| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?   | |||
| Gosia |      | 11 | 34,38% | 
| Purblanca |      | 10 | 31,25% | 
| Coffe |      | 7 | 21,88% | 
| Spinka |      | 2 | 6,25% | 
| Koralinka |      | 1 | 3,13% | 
| Nowa |      | 1 | 3,13% | 
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-06-16, 17:35 | #361 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2014-06-16, 17:35 | #362 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

mortisha, dobre dobre   na razie z dwie uszczerknelam, będę się zajadac wieczorem pewnie  abrakatabra, krolik  tesciowa robi rewelacyjnego, az się nie mogę doczekać  farminka, u nas dzidzia będzie spala zaraz obok naszego lozka, wiec nie wiem sama, nie widze sensu w zakupie monitora oddechu... przemyślimy to jeszcze ale jak na razie jestem na nie. ale Ty jesteś do przodu, torba prawie spakowana  kasiakg, dzięki  bylam w NFZ i pytałam o to wlasnie, pani z okienka mi wydrukowala liste wszystkich placowek w których mogę się o polozna upomnieć, bo ja nfzetowskich w Krk nie ogarnialam do tej pory  ano. wiec oblecieliśmy NFZ - mam już karte turystyczna, dowiedziałam się o polozna  byliśmy tez w szpitalu, w którym chce rodzic pytac o szkole rodzenia, panie niestety mało zorientowane, ostatecznie okazało się, ze szkola rodzenia jest zupełnie w innym miejscu i nie "zwiazana" ze szpitalem. przynajmniej rzuciłam oko na porodowke - cudna, spokojna, czysta, nowiutka  ale do szkoły zapisze się gdzies bliżej   
				__________________ 64....61.5.....53kg | 
|     | 
|  2014-06-16, 17:42 | #363 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Lilotka, Natalyyya, OkoPani dzięki za odzew  Nie mam się skąd tego dowiedzieć. Pewnie dopiero w praniu wyjdzie ile będę miała na rękę  Co do monitora oddechu również uważam za zbędny, zastanawiam się raczej nad zakupem elektronicznej niani. Kupujecie? Ktoras dzisiaj mówiła ze jako jedna z niewielu nie zna jeszcze płci dziecka, ja też jeszcze nie znam. Która z Was wróży płeć?   
				__________________ 13.06.2011 Moje Szczęście | 
|     | 
|  2014-06-16, 17:44 | #364 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Cytat: 

__________________ Oleńka 05.10.2014   | |
|     | 
|  2014-06-16, 17:45 | #365 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-04 
				 | 

Cytat: 
 ja osobiscie jestem za niania, przydaje sie idziesz po cos do piwnicy abo do łazienki i zawsze masz jakas kontrole.. 
				__________________ Szczęśliwa żonka  Moje Serduszko   SYNUŚ  24/40 | |
|     | 
|  2014-06-16, 17:48 | #366 | 
				 | 

Lils, niani tez nie kupuje   u nas nie ma się gdzie schować przed placzacym maluchem  ja tez nie znam plci jeszcze. mam nadzieje poznac w poniedziałek za tydzień  wlasnie dziś rano zczailam ze to Dzien Ojca, Tz dostanie pierwszy prezent w zyciu z tej okazji   
|     | 
|  2014-06-16, 17:49 | #367 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-09 
				 | 

Zaraz zaczyna się fajny meczyk, patrzycie?    
				__________________ Oleńka 05.10.2014   | 
|     | 
|  2014-06-16, 17:53 | #368 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: Tarnów 
				 | 

Meczyki to nie dla mnie    
				__________________ Razem od: 28.01.2008 r.  Zaręczeni od: 28.01.2010 r.   Nasz dzień: 21.07.2012 r.  31.10.2014  Majunia  nasz Skarb 8.05. Pierwsze kopniaczki  Fasolinka | 
|     | 
|  2014-06-16, 17:56 | #369 | 
				 | 

