Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 10:08   #361
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

e_vel jakie to ładne
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:09   #362
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
wiem, że pewnie już padło takie pytanko , ale czy warto kupić coś takiego ??
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...849354224.html

Dzięki za odpowiedź
ja kupiłam, ale za mniej pieniążków;p za 8zł chyba
ale ten pewnie jakosciowo miodzio jest

Wczoraj kupiłam dwie koszule i szlafrok ;D mam nadzieje że dostane w tym tygodniu to..
napisalam sprzedawcy że mi troszke sie spieszy

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:11   #363
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Czyli powiadasz, że bóle jak na miesiączke to są te przepowiadające? Mi jak twardniał bezboleśnie brzuch to myślałam, że to to. Jak na miesiączkę bolał mnie też ostatnio w nocy, czyli to mogły być właśnie przepowiadajace. To te bólowe miałam póki co tylko raz.
Kochana, nie wiem na 100% czy to co mnie wczoraj spotkało to te przepowiadacze.
czytalam o nich teraz troche w necie i roznie to bylo u roznych kobiet, jedne pisały ze bol brzucha bardzo, inne ze lekki, inne ze twardnienie... w kazdym bądź razie coś się dzieje, bo do tej pory nic takiego nie mialam
Cytat:

Dzięki za odpowiedź
ja kupilam, podłoże pod zwykle przescieradełko.
kupiłam tez nieprzemakalne przescieradelko, bedzie na wymiane z tym pierwszym

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja tez juz w 38 takze robi sie mega powaznie, sie rozpkaujemy w tym wątku jak nic ciekawa jestem czy święta w dwupaku wytrzymam
nooooooo, "nasza" ekipa juz jedną noga jest na porodówce

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:12   #364
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za odpowiedź
Ja kupiłam coś co wygląda jak zwykłe prześcieradełko z gumką, góra frote, spód nieprzemakalny. Jakieś 27zł za to dałam. Coś takiego
http://allegro.pl/przescieradlo-niep...822552802.html
Myślę że warto, siostra przy chłopakach sobie chwaliła.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:12   #365
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ok dzięki
Ja patrzyłam na te tańsze to w komentarzach było, że przecieka, i sama nie wiem czy za ten tyle dawać. Przecież ten tez może przemakać !! a szkoda znowu tyle kasy wywalać

A co do przepowiadaczy to któraś z dziewczyn pisała, że to taki ból od broszki do góry brzucha.Ale jak opisałam lekarce moje bóle(które takie nie są) to ona powiedziała, że to przepowiadacze.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:14
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:14   #366
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
a z bratem na szczęście ok, dzięki dziewuszki auto rozbite, ale jemu nic sie nie stało, tak sie moim rodzicom rok konczy ze nikomu nei życze.... to już 4 "katastrofa" teraz w grudniu, wczesniejsze akcje były jeszcze mniej przyjemne....
Dopiero doczytałam o tym wypadku - jak dobrze, że to nic poważnego i nic się nie stało.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy taki tępy ból w okolicach jajników promieniujacy na pachwiny uda i plecy to też przepowiadacze??
Tak mnie boli od wczoraj,najmniejszy ruch mi sprawia ból
Ja właśnie wczoraj pisałam o czymś takim - też mnie tak bolało, przez calutki dzień, no i do tego ta lewa strona pleców, ledwo chodziłam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:23   #367
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj kupiłam dwie koszule i szlafrok ;D mam nadzieje że dostane w tym tygodniu to..
Hmm, bardzo delikatnie to ujełaś
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Eee tam w takim razie ja też walnięta jestem bo dzisiaj bede stroic Ale już chcę mieć tak świątecznie w domu
Ja juz w sobote u rodzicow ubrałam

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wyszło na to że tylko wkładki laktacyjne do szpitala biorę
, nie no, spoko, jeszcze torbę
Cytat:
-----------------
Widzę że duzo z nas czeka dzis na kurierów
Ja tez czekam na paczke z biustonoszem-taki sportowy zamowilam (juz mam ale jest tak wygodny ze jeszcze zamowilam).
Musze isc do apteki ale nie wiem o której ten kurier przyjedzie a nie chce sie z nim minąć.
Ja juz mialam rano listonosza z prezentem dla szwagra. cos mnie osattnio poczta milo zaskakuje, obym nie napisała tego w złej minucie bo jeszcze na koszyki czekam ale staraja sie jak moga bo jednak konkurencje w kurierach maja olbrzymią

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

kurde, znalazłam do wylicytowania uzywanego konika z FP, nastawilam snajpera ale cena doszła juz do 40zł + 18 przesyłka.
a jeszcze godzina do konca....
chyba kogoś ostro pogrzało. nowego mozna kupiac za ok 70zl.
to chyba sprzedajacy podbija bo az mi sie wierzyc nie chce ze ktos za taka cene chce kupic uzywkę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 10:23   #368
e_vel
Wtajemniczenie

ja też w 38 tygodniu Jeszcze 3 tygodnie do terminu. Tak bym chciała urodzić między 1-7 stycznia
Patrzcie co pisze o 38 tygodniu: Przestałaś przybierać na wadze. Możesz nawet nieznacznie schudnąć. Ucisk na pęcherz jest niezwykle męczący, dlatego często biegasz do toalety. Końcówka ciąży jest czasem różnych emocji: przygnębienia, niepokoju dotyczącego zbliżającego się porodu, ogólnego zmęczenia i nerwowości. Być może nie będziesz potrafiła usiedzieć w miejscu, zajmiesz się bowiem przygotowywaniem domu na przyjście ukochanego dziecka. Jest to tzw. instynkt gniazda. Będzie ci towarzyszyło napięcie związane ze zbliżającą się datą porodu, dlatego możesz gorzej spać i być podenerwowana.
i o Maleństwach: Twoje dziecko mierzy 35 cm (od ciemienia i końca tułowia) i waży ok. 3,1 kg. Główka i brzuch płodu mają zbliżony obwód. Od tego momentu łożysko kończy proces dostarczania do płodu substancji odżywczych. Tworzą się w nim skrzepy krwi i cząstki wapnia, pracuje też mniej sprawnie. W zgięciach łokci i kolan, pod pachami i w pachwinach pozostają jeszcze resztki mazi płodowej. Aktualnie możesz już nie wyczuwać ruchów płodu. Jest on tak duży, że zajmuje przestrzeń całej macicy i nie ma miejsca na przemieszczanie się. W tym tygodniu dziecko jest już w pełni gotowe, żeby przyjść na świat. Prawdopodobnie na tym etapie kształtuje się także jego osobowość, która zależy od warunków panujących w macicy i uwarunkowań genetycznych.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:25   #369
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
no to gratulacje z rozpoczetych tygodni!!
z tej okazji zjem mandarynkę
boje sie ze nie dotrwam do świąt.
Na zdrowie

Wrocilismy z TZ z Biedry
Pomarancze po 1,99zl i tanie banany (kolo 2,50zl - nie pamietam dokladnie) - polecam

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:27   #370
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja też w 38 tygodniu Jeszcze 3 tygodnie do terminu. Tak bym chciała urodzić między 1-7 stycznia
Patrzcie co pisze o 38 tygodniu: Przestałaś przybierać na wadze. Możesz nawet nieznacznie schudnąć. Ucisk na pęcherz jest niezwykle męczący, dlatego często biegasz do toalety. Końcówka ciąży jest czasem różnych emocji: przygnębienia, niepokoju dotyczącego zbliżającego się porodu, ogólnego zmęczenia i nerwowości. Być może nie będziesz potrafiła usiedzieć w miejscu, zajmiesz się bowiem przygotowywaniem domu na przyjście ukochanego dziecka. Jest to tzw. instynkt gniazda. Będzie ci towarzyszyło napięcie związane ze zbliżającą się datą porodu, dlatego możesz gorzej spać i być podenerwowana.
i o Maleństwach: Twoje dziecko mierzy 35 cm (od ciemienia i końca tułowia) i waży ok. 3,1 kg. Główka i brzuch płodu mają zbliżony obwód. Od tego momentu łożysko kończy proces dostarczania do płodu substancji odżywczych. Tworzą się w nim skrzepy krwi i cząstki wapnia, pracuje też mniej sprawnie. W zgięciach łokci i kolan, pod pachami i w pachwinach pozostają jeszcze resztki mazi płodowej. Aktualnie możesz już nie wyczuwać ruchów płodu. Jest on tak duży, że zajmuje przestrzeń całej macicy i nie ma miejsca na przemieszczanie się. W tym tygodniu dziecko jest już w pełni gotowe, żeby przyjść na świat. Prawdopodobnie na tym etapie kształtuje się także jego osobowość, która zależy od warunków panujących w macicy i uwarunkowań genetycznych.
Też sobie czytam takie opisy w każdym nowym tyg
generalnie, wypisz wymaluj pisza o mnie
ale ze osobowość zalezy od macicy to tego w najśmielszych snach się nie spodziewałam

