Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-04-30, 16:20   #361
mcromance
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 284
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;)

Ja to bym wola³a tak± na ramiê do noszenia, ale to moja mamu¶ka kosiarê kupowa³a.
A ¿e na wsi tylko kosimy raz na 3 tygodnie-miesi±c to jest na pr±d, bo benzyna by tylko sta³a i ¶mierdzia³a.

Nie udzielam ¿adnych porad przez PW, proszê nie pisaæ.
mcromance jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-30, 16:21   #362
MorganLeFay
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 780
GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez mcromance Poka¿ wiadomo¶æ
Z kolorem to nie wiem co ci poradziæ. Ja tam siê pogodzi³am, ¿e mi zawsze rudzieje i zwyczajnie wzmocni³am ten efekt
Ale Tobie jest ³adnie w tym odcieniu Zreszt± rudy to on przecie¿ nie jest? Czy farba Ci siê wymy³a?

Cytat:
Kachula, co do blondziku to zgadzam siê z Morgan. Ka¿dy ¿ó³knie, tylko nie na ka¿dym to jednakowo widaæ.
Morgan, mi w³osy zaczynaj± siê zbli¿aæ do ramion. Ju¿ widzê jak bêdê nied³ugo wygl±daæ. Tak samo jak ty teraz
Na ¿ó³ty blond p³ukanka z Delii jest niezast±piona Fioletowa daje lekki efekt, a ta srebrna no có¿ - daje efekt który MI odpowiada czyli mega popielate w³osy wpadaj±ce na pocz±tku w zieleñ Tylko to u mnie dzia³a jako lekarstwo na rudzicê
Cyknê³am sobie dzi¶ fotki z ty³u ¿eby d³ugo¶æ by³o widaæ ale chwilowo nie mam kabla ¿eby je wgraæ na kompa. Bêdziesz podcina³a w³osy? Ta d³ugo¶æ to masakra ... 20minut na lokówko suszarce ju¿ nie daje efektu wiêc odpuszczam i wi±¿e.
Cytat:
Napisane przez asia10933 Poka¿ wiadomo¶æ
Bez przesady mo¿e i ka¿dy blond ¿ó³knie ale mi br±z nie zrobi³ siê rudy
gratulujê
Cytat:
A muszê siê spieszyæ z zakupem nowego szamponu, bo mi siê koñcz±
U¿ywasz jeszcze tego Liliputz? Mi siê w³a¶nie o nim ostatnio przypomnia³o bo szuka³am czego¶ dla mojego psa On siê strasznie drapie po slsach, do tej pory k±pa³am go w babydream ale wiadomo ¿e strasznie pl±ta³ w³osy. Kupi³am mu w³a¶nie ten liliputz i jest najlepszy
A ja mam ju¿ drugie opakowanie Cece med do zniszczonych, polecam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...k-shampoo.html
Cytat:
Napisane przez Weronisia Poka¿ wiadomo¶æ
A co tu znowu taka cisza?

Tak mnie ³adnie chwali³y¶cie, ¿e tnie farbujê, ¿e a¿ .... siedzê teraz z farb± na g³owie
Stwierdzi³am, ¿e bez sensu siê tak mêczyæ z niechcianym odcieniem (czyt. rudym) tylko po to, ¿eby odstêp miêdzy farbowaniami by³ jak najwiêkszy. W sobotê by³oby 3 tygodnie i ¶mia³o mog³abym nawet d³u¿ej poczekaæ gdyby nie ta wstrêtna rudo¶æ. ¯eby mi pasowa³ rudy, to bym siê nie przejmowa³a, bo kolor sam w sobie jest ¶liczny. No ale mi nie pasuje
niezmiennie mnie to bawi ale rozumiem A na jakiej wodzie robisz ten Koleston? Mo¿e na 6% by siê d³u¿ej nie wymywa³? Pomy¶la³am te¿ tak jak pisa³a Rumpleteaser ¿e szybciej Ci siê wymywa przez to rozja¶nianie, mo¿e by siê sprawdzi³a jaka¶ od¿ywka zakwaszaj±ca? Albo woda z cytryn± ¿eby domkn±æ ³uski?

PS. Chcia³am siê Wam pochwaliæ ¿e mam w³asny w±tek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235

Edytowane przez MorganLeFay
Czas edycji: 2014-04-30 o 16:22
MorganLeFay jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-30, 16:55   #363
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MorganLeFay Poka¿ wiadomo¶æ
Ale Tobie jest ³adnie w tym odcieniu Zreszt± rudy to on przecie¿ nie jest? Czy farba Ci siê wymy³a?
Rudy-rudy nie jest, ale ch³odnym lub naturalnym br±zem nie nazwiesz Taki leciuteñko rudawy jest, jak to czekolada
Sama farba bardzo siê nie wymy³a, lekko sp³owia³a tylko. Odrost zaczynam widzieæ wyra¼niej, wiêc w przysz³ym tygodniu muszê fryzjerkê odwiedziæ na bank ju¿.

Cytat:
U¿ywasz jeszcze tego Liliputz? Mi siê w³a¶nie o nim ostatnio przypomnia³o bo szuka³am czego¶ dla mojego psa On siê strasznie drapie po slsach, do tej pory k±pa³am go w babydream ale wiadomo ¿e strasznie pl±ta³ w³osy. Kupi³am mu w³a¶nie ten liliputz i jest najlepszy
A ja mam ju¿ drugie opakowanie Cece med do zniszczonych, polecam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...k-shampoo.html
Nie, Liliputza wykoñczy³am i co¶ mi wtedy w nim finalnie nie pasowa³o. Tylko nie pamiêtam co to by³o Jedynie ¿e stwierdzi³am, ¿e ju¿ nie bêdê kupowaæ dzieciêcych.
Ten CeCe niestety ma SLS, na bank bêdê mia³a po nim mój '¶liczny' pseudo ³upie¿.
Muszê chyba t± Eqilibrê wypróbowaæ, bo tam jest Ammonium Lauryl Sulfate zamiast SLS, a ten ¶rodek mi nie powoduje swêdzenia. A ¿e tak czy siak muszê jaki¶ krem do bu¼ki na DOZ zamówiæ bo mi wyszed³ to....

Cytat:
PS. Chcia³am siê Wam pochwaliæ ¿e mam w³asny w±tek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235
Gratulujê Trzymaj siê tak dalej

Stary 2014-04-30, 19:55   #364
Kachula82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 573

Cytat:
Kachula ale przecie¿ ka¿dy blond ¿ó³knie a br±z rudzieje od tego s± szampony, p³ukanki, tonery i takie tam, przecie¿ Ty to wszystko wiesz
Mo¿e i ¿ó³knie ale wcze¶niej (parê lat wstecz) tak nie mia³am. Teraz normalnie kurczak wy³azi!
Cytat:
Ej no co wy. Mi blond nie ¿ó³k³. Robi³am mocnym rozja¶niaczem i w³asciwie zawsze by³ mega jasny. Robi³am wtedy pasemka + pasemka br±zu i br±z zawsze mi wyblak³ ju¿ po 3 tygodniach,a blond dalej by³ ja¶niutki.
Weronisia schizy schizami ale kurde patrzê na foty i mia³am jasno! Teraz masakiera!

I owszem laski wiem co u¿ywaæ ale rzeczywi¶cie kolor przy kolejnym farbowaniu ró¿ni³ siê bardzo i chodzê teraz dwukolorowa. Nigdy mi tak nie ¿ó³k³o! Jedyne co pomaga to gencjana rozrobiona w wodzie albo masce. jak po ka¿dym myciu tego nie u¿yjê - to ¿ó³æ na maksa! Dzi¶ rozrobi³am starego Garniera 111 pó³ tubki farby i pó³ oxy 9%, ³y¿ka sto³owa od¿ywki, szklanka wody do tego i bach na ³eb na 3min. Co¶ tam och³odzi³o i mo¿e zbyt buro ale jest lepiej. Ech...
Planujê kupiæ profesjonalny szampon do blondu i szukam jaki.

Dziewczyny czy to nie dziwne z mojej babskiej strony? Siedzê i ¿³opiê Reddsa ¿urawinowego (nie powiem którego z kolei) i ogl±dam w³a¶nie mecz z mê¿em, bo s± emocje. Wczoraj te¿ mecz ogl±dali¶my... Stajê siê facetem... Na pewno. Albo to gadanie to wynik spo¿ytych procentów Uciekam. Jestem ju¿ na majówce u rodziców. Zdrówko laski!

P.S. za wszystko co niezrozumia³e przepraszam ale klawiatura faluje

Aby mi siê tak chcia³o jak mi siê nie chce...

Edytowane przez Kachula82
Czas edycji: 2014-04-30 o 19:57
Kachula82 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-30, 20:02   #365
mcromance
Zakorzenienie

Kachula dziêki ze mnie roz¶mieszy³a¶, bo jestem ¶wie¿o po bardzo depresyjnym odcinku dramy. Wyr¿nêli w pieñ tyle ludzi na raz, ¿e o matko. Najlepsze, ¿e z innymi maniakami siedzimy, klepiemy w klawiatury i zastanawiamy siê po co, na co i jakim cudem

Udanej majówki pijaczko ty

Stary 2014-04-30, 20:32   #366
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Rudy-rudy nie jest, ale ch³odnym lub naturalnym br±zem nie nazwiesz Taki leciuteñko rudawy jest, jak to czekolada
Sama farba bardzo siê nie wymy³a, lekko sp³owia³a tylko. Odrost zaczynam widzieæ wyra¼niej, wiêc w przysz³ym tygodniu muszê fryzjerkê odwiedziæ na bank ju¿.

Nie, Liliputza wykoñczy³am i co¶ mi wtedy w nim finalnie nie pasowa³o. Tylko nie pamiêtam co to by³o Jedynie ¿e stwierdzi³am, ¿e ju¿ nie bêdê kupowaæ dzieciêcych.
Ten CeCe niestety ma SLS, na bank bêdê mia³a po nim mój '¶liczny' pseudo ³upie¿.
Muszê chyba t± Eqilibrê wypróbowaæ, bo tam jest Ammonium Lauryl Sulfate zamiast SLS, a ten ¶rodek mi nie powoduje swêdzenia. A ¿e tak czy siak muszê jaki¶ krem do bu¼ki na DOZ zamówiæ bo mi wyszed³ to....
A to mamy odwrotny problem Bo ja odkry³am ¿e mi sles wcale nie szkodzi a te dziecinne tak, robi mi siê ³upie¿ i w³osy s± tak spl±tane ¿e nie moge ich rozczesaæ Z ammonium co¶ mia³am, mo¿e to by³a farmona ? nie pamiêtam dok³adnie... ale wiem ¿e to by³ jaki¶ szampon z zio³ami w sk³adzie który te¿ mi wysusza³ i pl±ta³.
No ale niewa¿ne, blond to te¿ inaczej, przy br±zie ten cece mi nie pasowa³ te¿
Da³aby¶ jak±¶ aktualizacjê koloru a nie jakie¶ wywody o odcieniach tu piszesz
Cytat:
Napisane przez Kachula82 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e i ¿ó³knie ale wcze¶niej (parê lat wstecz) tak nie mia³am. Teraz normalnie kurczak wy³azi!

Weronisia schizy schizami ale kurde patrzê na foty i mia³am jasno! Teraz masakiera!

I owszem laski wiem co u¿ywaæ ale rzeczywi¶cie kolor przy kolejnym farbowaniu ró¿ni³ siê bardzo i chodzê teraz dwukolorowa. Nigdy mi tak nie ¿ó³k³o! Jedyne co pomaga to gencjana rozrobiona w wodzie albo masce. jak po ka¿dym myciu tego nie u¿yjê - to ¿ó³æ na maksa! Dzi¶ rozrobi³am starego Garniera 111 pó³ tubki farby i pó³ oxy 9%, ³y¿ka sto³owa od¿ywki, szklanka wody do tego i bach na ³eb na 3min. Co¶ tam och³odzi³o i mo¿e zbyt buro ale jest lepiej. Ech...
Planujê kupiæ profesjonalny szampon do blondu i szukam jaki.
Kachula co do szamponów profesjonalnych to jak dla mnie to ¶ciema ale zrobisz jak bêdziesz chcia³a Mi fryzjerka my³a w³osy lorealem silver (chyba) i efektów nie by³o. Nie s±dzê ¿eby czym¶ siê ró¿ni³y od np takiej Joanny... Szampony poza tym trzeba trzymaæ te parê minut, ³uski w³osa masz otwarte, niezabezpieczone, i mi np taki szampon przesusza³ w³osy. Mo¿e daj jeszcze szanse tej p³ukance z Delii?? Ta srebrna to mo¿e nie bo po niej w³osy zieleniej± (ja to lubiê ) ale mo¿e fioletowa? Ona daje delikatniejszy efekt. Ja nie mam wogóle teraz problemu z ciep³ymi odcieniami. Walê p³ukankê raz na tydzieñ (duuu¿o p³ukanki ), na silikonow± od¿ywkê i jest miodzio.
Stary 2014-04-30, 20:39   #367
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
A to mamy odwrotny problem Bo ja odkry³am ¿e mi sles wcale nie szkodzi a te dziecinne tak, robi mi siê ³upie¿ i w³osy s± tak spl±tane ¿e nie moge ich rozczesaæ Z ammonium co¶ mia³am, mo¿e to by³a farmona ? nie pamiêtam dok³adnie... ale wiem ¿e to by³ jaki¶ szampon z zio³ami w sk³adzie który te¿ mi wysusza³ i pl±ta³.
No ale niewa¿ne, blond to te¿ inaczej, przy br±zie ten cece mi nie pasowa³ te¿
Da³aby¶ jak±¶ aktualizacjê koloru a nie jakie¶ wywody o odcieniach tu piszesz
Ja to mam dziwnie z tym SLS-em. Na resztê cia³a mogê wylewaæ SLS-y masowo, ale na g³owie i twarzy mnie swêdzi, ¶ci±ga i ³uszczy lekko
Zio³a mi wysuszaj±, wiêc odpadaj± te¿.

Aktualizacji koloru nie da rady zrobiæ, bo nie bêdê do poniedzia³ku sama w domu, a t³umaczyæ wszystkim na co robiê sobie 20 zdjêæ pod rz±d mi siê nie u¶miecha Bo nie zrozumiej±, ile razy bym nie t³umaczy³a...

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 22:19   #368
Beata.
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 097
GG do Beata.

Macromace wczoraj uzylam equlibry i wg mnie jest takiej konsystencji jak powinien byc szamopon ale czy Ci przypasuje to musisz sama wyprobowac
Ja jestem po wizycie u fryzjera, bardzo fajna nowa dziewczyna mi farbowala. Podciela trochê, aczkolwiek za duzo sie nie da zrobic po moim ostatnim paskudnym ciêciu. Jestem bardzo mile zaskoczona, pani rozrozniala odcienie cieple od zimnych poswiecila mi duzo uwagi, nie spieszyla sie itd. Pokonsultowalysmy troche i odcienie i w koncu nalozyla mi matrixa 3 N. Kolor mam ladny, bardzo ciemny braz. Fotek nie robie bo i tak wyjdzie czarny
Jestem zadolona z wizyty .

Beata. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-30, 22:53   #369
mcromance
Zakorzenienie

Dziêki za info Beata. Je¶li szampon Equilibry siê nadmiernie z rêki nie wylewa lub ciê¿ko go od niej odkleiæ to bêdzie ok

Oooo! Niez³± fryzjerkê trafi³a¶ Ciekawe jak d³ugo bêdzie taka pe³na zapa³u.
Najwa¿niejsze i tak, ¿e ty zadowolona jeste¶

Stary 2014-04-30, 23:08   #370
Weronisia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 714
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

Morgan ja robiê Koleston na 6% wodzie i zakwaszam w³osy wod± z octem po ka¿dym farbowaniu.

U nas majowek nie ma. Dzi¶ jest za to noc, w któr± faceci stawiaj± brzozki pid oknami ukochanej. Do tego muzyka ba ca³± parê i pitko.
Ja nikomu nie stawiam brzozy ani sama takiej nie dostanê, ale i tak siê napi³am szampana, bo mê¿u kupi³ mojego ulubionego Asti Cinzano. Pó³ ju¿ wypi³am i zaraz idê do wyrka

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Weronisia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-04-30, 23:23   #371
mcromance
Zakorzenienie

Weronisiu, po niektórych literówkach to ju¿ widaæ, ¿e¶ wciêta lekko
Dobrej nocki

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-01, 06:55   #372
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Kachula dziêki ze mnie roz¶mieszy³a¶, bo jestem ¶wie¿o po bardzo depresyjnym odcinku dramy. Wyr¿nêli w pieñ tyle ludzi na raz, ¿e o matko. Najlepsze, ¿e z innymi maniakami siedzimy, klepiemy w klawiatury i zastanawiamy siê po co, na co i jakim cudem

Udanej majówki pijaczko ty
No ja te¿ ostatnio ogl±da³am seriale i wszyscy siê zabijaj± i zdradzaj± swoj± grupê i ³o matko! Wiem co czujesz.

Cytat:

Kachula co do szamponów profesjonalnych to jak dla mnie to ¶ciema ale zrobisz jak bêdziesz chcia³a Mi fryzjerka my³a w³osy lorealem silver (chyba) i efektów nie by³o. Nie s±dzê ¿eby czym¶ siê ró¿ni³y od np takiej Joanny... Szampony poza tym trzeba trzymaæ te parê minut, ³uski w³osa masz otwarte, niezabezpieczone, i mi np taki szampon przesusza³ w³osy. Mo¿e daj jeszcze szanse tej p³ukance z Delii?? Ta srebrna to mo¿e nie bo po niej w³osy zieleniej± (ja to lubiê ) ale mo¿e fioletowa? Ona daje delikatniejszy efekt. Ja nie mam wogóle teraz problemu z ciep³ymi odcieniami. Walê p³ukankê raz na tydzieñ (duuu¿o p³ukanki ), na silikonow± od¿ywkê i jest miodzio.
Ale mi kiedy¶ tylko profesjonalne nie szkodzi³y. Powiem tak. U¿ywa³am Joanny do blondu sklepowej i fryzjerskiej i efekty po tej ostatniej mega a i w³osy ³adne. Po sklepowej suche jak wiór. Nie wiem jak teraz sk³ady siê ró¿ni± czy te¿ nie ale opisujê to jak by³o u mnie kiedy¶. Teraz my¶lê o Cece cold blond ale ¿adnej opinii nie mogê znale¼æ... Co do p³ukanek to trochê zainwestowa³am i kupi³am kultowy ju¿ Flor Illum srebrny i... d..a. Nie wiedzia³am zbytnio ró¿nicy. Plusem brak zieleni glona i czego tam jeszcze, do tego kupi³am gencjanê na wodzie 1% i tylko po niej co¶ widaæ ale u mnie szybko siê wyp³ukuje i wystarczy raz umyc i jej nie u¿yæ i bach ¿ó³tko. Dlatego podejrzewam z³e kosmetyki u fryzjerki. Wiem, ¿e wali rozja¶niacz profesjonalny Joanny ale nie wiem jakie oxy, tzn jak± firmê bo wiem, ¿e 9%. Kiedy¶ ten sam rozja¶niacz wali³a ale mo¿e co¶ w sk³adzie zmienili? Chyba poszukam fryzjerki z czym¶ lepszym, bo wiem, ¿e dobry rozja¶niacz taki idealny do blondu np Loreal Infinie Platine nie potrzebuje wysokiego oxy i nawet na 6% mo¿na uzyskaæ perfekcyjny blond, który tak nie ¿ó³knie a wrêcz po rozja¶nianiu ju¿ nadaje ch³odny odcieñ. Tylko u Loreala w³osów sobie nie zrobiê bo kuna maæ cena powala

Cytat:
Morgan ja robiê Koleston na 6% wodzie i zakwaszam w³osy wod± z octem po ka¿dym farbowaniu.

U nas majowek nie ma. Dzi¶ jest za to noc, w któr± faceci stawiaj± brzozki pid oknami ukochanej. Do tego muzyka ba ca³± parê i pitko.
Ja nikomu nie stawiam brzozy ani sama takiej nie dostanê, ale i tak siê napi³am szampana, bo mê¿u kupi³ mojego ulubionego Asti Cinzano. Pó³ ju¿ wypi³am i zaraz idê do wyrka

Widzê, ¿e komu¶ te¿ klawiatura falowa³a

Stary 2014-05-01, 07:32   #373
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Ja to mam dziwnie z tym SLS-em. Na resztê cia³a mogê wylewaæ SLS-y masowo, ale na g³owie i twarzy mnie swêdzi, ¶ci±ga i ³uszczy lekko
Zio³a mi wysuszaj±, wiêc odpadaj± te¿.
To faktycznie masz problem z tymi szamponami... w sumie ograniczone masz bardzo pole manewru
Cytat:
Napisane przez Beata. Poka¿ wiadomo¶æ
Macromace wczoraj uzylam equlibry i wg mnie jest takiej konsystencji jak powinien byc szamopon ale czy Ci przypasuje to musisz sama wyprobowac
Ja jestem po wizycie u fryzjera, bardzo fajna nowa dziewczyna mi farbowala. Podciela trochê, aczkolwiek za duzo sie nie da zrobic po moim ostatnim paskudnym ciêciu. Jestem bardzo mile zaskoczona, pani rozrozniala odcienie cieple od zimnych poswiecila mi duzo uwagi, nie spieszyla sie itd. Pokonsultowalysmy troche i odcienie i w koncu nalozyla mi matrixa 3 N. Kolor mam ladny, bardzo ciemny braz. Fotek nie robie bo i tak wyjdzie czarny
Jestem zadolona z wizyty .
To super ¿e jeste¶ zadowolona Bêd± zdjêcia?
Cytat:
Ok , to nie mam innych pomys³ów Czyli jednak zostaje Ci farbowanie co dwa tygodnie
Cytat:
No ja te¿ ostatnio ogl±da³am seriale i wszyscy siê zabijaj± i zdradzaj± swoj± grupê i ³o matko! Wiem co czujesz.

Ale mi kiedy¶ tylko profesjonalne nie szkodzi³y. Powiem tak. U¿ywa³am Joanny do blondu sklepowej i fryzjerskiej i efekty po tej ostatniej mega a i w³osy ³adne. Po sklepowej suche jak wiór. Nie wiem jak teraz sk³ady siê ró¿ni± czy te¿ nie ale opisujê to jak by³o u mnie kiedy¶. Teraz my¶lê o Cece cold blond ale ¿adnej opinii nie mogê znale¼æ... Co do p³ukanek to trochê zainwestowa³am i kupi³am kultowy ju¿ Flor Illum srebrny i... d..a. Nie wiedzia³am zbytnio ró¿nicy. Plusem brak zieleni glona i czego tam jeszcze, do tego kupi³am gencjanê na wodzie 1% i tylko po niej co¶ widaæ ale u mnie szybko siê wyp³ukuje i wystarczy raz umyc i jej nie u¿yæ i bach ¿ó³tko. Dlatego podejrzewam z³e kosmetyki u fryzjerki. Wiem, ¿e wali rozja¶niacz profesjonalny Joanny ale nie wiem jakie oxy, tzn jak± firmê bo wiem, ¿e 9%. Kiedy¶ ten sam rozja¶niacz wali³a ale mo¿e co¶ w sk³adzie zmienili? Chyba poszukam fryzjerki z czym¶ lepszym, bo wiem, ¿e dobry rozja¶niacz taki idealny do blondu np Loreal Infinie Platine nie potrzebuje wysokiego oxy i nawet na 6% mo¿na uzyskaæ perfekcyjny blond, który tak nie ¿ó³knie a wrêcz po rozja¶nianiu ju¿ nadaje ch³odny odcieñ. Tylko u Loreala w³osów sobie nie zrobiê bo kuna maæ cena powala
Kachula a pamiêtasz jak tu kiedy¶ wstawia³am zdjêcie pasemka jak trzyma³am w³a¶nie rozja¶niacz joanne prof na wodzie 3% przez godzinê? Bardzo ³adnie siê wtedy rozja¶ni³y Chyba faktycznie co¶ jest nie tak z t± Twoj± fryzjerk±... zdecydowanie szukaj innej...
W kwestii seriali - skoñczy³am pierwszy sezon Devious Maids fajne , fajne.... dzi¶ ¶ci±gam drugi
Stary 2014-05-01, 08:22   #374
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII

O kurcze dziewczyny, dopiero teraz widzê te literówki efekt uboczny szampana

Kachula dziwne to wszystko. Ja robi³am pasemka drogeryjnym rozja¶niaczem Poly Blonde i nigdy mi nie wysz³y ¿ó³te. Fakt, ¿e ty masz ciemniejsze w³osy, ale to i tak nie powinny wyj¶æ ¿ó³te. Podejrzewam, ¿e fryzjerka za krótko trzyma³a rozja¶niacz, bo siê ba³a o stan twoich i tak ju¿ zmasakrowanych w³osów, no i ¿ó³tko gotowe.

Stary 2014-05-01, 08:37   #375
goldika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 974

Kachula faktycznie dziwne, ¿e rozja¶niaczowe pasemka Ci ¿ó³kn±

Beata super, ¿e jeste¶ zadowolona z wizyty u fryzjerki!

Weronisia niczym mnie nie zaskoczy³a¶ nie raz pisa³a¶, ¿e kolor fajny taki jasniejszy a zaraz lecia³a¶ siê farbowaæ

Mi siê CT wyp³uka³a z odrostów. Przez co mam ju¿ ze 3cm naturalnego odrostu bo z poprzednich te¿ polecia³a
ale chodzê teraz tylko w spiêtych wiêc nie ma problemu. A po cichaczu liczê, ¿e wróce do naturalny po to, ¿eby zafarbowaæ je na jaki¶ równy br±zik (naiwna ja)
goldika jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-01, 09:14   #376
rumpleteazer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 622

Cytat:
Hej Rumplteazer !!!

We¼ nawet nie wspominaj o ró¿nicach miêdzy bluzkami. Moja mama ostatnio zamówi³a sobie w sklepie konkretny rozmiar marynarki, ten sam fason ale w grafitowym kolorze, bo nie by³o w takim na stanie.
Jak przywie¼li mamu¶ka posz³a przymierzyæ i siê okaza³o, ¿e nie do¶æ, ¿e marynarka zrobi³a siê grafitowo-lekko-granatowa to jeszcze rozmiar nie pasowa³.
Niby ten sam wed³ug metki, ale jak przymierzy³a czarn± w tym samym rozmiarze to czarna le¿a³a normalnie, a ta co zamawia³a by³a opiêta na brzuchu (mamie w brzusio t³uszczyk idzie). Wiêc biedna zosta³a bez marynarki
Dlatego ja nie umialabym kupowaæ ubrañ przez internet, pewnie 20x bym wymieniala

Cytat:
Napisane przez goldika Poka¿ wiadomo¶æ
Mi siê CT wyp³uka³a z odrostów. Przez co mam ju¿ ze 3cm naturalnego odrostu bo z poprzednich te¿ polecia³a
ale chodzê teraz tylko w spiêtych wiêc nie ma problemu. A po cichaczu liczê, ¿e wróce do naturalny po to, ¿eby zafarbowaæ je na jaki¶ równy br±zik (naiwna ja)
Robimy podobne eksperymenty
Stary 2014-05-01, 09:46   #377
goldika
Zakorzenienie

a jeszcze co do wybijaj±cych tonów... wola³abym rude ni¿ to cholerne z³oto
Stary 2014-05-01, 10:44   #378
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dos³ownie sza³ cia³ w swojej dramie Niestety odnosi siê to do lataj±cych martwych cia³...

Cytat:
To faktycznie masz problem z tymi szamponami... w sumie ograniczone masz bardzo pole manewru
Ano. Dziwne to jest. Na szczê¶cie je¶li u¿yjê szamponu z SLS-em raz na jaki¶ czas to jest ok. Nie mogê d³ugo pod rz±d stosowaæ tylko. A kiedy¶ mog³am...

Goldika, rozwalasz mnie. Za 2 dni stwierdzisz, ze nie wracasz do naturalek z ¿adnego powodu

Stary 2014-05-01, 10:51   #379
goldika
Zakorzenienie

mcromance dlatego tutaj ostatnio rzadziej zagl±dam bo jak czytam w±tek to fixujê, a jak go omijam to jako¶ moje ¿ycie przestaje krêciæ siê wokó³ w³osów i spokojnie mogê sobie nie farbowaæ

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-01, 11:08   #380
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
mcromance dlatego tutaj ostatnio rzadziej zagl±dam bo jak czytam w±tek to fixujê, a jak go omijam to jako¶ moje ¿ycie przestaje krêciæ siê wokó³ w³osów i spokojnie mogê sobie nie farbowaæ
Mi takie co¶ nie grozi Jak wiesz ja uparciuch jestem i ciê¿ko mi siê decyduje, wiêc mogê tu wpadaæ i gadaæ pierdo³y do woli bez obawy o chêæ zafarbowania w³osów

Stary 2014-05-01, 11:36   #381
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika

Weronisia niczym mnie nie zaskoczy³a¶ nie raz pisa³a¶, ¿e kolor fajny taki jasniejszy a zaraz lecia³a¶ siê farbowaæ
Chyba mnie nie zrozumia³a¶.
Kolor nadal mam jasniejszy i wcale go nie zamierzam przyciemniac.
Jest taki jasny jak by³ po rozjasnieniu.
Ja tylko walczê z rudo¶ci±.
Po rozjasnieniu mia³am bardzo rude i teraz ciê¿ko to zafarbowac. Ale nie przyciemniam. Jedynie och³adzam. Mixton och³adza, ale siê wyplukuje, dlatego muszê farbowac co rusz, ale pozostaj±c ca³y czas na tym ja¶niejszym poziomie.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

A z tym niezagladaniem na w±tek co¶ jest
Jak go omijam, to jako¶ mnie nie kusi farbowanie Ale jak zagl±dam, to zaraz co¶ mi siê we w³osach nie podoba i chcê farbowac

Stary 2014-05-01, 16:53   #382
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:

Kachula a pamiêtasz jak tu kiedy¶ wstawia³am zdjêcie pasemka jak trzyma³am w³a¶nie rozja¶niacz joanne prof na wodzie 3% przez godzinê? Bardzo ³adnie siê wtedy rozja¶ni³y Chyba faktycznie co¶ jest nie tak z t± Twoj± fryzjerk±... zdecydowanie szukaj innej...
W kwestii seriali - skoñczy³am pierwszy sezon Devious Maids fajne , fajne.... dzi¶ ¶ci±gam drugi
O jest drugi juz?! Muszê ¶ci±gn±æ
Co do fryzjera to panikujê bo spalonych w³osów te¿ nie chcê. Nie wiem co robiæ, podobno u mnie na osiedlu wszystkie takie zdolne inaczej

Cytat:
O kurcze dziewczyny, dopiero teraz widzê te literówki efekt uboczny szampana

Kachula dziwne to wszystko. Ja robi³am pasemka drogeryjnym rozja¶niaczem Poly Blonde i nigdy mi nie wysz³y ¿ó³te. Fakt, ¿e ty masz ciemniejsze w³osy, ale to i tak nie powinny wyj¶æ ¿ó³te. Podejrzewam, ¿e fryzjerka za krótko trzyma³a rozja¶niacz, bo siê ba³a o stan twoich i tak ju¿ zmasakrowanych w³osów, no i ¿ó³tko gotowe.

Ja te¿ w³a¶nie podejrzewam co¶ nie tak w czasie trzymania. Kiedy¶ na 12% siedzia³am ok 1,5-2h a teraz jedn± godzinê na 9% ale kurde te¿ ³adnie rozja¶ni³o. Ogólnie to ¿ó³tko robi siê na tych w³osach ni¿ej, bo na ostatnim baleja¿u nie... Mo¿e to jednak wina tego cudowania na poprzednich w³osach, bo te nowe (moje w³asne) ³adnie odcieñ trzymaj±. Ja fryzjera chcê zmieniæ dlatego, ¿e ta mi robi nierówno. Moze jej to po prostu wypomnê nastêpnym razem, co?

Cytat:
Popieram To przez was mam fiksacje z w³osami

Cytat:

A z tym niezagladaniem na w±tek co¶ jest
Jak go omijam, to jako¶ mnie nie kusi farbowanie Ale jak zagl±dam, to zaraz co¶ mi siê we w³osach nie podoba i chcê farbowac

Dlatego ostatnio trzyma³am siê z daleka. Wesz³am raz i skoñczy³am z odrobin± garniera 111 na w³osach

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Wiecie co jeszcze my¶la³am? Bêdê sobie robiæ baleja¿ u fryzjera ale tonowanie farb± w domu. Kupiê sobie co¶ profesjonalnego ala 10,21 i tym bêdê tonowaæ.

Stary 2014-05-01, 17:00   #383
mcromance
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co jeszcze my¶la³am? Bêdê sobie robiæ baleja¿ u fryzjera ale tonowanie farb± w domu. Kupiê sobie co¶ profesjonalnego ala 10,21 i tym bêdê tonowaæ.
Mo¿e to ci pomo¿e w³a¶nie. Bo co nie ogl±dam na YT jak w profesjonalnych salonach rozja¶niaj± pod ombre itp. to na koniec zawsze po rozja¶niaczu tonuj±.

Odno¶nie seriali - w³a¶nie ¶ci±gam ostatni odcinek dramy, o której wczoraj pisa³am. Bojê siê o swój stan emocjonalny po jego obejrzeniu, bo za nic nie wiem czego siê spodziewaæ, a nie zagl±da³am nigdzie po spoilery

Stary 2014-05-01, 17:05   #384
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Kachula chyba s± dwa odcinki ju¿ nowego sezonu Pokojówek przynajmniej z rozpiski na filmwebie tak wynika.
A mo¿e spróbujesz tego zapieniania mixtonem? Albo mo¿e toner CT z tych blondów?
Stary 2014-05-01, 17:12   #385
Beata.
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 097
GG do Beata.

Morgan poczytalam Twoj watek i jestem pod wrazeniem
Gdybym ja miala takie zaparcie do cwiczen
Super cialo

Beata. jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-01, 17:57   #386
rumpleteazer
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 622

Hej A mnie nie ci±gnie do farby po wej¶ciu na ten w±tek. Mo¿e dlatego, ¿e ja 95% tekstów p³odzê na niew³osowe tematy
Stary 2014-05-01, 21:38   #387
mcromance
Zakorzenienie

P³ywam, lata, jestem w niebie!!! Mój serial jednak dobrze siê skoñczy³, pomimo tego, ¿e na 99% zapowiada³o siê na tragiczny fina³ Ul¿y³o mi

Rumpleteazer, ja mam tak jak ty Tyle, ¿e ja w wiêkszo¶ci g³upoty plotê, wiêc mam siln± wolê gdy idzie o farbowanie
Przy rozmowach o od¿ywkach do w³osów niestety ju¿ wymiêkam Ale ostatnio trzymam siê i tutaj coraz lepiej

Edytowane przez mcromance
Czas edycji: 2014-05-01 o 21:40
Stary 2014-05-02, 06:40   #388
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Beata dziêkujê za komplement

Rumpleteazer, Mcromance - mnie te¿ (ju¿) nie ci±gnie mo¿e po prostu znalazlysmy swoje idealne kolory?
Stary 2014-05-02, 11:23   #389
mcromance
Zakorzenienie

Morgan, w moim przypadku to jednak jest chroniczne niezdecydowanie Nadal nie wiem co ja chcê z w³osami dalej robiæ, bo jeszcze mi siê ¿aden pomys³ nie wyklu³

Stary 2014-05-02, 11:25   #390
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Morgan, w moim przypadku to jednak jest chroniczne niezdecydowanie Nadal nie wiem co ja chcê z w³osami dalej robiæ, bo jeszcze mi siê ¿aden pomys³ nie wyklu³
Ale po co masz co¶ na si³ê robiæ skoro ten kolor Ci siê podoba i jest Ci w nim dobrze?
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2022-11-20 00:40:56

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.