__________________ Szczęśliwa żonka  Moje Serduszko   SYNUŚ  24/40 | 
|     | 
|  2014-06-16, 17:57 | #370 | 
				 | 

a i jesie kupilam body;p

__________________ Szczęśliwa żonka  Moje Serduszko   SYNUŚ  24/40 | 
|     | 
|  2014-06-16, 17:57 | #371 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Szczęśliwa żonka  Moje Serduszko   SYNUŚ  24/40 | |
|     | 
|  2014-06-16, 18:05 | #372 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Albo chcesz się pobawić w innym pokoju ze starszym dzieckiem nie budząc młodszego  OkoPani, to nie zazdroszczę  czasami trzeba się schować przed płaczem dziecka  ja też mam wizytę w przyszły pon  ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Oj, nie zacytowalo, przepraszam. 
				__________________ 13.06.2011 Moje Szczęście | 
|     | 
|  2014-06-16, 18:15 | #373 | 
				 | 

dziewczyny ale wam zazdroszcze wizyt. ja mam dopiero w lipcu ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Brzuchatki uciekam jadę z mężem na wycieczkę...  zabiera mnie na spacer do lasu... Trzymajcie się ciepło My z moim Małym Dzidziolem się żegnamy a i co do niani.. np. pojedziesz gdzies do kogos polozysz dziecko w innym pokoju zaczniesz rozmawiać nie zawsze usłyszysz płacz. a koszt niani nie jest taki wielki.. ale to moje zdanie. gdybym siedizala cały czas w domu to tez bym wszystko słyszała bo mamy 2 pokoje ale czy wyjde do garazu czy wyrzucić śmieci zawsze się przyda. 
				__________________ Szczęśliwa żonka  Moje Serduszko   SYNUŚ  24/40 Edytowane przez Malutka2509 Czas edycji: 2014-06-16 o 18:18 | 
|     | 
|  2014-06-16, 18:19 | #374 | 
				 | 

Malutka Slodkie ciuszki. Dzis gadalam ciotka i nakupila 13 spiochow,jakies sukienki, kombibezon haha. Nadrabia/za mnie bo ja odpuscilam po tych twardnieniach. Chociaz brakuje mi tego ogladania. Moze jutro zajrze do osiedlowego   
				__________________ Razem od: 28.01.2008 r.  Zaręczeni od: 28.01.2010 r.   Nasz dzień: 21.07.2012 r.  31.10.2014  Majunia  nasz Skarb 8.05. Pierwsze kopniaczki  Fasolinka | 
|     | 
|  2014-06-16, 19:21 | #375 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-08 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Zgadzam się, dlatego dziecku będę dawać mięso z królika, ale sama podziękuję   Cytat: 
  najwyżej się nie przyda. Zrobiłam dziś na obiad kluski śląskie  wyszły mi trochę kleiste, ale mężowi smakowały  do tego był sosik pieczarkowy i kotlety z mielonego mięsa z indyka, o! Tak sobie dziś pojedliśmy   
				__________________ 40/40  Aleksander   | |
|     | 
|  2014-06-16, 19:53 | #376 | 
| Zadomowienie | 

Witam ja się dzisiaj tylko melduję i spadam, bo się coś źle czuję. Próbowałam nadrobić, przeczytałam ze dwie strony i nie daję rady. Za dużo miałam dzisiaj na głowie. Pozdrawiam.

__________________ 19.04.2013 r.  Staś i Michaś  Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... | 
|     | 
|  2014-06-16, 20:15 | #377 | 
				 | 

ja za to się zegnam, lece do lozeczka    
|     | 
|  2014-06-16, 20:25 | #378 | ||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  A Ty który szpital wybrałaś? | ||||
|     | 
|  2014-06-16, 20:26 | #379 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

A ja wpadłam się pochwalić, że mąż zakupił dziś dla mnie bób   Pożarłam pół kilo  pewnie kołdra będzie w nocy latać   Do tego przyniósł jeszcze czereśnie... mieszanka wybuchowa  A dziś wieczorem robimy sobie randkę w łóżku - małż z piwkiem, ja z popcornem i będziemy oglądać Grę o tron   
				__________________ Asia  28.09.2014 Bąbelek  TP 23.02.2017 - 33/40 | 
|     | 
|  2014-06-16, 20:30 | #380 | 
				 | 

farminka, szpital im Narutowicza, Krk. mam jeden szpital o wiele blizej, ale raz ze czytałam o Narutowiczu same dobre rzeczy, dwa ze pracuje tam moja dr, trzy widziałam ja dziś i wydaje się ok    w tym bliżej bylam i jest bardzo posępny, ma cienkie opinie, poza tym akademicki. z jednej strony wydaje mi się, ze nie przeszkadzalaby mi obecność studentow (gdzies w końcu musza się uczyc), ale to teraz tak mysle a ja przyjdzie co do czego  po prysznicu już, lece do wyrka   
|     | 
|  2014-06-16, 20:40 | #381 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-06 
				 | 

