|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
|
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
mortisha, dobre dobre
abrakatabra, krolik ![]() farminka, u nas dzidzia będzie spala zaraz obok naszego lozka, wiec nie wiem sama, nie widze sensu w zakupie monitora oddechu... przemyślimy to jeszcze ale jak na razie jestem na nie. ale Ty jesteś do przodu, torba prawie spakowana kasiakg, dzięki ![]() ano. wiec oblecieliśmy NFZ - mam już karte turystyczna, dowiedziałam się o polozna ![]() byliśmy tez w szpitalu, w którym chce rodzic pytac o szkole rodzenia, panie niestety mało zorientowane, ostatecznie okazało się, ze szkola rodzenia jest zupełnie w innym miejscu i nie "zwiazana" ze szpitalem. przynajmniej rzuciłam oko na porodowke - cudna, spokojna, czysta, nowiutka ale do szkoły zapisze się gdzies bliżej
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Lilotka, Natalyyya, OkoPani dzięki za odzew
![]() Nie mam się skąd tego dowiedzieć. Pewnie dopiero w praniu wyjdzie ile będę miała na rękę ![]() Co do monitora oddechu również uważam za zbędny, zastanawiam się raczej nad zakupem elektronicznej niani. Kupujecie? Ktoras dzisiaj mówiła ze jako jedna z niewielu nie zna jeszcze płci dziecka, ja też jeszcze nie znam. Która z Was wróży płeć?
|
#364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja osobiscie jestem za niania, przydaje sie idziesz po cos do piwnicy abo do łazienki i zawsze masz jakas kontrole..
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
Lils, niani tez nie kupuje
u nas nie ma się gdzie schować przed placzacym maluchem ja tez nie znam plci jeszcze. mam nadzieje poznac w poniedziałek za tydzień
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz zaczyna się fajny meczyk, patrzycie?
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Meczyki to nie dla mnie
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
a i jesie kupilam body;p
|
#371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
Albo chcesz się pobawić w innym pokoju ze starszym dzieckiem nie budząc młodszego
![]() OkoPani, to nie zazdroszczę ![]() czasami trzeba się schować przed płaczem dziecka ![]() ja też mam wizytę w przyszły pon ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Oj, nie zacytowalo, przepraszam.
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ale wam zazdroszcze wizyt. ja mam dopiero w lipcu
---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Brzuchatki uciekam jadę z mężem na wycieczkę... zabiera mnie na spacer do lasu...Trzymajcie się ciepło My z moim Małym Dzidziolem się żegnamy a i co do niani.. np. pojedziesz gdzies do kogos polozysz dziecko w innym pokoju zaczniesz rozmawiać nie zawsze usłyszysz płacz. a koszt niani nie jest taki wielki.. ale to moje zdanie. gdybym siedizala cały czas w domu to tez bym wszystko słyszała bo mamy 2 pokoje ale czy wyjde do garazu czy wyrzucić śmieci zawsze się przyda.
Szczęśliwa żonka 24/40 Edytowane przez Malutka2509 Czas edycji: 2014-06-16 o 18:18 |
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka Slodkie ciuszki.
Dzis gadalam ciotka i nakupila 13 spiochow,jakies sukienki, kombibezon haha. Nadrabia/za mnie bo ja odpuscilam po tych twardnieniach. Chociaz brakuje mi tego ogladania. Moze jutro zajrze do osiedlowego
|
#375 | |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się, dlatego dziecku będę dawać mięso z królika, ale sama podziękuję
![]() Cytat:
najwyżej się nie przyda.Zrobiłam dziś na obiad kluski śląskie wyszły mi trochę kleiste, ale mężowi smakowały do tego był sosik pieczarkowy i kotlety z mielonego mięsa z indyka, o! Tak sobie dziś pojedliśmy
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
Witam ja się dzisiaj tylko melduję i spadam, bo się coś źle czuję. Próbowałam nadrobić, przeczytałam ze dwie strony i nie daję rady. Za dużo miałam dzisiaj na głowie. Pozdrawiam.
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
ja za to się zegnam, lece do lozeczka
|
#378 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty który szpital wybrałaś?
|
||||
|
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
A ja wpadłam się pochwalić, że mąż zakupił dziś dla mnie bób
![]() Pożarłam pół kilo pewnie kołdra będzie w nocy latać Do tego przyniósł jeszcze czereśnie... mieszanka wybuchowa ![]() A dziś wieczorem robimy sobie randkę w łóżku - małż z piwkiem, ja z popcornem i będziemy oglądać Grę o tron
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
farminka, szpital im Narutowicza, Krk. mam jeden szpital o wiele blizej, ale raz ze czytałam o Narutowiczu same dobre rzeczy, dwa ze pracuje tam moja dr, trzy widziałam ja dziś i wydaje się ok
w tym bliżej bylam i jest bardzo posępny, ma cienkie opinie, poza tym akademicki. z jednej strony wydaje mi się, ze nie przeszkadzalaby mi obecność studentow (gdzies w końcu musza się uczyc), ale to teraz tak mysle a ja przyjdzie co do czego ![]() po prysznicu już, lece do wyrka
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Witam się popracowo i poobiednio (no może bardziej obiado-kolacji)
Myślałam, że spróbuję wielocytowania, ale nadrabiałam Was na raty pomiędzy praniem, pomaganiem TŻtowi w kuchceniu itp i musiałabym te kilka podstron znowu przejrzeć... Będzie więc z głowy i raczej tematami, bo nie pamiętam komu co ![]() Pomysł gorsetu i fatalne wypowiedzi rodzinki - współczuję. Nie warto się takimi przejmować O znikających postach zdążyłam się wczoraj przekonać na własnej skórze Mecze - oglądam Ale zazwyczaj robiąc coś przy tym dodatkowo, np teraz kibicuję odpisując Edit: zdążył się mecz skończyć zanim ja skończyłam posta Usg 3d/4d - Slomka ja u swojego lekarza płaciłam 200zł. Nie wiem czy to normalna, niska czy wysoka cena jak na Wrocław, bo nie rozglądałam się. Jest robione na sprzęcie "z wyższej półki" (cytuję siostrę, która pracuje w firmie, która pośredniczy w sprzedaży oraz serwisuje m.in sprzęt do usg ). Odnośnie podejścia lekarza to wolę się nie wypowiadać, bo nie wiem czy tak samo traktuje swoje i obce pacjentki (ale cena ta sama) - ja byłam zadowolona ![]() Aspirator oddechu i niania - ja nie kupuję. Pierwsze uważam za zbędne (chyba, że lekarz zaleca ze względu na jakieś przejścia Maluszka), drugie za jak najbardziej przydatne, ale akurat nie mi (za małe mieszkanie )Wyprawka - na pocieszenie tych, które jeszcze nie zaczęły jej kompletować to ja posiadam dokładnie jedno krótkie body i nic więcej Jeśli chodzi o ubranka to głównie dlatego, że aż trzy osoby z pracy zaproponowały mi oddanie za darmo ciuszków po swoich córkach. ![]() Natomiast całą resztę planuję dopiero kupić w sierpniu/wrześniu + kilka drobnych w lipcu. Ale że lubię być przygotowana też na niechciane niespodzianki losu, więc od kilku dni przeżywam szaleństwo wyprawkowe "na papierze" Zrobiłam sobię wstępną listę potrzebnych rzeczy dla mnie i Małej a teraz lecę punkt po punkcie buszując w internecie w poszukiwaniu opinii i swoich typów producentów/modeli a nawet konkretnych sprzedawców Tak więc powoli powstaje mi taka konkretna lista zakupów z linkami i wszystkim potrzebnym do zrealizowania jej szybko i bezproblemowo ![]() Laktator i butelki - laktator to akurat temat na którym poległam w sobotę i na razie nie wiem kiedy się ponownie za to wezmę Niestety jeszcze nie do końca, wiem czego chcę Ale przy tej okazji dostałam od koleżanek już mamusiek jedną podpowiedź odnośnie butelek. Podobno warto wybierać tą samą markę co laktator (do tych butelek, które mają służyć do ewentualnego karmienia swoim mlekiem - przy założeniu, że ktoś planuje mieć więcej niż tą dołaczaną z laktatorem). Ja w zasadzie nie miałam świadomości, że laktatory nie mają jakiegoś uniwersalnego wejścia na butelki więc w razie czego dzielę się Jedna z Was wspominała dzisiaj o Lovi - fajny, polecasz? Bo gdzieś też się w moich typach pojawił ![]() Staniki do karmienia - to mój wczorajszy temat do poszukiwań, które w przeciwieństwie do sobotnich uważam za wieeelce udane ![]() Tym bardziej w kontekście ciągłych zmian i kosztów z jakimi wiążą się "nietypowe" w Polsce rozmiary staników. Ale wszystko mi się już rozjaśniło i nawet znalazłam markę, której nie znałam, podoba mi się, ma dobre opinie a cenowo jest całkiem całkiem ![]() No i dziękuję wszystkim brzuchatkom za miłe powitanie na wątku
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór
Mojra87 Bób i czereśnie to mieszanka mega wybuchowa. Pootwieraj okna ![]() Musze napisać, że mam trochę tremę przed jutrem Co do butelek jestem zdecydowana na TT. W następną środę mam spotkanie z położną, ma do mnie przyjechać przed południem. |
|
|
|
#383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#384 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczornie Maminki
Juliusz rośnie zdrowo mierzy 20cm od główki do pupki i waży 705g niestety nie dostałam zdjęcia.. wkurzyłam się bo pokazywała obraz w 3d buźki i mysląłam że cyknęła, a jak poszłam się ubrać to daje mi tylko wydruk z pomiarów więc pytam o zdjęcie to powiedziała że dziś tylko oglądałyśmy Cytat:
Cytat:
Ja raczej nie kupuję i niani tez chyba nie.Cytat:
![]() Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||||
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia super. Rosnie Julus.
Az sie nie mogę doczekać przyszłego wtorku i tego 4d. Chyba w kólko bede oglądać filmik ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Mojra mój małz lubi bób to by go pożarl . Dla mnie bleeee
|
#386 | |
|
Zadomowienie
|
Zjadło mi posta
Cytat:
![]() Lilotka nie dziwię się, że masz termę, ale pewnie i ekscytacja jest gosiakk23 duży już Twój synek Wróciłam z ogrodu i boli mnie brzuch
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za tydzień będę widzieć swojego maluszka ![]() Co do jutra to muszę dać radę!! Nie widzę innej opcji Już jestem pełna emocji i pewnie nie będę mogła zasnąć z wrażenia myśląc jak to będzie. |
|
|
|
|
#388 |
|
in the dark of night
|
Gosia
za Julka, szkoda, że rzeczywiście nie cyknęła foty ale jak jest wszystko OK i widziałaś to wspaniale
|
|
#389 |
|
Rozeznanie
|
No dokładnie najważniejsze że jest zdrowy
Dobrze że pamięciówkę strzeliłam sobie :P A tak z innej beczki Laleczki. Mianowicie zamierzacie rodzić ze znieczuleniem ZO czy bez. ja miałam dylemat ale dziś moja gin mi go rozwiała i powiedziała że oczywiście że ze znieczuleniem. Że jej córka która też jest gin rodziła 2 razy ze znieczuleniem i ona jak najbardziej poleca. Po pierwsze Ty się nie męczysz, dziecko się nie męczy, a podane w odpowiednim momencie czyli w fazie kiedy główka jest nisko i bóle sa parte przyspiesz poród.
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zjadłam trochę surowego bobu i dwie kromki pełnoziarnistego, razowego ciężkiego chleba
Masakrycznie boli mnie żołądek. Myślicie, ze mogę wziać ranigast? Rumianek, mięta itd nie przynoszą ulgi. Trzeba nie mieć mózgu, żeby sobie taki zestaw na noc zafundować
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

A Ty który szpital wybrałaś?

Ale wszystko mi się już rozjaśniło i nawet znalazłam markę, której nie znałam, podoba mi się, ma dobre opinie a cenowo jest całkiem całkiem 
duży już Twój synek