Stary 2012-12-17, 10:27   #371
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Siemka

Ja dziś pierwszy dzień na zwolnieniu nie wiem co tu ze sobą zrobić Tż ma dziś wolne, więc się kisimy pod kocykiem. A że wyrodni rodzice jesteśmy, to syn w przedszkolu ale żeby nie było to już od piątku mu zaserwuję w sumie 11-dniowe ferie, czy będzie młody tego chciał czy nie

też zaraz idę do stomatologa, na szczęście tylko na przegląd i piaskowanie i oby na tym się skończyło swego czasu usunęłam sobie wszystkie ósemki, i nie wiedziałam, że może jeszcze być coś gorszego do przeżycia w tym temacie

co do koszul to ku przestrodze napiszę, że po porodzie przebrałam się w taką piękną pomarańczową koszule z żyrafą z takimi wycięciami po bokach bez żadnego zapięcia i jak mnie wieźli z sali porodowej na tą poporodową, to położna dyskretnie mi powiedziała, żebym pierś schowała, bo święcę ludziom po oczach
teraz planuję zaopatrzyć się w takie kopertowe chyba. I na pewno nigdy więcej żadnych żyraf!

a ten balsam Tisane też jest w sztyfcie jakby co co prawda mam wrażenie, że działanie już nie te same i na pewno o wiele mniej wydajny, ale jak uda mi się trafić to też kupuję, bo lubię i nie zawsze są warunki by paluchem ze słoika wyciągać

ja mam skurcze gdzieś od połowy ciąży, ale to takie twardnienie, nadchodzi taką falą i trzyma z 15 sec. Trochę duszno mi się przy tym robi i puls mi przyśpiesza, aż go w uszach słyszę. Zazwyczaj mam takich ok 10 dziennie. Nie jest to bolące, ale jednak nieprzyjemne. Z synem też takie miałam. Taka już chyba moja uroda

38 tc - brzmi groźnie ja z synem zdążyłam dosłownie tylko jedną nogą wkroczyć w 39 i już mały był z nami.

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:29
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 10:29   #372
s i l v e r
Zakorzenienie

Nooo paczka z biustonoszem właśnie przyszła
Więc moge lecieć do apteki po ten balsam do ust
Stary 2012-12-17, 10:30   #373
zoffka
Raczkowanie

e_vel śliczne masz talent

Cytat:
Kurcze powiem Wam, że się wkurzyłam ostatnio jak zamawiałam na allegro getry ciążowe. Nie mogłam się już na nie doczekać, w końcu jak listonosz przyniósł paczkę to ja ucieszona od ucha do ucha, otwieram a tam co... 4 pary getrów tylko, że może na 5 latka Jeszcze nigdy nie zdarzyła mi się pomyłka, zawsze co zamawiałam to było ok noi musiał być ten pierwszy raz. Także znowu się to wydłużyło, zaraz zadzwoniłam do chłopa, odesłałam co jego oczywiście na jego koszt i dziś ma mi jeszcze raz wysłać właściwy towar, zażyczyłam sobie kuriera na jego koszt
Oby teraz wszystko było ok,
Spoko, pomyłki się zdarzają. Ja zamawiałam kiedyś buty i przysłali mi 2 numery mniejsze, ale szybko rozwiązali sprawę. Ale hitem było to, jak kupowałam kiedyś na panieński takie naszyjniki hawajskie, a dostałam aparat słuchowy Pomylili paczki. Chciałabym zobaczyć minę tego, co zamawiał aparat a dostał te naszyjniki Przypuszczam, że to starsza osoba była...

Cytat:

Dzięki za odpowiedź
Ja mam coś takiego: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...846967789.html Tańsze, a też dobre
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:30   #374
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wrocilismy z TZ z Biedry
Pomarancze po 1,99zl i tanie banany (kolo 2,50zl - nie pamietam dokladnie) - polecam
Oooo nie, TŻ będzie musiał kupić z 3kg tych pomarańczy po drodze do pracy.

Anuha, ten w sztyfcie ma w sobie parabeny i PEGi, czyli jest dużo bardziej chemiczny od tego w słoiczku, u mnie więc odpada na starcie, bo patrzę na takie rzeczy, tym bardziej, że zaleca się unikać parabenów w ciąży (oczywiście nie da się całkowicie, ale jeśli można wybrać kosmetyk bez nich w składzie, to uważam, ze warto to zrobić).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:33
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:32   #375
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
hee skąd ja to znam, Gabi ma 10 lat i nadal dziewczynki chcą dostawać lalki Monster High ... po moim trupie;]
to może jakiś ciuszek z tymi lalkami, będą lalki a przy okazji coś pożytecznego albo jakąś fajną książkę
A ja tam będę w tym względzie niepedagogiczna na przekór zawodowi no zwyczajnie, cieszę się, że ktoś takie lale wymyślił, nie wszystko musi być śliczne i słodkie.

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość

a no i wzięłam się i nakłuwam mandarynki goździkami
No wieeeeesz? takie marnotrawstwo!

Cytat:

i wczoraj tzt robil test pieluszki hahaha wyjął jedną najmniejszą i poszedł pod kran i mówi, noo niezłe nawet te pampery hhaha a raczej pampersiątka bo takie malutkie
Najlepsze pampersiaki na nic, jeśli dziecko bokiem siurnie

Cytat:

Ale to kolo garncarskie mi sie podoba, mocno nad nim mysle
Tylko gdzie pozniej mozna dokupic gline?
W każdym papierniczym w Kauflandzie też, na przykład. Astra robi.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wsparcie

Widzę, w takim razie, że nie jestem sama Doczytałam jeszcze, że Black też jesteś w takiej sytuacji. Jak sobie radzicie z tym dziewczyny? Przejmujecie się bardzo? Bo mi teraz już ciutkę lepiej, ale w piątek jak się dowiedziałam to byłam bardzo podłamana. Tak bardzo chciałabym urodzić sn. Plus który w tym wszystkim odnajduję jest taki, że jeśli do tego dojdzie to Emilka będzie z nami wcześniej Podobno wezmą mnie do szpitala już w 38 tyg i po 2-3 dniach zrobią cesarkę. Jak o tym pomyślę, to od razu banan na twarzy
Nie martw się, cc do przeżycia spokojnie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Bezbolesne twardnienia chyba nie sa jeszcze tymi przepowiadaczami. Ja je mam od 20 tyg ciązy... i mam nadzieje, ze dotrwam do terminu

Pstryczku a czy te bole miesiaczkowe połączone są z twardnieniami brzucha? czy to tylko bol?
No bo przepowiadacze po 20 tygodniu mogą być, natomiast najpierw nie są bolesne, a z czasem dopiero mogą stać się nieprzyjemne.

Cytat:
nie dodało mi fotek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 10:34   #376
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Siemka

Ja dziś pierwszy dzień na zwolnieniu nie wiem co tu ze sobą zrobić
.
Jak to co - siadasz przed kompa i piszesz z nami

Cytat:

co do koszul to ku przestrodze napiszę, że po porodzie przebrałam się w taką piękną pomarańczową koszule z żyrafą z takimi wycięciami po bokach bez żadnego zapięcia i jak mnie wieźli z sali porodowej na tą poporodową, to położna dyskretnie mi powiedziała, żebym pierś schowała, bo święcę ludziom po oczach
teraz planuję zaopatrzyć się w takie kopertowe chyba. I na pewno nigdy więcej żadnych żyraf!

.
ooo, ja mam same w zyrafki, misie itp ale mam na guziczki wiec chyba jednak nie takie same. a co do swiecenia po oczach to najwazniejsze ze było czym - toć to tylko powod do dumy

Cytat:

a ten balsam Tisane też jest w sztyfcie jakby co co prawda mam wrażenie, że działanie już nie te same i na pewno o wiele mniej wydajny, ale jak uda mi się trafić to też kupuję, bo lubię i nie zawsze są warunki by paluchem ze słoika wyciągać
.
o, dzieki, w takim razie jak nie bedzie jednego to kupie drugi.

Stary 2012-12-17, 10:40   #377
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Na zdrowie

Wrocilismy z TZ z Biedry
aaaaaa to robie dziś na jazd, cholera tak dawno bananow nie jadłam...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Jak to co - siadasz przed kompa i piszesz z nami

ooo, ja mam same w zyrafki, misie itp ale mam na guziczki wiec chyba jednak nie takie same. a co do swiecenia po oczach to najwazniejsze ze było czym - toć to tylko powod do dumy

o, dzieki, w takim razie jak nie bedzie jednego to kupie drugi.
ja tez mam w żyrafę i w ...... kotki jakieś

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:40   #378
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

u nas sie zrobiła wiosna bez mała, sniego zero, trawa wyszła taka pomięta, +5 na termometrze... ale cisnienie w dół bo pijana chodze...

czekam na kuriera, mam nadzieje, ze mnie w trąbe nie zrobi i dzisiaj to łóżeczko bedzie bo tak sie nastawiłam, że szok....

uciekam zrobic sobie jajeczniczke z pieczarkami

a na obiad nastawiłam zurek na golonce
A u mnie na obiad dziś będzie bigos i wczorajsza zupa Zawsze mam coś do odgrzania z niedzieli

Cytat:
ale gapa ze mnie oczywiscie wszystkim gratuluje kolejnych tygodni
ja tez juz w 38 takze robi sie mega powaznie, sie rozpkaujemy w tym wątku jak nic ciekawa jestem czy święta w dwupaku wytrzymam
A no poważnie, poważnie, ale tak w sumie to ja się już nie mogę doczekać Tylko święta chciałabym jeszcze w dwupaku

Cytat:
Eee tam w takim razie ja też walnięta jestem bo dzisiaj bede stroic Ale już chcę mieć tak świątecznie w domu

No to nie jestem sama, przynajmniej w domu jakoś świątecznie od tej choinki, bo na zewnątrz nic nie wskazuje na święta, rozpadało się jak głupie, kto to widział w grudniu deszcz

Cytat:
O jezu sorki ale jakos mnie to rozbawiło do łez
Wiem że Tobie nie jest do śmiechu,też bym się wkurzyła
-----------------
Widzę że duzo z nas czeka dzis na kurierów
Ja tez czekam na paczke z biustonoszem-taki sportowy zamowilam (juz mam ale jest tak wygodny ze jeszcze zamowilam).
Musze isc do apteki ale nie wiem o której ten kurier przyjedzie a nie chce sie z nim minąć.
Spoko, na początku byłam wkurzona, potem to w zasadzie też się z tego śmiałam, rozumiem jeszcze pomyłka jeśli chodzi o kolor, rozmiar itd, ale takie maleństwa zamiast getrów dla brzuchacza?? Oby teraz przyszły dobre.

Czekamy na kurierów, czekamy aż się boje, żeby pod naszym domem się nie porozbijali, jakby tak naraz przyjechali, bo teściu sobie zamówił bagażnik na narty, mąż jakieś dywaniki do auta noi jeszcze moje getry mają przyjechać

Cytat:

Mogłaś napisać, Pani wysyłaj helikopterem, bo niebawem rodzę

Cytat:

A co do przepowiadaczy to któraś z dziewczyn pisała, że to taki ból od broszki do góry brzucha.Ale jak opisałam lekarce moje bóle(które takie nie są) to ona powiedziała, że to przepowiadacze.
Cytat:
Z przepowiadaczami to pewnie u każdej z nas inaczej.
Co do opisu 38 tyg który dałaś, to co pogrubiłam to właśnie tak jest u mnie: zatrzymałam się na wadzę 59 kg czyli +14 od początku, do toalety biegam z dużą częstotliwością, w nocy wstaje, często nie mogę spać.

A to na czerwono, czyli co..jak bym nie czuła ruchów maleństwa to nie panikować, że to niby prawidłowo może być?? Ja generalnie czuje jak się wypycha, ale jak bym nie czuła pewnie zaraz bym leciała do lekarza i robiła wielkie halo. A może nie potrzeba w takim razie?
Stary 2012-12-17, 10:42   #379
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38172728]
W każdym papierniczym w Kauflandzie też, na przykład. Astra robi.
[/QUOTE]
O, Kaufland. A jak cenowo mniej wiecej?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Musi sie poswiecic dla swoich panien

Cytat:
aaaaaa to robie dziś na jazd, cholera tak dawno bananow nie jadłam...
Widze, ze news sie spodobal

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 10:43   #380
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Anuha, ten w sztyfcie ma w sobie parabeny i PEGi, czyli jest dużo bardziej chemiczny od tego w słoiczku, u mnie więc odpada na starcie, bo patrzę na takie rzeczy, tym bardziej, że zaleca się unikać parabenów w ciąży (oczywiście nie da się całkowicie, ale jeśli można wybrać kosmetyk bez nich w składzie, to uważam, ze warto to zrobić).
o widzisz, to przeoczyłam. Może maniaczką nie jestem, ale staram się zwracać na takie rzeczy uwagę.

ja już się w pomarańcze z Biedry dziś zaopatrzyłam, za to mandarynek u mnie ani widu ani słychu, a wczoraj wyjadłam wszystkie co by miejsce na nowe zrobić
Stary 2012-12-17, 10:44   #381
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Z przepowiadaczami to pewnie u każdej z nas inaczej.
Co do opisu 38 tyg który dałaś, to co pogrubiłam to właśnie tak jest u mnie: zatrzymałam się na wadzę 59 kg czyli +14 od początku, do toalety biegam z dużą częstotliwością, w nocy wstaje, często nie mogę spać.

A to na czerwono, czyli co..jak bym nie czuła ruchów maleństwa to nie panikować, że to niby prawidłowo może być?? Ja generalnie czuje jak się wypycha, ale jak bym nie czuła pewnie zaraz bym leciała do lekarza i robiła wielkie halo. A może nie potrzeba w takim razie?
nie no... właśnie mi sie wydaje, że to głupio napisali strasznie. Bo teraz to nie czuć ruchów jak wcześniej, tylko takie przesuwanie sie (przynajmniej ja to odczuwam), właśnie wypychanie.
Stary 2012-12-17, 10:49   #382
mitabe
Rozeznanie

Ja chcę na spacer! a śnieg pada i pada chodników nie widać. Miałam plan dzisiaj do zrobienia i dupa, chciałam kupić papier i prezenty popakować. Jeszcze brakuje mi 2 prezentów. Dla siostry i dla brata. Mieliśmy dzisiaj pojechać po nie ale TZ złe sie czuje więc po pracy pewnie bedzie leżał

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:50   #383
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

my dziś kupujemy choinkę syn już nas molestuje i chyba nie da się więcej tego odwlec w czasie W drodze z przedszkola i tak mijamy dwa stoiska z choinkami, więc lepiej nie ryzykować, że mi podczas jazdy z auta wyskoczy Oby tylko drzewko do świąt wytrzymało...
Stary 2012-12-17, 10:52   #384
e_vel
Wtajemniczenie

wiecie co? tak sobie dziś pomyślałam, że najbardziej to bym nie chciała świat w szpitalu spędzić... Ja tak lubię święta, mam bzika na punkcie dekorowania domku z tej okazji ale najgorsze by było to, że chyba bym się zaryczała za Karinką... Nie wyobrażam sobie, żeby mnie nie było z nią i mężem w wigilię...
Stary 2012-12-17, 10:53   #385
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
e_vel śliczne masz talent

Ja mam coś takiego: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...846967789.html Tańsze, a też dobre
A ile sztuk tego wzięłaś ??
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:54   #386
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Ja też mam koszule w żyrafy jedną mam z jakimiś misiami.
Stary 2012-12-17, 10:55   #387
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
wiecie co? tak sobie dziś pomyślałam, że najbardziej to bym nie chciała świat w szpitalu spędzić... Ja tak lubię święta, mam bzika na punkcie dekorowania domku z tej okazji ale najgorsze by było to, że chyba bym się zaryczała za Karinką... Nie wyobrażam sobie, żeby mnie nie było z nią i mężem w wigilię...
Ja też, więc ściskamy nogi i trzymamy do stycznia
Poza tym ja mojej małej tłumacze, że jak się teraz wykluje, to na Święta tylko jeden prezent będzie dostawać. No wiem, mało to wychowawcze jest, ale a nóż skuteczne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 10:56   #388
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mysl o tym Maja na pewno wie że trzeba będzie posiedzieć w brzuszku przez wigilie

Ja właśnie z godzine wisiałam z koleżanka na telefonie która tez rodziła w tym szpitalu co ja.... troche się uspokoiłam jak sobie z nia pogadałam no i może dam rade...

Kurcze ciekawe cyz mój sen z data porodu był proroczy

Znów czekam na kuriera i nie moge nigdzie wyjśc....

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-12-17 o 10:57
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:57   #389
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
nie no... właśnie mi sie wydaje, że to głupio napisali strasznie. Bo teraz to nie czuć ruchów jak wcześniej, tylko takie przesuwanie sie (przynajmniej ja to odczuwam), właśnie wypychanie.
Dokładnie, ja to właśnie takim wypychaniem nazywam, rozumiem, że dziecko jest dużo i już nie ma jak kopać, ale to tym bardziej właśnie według mnie czuje się jego przesuwanie i wypychanie.
Stary 2012-12-17, 10:58   #390
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
A ile sztuk tego wzięłaś ??
Na razie 1, bo mam jeszcze 2 normalne ceratki w razie czego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości