|
|
#361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Nic na razie. Co prawda wczoraj bylam w Bootsie, ale jedynie waciki kupilam
Poza tym przetestowalam Angela i zazyczylam sobie flaszke na Walentynki Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
Tylko z tym Effaclarem to na efekty trzeba czekac dlugo - do ok. 2,3 m-cy
I dziewczyny ostrzegaja ze moze najpierw wywolac wysyp krostekCzy w UK sa do zdobycia jakies probki filtrow ![]() Korzystalyscie z targowiska kobietki? Bo doszlam do wniosku ze mam kilka kosmetykow lezazych odlogiem i chetnie bym 'pohandlowala' ale jakos sie obawiam.
|
#363 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale z tego co pamietam mamy zuuuuuuuuuupelnie inne gusty jezeli chodzi o zapachy, wiec ja zazyczylam sobie I love love- Moschino effaclar nie czekal na mnie w domu po powrocie z wycieczki, wiec mam nadzieje, ze moze jutro sie pojawi oczywiscie jak zauwaze pierwsze efekty to zdam najuczciwsza w swiecie relacje Co do stronki napiersa - olejkow nie uzywalam. Szczerze mowiac, ta stronke polecila mi znajoma angielka ktorej opowiedzialam o problemie mojego malego chrzesniaka, a mianowicie o atopowym zapaleniu skory. Zamowilam dla niego cala sterte kosmetykow i kilka dla siebie. I np: bardzo polecam serie: napies herbalists, a szczegolnie - starflower skin cream. Sama uzywam,a przekonalo mnie to, ze dotad siostra wydawala na malego ok.1000zl miesiecznie, na rozne masci i kosmetyki przepisane przez lekarzy. Odkad zaczela uzywac tego kremu, maly Kuba wyglada jak nowy skora nie ta co kiedys, poprawa o 80% . Pozytywne rezultaty zauwazylam tez u siebie. Ejva- co do wysypu po Effaclarze - jak najbardziej sie z tym licze :/ ale mam nadzieje, ze troche przyzwyczailam swoja skore do kwasow uzywajac turnaround concentrate i moja buzia nie bedzie az tak zszokowana zakwaszeniem, ze odwdzieczy mi sie wysypem tysiaclecia A co do targowiska, to podchodze sceptycznie do przesylek, bo dwie paczki wyslane przeze mnie do PL nigdy nie dotarly wiec mam juz dosyc takiej zabawy. Ale co innego jakbysmy my, emigrantki z UK zaczely sie wymieniac miedzy soba roznymi smarowidlami itp...hmmm...wedlug mnie nie glupi pomysl |
|
|
|
|
#364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz racje - generalnie to wole takie slodsze perfumy Cytat:
![]() No mnie wlasnie to te olejki kreca najbardziej |
||
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo do Polski to i przesylki bylyby pewnie drozsze niz wartosci przesylanych rzeczy ![]() Jak sie w koncu zawezme i porobie zdjecia to dam na pewno znac
|
|
#366 |
|
BAN stały
|
Ejva to zabieraj sie za robienie fotek
ja chyba narazie nie mam za wiele na wymiane :/Aaliyah ta aromaterapia to mnie zaintrygowalas mozesz podac kilka olejkow i np: na co one oddzialywuja? ja to zawsze bylam przekonana, ze olejki (pomijajac te kosmetyczne) to maja fajnie pachniec i caly w tym ich pozytek Ahha Alliyah wracajac do naszego J.Malki - z soli jestem zadowolona bardzo! calkowicie zniknelo mi kilka krostek z plecow juz po trzech kapielach! Dlatego dzisiaj pojechalam do Boot'sa po wiecej I oprocz nastepnego pudelka soli kupilam ten peeling o ktorym Ty pisalas. Tylko nie wiem czy to ten sam? Body Scrub with frankincense oil? ten moj ma taki lekko brudnawy, rozowy kolor. Oprocz tego kupilam tez mydelko - natural Black Mud Mask Soap. Ciekawe ono musi byc, bo myje sie nim twarz i zostawia na 3 minuty. oczywiscie wazenia i dzialanie opisze
|
|
|
|
#367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#368 |
|
BAN stały
|
ok
pierwsze wrazenia juz dzisiaj po wieczornym pluskaniu a Ty mi tutaj szybko pisz twoje wrazenia po tym peelingu!!! jak dla mnie troche za inensywnie pachnie, jakos tak rozowo ale powinien niezle nawilzac, tak mi sie wydaje
|
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam ten peling, ciezki go wydobyc z tego słoiczka i dziwnie pacnie, ale jest fajny.
|
|
|
|
#371 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny pomocy-znacie jakis balsam lagodzacy albo cos w tym stylu - po depilacji depilatorem-taki ktory zalagodzil by podraznienia i zapobiegl wrastaniu wloskow?
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
AfroJazz, wrastajace wlosy to temat znany mi az za dobrze. Walcze z nimi od dawna. Do tego stopnia, ze porzucialam depilator elektryczny calkowicie. Trzy dni po depilacji dobrze zrobic piling. Z balsamow to polecam taki ogorkowy zel Botanics do kupienia w Bootsie. Ma dzialanie antyseptyczne, pomoze ci zlagodzic te podraznienia.
|
|
|
|
#373 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale podoba mi sie, bo juz dawno zadej specyfik tak nie zoral mojej skory Moze nieco za tlustawy, ale po uzyciu juz nie musze nakladac oliwki. Z zapachem tez juz sie oswoilam Co do mydelka ......... to kurcze, walcze z zapachem. Jak dla mnie jest nie do przyjecia. Znacie mydlo siarkowe? smierdzie dokladnie tak samo :/ I najgorsze jest to, ze mimo dokladnego zmycia zapach dziwnie dlugo sie utrzymuje. Do tego stopnia, ze gdy wczoraj umylam nim buzie i poszlam spac dzisiaj rano musialam zmienic posciel, bo poduszka wydawala mi sie przesiaknieta tym zapachem. No ale nie wiem, moze powalcze z tym, bede zakladac klamerke na nos albo cos bo jezeli zauwaze ze mydelko dobrze mi robi, to mimo zapachu bede uzywac jestem sklonna do posiwecen
|
|
|
|
|
#374 |
|
BAN stały
|
update:
mydlo Malki zapakowalam szczelnie, wsiadlam w samochod ( pod pretekstem kupienia czegos do jedzenia) i wywiozlam daleko od mojego domu a tymbardziej od lazienki nie moglam sie oprzec wrazeniu, ze zapach dalej gdzies sie unosi dookola mnie, mimo kilkukrotnego zszorowania go z siebie. Dopiero jak juz sie pozbylam szkodnika, wskoczylam do wanny, wyszorowalam satsumowym peelingiem z TBS -(z premedytacja wybralam ten o najbardziej intensywnym zapachu), nasmarowalam oliwka i dopiero teraz uwolnilam sie tak do konca od tego obrzydlistwa. moze to bardziej sila mojej wyobrazni, bo technicznie nie jest mozliwe, zeby jakies mydlo roztaczalo swoja ochydna won tak dlugo, ale ja zastanawiam sie nad spaleniem na stosie dzisiejszych ubran i wczorajszej koszulki nocnej, ktora niewatpliwie 'przeszla' zapaszkiem blota z morza martwego...bleeeeeeeeeeeh . ps: a teraz mozecie sie ze mnie smiac
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie je wywiozłaś pewnie nie do lasu bo mało ich w UK
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale grunt, ze uwolnilas sie od przesladujacego cie nieboskiego aromatu blota z morza martwego. Oszczedz gardzerobe, niech cie raczej twoja desperacja popchnie do wczesnego uruchomienia pralki dzisiaj ![]() A swoja droga, to tez ciekawa jestem gdzie ty je wywiozlas ![]() Co to to nie! Bije poklony, jakoze ocalilas mnie przed rozwazaniem zakupu tego "smrodka" |
|
|
|
|
#377 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Abu rozwiac Wasze domysly co do wywozu mydla i zakonczyc wszelkie hipotezy na ten temat musze Was zmartwic, bowiem miejsce to nie bylo na tyle oryginalne na ile smrod mydla tego wymagal Wywalilam go do kosza na smieci, na parkingu przy Tesco. Alliyah ocalilam, ocalilam musisz mi byc wdzieczna do konca zycia, zaufaj A co do niuchania - a jakze! niuchnelam, nawet sobie pudeleczko dyskretnie odchylilam. I nic nie zdradzalo zadnej zapachowej katastrofy. Dopiero w polaczeniu z woda cala zaraza wyszla Nie no naprawde, mam po wczorajszym dniu uraz psychiczny moze za kare przestane kupowac w Boot'sie?
|
|
|
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak byłam w leeds, to na głownej ulicy handlowej, niedaleko sklepu RIver Island, była mała drogeria i było tam pełno podkladów, tuszów itp firm revlon, estee lauder, l'oreal i cena za podklad srednio 5-7funtów. Kupiłam tam tylko tusz revlona pogrubiający za 3 funty. Do dzis zaluje,ze nie kupilam wiecej, ale w tym roku znowu jadę, wiec wszytsko przede mna - ne bede zalowac.
|
|
|
|
#379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, fajny opis... I dzieki za ostrzezenie !U mnie bez zadnych odkryc na razie. Ale dzis zakupilam Ystheal, wypowiedzialam wojne zmarchom .
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny!!! Na Wizazu jestem "nowa", ale wciagnelam sie bardzo, szczegolnie, ze mialam pare dni wolnego. Nie wiem jak ja moglam zyc do tej pory bez Wizazu?! szczegolnie, ze kosmetyki i pielegnacja to moja pasja
Bardzo mi sie podoba ten watek, bo tez jestem emigrantka... Na razie tylko sie podpinam, bo czytam wszystko bardzo uwaznie. Pozdrowienia dla wszystkich "Brytyjek"!!!
|
|
|
|
#382 |
|
BAN stały
|
wiem, wiem - u mnie tez predzej kaktus wyrosnie na pewnej czesci ciala
Camomile - cala przyjemnosc po mojej stronie i w takim razie na drugi raz jak odkryje cos wyjatkowo koszmarnego jak to mydlo , to obiecuje, ze wyjade za miasto, wezme ze soba szpadel, banke ze spirytusem albo benzyna, ubiore gumowe kalosze, spodnie ogrodniczki, flanelowa koszule, lateksowe rekawiczki i maske na twarz a 'la Michael Jackson, wykopie dol metr na metr wrzuce ''cacko'' do dziury, poleje spirolkiem, zapale i bede sie przygladac z drwiacym usmieszkiem na twarzy az ogien zgasnie. Nastepnie zasypie dol piachem po sam brzeg, przyklepie i obcierajac pot z czola i gwizdzac melodie z ''ojca chrzestnego'' oddale sie A co do zmarszczek i innych ''gniotow'' na twarzy, to u mnie wystepuja coraz wyrazniej takie dwie nad nosem, przy brwiach. A ujawniaja sie juz nie tylko jak marszcze czolo mariolasl - witaj |
|
|
|
#383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wez nas wtedy ze soba
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#385 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
Mariolasl, witamy na forum
.Cytat:
.Na pewno dam znac, jak sie kremik bedzie sprawowal (u mnie glowny problem to bruzdy nosowo-wargowe, no i okolice oczu, coz, starosc nie radosc ). W ogole mam spore zaleglosci w recenzjach na KWC, musze kiedys przysiasc i troche je nadrobic, ale... jeszcze nie teraz .
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
ma ktos tego nowego mastrepiece w czarnym opakowaniu o wiekszej pojemnosci ? czy rozni sie od tuszu w zlotym opakowaniu ?
|
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Aaliyah, dziekuje za cieplutkie przyjecie. Na Twoje ostrzezenia i tak juz jest za pozno
. Chyba juz sie uzaleznilam . Dzieki Wizazowi z pewnosia lista "must have" bardzo sie wydluzyla. Teraz tylko musze przemyslec sprawe jak ja zrealizowac .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

zadnych nowych odkryc? zakupow?

I dziewczyny ostrzegaja ze moze najpierw wywolac wysyp krostek
wiec mam juz dosyc takiej zabawy. Ale co innego jakbysmy my, emigrantki z UK zaczely sie wymieniac miedzy soba roznymi smarowidlami itp...hmmm...wedlug mnie nie glupi pomysl 

wez nas wtedy ze soba
.