Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-08, 17:08   #361
ag9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Ale gonicie z tymi postami, masakra Od wczoraj wieczorem nie miałam kiedy siąść na kompie teraz przychodzę a tu tyle nadrabiania. Litości brak.
a w kuchni dziś szalałam do tej pory. Tż ma urodziny, jutro impra to torta dzis zrobiłam (1raz w życiu) i muszę się pochwalić. W mojej ocenie boski wyszedł. Zresztą pochwalę się Chyba nieźle jak na pierwszy raz
Ale zaje*iaszczy
Stary 2013-11-08, 17:18   #362
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ej wiecie co politykę mam gdzieś, ale właśnie przed chwilą sejm odrzucił wniosek o referendum w sprawie 6 latków. Nie chodzi mi o temat referendum bo nie mam dziecka w tym wieku by się udzielać, ale skoro milion osób chciało tego referendum, a sejm w ilości 228osób to odrzucił to sorry, gdzie tu demokracja w naszym kraju Nie dziele tego na żadne partie polityczne, guzik mnie one obchodzą. No ale skoro obywatele polski chcą mieć prawo zadecydować w jakiejś sprawie i oto walczą to dlaczego jakiś odsetek pajaców ma prawo im tego zakazać?!
Chory kraj

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Osobiście uważam, że to bardzo intymna chwila takie usg i nie umiałabym znieść nikogo więcej niż męża w gabinecie. Może zaproponuj, że nagracie te usg i im puścisz? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, i jeśli chodzi o mnie to uważam, że nie potrzeba mi całej rodziny na takim badaniu.
W ogóle co na to gin
Podpisuję się obiema rękamipod jednym i drugim
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:22   #363
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ale gonicie z tymi postami, masakra Od wczoraj wieczorem nie miałam kiedy siąść na kompie teraz przychodzę a tu tyle nadrabiania. Litości brak.
a w kuchni dziś szalałam do tej pory. Tż ma urodziny, jutro impra to torta dzis zrobiłam (1raz w życiu) i muszę się pochwalić. W mojej ocenie boski wyszedł. Zresztą pochwalę się Chyba nieźle jak na pierwszy raz
Super Ci ten tort wyszedł, Tż będzie mega szczęśliwy

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:24   #364
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

a tak w ogole zapomnialam pochwalic sie, ze zaczynam dzis 5 miesiac oto moj brzuchol
Sliczny brzusio... I wcale nie wielki..
No to pokażę .. to jest brzuchol 22t 6dz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foto.jpg (25,2 KB, 95 załadowań)
Stary 2013-11-08, 17:24   #365
thidien
Rozeznanie

Cytat:
moje coś dziś spokone Aż trochę się martwie. Kilka razy kopnęło delitatnie i cisza Oszaleć idzie...nie można spokojnie sobie pożyć tylkko wiecznnie się człowiek denerwuje
moje się w ogóle do mnie nie 'odzywa' - wcześniej to przynajmniej porządnie wędrowało pod pępkiem z lewej na prawą (tak mnie wydymało, że aż skóra bolała na brzuchu, choć generalnie nie czułam dziecia w żaden sposób, tylko po tym, że się przesuwa, wnioskowałam, że nie ześwirowałam i naprawdę w ciąży jestem :P
ostatnio nawet takich ciekawych widoków mi nie funduje - o czuciu ruchów nie wspomnę, bo nadal ich brak
nie wiem, nie lubi mnie, czy co?

nażarłam się milki, leżę plackiem i nic

szwagierka co chwilę przypomina, że ona to czuła ruchy córy już w 17tc i nie rozumie, czemu ja jeszcze nie

no nic, może mały leń (po mamusi) po prostu we mnie rośnie :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:28   #366
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Super ciążowy brzuszek, a jaka śliczna twarzyczka z painta

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:32   #367
uparta8210
Raczkowanie

moja córcia oglądając dr hausa usnęła, a jest 18 zobaczymy o której się obudzi

a ta moja druga dzidzia szaleje

piękne brzuszki dziewczyny
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 17:46   #368
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Bo u mnie do tej pory nie urosły nic, więc mam nadzieję, że bliżej porodu coś ruszą. A jak nie to się wku*wię Znaczy wiem, że jak mleko się pojawi to urosną, ale już to głupio wygląda jak brzuch mam duży a cycki mikro
MAm to samo A cieszyłam sie jak będe w ciąży że w końcu coś tam będzie a tu nici z tego:

