Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część już IV - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 17:25   #361
Flower23
Zakorzenienie

Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część już IV

Hej

Chyba dołączę tutaj, bo coś mi się zdaje, że też przyjdzie mi żyć z żołnierzem.... na razie początki, czekam na jego urlop....

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-06, 21:51   #362
Tigris
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez przytuLaska Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

piszę, bo mi smutno i głupio, że tak bezsensownie zniknęłam. Nic takiego by się nie zadziało, gdyby nie to, że jakiś czas temu miałam awanturę pt. ,,zabraniam Ci czytać forum, pisać na forum, masz wszystko skasować, sprawdzę to".

Nie wiem, P., czy nadal tu zaglądasz, ale jeśli tak, to wstydź się.

Pozdrawiam Was serdecznie, życzę też rozsądku u Waszych TŻ'ów. Powiedzcie mi tylko, czy któryś z Waszych Wojskowych wpadłby na pomysł, że czytanie forum dziewczyn żołnierzy może skłonić Was do rozstania? o to głównie była cała awantura, ale już nieaktualna, na szczęście.

Pomijając już fakt bezczelnego zaglądania w Twoje prywatne konto, to tak jakbyś Ty mu zabroniła rozmawiać z kumplami "bo namawiają go do rozstania":/
Bardzo nie w porządku...

Też mnie dawno tu nie było
Teraz mój TŻ jest na praktykach, a ja na zgrupowaniach, więc nawet tak bardzo nie odczuwam tej rozłąki
Na wakacje polecieliśmy do Gruzji na 5 tygodni, ale to wciąż za mało
Stary 2014-09-09, 16:50   #363
FarFromHere
Raczkowanie

Ja tez się melduje! Przyznaję się że nie zagladałam tutaj bo praca, 8 godzin przed komputerem i w domu już nie moge na tego mojego laptopa patrzeć

Wiecie co, jakby mi mój TŻ powiedziała że mam tu nie pisać to bym go wyśmiała chyba... Nie piszemy tutaj przecież nic, czego pisac się nie powinno.

Ja za to zaczynam się stresować trochę bo krążą słuchy że przydział etatów w szkole TŻ już niedługo! I powtarzam sobie ciągle "byle nie jakaś mieścina w lesie, byle blisko cywilizacji", mam nadzieję że to pomoże

Tak a'propos pytanie do Was: czy z okazji promocji oficerskiej wręcza sie jakieś prezenty, a raczej upominki?

EDIT: Zapomniałam o najwazniejszej rzeczy! Chwale sie wszystkim to i Wam się pochwalę. Leciałam szybowcem pierwszy raz w życiu! Mój TŻ mi od 3 lat obiecywał, myślałam że już nigdy nie doczekam a tu taka niespodzianka

Marilyn Monroe

Edytowane przez FarFromHere
Czas edycji: 2014-09-09 o 16:52
FarFromHere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 06:57   #364
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FarFromHere Pokaż wiadomość
Ja tez się melduje! Przyznaję się że nie zagladałam tutaj bo praca, 8 godzin przed komputerem i w domu już nie moge na tego mojego laptopa patrzeć

Wiecie co, jakby mi mój TŻ powiedziała że mam tu nie pisać to bym go wyśmiała chyba... Nie piszemy tutaj przecież nic, czego pisac się nie powinno.

Ja za to zaczynam się stresować trochę bo krążą słuchy że przydział etatów w szkole TŻ już niedługo! I powtarzam sobie ciągle "byle nie jakaś mieścina w lesie, byle blisko cywilizacji", mam nadzieję że to pomoże

Tak a'propos pytanie do Was: czy z okazji promocji oficerskiej wręcza sie jakieś prezenty, a raczej upominki?

