Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 18:01   #361
cacajuate
Zadomowienie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez sin_08 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Dzisiaj przebiegłam 8 km w 41 minut nie jest źle, dobrze też nie jak narazie jestem zadowolona, ale mniejsza o to

Kiedyś pisałyście o butach, otóż, na allegro znalazłam bucie z KALENJI: http://allegro.pl/kalenji-damskie-bu...224346228.html i chcialabym je zakupić tylko... To może wydawać się totalnie glupie, ale nie wiem jaki rozmiar. W adidasach numer buta to 39, dziś mierzyłam wkładkę i ma 26 cm. I moje pytanie brzmi: kupić 39 czy 40?

Btw. jak mam adidasy z numerem 39 to i tak czuję luz a się pytam, bo biegacze powinni kupować rozmiar buta większy o numer, więc czekam na poradę
8 km w 41 min to calkiem dobrze. Nawet bardzo calkiem

Biegasz z srodstopia czy piety?

Meksyk i bieganie na fejsie TUTAJ
cacajuate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:10   #362
sin_08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cacajuate Pokaż wiadomość
8 km w 41 min to calkiem dobrze. Nawet bardzo calkiem

Biegasz z srodstopia czy piety?
Dzięki

Wiesz, nawet nie wiem powiem Ci że nie zwracam na to uwagi... Śródstopie, potem pięta. Czasami biegam całą stopą, tzn. jak się zmęczę (sprawdziłam przed chwilą).

sin_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 18:13   #363
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki

Wiesz, nawet nie wiem powiem Ci że nie zwracam na to uwagi... Śródstopie, potem pięta. Czasami biegam całą stopą, tzn. jak się zmęczę (sprawdziłam przed chwilą).
To buty ok, jesli stopa ci sie meczy i ucieka, to lepiej buty o wiekszym wsparciu. Te maja wysoka piete i dosc opancerzona podeszwe. Mam tylko nadzieje, ze sa dosc amortyzowane i miekkie, bo nie ma nic gorszego niz podeszwa sztywna niczum f*utek w burdelu

Stary 2013-05-12, 18:17   #364
sin_08
Rozeznanie

Cytat:
To buty ok, jesli stopa ci sie meczy i ucieka, to lepiej buty o wiekszym wsparciu. Te maja wysoka piete i dosc opancerzona podeszwe. Mam tylko nadzieje, ze sa dosc amortyzowane i miekkie, bo nie ma nic gorszego niz podeszwa sztywna niczum f*utek w burdelu
Ok, to je kupuję dzięki za radę powinny przyjść gdzieś tak, czwartek - piątek

Dziękuję

Stary 2013-05-12, 19:28   #365
cacajuate
Zadomowienie

sin 08 nie ma za co.

Z opowiesci biegowych: jak latwo sie zorientowac , ze stoisz zbyt blisko linii startu?

Odp. : Przed toba stoi Wanda Panfil a obok ciebie Hillary Kimayo.....

Stary 2013-05-12, 20:45   #366
najada_naj
Wtajemniczenie

Można się dołączyć? Biegam i ja. Nigdy tego nie lubiłam, ale postanowiłam spróbować i nie jest źle. Mam nie najgorszą kondycję, bo sporo chodzę na zumbę i zajęcia fitnesowe, więc biegam ok. 30-40 minut, ok. 5-6 km. Dziś było tylko 3,5 km, ale w górzystym terenie, z podbiegami, więc czuję się usprawiedliwiona.
Ćwiczę bardzo intensywnie 3-4 w tyg. (po 2 godz. lub więcej), bieganie ma być dodatkowe - co drugi dzień, zwłaszcza w dni bez zajęć fitnesowych. Cel - zrzucenie 6-10 kg, bo coś nie chcą zejść, mimo diety i ćwiczeń regularnych.
Czy któraś z Was ma takie fajne "trzymanko" na ramię do zamontowania telefonu czy innego odtwarzacza muzyki? Noszę iphona z programem biegowym/ muzyką w kieszeni bluzy, ale mało to wygodne. Taką opaskę na ramię widziałam na zdjęciach z maratonów, będzie w Decathlonie? Nie wiecie może?
najada_naj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:46   #367
ChaseTheCloudsAway
BAN stały

