![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Ja idę sama i szukam ewentualnych współlokatorów
![]() Edytowane przez powerful Czas edycji: 2013-07-01 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Przyczajenie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
A więc trafiłam na to forum zupełnie przypadkiem
![]() ![]() No ale nie o tym chciałam. Mieszkam w sumie niedaleko Łdz, bo niecałe 100 km od niej. Widziałam, że rozmawiałyście o zakwaterowaniu - ogólnie z tego co się orientuję sytuacja wygląda chyba bardzo dobrze na tle innych miast, mówię o mieszkaniach prywatnych. Sama razem z 2 znajomych już wybraliśmy mieszkanie, byliśmy na oględzinach i dziś prawdopodobnie będziemy już podpisywać papiery. Do czego zmierzam - tak na dobrą sprawę za mieszkanie 2-pokojowe, wynajmując w 3 osoby, przy dobrym rozejrzeniu się zapłacimy 300-400 zł i to dość dobre warunki i lokalizacja (nasze jest na Piotrkowskiej i cenowo mieści się w tych granicach). Jeśli chodzi o adkademiki - mam sporo znajomych właśnie tam mieszkających i wiecie co? Fajnie jest tam wpaść na imprezę, ew. przekimać na lumumbowie po juwenaliach, ale cały rok tam? O nie. Brud, spoceni faceci i hippisowskie hasła. Także ten. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Dostałam odpowiedź od rekrutacji UŁ, że na zarządzanie potrzebne min 238pkt, także jest dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#365 |
Przyczajenie
|
Liczyłam pkt i wyszło mi 252 Jest jakikolwiek sens składania na pedagogikę wczesnoszkolną ??? - PROSZĘ O ODPOWIEDZ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Cytat:
![]() ![]() Ale na szczęście ostatnio znaleźliśmy kawalerkę w centrum(500m od eko-soca). No i już jest nasza ! ![]() Jak pisała koleżanka kilka postów wcześniej są plusy i minusy kawalerki. Największym plusem jest to, że mieszkamy razem i mamy spokój i swobodę. Jest blisko do różnych sklepów itp. Minus to hałas - ale trzeba się po prostu przyzwyczaić (idąc do tak dużego miasta na studia nie unikniemy tego) ![]() My będziemy płacić ok.500zł (razem z mediami). Mówię 'około' bo np. w lecie wyjdzie nam ok.450 zł a w zimie może nawet powyżej 500zł, ponieważ mamy ogrzewanie na gaz. Dlatego trzeba w lecie odkładać pieniądze, żeby w zimie nie było problemu ![]() Ale najbardziej cieszę się, że mam wymarzone mieszkanie z moim TŻ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ile pkt Ci wychodzi? Zastanawiam się czy powyżej 500 iluś będzie się miało pewne miejsce ![]() ![]() A i.. UŁ przy rekrutacji wybiera najlepszą kombinację przedmiotów dla kandydata, nie? Czy ja nie widziałam po prostu nigdzie wybierania przedmiotów do rekrutacji?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
Tak , wybiera najlepszą dla kandydata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Niby dużo czytałem o ekonomii, ale chciałbym się dopytać Was.
Co jest według Was bardziej odpowiednie? "Czysta" ekonomia, czy jednak warto wybrać kierunek ze specjalnością? Na niektórych uczelniach specjalność wybiera się dopiero na 2 roku, tutaj z tego co widzę, przy wypełnianu danych, trzeba zadeklarować już teraz chęć? Jak to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Przyczajenie
|
Japanication dziekuje za odpowiedź
![]() Niby wiem jaki był próg w tamtym roku na FIR ale moja koleżanka ma ok 480 pkt..i chcemy isc razem i strasznie sie stresuje. Zapisałam sie jeszcze na Finanse i Inwesycje ii samą Rachunkowość..tak na wszelki wypadek ![]() Co do opłaty..to 55zł niby to nie jest dużo bo u nas na zwykłej Polibdudzie płaci się 85 ale jak przyjdzie co do czego to i tak kupe kasy trzeba wydać..;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
To nie do końca fajnie, bo generalnie zastanawiałem się nad ogólną ekonomią, a teraz w 3 dni muszę się zastanowić nad specjalnością. A jeśli już, to żadna ze specjalności konkretnie do mnie nie przemawia :/ Ekobiznes brzmi tandetnie, chociaż nie zagłębiałem się w temacie, jedynie powierzchownie. Rynek kapitałowy niby ciekawy, ale czy przyszłościowy? A ekonomia sektora publicznego, tak jak rynek kapitałowy, wydaje się ciekawa, jednak niestety nie zdążyłem przeanalizować przydatności w przyszłości.
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Próg na AG - 288 pkt.
Przekazałem wybitnie wstydliwej personie - wam też się pewnie przyda. ![]() A wie tu ktoś jak to jest z tymi terminami? Jak podają "3 lipca" ( opłata ) to oznacza 3 lipca do 23:59? U mnie tak było, tu chyba też powinno?
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
No właśnie jak z tym przelewem? Chyba nie powinno być problemu żeby doszło na ich konto do 3 lipca jeśli dziś wpłacę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Do kiedy należy uiścić opłatę rekrutacyjną? Opłatę rekrutacyjną należy uiścić w czasie trwania elektronicznej rejestracji. Więc chyba tak ![]() Dziś zapłaciłam przed 12.00 , mam nadzieję , że nie bd żadnych opoźnień i problemów :S. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~ Czy ktoś robił z Was już badania lekarskie ? Na czym one polegały ? Zawsze wizyta u lekarza mnie stresuję a tu mi dali 3ch na raz :S . Edytowane przez Azulaya Czas edycji: 2013-07-01 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Kuźnia inspiracji
|
Nie robiłam, ale też chcę wiedzieć, na czym to polega no i jak długo to trwa, bo chciałabym obskoczyć w 1 dzień, będąc w Łodzi już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
1 dzień jeśli Cię w rejestracji dobrze umówią. Mi dała wszystko jednego dnia w godzinach 8.00-14.00. Tylko laboratorium muszę zrobić wcześniej.Czyli zanieść próbkę moczu.Aha.No i dziś się zapisałam i dała mi termin dopiero na 10 lipca.
Edytowane przez Azulaya Czas edycji: 2013-07-01 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Przecież oni księgują potem te wpłaty, ważne żeby wpłacić do 3 lipca do 23:59.
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
O co chodzi z tymi badaniami, bo najwidoczniej zainteresowałem się jedynie dokumentami i przeoczyłem coś? Mieszkam 350km od Łodzi, więc jakoś nie widzi mi sie jeździć co chwilę :P
Tak wgl popatrzyłem na statystyki Ekonomii. Praktycznie nikt nie wybiera specjalizacji, większość na normalne. Już 361 chętnych na 180 miejsc, coś czuję, że z moimi 217pkt mogę sobie pomarzyć o innej uczelni... Edytowane przez nemtor Czas edycji: 2013-07-01 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Zadomowienie
|
Na czym to polega to Ci dokładnie nie powiem bo sama nie wiem
![]() Mam iść do spirometry , neurologa , okulisty i na pobranie krwi.No i na końcu do lekarza medycyny pracy. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Finanse i rachunkowość lub Finanse i inwestycje - na to 2 się chyba dostaniesz. Generalnie ta ilość chętnych to taki fejk trochę, FiR niby 1000 osób na 200, a podobno przyjmują 400 - no i próg to tylko 306 pkt. czyli tyle co nic - pisząc angielski R na 77% już masz powyżej progu, a to tylko 1 przedmiot. Cytat:
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
Azulaya
Wielkie dzięki, bo już dostawałem zawału serca ![]() Właśnie, czy tam, że jest tam wiele dokumentów [dowód osobisty i matura] do wglądu. Jak to się ma do wysłania listownie dokumentów? Sprawdzają to potem czy jak? Ewentualnie podpis notariusza? Ephee Dzięki ![]() Japanication Problem w tym, że dopiero po fakcie pomyślałem o rozszerzeniach i tylko matematyka, do której się nie przyłożyłem jest zdana [rozszerzenie]. Do tego angielski mam z tamtego roku, gdzie średnio mi poszedł i znowu w tym też zapomniałem sobie go dopisać. Także niestety punktacja teraz wygląda mizernie, a ekonomia mnie zawsze interesowała. Niby syf, ale jak ktoś czuje się dobrze, to nawet po psychologii da radę. Myślałem też o Logistyce i FiR, ale raczej ani na jedno, ani na drugie nie dam rady się dostać. Także teraz muszę cierpieć przez swoje zaniedbanie deklaracji. |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() FiR niby jest taki przyszłościowy, a teraz każdy się tam złazi i za 4-5 lat to będzie tylu finansistów, że się płakać chce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Generalnie jeśli Ekonomia wyjdzie mi w miare prosto, to na drugim roku mam zamiar zaocznie dorzucić budownictwo, a w tym roku dorzucę na weekendy chyba kurs w GROMie. Przy dobrych wiatrach miałbym dość szeroki wybór po studiach. Ale na dzień dziejszy głównym planem jest Ekonomia, a o tymtym pomyślę dopiero w trakcie. Kwestia czy wybierać ekonomię z specjalnością, czy bez. Mam 2 dni na przemyślenie i nadal się zastnawiam. Jak tak patrzę to na specjalnościach jest o wiele mniej chętnych [statystyki].
|
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakbyście mieli wybrać między specjalnościami Ekobiznes, Ekonomia sektora publicznego i Rynek kapitałowy, to którą uznalibyście za bardziej przydatną w przyszłości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.