EDIT: Zapomniałam o najwazniejszej rzeczy! Chwale sie wszystkim to i Wam się pochwalę. Leciałam szybowcem pierwszy raz w życiu! Mój TŻ mi od 3 lat obiecywał, myślałam że już nigdy nie doczekam a tu taka niespodzianka

O kurde! To musiała być niezła frajda Mój to mi może co najwyżej zafundować wystrzał rakiety :P

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2014-10-17, 16:51   #365
FarFromHere
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, widze że w wątku cisza... Przyszłam do Was zapłakać nad własnym losem, mój TŻ miał ostatnio rozdanie etatów w szkole. Tragedia, jestem załamana i płaczę już 2gi dzień. Cały czas mam jeszcze nadzieję, że jest to tylko zły sen i że wcale wcale nie dostał przydziału 750 km od domu...

Szczerze mówiąc to ja nie wiem co mam zrobić, to naprawdę jest spełnienie najczarniejszego scenariusza

Marilyn Monroe
Stary 2014-10-17, 17:00   #366
aassiiaa1988
Żona Idealna :)

GG do aassiiaa1988

Cytat:
Cześć dziewczyny, widze że w wątku cisza... Przyszłam do Was zapłakać nad własnym losem, mój TŻ miał ostatnio rozdanie etatów w szkole. Tragedia, jestem załamana i płaczę już 2gi dzień. Cały czas mam jeszcze nadzieję, że jest to tylko zły sen i że wcale wcale nie dostał przydziału 750 km od domu...

Szczerze mówiąc to ja nie wiem co mam zrobić, to naprawdę jest spełnienie najczarniejszego scenariusza
masakra też bym się zapłakała na pewno znajdziecie jakieś sensowne rozwiązanie

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same..

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Prawdziwy Cud jest wtedy,
gdy z Miłości dwojga ludzi rodzi się kolejne Serce - 26.02.2019
aassiiaa1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-21, 19:46   #367
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję mnie i G. dzieli ciut mniejsza odległość, ale jak sobie pomyślę, że znowu mam go nie wiadomo ile nie widzieć, to mnie trafia.

Bloguję
Czasami coś wrzucam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-22, 18:17   #368
FarFromHere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aassiiaa1988 Pokaż wiadomość
masakra też bym się zapłakała na pewno znajdziecie jakieś sensowne rozwiązanie
Tak naprawdę to rozwiązania są dwa... Moge wyprowadzić się z TŻ - problem w tym że tam dla mnie nie będzie pracy ani możliwości rozwoju, tak, sprawdzałam, szukałam - wiem że z tym bedzie problem. Moge zostać w Krakowie - ale bez TŻ, niestety nie wyobrazam sobie kolejnych lat w związku na odległość i to taką, 3.5 roku tak żyliśmy i ja już po prostu więcej nie dam rady

Po prostu, zagubiłam się i nie mam pojecią co robić. Mój TŻ też nie jest dla mnie wsparciem, niestety nie chce dyskutować, nie chce pomagać mi szukać jakiejś możliwości pracy tam. Tłumacze to sobie tym że sam nie jest zadwolony z tego gdzie go rzucili, ale ja na jego miejscu robiłabym wszystko zeby druga połówka się wyprowadziła razem ze mną...

Marilyn Monroe
Stary 2014-10-23, 17:38   #369
przytuLaska
Raczkowanie

Far, strasznie Ci współczuję...jeżeli to Mazury czy Podlasie i będziesz chciała podać na priv Twoją branżę, to może coś doradzę (Podlasie i Mazury to moje pierwsze skojarzenie,jak przeczytałam 750km od Krakowa, ale pewnie się mylę, bo po zastanowieniu - nie kojarzę niczego lotniczego w swojej okolicy). Daj czas sobie i TŻ'owi na ochłonięcie, nie musisz wyprowadzać się od razu. TŻ tam pojedzie, rozejrzy się i może przygotuje dla Ciebie jakąś bazę, żebyście mogli żyć tam razem. Trzymam kciuki!