drugi dzien za mna, 40 minut tym razem, 25 bieg, 15 marsz, yeeeeeeeeeeeah, dumna z siebie jestem mocno i faktycznie, uczucie po bieganiu - NIEZIEMSKIE
ChaseTheCloudsAway jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 05:41   #368
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najada_naj Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma takie fajne "trzymanko" na ramię do zamontowania telefonu czy innego odtwarzacza muzyki? Noszę iphona z programem biegowym/ muzyką w kieszeni bluzy, ale mało to wygodne. Taką opaskę na ramię widziałam na zdjęciach z maratonów, będzie w Decathlonie? Nie wiecie może?
Mam takie trzymanko, kosztuje w decathlonie 39 99 w innych sklepach 59 99 (porażka cenowa!) biegałam z nim wczoraj po raz pierwszy i cóż- padał deszcz a mój telefon był bezpieczny O wiele wygodniej niż z bluzą w której majtał się telefon no i 8km poszło sama nie wiem kiedy Tylko nie wiem czy to jakoś na mięśnie ramion nie wpływa, więc będę zmieniać rękę na której to cudo jest przytwierdzone
Stary 2013-05-13, 09:33   #369
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Zenujacy artykul. Ale juz sie przekonalam, ze srodowisko biegaczy w Polsce, to grupa nadetych jak ropucha w lecie ę ą panow co-to-nie-ja. Najlepszym na to dowodem jest forum bieganie. Zenua po prostu.
Zlinczujcie mnie, ale niestety, uwazam, ze to typowo Polskie. Leczenie kompleksikow szukaniem na sile czegos, co mnie uczyni lepszym. Bo ja BIEGAM, wiec jestem za☠☠☠isty. Zal.pl
No żenua. Ja mam wrażenie, że spora część ludzi biega, bo to modne, a wcale nie ma z tego radości - tylko lans na mieście w modnych ciuchach

No i zauważyłam, że wiele osób lansuje tezę, że maraton jest tylko dla orłów, które biegają kilka lat i najlepiej zadebiutować od razu < 3 godzin godzin, a nie wstydliwie truchtać jak cienias. Facecik przebiegł maraton w bardzo fajnym czasie, a jęczy i narzeka, zero pozytywnej energii. Bleee!

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Ja mam przerwę w bieganiu, mam dodatkowa pracę teraz i aż do piątku jestem w pracy 13, 14 godzin dziennie, z czego popołudnie i wieczór non stop na nogach i to w eleganckim obuwiu na obcasach - fuj!!! Przez pięć godzin udaje mi się usiąść może w sumie na kwadrans... Daję rade tylko wyskoczyć rano na basen, bo nogi mam tak zmęczone i spuchnięte, że na myśl o bieganiu ogarnia mnie groza. Mam na liczniku w tym miesiącu więcej kilometrów wypływanych niż wybieganych! Wyrzuty sumienia jak cholera, no ale nie przeskoczę tego - schudłam przynajmniej, basen to straszny killer sadła, będzie lżej biegać, a z tego pływania może kiedyś będzie WIADOMO CO, jeszcze zaraz rower wyciągnę
Stary 2013-05-13, 09:44   #370
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
Mam takie trzymanko, kosztuje w decathlonie 39 99 w innych sklepach 59 99 (porażka cenowa!) biegałam z nim wczoraj po raz pierwszy i cóż- padał deszcz a mój telefon był bezpieczny O wiele wygodniej niż z bluzą w której majtał się telefon no i 8km poszło sama nie wiem kiedy Tylko nie wiem czy to jakoś na mięśnie ramion nie wpływa, więc będę zmieniać rękę na której to cudo jest przytwierdzone
O, może ja też sobie takie "trzymatko" sprawię, mam kieszonkę w szortach na zadku - mieści się tam moja mp3 (mam taką małą, kwadratową) ale do tej pory biegałam w kurtce i trzymałam odtwarzacz w kieszeni, muszę zobaczyć czy wygodnie z mp3 w tej kieszeni a jak nie to jazda do Decathlonu

