje. "Heirs" z Min Ho i Park Shin Hye chciałam obejrzeć jak jeszcze Jung Yong Hwa był uwzględniany w castingu. Ale teraz, kiedy zrezygnował, to olewam całą dramę. Odnośnie forów ja cały czas tu wracam jak bumerang z opowieściami o soompi. Tam jest wszystko co dusza zapragnie o dramach (prawie każda ma swój własny wątek) i k-popie. Wciąga strasznie. Dołączyłam tam "oficjalnie" 25 kwietnia, a za jakieś niecałe 100 postów dobiję do okrągłego tysiaka. Tak bardzo wciąga, a ja pisze tylko w jednym wątku.
Edytowane przez mcromance Czas edycji: 2013-05-17 o 01:04 |
|
|
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
Bo my kochamy K-Pop!
Uco do Lee Min Ho to się zgodze jest dobry ale do geniuszu to mu troche brakuje. Brakuje mi u niego troche mimiki, bo wyraża dobrze silne uczucia ale te pośrednie to słabo. Chodzi mi o taką mimikę jaką ma Rain w FullHouse albo Lee Dong Wook w Scent of Woman.
Co do Kang Ji-hwana to nie wiem, oglądałam tylkonjedną jego drame więc cieżko mi coś powiedzieć, no ale w tej jednej grał bardzo dobrze. Dla mnie geniusz aktorski to właśnie Lee Dong Wook i Kim Sun Ah, tak genialnie zagrali w Scent Of Woman, a chemie jaka tam była między nim... Uważam jeszcze że Ji Sung jest całkiem dobry, no i Wang Ji Hye (w PTB zagrała głupiutka dziewczyne a w PT tak wrednego babsztyla że miałam ochotę ją udusci) Ja ma disqus, i siedze na eatyourkimchi i allkpop, działa to prawie jak forum bo jak jakiś temat cię wciągnie to siedzisz i gadasz i gadasz... Oprócz tego nie wiem czy to zaliczyć jako forum ale jeszcze mam tumblra, od niedawna, i bardzo go lubie. Mi troche brakowało takiego polskiego forum o kpopie i kdramach, ale tak mnie wzieło dopiero od niedawna. Dobra lece na mature, dzisiaj podejście drugie
|
|
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie jest świetnym aktorem czekam na jego album ma wyjść już niedługo.
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak ja mam inne zdanie i dlatego się nie zgodziłam na ten "geniusz aktorski" Jeśli jeszcze trochę popracuje, jak gwercia słusznie wspomniała, nad wyrażaniem emocji pośrednich to będzie miodzio.
|
|
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Bo my kochamy K-Pop!
No i po maturze!
W końcu Cytat:
Dzisiaj chyba skończe oglądać Full House. Niech Rain szybkonwraca z tego wojska!! Coś mi się wydaje że comeback MBLAQ będzie dopiero po powrocie Raina, a może będzie tak jak w moich marzeniach i zrobią wspólny comeback Na razie czekam na EXO... i na powrót Jjonga. http://kimsapir.tumblr.com/post/4950...wed-a-video-of http://khalis-i.tumblr.com/post/5008...whether-or-not Prawda o kpopie; http://kimsapir.tumblr.com/post/5059...th-about-k-pop |
|
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję !!!
A'propos prawdy o k-popie. Ten gif idealnie obrazuje moje zachwyty nad k-popem tutaj i zakręcenie na punkcie GFB na soompi. Chyba im to przekopiuję Uśmieją się
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Hahaha
Biedny Jjong. Ja tego nie łapie pocałunki w dramach są zazwyczaj, no wszyscy wiedzą jakie a potem w wszystkich vairiety show mamy kiss game itp. |
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Jjong powraca! To już jest potwierdzone officjalnie!
http://khalis-i.tumblr.com/post/5071...touch-event-on Pojawi się 26 maja!! |
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
http://imgius.com/photos/20130518136888105166251.gif Jjong wraca, właśnie obejrzałam preview do poniedziałkowego odcinka GFb i jest OMFG !!! Ten dzień już chyba nie może być lepszy !!! http://imgius.com/photos/20130508136804161208843.gif
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Zaczęłam też oglądać Boys Over Flowers, ale Min Ho w loczkach na głowie i futrach i irytująca główna bohaterka sprawili, że porzuciłam po 20 odcinkach
Słyszałam wiele o Faith, ale niestety nigdy chyba się nie przekonam do historycznych dram
. Jutro też mam maturę, ale z historii R. Nic się nie uczyłam, idę na żywioł
. Ale przynajmniej jest tu z kim pogadać o nowym obiekcie westchnień, bo tak jak u was, z moich znajomych nikt nie szaleje za kdramami

. Patrzę, że w tej dramie ma ładną partnerkę to pewnie się przekonam, bo niestety, ale jakoś nie mogę obejrzeć dramy, gdzie główni aktorzy są niezbyt urodziwi 

. Ale mieli wspólne romantyczne momenty