Witam się popracowo i poobiednio (no może bardziej obiado-kolacji)   Myślałam, że spróbuję wielocytowania, ale nadrabiałam Was na raty pomiędzy praniem, pomaganiem TŻtowi w kuchceniu itp i musiałabym te kilka podstron znowu przejrzeć... Będzie więc z głowy i raczej tematami, bo nie pamiętam komu co  Pomysł gorsetu i fatalne wypowiedzi rodzinki - współczuję. Nie warto się takimi przejmować  O znikających postach zdążyłam się wczoraj przekonać na własnej skórze  Tyle sie wieczorem napisałam i  Nie miałam już sił pisać od nowa. Mecze - oglądam  Ale zazwyczaj robiąc coś przy tym dodatkowo, np teraz kibicuję odpisując  Edit: zdążył się mecz skończyć zanim ja skończyłam posta  Usg 3d/4d - Slomka ja u swojego lekarza płaciłam 200zł. Nie wiem czy to normalna, niska czy wysoka cena jak na Wrocław, bo nie rozglądałam się. Jest robione na sprzęcie "z wyższej półki" (cytuję siostrę, która pracuje w firmie, która pośredniczy w sprzedaży oraz serwisuje m.in sprzęt do usg  ). Odnośnie podejścia lekarza to wolę się nie wypowiadać, bo nie wiem czy tak samo traktuje swoje i obce pacjentki (ale cena ta sama) - ja byłam zadowolona  Aspirator oddechu i niania - ja nie kupuję. Pierwsze uważam za zbędne (chyba, że lekarz zaleca ze względu na jakieś przejścia Maluszka), drugie za jak najbardziej przydatne, ale akurat nie mi (za małe mieszkanie  ) Wyprawka - na pocieszenie tych, które jeszcze nie zaczęły jej kompletować to ja posiadam dokładnie jedno krótkie body i nic więcej  Jeśli chodzi o ubranka to głównie dlatego, że aż trzy osoby z pracy zaproponowały mi oddanie za darmo ciuszków po swoich córkach.  Dopiero jak dostanę wszystko to będę się zastanawiać czy czegokolwiek jeszcze w tej kwestii potrzebuję czy też mam aż nadto  Natomiast całą resztę planuję dopiero kupić w sierpniu/wrześniu + kilka drobnych w lipcu. Ale że lubię być przygotowana też na niechciane niespodzianki losu, więc od kilku dni przeżywam szaleństwo wyprawkowe "na papierze"  Zrobiłam sobię wstępną listę potrzebnych rzeczy dla mnie i Małej a teraz lecę punkt po punkcie buszując w internecie w poszukiwaniu opinii i swoich typów producentów/modeli a nawet konkretnych sprzedawców  Tak więc powoli powstaje mi taka konkretna lista zakupów z linkami i wszystkim potrzebnym do zrealizowania jej szybko i bezproblemowo  Laktator i butelki - laktator to akurat temat na którym poległam w sobotę i na razie nie wiem kiedy się ponownie za to wezmę  Niestety jeszcze nie do końca, wiem czego chcę  Ale przy tej okazji dostałam od koleżanek już mamusiek jedną podpowiedź odnośnie butelek. Podobno warto wybierać tą samą markę co laktator (do tych butelek, które mają służyć do ewentualnego karmienia swoim mlekiem - przy założeniu, że ktoś planuje mieć więcej niż tą dołaczaną z laktatorem). Ja w zasadzie nie miałam świadomości, że laktatory nie mają jakiegoś uniwersalnego wejścia na butelki więc w razie czego dzielę się  Jedna z Was wspominała dzisiaj o Lovi - fajny, polecasz? Bo gdzieś też się w moich typach pojawił  Staniki do karmienia - to mój wczorajszy temat do poszukiwań, które w przeciwieństwie do sobotnich uważam za wieeelce udane   Nie będę zanudzać tylko wspomnę, że jestem fanką idealnego dopasowania i w związku z tym zachodziłam w głowę jak niby mam przewidzieć o ile zmniejszy się mój obwód a ile zwiększą miseczki po porodzie  Tym bardziej w kontekście ciągłych zmian i kosztów z jakimi wiążą się "nietypowe" w Polsce rozmiary staników.  Ale wszystko mi się już rozjaśniło i nawet znalazłam markę, której nie znałam, podoba mi się, ma dobre opinie a cenowo jest całkiem całkiem  Choć zobaczymy jak się sprawdzą w praktyce  No i dziękuję wszystkim brzuchatkom za miłe powitanie na wątku   
				__________________ 02.10.2014   | 
|     | 
|  2014-06-16, 20:44 | #382 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: DE 
				 | 