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Dzisiaj przkonałam się także, jak kobieta może tępić kobietę...
Na drzwiach gabinetu wisi duża kartka z informacją, że osoby na badanie glukozy wchodzą jako pierwsze poza kolejnością, to oczywiście babka zrobiła awanturę, że mnie nie przepuści (krew pobierają w godz. 7:10 - 9:00, więc, żeby wykonać badania po godzinie i po dwóch muszę wejść na samym początku - to samo jej powiedziałam).
A kobieta ok. 40-latnia zaczęła wywody, że jej nikt nie ustępował, że ciąża to nie choroba. Na to wtórowała jej... matka, która zaczęła krzyczeć, że ona córce zajęła kolejkę o 5:30, bo córeczka musi szybko jechać do pracy, bo jest... NAUCZYCIELKĄ i dzieci nie mogą czekać.
O 7:09 mamusia weszła do gabinetu spytać się, czy już można wchodzić po czym wyszła i zagrodziła mnie ramieniem mówiąc do dorosłej córki "już możesz wchodzić, wchodź, wchodź".
Ja tylko milczałam, bo jak usłyszałam, że jest nauczycielką wiedziałam, że nie ma sensu dyskutować Nie zrozumcie mnie źle, ale pracuję z nauczycielami już kilka lat, tzn. powiedzmy, że muszę koordynować ich pracą i wiem, że to specyficzna grupa zawodowa

Z resztą nie musiałam się odzywać, bo miałam świetnych adwokatów - dwóch starszych panów, którzy wykrzyczeli mamusi i córeczce, że powinny się wstydzić, że same rodziły, że kiedyś ciąża to była świętość, że wcale się nie dziwią, że kobiety nie chcą rodzić dzieci, że tylko kobieta kobiecie może tak dokopać, że to takie "kur...skie polactwo"
że politycy na górze nie muszą się wcale kłócić i naród dzielić, bo sam się pozabija...
I że ta kartka po coś w końcu wisi...

Tylko trzy starsze panie po 80-tce później powiedziały z uśmiechem "my byśmy panią przepuściły"
Ale przygoda
A z nauczycielamiu prawda.. Kol." zajmuje sie nimi zawodowo" , ...oświata w UM i na okres remontu w jej biurze siedziała ze mną w pokoju.. Co sie nasłuchałam to uszy cierpną. Ale wydaje im się że niewiadomo jaka to inteligentna i wyjątkowa grupa społeczna i ten oświaty kaganek muszą przed "ciemniakami"nosić:cojest :
Stary 2013-11-08, 17:51   #369
Ela87
Zakorzenienie

Jestem już po wizycie.
Tak jak się naczytałam.
Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej Prawdopodobnie będę musiała używać glukometru, a wynik jest dość wysoki.
Ciekawa jestem tylko co mi powiedzą jak zadzwonię sie zarejstrować, powinnam być już diagnozowana, a wiadomo jak to jest na nfz ale dzwonić będe dopiero w pon.

Nie prosiłam doktora, ale potwierdził płeć Mała dziś już waży 586 gr a przedwczoraj 506 i już jest głową w dół, a przedwczoraj nie była. Jak to leci

Już Was nadrabiam.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 17:54   #370
thidien
Rozeznanie

a potwierdzam, że nauczyciele to 'grupa specjalna' :P to tylko my tutaj, mamusie z tego wątku, jesteśmy superfajniastymi (skromnymi :P:P ) wyjątkami

a tak na serio - w szkole za duże nagromadzenie hormonów żeńskich :P zawsze mi się lepiej dogadywało z facetami :P a tak... wchodzisz do pokoju nauczycielskiego, poza wuefistami i szefem - same baby...
co za dużo to nie jest zdrowo :P i mimo że teskni mi się za dzieciakami, to za 'szanownymi współpracownicami', poza 3 osobami, to już nie ;P
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-11-08 o 17:56
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:04   #371
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Wrzucam Wam mój brzuszek- to 24 tydzień, a przybyło mi na całe szczęście dopiero 3 kg. Tz nawet oświetlenie i tło zrobił, żeby fajnie wyszło. Planujemy tak co miesiąc obfotografowywać brzuszek- będzie potem dobra podstawa do prezentu dla dziadków razem ze zdjęciami Emilki.

