|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
histoire abracadabrante
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Cytat:
Albo za mało, albo za dużo. 5 koszulek to będzie mało, zwłaszcza przy takich upałach Nie wezmę 10, myślałam o 7-8. Właśnie prania wolałam uniknąć. Jeśli chodzi o buty, biorę buty sportowe (będę mieć na nogach), japonki i espadryle. Na boku uszykowałam jeszcze mokasyny
|
|
|
|
|
#362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, na kaca także jest dobra. Ciekawe czy to przez połączenie kofeiny z witaminą C To w sumie można by zamienić kawę na colę i dodać cytrynę, ciekawe, czy też by podziałało.. Tak, racja, amol w ogóle jest świetny na wiele dolegliwości (też katar, przeziębienie, gorączka..) Kiedyś zużywałam go w sporych ilościach i znalazłam w aptece tańszy odpowiednik o tym samym składzie. Nawet buteleczkę miał taką samą, tylko etykieta inna. Cytat:
a przynajmniej jeszcze rok temu był. )Cytat:
Ach, coś do spania oczywiście i bielizna oraz ręczniki. I gumki czy opaski na włosy, jakąś agrafkę, zawsze się przyda gdy coś się rozpruje. Kilka tamponów czy podpasek w razie gdyby @ zdarzyła się wcześniej. Ja zabieram wszędzie rolki jeszcze.Jakie macie sposoby na świeży zapach w lodówce? Próbowałam sody z plasterkiem jabłka wymienianym co kilka dni, może coś jeszcze jest godnego polecenia bo wyczyściłam dziś na błysk i teraz chciałabym aby ładnie i świeżo pachniała
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-08 o 03:02 |
|||
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#364 |
|
Konto usunięte
|
Czy to normalne, że przy podawaniu karmy/przysmaków na odkłaczenie kot codziennie wymiotuje? Na przysmakach mam napisane żeby codziennie podawać jeden i jak przez trzy dni dawałam to kot każdego dnia wymiotował. Tak samo było z karmą. Teraz odstawiłam, bo nie chcę żeby on czegoś tymi wymiotami sobie nie uszkodził i się zastanawiam czy tak te środki powinny działać, czy to może mój kot ma taką reakcję.
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ustawić opcję na Facebooku by nikt nie mógł mnie oznaczać w zdjęciach?
![]() Jak teraz wygląda ta opcja? Nikt nie może mnie oznaczyć, tylko ja sama mogę?
|
#366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Patrzenie na IG ma sens, owszem, ale to też nie znaczy, ze nigdy nie zjemy kukurydzy, bo ma wysoki IG. Wszystko z głową po prostu. Ja jem dużo mięsa, pieczywa i spadło mi 15kg, więc jak się to ma do Twojej bezsensownej teorii? |
||
|
|
|
#367 |
|
Konto usunięte
|
na niedzielę jesteśmy zaproszeni na przyjęcie urodzinowe niespodziankę do 80letniej babci mojego męża. Nie wiem co kupić, zwłaszcza, że na pomyslenie o prezencie mamy tylko dziś i jutro.
babcia mimo 80lat zachowuje się jak 50tka jest żywiołowa, nie siedzi na tyłku tylko robi codziennie rowerowe objazdy po rodzinie i koleżankach. Nie wygląda na 80lat taka ta nasza babcia![]() Nie wiem co jej kupić, jej dzieci poskładały się wspólnie na tygodniowy pobyt w sanatorium z zabiegami itp. Ale my z mężem jako wnuki nie zaszalejemy aż tak...macie jakieś pomysły? |
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5300
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Jakie polecacie ćwiczenia przy odchudzaniu nie obciążające za bardzo kolan? Gdy niedawno byłam na diecie to biegałam regularnie, ale niestety moje kolana na tym ucierpiały, dlatego chciałabym spróbować czegoś innego, najlepiej w domu. Myślałam o połączeniu A6W na brzuch+ jakieś inne ćwiczenia na uda i pośladki, jeśli to możliwe niezbyt długie (choć wiem, że jeśli mają pomóc powinny być raczej dłuższe, jednak ze względu na tryb życia nie mogę poświęcać dziennie np. 1h na ćwiczenia, to za długo). Pomożecie
|
|
|
|
#370 |
|
Copyraptor
|
I pomaga? Nie mogę znaleźć żadnych opinii, wygląda na lek na zmęczone nogi, a ja bym chciała coś stricte na pajączki...
|
|
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
prywatność... i hmm .
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcę się zapisać na egzamin z angielskiego w British Council. Mój poziom to B2 w mowie i piśmie, ogólnie z każdym się dogaduję, w pracy też muszę używać ciągle angielskiego, ale gramatyka i słownictwo wykraczające poza pracę u mnie leży, żeby powiedzieć niektóre zdania muszę dochodzić do nich na okrętkę. Na który warto się zapisać jeśli myślę o wyjeździe do Norwegii?
Myślicie, że można w pół roku przejść z FCE do CAE? Albo z FCE do TOEFL? Albo do ICFE? Proszę o pomoc, bo się gubię :< Edytowane przez Varga Czas edycji: 2014-08-08 o 11:26 |
|
|
|
#373 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() 'naszej babci' damy wiklinowy kosz z kawą, cin cinem, czekoladkami, owocami myślę, że to bardzo uniwersalne
|
|
#374 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a gdzie taki kosz kupiłas i ile zapłaciłaś za niego? |
|
|
|
|
#375 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
kosz zakupiłam w kwiaciarni ![]() te zeuplementy to coś fajnego, faktycznie można dołozyć, z tym, że jak będziesz kupować to sprawdź ile może to stac otwarte. Moja babcia dostała kiedyś własnie taki płynny suplement diety i okazało się, ze butla pół litra, a bardzo szybko trzeba było to szybko wypić, więc to kasa wyrzucona w błoto
|
|
#376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
o widzisz, dobrze wiedziec, pójde dzis do apteki i poczytam na opakowaniach jak szybko to trzeba wypić |
|
|
|
|
#377 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pieczywo każde również jest szkodliwe dla każdego, zrobię któregoś razu wątek na dietetycznym i streszczę tam książkę na ten temat :d Teraz mi się nie chce pisać. Ja nie snuję bezsensownych teorii tylko zapoznaje się z badaniami lekarzy. Oczywiście odchudzanie dietą wysoko białkową i wysoko tłuszczową jest dobre na odchudzanie ale przy tym zanieczyszczasz organizm i niszczysz go od środka, przez co skracasz sobie życie :d (wyznaje teorię 50 podziałów komórkowych). Dobra koniec spamu Miłego dnia.
|
|
|
#378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TOEFL działa trochę inaczej, bo on określa jakby twój poziom, chyba nie da się go nie zdać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
Chce założyć aparat ortodontyczny stały w mieście X bo jest taniej jednak za dwa miesiące się przeprowadzam do Warszawy, czy będę mogła tam chodzić do ortodonty na wizyty kontrolne czy muszę wracać do miasta X?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
TOEFL jest ważny tylko kilka lat, nie wiem ile, jakoś 2-5. On jest spoko jak np chcesz iść na studia za granicę czy coś takiego.
Jak chcesz zdawać coś więcej niż FCE to lepiej CPE. Ale to jest poziom C2, więc jeśli jesteś teraz na B2 to musialabys poświęcić trochę czasu na to, więc zależy na kiedy potrzebujesz to mieć. Poświęcony czas oczywiście zależy tez od tego jakie masz zdolności i moce przerobowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#382 |
|
histoire abracadabrante
|
Myślałam, że chodzi Ci o żylaki bardziej niż pajączki. Wybacz.
|
|
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A warto robić ICFE? |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje dobra kobieto bo jakkolwiek to głupio nie brzmi męczyło mnie to nieszczęsne leczo -tzn pyszne było ale męczyło mnie ,że tak je zjadłam i jeszcze ta kiełbasa w nim![]() Przepraszam,że dopiero odpisuje ale byłam w pracy i nie miałam dostępu do neta,ale dziękuje za odpowiedz Mam jeszcze jedno pytanie: Czy odchudzała się któraś za pomocą próżni? Zastanawiam się nad kupnem karnetu na 10 wejść żeby sprawdzić w ogóle efekty ale wcześniej wolałabym uzyskać jakieś wiarygodne opinie. Oczywiście Pani na solarium jak najbardziej zachwala ale wiadomo-taka jej praca ![]() Mi głownie chodzi o wystający brzuszek i może gdzieś tam minimalny celulit na udach Bardzo proszę o opinie bo myślałam w poniedziałek zakupić karnet
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie odnośnie usługi pocztex 48 kurier.
Zamawiałam kiedyś przesyłkę i otrzymałam wszystko prawidłowo, do domu, przez listonosza, z tym, że trochę szybciej niż zwykła paczka. Teraz natomiast dostałam jedynie wezwanie do odebrania paczki na poczcie. Zależało mi na dostawie do domu, nie na czasie, dlatego zdecydowałam się na taką a nie inną formę. I pytanie - czy to moje niezrozumienie i 'kurier' oznacza wyłącznie szybszą przesyłkę do punktu, [dodam cytat ze strony: Usługa kurierska Pocztex w obrocie krajowym, polega na odbiorze od nadawcy, a następnie przemieszczeniu i doręczeniu adresatowi w kraju przesyłek oraz Pocztex to najszybsza ze wszystkich usług pocztowych, świadczona w systemie „od drzwi do drzwi” w gwarantowanych terminach.] a nie do domu? Ewentualnie, czy otrzymanie awizo [w którym było napisane, że paczka oczekuje na odbiór w urzędzie pocztowym do dnia...] nie oznaczało, że następnego dnia nie dostanę jej do domu? Może trzeba było czekać? Czy może sprzedający po prostu skasował za kuriera a wysłał to inną usługą? Pytam, bo chcę wiedzieć na przyszłość czy bawić się w taką formę przesyłki czy po prostu dopłacić za 'tradycyjnego' kuriera. |
|
|
|
#386 |
|
Konto usunięte
|
Na jakim programie pierze się buty? Pranie ręczne?
|
|
|
|
#387 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#388 | ||
|
and cigarettes
|
A co jest wg Ciebie materiałem budulcowym mięśni? Dorosły człowiek nie potrzebuje mięśni do życia? Np. takiego jednego, który zwie się mięsień sercowy?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, kurier pocztexu działa jak normalny kurier ![]() Ewentualnie jak go poprosisz to może zostawić paczkę na najbliższej poczcie (ja raz poprosiłam i się zgodził, ale w ostateczności i tak dał paczkę sąsiadom.... |
|
|
|
|
#390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właściwie to bardziej o książkę napisaną przez kardiologa, która jest bestsellerem :d To co jest tam napisane bardzo pokrywa się z moimi obserwacjami. Ale tak jak mówiłem, zrobie o tym wątek i streszcze wszystko tylko to mi trochę zajmie czasu :d
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

Nie wezmę 10, myślałam o 7-8. Właśnie prania wolałam uniknąć.

A co do farbowania, to podobno jeśli już, to należy farbować właśnie szamponami, nie farbą.
To w sumie można by zamienić kawę na colę i dodać cytrynę, ciekawe, czy też by podziałało..