Dobry Wieczór    Mojra87 Bób  i czereśnie to mieszanka mega wybuchowa. Pootwieraj okna  Musze napisać, że mam trochę tremę przed jutrem  , bo nie bedzie to 3 h tylko prawie 6   Co do butelek jestem zdecydowana na TT.  W następną środę mam spotkanie z położną, ma do mnie przyjechać przed południem. | 
|     | 
|  2014-06-16, 20:52 | #383 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
   | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-06-16, 20:56 | #384 | ||||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

Witam się wieczornie Maminki   Juliusz rośnie zdrowo mierzy 20cm od główki do pupki i waży 705g  niestety nie dostałam zdjęcia.. wkurzyłam się bo pokazywała obraz w 3d buźki i mysląłam że cyknęła, a jak poszłam się ubrać to daje mi tylko wydruk z pomiarów więc pytam o zdjęcie to powiedziała że dziś tylko oglądałyśmy  a chciałam specjalnie dla męża bo w pracy był. Ale widziałam cała buźke Juliuszka duże usteczka pucołowate policzki malutki noseczek    aż się wzruszyłam na leżance..no ANIOŁECZEK  po drodze z bratem zahaczyliśmy o Mcdonalda i Cerfura- nakupowałam gruszki arbuza nektarynki   Cytat: 
  Cytat: 
  Ja raczej nie kupuję i niani tez chyba nie. Cytat: 
  Cytat: 

__________________ 11 luty - 2 kreseczki  14 luty- bicie serduszka  3 październik- termin porodu  Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec  Juliusz Pierwsza Dzidziolinka  41/40    Mój Aniołeczku   | ||||
|     | 
|  2014-06-16, 21:04 | #385 | 
				 | 

Gosia super. Rosnie Julus.  Az sie nie mogę doczekać przyszłego wtorku i tego 4d. Chyba w kólko bede oglądać filmik  ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Mojra mój małz lubi bób to by go pożarl  . Dla mnie bleeee 
|     | 
|  2014-06-16, 21:05 | #386 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Zjadło mi posta   Cytat: 
  Lilotka nie dziwię się, że masz termę, ale pewnie i ekscytacja jest   gosiakk23  duży już Twój synek  Szkoda, że nie masz fotki bo z opisu  Wróciłam z ogrodu i boli mnie brzuch  Wziełam magnez może przejdzie. Idę się wykąpać, bo dziś wieczór z grą o tron   | |
|     | 
|  2014-06-16, 21:06 | #387 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: DE 
				 | 

Cytat: 
   Ja za tydzień będę widzieć swojego maluszka  Już się nie mogę doczekać  Co do jutra to muszę dać radę!! Nie widzę innej opcji  Już jestem pełna emocji i pewnie nie będę mogła zasnąć z wrażenia  myśląc jak to będzie.   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-06-16, 21:27 | #388 | 
| in the dark of night Zarejestrowany: 2004-11 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Gosia   za Julka, szkoda, że rzeczywiście nie cyknęła foty ale jak jest wszystko OK i widziałaś to wspaniale   
				__________________ Insta: holistraw | 
|     | 
|  2014-06-16, 21:33 | #389 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-05 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

No dokładnie najważniejsze że jest zdrowy   Dobrze że pamięciówkę strzeliłam sobie  :P  A tak z innej beczki Laleczki. Mianowicie zamierzacie rodzić ze znieczuleniem ZO czy bez. ja miałam dylemat ale dziś moja gin mi go rozwiała i powiedziała że oczywiście że ze znieczuleniem. Że jej córka która też jest gin rodziła 2 razy ze znieczuleniem i ona jak najbardziej poleca. Po pierwsze Ty się nie męczysz, dziecko się nie męczy, a podane w odpowiednim momencie czyli w fazie kiedy główka jest nisko i bóle sa parte przyspiesz poród. 
				__________________ 11 luty - 2 kreseczki  14 luty- bicie serduszka  3 październik- termin porodu  Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec  Juliusz Pierwsza Dzidziolinka  41/40    Mój Aniołeczku   | 
|     | 
|  2014-06-16, 21:33 | #390 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Dziewczyny, zjadłam trochę surowego bobu i dwie kromki pełnoziarnistego, razowego ciężkiego chleba     Masakrycznie boli mnie żołądek. Myślicie, ze mogę wziać ranigast? Rumianek, mięta itd nie przynoszą ulgi. Trzeba nie mieć mózgu, żeby sobie taki zestaw na noc zafundować  . 
				__________________ Adaś- 26.09.2014  | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.