Ale śliczna focia
Cudny brzusio Ale malutko przybrałaś. U mnie 23 tydzień a już ponad 5 kg na plusie...

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
(a propo's - farbujecie się w ciąży?).
Tak ale staram sie ograniczyć częstotliwość
Stary 2013-11-08, 18:08   #372
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam Wam mój brzuszek- to 24 tydzień, a przybyło mi na całe szczęście dopiero 3 kg. Tz nawet oświetlenie i tło zrobił, żeby fajnie wyszło. Planujemy tak co miesiąc obfotografowywać brzuszek- będzie potem dobra podstawa do prezentu dla dziadków razem ze zdjęciami Emilki.
Piękne, artystyczne zdjęcie
Ale modelka tez musi być sexy inaczej nie wyjdzie takie zdjęcie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
jak ja powiedziałam w domu, żebyśmy w tym roku nie dawali sobie prezentów bo po 1 za dużo kłopotów, po 2 teraz kasy nam pójdzie na dziecko, po 3 często te prezenty są nie trafione to mama była oburzona i powiedziała że ona sobie nie wyobraża bez prezentów i że jej też jest ciężko coś dla nas wybrać to odpowiedziałam żebyśmy w takim rzie sobie po czekoladzie kupili to już nic nie mówiła zapowiem jeszcze raz w domu że ja nie kupuję i nie oczekuję od nich nic a co oni zrobią to ich sprawa...
To tak jak u mnie. Nie dociera, że nie chce i nie mam pieniędzy

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Ktoś tu mówił o jakiś ćwiczeniach, ja jeszcze chodzę na zumbę... Na razie daję radę, chyba nie ma przeciwskazań
Jeśli chodziłas wcześniej, to nie jest dla organizmu zbyt duży wysiłek Jak się będziesz czuła niekomfortowo, to wtedy zaprzestaniesz

Cytat:
Pierwszy raz? Super

Cytat:
wcale nie brzuchol

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:16   #373
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ale zaje*iaszczy
Cytat:
Super Ci ten tort wyszedł, Tż będzie mega szczęśliwy
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Super tort zdolna bestia
Dzięki Starałam się Pół dnia go robiłam.. A co się naklęłam przy tym.... Ale efekt końcowy dla mnie też bomba.. Już się nie mogę doczekać miny tż

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Super ciążowy brzuszek, a jaka śliczna twarzyczka z painta
Dzięki
Stary 2013-11-08, 18:16   #374
mmhym
Zadomowienie

magduś2, Lewek

Dziewczyny, ogromne gratulacje za ujawnienie dzieciaczków
Lewek, rozumiem Cię, ja podejrzewam, że gdyby chłopiec się okazał, też miałabym ukłucie żalu, a to moje pierwsze

Cytat:
Hej.
Wrzucam Wam mój brzuszek- to 24 tydzień, a przybyło mi na całe szczęście dopiero 3 kg.
Piękne zdjęcie - jak z sesji profesjonalnej.
Kuchcikowałaś pięknie - smak mi zrobiłaś na twarożek...
Gdzie się wybieracie na weekend? My tez myśleliśmy o tym, ale za dużo wydatków się szykuję w grudniu i odpuściliśmy niestety.

czbasia
Oba zdjecia boskie - i torcik i brzuszek

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Nie prosiłam doktora, ale potwierdził płeć Mała dziś już waży 586 gr a przedwczoraj 506 i już jest głową w dół, a przedwczoraj nie była. Jak to leci
No rośnie Ci Mała jak na drożdżach
Nie ma na razie co się martwić glukometrem - mówiłaś, że dieta Ci nie taka straszna to będzie dobrze

I gratuluję za pozostałe wizyty, jeśli kogoś minęłam to przepraszam

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:18   #375
Trisdom
Zadomowienie

Moi rodzice sa nauczycuelami- czytaj moj TZ ma przerabane z tesciowa

Super brzucho i rewelacyjny tort

Ela- dzieki, dzis na pewni nie czuje sie sexi- pogoda do bani i generalnie jakis dolek.

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2013-11-08 o 18:20
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:19   #376
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
zaje.bisty niezle jak na pierwszy raz

Cytat:
eee tam, brzuszek ladny ciazowy

Cytat:
Jestem już po wizycie.
Tak jak się naczytałam.
Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej Prawdopodobnie będę musiała używać glukometru, a wynik jest dość wysoki.
Ciekawa jestem tylko co mi powiedzą jak zadzwonię sie zarejstrować, powinnam być już diagnozowana, a wiadomo jak to jest na nfz ale dzwonić będe dopiero w pon.

ale sie pozmienialo u Twojej pannicy

Ktoras pytala o farbowanie wlosow Ja jeszcze nie farbowalam, a jest to od dawna konieczne ale chcialam tylko 1 raz farbowac w tej ciazy wiec czekam do grudnia Na swieta sobie zrobie prezent zeby wygladac jak czlowiek

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:27   #377
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwszy raz? Super
Tort tak Piekłam niekiedy jakieś ciasta ale to zwykłe takie bez dekorowania, albo galaretka albo polewa była i tyle.. Ale napracowałam się przy nim że szok I z tydzień wcześneij na necie siedziała i planowałam jak to zrobić. NAwet szablon z papieru wycinałam żeby jako tako było.. Mam nadzieję że docenią wszyscy

Ufff...nadrobiłam... Proszę już nie piszcie tyle bo tylko tu musiałabym siedzieć A przecież kobieta w ciąży max 4 godz przed kompem
Stary 2013-11-08, 18:35   #378
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Lezłam 3 dni bo maz zadzwonł po karętkę jak zaczoł mnie strasznie brzuch boleć (z zdenerwowania) poleżałam sobie zrobili mi USG ciazy, USG jamy brzusznej i wszysko wyszło ok.
Nie miałam krwawienia, szyjka macicy jest w porządku (4,7 cm) rozwarcia tez nie było.

Mój maluch ma 14 cm i wazy 270gram.
Proszę o rekatywacje na pierwsza strone
Proszę równiez o dopisanie nas do listy wizyt
02.12. godz. 16.50 USG
10.12 godz 16.00 USG połówkowe
Cieszę się, że już lepiej z Tobą.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
same chłopy w naszym wątku, jak tak dalej pójdzie to polowa starymi kawalerami zostanie
Dobrze, że na mojego juz sie Ela pisała

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dziewczynki,
Mam pytanie. Jakbyście mogły wyrazić opinie swoje to byłoby super. PROSZĘ. Kupuje sobie mieszkanko i łazienka będzie w nim malutka. Zastanawiam się czy jakbyśmy zamontowali prysznic z wysokim brodzikiem to dla malca byłoby ok? Czy jednak wanna jest niezbędna? Oczywiście na początku to wanienka ze stelażem to spoko, ale potem?
Wysoki brodzik wystarczy my kupowaliśmy prysznic chyba pół roku temu i z myślą o przyszłym dziecku braliśmy właśnie wysoki brodzik.

Cytat:

az tylu musicie byc bardzo fajni, jak wszyscy was tak biora na chrzestnych
Miałam zażartować, że albo bardzo bogaci, ale przeczytałam dalsze dyskusje i widzę, że żart mógłby być nie smaczny

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
właśnie się dowiedziałam, że moja rodzina (szczeg mama) chcą przyjechać na usg ja z nią rozmawiałam i powiedziałam że może ale że ja mam na 10 i że się i tak nie wyrobią bo musieli by przejechać 100 km do krk ale nie myślałam, że ona tak na serio już i tak wyjątkowo się zgodziłam żeby siostra była (bo jest na miejscu) a jeszcze jak ona chce jak to będzie wyglądać jak się cała rodzina zwali do gabinetu a tż miał do mnie trochę pretensje że siostra pójdzie (i ja go po części rozumiem, bo to bardzo intymna chwila między nami i dzidziusiem) a teraz to oborę zrobimy...
głupio mi teraz strasznie
powiedzcie co mam robić???

ide nadrabiać
Hm.... zalezy jaki masz kontakt z rodziną i czy chcesz.
Ja osobiście bym sie w życiu nie zgodziła, żeby ktoś poza mężem był ze mną w gabinecie. Dla mnie to chwila dla nas i naszego cudu

Cytat:
a tak w ogole zapomnialam pochwalic sie, ze zaczynam dzis 5 miesiac oto moj brzuchol

Pfff, też mi brzuch

Cytat:

Dziś rano byłam na badaniach - morfologia, mocz i ta nieszczęsna glukoza...
Niestety badanie nie wyszło, bo zwymiotowałam
Nadal - mimo 6mc mam poranna mdłości, a w połączeniu z glukozą na czczo i strasznie śmierdzącym starszym panem obok w wąskiej poczekalni... to musiało się tak skończyć. Pan nie był chory - po prostu nie mył się z min. tydzień
Będę miała tylko dwa wskaźniki - na czczo i po godzinie... Zobaczymy, co powie na to mój gin.

Dzisiaj przkonałam się także, jak kobieta może tępić kobietę...
Na drzwiach gabinetu wisi duża kartka z informacją, że osoby na badanie glukozy wchodzą jako pierwsze poza kolejnością, to oczywiście babka zrobiła awanturę, że mnie nie przepuści (krew pobierają w godz. 7:10 - 9:00, więc, żeby wykonać badania po godzinie i po dwóch muszę wejść na samym początku - to samo jej powiedziałam).
A kobieta ok. 40-latnia zaczęła wywody, że jej nikt nie ustępował, że ciąża to nie choroba. Na to wtórowała jej... matka, która zaczęła krzyczeć, że ona córce zajęła kolejkę o 5:30, bo córeczka musi szybko jechać do pracy, bo jest... NAUCZYCIELKĄ i dzieci nie mogą czekać.
O 7:09 mamusia weszła do gabinetu spytać się, czy już można wchodzić po czym wyszła i zagrodziła mnie ramieniem mówiąc do dorosłej córki "już możesz wchodzić, wchodź, wchodź".
Ja tylko milczałam, bo jak usłyszałam, że jest nauczycielką wiedziałam, że nie ma sensu dyskutować Nie zrozumcie mnie źle, ale pracuję z nauczycielami już kilka lat, tzn. powiedzmy, że muszę koordynować ich pracą i wiem, że to specyficzna grupa zawodowa

Z resztą nie musiałam się odzywać, bo miałam świetnych adwokatów - dwóch starszych panów, którzy wykrzyczeli mamusi i córeczce, że powinny się wstydzić, że same rodziły, że kiedyś ciąża to była świętość, że wcale się nie dziwią, że kobiety nie chcą rodzić dzieci, że tylko kobieta kobiecie może tak dokopać, że to takie "kur...skie polactwo"
że politycy na górze nie muszą się wcale kłócić i naród dzielić, bo sam się pozabija...
I że ta kartka po coś w końcu wisi...

Tylko trzy starsze panie po 80-tce później powiedziały z uśmiechem "my byśmy panią przepuściły"
To jak sie zwymiotuje to i tak dadzą mi jakieś wyniki? Bo ja idę 2 dni przed wizytą więc jak puszczę pawia nie zdążę powtórzyć badania do wizyty

Przeczytałam z otwartą buzią Twoje przejścia przy pobieraniu, co za baby

Fajnie, że chociaż Ci panowie się odezwali, miło z ich strony

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Pozostałe osoby na prawdę będą musiały mocno zaciskać kciuki na tyle osób
Będziecie sobie zaciskać za siebie wzajemnie
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie.
Dzidek zdrowy, nadal z usg wychodzi tydzień starszy. Ma w tej chwili 15cm i 279g (18+5/19+4).
Znam płeć, możecie zgadywać, bo obiecałam, ze najpierw podam mamuskom z wątku Ewci, a zrobię to przed pójściem spać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:35   #379
teQiba
Moderator

Cytat:
Jestem już po wizycie.
Tak jak się naczytałam.

Już Was nadrabiam.
No to faktycznie blyskawicznie Ci cora rosnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 18:49   #380
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
uwaga uwaga!
IT'S A GIRL!!

ale jestem szczęśliwa
Brawo!!

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Napiszę tylko krótko, że plan z dziewczynkami na ten tydzień się rypnął Nie wiem czy tylko u mnie, bo nie doczytałam jeszcze, ale będzie chłopak na 200%. No niestety. Trochę byłam zawiedziona, ale powoli mi przechodzi. No ale dziewczynka mi się tak marzyła, nooo..
Poza tym mam początki anemii więc muszę trochę więcej żelaza przyswajać, miałam pobraną próbkę na cytologie, nic nie bolało.
Na pewno Syn też będzie Twoją pociechą w przyszłości, uszy do góry
Cytat:

Świetne zdjecie!! Zazdroszczę!
Cytat:
O Matko!!! Czadowy!!!!!!!!
Cytat:
CZarny wyszczupla wcale nie taki wielki

Ładna półka

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
szwagierka co chwilę przypomina, że ona to czuła ruchy córy już w 17tc i nie rozumie, czemu ja jeszcze nie
Bo nie ma dżemu

Dobry wieczór! Oczywiście pięknie nadrobiłam

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-08, 18:50   #381
filupka
Rozeznanie

Cambria04 mi moja pani ginekolog "zabronila" zumby. Tzn pierwsze 3 miesiace nie widziala sprzeciwu ale teraz już powiedziała, że absolutnie nie. Chodzi o to (tak mi wytlumaczyla), żeby tętno nie skoczylo powyżej chyba (z tego co pamietam) do 140 bo to jest dla dzidzi nie dobre. A wiadomo zumba to czyste szaleństwo, przynajmniej dla mnie tak zawsze było. Wiec juz teraz też nie chodzę. Zaleciła coś spokojniejszego typu yoga, ćwiczenia rozciągające itp

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 18:55   #382
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Jestem już po wizycie.
Tak jak się naczytałam.

Już Was nadrabiam.

a na czczo i po 1 godzinie miałas w normie czy podwyższony wynik?

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:09   #383
23Paula23
BAN stały

Witajcie z wieczora
Dziś byłam u gina i moje kochane dziecko spowrotem się obróciło główką do gory... Mialam Ktg i usg... Niby nie jest źle ale mam bardzo uważac bo szyjka mi się skraca i mam skurcze, lekarz mnie nastraszyl że musze 99% czasu leżeć bo jak nie to skoncze w szpitalu żeby chociaż do 35tc wytrzymać Następna wizyta za 2 tygodnie chyba że coś się będzie dzialo to mam byc za tydzien bądź do szpital
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:37   #384
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Witajcie z wieczora
Dziś byłam u gina i moje kochane dziecko z powrotem się obróciło główką do gory... Mialam Ktg i usg... Niby nie jest źle ale mam bardzo uważac bo szyjka mi się skraca i mam skurcze, lekarz mnie nastraszyl że musze 99% czasu leżeć bo jak nie to skoncze w szpitalu żeby chociaż do 35tc wytrzymać Następna wizyta za 2 tygodnie chyba że coś się będzie dzialo to mam byc za tydzien bądź do szpital
Oj, uważaj na Siebie w takim razie. A małe ma jeszcze odrobinę czasu, żeby sie przekręcić główką w dół.
Stary 2013-11-08, 19:41   #385
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
jak ja powiedziałam w domu, żebyśmy w tym roku nie dawali sobie prezentów bo po 1 za dużo kłopotów, po 2 teraz kasy nam pójdzie na dziecko, po 3 często te prezenty są nie trafione to mama była oburzona i powiedziała że ona sobie nie wyobraża bez prezentów i że jej też jest ciężko coś dla nas wybrać to odpowiedziałam żebyśmy w takim rzie sobie po czekoladzie kupili to już nic nie mówiła zapowiem jeszcze raz w domu że ja nie kupuję i nie oczekuję od nich nic a co oni zrobią to ich sprawa...
Bardzo mi się podoba szczere mówienie, że jako przyszli rodzice macie naprawdę dużo ważniejszych wydatków, a zamiast prezentów małe upominki (choćby to były słodycze) na pewno nie zepsują świąt.
Z resztą ja już wyrosłam z prezentów i najważniejsze, żeby to dzieciaki miały frajdę z prezentów

cambria04Gratuluję synka Ale może pomyślisz o L4, w końcu wymiar etatu się nie liczy, a przeciwskazania

czbasia, aaaaaa!!! Tort jest mega
Gratuluję zdolności!!!

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Mój mąż dzisiaj wrócił z zakupów i dumny z siebie oznajmił że kupił mi zestaw ciążowy - ptasie mleczko, belgijką czekoladę w biedry i rurki z kremem czekoladowym I weź tu nie tyj.
Żeby nie było sobie też kupił zestaw ciążowy - kolejną do kolekcji whisky
Uwielbiam takie zestawy ciążowe

Cytat:
Śliczny, widać, że ciążowy, że rośnie w nim Maluszek

Cytat:
Jestem już po wizycie.
Tak jak się naczytałam.

Nie prosiłam doktora, ale potwierdził płeć Mała dziś już waży 586 gr a przedwczoraj 506 i już jest głową w dół, a przedwczoraj nie była. Jak to leci .
Juhu, jest i córcia!!! Gratuluję!!!
Tylko jeszcze życzę zdrówka, tak podwójnie!

Cytat:
Ktoras pytala o farbowanie wlosow Ja jeszcze nie farbowalam, a jest to od dawna konieczne ale chcialam tylko 1 raz farbowac w tej ciazy wiec czekam do grudnia Na swieta sobie zrobie prezent zeby wygladac jak czlowiek
Też planuję ufarbować "na święta"
A tak, to farbowałam tylko raz będąc w ciąży - na początku 4mc.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
To jak sie zwymiotuje to i tak dadzą mi jakieś wyniki? Bo ja idę 2 dni przed wizytą więc jak puszczę pawia nie zdążę powtórzyć badania do wizyty
Ja zadzwonię do swojego gina we wtorek, jak odbiorę wyniki (mogłabym w sumie zrobić to już dziś ) i jak będą nieciekawe, to zrobię jeszcze raz glukozę w środę rano (wizytę mam na godz. 18:00, a wyniki spokojnie do tego czasu już będą).
Mam zrobioną tę glukozę tylko i wyłącznie dzięki wspaniałym paniom pielęgniarkom z gabinetu zabiegowego - naprawdę prawdziwe z nich anioły. Bardzo się przejęły i same zaproponowały, że zrobimy wynik na czczo i po 1h - że one mi wyjaśnią wynik, jak przyjdę go odebrać, że jak coś to napiszą na wyniku w uwagach skąd jeden wskaźnik, żeby lekarz się zorientował. No naprawdę już kilka razy wykazywały się ponadprzeciętnym zainteresowaniem pecjentem

Cytat:
Witajcie z wieczora
Dziś byłam u gina i moje kochane dziecko spowrotem się obróciło główką do gory... Mialam Ktg i usg... Niby nie jest źle ale mam bardzo uważac bo szyjka mi się skraca i mam skurcze, lekarz mnie nastraszyl że musze 99% czasu leżeć bo jak nie to skoncze w szpitalu żeby chociaż do 35tc wytrzymać Następna wizyta za 2 tygodnie chyba że coś się będzie dzialo to mam byc za tydzien bądź do szpital
Ooo to niedobrze... Trzymam kciuki, żebyś wytrwała do nie 35 tyg., a do samego końca!!!

Dziewczyny, właśnie kupiłam Małemu kocyk i poduszkę
Jestem mega happy, bo dłogo nie mogłam się zdecydować

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:44   #386
uparta8210
Raczkowanie

hej dziewczynki w akcie desperacji (czyt. nie znam jeszcze płci) PROSZĘ te które już wiedzą co mają w brzuszku o zrobienie testu zajmie wam to chwilkę
Zawieś obrączkę na nitce... i potrzymaj chwilę nad brzuchem. Jeżeli porusza się wahadłowo, będzie dziewczynka, jeśli koliście – chłopiec. Sprawdza się u was ???
Ciekawa jestem czy Wam się sprawdzi

Spać m się nie chce i tak buszuję po necie, ciekawe co jeszcze znajdę
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 19:45   #387
ag9
Zadomowienie

Cytat:
pokaż
Stary 2013-11-08, 19:50   #388
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki w akcie desperacji (czyt. nie znam jeszcze płci) PROSZĘ te które już wiedzą co mają w brzuszku o zrobienie testu zajmie wam to chwilkę
Zawieś obrączkę na nitce... i potrzymaj chwilę nad brzuchem. Jeżeli porusza się wahadłowo, będzie dziewczynka, jeśli koliście – chłopiec. Sprawdza się u was ???

Mi z takiej wróżby z obraczka jeszcze zanim zaszłam w ciążę wyszło, że pierwszego bede mieć synka. I jak narazie na to wygląda, że tak będzie. Chyba że na polowkowym okaże się inaczej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:02   #389
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:

Spróbuj może na sobie test kształtu brzucha. Ponoć wystający na boki jest dziewczynka, a wypięty mocno do przodu chłopiec. Jeśli potrafisz... bo ja kompletnie nie widzę różnicy, brzuch to brzuch
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 20:05   #390
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Witajcie z wieczora
to odpoczywaj kochana i uważaj na siebie

Cytat:

Pokaż

Cytat:

My sie tak bawiłyśmy z koleżankami na studiach przed ciąża dłuuuuuuuugo i mi wyszedł chłopiec

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości