|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009
Cytat:
więc tę drugą wypróbujęDawaj rypniem byznesik
|
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
u nas to samo
![]() ![]() Karenina jak po wieczorze we dwoje??Telefon rozgrzany do czewonosci czy ładnie wytrzymałas bez dzwonienia? ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Jutro mamy bal jesieni w przedszkolu,moje dziecko będzie muchomorkiem :brz ydal:
|
|
#363 | |
|
Wtajemniczenie
|
maska do włosów wyszła w przeliczeniu na szt. chyba 3-4zl, a serum do 35 jakoś 4-5zł
więc pisz biznesplan i będziemy kokosy zbierać Cytat:
![]() Kachulka jak Twoja motywacja? U mnie było cacy ale jakoś ostatnio niegrzeczna jestem idę kawkę wypiję bo u mnie ciąg dalszy koszmarów nocnych |
|
|
|
|
|
#364 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie Hehehe...wlasnie bardzo sie zdziwilam, bo André byl mega grzeczny...i podczas masazu i kiedy wykonywalam cwiczenia tez...liczyl ze mna ilosc powtorzen, dopingowal mnie baaardzo "Super mama!" "Udalo ci sie" itp. ![]() Cytat:
Cytat:
A tam nie nie jest napisane, ze jest pasteryzowany wiec moze nie jest..? Samopoczucie - beznadzieja lekka, caly czas jestem chora, ale troche mniej... Kolacja - faaaajnie bylo Niania - wszystko ok. Co prawda jak opowiadalam malemu w ciagu dnia, ze Viktoria przyjdzie dzisiaj, pobawi sie z nim i polozy go spac to od razu mowil, ze nie bedzie z nia zasypial Jak przyszla o 17.30 to otworzyl jej drzwi, przywital sie, ucieszyl i...pognal od razu na kolana do tatusia I tak pierwsze 15 minut nie myslal nawet usiasc sam, tylko na kolanach u mnie albo malza...juz zaczynalam miec czarne mysli, ale przyszedl przyjeciel malza i jednoczesnie ukochany wujek André i maly polecial tez otworzyc drzwi i jak juz wrocil to usiadl spokojnie sam na sofie obok niani, zaczeli rozmawiac...powoli zaczelam sie przygotowywac, ubralam buty, plaszcz i pytam sie André czy dobrze wygladam na co moj synio stwierdzil, ze BARDZO dobrze dal mi 2 buziaki, przytulanca, pomachal mi i tak lekko po 18...wyszlam. Nawet sie nie zajaknal.Po jakichs 10 minutach malz zadzwonil kontrolnie, ale wszystko bylo ok. Poszli spac o 19 jak zwykle, zabki i buzia umyte, ksiazeczka przed snem przeczytana (ale nie jak z mama o statkach tylko zazyczyl sobie o samolotach )...Takze jestem zadowolona, niania ladnie zwracala sie do André caly czas, on byl grzeczny, kiedy spal obejrzala sobie film i juz. ![]() Cytat:
Musialabym zapytac sie kolezanki, bo ona mieszka w Pl i zaplacila kolo 15 zl...ale nie wiem czy kupila w pl czy ktos jej przywiozl... Witam idziemy dzisiaj do lekarza, bo André nieladnie kaszle wiec trzeba go osluchac...i katar tez ma taki meczacy...moze trzeba bedzie antybiotyk faktycznie, bo juz dluzszy czas to trwa... Dziewczyny, cale szczescie, ze nie mam corki... patrzcie jaki bosssski domek dla lalek KLIK ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Tylko raz dzwonilismy ale...przyznaje sie, ze mialam nianie caly czas na oku w innym sposob wiec i sumienie spokojne... Cytat:
Bedzie foto mam nadzieje? Wlasnie pije kawke...ktoras chetna?