Edytowane przez przytuLaska
Czas edycji: 2014-10-23 o 17:42
przytuLaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-24, 11:58   #370
Rumba88
Raczkowanie

FarFromHere Może To co napisze będzie brutalne, ale i sytuacja nie jest różowa.
Nie głupie Ci myśli do głowy przychodzą. Jeśli to Ty zostawiasz swoja karierę, która jak podczytuje zaczyna się fajnie kręcić, to on powinien docenić to poświęcenie. Wiem że oni nie mają pojęcia ile to znaczy. A znaczy bardzo wiele. Jeśli po tylu latach razem i w obliczu sytuacji w jakiej zostałaś postawiona on się nie oświadczył, to czy jest sens zostawiać całe dotychczasowe życie? Do tego wszystkiego on nie chce rozmawiać. Może pojedziesz i będzie wam cudownie, ale co jeśli nie będzie? Ty sfrustrowana brakiem pracy, on dalej nie będzie Cie wspierał, a wtedy co? Wielki powrót.
Mnie także przeraża wizja życia na "czyimś garnuszku", zwłaszcza że kocham swoja pracę. Taki brak zaangażowania chłopaka raczej już nasunął by mi odpowiedz.

Mam nadzieje że sytuacja się rozwiąże

Edytowane przez Rumba88
Czas edycji: 2014-10-24 o 12:00
Rumba88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 10:40   #371
FarFromHere
Raczkowanie

przytuLaska No podlasnie ani nie Mazury... Polskie morze. Ja bardzo lubię morze ale nie na tyle żeby mieszkać w miejscowości gdzie jakiekolwiek życie istnieje tylko w lecie.

Rumba88 Mój TŻ kiedyś stwierdził ze oswiadczy się dopiero jak ze sobą troche pomieszkamy. Wizaj "próbowania" na drugim końcu Polski mnie nie przekonuje. Poza tym mam wrażenie że on nie ma potrzeby o tym rozmawiac bo on i tak nie ma żadnego wyboru i musi pojechać, a to czy ja z nim pojadę czy nie zalezy ode mnie a on nie chce mi nieczego sugerować. I nie jestes jedyną osobą którą ta sytuację ocenia bardzo ostro i dosadnie. W Krakowie mam większe szanse na rozwój, a w końcu nie sama miłością człowiek żyje. Zreszta nie po to studiowałam 5 lat (naprawde studiowałam i się uczyłam) po to żeby robić coś do czego czały mój wysiłek nie był potrzebny. Boję się że tam bez pracy stane się sfrustrowana i cąłymi dniami będe siedzieć sama w domu bez zajęcia. Zresztą mam we włąsnym domu taki przykład - moja mama, która wyprowadziła się wprawdzie jedynie 100 km od swojego domu, nigdy nie odnalazła się w Krakowie (brak znajomych, do tego wypadła z rynku pracy po zamknięciu firmy w której pracowała i urodzeniu dzieci).

Marilyn Monroe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-26, 22:39   #372
Rumba88
Raczkowanie

FarFromHere Może postaw go pod ścianą? Powiedz ze narazie nie zamierzasz rzucać pracy bo nie widzisz żeby zależało mu na Twoim wyjeździe, zobacz co powie i jeśli pojedzie czy będzie tęsknił, dzwonił, czy będzie próbował Cię ściągnąć do siebie? Nie można zupełnie poświęcić się dla faceta kiedy z jego strony nie ma pełnego zaangażowania w związek. Wiem ze decyzja ciężka i głupio gdyby naciskał ale taki zupełny brak reakcji? Gdyby powiedział " Kocham Cie, bardzo chciałbym żebyś pojechała ale ostateczna decyzja należy do Ciebie" to ja rozumiem. Nie rób nic pochopnie. Myślę, że jak pojedzie i posiedzi tam trochę sam, to szybko zapragnie Cię ściągnąć.

Czekam na wieści o decyzji i trzymam kciuki za Twoja asertywność.
Rumba88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 11:49   #373
przytuLaska
Raczkowanie

Far, jak leci? Poukładaliście sobie plany na najbliższą przyszłość?

