|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
To zależy w jakim wieku są dzieci. Jak pracowałam w przedszkolu i miałam 5-6 latki, to nie było problemu z płaczem. Dzieci szybko się adaptują. Ale jak miałam żłobek 2-3 latki to cały wrzesień był trudny. Jedno dziecko kończyło, drugie zaczynało i tak w koło. A teraz mam zerówkę w szkole i jedno dziecko jeszcze popłakuje. Ma 6 lat i pierwszy raz zostaje bez mamy. Mam też chłopca, który nie wie co się robi w toalecie. Ostatnio na podłodze porozkładał chusteczki i na nie się załatwił, po czym przyszedł do nie żebym mu pupę podtarła. Masakra! Dziecko ma 6 lat. Obawiam się, że dopiero pampersy mama mu zdjęła w czerwcu
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
gratuluje pannie młodej
ja ze swym tż mam dwa sluby-cywilny rok temu w lipcu , a koscielny mielismy w tym roku 1 czerwca wraz z chrzcinami.ja nie mialam wesela i bialej dlugiej sukni bo nigdy tego nie chcialam. bylo skromnie. |
|
|
|
#363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ile daliście?Cytat:
Dzieci które pierwszy raz przychodzą do przedszkola, bez względu na to czy mają 2.5, 3, 4, a nawet 5 latek ciężko znoszą rozstanie z mamą, płaczą nawet cały dzień Mniej więcej od połowy września jest ciut lepiej tzn. dzieci płaczą tylko przy rozstaniu, później jest ok, nawet się bawią ale ogólnie wrzesień jest ciężko przeżyć dlatego zdecydowałam się na L4. U Was też ciężko? pracujesz jeszcze?
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-09-21 o 20:16 |
||
|
|
|
#364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba się zdecyduję na koszulę jednak, żeby właśnie na po-porodzie była ![]() Cytat:
I śpiworek też bardzo ładny ![]() Mi brzuch nie wyskoczył jeszcze, ale za to jakby oponka mi się mocno powiększyła wygląda, jakbym 8 kg przytyła a nie 2. Poza tym zaczynają mnie dość intensywnie swędzieć udka od środka, więc spodziewam się, że na dniach mnie tam rozpruje |
||
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Melduję się też w 18 tygodniu Dziewczyny na podobnym etapie, też tak macie
|
||
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Headziku - wszystkiego naj na tej nowej drodze życia
Esterko - super wieści i fotki ![]() wybaczcie, ale więcej nie pamiętam, jakaś klapnięta dzisiaj jestem... |
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ładny śpiworek. Mam podobny, dałam 7 zł ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak, mam dokładnie tak samo. Prawie cały czas, ale nie tak mocne żeby brać ciągle no-spę
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Mnie też ostatnio dość mocno dokuczał brzuch. Nie wiedziałam już co mnie boli, jelita, żołądek czy macica bo bolało mnie wszystko
![]() Musiałam brać nospe. Ja dziś zaczynam 15 tydzień. Wczoraj dostalam migrene i myślałam że zejdę. W desperacji wypiłam 2 kawy i wzięłam dwa panadole ale to było na nic. Zryczałam się bo nie mogłam wziąć tego co by mi pomogło i skròciło cierpienie. I że w zasadzie codziennie mnie coś boli. Koniec końcòw leżałam pòłprzytomna z zimnym okładem na głowie w ciemności aż zasnęłam. Dziś już mnie nie boli ale jestem śnięta i niestety czuję tą głowę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#370 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
Dobrze ze dzisiaj juz lepiej Ja dzisiaj tez strasznie niewyspana jestem. Wczoraj poklocilam sie z TZ i powiedzialam mu ze nie potrzebuje jego odwiedzin w szpitalu - ciekawa jestem czy poslucha... W sumie jak zwykle poszlo o tesciowa - ja na prawde szczerze nienawidze tej kobiety, ona chce mnie wykonczyc psychicznie Szpitalna stolowka tez zalamuje - chyba depresji tu dostane jak tak dalej pojdzie
|
|
|
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - ma
Cytat:
Cytat:
Dla Ciebie też nie daj się
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#372 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
kate1623 super brzuszek i śpiworek. Jestem ciekawa jak długo dziecko będzie spało w takim śpiworku. Zastanawiam sie nad jego kupnem. Cytat:
za 18 tydzień Mnie od tygodnia boli cały dół brzucha i tak mysle że pewnie macica sie intensywniej rozciaga. Cytat:
Ja kiedys lezałam w szpitalu 3 tygodnie z dzieckiem i myslałam że tam oszaleje. Tym bardziej że tylko raz odwiedzili mnie rodzice a TŻ był wtedy w pracy zagranicą. Juz wiesz kiedy wyjdziesz? A ja nie mogę sie juz doczekać jutrzejszej wizyty. Zobacze maluszka na usg i może pokaże co ma między nózkami. Miłej niedzieli!
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Dzień dobry
chyba jednak 18 lat różnicy między jedną a druga ciąża to tak, jakby sie znowu pierwszy raz było być moze znowu nie umiem rozpoznać, ale wydaje mi się, że wczoraj wieczorem w końcu czułam ruchy i chyba akurat tego nie mogłam pomylić, mimo, że były leciutkie.. u mas dziś piękne słońce, jak zawsze na oktoberfest, a las za oknem zaprasza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
cayenneOna a z ciekawości - jak starsze dziecko zareagowało na wiadomość o rodzeństwie?
pamiętam jak mialam chyba z 14 lat, brat 13, i domyśliliśmy się, że mama może być w ciąży. Ale zrobiliśmy bunt nastolatków, że my się nie będziemy niczym dzielić
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
AW: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
kate1623 ja mam taki brzuszek wieczorami
z tym, że Twój jest śliczniutki![]() Cytat:
za 15 tydzmoże się prześpij później?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-09-22 o 10:10 |
|
|
|
|
#377 | ||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Kiedys jak bede przy kompie postaram sie Wam to w skrocie przedstawic ![]() Cytat:
Wlasnie byl obchod i lekarz powiedzial ze jutro zrobimy USG i jak sie podciagnelo lozysko to mnie wypisza
|
||
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
teQiba nie przejmuj się szpitalnym warunkami, ty przynajmniej masz łóżko do spania. Ja całyczerwiec i pierwszy tydzień lipca spędziłam przy córeczce w szpitalu, nie było łatwonaprawdę. Spałamna podłodze, miałam do dyspozycji krzesło ale po tygodniu wymiękłam i kładłam się na podłogę, owinięta w mój koc który przywiózł mi tż. Było to w te upały ale ja musiałam nogi w koc zawijać tak straszni mnie bolały, ale dałam radę i córcia też i to było dla mnie najważniejsze. Teraz jesteśmy w domku i cieszymy się sobą. Ty też nawet się nie obejrzysz a będziesz w domku i z dzidziusiem będzie dobrze. Z tż też ci się ułoży. buziaki dla Ciebie
|
|
|
|
#379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I rozumiem decyzję o drugim dziecku ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby Cię wypisali Cytat:
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
AW: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV
Cytat:
najgorszy nie jest, ale swoje za uszami ma ale nie widzę nic odpowiedzialnego w tym wyjeździe do Australii ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
![]() Słuchaj, jak mu nie wyjdzie przecież będzie mógł do Was wrócić, a zobaczy jak to jest zarabiac na siebie etc
|
|
#382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
on tam chce jechać po prostu na rok pohulac przed studiami, bo większość tu tak robi. Także wyjść to mu na pewno wyjdzie..bo przez możliwości tu dodatkowej pracy nauczył się, że kasę zawsze jakoś zarobi..to jak ma mu nie wyjść..a ja bym go już wolała widzieć na uczelni...![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- On w wakacje miał więcej kasy ode mnie, bo przecież żadnych rachunków do płacenia nie ma, potrzebował na ciuchy, koncerty, dodatki do gitar i wyjścia z kumplami na sushi.. jakby to moja mama wiedziała, która musi sobie jakoś z jednej renciny radzić, to by zaplakala.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh temat tesciowej ..moj ulubiony:p ja Za swoja nie przepadam .ale nie bwde psuc humoru sobie przy niedzieli
tequiba a o co chodzi z tym lozyskiem u ciebie przepraszam ale tak z doskoku tu jestem---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- W australii zyje sie z tego co wiem super,ale nie dziwia mnie twoje obawy bo co innego jakby tam wyjechal po studiach |
|
|
|
|
#385 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ech małe dziecko mały kłopot, duże dziecko duży kłopot. Najgorsze jest chyba to,że zbyt wiele nie możesz zrobić, jak się młody uprze to i tak wyjedzie, oby tylko potrafił zachować się dojrzale i dał sobie radę w obcym kraju. Choć może się okazać, że tam nie będzie tak kolorowo jak sobie wyobraża i nauczy się pokory, wyciągnie wnioski. Młodym się wydaje, że wszystko takie proste i łatwe, muszą sami doświadczyć, że tak nie jest. Trudna rola matki patrzeć na to |
|||||||
|
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
AW: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Zobaczymy jak będzie, moze jednak mu się zmieni, bo jednak imponuje mu bycie studentem miejscowego uniwerku (świetny swoją drogą).. ale pewnie i tak się wyprowadzi i będę buczec
((Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Póki co chodzi na paluszkach i pyta, czy mi śniadanie zrobić, jak mi coś wypadlo z lodówki to leci z okrzykiem, żebym się nie schylala..jak nic chce czegoś..:p ciekawe czy ma to związek z oktoberfest i kasa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Tak mnie jeszcze na przemyślenia wzięło...ze niedaleko pada jabłko..miałam 19 lat jak sie wyprowadzilam z domu, przeprowadzalam się z miasta do miasta..ladujac w końcu w Monachium...także nawet za bardzo nie mogę mieć pretensji.. ale fakt, cieszmy sie maluchami, bo duże dzieci duży kłopot..choć wszyscy mnie pocieszaja, że takie problemy to nie problemy..no nie wiem, to co, mam się cieszyć, że nie coś czy jak?! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Koziemleko
Gratki za 18t ![]() teQiba ![]() cayenneOna ![]() Co do syna - jak sama piszesz, może taki wiek? Może swoje przejść musi Co do różnicy... Ja mam z siostrą młodszą 12 lat i prawda jest taka, że przyjaciółkami mamy szansę się może stać za jakieś 20 lat - teraz niewiele nas łączy. U nas wszyscy mówią, że dwie jedynaczki rodzice wychowali, u Was będzie tak samo Ale zawsze to nieporównywalnie lepiej mieć rodzeństwo niż go nie mieć wcale |
|
|
|
#388 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
![]() No to Ty faktycznie sie nacierpialas ![]() Plamienia w czwartek dostalam i wyszlo na to ze wine ponosi nisko umiejscowione lozysko. |
|
|
|
|
#389 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do teściowej. Moja jest w miarę miła dla mnie jak na razie, ale przyznam szczerze, że znam ją krótko, ale już czasem się złoszczę. A moj TŻ to ukochany synuś i jak zaczęliśmy sie spotykać to ona ciągle do niego dzwoniła, co mnie wprawiało w osłupienie, bo on ma 37 lat i moja matula tak nigdy nie robiła ani w stosunku do mojego brata ani do mnie. Np dzwoniła do niego i pytała gdzie jest i co robi, albo dlaczego światło u niego w mieszkaniu się świeci a jego nie ma. Ciągle musi ją gdzieś wozić i to moim samochodem. Dziś o 9 rano zadzwoniła czy ma co jeść, że musi zrobić sobie zakupy na wyjazd (bo jedzie do Warszawy do pracy na tydzień) i jeszcze coś tam mu gadała. On na to, że śpimy u mnie, że zjemy śniadanie itd. No, chyba ona zapomina, że on ma mnie i że ja wystarczająco o niego zadbam. Ale wiecie co? Jedzenie u mnie w domu smakuje mu bardziej ![]() Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że ja nie umiem spać w dzień. W ogóle jak już się obudzę to nie usnę. Jestem wiecznie zmęczona, bo budzę się 6-7 rano i potem cały dzień nie usnę. No naprawdę bardzo bardzo żadko. W nocy też nie śpię cały czas, bo non stop sie budzę siusiu. I zanim znowu usnę, muszę wstać. Kilka razy obudzilam się o 4;45 i nie mogłam juz do rana zasnąć. Mam taki trening przed dzidziusiem, że szok |
||
|
|
|
#390 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Kochana 40zł dziękuje Cytat:
![]() Dzięki ![]() No to my przepłacilśmy, ale mąż tak bardzo chcial go kupić mimo że nie robimy jeszcze zakupów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Jak będziesz miała ochotę się wygadać śmialo opowiadaj po to tu jesteśmy My dzisiaj z tż leniwy dzień mamy i leżymy. Zrobił tylko śniadanko . Jajecznica z cebulą, pomidorem i pieczarkami
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

bardzo ładne zdjęcia
.No i obok w factory jest Smyk outletowy. Mój mąż uparł się i kupił Majci śliczny śpiworek nasz pierwszy zakup
ile daliście?
Dzieci które pierwszy raz przychodzą do przedszkola, bez względu na to czy mają 2.5, 3, 4, a nawet 5 latek ciężko znoszą rozstanie z mamą, płaczą nawet cały dzień
Mniej więcej od połowy września jest ciut lepiej tzn. dzieci płaczą tylko przy rozstaniu, później jest ok, nawet się bawią
ale ogólnie wrzesień jest ciężko przeżyć
dlatego zdecydowałam się na L4. U Was też ciężko? pracujesz jeszcze?
wygląda, jakbym 8 kg przytyła a nie 2. Poza tym zaczynają mnie dość intensywnie swędzieć udka od środka, więc spodziewam się, że na dniach mnie tam rozpruje
Perfect Housewife 

nie daj się

. Jajecznica z cebulą, pomidorem i pieczarkami