I jeszcze po czarne skarpetki do biegania bo te białe powoli są no... umiarkowanie białe

Wczoraj udało się znowu przebiec 45min, ale dzisiaj moje nogi mówią mi wyraźnie że mnie nie lubią No cóż, ich problem Dzisiaj wieczorem będzie przeprawa

Edytowane przez karton
Czas edycji: 2013-05-13 o 09:48
karton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 09:52   #371
redgramophone
Raczkowanie

Ojejku dawno mnie tutaj nie było, pewnie nikt mnie już nie pamięta nie biegałam ostatnio, głównie przez juwenalia(nie licząc gonitwy za nocnym autobusem ), umiem biegać tylko rano, a ostatnio wczesne wstawanie było mission impossible do tego się ostro przeziębiłam, więc biegać pójdę pewnie dopiero w czwartek

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Niestety wiem co to, nie zazdroszczę.
czyżbyś mieszkała w Krakowie? jeśli tak, to piona po raz kolejny
redgramophone jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 09:56   #372
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redgramophone Pokaż wiadomość
Też o tym pomyślałam jak przeczytałam posta Pati
Stary 2013-05-13, 14:19   #373
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dori7 Pokaż wiadomość
No żenua. Ja mam wrażenie, że spora część ludzi biega, bo to modne, a wcale nie ma z tego radości - tylko lans na mieście w modnych ciuchach

No i zauważyłam, że wiele osób lansuje tezę, że maraton jest tylko dla orłów, które biegają kilka lat i najlepiej zadebiutować od razu < 3 godzin godzin, a nie wstydliwie truchtać jak cienias. Facecik przebiegł maraton w bardzo fajnym czasie, a jęczy i narzeka, zero pozytywnej energii. Bleee![COLOR="Silver"]
Kolesiowi w ogole zal D sciska, bo najbardziej podstawowa zasada jest NIE biegniecie na oslep jak kon wyscigowy. kazdy wie, ze nie mozna sie spieszyc, a ten pajac zrobil PR na polmaratonie W MARATONIE. No jakie trzeba miec ego, zeby polyslec "tak, wszyscy musza zwalniac tempa na maraton, ale ja jestem tak za☠☠☠isty, ze pogiegne calosc na full speed" (bo nie wierze, ze nie wiedzial o tym, ze tempo na maraton jest wolniejsze), to ja nie wiem, ale pewnie wiekosci najblizszej galaktyki. Pajac, no pajac.

Stary 2013-05-13, 17:04   #374
uncherry
BAN stały

Witam wszystkie wizażanki! Ostatnio ja też dołączyłam do grona biegających osób, nie tyle dla schudnięcia, a po prostu po nauce w gimnazjum, gdzie praktycznie nie miałam wf (20 minut sprawdzania obecności, 20 minut gry w siatkówkę, która polegała na staniu w miejscu - to robi swoje) teraz w liceum wręcz umieram, gdy musimy zaliczać jakieś bieganie i nie jestem w stanie przebiec wymaganego dystansu, żeby dostać dobrą ocenę. A że nadeszła wiosna, widziałam wiele biegających osób to mnie jakoś tak natchnęło, że też bym tak chciała. No i już biegam od dwóch dni, ustaliłam sobie trening i nawet wyciągnęłam koleżankę i od jutra zaczynamy regularnie biegać według 6-tygodniowego planu Pumy
Niedługo wybieram się na jakieś zakupy, żeby kupić koszulki do biegania i nie bardzo wiem jakie powinnam wybrać - zwykłe bawełniane czy jakieś specjalne sportowe?
uncherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 17:20   #375
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uncherry Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wizażanki! Ostatnio ja też dołączyłam do grona biegających osób, nie tyle dla schudnięcia, a po prostu po nauce w gimnazjum, gdzie praktycznie nie miałam wf (20 minut sprawdzania obecności, 20 minut gry w siatkówkę, która polegała na staniu w miejscu - to robi swoje) teraz w liceum wręcz umieram, gdy musimy zaliczać jakieś bieganie i nie jestem w stanie przebiec wymaganego dystansu, żeby dostać dobrą ocenę. A że nadeszła wiosna, widziałam wiele biegających osób to mnie jakoś tak natchnęło, że też bym tak chciała. No i już biegam od dwóch dni, ustaliłam sobie trening i nawet wyciągnęłam koleżankę i od jutra zaczynamy regularnie biegać według 6-tygodniowego planu Pumy
Niedługo wybieram się na jakieś zakupy, żeby kupić koszulki do biegania i nie bardzo wiem jakie powinnam wybrać - zwykłe bawełniane czy jakieś specjalne sportowe?
Wybierz typ dry fit - te takie 'sliskie' sportowe. Kup jakies w miare ladne lub uniwersalne. Bedziesz mogla ich uzywac do chodzenia w lecie, nie tylko biegania. W Decathlonie jest sporo opcji koszulek mniej "firmowych" za przystepna cene, ladne kolory, wzory itd. Bylam zachwycona jak odwiedzilam . Bawelny unikaj, bo sie zagotujesz i upocisz w lecie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 17:35   #376
karton
Zakorzenienie

uncherry, taki jak radzi Cacajuate najlepiej odwiedź Decathlon tam mają często fajne promocje na topy, koszulki i spodnie/spodenki sama mam też spodenki i top z działu sportowego w H&M - dają radę

Wczoraj w parku widziałam biegającą panią - ubrana cała w ciuchy dry fit, fajna oddychająca kurtka i inne bajery a na nogach conversy Nie wiem, może jestem przewrażliwiona ale aż się wzdrygnęłam

Edytowane przez karton
Czas edycji: 2013-05-13 o 17:36
karton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 17:43   #377
uncherry
BAN stały

Dzięki wielkie za odpowiedź, w takim razie wybieram się w najbliższym czasie do Decathlonu

karton - w conversach? Naprawdę? Skoro nóg jej nie szkoda to niech o trampkach pomyśli.
Stary 2013-05-13, 17:51   #378
sin_08
Rozeznanie

Dziewczyny! Pochwalę się Wam. Otóż biegaliśmy w szkole na 100 metrów. Pani powiedziała że mam w sobie potencjał, bo biegnę 100 metrów w 13 sekund. Jadę na zawody. Sztafeta, 4x 100m, za 2 tygodnie.

Plus do tego, zaproszono mnie do klubu biegowego na treningi ale, nie wiem jak to będzie. Bo zapewne będzie problem z rodzicami i dojazdem ale cóż. Będę walczyć o te treningi!

Stary 2013-05-13, 18:08   #379
uncherry
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny! Pochwalę się Wam. Otóż biegaliśmy w szkole na 100 metrów. Pani powiedziała że mam w sobie potencjał, bo biegnę 100 metrów w 13 sekund. Jadę na zawody. Sztafeta, 4x 100m, za 2 tygodnie.
O matko, ale zazdroszczę! Gdybym ja na bieganiu w szkole dowiedziała się cokolwiek miłego od nauczycielki to umarłabym z radości Gratuluję!
Stary 2013-05-13, 18:28   #380
karton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uncherry Pokaż wiadomość
karton - w conversach? Naprawdę? Skoro nóg jej nie szkoda to niech o trampkach pomyśli.
No niestety naprawdę Moja mina gdy spojrzałam co ma nogach musiała być bezcenna
Niech sobie ludzie biegają i w glanach ale no nie wiem... biedne nogi

Cytat:

Plus do tego, zaproszono mnie do klubu biegowego na treningi ale, nie wiem jak to będzie. Bo zapewne będzie problem z rodzicami i dojazdem ale cóż. Będę walczyć o te treningi!
Ożesz Gratulacje!!! Już mówię - powodzenia! Koniecznie pochwal się wynikami
Stary 2013-05-13, 18:45   #381
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo! Pewnie, że się staraj! Mój TŻ mówi: w zdrowym ciele zdrowy duch
Stary 2013-05-13, 18:52   #382
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redgramophone Pokaż wiadomość
Nie, nie jestem z Krakowa. Za to spędziłam kilka lata temu parę miesięcy w Pekinie.
Cytat:

Super, gratulacje wielkie! I walcz dzielnie o treningi, może o Tobie jeszcze usłyszymy!
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 19:03   #383
sin_08
Rozeznanie

Dziękuję Wszystkimz gratulacje oj, z moimi rodzicami będzie ciężko, no ale. Jak nie pozwolą to się uprę i tyle. Albo wymyśle coś innego jakieś kółko, czy coś

Stary 2013-05-13, 19:17   #384
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Ja mam takie słuchawki i etui na telefon super są, ani razu nie wypadły mi z uszu

http://www.bose.pl/PL/produkt/196/no...towe-bose-sie2
Stary 2013-05-13, 19:25   #385
Choco_
Zakorzenienie

dziewczyny - potrzebuje zegarka z timerem - takim interwałowym, co to bedzie piszczał żebym już mogła w koncu odpocząć przez kilka sekund i znów piszczał, żebym znowu zaczęła palić kalorie Nie wiecie co znajdę w przystepnej cenie? Może ktoraś ma jakiś fajny niezbyt drogi i poleci? Na śmierć zapomniałam żeby zajrzeć do decathlonu jak byłam w kraku, teraz została mi raczej sieć. Byłabym wdzięczna za pomoc
Choco_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 20:15   #386
martolina1982
Zakorzenienie

hej proszę podzielcie się opiniami...mam 31 lat, ważę 83kg, od 5 tyg ćwiczę dywanówki rózne. moja kondycja z zerowej trochę wzrosła, ale wiadomo, cudów nie ma. zawsze byłam anty do sportu. w następstwie tego dywanowego rozruchu pragnę zacząć biegać. zawsze o tym marzyłam, ale zniechęcałam się zabierając się do tego na wariata.

jak myslicie, waga, kondycja pozwalają mi na bieganie? wiadomo marsz-bieg-masz...myslę o 10-tygodniowym planie... zaznaczę, iz niedawno miałam przerwe w cwiczeniach, bo bolało mnie kolano (niektore cwiczenia np. wykrok obciażają niestety). biegałabym po asfalcie...proszę o rady...

04.05.2017 start!
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 23:02   #387
coccinelle7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Choco_ Pokaż wiadomość
dziewczyny - potrzebuje zegarka z timerem - takim interwałowym, co to bedzie piszczał żebym już mogła w koncu odpocząć przez kilka sekund i znów piszczał, żebym znowu zaczęła palić kalorie Nie wiecie co znajdę w przystepnej cenie? Może ktoraś ma jakiś fajny niezbyt drogi i poleci? Na śmierć zapomniałam żeby zajrzeć do decathlonu jak byłam w kraku, teraz została mi raczej sieć. Byłabym wdzięczna za pomoc
ja sobie ściągnęłam aplikacje do telefonu i miły pan mówi mi w słuchawkach "high" albo "low". polecam, bardzo wygodna sprawa

Zaczęłam biegać bardzo niedawno, ale dosłownie się zakochałam. I mam różne głupie myśli, np taką żeby wziąć udział udział w Cracovia Interrun na 5 km. Pomysł jest o tyle dziki, że w tym momencie biegam jakieś 2,5 km, więc nie wiem jak bym to przeżyła. No ale niby jeszcze dwa tygodnie... Pociesza mnie fakt, że to jest bieg dla wszystkich, biegną też dzieci i rodziny więc może nie będe ostatnia co myślicie, jest to wykonalne? Może jest jakaś początkująca wizażanka z Krakowa chętna?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 23:08   #388
saane
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Nie, nie jestem z Krakowa. Za to spędziłam kilka lata temu parę miesięcy w Pekinie.

