|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Cytat:
wiklinowy kosz na zabawki już się "tworzy"...zobaczymy co nam z tego wyjdzie.Cytat:
holle hehe.Cytat:
ciekawa jestem ile on u nas potrwa...my mamy tylko jednych sasiadow w korytarzu, a i tak spoldzielnia zakazala ustawiania na korytarzach mebli - bezpiecznestwo przeciwpożarowe...szkoda, bo moznaby ten korytarz naprawdę fajnie zagospodarować. |
||||
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
przypomniałam sobie, że muszę mleko odciągnąć i mam cudowne 80ml
jutro szczepienie na 11:20 ![]() ![]()
|
|
|
|
#363 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciazofobia? ![]() tez mnie to ciekawi Cytat:
uziemilas się...szkoda, ze nie masz autka z automatem w stanach z gipsem można isc zdawać prawko hehe.Cytat:
biedny dzidziuś. mama nieodpowiedzialna, ale z 2 strony jeśli nie miała co dziecku dac jesc i szukala gdzie się da, to jakos ja to tłumaczy...straszne.---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i na odwrocie może być jakiś fajny grawer...nie widać go, wiec zaszalej ![]() a hooooj! co tam u Was? jak Jureczek? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Cytat:
Cytat:
takie "nasze" Nelkowe pomysły hehe. tez mam gdzies w inspiracjach fotke takiego super drzewa a kropki...polka dots od daaaawna. i tez baaardzo lubie wszelkie odcienie bezow, brazow - ogladalismy cieple kakao kupiliśmy dulux drzewo sandałowe http://www.dulux.pl/kolekcje/28 ale caly czas zastanawiam się czy jej nie wymienić zobaczę jaka podloge wybierzemy.---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- nadrobilam, dobranoc
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-10-10 o 01:35 |
|||||||||||
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnes...pięknie to napisałaś
![]() ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:51 ---------- No i oczywiście wszyscy śpią tylko mnie Helenka przed 5 obudziła ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Cytat:
ja posłucham mojej lekarki i jednak zacznę jak mała skończy 5 miesięcy, najwyżej będę prosić tutaj Was o ratunek ![]() BLW średnio do mnie przemawia, ale chusty, nosidła i super maty edukacyjne też do mnie nie przemawiały a teraz sobie pluje A są kubeczki niekapki dla mniejszych dzieci? Ja też nie chcę małej poić z butli Co do zabawek z piłeczkami - zdecydowałam się na tego smoka-dinusia czy co to z fisher price - mała dostanie pod choinkę ![]() chciałabym jeszcze na dniach zamówić puzzle bo wkurzają mnie już te kołdry i koce, ale w końcu nie wiem które Moja mała wczoraj po południu zaczęła pięknie pluć - tak pluje że wczoraj body miała do pępka mokre Kąpaliśmy ją a ona dalej bzzzz i puszcza bańki i ślina jej leci strumieniem, jak o 5 się obudziła to też mi bzzzzzczałaTeraz siedzi w leżance bzzzyczy i próbuje uwolnić się ze śliniaka, który wreszcie mądra matka postanowiła założyć
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
Bosko wariuje Wczoraj pierwszy raz przekręcił się z plecków na brzuch ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Co się stało? Ja nic nie wiem, co tu się dzieje ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Ale manna , czy ryżowa?
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale stópek jeszcze nie odkryła - na razie czasami łapie się za kolanka Gratuluje ząbków![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Przedwczoraj miałam jeden dzień spokoju z przebieraniem małej z powodu przecieków i co...mąż stwierdził że za ciasno zakładam pieluszkę, więc już wczoraj i dzisiaj nie zakładam tak ciasno. I znowu z powodu przecieków muszę małą ciągle przebierać
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaraz jedziemy do chirurga z młodym na kontrolę po operacji, szef mu sie pięknie zagoił, ale chcę zobaczyć czy przepuklinę ma w porządku. |
|
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym się na parę chwil cofnąć do tych pierwszych dni Cytat:
![]() do mnie BLW przemawia dlatego, że nie będziemy marnować czasu, ja będę jadła i Młody będzie jadł, ile zje tyle jego Ja nie wiem jakie są niekapki dobre, myślę, że nie będziemy się w nie bawić, kupię doidy i tyle ![]() Puzzle polecam te: http://allegro.pl/puzzle-piankowe-30...tml?source=mlt spoko są i cena ok jak za taką ilość Motylek je ma i Potterka też - zadowolone ![]() === dzień dobry, jakoś pochmurno dziś mam nadzieję, że nie lunie
|
||
|
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Zdecydowałam się jednak wprowadzić jabłuszko do diety małej, z jabłuszkiem będzie dostawała mannę. Niewielkie ilości, żeby nie wypadało jeszcze żadne karmienie.
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak do tej pory przeciekały dady, ale dzisiaj nawet pampers nie dał rady. A ona nie robi dużych kupek bo robi jeszcze 3-4 razy na dobę więc nie są one wielkie![]() Cytat:
bosh jak sobie wspomnę jak w ogóle mojego dziecka nie rozumiałam, jej płaczu, biedactwo. Dlaczego nie można być doświadczoną mamą już od chwili narodzin?Mi się jednak wydaje że to właśnie BLW trochę więcej czasu zajmuje. Dziękuję za linka
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pieluszek, to raczej powinnaś zmienić na większe, jak przeciekają U nas też coraz częściej w nocy pielucha przecieka, dokończymy tą paczkę trójek i spróbujemy czwórki, choć mała jeszcze nie ma 7 kg.
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartek jeszcze tam nic nie długie, jak zacznie to tylko te najmniejsze elementy wyjmę ![]() Cytat:
![]() a początki... ja wspominam bardzo dobrze jakby nie te pierwsze dni w szpitalu z powodu zapalenia uszka to byłoby wręcz idealnie
|
||
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Za chwilę będę nadrabiać ale chciałam Wam napisać żebyście weszły sobie na smyka bo są fajne ceny
porównywała z aallegro i kupiłam-miśka na guzy za 19 zamiast 39 -pojemniczek na przekąski z tt za 9 zamiast 24 -wkładki lkatacyjne z tt i aventu po 9 zł ![]() i patrzcie po ile nasze lwy sprzedają http://www.smyk.com/fisher-price-lwi...y-dla-dzieci-p dzięki diabli za cynk o nich
|
|
#375 | |||
|
Wtajemniczenie
|
chyba wyeliminujemy nocne karmienie, tzn wczesnoporanne dziś Młody obudził się po 5, dostał smoczek i zasnął, wstaliśmy po 7. ale z drugiej strony jak zje koło 5 i zaśnie to potem mogę go nawet do 8.30 czasem przetrzymać ![]() kaszle ciągle, i tak momentami lekko charczy przy oddychaniu, ale jak we wtorek był osłuchiwany i było wszystko ok to chyba przeziębienie mu schodzi? Cytat:
bzzzzz Cytat:
za ząbki i przekręcanie się ![]() ryżowa. ale mannę też podaje, na razie po pół łyżeczki. Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, samo życie
![]() P. budziła się kilka razy w nocy, dawałam smoczek i zasypiała. Nie wiem co to może być, a już ładnie przesypiała nocki i teraz takie cyrki ...
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie się położyłam i są na długość jak ja mamy póki co 6x4 i spokojnie wystarcza ![]() te, których jest 9 to mało |
|
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
czy któraś z was czeka z glutenem do 6 miesiaca życia
bo im wiecej czytam tym bardziej mnie niepokoi fakt ze tak sobie chcialam poczekac z tym wsyztskim do ukonczenia 6m ale kogo nie spytam to kazdy zaczyna od 4 sie zastanawiam czemu tak wszyscy sie z tym spiesza? chcialam skonsultowac to z pediatra ale wizyte mamy dopiero za dwa tygodnie
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tak samo jak Justi pisze - 3 obciskają a 4 przeciekają bokiem ucieka.
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vil dla Ciebie foto ![]() jeszcze dwa rzędy po 6 puzzli mogę dodać
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Też pooglądałam
Bartuś jeszcze w półspiochach? Musiałam P. kupić skarpetki i spodenki, bo na brzuszku się rozbiera z półśpiochów, tak się wierci i kombinuje. Jak przez 2 dni wyciągałam ją z łóżeczka czy z wózka w samym body z gołą resztą to na spacery zabieram już spodenki, w domu ok, bo w razie co cieplej i nie zmarznie.
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od samego początku mnie wkurzały i używaliśmy spodenek normalnych :P |
|
|
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
musimy kupić ale najpierw i tak wykładzinę chcę do pokoju Młodego. tylko chciałam bardziej z obrazkami jakimiś owockami itp no ale jak są jakieś sprawdzone i duże to wolę takie ![]() ps. fajne panele macie ![]() a Przemek często jest w półśpiochach w zasadzie po domu to głównie półśpiochy (ale takie fajne, bajeranckie z łatkami itp ) no i do tego bodziak i koszulka wtedy jak go rozbieram do przewijania to cały szcześliwy że gołe stópki może pomacać
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-10-10 o 09:47 |
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również dziękuję za zdjęcia - przekonało mnie
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
o to dobrze nie jestem sama
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
Cynamonowa wczoraj sie odezwala https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post43202780 ( Kciuki za Adasia zeby byl silny i za Was
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-10-10 o 11:29 |
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki Cytat:
![]() lecę
|
||
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do przewijania ściągam skarpety, w zasadzie ściągają się prawie same ze spodenkami
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przemo naprawde wyrosl na wielkiego, przystojnego chlopa, a to przeciez tak niedawno bylo, jak byl taaaaaaka kruszynka...
|
|
#390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

jak Jurek?