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2012-11-29 o 09:11 |
||||||
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz jakas fotke postaram sie wlepic ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Karenina ale smaka narobilas od rana na taka pyszna kawke Fotka muchomorka w K
|
|
|
#366 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z Olvity, o ten:
http://www.olvita.pl/produkty/12-soki/79-sok-z-aloesu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale zobaczcie to... scania... ![]() http://allegro.pl/siku-control-scani...808247728.html Cytat:
![]() Fajnie ze wszystko tak gładko poszło Cytat:
![]() ![]() Słuchajcie nie wiem jak ukrócić mojego syna hmmm... bezpośredniość?... na razie tłumaczę ale efekty marne... albo sąsiadce powie że jest brzydka , albo wujkowi"kiedy sobie już pójdziesz" albo jak był ze mną ostatnio u dentystki i te go zagadywały we dwie to w końcu "nie chce mi się juz z wami gadać"... to minie prawda?
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Widzialam Gdzie tam... po prostu czasami jest tak a czasami...no inaczej... Ale to z powodu braku konserwantow... Cytat:
![]() Lepiej nie, bo wyjde na maniaczke... Ja tez... ojjjj ja tez... Cytat:
Hmmm...moj poki co tylko raz powiedzial pani w autobusie, ze wyglada jak babajaga... Ale to przez to, ze widzial taka w ksiazce i miala pomaranczowe wlosy tak jak ta pani wlasnie... ![]() Ale co masz zrobic? Przeciez to 3-letnie dziecko i nie wie jeszcze, co wypada mowic a co nie...to dorosli powinni nie brac sobie tego do serca Takze spokojnie - minie a poza tym niedlugo bedziesz mogla mu wytlumaczyc, ze pewne zwroty/wyrazenia nie sa mile i sprawiaja innym przykrosc itp. i wtedy zacznie sie kontrolowac...ale na to, wydaje mi sie, potrzeba jeszcze troche czasu... Moje dziecko oswiadczylo stanowczo, ze on nie chce do lekarza, jest zdrowy i juz....oj cos czuje, ze trzeba bedzie sie uciec do przekupstwa.... ![]()
|
|
|
#369 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a bedą rabaciki ![]() Cytat:
1. super 2. zapytaj ![]() 3. zdrówka oby bez antybiotyku 4. ja chcę Cytat:
2. mały wyrośnie - zresztą jak pisała Karenina on jeszcze nie wie, że tak się nei mówi, jeśli rozmawiacie i tłumaczycie to wystarczy choć sorry ale ja też |
|||
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, wiem ze to smiesznie brzmi w ustach takiego bąbla, ale czasem.,,,nie wiadomo gdzie oczy podziać...
w ogóle chyba wyczuł ze to robi wieksze wrażenie,Ode mnie też brawa Kachula Ty to robiłaś???czyli pasteryzacji ![]() No co Ty przecież już nie raz o tym rozmawiałyśmy... Kamerka? Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety wiekszosc tego co otwarte nalezy trzymac w lodowce ![]() pamietaj, ze wszystkie te preparaty sa pakowane (nalewane) w atmosferze beztlenowej, a jak juz otworzysz to w domu, to przeciez ma to dostep tlenu = srodowisko dla rozwoju grzybow i bakterii ![]() bez bicia przyznaje sie, ze jeszcze nigdzie nie zajrzalam... od wczoraj mam Sandre w domu, bo panie w zlobku sie pochorowaly
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Dawniej jak woziłam wózkiem syna kuzynki to do wszystkich mówił "Ty świnio"
mineło na szczęście hehe.
|
|
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
Konspi mówca rośnie mały u Ciebie
polityk/prawnik ![]() Zebra jakie ty masz ładne oczy ![]() Kareninka ja tam uważam ze ufać na ładne oczy nie można nikomu, więc nawet kamerka to nic złego ![]() Zła jestem na siebie już kończę z eksperymentami bo kółko się robi zamknięte, salicyl ładnie oczyszcza a ten podkład zapchał
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Ja tez dzis jade z Ania do lekarza juz było ok a tu w nocy goraczka chce zeby do gardełka jej popatrzył i na dziasełka Karenina super ze wypad udany
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Mamrotka może same osobno bez twarzy, bo w całości się już jakoś nie wyróżniają
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja się dziś już najeździłąm. Jestem po usg , Ewa nadal jest Ewą waży 2420, i wsszystko jest ok Przez całe badanie ssała kciuka ![]() Jutro kontrol z Wojciechem, mam andzieje że dostanie zielone światło do przedszkola na poniedziałek bo już go energia roznosi :/ miłego
|
|
#379 | ||||
|
Zakorzenienie
|
O czym? Ze maniaczka jestem?? Tak tak - kamerka Cytat:
Witaj w klubie Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze nie byl to moj ukochany ponad wszystko Wow! Flawless... ![]() Cytat:
My juz po wizycie...nie ma antybiotyku, osluchowo czysto, gardlo czerwone, ale lekarka pobrala wymaz i nie wyszla zadna infekcja bakteryjna i malego nic to gardlo nie boli wiec bede mu psikala jak zawsze TantumVerde, ma syropek na ewentualne ataki kaszlu w nocy i zobaczymy. A zachowanie mojego dziecka w trakcie czekania w poczekalni (kolo godziny) i samego badania moge okreslic tylko jednym slowem - a n i o l e k ! Serio, dal sie rozebrac, osluchac, kaszlal na zawolanie, otworzyl buzke, nawet ten wymaz z gardla nie byl problemem Tylko na widok lekarki oznajmil, ze nazywa sie André i jest totalnie zdrowy! ![]() Potem polecielismy szybko po drodze na zakupki i prowadzil ladnie wozek, pomagal mamusi nosic zakupy wykladal wszystko na tasme itp. Normalnie zyc nie umierac...
|
|
|
#380 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jaki pomocny ![]() Strzeliłam samobója i walczę z naleśnikami jak ktoś chętny to zapraszam bo mam całą stertę
Edytowane przez mamrotka Czas edycji: 2012-11-29 o 15:44 |
||||
|
|
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tylko pelerynke obszyła mi znajoma krawcowa Cytat:
Gocha a Wojtek chodzi do przedszkola w tej miejscowosci co mieszkacie czy dowozisz go do innej? [QUOTE=karenina19;37879330 My juz po wizycie...nie ma antybiotyku, osluchowo czysto, gardlo czerwone, ale lekarka pobrala wymaz i nie wyszla zadna infekcja bakteryjna i malego nic to gardlo nie boli wiec bede mu psikala jak zawsze TantumVerde, ma syropek na ewentualne ataki kaszlu w nocy i zobaczymy. A zachowanie mojego dziecka w trakcie czekania w poczekalni (kolo godziny) i samego badania moge okreslic tylko jednym slowem - a n i o l e k ! Serio, dal sie rozebrac, osluchac, kaszlal na zawolanie, otworzyl buzke, nawet ten wymaz z gardla nie byl problemem Tylko na widok lekarki oznajmil, ze nazywa sie André i jest totalnie zdrowy! ![]() Potem polecielismy szybko po drodze na zakupki i prowadzil ladnie wozek, pomagal mamusi nosic zakupy wykladal wszystko na tasme itp. Normalnie zyc nie umierac...[/QUOTE]No to naprawde aniołeczekU nas to zawsze orytarz jest Mateusza,lata szaleje biega a jak go probuje powstrzymac to jest krzyk Ledwo do gabinetu wejdziemy to pani juz sie smieje ze Mati jej zaraz gabinet rozniesie bo oczywiscie musi sobie powyciągac z jej biurka taki plasticzek okragły dalej musi sobie drugie krzesło zajac no i obowiazkowo waga musi byc poruszona bo bez tego nie wyjdzie z gabinetu Cytat:
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przedszkole jest wieś obok ale to tylko kilometr w jedną stonę, albo dwa przystanki autobusu - jak kto woli :P
|
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
Kachulka zdolna bestia jesteś z tym przebraniem dla młodego
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam oj tam zwykla pelerynka i kapelusik :brzyda l:![]() Dzisiaj juz sie zegnamy i idziemy grzecznie do łozeczka bo wczesnie oj wczesnie jutreo musimy wstac
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry a co ty taka cisza
![]() Ania poszła na drzemke a Kamilka pracuje w książce ja pije kawke i nie mam co czytac
|
|
#386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uhm... filozof w każdym razie na pewno ![]() Cytat:
To to wiemy ![]() Nie, że z nianiami trzeba ostrożnie Cytat:
![]() Dobrze ze obeszlo sie bez antybiotyku ![]() Cytat:
dałaś radę...A ja ostoatnio strzeliłam samobója, w Stasia urodziny, jak obiecałam mu że otworzymy prezent - garaż. Męża nie było jak mówiłam... otwieramy pudło, a tam wszystko w częsciach widziałbyście moją minę... hmmm ale cóż syn mi wjechał na ambit, złożyliśmy![]() Popieram ![]() Wczoraj po przedszkolu przeżyłam szok... zawsze spacerujemy troche z kolegą Stasia i jego mamą... No i bawimy sie wczoraj na skwerku, a tam przez cały placyk pomyka sobie inny kolega Stasia - sam Przechodzi dalej, zmierza w stronę ulicy... koleżanka za nim, zatrzymała go. pogadałyśmy z nim wraca do przedszkola... po mamę... On ma jeszcze starszą rok siostrę i malutką taką niespełna roczną... Poźniej idą razem i jego mama w ogóle nie zauwazyła jego zniknięcia... a trwało to spokojnie koło 10- 15 minut... Ja wiem że przy trójce dzieci można
|
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko nie o to mi chodzilo i sie nie spodziewalam tego ![]() poszlam ze wzgledu na cwiczenia - ostatnio troche cierpie na plecy ![]() dziekuje Wam wszystkim za kciuki juz troche odzylam... odmowy jeszcze nie dostalam, wiec nic przesadzonego .. wczoraj tez wyslalam kolejne 2 podania i na poprawe humoru nawet malnelam pazurki ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() a tak w ogole to ostatnio mi tata opowiadal o tym przypadku http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...zy-drodze.html
|
|
|
#388 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hmm... ![]() Ja w tamtym tyg. "znalazlam" tez 4,5 letniego kolege André z przedszkola na drodze zmierzajacego w kierunku ulicy...pytam sie, gdzie jego mama a on twardo, ze za nim idzie...patrze i patrze no i nikt nie idzie przeciez...na szczescie wiedzialam, gdzie mieszkal i zaprowadzilam go do domu, a najlepsze bylo to, ze prawie sila! Bo nie chcial ani troche isc... Potem sie okazalo, ze w ten dzien szedl na urodziny do kolezanki jakiejs i mama ubrala jego, zaczela sie sama ubierac a on sobie juz poszedl, bo stwierdzil, ze wie , gdzie ta mala mieszka... Cytat:
Na plecy to smigaj na masaz i gimnastyke moze lepiej... ![]() Cytat:
Za kciuki nie dziekuj jeszcze, bo cala czas sa Jakie pazurki masz tertaz?? Ja dorwalam wczoraj nowiutka limitke Essie... Cytat:
Witam wczoraj po poludniu bylismy jeszcze z malzem u dentysty na przegladzie i czyszczeniu zebow i pan doktor zaprosil André do gabinetu...pokazal mu wszystko - fotel, narzedzia, psikania itp. André usiadl w fotelu caly zachwycony, dotykal, komentowal wszystko, otworzyl szeroko buzie, doktor pochwalil, ze ma ladne zabki na co André stwierdzil, ze "On myje zabki SAM!" a jego zachwyt siegnal zenitu, kiedy na koniec dostal od pana doktora w prezencie szczoteczke i paste do zebow...
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie znów kumulacja czarnych chmur
napisze zaraz w k.Masakra z tymi dziećmi co piszecie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

bo ceny są naprawdę śmieszne i się za głowę złapałam jak zobaczyłam, mam już pomysł na biznesik
ceny są baaardzo niskie, aż się dziwię bo składy jak patrzę są chwalone
przesada!

więc pisz biznesplan i będziemy kokosy zbierać 

napisze zaraz w k.