Super, gratulacje wielkie! I walcz dzielnie o treningi, może o Tobie jeszcze usłyszymy!
Pewnie przez zanieczyszczenie biegało się strasznie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 03:11   #389
cacajuate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
hej proszę podzielcie się opiniami...mam 31 lat, ważę 83kg, od 5 tyg ćwiczę dywanówki rózne. moja kondycja z zerowej trochę wzrosła, ale wiadomo, cudów nie ma. zawsze byłam anty do sportu. w następstwie tego dywanowego rozruchu pragnę zacząć biegać. zawsze o tym marzyłam, ale zniechęcałam się zabierając się do tego na wariata.

jak myslicie, waga, kondycja pozwalają mi na bieganie? wiadomo marsz-bieg-masz...myslę o 10-tygodniowym planie... zaznaczę, iz niedawno miałam przerwe w cwiczeniach, bo bolało mnie kolano (niektore cwiczenia np. wykrok obciażają niestety). biegałabym po asfalcie...proszę o rady...
Kup mocno amortyzowane buty z duzym wsparciem, rozloz plan 10 tyg na 15 tyg. Dodaj sporo prostej jogi w tym silowe jogi typu wojownik (rob je przy lustrze - pilnuj postawy) oraz jakies proste dywanowki, obserwoj cialo ( jak by co konsultuj z lekarzem) i tyle. I jeszcze DIETA. Musi byc dobra. Bo jak masz kiepska, to oslabisz organizm i natychmiast doznasz kontuzji. Co jesz?
nie da sie nie po asfalcie ? CHociaz z raz w tygodniu?
Ile masz wzrostu ? BMI ?

---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 03:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Choco_ Pokaż wiadomość
Masz smartfona ? Ja uzywam aplikacji na iPada. Ale to dziala tylko w domu na crossie. Raczej nie biegam z iPadem :P. Za to ze smartfonem mozna

Edytowane przez cacajuate
Czas edycji: 2013-05-14 o 03:57
Stary 2013-05-14, 05:38   #390
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
Ja głównie biegam po asfalcie. Teraz jak dłużej jasno to z większą grupą biegamy po lesie, ale i tak kilka km po asfalcie.
Jaki masz wzrost? bo co innego te 83kg dla kogoś kto ma 150cm a takiego co ma 190
Ja ważę 68kg to niektóre mogą pomyślec że jestem okrąglejsza, ale mam 178.
Na początek biegaj przeplatając z marszem, pamiętając żeby biec wolno
Z każdym biegiem można zwiększać dystans.
Co do diet to sama jestem 30+ i wiem że można tyć od patrzenia na jedzenie nie tak dosłownie, ale trzeba okroić porcje którymi się najadałam z 10 lat wcześniej o połowe. No i najlepsza dieta to rozsądne jedzenie, czyli jak najmniej przetworzonego syfu. Ja niestety musiałam zrezygnować z jedzenia pieczywa co jest trudne jak się samemu taki piecze i pachnie w całym domuSłodycze u mnie to owoce, i czasami żelki i lody ale to raz w tyg.Sporo musli, owsianka, makaron razowy, kasze, ryż brązowy takie zmiany już sporo dają. No i najważniejsze to nie picie kolorowych gazowanych. Czasami jak mam na coś takiego ochote to rozcieńczam z wodą

Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość
Zaczęłam biegać bardzo niedawno, ale dosłownie się zakochałam. I mam różne głupie myśli, np taką żeby wziąć udział udział w Cracovia Interrun na 5 km. Pomysł jest o tyle dziki, że w tym momencie biegam jakieś 2,5 km, więc nie wiem jak bym to przeżyła. No ale niby jeszcze dwa tygodnie... Pociesza mnie fakt, że to jest bieg dla wszystkich, biegną też dzieci i rodziny więc może nie będe ostatnia co myślicie, jest to wykonalne? Może jest jakaś początkująca wizażanka z Krakowa chętna?
Ci co przebiegają dystans maratoński to też na treningach tych 42 nie biegają
Jak trenowałam do półmaratonu to przebiegałąm raz w tyg 15-17 km
Teraz zaczynam treningi do maratonu, to narazie raz w tyg po ponad 20 km, od czerwca zwiększę co drugi tydzien do 30km
Więc spokojnie jak już te 2,5 km ciągłego biegu zaliczasz to te 5 km dasz radę, w razie co możesz kawałek przemaszerowac, ale raczej nie będzie takiej potrzeby, na zawodach inaczej się biega

Muszę sobie kupic takie małe buteleczki do pasamacie jakieś propozycje?Narazie napoje mam w biedronkowych actimelach zakręcanych

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości