|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.
Cytat:
A czemu Ci ciezko trzymac diete? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie tak do konca sami .. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My powiedzielismy moim i meza rodzicom zanim mialam usg bo u nas nie robia wizyty od razu tylko dopiero w 7-8 tyg. Witajcie U nas dzisiaj ma sypac caly dzien takze maz nie poszedl do pracy .. ale za to musi pracowac w sylwka Zobaczymy ile na imprezie wytrzyma Mielismy w planach jechac do znajomych ale chyba sobie dzisiaj odpuscimy ... takze zapowiada sie leniwa sobota ![]() Co sie wogole dzieje z gucia ? Dawno jej nie bylo
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.
Cytat:
![]() Nie gotuję żadnych rarytasów, raczej kilka przekąsek. Zrobiłam parówki w cieście (mąż jest od nich uzależniony), pastę z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (do tego mam małe chrupki i upiekę chleb), roladki z tortilli na zimno z białym serkiem i łososiem i szynką parmeńską i roladki z trotilli na ciepło z żółtym serem i szynką i mini palmierki z serkiem, łososiem i kaparem. Acha i sałatkę z młodego szpinaku z kurczakiem i feta. Chciałam jeszcze zrobić coś na ciepło, ale TŻ powiedział, że starczy ![]() Amani, przykro mi, że takie doły Cie dopadły. Ale przejdą pewnie szybko
|
|
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38334138]
No proszę Trzymam kciuki. [/QUOTE] Cytat:
dziękuję za odp. ![]() Cytat:
![]() Gucia pewnie ma długi urlop ale nie wiem, strzelam |
||
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Patrzyłam, ale niestety nie było rozmiaru ![]() Cytat:
:sl ina:Dziewczyny możecie doradzić mi z tym stanikiem do karmienia? ![]() Przymierzyłam dziś w sklepie ten alles, sam stanik piękny bo wyczytałam , że miseczka większa powinna być ale to znów będę plywać...
Edytowane przez onyks Czas edycji: 2012-12-29 o 17:41 |
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z siebie dumna
napisałam cząstkowe sprawozdanie z rozwoju zawodowego i kilka scenariuszy ![]() Rodzice szykują się na kolacje we dwoje ![]() ![]()
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby dobrze sie bawiliZamówiłam mojemu wizyte domową. Temperatura prawie 39, cały czas wymiotuje, o jedzeniu nie wspomnie,bo zjadł dzisaj dwa suchary i pól talerza rosłu. On leci do łazienki nawet jak łyk wody wypije Nie bede czekała, a co ja z nim w nocy zrobie?? Lekarz ma w ciagu 1h przyjechac
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Ana - współczuję pisania mgr, ja tam za tym etapem nie tęsknię;-) dopisałam coś jeszcze do k.
A ja po drzemce. Codziennie o mnie tak rozkładana na godzinkę. Tomalinka, ty coś śpsiz w trakcie dnia?
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Właśnie się ubierają, mąż jedzie ich zawieść ![]() Cytat:
To co napisałam to do pracy w p-u ale niestety czeka i nie moge się doczekać aż ten etap skończę... tym bardziej, że nie mam kiedy pisać, bo prawa w p-u pochłania znaczną część mojego czasu... tego w domu też.
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam, czy pisałaś - będziesz miała monitorowane cykle w czasie stymulacji Clo? |
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
a my już w domu, ja leżę w łóżku bo mam biegunkę i wymioty
tak mnie plecy bolą, że masakra
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Tak się tylko melduję...
Wczoraj temp. wieczorem 39 :/ Dziś jest lepiej z temp., ale nadal samopoczucie jest masakryczne Mąż był na tyle kochany, że poszedł dziś sam na ostatnie zajęcia SR ![]() ![]() Mykam do łózia |
|
|
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Pisze tylko ze zyje
Modle sie zeby ten rok juz sie skonczyl bo nie wiem czy moze byc gorzej Zaczelo sie od Filipa kaszlu, nie moglismy niczym go zwalczyc, przez co w miedzyczasie z Maya tez zrobilo sie nieciekawie. Jak wiecie wyladowalismy na 2 dni w szpitalu i jak tak na nia patrzylam z ta cala aparatura podlaczona to cale dwa dni przeplakalam. Wypuscili nas bo niby nie miala zadnej zagrazajacej infekcji. I tak sie meczylam z dwojka przez tydzien, nawet oka nie zmruzylam, spalam po dwie godz dziennie i to w dzien jak M. z pracy wrocil. Po tyg May sie poprawilo a z Filipem jest coraz gorzez, przez 3 dni mia temperature powyzej 41 stopni co godzinne mu ja zbijalam. Od 3 dni fakt temp nie przekracza 40 stopni ale dziecko normalnie jak cien mi wyglada. Mam nadzieje ze nowy rok przyniesie mi wiecej radosci i spokoju. I sie wyzalilam Wpadne po weekendzie, M. bedzie mial 4 dni wolnego to mam nadzieje ze troche odpoczne ![]() Buziaki dla wszytskich
Edytowane przez Tommorow Czas edycji: 2012-12-29 o 20:48 |
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Amani słonko przytulam bardzo mocno Mam nadzieję, że szybko się tam zaaklimatyzujesz ![]() Mysia trzymam kciuki aby ci to paskudztwo jak najszybciej zeszło. Zdrówka dla męża. Mrowinko pewnie, że można. Gin pewnie chodziło aby tak bardzo nie myśleć od samego początku o wszystkim. Mała fajnie Będzie romantycznie. ja też spałam do 12 tyg Mabi Butter ![]() Onyks a jaki on jest? z bawełny, rozciągliwy? Ja z esotiq wzięłam taki na teraz ( 2- 3 tyg przed porodem). I spokojnie do teraz w nich chodzę. Ana ile was do tej pory wszystko z budową kosztowało? Maleństwo o kurcze, ale cię rozłożyło ![]() Today o kurcze
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkim chorowitkom zycze zdrowka
|
|
#376 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() same zmakolyki ... jak zawsze zreszta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Domino z mezem spia ... kurcze z checia bym sie polozyla obok nich ... ale musze malemu posegregowac znowu ciuszki ... Tak szybko z nich wyrasta ze masakra
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia nic nie mów. Ja z żalem chowam Mai ciuszki, w niektórych wcale nie chodziła, w innych kilka razy ech
Tak szybko nam te dzieci rosną.
|
|
|
|
#378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka! Cytat:
Zdrowia dla całej rodziny! i to szybkiego! Tule... Madziu nie chcę zmyślać, ale nie wiem od jakiegoś roku nie zapisywałam w moim zeszycie, zaniedbałam to, bo nie miałam kiedy i musiałam z czegoś zrezygnować jak będę miała trochę czasu to może to po nadrabiam...Cytat:
![]() oj rosną... --- Rodzice z kolacji zadowoleni wnętrze im się podobało z kominkiem miło i przytulnie ![]() A mnie wzięło i właśnie napisałam scenariusz na dzień babci i dziadka pewnie jeszcze coś tam zmodyfikuje no ale szkielet jest a nawet więcej ![]() Jeszcze jedna rzecz mi została do nadrobienia... z dawna, aż wstyd się przyznawać, ale tego mi się nie chce ruszać już |
|||
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Ana super, że prezent się rodzicom spodobał
Ja w tym roku chyba z koleżanką robię imprezę. Łączymy 2 grupy Będzie wielka impreza
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Ana super ze rodzice zadowoleni,
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks a Was ile już wszystko z budową wyniosło?
|
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
Today - o jacie;-( masakra, aż nie wiem co napisać! Kibicuję by wreszcie wszystko się ułożyło. Najgorsze jak tak dzieci poniewiera...Niech M. coś faktycznie cię odciąży! Trzymaj się tam kochana!
maleństwo - wypoczywaj! Będę monotematyczna, ale przy takich samych objawach zauważyłam, że syrop z cebuli najlepiej działa - naturalny odkażacz i antybiotyk. Trzymaj się tam Madziula - czy romantycznie to się okaże, mam nadzieję;D Kupię sobie pikolo buahahah. Mabi- no właśnie, jakie masz typy? Za mną gdzieś zawsze chodziło takie niestandardowe dla dziewczynki: Nina, a dla chłopca: Tomek. Co myślicie? Lubię imiona, które da się ładnie zmiękczać i jak lubię swoje, tak na Ninę można mówić Ninusia co jest strasznie kochańskie;D Z Sebkiem zacznę konsultować jak mi brzuszek zacznie rosnąć;D
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Mała a jakie masz typy imion? Jakieś konkretne? Ja też zawsze w ciąży używałam syropu z cebuli, polecam.
|
|
|
|
#384 |
|
Zadomowienie
|
MAdziu, napisałam w odp do MAbi jakie mam typy imion;D
A powiedzcie mi, kiedy pierwszy raz na wizytę do gina przy podglądaniu maleństw brałyście tż?