I co dzieje się u pozostałych Dziewczyn?
Stary 2014-11-12, 11:59   #374
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:

Mój TZ czeka na rozkaz i przeniesienie. Nadal nie wiem, kiedy się zobaczymy.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2014-11-21, 19:15   #375
FarFromHere
Raczkowanie

Póki co plan jest taki (o ile można to nazwać planem) że mój TŻ wyjeżdża za miesiąc i "ogrania" jakieś mieszkanie, podpytuję o pracę dla mnie no i ja kiedyś do niego dołączam... Nie jest to dla mnie zbyt przekonywujące ale co zrobić...

Marilyn Monroe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-23, 10:38   #376
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:

Mój tż na kolejnym poligonie, nawet nie jest w stanie ze mną być w kontakcie bo podobno są "podsłuchiwani" co jest dla mnie debilizmem.... Mieszkać w namiotach bez bieżącej wody, dobrego ogrzewania i stałego dostepu do prądu - dwa tygodnie - survival na pełnej

Cytat:
Póki co plan jest taki (o ile można to nazwać planem) że mój TŻ wyjeżdża za miesiąc i "ogrania" jakieś mieszkanie, podpytuję o pracę dla mnie no i ja kiedyś do niego dołączam... Nie jest to dla mnie zbyt przekonywujące ale co zrobić...

Moim zdaniem to dobry plan, coś przynajmniej "ogarniacie razem", zobaczycie, moze akurat wszystko sie uda, trzymam kciuki
loveemptypeople jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-23, 12:06   #377
FarFromHere
Raczkowanie

loveemptypeople dzieki

Wczoraj miałam wycieczkę do Warszawy na promocję mojego TŻ no i ja, którą mało co wzrusza pod względem pokazywania emocji, normalnie miałam łzy w oczach, dumna byłam z tego mojego mężczyzny No i jestem z nowa gwiazdą telewizji, przyłapała go kamera :P A zaraz do mnie przyjdzie i dostanie swój oficerski prezent

Marilyn Monroe
Stary 2015-02-01, 12:53   #378
FarFromHere
Raczkowanie

Widzę że wątek umarł...Wpadłam do Was na chwilę, przekazać informację ze niestety już nie jestem kobietą mundurowego. Wiecie, mój związek od zawsze był "trudny" a odległość tylko wszystko pogarszała. Do tej pory wydawało mi się że miłość wszystko przezwycięży ale chyba są pewne rzeczy których po prostu nie da się przeskoczyć choćby nie wiem jak bardzo się chciało i próbowało. Inna kwestia jest taka ze obie strony muszą chcieć...

W każdym razie obiecuję ze bedę Was tutaj odwiedzać

Marilyn Monroe
Stary 2015-02-01, 13:05   #379
aassiiaa1988

GG do aassiiaa1988

Far przykro mi ale widocznie tak miało być.. czasami miłość to za mało.. ja wychodzę z założenia, ze jeśli ktoś ma być ze sobą to będzie, mimo wszystko, a jeśli nie to nie...

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-01, 20:05   #380
FarFromHere
Raczkowanie

aassiiaa1988 dzięki rozstania są nieco dziwne, tzn. dowiedziałam się jak mało ludzi w nas wierzyło... Ja wierzyłam bardzo długo, ale przyszedł moment kiedy i ja przestałam. Ale Wam moje drogie mundurówki życzę żebyście potrafiły pokonywać te wszystkie trudności, które są stawiane przed Wami i Waszymi TŻami

Marilyn Monroe
Stary 2015-02-03, 20:31   #381
przytuLaska
Raczkowanie

Far, bardzo mi przykro...

No i przyznam się, że też nie jestem już kobietą mundurowego.
Stary 2015-02-03, 20:35   #382
zakonna
Naczelna Nastolatka

Kurde dziewczyny. Przykro czytać ze wam nie wyszło
Stary 2015-02-04, 06:57   #383
aassiiaa1988

GG do aassiiaa1988

Dzień dobry

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

27.12.2013r.

15.04.2016r.

07.07.2017r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-04, 21:35   #384
przytuLaska
Raczkowanie

Cytat:
aassiiaa1988 dzięki rozstania są nieco dziwne, tzn. dowiedziałam się jak mało ludzi w nas wierzyło... Ja wierzyłam bardzo długo, ale przyszedł moment kiedy i ja przestałam. Ale Wam moje drogie mundurówki życzę żebyście potrafiły pokonywać te wszystkie trudności, które są stawiane przed Wami i Waszymi TŻami
Wiem, co czujesz, Far. Jak to nagle nikt w ten związek nie wierzył i każdy widział to, czego ja nie widziałam.

"chyba są pewne rzeczy których po prostu nie da się przeskoczyć choćby nie wiem jak bardzo się chciało i próbowało" --> dokładnie tak to działa. Miłość miłością, żadne uczucia przecież nie mijają z dnia na dzień, ale jeśli coś ciągle nie gra, to nie warto tego reanimować.
Stary 2015-02-10, 08:11   #385
vonka7
Raczkowanie

vonka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 11:14   #386
niezapominaczka
Raczkowanie

Przyszło mi żyć z żołnierzem...
ciężko jest przeglądam wątek i widzę, że wiele z Was ma podobne odczucia.. mój jest we Wrocławiu
Mój tż jest bardzo skryty.. nie powiedział mi na początku czym się zajmuje.. bardzo długo wątpiłam w fakt, że jest wojskowym.. nie widziałam go jeszcze w mundurze.

niezapominaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 11:28   #387
zakonna
Naczelna Nastolatka

Co wy z tym, że ciężko? dlaczego ciężko? Co Ci przeszkadza w jego zawodzie?
Stary 2015-02-17, 12:49   #388
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezapominaczka Pokaż wiadomość
Przyszło mi żyć z żołnierzem...
ciężko jest przeglądam wątek i widzę, że wiele z Was ma podobne odczucia.. mój jest we Wrocławiu
Mój tż jest bardzo skryty.. nie powiedział mi na początku czym się zajmuje.. bardzo długo wątpiłam w fakt, że jest wojskowym.. nie widziałam go jeszcze w mundurze.
Studiuje w szkole oficerskiej? Mój Tż tam jest

Ja już się przyzwyczaiłam. Początki faktycznie ciężkie, bo różnie jest z przepustkami, ale jak związek jest silny, to choćby skały s*ały, to i tak się przetrwa Wiem coś o tym, bo my już jesteśmy razem ponad 4 lata, z czego ponad 3 na odległość i nie wyobrażamy sobie życia bez siebie. To, że przetrwaliśmy najgorszy okres, jeszcze bardziej nas umocniło.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 17:46   #389
niezapominaczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Co wy z tym, że ciężko? dlaczego ciężko? Co Ci przeszkadza w jego zawodzie?
bywa bardzo zmęczony i zdenerwowany.. w sumie szanuję jego pracę, ale widzę, że jest mu trudno
Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Studiuje w szkole oficerskiej? Mój Tż tam jest

Ja już się przyzwyczaiłam. Początki faktycznie ciężkie, bo różnie jest z przepustkami, ale jak związek jest silny, to choćby skały s*ały, to i tak się przetrwa Wiem coś o tym, bo my już jesteśmy razem ponad 4 lata, z czego ponad 3 na odległość i nie wyobrażamy sobie życia bez siebie. To, że przetrwaliśmy najgorszy okres, jeszcze bardziej nas umocniło.
nie, nie studiuje.. pracuje w jednostce (tak mówi)

Jakkolwiek głupio to zabrzmi.. jesteśmy krótko razem (ponad miesiąc).. moja koleżanka spotykała się z chłopakiem i on jej wciskał kit, że pracuje w wojsku.. a pracował w jednym z zakładów we Wrocławiu oszukiwał ją bardzo długo... potem dziwnym trafem ja poznałam mojego TŻ, który powiedział mi, że pracuje w jednostce.. i tak tez gdzieś z tyłu głowy mam tą myśl "czy, aby na pewno on tam pracuje?" paranoja jak nic

niezapominaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 17:47   #390
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ja rozumiem, że zmęczony i zdenerwowany, ale taki to jest człowiek po każdej pracy przecież. Zdenerwowany i wyżywa się na Tobie czy co?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości