|
|
#361 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Fotodepilacja czy laser diodowy?
No ja tak właśnie zrobiłam, że czekałam aż same wypadną i efekty były marne i zaczęłam zniecierpliwiona ciągnąć te włoski i byłam w szoku jak zaczęły ładnie wychodzić ze skóry
miejscami też pojedyncze siedziały mocno i im dałam spokój, ale sporej większości się już pozbyłam (mam nadzieję, że na dłuuugo)
|
|
|
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, czy któraś z was korzystała z usług Bliss w Gdyni?
Mają fajną promocję tylko nie bardzo wiem jak u nich ze skutecznością
|
|
|
|
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Jestem 1,5 tygodnia od pierwszej depilacji laserem bikini, sporo włosków gdy je pociągnę łatwo wychodzą ale gdy ich nie ruszam siedzą w miejscu i nie zanosi się na to żeby same wypadły. Powinnam jeszcze czekać aż zaczną wypadać czy robić jakieś peelingi?
|
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
dawno mnie tu nie było widzę że nas coraz więcej ![]() ja jestem po 3 zabiegu IPL+RF i nie wiem czy jestem zadowolona. owszem wychodza slabsze itp, ale czy wypadaja masowo to raczej nie. mam pytanie: czy kiedy wam wychodza wloski to z cebulka czy bez? chcialabym zeby te zabiegi cos daly, bo szkoda i kasy i mojej nadziei
|
|
#365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
Ja robię w Yasumi Epil pachy i efekty po 3 zabiegu są rewelacyjne, nie mam jakichś 70 % włosy, rosną pojedyncze i cienkie. Teraz pora na bikini
|
|
#367 |
|
Przyczajenie
|
http://www.mydeal.pl/?nltr_registered=1
co o tym myślicie ? oplaca się to kupić ? czy ktoś kupił podobne bony i wie czy 4 części ciała to mogą być uda, łydki, ramiona, przedramiona czyli uda i łydki ? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 |
|
Konto usunięte
|
hej dziewczyny
wczoraj byłam na pierwszym zabiegu depilacji laserowej laserem Light Sheer. Kupiony na Gruperze, zestaw trzech zabiegow na pachy+bikini, w salonie Dr.Irena Eris w Krakowie. I powiem Wam ze byłam mega przyjemnie zakoczona! Nie spodziewalam sie, ze mimo, ze zapłacilam za zabieg 400zł zamiast ok tych trzech tysięcy, będę traktowana z taką burżuazją ![]() Ledwo weszłam, już wzięto ode mnie płaszcz, Panie były bardzo miłe, potem zostalam zaprowadzona to "szatni" - takiego maleńkiego pokoiku, tak szafka, fotel obity frotte, wykladzinka, wielkie lustro, swieczki, wiklinowe meble... Dostałam szlafroczek i taką pseudo sukienke i jednorazowe pantofelki. Potem zostałam zaprowadzona do gabinetu zabiegowego ktory wyglądal zupełnie nie tak jak myslalam- cały brzoskwiniowy, fotel obity frotką i takze lusto na calą scianę ![]() Pani która wykonywała zabieg zrobila ze mną wywiad i wszystko mi wytlumaczyła, sam zabieg owzem, był bolesny, ale kobita mnie zagadała i drugiej połowy juz tak nie czułam całosć trwała ok 45minut. Potem zostałam odrprowadzona pod same dzwi![]() Jezeli takie akcje - gruponaa, grupera, my deal i innych mają za zadanie wypromowanie danego miejsca i jego uslug- to jest to genialny pomysł. Ja sama nie wiem czy kiedykolwiek zdecydowałabym sie na taki zabieg w takim miejscu ze względu na ograniczenia finansowe - w koncu jestem studentką, ale wiem ze jezeli kiedys będę jakiejś usługi w tym stylu potrzebowac- wybiore ten wlasnie salon
|
|
|
|
|
#369 |
|
Przyczajenie
|
ja ide na 4 zabieg IPL+RF w polowie lutego wiec jestem juz po 3 zabiegach,
włosów ubyło ok 15% tyle spodziewałam się po 1szym zabiegu a nie po trzecim;/ jestem niezadowolona i wiecej juz na to nie pojde, bo potrzeba chyba z 10 takich zabiegów a na to szkoda kasy, bo jeszcze mozliwe ze i tyle bedzie za mało.;/ poza tym, do dziewczyny ktora pisala o głębokim bikini - sama chcialam na takie isc ale niestety nie robią, ew tylko do miejsca gdzie zaczynaja sie wargi sromowe, czyli praktycznie robią samą górę a nizej juz nic;/ |
|
|
|
|
#370 |
|
Przyczajenie
|
jestem niezadowolona i wiecej juz na to nie pojde, bo potrzeba chyba z 10 takich zabiegów a na to szkoda kasy, bo jeszcze mozliwe ze i tyle bedzie za mało.;/
I masz rację, lepiej dołożyć parę złotych i iść na skuteczny LS, niż wywalać kasę na coś co nie działa. Wiele było już opinii na temat IPL i większość raczej nieprzychylnych. |
|
|
|
|
#371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdecydowanie zgadzam się z ta wypowiedzia. ipl nie daje dobrego efektu nawet przy wielu zabiegach, i jestem pewna ze wloski odrastaja po jakims czasie. najlepszym laserem dostepnym na rynku jest light sheer, bolesny ale skuteczny pozdrawiam
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
a ja zmieniam zdanie
w koncu po 3 zabiegu widze ogromna roznice!! wypadlo mi po nim dobre 70% widocznych wloskow, a reszta co zostala to oczywiscie slabsza jest, ale tak bylo po kazdym. to oczywiscie jeszcze nie to co bym chciala, ale ja mam po 3 wlosy z jednej cebulki, do tego jest ich bardzo duzo. mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie lepiej. jesli po 5 bede niezadowolona, to i pojde na LS. i tak w sumie na te 5 zabiegow wydam tylko co na 1,5 LSem, wiec stara nie bedzie taka duza
|
|
#373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie
|
|
|
#374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem czy zdajesz sobie ze po iplu bedziesz musiala wykonac wiecej zabiegow na light sheer, bo jestem pewna ze wlosy ci odrosna. niestety.. |
|
|
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
*asteraki nie jestem pewna czy LS podziała na włosy potraktowane wcześniej IPLem bo przecież stają się słabsze, delikatniejsze, jaśniejsze..
Ja osobiście robię pachy w No+Vello w Bydgoszczy. Jestem po 6 zabiegu i uczucia mam mieszane. Korzystałam z promocji, kuponów więc cenowo póki co nie jest tak źle ale efekty marne. Po 2,3 zabiegu owszem - byłam zadowolona ale im dalej tym było gorzej. Po 5 zabiegu włosów odrosła cała masa Nawet jeśli włosy wypadną w 100% to i tak następnym razem zdecyduję się na LS na inną strefę. |
|
|
|
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
Jakieś 4 lata temu robiłam sobie depilację LS na udach, efekty po 4 zabiegach były zadowalające- ok 80% redukcji owłosienia, pozostałe cienkie i słabe.
Obecnie włosków trochę przybyło, więc nawet LS nie daje długich efektów. W październiku znalazłam ofertę IPL no+vello i skuszona cenami pobiegłam zapisać się na pierwszy zabieg. W październiku zaczęłam robić sobie pachy, po 1 i 2 zabiegu byłam bardzo zadowolona! Po 3 nastąpił wcześniej wspomniany wysyp i mi również pani kosmetyczka powiedziała, że to normalne i faktycznie po 4 zabiegu zostało mi jakieś 10% włosków. Za 2 tyg mam piąty zabieg. W między czasie zaczęłam sobie robić nogi (na uda również po tym jak włoski zaczęły odrastać) i bikini. Obecnie jestem zadowolona z efektów, zobaczymy jak będzie później ![]() |
|
|
|
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
"nic nie trwa wiecznie"
![]() ....niebezpiecznie jest wierzyć w to że coś trwa wiecznie" ;p;p
|
|
#378 |
|
Organizatorka
|
Dziewczyny a miała może któraś po laserze wysypkę??? Jestem po 3 zabiegu w no+vello i za 1 razem było spoko nic nie wyskoczył. Po 2 zabiegu na następny dzien moje pachy były całe wysypane takimi krostami które swędza niemiłosiernie ale to po 5 dniach zniknęło. Myślałam że może po anty jakoś coś sięprzydarzyło i dlatego tak ale teraz w środę byłam na 3 zabiegu i już wieczorem czułam że pachy mnie swędzą i rano obudziłam się z wysypką
Ktoś coś podobnego miał może????
|
|
|
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
Może jesteś uczulona na krem, który jest stosowany po zabiegu?
Ja nie miałam żadnej wysypki. |
|
|
|
|
#380 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o same zabiegi to ja juz po 3 zabiegu jestem megaa zadowolona jakies 85 % juz nie mam włosy rosną bardzo wolno że między zabiegami nie muszę nic golić bo ciężko je dojrzeć.
|
|
|
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
dołujecie mnie :P ja tu się pocieszam ze jednak sie uda, a czytam że jednak nie koniecznie, ale sa też pozytywne głosy, więc póki co ciągnę to dalej i żyję nadzieją
. dziwne że na niektóre z nas działa IPL+RF, a na inne tylko laser do teraz mi wypadaja jeszcze włoski po ostatnim zabiegu, a te co zostają rosną o wiele wolniej, ale nie takiego efektu przecież chcemy ehh no nic zobaczymy, chciałabym że to jednak na mnie działało, bo mam duży problem z bikini (krosty, ropne pryszczyki) i jeśli fotodepilacja nie zadziała do wydam majątek na laser, bo w końcu 2,5 tys piechotą nie chodzi....
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was kochane
Właśnie dziś miałam zabieg usuwania włosów laserem diodowym na paszkach.. Nie mogę póki co mówić o efektach na mnie bo dzisiejszy zabieg rozpoczął moją przygodę z laserem.. Zabieg trwał niecałe 10 min, w sumie może z 7 bolało ale dało się wytrzymać.. ból minimalizował "odkurzacz" z bardzo chłodnym podmuchem. Tak jak pisała jedna z dziewczyn ból jest natychmiastowy - od razu przechodzi porównać to można do uczucia jak najedziemy sobie podczas prasowania na koniuszek paluszka Po 2-3 godzinach zaczerwienienie po zabiegu zniknęło nic nie boli i nie piecze ![]() moja mama miała robiony ten zabieg już 5 razy i efekty są ogromne, wyrastają jej pojedyncze włosy - większość została zniszczona, a przed nią jeszcze kolejne zabiegi mam nadzieję ze na mnie tez to tak zadziała
my home is where my heart is Edytowane przez Milla_1984 Czas edycji: 2011-02-15 o 21:11 |
|
|
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny, ja jak pisałam wcześniej po ostatnim zabiegu wypadlo mi dużo włosków, minęły 3 tygodnie, a ja nawet nie mam prawie co golić (jakieś pojedyncze mi wyrosły), ale mam sporo takich co wyrosły na milimetr i nic sie z nimi dalej nie dzieje- ani nie wypadają ani nie rosną od 3 tygodni. co o tym myślicie?
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=asteraki;25125322]przepraszam, ale czy twoja mama miała 5 zabiegów na jedno miejsce i jeszcze będzie robić na to samo? dziwne bo podobno diodówką się robi max 5-6, i trochę się dziwie że czekają ją kolejne, no chyba że teraz na inne miejsce
Na paszki pójdzie jeszcze tylko raz - a to ile razy się powinno iść na taki zabieg zależy od pacjenta no i od siły czy stężenia tej wiązki światła/lasera (nie wiem jak to się fachowo określa) potem planuje zrobić sobie łydki
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=parasolkaa;24371220]Ja tez przymierzam sie do usuwania zednego (jak bardzo!) owlosienia. Z tego co czytam duza wiekszosc z Was poleca wlasnie laser diodowy. Jak przygotować się do takiego zabiegu? Znacie jakies sprawdzone miesjce w Krakowie?
Ja 3 tygodnie temu byłam na pierwszym zabiegu bikini + pachy w Estetice na Sławkowskiej. Jeśli chodzi o efekty to powiem szczerze, że sama nie wiem... Pod pachami mam stanowczo mniej włosów, to jest pewne i widoczne gołym okiem (chociaż liczę, że jeszcze ich trochę wypadnie), natomiast bikini... nie powiem, też jest ich sporo mniej ale jednak liczyłam na lepszy efekt. Ale jestem dobrej myśli i jeśli nie od razu to po kolejnym zabiegu na pewno będzie ok ![]() A co do tych promocji 99 zł za strefę to od dziewczyny zajmującej się depilacją laserową usłyszałam, że to ściema. Nie znam sie na tym i nie wyjaśnię o co chodzi ale podobno to się nie wiele różni od depilacji woskiem, czyli trzeba to regularnie powtarzać. |
|
|
|
|
#386 |
|
Przyczajenie
|
Zapraszamy do nowo otwartego salonu fotodepilacji
Nomasvello w Krakowie ul. Racławicka 1 12 6367150 608695196 |
|
|
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#388 |
|
Przyczajenie
|
lllllllllllllll
Edytowane przez Maja_13 Czas edycji: 2011-02-21 o 18:46 |
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś był na depilacji Laserem Diodowym ELOS?
Szukam opinii i ciężko znaleźć. A chciałabym pozbyć się włosów na łydkach. Laser light sheer miałam pachy i bikinii. I mam jakoś 30% włosków po 4-6 zabiegach ale już minęło z 2lata |
|
|
|
|
#390 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

miejscami też pojedyncze siedziały mocno i im dałam spokój, ale sporej większości się już pozbyłam (mam nadzieję, że na dłuuugo)

widzę że nas coraz więcej 
znowu!!

pozdrawiam

ehh no nic zobaczymy, chciałabym że to jednak na mnie działało, bo mam duży problem z bikini (krosty, ropne pryszczyki) i jeśli fotodepilacja nie zadziała do wydam majątek na laser, bo w końcu 2,5 tys piechotą nie chodzi....