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Mała Tomek super
ja mojego brata tak nazwałam (bo ja mu imię wybierałam) Mój mąz był ze mną od początku na usg (to znaczy na tym w 9 tyg, bo na pierwszym nie był, gdyż wtedy się dopiero o ciąży dowiedziałam).
|
|
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
;D czyli mówisz, że na następne przytachanie mojego nie będzie nietaktem?;-)
|
|
#387 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale papucie! - papucie muszą być, koniecznie! ![]() Cytat:
![]() Kurujcie się W to nie wątpię ![]() Cytat:
![]() Mnie nie tyle trzeba namawiać - bo dziecko chcę, co bardziej pchnąć do działania. Cytat:
![]() No moje "prawie" rzeczywiście muszę wysłać Choć mam przeczucie, że Tobie uda się od razu - czyli wg moich obliczeń za jakieś 3 tygodnie zobaczysz || ![]() Cytat:
Prawdę mówiąc też rozważam niewpisywanie się od razu na listę - żeby uniknąć tej presji "I jak? Testowałaś?" itp. A jeśli chodzi o powiedzenie, to pierwszy dowie się mój mąż, a potem Wy Rodzicom - o ile wytrzymam - chciałabym powiedzieć po usłyszeniu serduszka. Znajomym - po przezierności.Cytat:
|
|
#388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana, niech nie tylko następny rok będzie lepszy, ale niech jeszcze w tym Wam zdrówko powróci! Oby jutro było lepiej Mała, Nina to jedno z naszych typów Blonde, ogromne za postępy z odpieluchowaniem! Co do starań, spinania się, obserwacji itp., to bez problemu potrafię postawić się w sytuacji dziewczyn, które fiksują i które czują zawód przy przychodzącej @ - choćby to był dopiero 1cs. Jestem identyczna - jak Butter napisała, ja też muszę mieć wszystko zaplanowane: godzinę, dzień, tydzień... Wiem, że dziecko to zupełnie co innego - ale na etapie starań chce się wszystko planować. I chyba właśnie na początku bardziej - kiedy to ma się jeszcze nadzieję, że to da się zaplanować. A jak mijają kolejne cykle, to chyba łatwiej jest powoli odpuszczać - bo dociera do człowieka, że to nie takie easy, i mija ta największa frustracja spowodowana niepowodzeniem... Jeśli chodzi o obserwację, to ja sama chętnie mierzę temp., ale nie dlatego, że chcę idealnie wbić się w owu (bo przecież nawet się jeszcze nie staram), ale tyle lat brałam tabsy, że wstyd się przyznać, ale nie znam swojego cyklu i zachowań ciała w poszczególnych jego fazach I mimo, że nie biorę anty od ponad roku, to dopiero jak poważnie zaczęłam myśleć o dziecku to zaczęłam zwracać uwagę, że coś mnie kłuje, że plamię... I nie traktuję tego jako spinanie się przed staraniami, tylko moim zdaniem to nawet ułatwi mi rozmowę z ginem. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Widzę, że brak mrozów zdecydowanie nie sprzyja zdrowiu. Przydałoby się trochę dni z ujemną temperaturą, co by te wszystkie bakterie i zarazki zabić Wokół nas też mnóstwo osób chorych - oby nas nie dorwało ![]() Zdrówka dla wszystkich - i dla Waszych TŻów również! Wczoraj byli znajomi z niespełna 1,5-roczną Mają. Mówcie co chcecie, ale patrzenie jak dziecko samo sięga po pierś mówiąc "Am" jest dla mnie nie tylko dziwne, ale i niesmaczne. Podtrzymuję karmienie do czasu powrotu do pracy Dziś za to do południa lenistwo, po południu natomiast wpadła znajoma na kawkę. Tak się zagadaliśmy, że wyszła pół godziny temu Czas chyba spać
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tomorrow: współczuję! Oby dzieci szybko wróciły do zdrowia! Butter : mam ślinotok! Co do starań - z mierzeniem, liczeniem, ja podziwiam determinację. Widzę ile to wysiłku, nadziei i stresu. Po cichu się cieszę, że u nas wyszło "znienacka". Bardzo za Was trzymam kciuki dziewczyny! |
|
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
a nie miała być w PL ?
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

martwi mnie wlasnie ta niewiadoma, niemoznosc zaplanowania wszystkiego (Butter) co do szkoly, statusu, pracy... Naprawde dziwnie mi jakos, ale wiem, ze na wszystko potrzeba czasu, mam nadzieje, ze sie wszystko wyklaruje
no i tak na co dzien dobija mnie fakt, ze nie umiem sie zebrac w sobie i wrocic do diety, caly czas mysle, ze stoje w miejscu albo sie cofam.
dokładnie to o czym piszecie mi chodzi po głowie! Dlatego nie pisałam o działaniach bo moze byc dopytywanie typu czy juz, czy test robiłam itd. A ja jak już zaciąze
to i tak w 1 kolejności powiem rodzicom, przyjaciołom itd -mam nadzieje ze sie nie obrazicie 

może jutro 
Zobaczymy ile na imprezie wytrzyma 

:sl ina:

od jakiegoś roku nie zapisywałam w moim zeszycie, zaniedbałam to, bo nie miałam kiedy i musiałam z czegoś zrezygnować